Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Bakkus

Innlegg: 5458
Bakkus
13.12.17 00:40
CryniX: Agent Edward er på Indykaila-nivå, bare sier det.

For noe tull. Han har vært den første til å offentliggjøre mange overganger.

Aguero16

Innlegg: 5264
Aguero16
13.12.17 07:46
Lezah: Det gjør vi tilsynelatende ikke. Vi er flinke til å forsvare oss til tider, men offensivt er det opp til spillerne selv å finne på noe. Spillerne er mer enn bra nok til å levere noe annet.

Tror du treffer blink her. Hvor mye United trener på offensiv samhandling vet jeg ikke. Defensivt er United bra/ok. 

Problemet til United/Mourinho i toppkampene er at det blir alt for mye lagt opp til motstander. Dvs det United garantert jobber med inn mot disse kampene er hva di skal gjøre uten ball.  Altså defensiv samhandling. Der er jo og Mourinho god. Problemet er at Mourinho trener ikke Swansea, der det blir akseptert at inngangen til kampen er å dekke rom og ligge i rammene. 

Offensivt blir det litt for tilfeldig. Di offensive har nok klare instrukser på hva dem skal gjøre når ballen blir vunnet. Men problemet blir som di fleste ser, avstanden frem til motstander sitt mål er for lang, avstanden fra spiss og ned til off midt/kant blir for lang. Stopperene som her er litt nøkkelen når en ligger sånn, pusher ikke ut. Dermed kommer en seg ikke ut, og for motstander så blir det ikke så krise og miste ball, fordi en er langt inne på motstander sin halvdel. Hadde City fått brudd inne på sin egen halvdel så hadde det blitt skummelt. Men det slapp vi nesten hele kampen, fordi United pusher ikke ut. Det er nok en blanding av frykt, taktisk og evnen til å klare det.

SuperJoeCole

Innlegg: 7178
SuperJoeCole
13.12.17 07:53
Aguero16: Hvor mye United trener på offensiv samhandling vet jeg ikke

Kanskje de har glemt å trene på det?

Aguero16

Innlegg: 5264
Aguero16
13.12.17 08:50
SuperJoeCole: Kanskje de har glemt å trene på det?

Neppe, men i toppkamper er det lite fokus på det. Og det er vel det som gjør United supporterene så piss. Forståelig nok.

qbah

Innlegg: 50776
qbah
13.12.17 09:02

Høres ut som vi må ta ansvar her og stable Nils Arne Eggen på beina for å få han til å ta turen til Carrington. Offensiv samhandling er noe Mou neppe har hørt om.

Aguero16

Innlegg: 5264
Aguero16
13.12.17 09:18
qbah: Offensiv samhandling er noe Mou neppe har hørt om.

Meningen er ikke å framstille han som om han ikke har peiling på det. Det handler mer om inngangen til toppkampene. 

Hvor mye stoler han på sine egne spillere. Ønsker han å ha initiativet eller ønsker han å velge det trygge med å sitte i rammene. 

En ser jo oftere og oftere i PL at lag "parkerer bussen" som det blir kallet nå for tiden. Everton gjør det mot Liverpool, og antatt svakere lag gjør det 9 av 10 ganger mot topplaga. Sjansen før å få et poeng stiger når en velger en sånn taktikk.

Jeg er helt uenig med Hangeland etter kampen. Han er ganske klar på at det United prøvde på, var det rette. West Ham og Soton klarte nesten å få poeng mot City med å velge denne taktikken.

Problemet er at vi snakker ikke om West Ham og Soton. Og det er jo det som plager United fansen også. United skal på hjemmebane angripe. Fra start. Og gjennom 90 min. Det var på den måten United spilte når flesteparten her inne på vgd ble supportere tipper jeg. Forstår godt frustrasjonen til fansen. Og alle United supportere jeg snakker med er ganske klar på en ting. "Vi er for feige"

mjordan23

Innlegg: 19331
mjordan23
13.12.17 09:40
Aguero16: Problemet er at vi snakker ikke om West Ham og Soton. Og det er jo det som plager United fansen også. United skal på hjemmebane angripe. Fra start. Og gjennom 90 min. Det var på den måten United spilte når flesteparten her inne på vgd ble supportere tipper jeg. Forstår godt frustrasjonen til fansen. Og alle United supportere jeg snakker med er ganske klar på en ting. "Vi er for feige"

Vi kan godt ligge litt bakpå mot City (naturlig med tanke på stil hos de to managerne), men forskjellen på måten vi angriper på mot Arsenal kontra City er merkelig å se på. Mot Arsenal tør vi å stå høyt innledningsvis og kontrer langs bakken når muligheten er der.

Mot City dunkes ballen opp vilkårlig i 1.omgang for å spille over midtbanen til City, noe som gjør at angrepsspillerne så og si en umulig oppgave i å gjøre noe konstruktivt. Først etter at dere skårer begynner vi å spille mer "normalt". 

Akkurat denne forskjellen på måten vi går inn i kampen skuffer meg stort. Hadde håpet at Mourinho skulle fortsette med samme type kontringsspill som mot Arsenal, istedet ble det en slags dårlig Drillo-fotball i 1.omgang. Det er selvsagt mulig at med Pogba ute, så ønsker ikke Mou at det skal spilles langs bakken i starten. Uten franskmannen mister vi ett ekstremt viktig kontringspunkt og den klar mest kreative spilleren i laget, og vi har ingen som er i nærheten av å kunne erstatte han.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 09:41)

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
13.12.17 10:41
mjordan23: Det er selvsagt mulig at med Pogba ute, så ønsker ikke Mou at det skal spilles langs bakken i starten. Uten franskmannen mister vi ett ekstremt viktig kontringspunkt og den klar mest kreative spilleren i laget, og vi har ingen som er i nærheten av å kunne erstatte han.

Jeg kjøper ikke Pogba-forklaringene rundt omkring. Det går an å legge om stilen ut ifra hva du har til disp. At vi måtte slå langt på Lukaku fordi Pogba ikke var på banen er rett og slett ikke holdbart.

Hadde vi f eks brukt kantene våre mer som kanter skal brukes, så hadde midtbanegutta hatt langt flere opsjoner å slå ball på. Herrera og Matic er ikke SÅ svake pasningsleggere...

I tillegg kunne Lingard stilt i en midtbanetrio for å gi midtbanen vår mer tempo og gjennombruddskraft.

Dette handler mer om hvordan man ønsker å møte motstanderen enn at vi mangler en nøkkelspiller. Pogba har i tillegg også spilt svake kamper for oss i toppoppgjør, så ikke sikkert han hadde vært noen Messias sist søndag heller.

TheRedDevils

Innlegg: 25828
TheRedDevils
13.12.17 11:06

Bare et spm ut av det blå. 

Hadde united värt bedre om vi hadde hentet Diego Costa og Fabinho for de samme pengene vi brukte på Lukaku?

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
13.12.17 11:08
TheRedDevils: Diego Costa

Ville ikke hatt den dritten om vi så fikk ham gratis.

For øvrig er spm ditt umulig å svare på.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 11:08)

TheRedDevils

Innlegg: 25828
TheRedDevils
13.12.17 11:12
Dux1: For øvrig er spm ditt umulig å svare på.

Det er ikke umulig å svare på hva vi fikk ihvertfall, en storvokst uteknisk kar som man finner mange av i lavere belgiske divisjoner. 

Folk snakker om at man ikke har en spillestil som passer Lukaku og unnskylder han med det, men hva men han? Er det lett å få til kombinasjoner, samspill med han involvert?

En simpel 5 meters pasning går 2 meter til siden eller for langt. Han stoler ikke engang på egen teknikk og tar forhastede avgjörelser osv. Mye går ut i sanden der......

 

(Innlegget ble redigert 13.12.17 11:20)

Magiii

Innlegg: 5120
Magiii
13.12.17 11:31

Jeg synes ikke Lukaku har vært så krise med ballen som først antatt, men det er jo i kampene hvor Pogba har vært ute og vi kun har hatt med tre spillere i angrep.. at han har fått problemer. Men det skjønner jeg godt. Vanskelige arbeidsforhold. 

At han ikke treffer på pasninger på 5 meter er selvsagt bare tull. Og ja, det har sikkert skjedd.. men det skjer de aller fleste. 

Edit: Jeg synes hvertfall han lider av hvordan laget spiller. Han blir ikke satt opp i like mange gode situasjoner som andre spisser, selv om han selvfølgelig har fått flere gode muligheter. Men ta f. eks Zlatan i fjor.. hvor mange muligheter fikk ikke han? 

Vi har sett at det blir farlig hver gang Young slår innlegg med høyrefoten og mot bakerste stolpe. Hvor mange slike innlegg ser vi hver kamp? Kanskje ett.. 

(Innlegget ble redigert 13.12.17 11:33)

TheRedDevils

Innlegg: 25828
TheRedDevils
13.12.17 11:36
Magiii: At han ikke treffer på pasninger på 5 meter er selvsagt bare tull. Og ja, det har sikkert skjedd.. men det skjer de aller fleste.

Den derre "det gjör fleste..." blir ofte brukt for å kunne blunde for fakta. Vil du ha det til at han han et helt ok förste touch også, som de andre? 

Magiii

Innlegg: 5120
Magiii
13.12.17 11:45
TheRedDevils: Den derre "det gjör fleste..." blir ofte brukt for å kunne blunde for fakta. Vil du ha det til at han han et helt ok förste touch også, som de andre?

Men det er jo sant.. feilpasninger og dårlige touch er også en del av fotballen og det er ikke bare Lukaku som kan finne på å gjøre disse feilene.

Lukaku kan selvfølgelig ikke sammenlignes med f. eks Berbatov.. men førstetouchet hans er ikke så katastrofalt som enkelte her inne skal ha det til. Jeg synes bare det er teit å gå etter førstetouchet til fyren, bare fordi fyren ikke scorer like mye mål som tidligere i sesongen. Hvor ble det av klagingen på førstetouchene hans da? 

Nå som målene uteblir så kommer klagingen på det berømte touchet. 

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
13.12.17 11:47
TheRedDevils: Er det lett å få til kombinasjoner, samspill med han involvert?

Lukaku blir brukt feil, etter min mening. Se bare innledningsvis i sesongen da han puttet og puttet: Han kom stadig rettvendt på mål og scoret. Nå er han blitt et (dels mislykket) oppspillspunkt.

En Lukaku på et offensivt tenkende lag med to raske kanter rundt seg ville vært magisk. Da får du fart, styrke og scoringer i ett.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 11:49)

TheRedDevils

Innlegg: 25828
TheRedDevils
13.12.17 11:54
Magiii: Nå som målene uteblir så kommer klagingen på det berømte touchet.

Jeg har da klaget på det siden före han kom, og klaget også på at han i stort sett bare skårer mot dårlige lag og klasevis.

De riktig gode/smarte forsvarerne ser ut å ha taket på han i det meste utennom styrken.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 11:55)

Wellewinhio

Innlegg: 15469
Wellewinhio
13.12.17 11:58
Dux1: Lukaku blir brukt feil, etter min mening. Se bare innledningsvis i sesongen da han puttet og puttet: Han kom stadig rettvendt på mål og scoret. Nå er han blitt et (dels mislykket) oppspillspunkt.

Nå hadde United et veldig mye lettere kampprogram i starten som var sterkt medvirkende til dette. Men du har nok rett i at en Lukaku i et mer offensivt lag (mot topplagene) ville scoret mer enn det han gjør nå. Han har nok ikke teknikken til å fungere meget godt som spydspiss i et defensivt lag. Hvis det skal fungere så må United ofre mer i kontringene, slik at det ikke blir for lett å passe på Lukaku, og det tviler jeg på at Mourinho er villig til å gjøre. Han så kanskje for seg at Lukaku skulle være en ny Drogba, men ivorianeren har mye bedre nærteknikk, generelle ballferdigheter og også arbeidskapasitet enn det Lukaku har ( i hvert fall enn så lenge).

TheRedDevils

Innlegg: 25828
TheRedDevils
13.12.17 11:58
Dux1: En Lukaku på et offensivt tenkende lag med to raske kanter rundt seg ville vært magisk.

Derfor ville jeg kompletere Lukaku med en ving i sommer, det vet jeg at du husker at vi har diskutert. 

En som har en naturlig innleggsfot og ikke minst löfter blikket å ser etter medspillere. Alt for å få en bedre flyt/variasjon ofensivt. 

Rash og Martial er raske, men har det med å vandre selv til det stopper opp. Sammen er disse 3 en uheldig trio som jeg ser det, dårlig fit. 

(Innlegget ble redigert 13.12.17 12:01)

mjordan23

Innlegg: 19331
mjordan23
13.12.17 12:01
Dux1: Jeg kjøper ikke Pogba-forklaringene rundt omkring. Det går an å legge om stilen ut ifra hva du har til disp. At vi måtte slå langt på Lukaku fordi Pogba ikke var på banen er rett og slett ikke holdbart. Hadde vi f eks brukt kantene våre mer som kanter skal brukes, så hadde midtbanegutta hatt langt flere opsjoner å slå ball på. Herrera og Matic er ikke SÅ svake pasningsleggere... I tillegg kunne Lingard stilt i en midtbanetrio for å gi midtbanen vår mer tempo og gjennombruddskraft. Dette handler mer om hvordan man ønsker å møte motstanderen enn at vi mangler en nøkkelspiller. Pogba har i tillegg også spilt svake kamper for oss i toppoppgjør, så ikke sikkert han hadde vært noen Messias sist søndag heller.

Det ville jo vært naturlig å bruke Pogba som ett kontringspunkt (alà mot Arsenal) på grunn av kreativiteten, styrken og teknikken hans istedet for å spille over midtbanen som vi gjorde i 1.omgang. 

Matic og Herrera er greie ballspillere de, men faktum er at de hverken teknisk og kreativt sett ikke er i nærheten av Pogba. Man har selvsagt ingen garanti for at Pogba hadde levert en storkamp, men det synes rimelig klart at han hadde vært sentral måten vi skal spille på med evnene hans med ball. Med Pogba på plass hadde vi også fått en tydeligere struktur på midtbanen med Matic/Herrera/Pogba som alle er naturlige sentrale midtbanespillere i motsetnong til Lingard. 

En spiller er selvsagt ikke forklaringen på alt, men Pogba er så viktig for laget at det merkes ganske klart når han er ute. Vi mangler også en spiller kan erstatte han på en god måte i dagens tropp.  

Wellewinhio

Innlegg: 15469
Wellewinhio
13.12.17 12:01
Magiii: Lukaku kan selvfølgelig ikke sammenlignes med f. eks Berbatov.. men førstetouchet hans er ikke så katastrofalt som enkelte her inne skal ha det til. Jeg synes bare det er teit å gå etter førstetouchet til fyren, bare fordi fyren ikke scorer like mye mål som tidligere i sesongen. Hvor ble det av klagingen på førstetouchene hans da?

Førstetouchen til Lukaku er faktisk ganske så begredelig for en spiss på et lag som United. Årsaken til at det er mer synlig er fordi United har spilt langt mer defensivt i de siste kampene (pga kampprogrammet), og Lukaku ender langt oftere opp feilvendt som tydeliggjør hans tekniske svakheter mer enn når han får jage bakrom eller blir foret i boksen.

TheRedDevils

Innlegg: 25828
TheRedDevils
13.12.17 12:08

Ting jeg håper skjer i sommer er det å stabiliere forsvaret, sånn at man kan gi mer gass fremover. Rense ut de som aldri er tilgjenglig når man behöver de, og som egentlig er ganske middels når de spiller. 

Zlatan må dra. Dette må väre siste sesongen og jeg önsker han lykke til i USA.

I tillegg må en sentral midtbanespiller inn + en vingtype-spiller.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 12:08)

SuperJoeCole

Innlegg: 7178
SuperJoeCole
13.12.17 12:28
TheRedDevils: En simpel 5 meters pasning går 2 meter til siden eller for langt. Han stoler ikke engang på egen teknikk og tar forhastede avgjörelser osv. Mye går ut i sanden der......

Kua som skryter sånn av egen fotballforståelse og greier. 

http://therunnersports.com/romelu-lukaku-i-watch-football-for-five-hours/

SuperJoeCole

Innlegg: 7178
SuperJoeCole
13.12.17 12:34

Den skrekkelige førstetouchen til Kua skjules litt når han flikker videre på direkten, hvor han faktisk er overraskende god til å treffe medspiller. 

Verre er det når han er Flo i Mourinhos Drillo-system, og prøver å ta ned langpasningene. Det er bare flaut.

FrannyLee

Innlegg: 21421
FrannyLee
13.12.17 12:35
Magiii: Jeg synes ikke Lukaku har vært så krise med ballen som først antatt, men det er jo i kampene hvor Pogba har vært ute og vi kun har hatt med tre spillere i angrep.. at han har fått problemer. Men det skjønner jeg godt. Vanskelige arbeidsforhold. At han ikke treffer på pasninger på 5 meter er selvsagt bare tull. Og ja, det har sikkert skjedd.. men det skjer de aller fleste. Edit: Jeg synes hvertfall han lider av hvordan laget spiller. Han blir ikke satt opp i like mange gode situasjoner som andre spisser, selv om han selvfølgelig har fått flere gode muligheter. Men ta f. eks Zlatan i fjor.. hvor mange muligheter fikk ikke han? Vi har sett at det blir farlig hver gang Young slår innlegg med høyrefoten og mot bakerste stolpe. Hvor mange slike innlegg ser vi hver kamp? Kanskje ett..

Jeg er mer enig i dette og ditt neste innlegg enn de fleste. Gutten hadde vel ikke verdens beste arbeidsforhold i sin forje klubb heller men har måket rimelig jevnt med mål i kassa. En spiss som møter gode forsvarspillere på jevn basis og har det i seg å lage mål fra de fleste vinkler og kroppsdeler er selvsagt ikke så ubehjelpelig som folk vil ha det til.

Men selv verdens beste spiss vil selvsagt slite når han blir isolert mot to midtstoppere som kan støte og en ta ut sikringhver gang og stopperen skal bare få ballen vekk spissen skal\må gjøre noe konstruktivt med den og da blir det oftest rått parti.

John||Locke

Innlegg: 12232
John||Locke
13.12.17 12:39
Wellewinhio: Førstetouchen til Lukaku er faktisk ganske så begredelig for en spiss på et lag som United.

Føler at dette har blitt en slags "sannhet" det er dårlig hold i. Det er rett og slett ekstremt overdrevet, etter mitt syn. Han står f.eks. ikke en milimeter tilbake for Wayne Rooneys touch. Dét er vel ikke den store brannfakkelen. Og en en fyr som Carlos Tevez har hatt en elendig touch gjennom hele karrieren og rekker ikke Lukaku til anklene.

Jeg vil si at Lukakus førstetouch er jevngod med Zlatans. Når man kriger med en mann i rygg, så blir det ikke alltid silkemykt. Vi har sett Zlatan røre det til utrolig mange ganger.

For meg blir dette i samme gata som at Ashley Young er en spesielt ille filmer. Det ble sagt så ofte at plutselig trodde alle på det. Problemet er bare at det ikke er sant. Men sånn fungerer dessverre menneskelige mekanismer. 


-Pat

(Innlegget ble redigert 13.12.17 12:42)

FrannyLee

Innlegg: 21421
FrannyLee
13.12.17 12:42
mjordan23: Det ville jo vært naturlig å bruke Pogba som ett kontringspunkt (alà mot Arsenal) på grunn av kreativiteten, styrken og teknikken hans istedet for å spille over midtbanen som vi gjorde i 1.omgang. Matic og Herrera er greie ballspillere de, men faktum er at de hverken teknisk og kreativt sett ikke er i nærheten av Pogba. Man har selvsagt ingen garanti for at Pogba hadde levert en storkamp, men det synes rimelig klart at han hadde vært sentral måten vi skal spille på med evnene hans med ball. Med Pogba på plass hadde vi også fått en tydeligere struktur på midtbanen med Matic/Herrera/Pogba som alle er naturlige sentrale midtbanespillere i motsetnong til Lingard. En spiller er selvsagt ikke forklaringen på alt, men Pogba er så viktig for laget at det merkes ganske klart når han er ute. Vi mangler også en spiller kan erstatte han på en god måte i dagens tropp.

Det viktigste in my way of thinking er at Pep hadde måttet ta hensyn til midtbanen deres på en helt annen måte med Pogba på på bekostning av eget spill mest sannsynlig.

TheRedDevils

Innlegg: 25828
TheRedDevils
13.12.17 12:46
John||Locke: Og en en fyr som Carlos Tevez har hatt en elendig touch gjennom hele karrieren og rekker ikke Lukaku til anklene.

Og jeg som så Zabaleta velge Tevez som den mest tekniske spilleren han hadde spilt med på "pauseunderholdningen" i kampen her om dagen.  Her tror jeg en av dere er feil.

Aguero16

Innlegg: 5264
Aguero16
13.12.17 12:49
FrannyLee: Gutten hadde vel ikke verdens beste arbeidsforhold i sin forje klubb heller men har måket rimelig jevnt med mål i kassa.

Å spille for Everton og spille for United er to helt forskjellige ting. Eneste likhetstrekket er at begge laga er fotballklubber.

Press og forventinger (pris) er noe han aldri var plaget med i Everton. Han slapp å tenke konsekvens når han bommet på store sjanse. Alt i alt, Lukaku spilte stort sett med selvtillit, fordi det var ingen som prøvde å bryte den ned. Nå er det enormt med mennesker som prøver å knekke han. Supportere og media som dei fremste forkjemperene. 

Jeg syns United bruker han feil. Men han er ikke så dårlig som mange skal ha det til. Enkelte blir fort hakkemat når ting går dårlig. Ofte di samme som går igjen. Den som bør hakkes på er han som setter opp taktikken. Har en Lukaku på topp, så må en bruke det Lukaku er god på. Han må få innlegg i boks når han er rettvendt. Han er generelt en bra spiller rettvendt. Ok rask, fysisk monster og har bevist at han kan score mål utallige ganger. 

 

Eddie.x

Innlegg: 1433
Eddie.x
13.12.17 12:58
John||Locke: Føler at dette har blitt en slags "sannhet" det er dårlig hold i. Det er rett og slett ekstremt overdrevet, etter mitt syn. Han står f.eks. ikke en milimeter tilbake for Wayne Rooneys touch. Dét er vel ikke den store brannfakkelen. Og en en fyr som Carlos Tevez har hatt en elendig touch gjennom hele karrieren og rekker ikke Lukaku til anklene. Jeg vil si at Lukakus førstetouch er jevngod med Zlatans. Når man kriger med en mann i rygg, så blir det ikke alltid silkemykt. Vi har sett Zlatan røre det til utrolig mange ganger.

Dette er rett og slett tull. Lukaku har dårligere touch en Rooney og mye dårligere touch enn Zlatan, dette vet du også. Vi ser de samme kampene du gjør, finner det fascinerende hvordan "orakelet" klarer å se ting vi andre ikke klarer å se. Lukaku har ganske elendig touch, faktum. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg