Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
-k9b_
-k9b_Innlegg: 26678
16.02.18 09:40
fugletitteren: Når kan man forvente at Klopp leverer titler? Eller holder det for han å ta laget til CL?

Kravet til Klopp er framgang. At laget blir bedre og at Liverpool blir et Champions League-lag igjen (altså et lag som 'alltid' er blant de 4 beste i England). Vi kan eventuelt snakke om titler når dette er oppnådd. 

Slik klimaet er i PL og CL nå, så er det urimelig å forvente titler av Klopp. Tittelkamp vil komme som et resultat av kontinuerlig forbedring, men å kreve titler er urimelig.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26678
16.02.18 09:41
wingswest: Tviler på at han hadde kommet like fint unna med den 6. plassen om det ikke ble troféfangst. CL-billetten var helt avgjørende.

Tror heller ikke det, men jeg kan ikke huske så at Mourinho fikk så veldig mye kritikk for å gjøre Man Utd til det 6. beste laget i England etter så store investeringer. For det var jo det han gjorde.

Lezah
LezahInnlegg: 62479
16.02.18 09:42
mikemodano: Ikke si det til noen, men jeg syntes det var 'sykt stort' selv. For ja, seriegull var jo alltid godt utenfor rekkevidde, selv om vi var sterke i trua tidlig i 85/86, da det ble seier i de ti første seriekampene før skadene begynte å sette sitt preg på troppen.

85/86 var heldigvis (?) før min tid som supporter, men som historienerd har jeg fått med meg livets gang i hine hårde dager.

Skulle ønske du så lyset (igjen) og ble med meg på OT!

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26952
16.02.18 09:44
Lezah: Skulle ønske du så lyset (igjen) og ble med meg på OT

Jeg har etter hvert et såpass avslappet forhold til fotball på superklubbnivå at jeg nok også skulle ha greid å slå følge med deg inn på Old Trafford, men jeg hadde nok ikke helt greid å føle meg komfortabel blant hjemmesupporterne. Der får du ha meg unnskyldt, gamle ørn. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26678
16.02.18 09:48
Dux1: Har du hørt om langsiktighet? En trener som vinner to pokaler på første forsøk og sender oss til CL får ikke sparken! Selv i United. Det ville vært vanvidd. Vi vinner ikke ligaen i år. Til det er City altfor suverene. United ville toppet ligaen to av de fire siste sesongene med den poengfangsten de hadde ved nyttår. Det sier mye om hvor gode Peps elever har vært. Skal man henge Mourinho for det? Ville en annen manager for United toppet det Pep har fått til med City? Neppe! Og jeg tar en EL-tittel framfor null titler ti av ti ganger! De som mener noe annet er rett og slett fotballretarderte. Aksepter at EL er en tittel, akkurat som Uefa-cupen og Cupvinnercupen var det.

Jeg skriver ikke at Mou burde blitt sparket. Du diskuterer med noen andre åpenbart. 

Hvem er det egentlig du diskuterer med? Jeg skriver jo ikke at Mourinho burde få sparken noen steder, men jeg syntes han slipper billig unna mtp at han tok over Man Utd etter LvG og etter enorm backing klarte å gjøre Man Utd til det 6. beste laget i England. I år klarer han sikkert topp 4, men jeg syntes igjen Mourinho slipper billig unna mtp hvor lite gapet mellom Man Utd og resten av gjengen er. Det er greit at Man City har vært utvilnærmelig i år, men Man Utd burde ikke være så nærme Spurs, Liverpool og Chelsea hvis Mou hadde klart å levere pari. 

Selvsagt gjør du det. Akkurat som at du enda ikke klarer å ta stilling til at Man Utd forrige sesong var det 6. beste laget i England. Smak på den setningen, for jeg håper det blir en setning som godtas. For meg som er oppvokst på 90-tallet så er det helt komisk hvordan det går an at manageren for Man Utd i så stor grad kan slippe unna med et slikt resultat. Både blant supportere flest og media. 

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
16.02.18 09:51
FrannyLee: Om han tar laget til CL og om han da også kommer foran dere in the prosess så han han selvsagt gjort en god til glimrende prestasjon. Det kan det vel ikke være mye tvil om gitt forutsetningene.?

Klopps lag var allerede för oss sist sesong, om de fortsetter å väre det, så har han gjort det ok.

Men man må kunne forvente at de kan vinne noe snart. Det er fortsatt fotball med 11 mot 11 vi prater om, så en liten cup eller noe bör man kunne klare snart.

Klopp snakket vel selv om ligagull innen 3 år eller noe når han ble ansatt. 

 

Dux1
Dux1Innlegg: 31767
16.02.18 10:00
-k9b_: Jeg skriver ikke at Mou burde blitt sparket. Du diskuterer med noen andre åpenbart.
Hvem er det egentlig du diskuterer med? Jeg skriver jo ikke at Mourinho burde få sparken noen steder, men jeg syntes han slipper billig unna mtp at han tok over Man Utd etter LvG og etter enorm backing klarte å gjøre Man Utd til det 6. beste laget i England.

 

Nei, vet du ikke har sagt direkte at han bør få sparken. Men da kan du redegjøre for hva du legger i "slipper billig unna"! Hva er det han slipper unna? Kritikk? For det er jo ren løgn. Kort fortalt: Hvilke konsekvenser bør denne 6. plassen få, ifølge deg? 

Og du har tydeligvis hengt deg helt opp i 6.plassen i fjor - uten å se hele sesongen under ett: Vi er ekstremt uheldige med flere hjemmekamper (blant annet hvor vi totalt dominerer, men ikke får uttelling), vi vinner to pokaler og kommer oss til CL. Men du snakker kun om "6. plass" i en sesong som var Mourinhos første, og i et lag som helt tydelig trengte - og fortsatt trenger - oppgraderinger...

Boccherini
BoccheriniInnlegg: 61448
16.02.18 10:04
mikemodano: Visst er en tittel en tittel, men jeg vil tro at de som var Man United-tilhengere i '91 syntes det var noen hakk større å gå til topps i cupvinnercupen den gang enn det var å vinne Europa League i fjor.

Ikke så rent få hakk, heller.

I det hele tatt var det meste vesentlig mye større i ungdomsårene, selv Gary Pallister's overgang fra Boro, til den den gang da monstrøse sum av rundt 3 millioner pund, medførte økt puls og en mild ereksjon.

Dux1
Dux1Innlegg: 31767
16.02.18 10:06
mikemodano: Slik Europa League er gitt et klart b-stempel, mye på grunn av den overlegne fokus som gis Champions League, økonomisk og kommersielt, så kan en nesten forstå at enkelte nærmest trekker på skuldrene av suksess der.

Jeg aksepterer ikke den forklaringen. Forskjellen mellom den gamle Serivinnercupen og Uefa-cup/Cupvinnercup var tilsvarende som dagens CL og EL. Ja, det er ekstremt mye mer penger i dagens fotball og i CL, men det er det også i EL ift gamledager. Så økonomisk og sportslig er jo EL langt mer lukrativt for klubbene enn gamle Uefa-cupen eller Cupvinnercupen!

Så hva er egentlig den store forskjellen da og nå?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26952
16.02.18 10:13
Dux1: Så økonomisk og sportslig er jo EL langt mer lukrativt for klubbene enn gamle Uefa-cupen eller Cupvinnercupen!

Men likevel er den milevis unna det man opplever i Champions League. Og er det ikke Champions League som er bortimot den eneste snakkisen ute i Europa, mens Europa League har fått påklistret et voldsomt b-stempel? Deri ligger forskjellen etter mitt syn. På sin tid var både UEFA- og cupvinnercupen av klart høyere status enn hva Europa League kontra Champions League er pr i dag. Flere innsprøytede millioner vil kunne bøte på noe av inntrykket, men fortsatt ikke på det faktum at Europa League helst ikke er stedet å bli sett. 

Likevel: tittel er tittel. Når man stiller opp i ei turnering, så er det vanskelig å overgå det å gå til topps. 

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
16.02.18 10:13
Dux1: Så hva er egentlig den store forskjellen da og nå?

Gleden av å vinne det?

Vi har blitt noen forpult bortskjemte drittunger hele bunten, der man egentlig ikke viser noe klubbfölelse i det hele tatt. 

En tunnel og leken fotball går före det å trå til litt, eller for den saks skyld vinne kampen. Nye tider.

(Innlegget ble redigert 16.02.18 10:15)

Kiedis
KiedisInnlegg: 9422
16.02.18 10:24
Dux1: Nei, vet du ikke har sagt direkte at han bør få sparken. Men da kan du redegjøre for hva du legger i "slipper billig unna"! Hva er det han slipper unna? Kritikk? For det er jo ren løgn. Kort fortalt: Hvilke konsekvenser bør denne 6. plassen få, ifølge deg?
Og du har tydeligvis hengt deg helt opp i 6.plassen i fjor - uten å se hele sesongen under ett: Vi er ekstremt uheldige med flere hjemmekamper (blant annet hvor vi totalt dominerer, men ikke får uttelling), vi vinner to pokaler og kommer oss til CL. Men du snakker kun om "6. plass" i en sesong som var Mourinhos første, og i et lag som helt tydelig trengte - og fortsatt trenger - oppgraderinger...

Etter fire overgangsvinduet der Mourinho har fått det han har pekt på, synes jeg United ut fra prestasjoner ser ut omtrent som de gjorde høsten 2016.

Når innvendingen mot dette blir "TO TITLER, TO TITLER!" diskuterer man på forskjellig kunnskapsnivå. For å vinne ligacupen, slo United Northampton (b), Man City (h), West Ham (h), Hull (dobbeltmøte i semfinalen) og Southampton (finalen).

Veien til EL-tittelen er nevnt tidligere av en annen bruker.

Det er naturligvis kjekt med titler, men jeg står fremdeles fast på at når utviklingen av United-laget i beste fall står bom stille, så synes jeg det er lite belegg for å hevde at kravene er så enorme i United når dette arbeidet belønnes med en ny kontrakt.

I tillegg må du jo ta med hele bildet når du snakker om uheldige hjemmekamper i fjor. Før nytt år fikk dere ekstremt godt betalt, og det er i lys av dette at jeg synes det er merkelig timing med en kontraktsforlengelse. Laget blir tilsynelatende ikke bedre, til tross for at det pumpes inn store ressurser samtidig som manageren nå har hatt en og trekvart sesong på seg.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 8767
16.02.18 10:26

Er klubbfølelse å beholde en manager som står for det motsatte av det mange av oss har blitt kjent med? Hvis ikke jeg misfotstår deg. 

Lezah
LezahInnlegg: 62479
16.02.18 10:28
Kiedis: Etter fire overgangsvinduet der Mourinho har fått det han har pekt på, synes jeg United ut fra prestasjoner ser ut omtrent som de gjorde høsten 2016.

Uenig. Vi spilte bedre fotball forrige sesong, men fikk dårligere uttelling i poeng.

Jeg vet ikke hva han pekte på, så det får være dine ord.

Kiedis
KiedisInnlegg: 9422
16.02.18 10:31
Lezah: Jeg vet ikke hva han pekte på, så det får være dine ord.

Skal moderere meg litt, han fikk vel i hvert fall ikke Dier og Perisic.

Så akkurat den linjen kan sikkert strykes.

Dux1
Dux1Innlegg: 31767
16.02.18 11:05
mikemodano: Og er det ikke Champions League som er bortimot den eneste snakkisen ute i Europa, mens Europa League har fått påklistret et voldsomt b-stempel? Deri ligger forskjellen etter mitt syn. På sin tid var både UEFA- og cupvinnercupen av klart høyere status enn hva Europa League kontra Champions League er pr i dag. Flere innsprøytede millioner vil kunne bøte på noe av inntrykket, men fortsatt ikke på det faktum at Europa League helst ikke er stedet å bli sett.

Du beskriver mye av slikt det var før også: Uefa-cupen var åpenbart heller ikke stedet man helst ville være ute i Europa. Det var alltid gjevere å følge med på kamper i Serievinnercupen enn i Uefa- eller Cupvinnercupen.

Og så dette gnålet om "mikke mus" og "b-stempel": Det er jo helt naturlig at en tittel er mer prestisje å vinne enn en annen. Slik har det alltid vært, og vil alltid være. Men husk nå også at mens det tidligere var tre e-cuppokaler å slåss om, er det nå bare to. Så ved siden av argumentet om større pengepremier og kvalik til CL via EL, så er turneringen den eneste klubbene kan vinne dersom de ikke er med i CL.

Ergo er det lite logisk at EL er mer b-stempel enn tidligere Uefa-cup og Cupvinnercup.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26952
16.02.18 11:19
Dux1: Uefa-cupen var åpenbart heller ikke stedet man helst ville være ute i Europa

Det var på langt nær det samme gapet mellom serievinnercupen og de to andre turneringene den gang som det man ser mellom Champions League og Europa League i dag. Det er det vanskelig å motsi. Siden serievinnercupen kun hadde én plass tilgjengelig pr nasjon, så var også kvaliteten blant lagene i de to øvrige turneringene høyere, relativt sett, enn hva en opplever i dag, og en hadde heller ikke noen form for bevisst "rotasjonspolitikk" blant spillerne i de forskjellige, siden dette var før media startet å gnåle om at spillere vanskelig kan tåle to-tre kamper i uka. Ergo stilte klubbene så å si uten unntak med sine beste spillere i hver turnering, noe som også sørget for å opprettholde et godt ry også for UEFA- og cupvinnercupen. 

Europa League er opplagt langt mer "b" i dag kontra Champions League enn hva de to andre turneringene var kontra serievinnercupen den gang. At du har lyst til å mene det motsatte endrer fint lite på det. 

Dux1
Dux1Innlegg: 31767
16.02.18 11:25
mikemodano: Europa League er opplagt langt mer "b" i dag kontra Champions League enn hva de to andre turneringene var kontra serievinnercupen den gang. At du har lyst til å mene det motsatte endrer fint lite på det.

Nå kommer jeg med noe sjokkerende: Din synsing er ikke fakta.

At det følelsesmessig kan være slik du beskriver kan jeg akseptere og forstå. Men følelser er ofte irrasjonelle og ikke nødvendigvis basert på fakta. Mine argumenter tilsier at EL ikke bør være noe mer b-stempel enn Uefa- eller cupvinnercupen. Tvert imot.  

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26952
16.02.18 11:27
Dux1: Din synsing er ikke fakta

Jeg skal komme med noe like sjokkerende: Du har helt rett. 

Det er vanskelig å dokumentere at det synet jeg formidler nok var ganske gjengs den gang. Så jeg skal la det forbli med det. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 13413
16.02.18 11:42
Dux1: . Mine argumenter tilsier at EL ikke bør være noe mer b-stempel enn Uefa- eller cupvinnercupen. Tvert imot.

Sannheten iallefall sånn som jeg husker det er at det var ei hylle ned eller muligens to mellom serie og cupvinners cup men 5 til 10 trinn ned til denne tredje cupen. Var det messebycupen det hette at first :-)

(Innlegget ble redigert 16.02.18 11:44)

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10603
16.02.18 14:31

Bailly klar alt mot Huddersfield. FAder meg ikke et sekund for tidlig. Smalling har vært klar for benken en goood stund nå.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18081
16.02.18 14:35
fugletitteren: Bailly klar alt mot Huddersfield

Viktig at han er tilbake, håper for all del at han holder seg skadefri ut sesongen nå. Det trengs. 

F_Brandy
F_BrandyInnlegg: 9995
16.02.18 14:40

Mou med en skikkelig rant ang Pogba. Sier han bare har spilt dårlig, verken mer eller mindre.

Sier, som Neville sa, 433 mot Newcastle. Kjenner jeg er mer skuffet over Lingard da(Paul med en drittkamp, for all del).

Dux1
Dux1Innlegg: 31767
16.02.18 14:41
F_Brandy: Sier, som Neville sa, 433 mot Newcastle. Kjenner jeg er mer skuffet over Lingard da(Paul med en drittkamp, for all del).

Sa Mou at de spilte 433 mot Newcastle? I hvilken anledning svarte han på dette?

Trening
TreningInnlegg: 1633
16.02.18 14:42

har Dere bodd på internat

F_Brandy
F_BrandyInnlegg: 9995
16.02.18 14:43

Pressekonferasen som går nuh.

Lala20
Lala20Innlegg: 2071
16.02.18 14:44
Dux1: At det følelsesmessig kan være slik du beskriver kan jeg akseptere og forstå. Men følelser er ofte irrasjonelle og ikke nødvendigvis basert på fakta. Mine argumenter tilsier at EL ikke bør være noe mer b-stempel enn Uefa- eller cupvinnercupen. Tvert imot.

For oss som levde på 80-tallet er det åpenbart at Modano har rett i denne diskusjonen.

Frem til CL så dagens lys spilte f.eks Real Madrid eller Barcelona i enten Cupvinnercup eller UEFA-cup. Ref 1991. Samme gjelder Juventus/Milan/Inter osv.

I tillegg var det i mange ligaer mindre forutsigbart hvem som vant. Plutselig ble Werder seriemester, eller Nottingham eller Villa for den saks skyld, og da stilte Bayern M., Liverpool og andre i de litt mindre gjeve cupene.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18081
16.02.18 14:48
Dux1: Sa Mou at de spilte 433 mot Newcastle?

Ifølge United.no sier Mou at vi spilte med en 6`er og to 8`ere eller 6`ere og en 10`er. Litt diffust altså....

(Innlegget ble redigert 16.02.18 14:48)

F_Brandy
F_BrandyInnlegg: 9995
16.02.18 14:54

Han spurte pressen om vi spilte 4231 eller 433, ingen svarte. Så sa han at Matic var 6er og Pogba/Lingard 8er. Altså der Pogba liker seg best.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18081
16.02.18 14:59
F_Brandy: Altså der Pogba liker seg best.

Han får ikke den store friheten med Lingard i 8`er/10`er-rollen med tanke at Lingard beveger seg over ganske store områder. 

(Innlegget ble redigert 16.02.18 15:06)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg