Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
27.07.18 19:43

Allo.

missChance
missChanceInnlegg: 54977
27.07.18 20:00
Hetfield: - Naiv og håpløs planlegging fra styrets side i forbindelse med SAF og Gills avganger - Etterslepp fra hele klubbens side i forhold til videre utvikling av speidernettverket og ungdomsakademiet - Spillere som var lenge i klubben mister fokus og profesjonalitet når tryggheten med pappa SAF er borte, og rotter seg sammen for å presse ut arvtagerne, slik at de selv kan beholde rollene sine i stallen og unngå å bli satt under lupen - Nevnte arvtagere etter SAF med hver sin vidt forskjellige spillefilosofi. Ingen langsiktig plan fra klubben rundt hva slags ball man skal spille, hva slags type spillere man vil bygge lag med. Gjenværende spillere, trenere etc. fra manager-forgjengerne må starte med blanke ark hver gang og tilpasse seg. - Elendig planlegging rundt spillerlogistikk under Moyes, LvG og tildels Mou Utbrodering av punktet ovenfor: Spillere som er mentalt robuste og ferdighetsmessig gode nok til å spille blir brukt i feil posisjoner og roller. Enten flopper de og blir solgt, eller så klarer arvtagerne og få mer ut av dem. Mye som har gått til helvete de siste 5 åra i grunn..

Takk! 

Det første punktet viser hvor bratt bakken videre måtte bli. Her mister vi de to viktigste personene i klubben samtidig. Samtidig som man sitter igjen med en stall som ikke var eslet for de helt store prestasjonene. Når det da kommer inn erstattere som ikke har peiling, må det gå galt. 

Det at spillerne stadig har måttet tilpasse seg er også et veldig godt poeng. Og noe av det som ble terpet på for tre år siden, henger kanskje litt igjen i dag ...

 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19871
27.07.18 21:54
missChance: Det at spillerne stadig har måttet tilpasse seg er også et veldig godt poeng. Og noe av det som ble terpet på for tre år siden, henger kanskje litt igjen i dag ...

Når du nevner det, godt poeng!

Det har gjenspeilet seg i mange kamper post-LvG at spillerne virker giddalause og jeg må si, litt "redde" for å gjøre store feil. Da blir spillet ofte deretter:

Veldig omstendelig og treigt..

 

 

Så våkner man når ofte når man får en eller to goller i fleisen. Da er det som om spillerne har fått en rakett i ræva..

Ball-tempo, antall bevegelser fra spillerne uten ball, deretter antall skapte sjanser, for ikke å nevne intensitet i press på motstanders ballførere går opp mange hakk.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 21:55)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24485
27.07.18 22:06
Hetfield: Når du nevner det, godt poeng! Det har gjenspeilet seg i mange kamper post-LvG at spillerne virker giddalause og jeg må si, litt "redde" for å gjøre store feil. Da blir spillet ofte deretter: Veldig omstendelig og treigt..     Så våkner man når ofte når man får en eller to goller i fleisen. Da er det som om spillerne har fått en rakett i ræva.. Ball-tempo, antall bevegelser fra spillerne uten ball, deretter antall skapte sjanser, for ikke å nevne intensitet i press på motstanders ballførere går opp mange hakk.

Hvor mange spillere er det igjen fra LvG? 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19871
27.07.18 22:13
GreySerpent: Hvor mange spillere er det igjen fra LvG?

Nok til at de robotiske intruksene sitter igjen i hodet, og frykten for å gjøre feil sprer seg til nykommere..

Du har lagt merke til det i mange av kampene våre?

(Innlegget ble redigert 27.07.18 22:14)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24485
27.07.18 22:16
Hetfield: Nok til at de robotiske intruksene sitter igjen i hodet, og frykten for å gjøre feil sprer seg til nykommere.. Du har lagt merke til det i mange av kampene våre?

Jeg ser en feig tilnærming, men syns det er søkt å trekke inn LvG. Nesten ingen av de som spiller fast har hilst på LvG.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19871
27.07.18 22:41
GreySerpent: Jeg ser en feig tilnærming, men syns det er søkt å trekke inn LvG. Nesten ingen av de som spiller fast har hilst på LvG.

Hele den faste forsvarsfireren sist sesong spilte under ham i to år.. Store deler av troppen ellers også.

Synes ikke det er søkt i det hele tatt at gamle instrukser henger igjen.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 22:43)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24485
27.07.18 22:50
Hetfield: Hele den faste forsvarsfireren sist sesong spilte under ham i to år.. Store deler av troppen ellers også. Synes ikke det er søkt i det hele tatt at gamle instrukser henger igjen.

I 2 hele år? Og kun forsvarsspillerne? De samme spillerne hadde SAF som manager i en lenger periode. Mye lenger periode!

Dessuten var denne forsvarsfireren så mye skadet under LvG at de neppe rakk å skape relasjoner seg i mellom. Faktisk den sykeste skadeperioden jeg har sett noen gang.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 22:51)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20314
27.07.18 23:07

For engangsskyld enig med Grey. Synes ikke man kan unnskylde spillestilen i dag med LvGs filosofi, mer enn to år etter at han forlot oss. van Gaal var ikke mer enn to år selv. 

Lezah
LezahInnlegg: 63971
27.07.18 23:27

Dette er litt sesongen jeg mener er briste eller bære. Per nå har ikke spillerne JM ønsket seg kommet inn virker det som, og VM vet vi fører til ferie for en del. Blir fort en vrang seriestart.

 SPillestilen blir i all fall ikke bedre av en sesongoppkjøring uten de fleste nøkkelspillerne.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 23:28)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17433
27.07.18 23:31
TheBelfastBoy: For engangsskyld enig med Grey. S

Kan det ha noe med måneformørkelsen å gjøre og har vanGaal og Mou helt totalt forskjellig oppfatning av hvordan spillet skal spilles eller hvordan grunnstrukturen i laget skal se ut.

Er vel ikke akkurat frislipp på vårbeite som er det første en tenker på hos noen av dem vel?

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19871
27.07.18 23:45
TheBelfastBoy: For engangsskyld enig med Grey. Synes ikke man kan unnskylde spillestilen i dag med LvGs filosofi,

At de samme tendensene i mange av spillerne er tilstede som hos under LvG, er åpenbart. Gamle sperrer i hodet som sitter igjen..

Mou's kyniske inngang til kamper hjelper heller ikke. Det er nok et sammensatt mentalitets-problem..

Desto viktigere at vi får en offensiv og prokativ manager inn neste år, som kan luke ut det jævlige.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 23:46)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
27.07.18 23:49

Det er ingen manager med litt vett som kan spille offensivt med den gjengen vi har i forsvar. Vi må forsvare oss med hele laget fordi forsvaret er så elendig.

Lezah
LezahInnlegg: 63971
27.07.18 23:52
Pogba6: Det er ingen manager med litt vett som kan spille offensivt med den gjengen vi har i forsvar.

Vi bør hente en dum manager?

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
27.07.18 23:56

Nei, vi må få ryddet opp i forsvaret, når man har fått inn en ordentlig stopper og 2 ordentlige backer så kan man spille offensiv fotball, det kommer og Mourinho til å gjøre når han har folk der bak man kan stole på.

Lezah
LezahInnlegg: 63971
28.07.18 00:06

Hehe, ja.

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 13088
28.07.18 00:28
Lezah: Dette er litt sesongen jeg mener er briste eller bære.

Bare ut av ren interesse:

Brister eller bærer det for din del hvis vi kopierer plasseringen i ligaen og kommer til semifinale i CL ved å se like jævlig ut som forrige sesong? Brister eller bærer det for din del hvis vi ender på en 5. plass i ligaen og ryker i kvartfinalen i CL, men av en eller annen mirakuløs grunn går igjennom en spillemessig forvandling til noe som er usannsynlig mye bedre for øyet og humøret enn det vi har vært vitne til under Mourinho så langt (f.eks et eksisterende angrepsspill man kan bygge videre på)?

Lezah
LezahInnlegg: 63971
28.07.18 00:56
AalesundsFK: Brister eller bærer det for din del hvis vi kopierer plasseringen i ligaen og kommer til semifinale i CL ved å se like jævlig ut som forrige sesong? Brister eller bærer det for din del hvis vi ender på en 5. plass i ligaen og ryker i kvartfinalen i CL, men av en eller annen mirakuløs grunn går igjennom en spillemessig forvandling til noe som er usannsynlig mye bedre for øyet og humøret enn det vi har vært vitne til under Mourinho så langt (f.eks et eksisterende angrepsspill man kan bygge videre på)?

Det er et vrient spørsmål, da det er cirka 500 forskjellige scenarioer det kan innebære.

Jeg er jo ikke fornøyd dersom vi rykker ned og ser ut som et fyrverkeri. Men man Utd burde jo stå for et snev av positiv fotball. Under LVG og JM har det vært varierende.

Jeg ønsker ikke at vi skal belage oss på mirakler, enorm keeper og lange baller/kriging for å komme tilbake hvis vi ligger under.

Hadde vi kommet på 5. plass men plutselig sett ekstremt lovende ut ville jeg vel godtatt det, for det hadde vært noe vi ikke har sett de siste 5 årene. Da tenker jeg i de baner at vi plutselig hadde grunn til å se lyst på fremtiden; Martial, Rash, TFM, Pereira og slikt fikk spilletid fremfor å bli skippet ut på bekostning av 30- åringer til overpris. Et slags mildt Class of 92-scenario (i dag ville Alan Hansen ha rett), de vi så disse folka ta steg hele veien og hvor spillet satt mer og mer utover.

Jeg er lettere brisen og forsøker å skrive ferdig jobbting, bedre får jeg ikke fundert just nu.

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
28.07.18 06:16

Tenk å klage på at Mourinho ikke får akkurat de spillerne han ønsker seg og fortsatt påstå at man er glad i Man Utd

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24485
28.07.18 07:22

Ser Liverpool-United fra 99/00 på MUTV. 
Silvestre må være en av de svakeste venstrebackene United har hatt.

 

 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18813
28.07.18 13:49
GreySerpent: Silvestre må være en av de svakeste venstrebackene United har hatt.

Nja, han var minst like god som det vi besitter i dagens stall. Bra offensivt var han, kanskje litt rufsete defensivt til tider. God som stopper i kombinasjon med Rio, håpløs uten Ferdinand ved sin side. 

(Innlegget ble redigert 28.07.18 13:55)

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19871
28.07.18 14:15
mjordan23: Nja, han var minst like god som det vi besitter i dagens stall.

Første sesongen hans som stopper bar preg av at han måtte tilpasse seg, var flere ujevne prestasjoner.

Andre sesongen og utover var han god offensivt på back, mange drivende løp og gode innlegg.

(Innlegget ble redigert 28.07.18 14:21)

Tormund
TormundInnlegg: 26941
28.07.18 14:57

Ikke glem at Silvestre var født med vannhode, det er en stor prestasjon å da klare å spille på et så høyt nivå.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11229
28.07.18 16:59
Tormund: Ikke glem at Silvestre var født med vannhode, det er en stor prestasjon å da klare å spille på et så høyt nivå.

Tenk å måtte konstant kjempe for å holde balansen.

Godt kjøp av Arsenal, syns jeg.


-Pat

Kent
KentInnlegg: 126345
28.07.18 17:03

Silvestres prestasjoner blekner litt når du tenker på at Seedorf har vunnet CL med tre forskjellige klubber til tross for å ha en 35 cm lang og 800 gram indrefilet. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
28.07.18 21:36
wazzzza: Hvem i din bok er verdens største klubb, Enzino?

Dette er første gang jeg har sett du har kommet med et seriøst innlegg, så jeg skal svare seriøst.

Jeg mener det er ganske åpenbart at hvis man skal være verdens største klubb, så må man både ha veldig mange (mest eller nært til mest i verden) fans, man må ha solid økonomi, og man må ha sportslige resultater, som tilsammen tilsier at man er over konkurrentene.

At ManU er blandt de 3-4 største klubbene i verden, og større enn alle andre i England (Liverpool har nok fans og tittelhistorikken til å utfordre, men har ikke vunnet mer enn en stor tittel siden 1990, og er per i dag langt bak på økonomiske), mener jeg er hevet over enhver tvil.

De andre to klubbene som også helt åpenbart er der oppe er Real og Barca. Og så har man Bayern som også er i nærheten.

Per i dag er ingen av de italienske gigantene Juventus og AC Milan helt der oppe, men man skal ikke så mange år tilbake siden de var det, og de kan komme tilbake igjen om ikke så lenge. Juve har hevdet seg bra i CL, og gjør marquee-signeringen av Ronaldo som kan dytte dem opp sportslig. Men de ligger godt bak på økonomiske.

Såvidt jeg har fått med meg er det ganske jevnt på det øknomiske mellom ManU, Real og Barca. Det er vel ManU og Real som har byttet på å ha de høyeste inntektene de siste årene, med Barca rett bak (her kan jeg huske feil).

Når det gjelder antall fans, så er det så mange forskjellige påstander og ingen verifiserbare data. Men alle de tre klubbene har enormt mange fans, både i hjemland, Europa og på verdensbasis.

Når det gjelder det sportslige, er det liten tvil om at både Real og Barca har gjort det bedre enn ManU de siste 20 årene, og dette blir ekstremt tydelig etter Alex F sin avgang hvor ManU står med 0 titler.

Real har altså vunnet CL dobbelt så mange ganger på de siste 5 sesongene, som ManU har på de siste 40 årene. Det er fullstendig knockout. Ironisk nok har Barca i den samme perioden dominert hjemmelig liga. De siste 10 sesongene har Barca vunnet ligaen 7 ganger, Real 2 ganger og ManU 3 ganger.

Så per i dag, vil jeg si at begge de spanske gigantene ligger et hakk over ManU, pga de sportslige resultatene, og at ManU ikke har funnet tilbake til vinnersporet etter at Alex F gikk av. På det økonomiske og antall fans, er ManU på høyde.

Real og Barca er såpass likt stilte sportslig de senere årene at det er vanskelig å velge mellom dem, og da faller jeg nok ned på at Real har flest store tittler gjennom historien og flest CL tittler den siste tiden, og vil derfor si at de per i dag er verdens største klubb. I den grad noe slikt kan kåres.

Uansett hva man mener om vurderingene mine ovenfor, tror jeg de fleste som har litt vurderingsevne, skjønner at man vinner CL oftere enn 2 ganger på 40 år hvis man er så udiskutabelt verdens største klubb, som en del fans (selvsagt ikke alle) kategorisk fremstiller det.

Per i dag ser jeg heller ikke konturene av noe dynasti i ManU. Klubben kommer til å være i toppen i England og Europa, men ingenting tyder på noen dominanse hverken i England eller Europa de neste 10-15-20 årene. Men alt over en tidshorrisont på 3-4 sesonger er vanskelig å spå, så dette kan endre seg. Klubben har enorme ressurser.

Jeg synes forøvrig uttrykket "verdens største klubb" er ekstremt tabloid og forenklende. På samme måte som jeg synes det er tøysete å påstå at Norge er verdens beste land å bo i (men det er utvilsomt blandt de beste landene i verden å bo i).

wig1
wig1Innlegg: 3351
28.07.18 23:46
Enzino: Dette er første gang jeg har sett du har kommet med et seriøst innlegg, så jeg skal svare seriøst. Jeg mener det er ganske åpenbart at hvis man skal være verdens største klubb, så må man både ha veldig mange (mest eller nært til mest i verden) fans, man må ha solid økonomi, og man må ha sportslige resultater, som tilsammen tilsier at man er over konkurrentene. At ManU er blandt de 3-4 største klubbene i verden, og større enn alle andre i England (Liverpool har nok fans og tittelhistorikken til å utfordre, men har ikke vunnet mer enn en stor tittel siden 1990, og er per i dag langt bak på økonomiske), mener jeg er hevet over enhver tvil. De andre to klubbene som også helt åpenbart er der oppe er Real og Barca. Og så har man Bayern som også er i nærheten. Per i dag er ingen av de italienske gigantene Juventus og AC Milan helt der oppe, men man skal ikke så mange år tilbake siden de var det, og de kan komme tilbake igjen om ikke så lenge. Juve har hevdet seg bra i CL, og gjør marquee-signeringen av Ronaldo som kan dytte dem opp sportslig. Men de ligger godt bak på økonomiske. Såvidt jeg har fått med meg er det ganske jevnt på det øknomiske mellom ManU, Real og Barca. Det er vel ManU og Real som har byttet på å ha de høyeste inntektene de siste årene, med Barca rett bak (her kan jeg huske feil). Når det gjelder antall fans, så er det så mange forskjellige påstander og ingen verifiserbare data. Men alle de tre klubbene har enormt mange fans, både i hjemland, Europa og på verdensbasis. Når det gjelder det sportslige, er det liten tvil om at både Real og Barca har gjort det bedre enn ManU de siste 20 årene, og dette blir ekstremt tydelig etter Alex F sin avgang hvor ManU står med 0 titler. Real har altså vunnet CL dobbelt så mange ganger på de siste 5 sesongene, som ManU har på de siste 40 årene. Det er fullstendig knockout. Ironisk nok har Barca i den samme perioden dominert hjemmelig liga. De siste 10 sesongene har Barca vunnet ligaen 7 ganger, Real 2 ganger og ManU 3 ganger. Så per i dag, vil jeg si at begge de spanske gigantene ligger et hakk over ManU, pga de sportslige resultatene, og at ManU ikke har funnet tilbake til vinnersporet etter at Alex F gikk av. På det økonomiske og antall fans, er ManU på høyde. Real og Barca er såpass likt stilte sportslig de senere årene at det er vanskelig å velge mellom dem, og da faller jeg nok ned på at Real har flest store tittler gjennom historien og flest CL tittler den siste tiden, og vil derfor si at de per i dag er verdens største klubb. I den grad noe slikt kan kåres. Uansett hva man mener om vurderingene mine ovenfor, tror jeg de fleste som har litt vurderingsevne, skjønner at man vinner CL oftere enn 2 ganger på 40 år hvis man er så udiskutabelt verdens største klubb, som en del fans (selvsagt ikke alle) kategorisk fremstiller det. Per i dag ser jeg heller ikke konturene av noe dynasti i ManU. Klubben kommer til å være i toppen i England og Europa, men ingenting tyder på noen dominanse hverken i England eller Europa de neste 10-15-20 årene. Men alt over en tidshorrisont på 3-4 sesonger er vanskelig å spå, så dette kan endre seg. Klubben har enorme ressurser. Jeg synes forøvrig uttrykket "verdens største klubb" er ekstremt tabloid og forenklende. På samme måte som jeg synes det er tøysete å påstå at Norge er verdens beste land å bo i (men det er utvilsomt blandt de beste landene i verden å bo i).

Jeg er enig i det meste du sier her og et særs godt innlegg, foruten det faktum at du konstant refererer til "ManU".

Jeg tenker ikke veldig mye over det når det kommer ut av kjeften på folk som skal trolle eller drittunger som ikke vet bedre, men du med din fartstid her inne og ikke minst så vidt jeg har fått med meg har fulgt med på fotball i en mannsalder; bør vite bedre.

CryniX
CryniXInnlegg: 12860
29.07.18 00:36
Enzino: Liverpool har nok fans og tittelhistorikken til å utfordre, men har ikke vunnet mer enn en stor tittel siden 1990

Inb4 scouserpakket kommer gnålene om Mirakelet i Istanbul™.

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
29.07.18 01:15
Enzino: Real og Barca er såpass likt stilte sportslig de senere årene at det er vanskelig å velge mellom dem, og da faller jeg nok ned på at Real har flest store tittler gjennom historien og flest CL tittler den siste tiden, og vil derfor si at de per i dag er verdens største klubb. I den grad noe slikt kan kåres.

Barca er langt unna Real og Utd når det kommer til de største klubbene. Begge de to er milevis foran.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24485
29.07.18 01:19

Bekymringsverdig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg