Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 10:23
Lezah: Mye av kritikken Lukaku får er uberettiget, siden han ikke akkurat blir spammet med gode baller (høhøhøhø). Uten Pogba mot City blir det enda mindre, og vi må virkelig kjøre hardt på å dunke mest mulig innlegg inn i boksen deres. Tror vi kan legge en del press på stopperne deres i den fysiske delen av spillet, og sånn sett hadde det nesten vært ok med en Fella i tillegg som kun på løp. Lukaku på topp, Martial og Lingard virrende rundt, en midtbane med Matic, Herrera og Fella. Droppe tre stoppere. Tror vi kan bli litt vel baktunge mot City da.

Vi skulle nok gjerne hatt spillere med en bedre innleggsfot for å utnytte styrken til Lukaku i boksen, er litt mangelvare i dagens stall.

Jeg vil tro at kampplanen vil være ganske lik alà den mot Arsenal i form av at vi vil ligge bakpå og kontre så snart muligheten byr seg. Håper trioen Martial, Lingard og Lukaku starter, de virker å ha en god forståelse seg i mellom og har fungert veldig bra i kontringsspillet. 

Ellers enig med deg angående tre på midten i stedet for tre stoppere, vi må stenge mer rom på midtbanen enn det vi klarte mot Arsenal selv om hjemmebane naturlig nok hjelper på. Uansett, viktig å unngå "powerplay" i for store deler av kampen og holde City så lavt som mulig i banen. 

Mourinho har hatt en tendens til å bli litt for taktisk på Guardiola og havne for lavt i banen, og det har ofte ført til at man ei heller får brukt ballen godt nok når den erobres. Håper Mou kan justere litt på det til søndagen. 

(Innlegget ble redigert 06.12.17 10:29)

Lezah
LezahInnlegg: 63932
06.12.17 10:27
mjordan23: Vi skulle nok gjerne hatt spillere med en bedre innleggsfot for å utnytte styrken til Lukaku i boksen, er litt mangelvare i dagens stall.

Young har en god fot. Valencia leverer på alle ender av skalaen. Men han klarer av en eller annen grunn ikke å slå gode innlegg med litt høyde, bare harde langs bakken. Men både Lingard og Martial skal kunne få løftet noen baller inn i boksen, selv om jeg skulle ønske vi hadde en utpreget god crosser på begge sider. i all fall sli kvi spiller.

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10987
06.12.17 10:28

Digger intensiteten i spillet til Shaw. 

Har han muligheten setter han bare full gass fremover i banen. Godt å se at farten fortsatt er inntakt. 

Har forhåpninger om at han får noen sjanser fremover, meget positiv i går. 

Får han strammet litt opp i posisjoneringen sin som glipper til tider så er ikke veien til å komme inn i 11ern så veldig lang i mine øyne. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 10:35
mjordan23: Håper trioen Martial, Lingard og Lukaku starter,

Hvordan tenker du deg da oppsettet med en trio sentralt på midtbanen? Lingard som indreløper kanskje?

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 10:35
Lezah: Young har en god fot. Valencia leverer på alle ender av skalaen. Men han klarer av en eller annen grunn ikke å slå gode innlegg med litt høyde, bare harde langs bakken. Men både Lingard og Martial skal kunne få løftet noen baller inn i boksen, selv om jeg skulle ønske vi hadde en utpreget god crosser på begge sider. i all fall sli kvi spiller.

Young har vel den beste foten i klubben ja, spørsmålet er dog om vi har han høyt nok og ofte nok i posisjon til å slå gode innlegg mot City. Valencia slo gode innlegg i sine første år, men det blir vel mye vilt og vanskelig å komme til disse skudd/innleggene hans nå. 

Martial/Lingard kan glimte til innimellom med gode innlegg, spesielt Martial virker å se ofte etter Lukaku i boksen, men totalt sett har man vel ikke fått fullt effekt av de situasjonene enda. 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 10:38
Dux1: Hvordan tenker du deg da oppsettet med en trio sentralt på midtbanen? Lingard som indreløper kanskje?

Lingard som 10`er foran en trio, med Martial og Lukaku som brede spisser. Målet blir da å komprimere mest mulig rom sentralt og presse City ut på sidene og unngå "powerplay" i mot som Arsenal fikk lov til. Tviler litt på at Mou kommer til å løse det sånn, men håper iallefall. 

Går Mou for 4-3-3 vil jeg tro Lingard og Martial havner på kant, med frihet til å bevege seg sentralt når kontringene kommer. Tror dog vi hadde profittert offensivt på å holde kontringsspillerne sentralt i banen

(Innlegget ble redigert 06.12.17 10:42)

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 10:46
mjordan23: Lingard som 10`er foran en trio, med Martial og Lukaku som brede spisser.

Tenker du Lingard + en trio foran ham?

(Innlegget ble redigert 06.12.17 10:46)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 10:52
Dux1: Tenker du Lingard + en trio foran ham?

En trio sentralt på midtbanen med f.eks Fellaini/Matic/Herrera og Lingard foran de i en 10`er rolle. Litt alà slik Milan spilte for 10 år siden. 

(Innlegget ble redigert 06.12.17 10:53)

qbah
qbahInnlegg: 49445
06.12.17 11:10

Er mest spent på hvordan vi stiller i angrep på søndag. Jeg ønsker fart og mobilitet. Men ser neppe for meg at Rash tar plassen til Lukaku. Spesielt etter at sistnevnte scoret i går.

Saliph
SaliphInnlegg: 22986
06.12.17 11:19
mjordan23: Syns også han virker å være i ganske god form nå, virker lett i kroppen etter å ha sett litt tyngre ut i oktober/november. Har imponert meg med innsatsen sin, han viser vilje og karakter i måten han jobber for laget på. Veldig godt å se, virker ei heller å ha latt mangelen på mål påvirke han særlig mentalt.

Tenkt det samme den siste tiden. Han virker kvikkere og mer bestemt. I tillegg har han faktisk imponert meg litt i det oppbyggende spillet, slår svært gode og smarte pasninger til tider. Han er fortsatt svak feilvendt, men det har blitt mye mindre tydelig, og det er jo lov å håpe at han forbedrer seg der også. Bra at han fikk seg et mål i går, det var åpenbart viktig for ham, selv om jeg ikke er blant de som bryr meg noe særlig om at at han ikke scorer i hver kamp.

(Innlegget ble redigert 06.12.17 11:25)

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 11:32
mjordan23: En trio sentralt på midtbanen med f.eks Fellaini/Matic/Herrera og Lingard foran de i en 10`er rolle.

Beklager. Så jo nå at du skrev "foran en trio".

Lingard bør i hvert fall starte, men lurer på om det blir for offensivt for Mou med to spisser + Lingard bak dem. Muligens han bør stille i en indreløperrolle, ligge litt dypere i banen og gå på løp. Sånn som han dels gjorde mot Bournemouth blant annet. Og spørs om ikke Martial evt havner ute på venstrekanten hvis vi stiller med fire bakerst.

CryniX
CryniXInnlegg: 12841
06.12.17 11:41
Dux1: Lingard bør i hvert fall starte, men lurer på om det blir for offensivt for Mou med to spisser + Lingard bak dem. Muligens han bør stille i en indreløperrolle, ligge litt dypere i banen og gå på løp. Sånn som han dels gjorde mot Bournemouth blant annet. Og spørs om ikke Martial evt havner ute på venstrekanten hvis vi stiller med fire bakerst.

Nja, han gjorde det jo kurant med en smal diamant i sin første periode i Chelsea. Samtidig har vi for så vidt spillertypene til å spille slik, så spørs det hvor godt en slik formasjon med rollefordelinger og -plikter er drillet…

Lingard bør utvilsomt spille sentralt dersom han starter, er stort sett der han har levert sine beste kamper for oss. Jeg tror han kan duge som indreløper, hadde vært deilig å se han komme på sugende løp i en slags Lampard-rolle.

antonsen_86
antonsen_86Innlegg: 10615
06.12.17 11:46

Hakkekyllingen min Lingard har levert varene i det siste. Bra!

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 11:55
CryniX: Jeg tror han kan duge som indreløper, hadde vært deilig å se han komme på sugende løp i en slags Lampard-rolle.

Og det har han jo gjort. Som i den nevnte B'mouth-matchen... Jeg tror vi må demme opp sentralt i banen. Med Lingard i en 10-errolle + to spisser, føler jeg at vi blir litt nakne lenger bak på midtbanen. Muligens Lingard tilpasser seg en slags "falsk" 10-er, hvor han ligger dypere ved behov.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 12:05
Dux1: Lingard bør i hvert fall starte, men lurer på om det blir for offensivt for Mou med to spisser + Lingard bak dem. Muligens han bør stille i en indreløperrolle, ligge litt dypere i banen og gå på løp. Sånn som han dels gjorde mot Bournemouth blant annet. Og spørs om ikke Martial evt havner ute på venstrekanten hvis vi stiller med fire bakerst.

Jeg mener det er mer fornuftig å kjøre han som 10`er mot City og heller ha sentrale midtbanespillere bak han som er sterkere og bedre enn Lingard defensivt. 

Som jeg nevnte så kan vel fort både Martial og Lingard havne på kant om det blir 4-3-3, spesielt siden Young ikke er verdens beste back defensivt. Dog, jeg tror vi taper på det offensivt. 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 12:22
Saliph: Tenkt det samme den siste tiden. Han virker kvikkere og mer bestemt. I tillegg har han faktisk imponert meg litt i det oppbyggende spillet, slår svært gode og smarte pasninger til tider. Han er fortsatt svak feilvendt, men det har blitt mye mindre tydelig, og det er jo lov å håpe at han forbedrer seg der også. Bra at han fikk seg et mål i går, det var åpenbart viktig for ham, selv om jeg ikke er blant de som bryr meg noe særlig om at at han ikke scorer i hver kamp.

Enig, han kombinerer mye bedre med medspillerne nå og ser egentlig ganske tilpass ut i laget. 

Feilvendt blir han til tider litt nølende, virker som han tenker litt for mye på hvordan han skal ta i mot ballen og hva han skal gjøre med den. Ser ikke ut som at Lukaku har akkurat den delen av spillet "i blodet" og er særlig komfortabel med det, men forhåpentligvis blir han bedre på det området i løpet av sesongen og årene som kommer. 

Ellers enig med deg angående skåringer. Det er heller ikke det viktigste for min del at han skårer hele tiden, men heller at han fungerer som endel av laget. Og det ser jo lovende ut nå. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 12:26
mjordan23: Jeg mener det er mer fornuftig å kjøre han som 10`er mot City og heller ha sentrale midtbanespillere bak han som er sterkere og bedre enn Lingard defensivt.
Som jeg nevnte så kan vel fort både Martial og Lingard havne på kant om det blir 4-3-3, spesielt siden Young ikke er verdens beste back defensivt. Dog, jeg tror vi taper på det offensivt.

Som sagt innledningsvis, så er dette vanskelig. United fungerer veldig godt med en trio bak. Spørsmålet er om dette bør ofres for en sikrere formasjon - kanskje med fire bakerst, en robust midtbane og en enslig spiss.

433 er spennende, men tror fort det blir mer 451. I Mous United har kantene klare defensive plikter.

Overrasker Mou med en McTominay fra start?  

ChrisPalm
ChrisPalmInnlegg: 3845
06.12.17 12:37

Herlig å se Shaw igjen. én ting er jo hans offensive kaliber. Men han er ekstremt(!) god 1v1 defensivt. Kan knapt huske noen drar seg forbi han.

Sjekk hvordan han løper opp CSKA vingene flere ganger ila. matchen i går. Herregud for en akselerasjon:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=278&v=wXDZ18cCFJA

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
06.12.17 12:43

Shaw virker å ha kvittet seg med pölsemagan, så hurtigheten virker å väre tilbake.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 12:56
Dux1: Som sagt innledningsvis, så er dette vanskelig. United fungerer veldig godt med en trio bak. Spørsmålet er om dette bør ofres for en sikrere formasjon - kanskje med fire bakerst, en robust midtbane og en enslig spiss. 433 er spennende, men tror fort det blir mer 451. I Mous United har kantene klare defensive plikter. Overrasker Mou med en McTominay fra start?

Minuset med denne 3-5-2 formasjonen er jo at man fort blir veldig baktunge som mot Arsenal, og man kan ikke regne med at de Gea skal være supermann i hver kamp. Jeg vil ikke se at vi blir parkert på og rundt egen 16-meter mot City, da tror og frykter jeg at vi kommer til å blir straffet. 

McTominay kan vel være ett alternativ dersom Fellaini ikke blir klar. Herrera og Matic (selv halvskadet, ifølge Mou) spiller, så får vi se om det blir Fellaini, Lingard eller McTominay som starter i tillegg på midtbanen. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 13:38
mjordan23: McTominay kan vel være ett alternativ dersom Fellaini ikke blir klar. Herrera og Matic (selv halvskadet, ifølge Mou) spiller, så får vi se om det blir Fellaini, Lingard eller McTominay som starter i tillegg på midtbanen.
mjordan23
mjordan23Innlegg: 18805
06.12.17 14:09
Dux1: 4-3-2-1?

4-3-2-1 eller vel i bunn og grunn 4-3-3.  

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 14:11
mjordan23: 4-3-2-1 eller vel i bunn og grunn 4-3-3.

Eller 4-5-1... Tipper de to bak spissen må jobbe en del bakover i banen.

Thpe
ThpeInnlegg: 34764
06.12.17 14:26

De to siste kampene har City slitt med å få avgjort, begge mot lag med 3/5 bak, West Ham og Soton. Dog ikke lag vi kan sammenligne oss med.

Er selv veldig spent på hvordan vi stiller.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3937
06.12.17 14:39

City sin bortekamp mot Chelsea var vel bortimot perfekt. City vil sjølvsagt prøve å gjenskape den. City går nok ikke ut som mot enkelte andre lag. Pep tar garantert litt mer hensyn og vil nok prøve å unngå store bakrom. Dvs unngå brudd i midten mens Otamendi står høgt til dømes. Så mulig vi varierer litt mer i denne mellom direkte og ballbesittende. 

Blir spennende og se kor høyt United tørr og slippe Valencia og Young. Stiller City med Sane og Sterling, så har vi 2 viktige dueller der. 

 

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 14:53
Aguero16: Blir spennende og se kor høyt United tørr og slippe Valencia og Young. Stiller City med Sane og Sterling, så har vi 2 viktige dueller der.

Er to taktikere av rang som møtes søndag. Både formasjon og startoppstilling er noe usikker. Og jeg ser ikke bort fra en eller annen overraskelse i startelleveren...

samassi
samassiInnlegg: 89
06.12.17 15:28

Tipper vi stiller i en slags 5-3-2 hvor Herrera og Lingard får markeringsjobber på de Bryune og Silva eller Sterling defensivt. Mulig Young og Valencia også får en markeringsjobb på Sané og Silva/Sterling.

Martial må vi prøve å sette opp mest mulig én mot én mot Otamendi. Så f.eks. mot Liverpool hvordan han slet mot Salah før utvisningen.

Dave

Lindelöf - Smalling - Rojo

Valencia - Herrera - Matic - Lingard - Young

Luke - Martial

Tipper det blir noe sånn, altså uten noen overraskelser. Fellaini er vel bekreftet som ikke-starter.

Ellers ser jeg mange er veldig positive til prestasjonen til Shaw i går. Jeg er enig i at han har mange gode offensive bidrag, men han virker fryktelig sløv i det defensive. Både i press og posisjonering. Blir tatt litt på hælene ved en del anledninger.

Dux1
Dux1Innlegg: 33705
06.12.17 15:30
samassi: virker fryktelig sløv i det defensive. Både i press og posisjonering. Blir tatt litt på hælene ved en del anledninger.

Synes han hadde noen sugende, viktige taklinger innafor eget område, jeg. Positiv kamp!

jback
jbackInnlegg: 18260
06.12.17 15:57

Usikker på om det er mange spisser i fotballverden som hadde skåret det målet Lukaku gjorde i går. Hans kombinasjon av ekstrem fysikk og fart er ganske så unik.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19865
06.12.17 16:01

Aldri vært noen tvil om ferdighetene til Shaw, mentaliteten utenfor banen som har bidratt til laber fysisk form (Litt mye party party med en suspekt vennegjeng, mins det var slik) i perioder var det verre med.

Håper Jose satser på han videre, og da må gutten holde seg på matta.

Mhki er nok ferdig. Da satser man heller på de som har mentaliteten til å jobbe litt ekstra og ta ansvar (Hei Jesse, hei Marcus etc.), når Lukaku, Martial og Mata også har en dårlig dag.

(Innlegget ble redigert 06.12.17 16:02)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg