Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10987
12.12.17 10:02
-k9b_: Som Barney Ronay skrev på twitter, Sterling er ikke Messi, og Fernandinho er ikke Xavi. Mourinho hadde i aller høyeste grad mannskapet til å gå head to head med City på søndag. Det er hans egen feighet som koster Man Utd mest.

Er så enig. Med det mannskapet han rår over så er det helt ufattelig hvor feig taktikk han legger opp til når man møter god motstand. 

Han rår over et mannskap hvor man absolutt bør tørre og evne å dra til Anfield, Stamford Bridge eller Emirates å prøve å ta tak i kampbildet og styre i langt større grad.

Samme som mot city, helt sikker på at man hadde vært tjent med å tørre å gå mer offensivt til verks i stedet for taktikken man legger opp til. 

Men men, man får leve med at Mourinho i hvert fall har tatt laget et godt stykke på vei ift hva han tok over, så får tiden vise om han klare rå løfte laget enda noen hakk. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
12.12.17 10:33
Aguero16: Savnet av Pogba var selvsagt stort. Det er ingen andre i United som erstatter han offensivt på midtbanen i sånne kamper. Men opp i alt dette så handler det om å tørre. Være offensiv i skallen og ikke frykte tap.
Sånn United framstod i 1 omg er pinlig på hjemmebane. Ballen ble slått langt gang på gang, helt inn til Ederson. Lukaku hadde lite å jobbe med. Og di gangene han vann ballen, så var avstanden ned til jesse, Rash og Martial for stor. Stopperene pushet ikke ut, og Matic og Herrera flytter ben for seint og kom aldri oppi De Bruyne og Silva. Og da får alle problem.

Godt beskrevet. Og dette maset om Pogba er jeg ikke med på. Ja, han er viktig for oss, men dette handlet mye mer om det du er inne på: tilnærmingen til kampen, det å faktisk ta tak i kampen på eget gress og vise vilje til offensiv tenkning. Vi har mannskap mer enn godt nok til å skade Citys forsvar.

Spillet vi viste her var langt verre enn selve tapet.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3944
12.12.17 10:41
Dux1: Spillet vi viste her var langt verre enn selve tapet.

Det forstår jeg, og sånn beskriver andre det også. Jeg ble overrasket over at Mou ikke var tøffere i denne. Jeg trodde når jeg såg lagoppstillinga at her får vi problem. Men så lenge Rash og Martial spilte back sammen med Valencia og Young, så var United ikke farlige. Hvordan en framstår i sånne kamper er ofte viktigere for fansen. Dette var vel absolutt det verste som kunne skje for dere.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11229
12.12.17 11:15
-k9b_: Mourinhos absolutt beste og viktigste egenskap er hvordan han i klubb etter klubb etter klubb klarer å snakke ned forventningene slik at uansett hvordan sesongen går så leverer han pari eller over pari.

Han avvek litt fra dette da han tok over hvor han snakket om at han ville vinne "everything" og lanserte laget som en tittelutfordrer.

I løpet av sesongen greide han derimot å lure pressen og de dummeste United-supporterne, til å dro at vi hadde et helt sinnssykt tett kampprogram og at det var umulig å prestere når man må spille kamp hver 3. dag. Du vet, United hadde jo så smal tropp. Dette smittet dessverre over på United-bermen, som ble ekstremt opptatt av at alle måtte hvile hele tiden, og at spillet og resultatene kunne forklares med kampbelastningen.

Løsningen var å kvitte seg med ubrukelige spillere som Mata, Smalling, Martial, Lingard og selvsagt låne ut Rashford. Disse måtte erstattes med verdensstjerner for at man i det hele tatt skulle ha noen sjanse.

Jeg tror at United hadde hatt minst like gode resultater de siste årene, hvis Moyes hadde fortsatt som manager. van Gaal-feilsporet ble etterfulgt av Mourinho-katastrofen. Ja, han kunne tiltrekke seg store spillere som er det viktigste for muppetsene, men resten av jobben han har gjort, står til stryk.


-Pat

(Innlegget ble redigert 12.12.17 11:16)

missChance
missChanceInnlegg: 54965
12.12.17 11:35

"A bare-chested Rojo led United's players in defence of manager Mourinho after he was hit on the head by a water bottle thrown from the City dressing room, igniting a brawl between 20 or 30 players and staff from both teams."

 

"Mourinho told the Brazilian goalkeeper to show more respect and United also accused him of feigning injury to waste time after Lukaku's late effort hit him in the face and he recovered to make a stunning follow-up save from Juan Mata. The United manager was then hit on the head by an empty bottle and squirted with water. [Visst nok da meldt tilbake til Uniteds garderobe av en i Mourinhos stab]. His players initially thought Ederson was the culprit, but it was actually thrown from the dressing room behind him.

"Michael Carrick tried to act as a peacemaker as the trouble flared and could be heard screaming 'Show some f***ing respect' at the City players.

"Rojo, who had to come off at half-time after cutting his head in a collision with David Silva, was first down the corridor to support his manager, closely followed by Antonio Valencia, Marcus Rashford, Axel Tuanzebe, Ander Herrera and Luke Shaw.

'The players were pushing each other up and down, with everyone trying to find the room to punch one another,' said the source."

 

Alt fra "sources" selvfølgelig.

 

Tenk om de kunne vise den lidenskapen på banen ... 

Så er det bare å vente og telle opp hvor mange som blir straffet av FA - og hvor strengt.

(Innlegget ble redigert 12.12.17 11:38)

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
12.12.17 11:42
missChance: closely followed by Antonio Valencia, Marcus Rashford, Axel Tuanzebe

Det tror jeg hjalp :) valencia ville jeg ikke bråket med for å si det sånn.

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10987
12.12.17 11:44
John||Locke: Jeg tror at United hadde hatt minst like gode resultater de siste årene, hvis Moyes hadde fortsatt som manager.

Kortidshukommelse..

Det United leverte under Moyes, spillemessig, var langt verre en både LvG og i hvert fall Mourinho. 

Leverte sportslig til stryk i tillegg til at han fremstod som en totalt evenukk på PKer og intervjuer. Var aldri materiale for å lede en storklubb, vil aldri bli, og å tro noe annet er helt bak mål.

missChance
missChanceInnlegg: 54965
12.12.17 11:47
TheRedDevils: valencia ville jeg ikke bråket med for å si det sånn.

Bare spør Stirling :D

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6752
12.12.17 11:47
TheRedDevils: valencia ville jeg ikke bråket med for å si det sånn.

Han er stor + sterk :P

missChance
missChanceInnlegg: 54965
12.12.17 11:48
fugletitteren: Leverte sportslig til stryk i tillegg til at han fremstod som en totalt evenukk på PKer og intervjuer.

Der kan vi snakke om å snakke ned hele laget!

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
12.12.17 11:51
fugletitteren: Kortidshukommelse..

Det er vel mer vurderingsevnen det går på. Virker som om han tror det ville blitt bedre om de hadde fortsatt.

En annen ting, spillerne var vel heller ikke akkurat en glad gjeng under disse 2. 

Moyes 5 års kontrakt til Rooney er også noe jeg heller aldri kommer til å glemme. Bare det var med på å ödelegge mye. Gikk rundt med tanker om at han var på vei vekk, så fikk man den nyheten i trynet.

(Innlegget ble redigert 12.12.17 11:53)

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6752
12.12.17 11:53
fugletitteren: Kortidshukommelse.. Det United leverte under Moyes, spillemessig, var langt verre en både LvG og i hvert fall Mourinho.  Leverte sportslig til stryk i tillegg til at han fremstod som en totalt evenukk på PKer og intervjuer. Var aldri materiale for å lede en storklubb, vil aldri bli, og å tro noe annet er helt bak mål.

Enkelte supportere husker ikke lengre enn sin egen fis.

Ser en del slike medgangssupportere i min egen leir, savner Ancelotti osv. Uten å huske hvor grusom fotball han produserte.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6752
12.12.17 11:54
TheRedDevils: Virker som om han tror det ville blitt bedre om de hadde fortsatt.

Kredsanking, kanskje?

sharpix
sharpixInnlegg: 8673
12.12.17 12:21
John||Locke: Jeg tror at United hadde hatt minst like gode resultater de siste årene, hvis Moyes hadde fortsatt som manager.
Dux1
Dux1Innlegg: 33740
12.12.17 12:25
John||Locke: Jeg tror at United hadde hatt minst like gode resultater de siste årene, hvis Moyes hadde fortsatt som manager.

Ingenting, absolutt ingenting, av det Moyes har prestert etter Everton-tiden tyder på noe slikt. Han var en skivebom i United, og mest fordi han ikke hadde det i seg i det hele tatt å lede en så stor klubb. Da hadde det ikke hjulpet om han stod for den mest attraktive fotballen i verden.

Det er rett og slett et hav av forskjell mellom ham og Mourinho når det gjelder lederegenskaper og vinnermentalitet.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19871
12.12.17 12:29
fugletitteren: Leverte sportslig til stryk i tillegg til at han fremstod som en totalt evenukk på PKer og intervjuer. Var aldri materiale for å lede en storklubb, vil aldri bli, og å tro noe annet er helt bak mål.

Rart det der at United og Sociedad fikk bedre resultater etter at han fikk sparken..

Men kunne godt tenkt meg og hyrt han inn som vikar i storkamper da, fyren tok knekken på Barca og Chelsea tross alt :)

(Innlegget ble redigert 12.12.17 12:31)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11229
12.12.17 12:29
fugletitteren: Det United leverte under Moyes, spillemessig, var langt verre en både LvG og i hvert fall Mourinho.

Jeg hadde tatt Moyes-fotball over van Gaal-dritten any day. 

Dette er forresten det motsatte av dårlig korttidshukommelse, da jeg har vært i denne "diskusjonen" helt siden Ferguson takket for seg.

Moyes fikk ekstremt mye ufortjent dritt etter at han overtok et lag midt i et generasjonsskifte, med illojale stjerner som trengte pappa Fergie til å motivsere seg. Hans første transfervindu ble en liten skandale fordi Woodward hadde en "learing on the job"-tilnærming.


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11229
12.12.17 12:44
Hetfield: Rart det der at United og Sociedad fikk bedre resultater etter at han fikk sparken..

Det er verken konstruktivt eller særlig intelligent å bryte ned komplekse diskusjoner til slike forenklinger. Moyes var etter alt å dømme krise i Spania. Slet med både kultur og språk. Etter at han forlot United, så fikk neste manager plutselig penger å bruke. Ikke spesielt rart at resultatene blir annerledes. 

Så ja, både RS og United presterte bedre etter Moyes enn under Moyes, men det isolert, sier ekstremt lite, da det er så mye rundt man må ta med i beregningen. Det er ikke et bevis for at Moyes er en dårlig manager, selv om det er veldig beleilige å konludere med slike ting på et altfor tynt grunnlag.

Om United vinner ligaen i år, viser det at Moyes burde vunnet ligaen i sin sesong? Er det ikke relevant å se på tiden som går, kjøpene som gjøres og forutsetningene som endrer seg?

I Moyes' første sesong (han satt ikke ut hele), så plukket United 64 poeng. Sesongen etter og ekstremt mye penger senere, plukket United 70 poeng. Seks nye poeng med store investeringer i en tropp som var overmoden for det. Investeringer Moyes ikke fikk.

Det neste året, og enda flere pund kastet på problemet, så plukket van Gaal 66 poeng. Hele to poeng mer enn Moyes' katastrofale sesong - og etter hvor mye penger brukt? Og så er det bare å ta av seg hatten for Mourinho, som kliner til og tar 69 poeng i sin første sesong. Og husker jeg ikke helt feil, så brukte også Mourinho noen pund.

Jeg tror at Moyes hadde oppnådd minst like gode resultater som dette, hvis han hadde fått tid til å bygge sitt eget lag. Han fikk ett sommervindu, hvor man endte opp med Fellaini, etter at Herrera glapp og man hadde fokus på spillere som viste seg å være urealistiske. Her er det vanskelig å fordele skyld for oss uinnvidde, men jeg syns det virker urealistisk at Moyes alene skulle gjøre en slik jobb i en gigantklubb som United.

Samtidig er jeg smertelig klar over at det er umulig å ha denne diskusjonen her inne fordi alt av nyanser har blitt fjernet for lenge siden. De største Moyes-haterne er også avskummet som mobber spillere og har hatt kampanjer mot f.eks. Fellaini og Smalling. Man ser det klokkeklart nå på hvordan spillestilen omtales. Moyes-fotball over van Gaal-aidsen når som helst! Perioden under van Gaal greide vi ikke engang å presse motstandere når vi MÅTTE ha mål på slutten. Et av de tristeste kapitlene i Uniteds historie.


-Pat

(Innlegget ble redigert 12.12.17 12:49)

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28204
12.12.17 12:59

"Investeringer Moyes ikke fikk."

Evt ikke klarte å hente inn. Dithering Dave osv. Utopi å tro at Moyes, som har vært en fiasko i absolutt alle klubber han har vært sjef for etter tiden i Everton, skulle klare å snu trenden i United. Utopi.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11229
12.12.17 13:13
Jack_Daniels: Evt ikke klarte å hente inn.

Hvis du snakker om at han, i form av snitt navn, ikke var like attraktiv som f.eks. Mourinho? I så fall er jeg helt enig! Moyes hadde nok ikke hentet Zlatan, og det tror jeg hadde vært like greit. Jeg har aldri ment at man må ha navn for å bygge gode lag. Man må ha gode spillere, men kollektivet vil alltid være det viktigste.

Hvis du mener at Moyes ikke greide "forhandlingene" på markedet, så tror jeg ikke det var Moyes som gjorde den jobben.


-Pat

(Innlegget ble redigert 12.12.17 13:22)

Eddie.x
Eddie.xInnlegg: 1182
12.12.17 13:34

Personlig klarte jeg aldri å oppfatte hva slags fotballfilosofi Moyes hadde. Slik jeg forstod det, så tilpasset Moyes gameplanen etter hver motstander. Det er klart at tilpasninger må til, men en klubb av Uniteds kaliber bør ha en klar filosofi. Moyes hverken var eller er dyktig nok manager for en toppklubb. Det var heller ingen ting som tydet på dette før han ble ansatt. Han leverte middels prestasjoner, med et middels lag som Everton.

Mourinho leverer bedre resultater, men fotballen har vært kjedelig. Jeg trodde Mourinho skulle overraske, Real Madrid leverte mye bra og underholdende fotball under Mou, dog har det vist seg at det ikke er tilfelle så langt hos oss. 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11229
12.12.17 13:35
Eddie.x: fotballfilosofi Moyes hadde

Innlegg, vel! :-)


-Pat

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10987
12.12.17 13:39
John||Locke: Moyes fikk ekstremt mye ufortjent dritt etter at han overtok et lag midt i et generasjonsskifte, med illojale stjerner som trengte pappa Fergie til å motivsere seg. Hans første transfervindu ble en liten skandale fordi Woodward hadde en "learing on the job"-tilnærming

Laget hadde absolutt sine svakheter, men var det samme laget som vant serien sesongen før.. Så så ille stod det ikke til.

Moyes fikk et ærlig forsøk, gjorde også de vurderinger og tilpasninger han selv mente måtte til (som å bytte ut hele staben..) og har egentlig få ting å gjemme seg bak av unnskyldninger.

Ble nok som du sier litt skadelidende av at Gill også sluttet og Woodward kom inn, den skal han få.

Fortsatt, det som ble levert var utrolig slett. Og nesten verst av alt var hvor patetisk han fremstod. Så lite verdig en tradisjonsrik og stolt klubb. 
Man kan si mye om spillere og lojalitet til managere i dagens fotball, men fader ikke rart spillergruppen ikke samlet seg bak den evenukken slik han holdt på. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
12.12.17 13:39
Eddie.x: Real Madrid leverte mye bra og underholdende fotball under Mou, dog har det vist seg at det ikke er tilfelle så langt hos oss.

Jepp, men som jeg har sagt tidligere så er akkurat det langt enklere å rette på enn å finne den optimale manageren... Mou har bevist før at han kan spille god, offensiv fotball hvis han vil. Får han utført det i United er det liten tvil om at vi har den rette til å lede oss til mer glory.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45586
12.12.17 13:44
missChance: Tenk om de kunne vise den lidenskapen på banen ...  Så er det bare å vente og telle opp hvor mange som blir straffet av FA - og hvor strengt.

Derfor han bruker Rojo hver bidige kamp ja.. 

Eddie.x
Eddie.xInnlegg: 1182
12.12.17 13:50
Dux1: Jepp, men som jeg har sagt tidligere så er akkurat det langt enklere å rette på enn å finne den optimale manageren... Mou har bevist før at han kan spille god, offensiv fotball hvis han vil. Får han utført det i United er det liten tvil om at vi har den rette til å lede oss til mer glory.

Det kan nok rettes på, men det virker som om Mourinho har bestemt seg for en ekstremt defensiv tilnærming i alle toppkamper. Vi har brukt utrolig store summer på spillere og lønninger som burde tilsi at vi har en spillerstall som kan mer enn  kun forsvare seg i 90 minutter mot de andre topplagene. Kampene mot Arsenal og City er intet annet enn tragisk for en klubb som skal være ledende i Europa. 

missChance
missChanceInnlegg: 54965
12.12.17 13:53
Kristwic7: Derfor han bruker Rojo hver bidige kamp ja..

Hvem av spillerne var det som nevnte at det var Rojo og Romero de ville ha tatt med seg i "krigen"? Klin gærne argentinere, liksom :D

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45586
12.12.17 14:13
missChance: Hvem av spillerne var det som nevnte at det var Rojo og Romero de ville ha tatt med seg i "krigen"? Klin gærne argentinere, liksom :D

Ingen anelse.. Men overrasker meg ikke. Rojo er jo ikke helt frisk, en tikkende bombe i feltet som bare venter på å tofotstakle noen. 
Kan være det var Lingard som sa det forresten.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11229
12.12.17 14:18
fugletitteren: Fortsatt, det som ble levert var utrolig slett.

Spol noen år og noen milliarder av kroner frem, og Mourinho henter hele fem flere poeng. Med et lag med HELT andre forutsetninger. Eller hva med van Gaal? To flere poeng i sin sesong nummer 2.

Påstanden min er ikke at Moyes gjorde en fantastisk jobb. Påstanden min er at han hadde gjort det minst like godt som van Gaal og Mourinho har gjort. Han hentet tross alt cirka like mange poeng med et langt svakere lag, og det med spillere godt over middagshøyden som var stappmette og illojale. 

Forresten, artig at det nevnes femårskontrakt til Rooney her. Tror man virkelig at det er manageren i et United, post Ferguson, som bestemmer kontraktslengden på klubbens største stjerne? Bedriften Manchester United har mange hensyn å ta.


-Pat

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17412
12.12.17 14:25
John||Locke: Forresten, artig at det nevnes femårskontrakt til Rooney her. Tror man virkelig at det er manageren i et United, post Ferguson, som bestemmer kontraktslengden på klubbens største stjerne? Bedriften Manchester United har mange hensyn å ta.

Det rare er vel at noen ikke har trukket fram dette poenget du trekker frem her for lenge siden? Allerede under antiMoyeskampens hete. Eller rettere "bli kvitt Rooney kampanjen her inne"  Eller trakk du det muligens inn og fram da også?

(Innlegget ble redigert 12.12.17 14:27)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg