Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
03.08.18 14:26

 Vil nesten si at troppen var meget sterk under Benitez når dere hadde Alonso, Mascherano og Torres etc.

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 5132
03.08.18 14:27
Folkflesk: Konklusjonen står likevel ved lag når det gjelder serieinnsats. Klopps to fjerdeplasser og åttendeplass er på nivå med Rodgers, som hadde en andreplass, en syvendeplass og en sjetteplass.

Ja, men dette henger jo sammen. Vi kunne godt gitt faen i europa og satset mer på ligaen. Det hadde kanskje gitt oss en 3 eller 2 plass mer men det har jo ingenting å si bortsett fra noen få mill ekstra. Da satser man heller på europa og tar 4.plassen. Vi har jo uansett ikke hatt noe sjans på ligagull de siste årene.

I første sesongen til Klopp ble jo ligaen nedprioritert fullstendig på slutten fordi EL var den eneste muligheten til å nå CL. Som med Mou i sin første sesong hos dere.

Mens Rodgers hadde ingenting å vise til i europa.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41560
03.08.18 14:28
Folkflesk: På papiret ja. Men man må jo faktisk se om for eksempel en spiller som Fabinho finner seg til rette i PL eller om de spillerne som hadde en toppsesong i fjor (Mane, Salah, etc) holder kontinuiteten. Det blir liksom ikke så interessant hvordan man ser ut på papiret hvis man ikke leverer varene når alvoret starter.

Greit nok, men det er faktisk en grunn til at vi er optimister. Og som sagt blir sammenligningen med begredelige Rodgers helt malplassert. Sin tredje sommer i klubben hentet ham Milner og Benteke. Klopp kjøper Keita og verdens dyreste keeper.

Pogba6: Den store forskjellen fra Benitez er kantspillerne. Mane og Salah vs Kuyt og Babel er klasseforskjell.

qbah
qbahInnlegg: 49448
03.08.18 14:35
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:53)

Bongis
BongisInnlegg: 10054
03.08.18 15:00

Han er ikke første spilleren som gjør det heller. Han har vel lagt spor igjen fra spillere i alle klubber han har vært i. 

general84
general84Innlegg: 2230
03.08.18 15:08
Folkflesk: Ja, står Klopp uten et eneste trofe etter denne sesongen er han per definisjon en fiasko. 4 år i sjefsstolen uten å lande et eneste trofe er rett og slett for dårlig.

Helt enig i dette, og skjønner at Mourinho drar frem dette ovenfor journalister mtp tiden han har fått og pengene som er brukt.

Klopp kommer langt med sin karisma og fortjener skryt for det han har gjort så langt, både med tanke på spillestil og ikke minst at vi igjen er i stand til å hente spiller fra øverste hylle, men nå er det også på tide at det stilles krav til trofeer.

CryniX
CryniXInnlegg: 12842
03.08.18 16:03

Hvorfor i helvete skal vi diskutere Liverpool daglig i denne tråden (og andre United-tråder) i mange uker i strekk? Helt siden Fabinho-kjøpet har bindipperne fått like mye spalteplass som United, begynner å bli fette lei det evinnelige gnålet.

Det må være mulig å lese noe som kan assosieres med klubben sin uten at det skal bli en tresiders diskusjon om Klopp, FSG eller hva faen det måtte være. 

missChance
missChanceInnlegg: 54931
03.08.18 16:56
CryniX: Hvorfor i helvete skal vi diskutere Liverpool daglig i denne tråden (og andre United-tråder) i mange uker i strekk?

Jeg tenker at det kanskje ville vært mulig å ha en Liverpool-tråd? Der folk kan diskutere ... Liverpool. Nesten som en klubbtråd, liksom.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24379
03.08.18 20:07
Dux1: Lukaku: Det er kjekt å spille for Mourinho

Lukaku ble beskrevet av Mou som 'untouchable', da Lukaku hadde måltørke. Det på tross av at Mou på en tidligere pressekonferanse sa at ingen er 'untouchable'. Forståelig at Lukaku syns slike arbeidsforhold er bra. Hadde han derimot sagt det samme om han ble fratatt nummeret "sitt" mens han var på ferie? Eller at plassen hans ble truet så fort poengene uteble? Eller fikk smake på den syrlige biten på div pressekonferanser? Eller at Mourinho kjøpte (f.eks) en spiller som tok plassen til Lukaku på tross av gode prestasjoner? Mulig Lukaku ikke hadde syns det var like kjekt å spille for Mou under slike omstendigheter?

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17360
03.08.18 20:14
GreySerpent: Lukaku ble beskrevet av Mou som 'untouchable', da Lukaku hadde måltørke. Det på tross av at Mou på en tidligere pressekonferanse sa at ingen er 'untouchable'. Forståelig at Lukaku syns slike arbeidsforhold er bra. Hadde han derimot sagt det samme om han ble fratatt nummeret "sitt" mens han var på ferie? Eller at plassen hans ble truet så fort poengene uteble? Eller fikk smake på den syrlige biten på div pressekonferanser? Eller at Mourinho kjøpte (f.eks) en spiller som tok plassen til Lukaku på tross av gode prestasjoner? Mulig Lukaku ikke hadde syns det var like kjekt å spille for Mou under slike omstendigheter?

Men nå er det vel en sjefs privilegium å faktisk få skalte å valte med sine "undersotter" Velge seg ut sine favorittbiter i twistposen om en vil.

De han svarer for opp mot jobben han gjør i organisasjonen er folk over seg i hirarkiet.

 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17360
03.08.18 20:21
looprevil_fc_x2: Ja, men dette henger jo sammen. Vi kunne godt gitt faen i europa og satset mer på ligaen. Det hadde kanskje gitt oss en 3 eller 2 plass mer men det har jo ingenting å si bortsett fra noen få mill ekstra. Da satser man heller på europa og tar 4.plassen. Vi har jo uansett ikke hatt noe sjans på ligagull de siste årene. I første sesongen til Klopp ble jo ligaen nedprioritert fullstendig på slutten fordi EL var den eneste muligheten til å nå CL. Som med Mou i sin første sesong hos dere. Mens Rodgers hadde ingenting å vise til i europa.

Dette med at en skal vekkprioritere enkelte ting for å ha større muligheter i andre turneringer tror iallefall jeg er noe av ett toegget sverd.

Jeg tror mer på dette å ha momentum. Å vinne og å se at dine ideer virker som trener og spiller. Spillere blir helt andre mennesker idet dommeren blåser igang, en switcher over en bryter i hodene deres de beste og største konkuransemenneskene av dem.

Dette med at en ikke bryr seg om å tape kamper fordi de er mindre viktig tror eg fuck all på.

Enten er hjernen i kampmodus eller så er den ikke med konkurasemennesker.

Og dere kommer også den viktigste oppgaven for en manager, å nullstille spillere til neste oppgave. Og jeg tror det er mye vanskeligere etter ett tap enn etter seier.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24379
03.08.18 20:23
FrannyLee: Men nå er det vel en sjefs privilegium å faktisk få skalte å valte med sine "undersotter" Velge seg ut sine favorittbiter i twistposen om en vil. De han svarer for opp mot jobben han gjør i organisasjonen er folk over seg i hirarkiet.

Det kaller jeg en dårlig sjef. Men det er ikke Mou som er poenget her. 

CryniX
CryniXInnlegg: 12842
03.08.18 20:54
GreySerpent: Det kaller jeg en dårlig sjef. Men det er ikke Mou som er poenget her.

Hva var egentlig poenget, hvis ikke det var å kritisere Jose?

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17360
03.08.18 21:19
CryniX: Hva var egentlig poenget, hvis ikke det var å kritisere Jose?

Jeg innbiller meg at enkelte kanskje henger seg litt vel mye opp i The United Way.

I en liten andredam som i Norge så går det kanskje an å forfekte å forlange at ett lag som Rosenborg skal spille i ett vist mønster , The Eggen Way , sjønt jeg tviler faktisk litt på om ikke tiden og utviklingen har tatt fotballen forbi dette selv i lille Norge.

Men det er klart at dette er en glidende skala der muligens Mou er nærmere en motsatte grensa? Skjønt jeg tviler faktisk at dette er riktig så mye the case som enkelte forfekter her.

Jeg ser igrunn på begge som rimelig pragmatiske i tankegangen og det var vel først da han alså SAF  fikk lagt ett forsvarfundament med Pallister og Bruce + to dynamiske backer men med gode forsvarferdigheter toget virkelig fikk fart på skinnegangene hos ham  dvs dere også?

holdthedoor
holdthedoorInnlegg: 791
04.08.18 00:28
FrannyLee: Men nå er det vel en sjefs privilegium å faktisk få skalte å valte med sine "undersotter" Velge seg ut sine favorittbiter i twistposen om en vil. De han svarer for opp mot jobben han gjør i organisasjonen er folk over seg i hirarkiet.

Jeg ser poenget ditt men føler du setter det litt vel på spissen her.

En sjef kan selvfølgelig ikke herje med sine undersåtter. Hadde min sjef kritisert meg i media (direkte eller indirekte) så hadde jeg gått opp til vedkommende med en rett høyre. Å være sjef er ikke ett privilegium så mye som et ansvar. Vil tro sjefen over sjefen ser dette. Martial spiller fort en like viktig rolle som sist sesong selv om han ignorerer stikk i media (gitt at han ikke forsvinner). 

Jeg skal prøve å oversette:

Med great power kommer great responsibility.

For å holde seg til sak så tviler jeg ikke på at Lukaku mener det han angivelig sier. Martial hadde vel gjerne tenkt det samme hadde han vært litt tungere og tre år eldre

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8172
04.08.18 01:29
missChance: Fansen på Twitter går også gjerne på kamper.  Ellers må du gjerne gi blaffen i fans på Twitter. Det er ditt privilegium. Andre ser faktisk så mye av det på SoMe at de velger å kommentere det. Deres privilegium.

Denne tankegangen er litt som å hevde at man ikke vil besøke Sarpsborg grunnet Hermans oppførsel på forumet her.

 

 

Enkelte fans fortjener ikke en kommunikasjonsplattform på twitter, og det rettferdiggjør heller ikke generalisering av United-supportere. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24379
04.08.18 01:31
CryniX: Hva var egentlig poenget, hvis ikke det var å kritisere Jose?

At det er fullt forståelig at Lukaku syns det er kjekt å spille under Mou. Han er fredet for all kritikk og har klippekort, uansett hvordan han presterer. Drøyt å klage da.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24379
04.08.18 01:32
Mc_lovin: Denne tankegangen er litt som å hevde at man ikke vil besøke Sarpsborg grunnet Hermans oppførsel på forumet her.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:53)

CryniX
CryniXInnlegg: 12842
04.08.18 02:41
GreySerpent: At det er fullt forståelig at Lukaku syns det er kjekt å spille under Mou. Han er fredet for all kritikk og har klippekort, uansett hvordan han presterer. Drøyt å klage da.

Sant nok, og det er jeg enig i. Tok bare ikke den koblingen i et fjernt øyeblikk.

Samtidig er det verdt å huske på at han ikke har noe å tjene på å si noe annerledes. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12884
04.08.18 10:33

Ser ikke helt hvorfor ting absolutt skal være enten eller, på bla RedCafe så brukes jo uttalelsene til Lukaku som et slags bevis for at Mourinho bare er misforstått. Dette var jo noe det var snakk om før han ble bekreftet som ny manager, at noen spillere fungerer han fint med og noen spillere fungerer han svært dårlig med. Ronaldo liker han ikke, om det er pga kommentarene Jose kom med i 06/07 sesongen eller om det er fordi de har personligheter som fungerer dårlig sammen, er vanskelig å si. 

Hadde han vært totalt uspiselig og ikke likt av noen spillere, så hadde han ikke overlevd lenge som manager.

Problemet er jo at det er vanskelig å bygge et lag rundt han som består av spillere han fungerer bra med, og svært mange av disse spillerne er jo ikke akkurat noen byggesteiner for fremtiden. Uten disse spillerne så blir det før eller siden mytteri. 

Hvis vi får en dårlig start på sesongen, så tipper jeg at det kommer til å bli bråk mellom Pogba og Mourinho relativt kjapt. For å spekulere litt: Kommentaren til Mourinho om at mesteparten av spillerne har vist fantastisk moral var nok neppe bare et stikk til Martial, når man ser spillerne som har kuttet ned på ferien og en Pogba som storkoser seg, så tipper jeg at det er en stk Mourinho som er misfornøyd med at Pogba ikke har gjort det samme.

Snapback
SnapbackInnlegg: 190
04.08.18 10:54

DDG

Val-Bai-Toby-Shaw/Young

Matic

PogFred

Lingard/Rashford Sanchez

Lukaku

 

Dette er jeg i utgangspunktet ganske komfortabel med, spesielt hvis Dalot etterhvert viser at han kan gjøre høyrebacken til sin.

Ellers må Shaw vise at han er verdt å satse på, dette er siste sjanse, jeg ser også et behov for en høyreving hvis ikke Rashford/Martial/Lingard plutselig skulle finne ut av hvordan man spiller der, foreslår at de sender over en video av Mbappè der han spiller høyreving.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
04.08.18 12:03
Slikkepott: For å spekulere litt: Kommentaren til Mourinho om at mesteparten av spillerne har vist fantastisk moral var nok neppe bare et stikk til Martial, når man ser spillerne som har kuttet ned på ferien og en Pogba som storkoser seg, så tipper jeg at det er en stk Mourinho som er misfornøyd med at Pogba ikke har gjort det samme.

På generelt grunnlag får spillere som kutter et par dager av ferien sin altfor mye skryt for det.

Man vet det at de som kommer fra VM-spill sørger for å  holde seg i gang gjennom ferien og ankommer treningsfeltet i en helt annen forfatning enn de som har sittet med beina høyt i halvannen måned og stiller til preseason første uka i juli.

Spillere får med seg detaljerte treningsprogram som de følger. Hvor de gjør det er ikke nødvendigvis så viktig. Om Rashford og Lingard er hjemme i Manchester og bruker klubbens fasiliteter til å utføre treningen de har fått beskjed om å gjøre, skrives det spaltemeter på spaltemeter om det. Selv om Pogba sikkert trener både hardere og bedre i Los Angeles eller hvor han måtte befinne seg.

Spillere som kommer sent fra ferie er et annet sted i sesongoppkjøringen enn resten av spillergruppa, så de trener ikke nødvendigvis så mye sammen de første dagene uansett.

Hos Everton er det samme greia hver sommer. Leighton Baines er glad i å trene og tilbringer mye av sommeren hjemme. Så man får disse rapportene om at han er på plass på treningsanlegget 3-4 uker før resten av laget. Det er begrenset hvor mange år på rad man trenger å lese om at en profesjonell idrettsutøver trener i ferien.

Om jeg skal gjette på noe, så spår jeg mannefall i første landslagspause blant spillere på lag som kom langt i VM. Alle spillere testes når de kommer fra ferie og har de ikke grunnlaget de trenger for en lang sesong på plass, finner man bare på en tåpelig unnskyldning og kjører på med mini-preseason i landslagspausa.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10165
04.08.18 18:40

Noen sjanse for at hjemmekampen mot Arsenal blir flytta? 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6514
05.08.18 12:13
TheUnitedWay: Noen sjanse for at hjemmekampen mot Arsenal blir flytta?

I dagens TV styrte verden skal en aldri være 100% sikker, men her er det nok 97%. Det er ingen europacup eller Mikke Mus cup. Kampen går på en tirsdag. Det er nok bare å bestille.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12884
05.08.18 12:33
caliblue: På generelt grunnlag får spillere som kutter et par dager av ferien sin altfor mye skryt for det. Man vet det at de som kommer fra VM-spill sørger for å  holde seg i gang gjennom ferien og ankommer treningsfeltet i en helt annen forfatning enn de som har sittet med beina høyt i halvannen måned og stiller til preseason første uka i juli. Spillere får med seg detaljerte treningsprogram som de følger. Hvor de gjør det er ikke nødvendigvis så viktig. Om Rashford og Lingard er hjemme i Manchester og bruker klubbens fasiliteter til å utføre treningen de har fått beskjed om å gjøre, skrives det spaltemeter på spaltemeter om det. Selv om Pogba sikkert trener både hardere og bedre i Los Angeles eller hvor han måtte befinne seg. Spillere som kommer sent fra ferie er et annet sted i sesongoppkjøringen enn resten av spillergruppa, så de trener ikke nødvendigvis så mye sammen de første dagene uansett. Hos Everton er det samme greia hver sommer. Leighton Baines er glad i å trene og tilbringer mye av sommeren hjemme. Så man får disse rapportene om at han er på plass på treningsanlegget 3-4 uker før resten av laget. Det er begrenset hvor mange år på rad man trenger å lese om at en profesjonell idrettsutøver trener i ferien. Om jeg skal gjette på noe, så spår jeg mannefall i første landslagspause blant spillere på lag som kom langt i VM. Alle spillere testes når de kommer fra ferie og har de ikke grunnlaget de trenger for en lang sesong på plass, finner man bare på en tåpelig unnskyldning og kjører på med mini-preseason i landslagspausa.

Tror ikke det med treningsmengde er all verdens til problem når det gjelder spillerne som returnerer fra VM, antar at det handler mer om generell kampforberedelse og at det er den første kampen i sesongen. Spillerne som har returnert tidligere har jo mer eller mindre gått fra å være uaktuell til åpningskampen til å være klar. 

Sånn sett så vil det jo ikke overraske meg at Mourinho murrer litt, og gjerne skulle sett at alle spillerne møtte opp tidligere for å være kampklar mot Leicester.

 

clavin
clavinInnlegg: 32753
05.08.18 17:35

Jeg leser i biografien til Graeme Souness at han var nær ved å bli United-manager rundt 1990, da investorer som var inne i Rangers ønsket å kjøpe aksjene til Martin Edwards. Souness var utpekt som mannen som skulle erstatte Alex Ferguson, og han var selv villig til dette. Oppkjøpet ble imidlertid ikke noe av.

Spørsmålet til United-fans her inne er om dere tror en slik overtakelse, som hadde betydd en exit for Ferguson og Souness som erstatter, hadde gagnet United?

Jeg vet at det er vanskelig å framskaffe "fasit" på hva som ville vært best, men hva sier magefølelsen?

missChance
missChanceInnlegg: 54931
05.08.18 17:48
clavin: Spørsmålet til United-fans her inne er om dere tror en slik overtakelse, som hadde betydd en exit for Ferguson og Souness som erstatter, hadde gagnet United? Jeg vet at det er vanskelig å framskaffe "fasit" på hva som ville vært best, men hva sier magefølelsen?

Ikke vær dum ... :))))

 

(Innlegget ble redigert 05.08.18 17:48)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24379
05.08.18 19:01

United vs Bayern i mai -99 på MUTV nå. Rimelig spinnvilt innhopp av Solskjær.

LarsLie
LarsLieInnlegg: 13149
05.08.18 19:39
Mc_lovin: Denne tankegangen er litt som å hevde at man ikke vil besøke Sarpsborg grunnet Hermans oppførsel på forumet her.

Enig.Finnes tusen andre grunner til å ikke besøke Særp.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg