Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Dux1
Dux1Innlegg: 33737
20.12.17 07:50
KongOlav2: Er det Moyes du mener her? Synes ikke de to er den aller mest relevante sammeligningen.

Moyes hadde høy anseelse mens han var i Everton, og hadde aldri vunnet noe. Utgangspunktet var noe av det samme.

Thpe
ThpeInnlegg: 34773
20.12.17 07:50
Dux1: Da går United evt fra en etablert manager i verdensklasse til en fremadstormende kar uten veldig mye på cv-en. Der har United vært tidligere - og mislyktes. Jeg sier ikke at MP er feil valg, men vil klubben ha tålmodighet med å gi ham tid til å bygge lag, og vil MP selv takle alt presset som følger med denne jobben?

Moyes og van Gaal, lite som var fremadstormende med disse to spør du meg.

 

Jeg hadde elsket MP inn.

Dux1
Dux1Innlegg: 33737
20.12.17 07:55
Thpe: Moyes og van Gaal, lite som var fremadstormende med disse to spør du meg.

Jeg tenkte selvsagt på Moyes.

Ikke fremadstormende? Moyes hadde så høy anseelse at United hentet ham som arvtaker til SAF.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
20.12.17 07:58
Dux1: Moyes hadde høy anseelse mens han var i Everton, og hadde aldri vunnet noe. Utgangspunktet var noe av det samme.

Synes jobben til Poch i Spurs overgår det Moyes gjorde med god margin. 6-7.plasser med en habil poengscore og en gjerrig type fotball er bra, men ikke imponerende.

Om vi forøvrig snakker etablerte managere i verdensklasse, er vi vel neppe på mer enn 7-8 stk. Det er ikke enkelt å hele tiden ha en slik som manager. Og ikke er det noen garanti heller. Se på Ancelottis periode i Bayern, og Mourinhos problemer når det har gått mer enn 2-3 år av en managerjobb.

Om Klopp hadde dratt fra Liverpool i morgen, og jeg kunne valgt fritt blant alle managere i verden som hans erstatter, så ville nok Poch vært blant mine topp 3 valg. Det ville ikke Mourinho, hovedsaklig pga spillestilen og konfliktnivået han nær sagt alltid drar med seg.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
20.12.17 08:23
John||Locke: Arsenal burde scoret 3-4-5 i den kampen, så det er rart å være enig i en taktikk som gjør at vi blir totalt rævkjørt.

At gjennomføringen ikke er god nok betyr ikke nødvendigvis at taktikken er feil. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33737
20.12.17 09:47
KongOlav2: Synes jobben til Poch i Spurs overgår det Moyes gjorde med god margin. 6-7.plasser med en habil poengscore og en gjerrig type fotball er bra, men ikke imponerende.

Jeg sammenligner ikke selve jobben Moyes gjorde i Everton med MPs i Spurs. Poenget er fellestrekkene: Moyes var ansett som et lovende manageremne siden Preston-dagene, og fikk høy anseelse for jobben han utførte i Everton etter det. Men han hadde aldri vunnet noe av betydning.

 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24612
20.12.17 09:50

Ser det ikke er noen kamptråd til kveldens United-kamp. Da slenger jeg inn tipset mitt for kampen her. Uniteds unggutter kommer til å herje her. 0-4 (Zlatan x2, Fellaini, Lukaku).

Dux1
Dux1Innlegg: 33737
20.12.17 09:54
KongOlav2: Det ville ikke Mourinho, hovedsaklig pga spillestilen og konfliktnivået han nær sagt alltid drar med seg.

Satt litt på spissen: I dagens United kommer trofeer før spillestil. Og jeg kan skjønne det - all den tid vi har slitt som vi har gjort etter SAFs avgang. Men jeg gjentar: Jeg tror det er enklere å justere/endre litt på spillestil enn å treffe rett på ny manager.

Dersom Mourinho evner å se at vi bør satse mer offensivt, bruke kantspill mer bevisst, osv, så er allerede fundamentet for suksess der.  

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11217
20.12.17 10:43
Slikkepott: At gjennomføringen ikke er god nok betyr ikke nødvendigvis at taktikken er feil.

Okaaaay. Da sier vi det! En av verdens beste klubber, med en av verdens aller dyreste staller, skal oppfører seg som Doncaster i et møte med Arsenal.

Ikke bare er det dypt problematisk at vi skal stå for en anti-fotball, som, hvis den hadde vært normen, hadde ført til at fotball var en liten idrett i verdenssammenheng. Det er også problematisk å diskutere taktikk med en som mener det beste å gjøre mot Arsenal, er legge seg så dypt og ha så lite ball, at Arsenal virkelig får brukt styrkene sine. Megetsigende at du sier "meningsløst å åpne opp rom for Arsenal å angripe i", når det er akkurat det man gjør ved å opptre med den taktikken vi gjorde.

Det virker rimelig åpenbart at dette er noe av det dummeste man kan gjøre. Det virker rimelig åpenbart at det heller ikke fungerte. Så man man selvsagt forsøke seg på det umulige standpunktet "taktikken var god, men konsekvensene av den var dårlig, men det var bare spillernes skyld", men akkurat det oser agenda.

United burde selvsagt forsvart seg med ballbesittelse, ligget bredt, trillet mye ball, sørget for å ta overganger, men lkke på bekostning av balansen i laget og ikke på en sånn måte at man var veldig sårbar for brudd og overganger.

I stedet blir man altså Doncaster. Et lag som ville spilt slik, men ikke fordi det er i nærheten av riktig eller lurt. Fordi de er altfor dårlig for alle de andre langt bedre alternativene. Det er ikke United.

Manchester United hadde 25% possession mot laget som er tippet 2-5 plasser bak oss på tabellen. At en taktikk som gir motstanderen et ballinnehav på 75% er noe i nærheten av å kunne forsvares, syns jeg er skrudd. Nok en gang virker det åpenbart at folk ser seg blinde på resultatet, men at de dessverre ikke forstår så mye av spillet. Skulle gjerne likt å se denne kampen, med akkurat samme taktikk, som fikk et mer realistisk utfall (3-1 til Arsenal, f.eks.). Hadde du forsvart taktikken da?


-Pat

(Innlegget ble redigert 20.12.17 10:47)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
20.12.17 10:59
Dux1: Satt litt på spissen: I dagens United kommer trofeer før spillestil. Og jeg kan skjønne det - all den tid vi har slitt som vi har gjort etter SAFs avgang. Men jeg gjentar: Jeg tror det er enklere å justere/endre litt på spillestil enn å treffe rett på ny manager. Dersom Mourinho evner å se at vi bør satse mer offensivt, bruke kantspill mer bevisst, osv, så er allerede fundamentet for suksess der.

Skal bli interessant å se han utviklingen der. Foreløpig ser det brukbart ut, men så får dere også fryktelig bra betalt om man studerer xG-statistikk. Kan en slik trend fortsette?

Og så kommer jo i tillegg den sedvanlige slitasjen med Mourinho som manager. Vil denne igjen inntreffe? Normalt sett skal denne komme for fullt iallfall fra 2019/20. Mourinho har vel aldri klart særlig mer enn 3 år noe sted før han virkelig kom på kant med omgivelsene.

wig1
wig1Innlegg: 3348
20.12.17 11:38
JFT_96: Ser det ikke er noen kamptråd til kveldens United-kamp. Da slenger jeg inn tipset mitt for kampen her. Uniteds unggutter kommer til å herje her. 0-4 (Zlatan x2, Fellaini, Lukaku).

Godt du kom med det tipset her. Jeg oppfordrer andre klassikere å ta turen innom klubbtråden for å komme med tips også.

lsklars
lsklarsInnlegg: 94467
20.12.17 11:38
JFT_96: Ser det ikke er noen kamptråd til kveldens United-kamp.

Kan du ikke lage en? 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18812
20.12.17 11:55
Saliph: http://www.football365.com/news/paul-pogba-the-premier-leagues-mvp

Illustrerer greit hvor viktig han er. Jævlig deilig å ha han tilbake nå. 

jback
jbackInnlegg: 18262
20.12.17 13:59
KongOlav2: Kan en slik trend fortsette?

I utgangspunktet ikke.

United denne sesongen minner meg litt om Chelsea ano 2014/2015. Chelsea hadde ekstremt flyt og marginer med seg i mange kamper. 

Jeg lurer på hvor mange poeng De Gea redder for oss gjennom en sesong.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
20.12.17 14:15
John||Locke: Okaaaay. Da sier vi det! En av verdens beste klubber, med en av verdens aller dyreste staller, skal oppfører seg som Doncaster i et møte med Arsenal. Ikke bare er det dypt problematisk at vi skal stå for en anti-fotball, som, hvis den hadde vært normen, hadde ført til at fotball var en liten idrett i verdenssammenheng. Det er også problematisk å diskutere taktikk med en som mener det beste å gjøre mot Arsenal, er legge seg så dypt og ha så lite ball, at Arsenal virkelig får brukt styrkene sine. Megetsigende at du sier "meningsløst å åpne opp rom for Arsenal å angripe i", når det er akkurat det man gjør ved å opptre med den taktikken vi gjorde. Det virker rimelig åpenbart at dette er noe av det dummeste man kan gjøre. Det virker rimelig åpenbart at det heller ikke fungerte. Så man man selvsagt forsøke seg på det umulige standpunktet "taktikken var god, men konsekvensene av den var dårlig, men det var bare spillernes skyld", men akkurat det oser agenda. United burde selvsagt forsvart seg med ballbesittelse, ligget bredt, trillet mye ball, sørget for å ta overganger, men lkke på bekostning av balansen i laget og ikke på en sånn måte at man var veldig sårbar for brudd og overganger. I stedet blir man altså Doncaster. Et lag som ville spilt slik, men ikke fordi det er i nærheten av riktig eller lurt. Fordi de er altfor dårlig for alle de andre langt bedre alternativene. Det er ikke United. Manchester United hadde 25% possession mot laget som er tippet 2-5 plasser bak oss på tabellen. At en taktikk som gir motstanderen et ballinnehav på 75% er noe i nærheten av å kunne forsvares, syns jeg er skrudd. Nok en gang virker det åpenbart at folk ser seg blinde på resultatet, men at de dessverre ikke forstår så mye av spillet. Skulle gjerne likt å se denne kampen, med akkurat samme taktikk, som fikk et mer realistisk utfall (3-1 til Arsenal, f.eks.). Hadde du forsvart taktikken da?

Det er også, merkelig nok, problematisk å diskutere med en som har som utgangspunkt å være uenig, og som dermed tyr til stråmannsargumentasjon.  Det er ingen som argumenterer for at prestasjonen er bra nok når vi først legger oss kompakt, du må klare å skille mellom plan og utførelse. 

Vi setter inn 0-2 i det 11 minuttet på bortebane mot en topp 4 motstander, to såpass tidligere mål i vår favør vil selvsagt føre til at strategien endres. Prinsipielt er det for min del uproblematisk å legge om taktikken til å ligge kompakt og la Arsenal beholde ballen, for så å kontre når sjansen byr seg, uavhengig av hvilket ballinnehav vi ender opp med.

At det gjennomføres på en såpass dårlig måte er en annen problemstilling, spillerne på banen skal i utgangspunktet være mer enn gode nok til å håndtere det. Hvis du ønsker å argumentere for at laget i utgangspunktet er for dårlig til å satse på en slik strategi, og at det dermed var et dårlig valg å legge oss bakpå, så må du gjerne gyve løs på det.

Ellers tviler jeg ikke på at du gjerne skulle likt å se samme kampen ende 3-1 til Arsenal.

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
20.12.17 14:15
jback: Jeg lurer på hvor mange poeng De Gea redder for oss gjennom en sesong.

Lurer på hvor mange reddninger ekstra han må gjöre pga f.eks Smalling.  Litt små irriterende når han istedet for å bare få bort ballen, moser den rett opp i lufta for ytterligere muligheter.

Var en kamp for litt siden der han gjorde 3 sånne på kort tid.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19869
20.12.17 14:16
jback: Jeg lurer på hvor mange poeng De Gea redder for oss gjennom en sesong.

Må ha vært nærmere 20 poeng i LvGs første sesong.

To-sifret sålangt i denne.

 

 

(Innlegget ble redigert 20.12.17 14:18)

jback
jbackInnlegg: 18262
20.12.17 14:33
TheRedDevils: Lurer på hvor mange reddninger ekstra han må gjöre pga f.eks Smalling. Litt små irriterende når han istedet for å bare få bort ballen, moser den rett opp i lufta for ytterligere muligheter. Var en kamp for litt siden der han gjorde 3 sånne på kort tid.

Du mener Smalling har vært dårlig i det siste?

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
20.12.17 14:45
jback: Du mener Smalling har vært dårlig i det siste?

Jeg mener at Smalling totalt sett ikke er god nok, men det meste av problemet for min del er hvor ukomfortabel han er med ballen i beina. Han spiller stort sett ballen bak medspiller, dreper det lille tempoet vi har. 

Jeg savner en midtstopper som har ro, trygg på å motta ballen under press og spille den videre. Litt for ofte blir det bare å måke den til helvete.

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
20.12.17 14:46
jback: Du mener Smalling har vært dårlig i det siste?

Selv gode spillere kan gjöre feil, men i dette tilfelle er Smalling en problemkilde ja.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
20.12.17 14:55
jback: I utgangspunktet ikke. United denne sesongen minner meg litt om Chelsea ano 2014/2015. Chelsea hadde ekstremt flyt og marginer med seg i mange kamper. Jeg lurer på hvor mange poeng De Gea redder for oss gjennom en sesong.

Kjøper argumentet om at resultater og titler er viktigere enn underholdende fotball på dette tidspunktet, og etter noen år hvor United har slitt. Men som du sier, så kan ikke marginene fortsette slik i all fremtid. Må være litt skuffende at ikke spillet er noe bedre, og at dere ikke i større grad styrer/dominerer kampene når dere har brukt så mye midler som dere har gjort de siste årene.

(Innlegget ble redigert 20.12.17 14:55)

jback
jbackInnlegg: 18262
20.12.17 15:05
Slikkepott: Jeg mener at Smalling totalt sett ikke er god nok, men det meste av problemet for min del er hvor ukomfortabel han er med ballen i beina. Han spiller stort sett ballen bak medspiller, dreper det lille tempoet vi har. Jeg savner en midtstopper som har ro, trygg på å motta ballen under press og spille den videre. Litt for ofte blir det bare å måke den til helvete.

At Smalling ikke er spesielt god med ball i beina ser alle.

Dersom man ikke er fan av Smalling sine styrker og svakheter bør man heller sette fokus på Mourinho.

Manchester City 69,6%
Arsenal             61,7
Tottenham         61.0
Liverpool           60,4
Chelsea             56,6
Southampton     53,9
Man Utd            51,4
Watford             51,1

Vi har til nå omtrent like mye ball i laget som Watford. Noe som gir en pekepinne på hvilken fotball og typer Mourinho setter pris på.

jback
jbackInnlegg: 18262
20.12.17 15:07
KongOlav2: Må være litt skuffende at ikke spillet er noe bedre, og at dere ikke i større grad styrer/dominerer kampene når dere har brukt så mye midler som dere har gjort de siste årene.

Det er omtrent bare bedre enkeltspillere som kan gjøre United mer underholdene. Hans måte å spille fotball på gir lite rom for forbedringer ellers.

(Innlegget ble redigert 20.12.17 15:07)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10179
20.12.17 15:09
TheRedDevils: Jeg tviler på at tanken er å ligge så lavt, men tror like mye at det er pga spillerne vi har.  I mitt hode starter man med å bygge lag med et sollid stoppepar, sånn at tryggheten bakfra sprer seg fremover på banen.  Det vi stiller der gir jo ikke noe defensiv trygg enhet, så det blir fort mange kokker på liten plass under det verste kaoset. Om det er folk som ikke evner å få unna ballen, eller offensive spillere som ikke klarer å holde på ballen til man får med seg laget. Jeg er overrasket over at Mourinho ikke har kommet opp med noe bedre forsvar etter 15 mnd i klubben.

Tja, når dette har vært en gjenganger med Mourinho så lenge jeg kan huske er det vel neppe så enkelt som at det er spillerne som er problemet. Han kan omtrent velge seg hva som helst av spillere. Og Man Utd betaler ekstremt mye i lønn. Det er ikke noe problem for United å tiltrekke seg hvilken som helst spiller (nesten).

Helt klart, men Mourinho har kjøpt to  stoppere, en har vært bra og den andre har vært forferdelig. Svensken har bedret seg den siste måneden. Når spesielt Jones er så skadeplaget er det nok like greit å skille veier. Men markedet for stoppere er vanskelig, og det kryr ikke av gode stoppere som er tilgjengelig dessverre. 

Hvor mange ganger tidligere har man ikke sett et United som har ganske god kontroll på kamper, før man på et eller annet tidspunkt i andreomgangen gir fra seg alt av initiativ og håper å ri unna stormen? Alt for ofte!  

Husk at Everton denne sesongen spilte United avs banen i andreomgangen. EVERTON! Og det bør definitivt Mourinho ta sin del av skylden for. Selvfølgelig er det etter instruks fra han at man legger seg bakpå. Spillet har lugget hele sesongen. Det var mye bedre forrige sesong, fra november og frem til mars kanskje. Da angrep man og skapte enormt med sjanser. Uheldigvis var uttellingen den gang svært dårlig, men jeg følte meg langt mer komfortabel med den spillestilen enn det man har sett denne sesongen. 

 

(Innlegget ble redigert 20.12.17 15:09)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10179
20.12.17 15:11
jback: Vi har til nå omtrent like mye ball i laget som Watford. Noe som gir en pekepinne på hvilken fotball og typer Mourinho setter pris på.

Skrekkelig lesning, men det bekrefter bare inntrykket av Mourinho. Som om det trengtes! 

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
20.12.17 15:11

Det er alltid manager som har ansvar for de som spiller, enten det er Herrera eller Smalling det er snakk om. 

Men spillerne kan fortsatt diskuteres. 

jback
jbackInnlegg: 18262
20.12.17 15:21
TheUnitedWay: Skrekkelig lesning, men det bekrefter bare inntrykket av Mourinho. Som om det trengtes!

Vi hadde vel 3 mest ball under LvG med Smalling som stopper. City har fortsatt mest ball i laget med f.eks Mangala på laget.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
20.12.17 15:26
jback: Det er omtrent bare bedre enkeltspillere som kan gjøre United mer underholdene. Hans måte å spille fotball på gir lite rom for forbedringer ellers.

Jepp, men med de midlene som dere har både til overganger og lønninger, burde det vært rom for å hente meget gode enkeltspillere. Liverpool har klart å få tak i to fantastiske kantspillere de siste par sommerene i Mane og Salah. United burde egentlig kunne hente enda bedre spillere. Har blitt litt for mye fokus på Raiola-klienter etter at Mourinho kom.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19869
20.12.17 15:42
TheUnitedWay: Husk at Everton denne sesongen spilte United avs banen i andreomgangen. EVERTON! Og det bør definitivt Mourinho ta sin del av skylden for.

Legg til Bournemouth og WBA, så begynner det å bli noget flaut.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg