Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
glycinello
glycinelloInnlegg: 5889
04.02.18 11:37
Pogba6: Ser ut som Kluivert endelig kommer til United, det er dog Patrick sin sønn Justin som er på vei inn.

"There is only one team for me in England and that is Arsenal". Noe i den dur sa pappaen hans før 98/99 sesongen. Kan jo håpe at han har lært av farens tabber.

 

glycinello
glycinelloInnlegg: 5889
04.02.18 11:40
dennismufc: Fasiten er uansett at vi slipper inn færrest mål i PL, og at De Gea er i ferd med å ta sin første golden glove

Apropos, Mourinho skal ha lagt sin elsk på Jordan Pickford som erstatter når De Gea stikker til Madrid. Så den statistikken vil nok se noe tristere ut til neste sesong:).

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
04.02.18 11:41
glycinello: Apropos, Mourinho skal ha lagt sin elsk på Jordan Pickford som erstatter når De Gea stikker til Madrid. Så den statistikken vil nok se noe tristere ut til neste sesong:).

Raiola fikser vel en litt utilpass og mobbet Donnarumma, tror du ikke ? :)

qbah
qbahInnlegg: 49244
04.02.18 11:45

Løpebikkje har han alltid vært. Så bra at den moralen ikke ble igjen i Arsenal.

At motstandere ofte går for å få han ned i bakken er et bra tegn. Da betyr det at han sprer frykt. Husker jo hvor mye Ronaldo ble sparket ned så fort han begynte å lykkes med driblingene og scoringene for oss.

(Innlegget ble redigert 04.02.18 11:46)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19935
04.02.18 11:52

Uansett hvilken rolle man gir Paul Pogba, og i uansett hvilket lag, løswr man ikke problemet at han faktisk ikke er særlig god uten ball. Han er muligens en av verdens beste med ball, men uten er han faktisk ikke særlig god. Det er naturligvis litt synd siden han tilbringer minimum femten prosent av kampen uten den.

På mange måter er han motstykket til Frank Lampard. Frank Lampard var i en alder av 21 år en rimelig average fotballspiller både teknisk og fysisk. Leste en på forum rundt 1999 fant en frustrerte West Ham-supportere som mente at han kun spilte fordi han var nevøen til Harry Redknapp. Det kan legges til at West Ham-supporterne ikke var helt blottet for fotballforståelse, da det ble argumentert for at den tre år yngre Michael Carrick burde være foran guttungen med valpefettet. En slik innsikt skulle bli savnet hos en drøss med engelske landslagssjefer det kommende tiåret.

Heller ikke her inne var det noen som holdt Lampard særlig høyt, og det er illustrerende at Chelsea kunne hente han i 2001 uten særlig konkurranse og uten særlig begeistring fra Chelseasupportere.

I denne sammenheng vil jeg gjerne minne om et vesentlig poeng; når Frank Lampard ikke ble godt mottatt av West Ham eller Chelsea-supportere på 90 og begynnelsen av 00 er dette noe ganske annet enn at Lingard og McTominay blir møtt med skepsis fra kravstore Man Utdsupportere i dag. Dette var to svært middelmådige lag i en liga som var mye mindre preget av verdensstjerner fra Spania og Frankrike enn dagens PL. Det var på et tidspunkt trenere hentet opp spillere fra akademiet når man fikk skader. Ikke stilte med kun seks spillere på benken i et barnslig forsøk på å demonstrere at en manglet spillere.

Frank Lampard hadde imidlertid kvaliteter som svært sjelden blir like verdsatt av fotballsupportere; et godt fotballhode og følgelig svært god bevegelse. Dette kombinert med ok basisferdigheter og ok fysikk medførte at Frank Lampard fikk regelmessig spilletid på et høyt nivå. God bevegelse medførte at han kom i gunstige posisjoner på siste tredel av banen. Både mht å skape rom for medspillere, spille frem medspillere og å avslutte selv.

En ung Frank Lampard var ikke et naturtalent på siste tredel av banen. Men i en alder av 25 år hadde han de siste fem til ti årene vært i disse situasjonene flere ganger enn de fleste andre PL-spillere. Han hadde i kampsituasjon terpet på dette uke inn og uke ut. Og fra 25 til 32 skulle han virkelig høste fordelene av det. 

Harry Kane er et lignende case. Den Harry Kane som fikk gjennombruddet i Spurs var en fantastisk fotballspiller, men ikke i nærheten av å være en like god avslutter som i dag. Det kan en naturligvis mene er en naturlig utvikling. Men en slik utvikling kommer ikke av seg selv.  Min hypotese er at en spiller med god bevegelse vil utvikle seg som avslutter og «beslutningstaker» i kritiske situasjoner på banen. Man kan kalle det en variant av «titusentimersregelen».

Jeg tror at Jessie Lingard i feks Bournemouth de foregående fem årene kunne opplevd noe lignende. Mer kontinuitet på trenersiden kunne også påvirket svært positivt.

I Paul Pogbas tilfelle er jeg mer pessimistisk. Han vil helt sikker kunne være en fantastisk fotballspiller som dominerer kamper for oss. Kombinasjonen av teknikk og fysikk er enestående i toppfotball. Om han noen gang vil bli en notorisk matchwinner verdig en tierrolle er jeg mer usikker på.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19851
04.02.18 12:10
qbah: Ka vi driste oss til å si at Sanchez hadde en positive impact på laget og var god for oss i går?

Jupp. Gir oss mer intensitet uten ball både i presset og bevegelser (Gjøre seg spillbar). Passer bra når vi ofte bare har Lingard og Mata (Foruten Rash i form og Lukaku) som er flinke på sistnevnte.

At han har overblikk til å finne lagkamerater og evnen i forkant til å se ledige rom i motstanderens 16-meter er også kult.

Gir oss flere strenger å spille på foruten Pogba og Mata som også er ganske dugandes boksåpnere selv.

grock19
grock19Innlegg: 83579
04.02.18 12:17

"Jupp. Gir oss mer intensitet uten ball både i presset og bevegelser" 

Opptatt. 

glycinello
glycinelloInnlegg: 5889
04.02.18 12:21
dennismufc: Raiola fikser vel en litt utilpass og mobbet Donnarumma, tror du ikke ? :)

Isj. Tar heller Pickford foran den fyren der:)

glycinello
glycinelloInnlegg: 5889
04.02.18 12:22
qbah: At motstandere ofte går for å få han ned i bakken er et bra tegn. Da betyr det at han sprer frykt. Husker jo hvor mye Ronaldo ble sparket ned så fort han begynte å lykkes med driblingene og scoringene for oss.

Frisparkstatistikken har vel omtrent doblet seg i de kampene han har spilt:) Neppe bra for beina hans dog.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19851
04.02.18 12:44
grock19: "Jupp. Gir oss mer intensitet uten ball både i presset og bevegelser" Opptatt.

Han er supermenneskelig selvsagt

Nei altså det var litt klønete formulert, men han gir oss mer kvalitet i de to fasene av spillet var det jeg skulle fram til.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8705
04.02.18 12:59

Vi trenger verdensklasse stopper og midtbanespiller i sommer. Sannsynligvis en back og en høyrekant og.

Sportfreaken
SportfreakenInnlegg: 8231
KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 21937
04.02.18 13:24
glycinello: Apropos, Mourinho skal ha lagt sin elsk på Jordan Pickford som erstatter når De Gea stikker til Madrid. Så den statistikken vil nok se noe tristere ut til neste sesong:).

Haha. Det nekter jeg å tro på.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19851
04.02.18 13:32
Sportfreaken: Den belgiske forbannelsen. Spot on!

Litt vel negativ artikkel som får de to belgierne til å fremstå som fullstendig evneveike, når det er ganske langt fra sannheten.

Lezah
LezahInnlegg: 63763
04.02.18 13:56

Førsteomgangen i går har vi sett flere ganger. Jeg lurer genuint på hva som gjøres av taktisk trening. Vi kan kjøpe så mange klassespillere vi vil men hvis planen (lolzroflmao2kindahouse) er å snurpe igjen ba og så håpe at noen får til noe greier på egenhånd hjeler det ikke. Jeg sliter så sykt med å se en slags spillestil offensivt. Og det er skuffende halvveis uti sesong to for JM.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18697
04.02.18 14:27
TheBelfastBoy: I Paul Pogbas tilfelle er jeg mer pessimistisk. Han vil helt sikker kunne være en fantastisk fotballspiller som dominerer kamper for oss. Kombinasjonen av teknikk og fysikk er enestående i toppfotball. Om han noen gang vil bli en notorisk matchwinner verdig en tierrolle er jeg mer usikker på.

Pogba er ikke og kommer aldri til å bli en 10`er. Han er en 8`er/Mezzala/indreløper. Nå har jo ikke Mourinho brukt han særlig ofte i den rollen, men heller som en 6`er sammen med Matic/Herrera. Ironisk nok ville rollen Lampard hadde i Chelsea i en 3`er på midtbanen vært perfekt for PP. 

Allerede i dag er han vel det man kan kalle en matchvinner. Hadde  ikke tapt en PL-kamp på 15 månender før kampen i går. Han blir kanskje ikke en målscorer ala Lampard (selv om han har potensialet til det), men som kreativ tilrettelegger er det jo få om noen som har på hans nivå. Evnen hans til å skape sjanser for andre med rene gjennombruddspasninger er en ekstremegenskap han besitter, selv på en dårlig dag mot Tottenham kunne han hatt to målgivende. 

Utfordringen til Pogba er hans defensive evner. Da tenker jeg på arbeidskapasitet, posisjonering og disiplin. Det kommer godt til syne mot de beste lagene, da blir arbeidsmengden for Matic for stor. Men mot de dårligere lagene er det ikke noe stort problem at Pogba ikke er særlig stødig defensivt. Mourinho må dog ta konsekvensen av svakheten hans mot topplagene og kjøre med en ekstra midtbanespiller for å opprettholde balansen i laget. 

For å svare på påstanden din, så er Pogba god nok uten ball offensivt. Defensivt har han mye å gå på, men det kan han tilegne seg med erfaring og vilje, om han gjør det er jo en annen sak. 

 

Kælighet
KælighetInnlegg: 11682
04.02.18 15:47

Fosu Mensah hadde fortjent en målgivende der.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5889
04.02.18 16:23
KingAnderson: Haha. Det nekter jeg å tro på.

Har litt problemer med det selv:) Men det ble jo skrevet som et søndagsrykte. Riktignok av tvilsom kilde, men det måtte jo tas med.

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1039
04.02.18 17:47
dennismufc: Jeg kom over en litt morsom statistikk, i forbindelse med at vi skal være det beste defensive laget i PL. 6.6 og 11.8. Det er skudd mot eget mål, City og United. City med 6.6, PLs beste og United med 11.8, samme som Crystal Palace og Watford, men dårligere enn Huddersfield på 11.6. Arsenal, Tottenham, Chelsea og Liverpool ligger med 10.4 og bedre. Det stemmer kanskje litt med inntrykket til at Mourinho sine lag legger seg så dypt at det er nesten uunngåelig at motstanderlaget kommer til sjangser (skudd). Er vi reddet av en så mye bedre keeper enn de andre topplagene? Eller skyter motstanderlagene på håpløse sjangser fordi vi ligger så dypt? Fasiten er uansett at vi slipper inn færrest mål i PL, og at De Gea er i ferd med å ta sin første golden glove.

I tillegg til tallene du nevner: Vi har sluppet inn 18, City og Chelsea 19, og Tottenham 23. De to sistnevnte med én kamp mindre spilt i skrivende stund.

Mitt syn på saken:

Chelsea og Tottenham er nok de som totalt sett har de beste forsvarene blant disse fire lagene når det gjelder blandingen av spillermateriale, og organisering og taktikk innenfor forsvarsrekka alene.

Vi har et OK+ forsvar med mye potensiale, som tjener enormt på å ha verdens beste keeper bak seg. I tillegg til Mourinhos erketaktikk med stort kollektivt fokus på å ikke bli tatt i mindretall eller ubalanse når/dersom ballen mistes. Noe som bl.a. fører til det du nevner om at halvparten av de (ofte litt for) mange avslutningene motstanderne kommer til bare blir til statistikk og ikke noe som truer De Gea i det hele tatt.

City sin aller fremste defensive styrke inngår i Guardiolas erketaktikk med fokus på å stå høyt og vinne tilbake ballen lynkjapt, for så og holde på den i 70-80% av kampen - derfor er de vanskeligst av alle å få til avslutninger på. Men til tross for hvor lite de slipper motstanderen til, så kan like vel hvem som helst score minst ett mål mot dem rimelig ofte, først og fremst dersom de rir av det ekstreme gjenvinningspresset og får spilt seg forbi deres høytstående spillere.

Så ja ... poenget omsider er vel at jeg tror at vi har spillere til at vi kunne scoret en del flere mål dersom vi brukte mer angrep som forsvar til tider. Kanskje et antall scoringer mellom det Liverpool og City har. Men da ville nok også antall baklengs ligget et sted mellom det Tottenham (eller Burnley, faktisk) og Arsenal har sluppet inn.


Så en liten dagens "chill litt" til Pochettino-runking:

"Bare se hva han gjør med et middelmådig, dog organisert, Tottenham-lag."

Hvem inngår i en skadefri Spurs-ellever?

Kane, Eriksen, Alli, Son, Vertonghen, Alderweireld, Lloris. Sleng på en skadefri Lamela i form som alternativ til en av de offensive. Da er vi oppe i 7 av 11.

Er dette middelmådige spillere? 'De Gea > Lloris', 'Martial > Son' og "Pogba > en av deres lavtliggende på midten' er det eneste jeg kan se om man sammenligner med de jeg selv vil putte i en toppet United-ellever.

Og er de nødvendigvis dårlige eller middelmådige de Tottenham-spillerne som jeg ikke nevner?

(Innlegget ble redigert 04.02.18 17:54)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11178
04.02.18 18:27
Ruudiculous: 'Martial > Son'

Tipper ganske mange er uenig i dette. 

Folk som mener at Spurs har et middelmådig lag, bør for øvrig ikke tas seriøst.


-Pat

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19851
04.02.18 19:59
Lezah: Førsteomgangen i går har vi sett flere ganger. Jeg lurer genuint på hva som gjøres av taktisk trening. Vi kan kjøpe så mange klassespillere vi vil men hvis planen (lolzroflmao2kindahouse) er å snurpe igjen ba og så håpe at noen får til noe greier på egenhånd hjeler det ikke. Jeg sliter så sykt med å se en slags spillestil offensivt. Og det er skuffende halvveis uti sesong to for JM.

Sette opp Lukaku skulle man ihvertfall ikke.

Trolldom fra Mata og Sanchez med Lingard som et spillbart individ var alt det gikk på i den omgangen..

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28182
04.02.18 20:03

Ellers fra gårsdagen var det veldig forfriskende å se Sanchez forsøke å ta tak i manglende initiativ fra lagkamerater. Viser Shaw at han må høyere i banen, oftere. Han sier i fra om at enkelte spillere må tørre å spille ballen gjennom ledd i beina på Sanchez i forsøk på å skape spill. Er i det hele tatt et nivå over omtrent alle andre i laget. I tillegg jobber han steinhardt gjennom stort sett hele matchen. Forhåpentligvis endelig en verdig #7. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19935
04.02.18 20:43

Spinnvilt om det ikke blir kamp på tribunen for den joviale tyskeren!

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28270
04.02.18 20:47
TheBelfastBoy: På mange måter er han motstykket til Frank Lampard. Frank Lampard var i en alder av 21 år en rimelig average fotballspiller både teknisk og fysisk. Leste en på forum rundt 1999 fant en frustrerte West Ham-supportere som mente at han kun spilte fordi han var nevøen til Harry Redknapp.

Et relativt berømt klipp i så henseende. 

En lettere alkoholisert Harry med finjustert krystallkule.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28270
04.02.18 20:49
John||Locke: Jeg vet for lite om saken. Men er tankegangen slik at hvis man har mye penger, skal man betale ansatte mer enn de er verdt og mer enn markedspris?

Nei, men man skal vel helst betale minimumslønnen? 

Leste artikkelen forrige uke, så du får arrestere meg om jeg bommer, men de får vel betalt mindre enn de skal i henhold til tariff-avtalen?

qbah
qbahInnlegg: 49244
04.02.18 20:58

Det blir det ikke, denne gangen heller. Garantert.

Passion!

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19935
04.02.18 21:00

Ikke sett før. Meget spesiell behandling av en ung gutt fra supporterne.

Thpe
ThpeInnlegg: 34696
04.02.18 21:25

Hvor høyt setter dere egentlig Nemanja Matic?

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10095
04.02.18 21:27

Svensken helt ute av det? 

Lezah
LezahInnlegg: 63763
04.02.18 21:43

Kan man få garantier for at et speil er ubrukt?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg