Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 18:03
Dux1: Tror du seriøst C92 har råd til å kjøpe United? Lov å drømme, men det finnes grenser...

Sikkerhet i klubben? Gjort det før.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 18:09

En 18–19 åring som ikke signerer ny kontrakt pga spilletid...

Jeg tipper Pogba hadde fått mer spilletid om han hadde signert. Jeg tipper han hadde fått mer spilletid om ikke Ferguson og Gill tidlig hadde fått fullstendig nok av Raiola. Ryktene om Juves interesse begynte å svirre allerede på høsten i hans siste sesong (fikk litt dejavu da ryktene om Can begynte for ca et år siden). Kanskje Raiola allerede da hadde fått på plass avtalen som innebar at om Pogba gikk til Juve skulle han få 10-15 prosent av videresalg?

Det kan naturligvis være at Ferguson og hans støtteapparat ikke synes han var helt klar for å spille sentral midtbane for et lag som ønsket å kjempe om tittelen. Jeg er fristet til å si at det gjør han fortsatt ikke. Men en tenåring som skal lykkes i Man Utd bør akseptere en trener, og ikke en hvilken som helst trener, vurdering. Ikke agentens. Det handler, atter en gang, om holdninger. 

Som jeg har sagt tidligere, jeg har rimelig stor tillit til Ferguson, Gill og hans støtteapparat. Jeg har rimelig liten tillit til Raiola, og tilliten til Pogba er heller ikke allverden. Jeg har sett rimelig mange banale rasjonaliseringer av hvorfor det ble som det ble. Mange later til å tro at Ferguson, Gill og deres støtteapparat ikke evnet å gjøre den samme banale og enkle vurderingen som de selv gjør. Allerede da bør varsellampene blinke, og man bør forstå at man mangler informasjon som disse faktisk hadde.

CryniX
CryniXInnlegg: 12911
21.08.18 18:09
GreySerpent: Diktere? Pogba ville spille. Han mistet troen på spilletid under SAF og valgte å ikke skrive ny kontrakt. Hvordan er det å diktere? Når man ser noen av lagene SAF satt opp i denne perioden, så skjønner jeg hvorfor Pogba mistet troen.

Pogba, dvs Raiola, hadde et uhørt høyt lønnskrav (et sted mellom £20-40k) for en spiller med knappe 200 minutter A-lagsfotball i beina som attpåtil ville sprengt lønnsstrukturen for akademispillere. Til sammenligning fikk Rashford kontrakt på £20k/w etter debutsesongen 3 år senere, da med betydelig mer spilletid og impact for laget enn hva Pogba kunne skilte med. En kan gjerne justere for inflasjon i tillegg, så ser en at det begynner å bli en del økonomiske faktorer som spiller inn.

Så kan en begynne å tenke over signaleffekten det ville fått dersom SAF svelget denne kamelen. Andre spillere kunne sett at det bare er å legge tilstrekkelig press på sjefen, så får de vilja si de også. Fergie forstod at han ikke kunne la sin egen autoritet bli undergravet av noen - om det så var Keane, Becks, Stam eller en naiv tenårings agent. Den eneste som har klart det er Rooney, men det er en helt annen diskusjon under helt andre forhold.

At SAF ikke ville la seg styre av en tenåring med verdens griskeste agent, har vist seg å være en helt grei avgjørelse i mine øyne, til tross for at det blir omtalt som hans retrospektivt største tabbe.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 18:21
CryniX: Pogba, dvs Raiola, hadde et uhørt høyt lønnskrav (et sted mellom £20-40k) for en spiller med knappe 200 minutter A-lagsfotball i beina som attpåtil ville sprengt lønnsstrukturen for akademispillere. Til sammenligning fikk Rashford kontrakt på £20k/w etter debutsesongen 3 år senere, da med betydelig mer spilletid og impact for laget enn hva Pogba kunne skilte med. En kan gjerne justere for inflasjon i tillegg, så ser en at det begynner å bli en del økonomiske faktorer som spiller inn. Så kan en begynne å tenke over signaleffekten det ville fått dersom SAF svelget denne kamelen. Andre spillere kunne sett at det bare er å legge tilstrekkelig press på sjefen, så får de vilja si de også. Fergie forstod at han ikke kunne la sin egen autoritet bli undergravet av noen - om det så var Keane, Becks, Stam eller en naiv tenårings agent. Den eneste som har klart det er Rooney, men det er en helt annen diskusjon under helt andre forhold. At SAF ikke ville la seg styre av en tenåring med verdens griskeste agent, har vist seg å være en helt grei avgjørelse i mine øyne, til tross for at det blir omtalt som hans retrospektivt største tabbe.

Du må gjerne legge ved en link på dette lønnskravet. 
Jeg har lest at det var manko på spilletid som fikk Pogba til å ikke skrive under ny kontrakt, og at nevnte kamp var begeret som fikk det til å flyte over. 
Lønnskravet har jeg mindre kjennskap til.

Jeg har lest en artikkel der Scholes underbygger det jeg skriver. Pogba mistet troen da Phil Jones og Fabio fikk spille pga en drøss skader. 

Jeg har lest andre artikler der Pogba sier det samme. 

Jeg har lest artikler der SAF forteller sin versjon, men lønnskrav er aldri en av argumentene. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 18:22

Og er ikke dette med spilletid og Rafael/Fabio et tøvete argument? Spillere som nettopp Rafael og Fabio ble satset på av Ferguson, til tross for at de hadde like lite erfaring som Pogba og var langt mindre talentfulle. Det samme med Welbeck. Men det skjedde på Fergusons premisser. Og det er vel slik det burde være?

Paul Pogba var et langt større talent enn uttalige andre spillere Ferguson satset på gjennom karrieren. Hvorfor skulle ikke da Ferguson gi Pogba tillit når han mente han var klar? Og dersom problemet var uenighet om hvorvidt han var klar, burde man ikke kunne forvente at en tenåring lytter og aksepterer Fergusons beslutning?

En Pogba med gode holdninger og en annen agent hadde fått like mange minutter med PL-fotball den påfølgende sesongen i Man Utd som han fikk i Serie A.

(Innlegget ble redigert 21.08.18 18:23)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 18:25
TheBelfastBoy: Og er ikke dette med spilletid og Rafael/Fabio et tøvete argument? Spillere som nettopp Rafael og Fabio ble satset på av Ferguson, til tross for at de ikke hadde allverdens erfaring. Det samme med Welbeck. Men det skjedde på Fergusons premisser. Og det er vel slik det burde være?

Hvordan i all verden er det et tøvete argument? Han ville spille, fikk det ikke, og så hvor langt frem det var til A-lags spill når spillere som Fabio, Rafael og Phil Jones fikk starte på midtbanen før han ble vurdert. 

Da ønsket han å være en plass hvor han fikk spilletid. Hva faen er problemet? Det er vel et valg han må få lov til å ta!

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 18:26
TheBelfastBoy: En Pogba med gode holdninger og en annen agent hadde fått like mange minutter med PL-fotball den påfølgende sesongen i Man Utd som han fikk i Serie A.

Link?

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 18:28

Men denne diskusjonen nytter det ikke å ta med Grey. Hans standpunkt er enkelt å forholde seg til;

- Pogba har aldri foretatt seg noe kritikkverdig. Kommer aldri til å gjøre det,

- Spiller han dårlig skyldes det ytre omstendigheter, og han kan ikke klandres,

- Siteres han på noe dumt etter kamp er det journalistene som lyver (alle sammen). Det kan heller ikke forventes at Pogba gjør noe for å skape ro i klubben. Hverken dementerer rykter via sosiale medier eller setter agent på plass.

etc

(Innlegget ble redigert 21.08.18 18:28)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 18:35
TheBelfastBoy: Men denne diskusjonen nytter det ikke å ta med Grey. Hans standpunkt er enkelt å forholde seg til; - Pogba har aldri foretatt seg noe kritikkverdig. Kommer aldri til å gjøre det, - Spiller han dårlig skyldes det ytre omstendigheter, og han kan ikke klandres, - Siteres han på noe dumt etter kamp er det journalistene som lyver (alle sammen). Det kan heller ikke forventes at Pogba gjør noe for å skape ro i klubben. Hverken dementerer rykter via sosiale medier eller setter agent på plass. etc

Dette var skuffende lavmål fra deg. 

Jeg har aldri påstått noe av pisset du serverer. 

Og det ang boten... ALLE journalistene var ikke til stede. Påstanden har et opphav. Og det har ikke jeg funnet, annet enn en som sier at han overhørte Pogba si dette. Fikk ikke inntrykk av at det var han som sto for intervjuet engang. Han hørte det. 
Deretter har det blitt spredd. soccernet.ghana (eller noe lignende) var den første kilden. 
Jeg sier ikke at han ikke sa det. Og om han har sagt det, så var det unødvendig. 

Hva annet mener du Pogba bør kritiseres for av utsagn? 

(Innlegget ble redigert 21.08.18 18:41)

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6807
21.08.18 18:46

Pogba gjorde ett godt valg ved å dra til Juventus. Han hadde/har vanvittig tru på egne ferdigheter, og var desperat etter å spille. I Juventus ble han satset på øyeblikkelig, og det er langt fra sikkert at det samme hadde skjedd i United.

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
21.08.18 19:17
TheWhitePele: og det er langt fra sikkert at det samme hadde skjedd i United.

Utopi å tro at Pogba ikke hadde blitt satset på om han hadde skrevet under på en langtidskontrakt med United. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
21.08.18 19:19

Pogba sin erstatter?

Manchester United are planning a January move for Aaron Ramsey whose contract ends at Arsenal next summer. (Source: Manchester Evening News)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 19:20

Måten du vinkler dette på bare underbygger det videre.

«Overhørte»

«Soccerghana»

Jeg har, uten å bruke mye tid på det, funnet to journalister som uavhengig av hverandre rapporterte at Pogba sa dette til journalister etter kamp. En jobber for ESPN og en for Daily Mirror. Dette har jeg også formidlet til deg. Men det passer ditt narrativ bedre å slenge ut soccernet.ghana, og hevde at disse var opphavet. Det passer deg å så tvil om kredibiliteten til storien, før du legger litt halvhjertet til at dersom det mot formodning er sant var det unødvendig..

Dessuten er Pogba også ansvarlig for hvordan agenten hans opptrer på hans vegne.

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
21.08.18 19:29

7 av av topp 25 på Transfermarkt (i følge deres markedsverdi) med 1 år igjen av kontrakten er United-spillere. Mest av alle klubber. Tyder dette på en dårlig strategi? Selvølgelig.

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6807
21.08.18 19:31
dennismufc: Utopi å tro at Pogba ikke hadde blitt satset på om han hadde skrevet under på en langtidskontrakt med United.

Pogba var ihvertfall ikke like overbevist som det du er.

Ribba
RibbaInnlegg: 36162
21.08.18 19:32
TheWhitePele: Pogba gjorde ett godt valg ved å dra til Juventus.

Definitivt. Juventus var riktignok et steg ned da han forlot United, men av og til må man ta et steg tilbake for å ta to fram. I ettertid av overgangen tok jo Juventus også flere steg framover, mens United i samme tiden tok minst 18 steg bakover.

Så det var et veldig klokt og voksent valg av Pogba. Alt for mange unge spillere i de største klubbene blir for lenge der, noe som bremser progresjonen. For selv om disse klubbene gjerne har de beste fasilitetene og de beste trenerne, så må fortsatt disse spillerne etterhvert begynne å spille fast. Så å gå ned ett hakk kan nok være veldig lurt for unge spillere som begynner å nærme seg 20-årene. 

Derimot at han dro tilbake til United, med Mourinho som sjef, var nok ikke nødvendigvis det smarteste valget Pogba kunne ha gjort.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 19:34
TheBelfastBoy: Måten du vinkler dette på bare underbygger det videre. «Overhørte» «Soccerghana» Jeg har, uten å bruke mye tid på det, funnet to journalister som uavhengig av hverandre rapporterte at Pogba sa dette til journalister etter kamp. En jobber for ESPN og en for Daily Mirror. Dette har jeg også formidlet til deg. Men det passer ditt narrativ bedre å slenge ut soccernet.ghana, og hevde at disse var opphavet. Det passer deg å så tvil om kredibiliteten til storien, før du legger litt halvhjertet til at dersom det mot formodning er sant var det unødvendig.. Dessuten er Pogba også ansvarlig for hvordan agenten hans opptrer på hans vegne.

Du linket til en tweet fra den ene. Dawson eller hva han het. Og svarene han ga til spørsmål videre i den tweeten var ikke veldig tungtveiende og stilte fler spørsmål enn svar. 
Jeg ble tidlig oppmerksom på denne saken da den kom ut, 24 timer etter det angivelige intervjuet. Og eneste kilde til å begynne med var et afrikansk opphav. espnghana? 
Uttalelsen er en bagatell i forhold til andre ting i klubben. Men unødvendig av Pogba. Det er ikke noe poeng å fyre oppunder støyet. 
Vi kan godt bli enige om at dette er noe Pogba har sagt. Hvor ille er det på en skala fra 1-10? 

Scholes, pundit, skriver/sier noe dritt om Pogba. Raiola svarer tilbake med en sarkastisk morsomhet. Hva faen mener du Pogba skal gjøre med det? 


 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 19:43
dennismufc: Utopi å tro at Pogba ikke hadde blitt satset på om han hadde skrevet under på en langtidskontrakt med United.

Du skal slite med å bevise den. Fra Pogba sin synsvinkel var Lazarus før ham i køen.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 19:43
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:53)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 19:45

Hvorfor skal han bevise det?

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 20:01
TheBelfastBoy: Klarer du dokumentere at der var den eneste kilden? Eller gjetter du? Og nei, hva faen skal Pogba gjøre? Man kunne hvertfall ikke forvente at han gikk ut i media på en måte som var egnet til å skape ro om hans fremtid i klubben? Man kunne ikke forvente at han sa til agenten at han ikke skulle lodde han ut til halve Europa midt i sesongen? Det kunne man faen ikke forvente. Fordi Pogba er faen ikke ansvarlig for Raiolas handlinger. Og uansett hva faen Pogba hadde uttalt i media ville det ikke hjulpet. For journalister er journalister. Pogba har ikke gjort noe galt.. Jeg vet at du sikker ikke bryr deg særlig mye om det siste. I Greys historie er det naturligvis heller slik at Pep løy før derbyet.

Syns du seriøst det virker troverdig at Pogba ønsker seg til City? 

Gikk ikke Raiola ut og kalte Pep "a dog" og "coward" i kjølvannet av dette stuntet. Han sa vel også at han ville kontaktet klubben og ikke Pep om det var sant. 
Pogba tweetet "say what?", men det er vel ikke nok for deg? 

Nå gidder jeg ikke mer, for det nivået du har lagt deg på nå er uverdig.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 20:03
TheBelfastBoy: Hvorfor skal han bevise det?

Phil Jones, Fabio og en pensjonert Scholes ble foretrukket før Pogba. 
Å påstå at Pogba ville fått allverdens med tillit ved ny kontraktfornyelse er synsing på et nivå som er helt eventyr.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 20:10

Pep kritiserte Raiola, og Raiola responderte med å si at dersom det var sant var det City som ble tilbudt Pogba, ikke Pep. Det var ingen benektelse i det hele tatt.

Det er riktig at disse ble foretrukket foran en 18 år gammel Pogba. Men det er fullstendig eventyr å tro at dette ville vedvart. Eller er det andre eksempler på unge spillere av høy kvalitet og med riktige holdninger som Ferguson ikke har satset på? Vi har ganske mye empiri å bygge på, og svært lite av den tilsier at Ferguson ikke ville satset på Pogba.

(Innlegget ble redigert 21.08.18 20:10)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
21.08.18 20:14

De ble foretrukket før Pogba pga Pogba hadde vist dårlige holdninger.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 20:15
TheBelfastBoy: Det er riktig at disse ble foretrukket foran en 18 år gammel Pogba. Men det er fullstendig eventyr å tro at dette ville vedvart. Eller er det andre eksempler på unge spillere av høy kvalitet og med riktige holdninger som Ferguson ikke har satset på? Vi har ganske mye empiri å bygge på, og svært lite av den tilsier at Ferguson ikke ville satset på Pogba.

"Say what?" er en benektelse fra mitt synspunkt. 

Jeg syns Ferguson ble dårligere på ungdomssatsing de senere årene. 

Klarer du ikke å se det fra Pogba's synspunkt? 
Jeg kan forstå SAF sin side av saken. Jeg er ikke enige med den. Som jeg ikke var da han solgte Beckham og Stam, eller behandlingen av Berbatov året etter denne ble topscorer i ligaen. 
SAF var enestående, men ikke ufeilbarlig. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 20:18
Pogba6: De ble foretrukket før Pogba pga Pogba hadde vist dårlige holdninger.

Piss. 

Scholes var vel trener for reservelaget på dette tidspunktet. Han sier at Pogba fikk nok da Jones fikk midtbaneplassen i mangel på alternativer. Men at Pogba hadde en dårlig periode på banen for reservene på denne tiden. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
21.08.18 20:19

Grey er tydeligvis for at spillere kan stå over klubben og gjøre som de vil uten konsekvenser. Beckham, Keane, Stam etc ble solgt fordi de prøvde å sette seg over klubben og underbygge managerens autoritet.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
21.08.18 20:20

Jones spilte midtbane i noen kamper pga taktiske vurderinger, han hadde blant annet jobb som frimerke i enkelte kamper.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
21.08.18 20:24
Pogba6: Stam etc ble solgt fordi de prøvde å sette seg over klubben og underbygge managerens autoritet.

Speaking in a preview for his exclusive interview for MUTV, Ferguson said 'When I think of disappointments, obviously Jaap Stam was always a disappointment to me, I made a bad decision there.'

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
21.08.18 20:26

At Pogba forlot Man Utd og begrunnet det med mangel på spilletid blir som Giggs skulle gjort det samme sommeren 91, Scholes sommeren 94, Beckham sommeren 95 etc.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg