Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 08:17

Louis van Gaal. Seriegull i løpet av 2 år i Ajax, Barca, Bayern og i løpet av 3 år i AZ og en 3 plass i VM med Nederland.

Jose Mourinho. Seriegull i Porto, Chelsea, Inter, RM og Chelsea igjen i løpet av sine to første sesonger. 

Dette er managere som vinner overalt og det ganske fort, så er spørsmålet hvorfor United er den eneste toppklubben de ikke lykkes i? Og hvorfor skulle en annen manager få til noe mer når disse to ikke klarer det?

(Innlegget ble redigert 20.08.18 08:18)

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17129
20.08.18 08:25

Det som er positivt oppi det hele er at ManU, takket vare Mourinho, har en stor tilstedeværelse i sosiale media. Og det er noe sponsorene setter pris på.

Rome77
Rome77Innlegg: 10067
20.08.18 08:27
Pogba6: Dette er managere som vinner overalt og det ganske fort, så er spørsmålet hvorfor United er den eneste toppklubben de ikke lykkes i? Og hvorfor skulle en annen manager få til noe mer når disse to ikke klarer det?

Nivået i PL har vært høyere enn tidligere, med City som den største utfordringen å slå noensinne. Man kan nesten ikke forvente mer enn å i hvert fall være med i toppen.

De gangene man ikke vinner er det jo en trøst å ha hatt det moro underveis, og jeg føler det er her Mou feiler mest.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15140
20.08.18 08:32

Slapp av. Dere får Zidane til jul.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 08:36

Er ikke noe å slappe av for det. I den situasjonen vi er i og med det spillermaterialet vi har er det nok kun Conte som kan få en del ut av sesongen. Han er så dyktig taktisk at han kan kamuflere svakhetene i laget i en liten periode hvert fall.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 08:37)

Aguero16
Aguero16Innlegg: 4202
20.08.18 09:04

Fjerne Mou og inn med Conte? Da er jeg redd dere er i samme situasjon igjen om 2-3 år. Ønsker dere det?

Kan heller ikke tenke meg at Zidane ønsker noe kortidskontrakt med United. 

Beste kjøpet United kunne gjort i sommer var å hente Poch fra Tottenham. Uansett pris. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 09:12

Managere holder ikke stort lenger enn 2-3 år likevel. Om vi hadde fått et seriegull på de årene hadde det definitivt vært verdt det. Conte er en voldsom vinnerskalle.

Nei takk til Poch. Fyren mangler vinnermentalitet, aldri vunnet et trofé, og bottlet voldsomt når han har vært i posisjon til å vinne noe.

Zidane skulle jeg helst sett i en klubb uten en suveren stall hvor han måtte bygge noe selv før han bør være aktuell for United.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 09:15)

Aguero16
Aguero16Innlegg: 4202
20.08.18 09:18
Pogba6: Managere holder ikke stort lenger enn 2-3 år likevel. Om vi hadde fått et seriegull på de årene hadde det definitivt vært verdt det. Conte er en voldsom vinnerskalle.

Samme taktikk som Ed gikk for når han hentet Mou det.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17817
20.08.18 09:29
Aguero16: Samme taktikk som Ed gikk for når han hentet Mou det.

Vinnerskaller vokser ikke på trær.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 09:29

Som sagt så er ikke hovedproblemet i klubben på manager-nivå. Eiere og ledere mangler vinnermentalitet og hovedfokuset i klubben er å tjene penger for eierne. Man ser aldri Ed prate om hvor mye bedre man skal bli på banen, og hvor mye man skal vinne, nei det er bare prat om hvor mye penger vi tjener.

Som sagt tidligere så hater jeg City intenst, men lederene og eierne der prater om det sportslige og om hvordan man skal bli bedre og vinne mer, når man har en sånn holdning fra øverste hold så forplanter det seg nedover.

Jeg tror ikke Glazerne hadde brydd seg om vi vant ligaen eller ikke, om det ga mer penger så hadde de sikkert vært glade, ellers hadde de gitt totalt blaffen. Er flere respekterte Journalister etc som mener at topp 4 er godt nok for eierne for da kommer pengene inn, så nå når vi har stabilisert oss blant topp 4 er de ikke interessert i å investere til å ta det siste steget.

McLovin
McLovinInnlegg: 13216
20.08.18 10:06

Greia med United etter min mening er at klubben i lengre tid har gått etter quick fixes, og det begynte allerede på tampen av Fergusons æra. Det er lett å unnskylde hans siste år med alt han gjorde de første 20.

RVP, Falcao, Zlatan, Schweinsteiger, AdM, Sanchez (?) og sikkert flere andre.

Mente for "å virke" i et år eller to, men som av varierende årsaker ikke gjør det (eller gjør det i en kort periode a la RVP). Noen var uheldige, andre bare ikke gode nok lengre. De tjener for mye, tar for mye plass, og så videre.

Kanskje det fungerer sånn for United, men noe særlig kontinuitet og samhandling av det blir det jo ikke i det lengre løp. Sakte men sikkert har man tatt ett og ett steg vekk fra det som gjorde United nærmest uovervinnelig på 90- og 2000-tallet.

Og så har man gjort det samme med managerne også. Mannen United har ved roret nå er en katastrofe (for United vel og merke). En fyr som i alle år har støttet seg på at gode enkeltspillere og stram defensiv struktur gjør susen. Så lenge vi vinner gjør jeg jobben. Han er en sur gubbe. Buhu-utspillene hans mot spesielt Pep og Klopp i sommer (men også egne spillere) er rimelig patetiske.

Løsningen er like enkel som åpenbar, ansett en manager for fremtiden, aksepter et par års mellomperiode der man får bort store egoer og aldrende spillere, og kjøp (yngre) spillere som passer inn i spillestilen, om man så må vente på de et år a la Keita.

missChance
missChanceInnlegg: 55211
20.08.18 10:10
McLovin: Greia med United etter min mening er at klubben i lengre tid har gått etter quick fixes, og det begynte allerede på tampen av Fergusons æra. Det er lett å unnskylde hans siste år med alt han gjorde de første 20. RVP, Falcao, Zlatan, Schweinsteiger, AdM, Sanchez (?) og sikkert flere andre.

Nettopp. 

Og jo dårligere det går, jo mer desperat blir man etter enda raskere løsninger. 

Og det er ikke bare Fergusons skyld, for uansett hva han sa offentlig, ble han hemmet av manglende vilje fra eiernes side til å investere klokt. De ville ha mest mulig for minst mulig og levde godt på SAFs evne til å få "middelmådige" spillere til å prestere. Og på RvP og manglende konkurranse for det 20. seriegullet.

 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 10:13

Moyes skulle være for fremtiden. Fikk vel 7 års kontrakt. Så hvordan det gikk. At man ikke har en manager for fremtiden har ikke så mye betydning. Bayern, RM, Barca etc kjører og mye quick fix. Og se på Chelsea som bytter managere hele tiden, de vinner jo og trofeer i et sett og. Det har med organisasjonen å gjøre, i disse nevnte klubbene er vinnermentalitet gjennomsyret fra øverste hold og det viktigste for disse klubbene er å bli best sportslig, da betyr ikke manager så mye når man har dette innbakt i klubben.

 

 

Denat
DenatInnlegg: 3625
20.08.18 11:01
Pogba6: spillermaterialet

Siden Mourinho kom til klubben har han brukt rett under £400M. Eller nesten 4,5 milliarder, om du vil. 

Han har hentet 11 spillere, eller et helt lag om du vil. Du roper etter stoppere og hvor fæl Ed er som ikke lar Mourinho smelle av 700 millioner på en 30-åring som har vært både svak og skadet siste året, mens Mourinho i virkeligheten har hentet 4 defensive spillere, hvor 2 av disse er nettopp stoppere. Rimelig dyre stoppere også, markedet på kjøpstidspunktet tatt i betraktning, hvor begge er store signeringer til godt over £30M pr. stykk. De to andre defensive er en proven Matic til over £40M og en back til nesten £20M som enn så lenge ikke har hatt muligheten til å bidra.

Spørsmålet mitt til deg er: Kan man ikke forvente at Mourinho får noe ut av sine signeringer, med mindre de koster mer enn så og så mye? Og hva da med Pogba og Lukaku, som utvilsomt har mer inne enn de får utløp for? 

Det er ikke urimelig å forvente litt fremgang, og at spillere utvikler seg positivt. Og jeg har full forståelse for at Mourinho ikke får alt han peker på, da det ikke akkurat er spillere i en aldersgruppe som en evt. ny manager kan jobbe videre med særlig lenge.

Klopp fikk ikke Virgil eller Keita forrige sommer. Eller Fekir denne sommeren. Ingen får alt de ønsker seg, derfor er det viktig at man treffer på de man henter, og ikke minst maksimerer potensialet til de spillerne man har. Robertson har vært en av ligaens beste backer siden han kom inn, og han ble hentet for £8M fra et nedrykkslag.

Ser man på Pogba, Sanchez, Martial, Rashford, og til dels Lukaku og Bailly er det ingen verdens tvil om at Mourinho ikke helt har funnet ut hvordan han får mest ut av sine spillere.

Og da er det heller ikke helt idiotisk klubbdrift å holde tilbake midler. Mener jeg.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 11:04)

caliblue
caliblueInnlegg: 14206
20.08.18 11:13

Mye kritikk av Mourinho her. Jeg tviler ikke på at det er velfortjent.

Mer interessant syns jeg drittpakken av en pressebrief som kom fra Woodward-campen etter at overgangsvinduet stengte. Hva i all verden skulle den være godt for?

Hvorfor er det viktig for Woodward at hele verden får vite hvorfor Mourinhos overgangsmål ikke ble hentet? Hvorfor er det viktig å bruke pressen til å undergrave og drite ut Mourinho? Hva tjener det Manchester United?

En Woodward som står og pisser i motvind er omtrent like gunstig for Uniteds sesong som en korsbåndsskade på De Gea.

masterpool
masterpoolInnlegg: 18604
20.08.18 11:27
Pogba6: Louis van Gaal. Seriegull i løpet av 2 år i Ajax, Barca, Bayern og i løpet av 3 år i AZ og en 3 plass i VM med Nederland. Jose Mourinho. Seriegull i Porto, Chelsea, Inter, RM og Chelsea igjen i løpet av sine to første sesonger.  Dette er managere som vinner overalt og det ganske fort, så er spørsmålet hvorfor United er den eneste toppklubben de ikke lykkes i? Og hvorfor skulle en annen manager få til noe mer når disse to ikke klarer det?

Hvis du oppriktig ikke ser grunnen til dette, så har du fulgt særdeles lite med, eller har lite peiling på hva som har skjedd i fotballen rundt omkring.

For det første, å vinne dagens PL, er vel kanskje det vanskeligste å gjøre innenfor toppfotballen. Det spilles mange kamper, flere turneringer, og du har potensielt 5-6 klubber som er jevngode når alt klaffer.

LvG: Har utrettet mye rundt om, men har mer eller mindre bare vært i klubber, hvor det har vært forventet å vinne. Unntaket er kanskje AZ. Det begynner dog å bli noen år siden han var på toppen av sin karriere, og da han tok over United, så var vel dette sett mer på som siste jobben, kontra neste jobben. LvG virket i overkant mett, og fornøyd kun med å være manager i United.

Mourinho: Du kan nekte om du vil, men Mourinho trenger penger, penger og atter penger. Se vekk fra sin tid i Porto, så satt han vel rekord første sommer i Chelsea. Ingen kommer til å få de samme forutsetningene som å vinne noe i Inter, som Mou fikk. Det ble satset langt over økonomisk evne, og heldigvis for Inter, så resulterte det i suksess, ellers kunne det blitt stygt. Inter måtte dog trappe ned satsingen ganske betydelig, da Mou forsvant.

I Real M, så forventes det at man vinner litt av hvert ila en treårsperiode. Der er på ingen måte Mou unik. Der ligger forutsetninger fra klubben i bunn for alle managere, til å vinne noe. Tilbake i Chelsea, så kom Willian, Matic, Costa, Fabregas inn portene, i en allerede relativt velfyllt stall.

Hvorfor så vanskelig i United?

Jeg tror ikke det er noe vanskeligere i United enn noe annet sted. De siste årene er det kun City som har hatt mer ressurser enn dere tilgjengelig, og dere har da hentet noen stjerner.

Dog så har konkurransen aldri vært tøffere, når man ser hva klubbene under topp6 består av. Everton borte f.eks, er ikke en spesielt enkel kamp lenger. 

Hvorfor andre kan gjøre det bedre? Det mangler en plan i United, langsiktig. Dere har hentet både Pogba og Lukaku, begge er vel dyrere enn noe av det City har hentet. På samme måte som dere kritiserer Pep for å bruke penger på backer, så gjør jo han det fordi det er viktig! Kanskje skulle United ha kjøpt noe billigere spillere, og heller et par ekstra? For en Lukaku, så får man både Salah og Mane!

Det fungerer tydeligvis ikke at Mou bare skal kjøpe en spiller, koste hva det koste vil. Det er tross alt litt forskjell på spillertyper i forhold til Alderwereild, Boateng og Maguire. Det virker ikke å ha betydd så mye.

Utenifra så virker det som Mourinho mest av alt er opptatt av navn, foran spillertyper. Er det en stjerne, så vil gjerne Mou kjøpe uansett.

masterpool
masterpoolInnlegg: 18604
20.08.18 11:28
caliblue: Mye kritikk av Mourinho her. Jeg tviler ikke på at det er velfortjent. Mer interessant syns jeg drittpakken av en pressebrief som kom fra Woodward-campen etter at overgangsvinduet stengte. Hva i all verden skulle den være godt for? Hvorfor er det viktig for Woodward at hele verden får vite hvorfor Mourinhos overgangsmål ikke ble hentet? Hvorfor er det viktig å bruke pressen til å undergrave og drite ut Mourinho? Hva tjener det Manchester United? En Woodward som står og pisser i motvind er omtrent like gunstig for Uniteds sesong som en korsbåndsskade på De Gea.

Hvor har Woodward kommet med dette?

missChance
missChanceInnlegg: 55211
20.08.18 11:31
masterpool: Utenifra så virker det som Mourinho mest av alt er opptatt av navn,

Sikker på at det bare er Mourinho? Det var ikke han som ville ha Di Maria, Falcao og Schweinsteiger, f.eks. Men navn betyr penger og status for klubben. Merkenavn skaper oppmerksomhet - ref. Zlatan.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 11:32)

caliblue
caliblueInnlegg: 14206
20.08.18 11:35
masterpool: Hvor har Woodward kommet med dette?

Dette er vel en av flere artikler som dukket opp like etter overgangsvinduet stengte.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 25013
20.08.18 12:10
missChance: Sikker på at det bare er Mourinho? Det var ikke han som ville ha Di Maria, Falcao og Schweinsteiger, f.eks.

I rettferdighetens navn, så hentet faktisk Mou Falcao til Chelsea året etter.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 25013
20.08.18 12:14
caliblue: Dette er vel en av flere artikler som dukket opp like etter overgangsvinduet stengte.

Hvordan er dette å pisse i motvind og alt det andre? Mener du seriøst at en manager skal få kjøpe alt han peker på? Jeg nikket anerkjennende til vurderingen fra styret. 

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 15125
20.08.18 12:16
GreySerpent: Jeg nikket anerkjennende til vurderingen fra styret.

Og etter gårsdagen kamp? Hva synes du om våre midtstoppere og Martial der?

(Innlegget ble redigert 20.08.18 12:17)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 12:20
Denat: Siden Mourinho kom til klubben har han brukt rett under £400M. Eller nesten 4,5 milliarder, om du vil.  Han har hentet 11 spillere, eller et helt lag om du vil. Du roper etter stoppere og hvor fæl Ed er som ikke lar Mourinho smelle av 700 millioner på en 30-åring som har vært både svak og skadet siste året, mens Mourinho i virkeligheten har hentet 4 defensive spillere, hvor 2 av disse er nettopp stoppere. Rimelig dyre stoppere også, markedet på kjøpstidspunktet tatt i betraktning, hvor begge er store signeringer til godt over £30M pr. stykk. De to andre defensive er en proven Matic til over £40M og en back til nesten £20M som enn så lenge ikke har hatt muligheten til å bidra. Spørsmålet mitt til deg er: Kan man ikke forvente at Mourinho får noe ut av sine signeringer, med mindre de koster mer enn så og så mye? Og hva da med Pogba og Lukaku, som utvilsomt har mer inne enn de får utløp for?  Det er ikke urimelig å forvente litt fremgang, og at spillere utvikler seg positivt. Og jeg har full forståelse for at Mourinho ikke får alt han peker på, da det ikke akkurat er spillere i en aldersgruppe som en evt. ny manager kan jobbe videre med særlig lenge. Klopp fikk ikke Virgil eller Keita forrige sommer. Eller Fekir denne sommeren. Ingen får alt de ønsker seg, derfor er det viktig at man treffer på de man henter, og ikke minst maksimerer potensialet til de spillerne man har. Robertson har vært en av ligaens beste backer siden han kom inn, og han ble hentet for £8M fra et nedrykkslag. Ser man på Pogba, Sanchez, Martial, Rashford, og til dels Lukaku og Bailly er det ingen verdens tvil om at Mourinho ikke helt har funnet ut hvordan han får mest ut av sine spillere. Og da er det heller ikke helt idiotisk klubbdrift å holde tilbake midler. Mener jeg.

Mourinho er helt klart ikke feilfri, og det er managere jeg heller skulle sett i klubben i stede for han. Men han er likevel en av de beste, og med rette spillere så vil han få suksess.

Laget er ganske bra fra midtbanen og fremover ja, bortsett fra høyrekant da. Forsvaret dog er bare tragisk. En høyreving er den beste høyrebacken og en høyrebeint ving er den beste venstrebacken, og det er ikke noen klar leder i de bakre rekker som er meget viktig. Bailly og Lindelöf kan bli bra, men de er unge og det er ikke veldig lurt å ha to så ferske stoppere sammen i en så stor klubb.

Se på hva Pep overtok i City kontra hva Mourinho overtok i United. Pep overtok Aguero, Silva, De Bruyne, Kompany, Fernandinho, Otamendi og Sterling. Alle verdensklasse i sine posisjoner. Mourinho overtok De Gea som eneste verdensklassespiller. City hadde og forberedt klubben på Pep i flere år, og gjort spillerkjøp deretter. Etter de ansatte Txiki så var det et overordnet mål å få Pep inn. 

I United derimot måtte han slite med en klubb som hadde hatt LvG i to år, en som har en totalt forskjellig spillestil og filosofi enn Mourinho, så i tillegg til å må bytte ut LvG sitt søppel, så måtte han og endre mentaliteten i spillerne. Det har ikke vært plan over noe som helst i United sin ledelse. Derfor har Mourinho hatt en voldsom jobb foran seg. Sannsynligvis for stor når ikke klubben vil gi han det han trenger.

Jeg forstår ikke vitsen med å ansette managere som Mourinho og Pep om man ikke er villige til å gi de akkurat de spillerne de trenger for å vinne.

Mitt førstevalg som manager var og vil fortsatt være Allegri, han har erfaring fra toppklubber, vunnet trofeer, trenger ikke spesifikke spillere og er veldig pragmatisk.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 25013
20.08.18 12:20
IndocteCollectio: Og etter gårsdagen kamp? Hva synes du om våre midtstoppere og Martial der?

Du mener man skal vurdere spillere ut fra en konkret kamp? Lurt. 

(Innlegget ble redigert 20.08.18 12:21)

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
20.08.18 12:22
Pogba6: Mitt førstevalg som manager var og vil fortsatt være Allegri, han har erfaring fra toppklubber, vunnet trofeer, trenger ikke spesifikke spillere og er veldig pragmatisk.

Kommer aldri å skje. Vraket vel Real i sommer, som vel toppen av kransekaka for de fleste.

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
20.08.18 12:23

Conte bør vurderes sterkt. Faglig sett er han en av de klart beste managerne der ute.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 12:24)

caliblue
caliblueInnlegg: 14206
20.08.18 12:24
GreySerpent: Hvordan er dette å pisse i motvind og alt det andre? Mener du seriøst at en manager skal få kjøpe alt han peker på? Jeg nikket anerkjennende til vurderingen fra styret.

Styrets vurderinger er greie nok de. Spørsmålet er hva i alle dager slike detaljerte vurderinger har i pressen å gjøre.

Det kan ikke tolkes som annet enn et angrep på Mourinho og et forsøk på å gi han dårligst mulig forutsetninger for å lykkes.

Er de ikke fornøyde med han, så får de sparke han. Ikke drive med en pissekonkurranse i media. Ingen er tjent med ledere som setter seg selv foran klubben. Enten de heter Mourinho eller Woodward.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19971
20.08.18 12:24
GreySerpent: Mener du seriøst at en manager skal få kjøpe alt han peker på? Jeg nikket anerkjennende til vurderingen fra styret.

Lurer på hvor mange år det hadde tatt før Mou endelig hadde fått satt på plass et lag som fungerte.

Gitt at vi hadde ett oljebudsjett til rådighet som kunne erstatte de som var feilkjøp hvert år :)

(Innlegget ble redigert 20.08.18 12:31)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 25013
20.08.18 12:24

Van Gaal var henholdsvis 17 og 15 poeng fra 1. plass. Mourinho har vært 24 og 19 poeng fra 1. plass. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 12:26
wazzzza: Kommer aldri å skje. Vraket vel Real i sommer, som vel toppen av kransekaka for de fleste.

Vinner han CL med Juve, så tror jeg han vil prøve noe nytt ja. 

Conte er den beste tilgjengelige. Zidane tror jeg ville blitt en katastrofe i United nå.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg