Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 15052
20.08.18 13:45
Denat: .er hentet av Mourinho for rundt £65M.

Som er småpenger i dagens overgangsmarked. En skikkelig klasse-stopper koster mer enn dette alene.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17799
20.08.18 13:46
wazzzza: Du burde egentlig logge av for idag.

Jeg har gått over fra 10 mg Sobril til 15 mg. Da blir en så meget roligere og alt  blir så meget bedre :-)

masterpool
masterpoolInnlegg: 18602
20.08.18 13:47
wazzzza: Og? Van Dijk ble alene hentet for €70.

Lukaku ble hentet for mer enn det vi hentet både Salah og Mane for, det viser at summen i seg selv ikke betyr at det er dårlig. Vi brukte forresten Gomez i forrige kamp, ikke dyr, og relativt ung, det funket likevel.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 4186
20.08.18 13:48

Hadde United blitt mye bedre,tittelutfordrer og spilt underholdende fotball under Mou viss dem fikk tak i en midtstopper? En som helst hadde kostet ala Van Dijk. Navn ikke så nøye. Her er det pris og brukte penger som er det viktigste.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42030
20.08.18 13:52
wazzzza: Har du sett forsvaret i United? Hvilken av de i forsvaret hadde gått inn på City eller Liverpool? Stopperparet er det svakeste av alle topplagene.

City klarte 100p med midtbanespilleren Delph som vensteback i store deler av forrige sesong. Du mener det var totalt uråd at en eneste en av Young, Valencia, Jones, Smalling eller Rojo kunne fått endel spilletid i et lag som kunne kjempet høyt oppe. Og med verdens beste keeper bak seg og med en av verdens beste DM rett foran? Og han har tross alt hatt 3 sommervinduer til å kjøpe spillere......

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25470
20.08.18 13:54

Man må vel bare innse at Lindelöf ikke er god nok. Han virker ekstremt plasseringssvak. Men alternativet er altså Smalling og Jones, to kanoner som sjelden eller aldri er sikret til dekket.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 13:56)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42030
20.08.18 13:54
wazzzza: Og? Van Dijk ble alene hentet for €70

Og Spurs skaffet seg PLs beste forsvarsrekke for mindre enn £30m til sammen.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17799
20.08.18 13:54
KongOlav2: City klarte 100p med midtbanespilleren Delph som vensteback i store deler av forrige sesong.

Og Pep fikk han vel til å fremstå som en av de stødigste i hele laget med lite personlige feil . Alle de merriterte midtstopperne hadde vel flere. Og som Pepmann  i ett Pepsystem så  hadde han rime vide arbeidsoppgaver.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 14:02)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 13:55
masterpool: Drogba, Robben, Carvalho x2, Ferreira, Matic x2, Tiago, SWP, Essien, Shevchenko, Cole, Ballack, Malouda, Anelka, Ivanovic, Belletti, Lucio, Sneijder, Milito, Quaresma, Eto`o, Motta, Khedira, Øzil, Di Maria, Coentrao, Sahin, Modric, Willian, Fabregas, Costa, Cuadrado, Pato, Pedro, Falcao...osv.

Dette var altså store navn når de ble hentet?

20 åringen Robben fra PSV, Carvalho fra Porto, Ferreira fra Porto, Matic fra Benfica, Tiago fra Porto, 22 åringen Essien fra Lyon, SWP fra City, Malouda ble kjøpt av Grant. Anelka ble kjøpt av Scolari i Chelsea, det samme ble Ivanovic, Belletti av Grant. Millito fra Genoa, Quaresma fra Porto, Etoó var byttehandel. Motta fra Genoa, 23 årige Khedira fra Bremen og 22 årige Øzil fra Bremen, 22 åringen Di Maria fra Benfica, Coentrao og en ungutt fra Benfica, 21 åringen Sahin, Modric fra Spurs, Willian fra Anzi, Cuadrado fra Fiorentina. Pato ble hentet i januar 2016 av Hiddink. 

Hvis dette var store navn når de ble hentet, ja da er jo alle store navn. Det er jo og flere som ikke er hentet av Mourinho i det hele tatt.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 13:58
KongOlav2: Chelsea klarte det med Moses på høyre vingback, Cahill, Luiz og den opprinnelige backen Azpilicueta i midtforsvaret. Pedro spilte jo også mye og han er ikke noen verdensklassespiller. Ei heller Alonso.

David Luiz var fast i PSG og på Brasil, absolutt en klassespiller. Pedro spilte nesten fast i Barca og på Spania sitt landslag.

Dux1
Dux1Innlegg: 33823
20.08.18 13:59

Avføringskamp mot Brighton. Intern uro. Spillere som vil vekk. Mourinho som sutrer mot ledelsen.

Ca 5 år etter at SAF takket for seg har United ennå ikke funnet tilbake til gamle takter. Ulike managertyper har vært prøvd, og pdd virker også Mourinhos prosjekt som mer mislykket enn vellykket. Dessverre.

Hva nå? Jeg mener det må kjøres to løp umiddelbart:

a) Innføring av sportsdirektør
Denne personen må inn så snart det er mulig, legge fundamentet for en langtidsplan på spillersiden, spillestil og manager.

b) En vurdering av Mourinhos stilling
En vurdering som gjerne må tas sammen med ny sportsdirektør, men uansett må det tas et valg nå.

Ut fra det jeg observerte mot Brighton kan det se ut som at spillerne (kanskje ikke alle) har mistet tillit til prosjekt Mourinho. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan ellers så mange VM-spillere (7 av dem spilte vel semifinaler) kan falle slik i nivå, uten at det er relatert til en felles kilde/grunn. Eller?

Sakens kjerne er at det er null utvikling spillemessig nå som Mou går inn i sin tredje sesong. Det er ikke godt nok. Vil ting forandre seg? Kan være. Men hvor stor er den sannsynligheten når det ikke har skjedd på de to forrige sesongene? 

Vi har en stall med mange meget gode spillere. La oss ikke glemme det! Men spillemessig fungerer det ikke. Spilleren skal ta sin del av ansvaret. Holdningene mot Brighton var en skam for øyet. En ting er å ha en svak dag, en annen er å ikke yte ditt beste for laget og klubben.

Den andre biten må manageren ta på sin kappe. Filosofi/spillestil fungerer rett og slett ikke. Spillerne blir frustrerte, og det samme gjelder fansen. Viljen til forandring virker totalt fraværende.

United og ledelsen står nå ved en korsvei: Gi full tillit til dagens prosjekt, eller kutte båndene og starte på nytt. For å minimalisere skadene ved sistnevnte vedtak bør det skje snart, ikke flere uker/måneder inn i sesongen. En mellomløsning er sjeldent særlig heldig.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 14:03)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 14:01
KongOlav2: City klarte 100p med midtbanespilleren Delph som vensteback i store deler av forrige sesong.

Hvem andre var i den backrekka? Jo, Kompany, Otamendi, Laporte og Stones, nesten alle de er bedre enn den beste hos oss. Så var det PLs beste høyreback og datidens dyreste keeper. Da kan man kompensere for slikt når man har klasse rundt den spilleren.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25470
20.08.18 14:01
Pogba6: David Luiz var fast i PSG og på Brasil, absolutt en klassespiller.

Han er et offensivt våpen iallefall. Defensivt har vel svært få blitt imponert over ham opp gjennom årene. Mot Arsenal på lørdag ledet han et forsvar som var omtrent like dårlig som vårt eget. Vel å merke mot en bedre motstander enn Brighton.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 14:13)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42030
20.08.18 14:03
Pogba6: Hvem andre var i den backrekka? Jo, Kompany, Otamendi, Laporte og Stones, nesten alle de er bedre enn den beste hos oss. Så var det PLs beste høyreback og datidens dyreste keeper. Da kan man kompensere for slikt når man har klasse rundt den spilleren.

Og dere har verdens beste keeper og en av verdens beste DM. Og Mourinho har hatt tre sommervinduer til å kjøpe spillere. Da burde man virkelig kommet lengre per dags dato. Eller er du virkelig så totalt nedsnødd at du tror Alderweireld var mirakelløsningen som skulle løse alle defensive problemer hos United?

missChance
missChanceInnlegg: 55210
20.08.18 14:08
masterpool: På samme måte, hvem vet at Woodward er så voldsom interessert i store navn?

Det er da ingen hemmelighet at klubbens "nye policy" etter Ferguson har etterlatt seg det inntrykket i den grad at avisene har kalt det nettopp 'galactico route'.

Nettopp i motsetning til det som har vært selve grunnfjellet i United.

Denat
DenatInnlegg: 3609
20.08.18 14:10
IndocteCollectio: småpenger

Om summene til transfermarkt stemmer, kostet Bailly £34M. Han ble hentet i 2016, og på kjøpstidspunktet var det bare David Luiz av samtlige stoppere som hadde byttet klubb for en større sum. Litt denere i vinduet gikk også Stones og Mustafi forbi.

Lindeløf var £3M rimeligere, og 1 år senere, og er sånn sett en rimeligere overgang, selv om også han var en dyr stopper.

Det er uansett ikke veldig viktig. Det jeg ville frem til er at Mourinho har brukt store penger på stoppere, og det er hans stoppere som blir omtalt som så svake som de gjør her. Dette er ingen andre sin feil.

Denat
DenatInnlegg: 3609
20.08.18 14:13
Pogba6: store

Spiller det noen rolle hvilken klubb spillerne hentes fra? Er ikke Van Dijk et storkjøp, fordi at han kom fra Southampton? Eller Keita fra RBL? Lukaku og Stones fra Everton? Osv....

Og hva har alderen å si? Poenget må jo være at Mourinho har kunnet plukke nøyaktig de spillerne han vil ha, alltid.

Ellers var det ikke meningen å bli så involvert i denne debatten. Det var bare litt snodig å se noen frikjenne Mourinho, til tross for alle pengene han har brukt, og at stopperne tross alt er hans valg. 

(Innlegget ble redigert 20.08.18 14:16)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 14:14
KongOlav2: g dere har verdens beste keeper og en av verdens beste DM. Og Mourinho har hatt tre sommervinduer til å kjøpe spillere. Da burde man virkelig kommet lengre per dags dato. Eller er du virkelig så totalt nedsnødd at du tror Alderweireld var mirakelløsningen som skulle løse alle defensive problemer hos United?

Og han har reddet vanvittig mye poeng for oss. Hvorfor det tror du? Hvorfor var United det topp 6 laget som slapp til flest skudd? Fordi man hadde et godt forsvar? 

Alderweireld hadde løst mye, man hadde fått en mer klar leder der bak, og i tillegg til en som kan ta med ballen ut av forsvaret og spille gjennom ledd, nå må midtbanespillerne ned å hente ellers må stopperne pole ballen fremover fordi de er for dårlige med ballen. Dette går jo og veldig ut over angrepet.

missChance
missChanceInnlegg: 55210
20.08.18 14:16
McLovin: nited har kunnet "gjemme seg bak" premium signeringer i mange år nå. Gøy med Zlatan (for dere), men særlig langsiktig var det ikke.

Og ikke fungerer det så godt på kort sikt heller. Nå vil jeg "frikjenne" Zlatan på det området, for han gjorde en innsats. Men hva hadde vi igjen for Di Maria og Falcao ...? 

Det nytter ikke bare å slenge inn noen store navn i et lag uten noen plan og tro at det er veien til suksess.

(Innlegget ble redigert 20.08.18 14:19)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 14:17
IndocteCollectio: En skikkelig klasse-stopper koster mer enn dette alene.

Stones over £50mill og Laporte £62mill. Og disse er gode, men ikke helt toppklasse. Varane, Koulibaly, Skriniar etc hadde kostet nærmere £100mill. Bailly ble hentet som en for fremtiden, ikke som en bærebjelke i forsvaret fra dag 1. 

 

(Innlegget ble redigert 20.08.18 14:19)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17799
20.08.18 14:19
KongOlav2: Og dere har verdens beste keeper og en av verdens beste DM. Og Mourinho har hatt tre sommervinduer til å kjøpe spillere. Da burde man virkelig kommet lengre per dags dato. Eller er du virkelig så totalt nedsnødd at du tror Alderweireld var mirakelløsningen som skulle løse alle defensive problemer hos United?

Bottomline er uansett at skal en ta det siste steget så må en  leder bygge relasjoner  på treningsfeltet som går mer å mer i ryggmargen på spillerne dag for dag og en har hele tiden siktemål mot å gjøre det enda litt bedre.

Som jeg sa om vår Pep så mente jeg og mener fortsatt at vi vil fremstå relasjonsmessig, spillermessig enda litt bedre denne sesongen enn sist sesong.

Med eller uten nye spillere eller skadde spillere som en må regne med skjer. Av den enkle grunn av at en har trent mer på samhandlingsmønster så at de skal sitte enda litt bedre med enda litt større tempo i ballvekslingene. Kort og godt utvikle laget steg for steg.

Ikke dermed sagt at en tar flere poeng, eller at en garantert vinner , men en setter lista enda litt høyere for andre som vil prøve å svinge seg over.

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 15052
20.08.18 14:23
Pogba6: Stones over £50mill og Laporte £62mill. Og disse er gode, men ikke helt toppklasse. Varane, Koulibaly, Skriniar etc hadde kostet nærmere £100mill. Bailly ble hentet som en for fremtiden, ikke som en bærebjelke i forsvaret fra dag 1.

Jepp, og man har jo flere ganger sett at det vi pr i dag har ikke holder mål.

masterpool
masterpoolInnlegg: 18602
20.08.18 14:25
Pogba6: Dette var altså store navn når de ble hentet? 20 åringen Robben fra PSV, Carvalho fra Porto, Ferreira fra Porto, Matic fra Benfica, Tiago fra Porto, 22 åringen Essien fra Lyon, SWP fra City, Malouda ble kjøpt av Grant. Anelka ble kjøpt av Scolari i Chelsea, det samme ble Ivanovic, Belletti av Grant. Millito fra Genoa, Quaresma fra Porto, Etoó var byttehandel. Motta fra Genoa, 23 årige Khedira fra Bremen og 22 årige Øzil fra Bremen, 22 åringen Di Maria fra Benfica, Coentrao og en ungutt fra Benfica, 21 åringen Sahin, Modric fra Spurs, Willian fra Anzi, Cuadrado fra Fiorentina. Pato ble hentet i januar 2016 av Hiddink.  Hvis dette var store navn når de ble hentet, ja da er jo alle store navn. Det er jo og flere som ikke er hentet av Mourinho i det hele tatt.

Se på summene som ble betalt, hvorfor i allverden betaler man så mye for ukjente spillere?

Khedira fra Bremen? Hva har det å si hvilken klubb han kommer fra? Hazard var vel ønsket av alle toppklubber omtrent, da Chelsea hentet han fra Frankrike.

Van Dijk kom fra Soton, fortsatt ettertraktet. Du viser jo at du har særdeles lite forståelse av dette. 

Man henter ikke ukjente spillere for rekordsummer omtrent.

masterpool
masterpoolInnlegg: 18602
20.08.18 14:28
Pogba6: Hvem andre var i den backrekka? Jo, Kompany, Otamendi, Laporte og Stones, nesten alle de er bedre enn den beste hos oss. Så var det PLs beste høyreback og datidens dyreste keeper. Da kan man kompensere for slikt når man har klasse rundt den spilleren.

Dette blir jo helt baklengs. Verdien på keeperen kompenserer jo ingen verdens ting, det er det kvaliteten som gjør.

De Gea er fortsatt hakket over Ederson, og kompenserer mer for feil enn det brassen gjør. Selv om brassen kostet mer.

At man har en dyr keeper, betyr jo lite i den sammenhengen du beskriver her.

Du ror nå voldsomt på alle fronter...kanskje på tide å ta en pause og se deg rundt?

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 15052
20.08.18 14:30
Denat: Om summene til transfermarkt stemmer, kostet Bailly £34M. Han ble hentet i 2016, og på kjøpstidspunktet var det bare David Luiz av samtlige stoppere som hadde byttet klubb for en større sum. Litt denere i vinduet gikk også Stones og Mustafi forbi. Lindeløf var £3M rimeligere, og 1 år senere, og er sånn sett en rimeligere overgang, selv om også han var en dyr stopper.

Bailly var et kjøp for fremtiden ikke at han skulle gå rett inn og bli den viktigste stopperen i laget. Han har ikke rutinen til å løse dette.

Stones, som heller ikke er verdensklasse gikk for 50mill, altså betydelig dyrere enn Bailly, så for å fått en bauta og leder bak måtte man betalt enda mer enn dette.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 14:39

Khedira ble hentet av RM for €14mill. Litt av en rekordsum ja.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
20.08.18 14:45

Man Utd favour Technical Director over DoF appointment as bridge between manager and board -

http://www.espn.co.uk/football/manchester-united/story/3604529/man-united-want-technical-director-hired-before-january-window-sources

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
20.08.18 14:56
Denat: Om summene til transfermarkt stemmer, kostet Bailly £34M. Han ble hentet i 2016, og på kjøpstidspunktet var det bare David Luiz av samtlige stoppere som hadde byttet klubb for en større sum. Litt denere i vinduet gikk også Stones og Mustafi forbi.

Bailly er et kjempekjøp. Men han trenger en leder ved siden av seg til å fungere optimalt, inimellom en tikkende bombe.

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
20.08.18 14:57
Denat: Poenget må jo være at Mourinho har kunnet plukke nøyaktig de spillerne han vil ha, alltid.

Allitd?

Det er Perisic og Toby uenige i. Pogba var heller ikke et Mourinho-kjøp.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13882
20.08.18 15:19

For et jævlig nivå det er i denne tråden nå, sånn det blir når folk ikke forstår at troll ikke skal diskuteres med. Synd at MOD er fullstendig fraværende. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg