Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
masterpool
masterpoolInnlegg: 18524
22.09.18 20:57

Zlatan kostet ikke penger i form av noe som skulle betales til andre klubber. Men fikk han opp imot 50-100 mill for å signere, og 3 mill i uka,  så er det jo noen hundre millioner på det ene året han var hos dere, og det er jo backing fra styre å bruke såpass mye penger på en spiller, et år.

 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
22.09.18 20:59

Med tanke på det kommersielle ved Zlatan, er nok netto 0. Eller kanskje til og med pluss. Woodward elsker jo disse store navnene.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24542
22.09.18 21:00
masterpool: en fikk han opp imot 50-100 mill for å signere, og 3 mill i uka

Alle spillere har sof og lønn. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 18524
22.09.18 21:06

Joda, og summen i seg selv er jo en relativt billig spiller innkjøpsmessig, men med kun et år, og null penger inn ved salg, så blir det ene året stående som veldig dyrt.

Uansett, United tjener penger, det er det liten tvil om, men snakker vi om backing fra eiere, så snakker vi, og sammenligner vi i kroner og ører, ikke i prosent av omsetning. Hver spiller har en pris, og ikke en verdi ut ifra prosentvis omsetning hos kjøpende klubb.

Sett vekk fra noen få spillere i City, så kunne United kjøpt akkurat de samme spillerne City har kjøpt, Liverpool har kjøpt, eller Spurs eller Chelsea, for den saks skyld. Samtidig som de knapt hadde trengt å solgt en spiller for å finansiere det. Så pengene er der, backingen er der, for å fint kunne konkurrere helt inn med de beste.

Chris2944
Chris2944Innlegg: 135
22.09.18 21:07

Må uansett være netspend som teller.

united kjøper dyrt og selger billig. Pool selger dyrt og kjøper forholdsvis billig, bortsett fra et par.

Mou har overhodet ingenting å klage på, og var det stoppersjef han måtte ha, har han hatt masse tid å gjøre det.

Bortforklaringer fra en halvgal mann som er gått ut på dato.

Mout! -United i mitt hjerte!

masterpool
masterpoolInnlegg: 18524
22.09.18 21:11

Og ingen nekter for at spillere både får lønn og SOF, men det er store  forskjeller der. 

Blir nesten som å si at Robertson til £8M, og Pogba til nærmere £100M, blir det samme, for begge betaler overgangssum.

Burnley betaler både overgang, lønn og SOF, men der kan summen av alle tre, være mindre enn det Zlatan fikk alene i SOF, for et år.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24542
22.09.18 21:12
masterpool: Joda, og summen i seg selv er jo en relativt billig spiller innkjøpsmessig, men med kun et år, og null penger inn ved salg, så blir det ene året stående som veldig dyrt. Uansett, United tjener penger, det er det liten tvil om, men snakker vi om backing fra eiere, så snakker vi, og sammenligner vi i kroner og ører, ikke i prosent av omsetning. Hver spiller har en pris, og ikke en verdi ut ifra prosentvis omsetning hos kjøpende klubb. Sett vekk fra noen få spillere i City, så kunne United kjøpt akkurat de samme spillerne City har kjøpt, Liverpool har kjøpt, eller Spurs eller Chelsea, for den saks skyld. Samtidig som de knapt hadde trengt å solgt en spiller for å finansiere det. Så pengene er der, backingen er der, for å fint kunne konkurrere helt inn med de beste.

Er ikke uenig i noe av dette. 

Mou får stort sett det han peker på. Pr i dag hadde han ikke vunnet PL med hjelp av Doc Browns De Lorean engang. 
Jeg skjønner ikke hvordan man som Unitedsupporter kan støtte hans måte å spille fotball på.

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29483
22.09.18 21:12

Nødvendig og spennende diskusjon dette, flott at det blir tatt opp.

masterpool
masterpoolInnlegg: 18524
22.09.18 21:14

Ja, kort fortalt, pengene er der, det er noe annet United gjør dårligere, som gjør at de ikke er på samme nivå som de andre klubbene!

 

Mourinho eller ikke Mourinho, spillestil osv, tror fort Mourinho kunne gjort det stort med United, men nå tror jeg det er for sent. Hadde det blitt lagt en litt mer langsiktig plan når han kom, så kunne det lyktes bedre.

Det som kanskje er merkeligst, er at United er i ferd med å vaske ut hele identiteten sin. Dere hadde stjernespillere, yngre spillere, og en god miks med britiske spillere. Klopp har jo faktisk kopiert en del av det Ferguson gjorde.

Ferguson var jo ekspert på å hente de beste spillerne i PL fra hylla under toppklubbene. Rooney, Berbatov, Ferdinand, Valencia, Young, Carrick, Jones, Smalling ble jo alle verdensstjerner under Ferguson. De kjøpene gjør jo knapt United lengre. Men City og Liverpool gjør jo nå dette i større grad. Nå er det alle verdenshjørner og gjerne etablerte spillere i bedre klubber.

(Innlegget ble redigert 22.09.18 21:26)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
22.09.18 21:27

I mitt hode handler det i vesentlig grad eller rettere i all hovedsak om at Mou har en helt annen taktisk tilnærming enn Klopp, Pep og også Poch.

Jeg tror dette fokuset på enkeltspillere er ett blindspor og det viktigste aspektet er høye skuldre og utilpasshet i stor grad kontra lave skuldre og spillerglede.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20317
22.09.18 21:53

Litt overraskende at det prates om stopperparet etter en kamp hvor vi ikke skaper en kvalifisert målsjanse på Old Trafford mot Wolves! Forsvaret er ikke bra, men problemet er mer sammensatt. Det er det klassiske Mourinho-problemet. Lagene hans skaper lite sjanser med mindre han har et mannskap spekket med verdensklasse i mer eller mindre hver eneste posisjon.

Managere som Klopp, Pochettino og Pep setter opp lagene på en måte som gjør at de får det beste ut av spillerne deres. Det er ingen ny kunst. Ferguson og Eggen var også dyktige på dette. Klassisk godfot teori.

Det er dette som er grunnen til at Salah plutselig ble verdensklasse under Klopp. Han fikk mulighet til å spille på det han er god til. Ikke bare blir Salah gitt arbeidsoppgaver og ansvar som lar han spille på det han er god til, men laget settes opp for å dyrke disse styrkene. Uten at det går på bekostning av andre spillere som får samme mulighet. Og når man får mulighet til å dyrke det man allerede er god til skjer det noe helt spesielt; man utvikler seg. For det første er det selvforsterkende å være god bare pga det mentale. For det andre er det ofte lettere å bli bedre når man får dyrke ferdigheter hvor man har et naturlig talent. Og for det tredje skapes det synergieffekter som gjør at man ender opp med et fyrverki av et angrep. Klassisk godfot-teori, med andre ord.

Jeg så ikke mye av Salah i Serie A, men han har helt opplagt en annen rolle, nesten posisjon, enn hva han hadde i Chelsea. Sadio Mane har også fått en mye tydeligere rolle under Klopp. Roberto Firmino, som jeg kjente godt til, har blitt en slags falsk nier. Et oppspillspunkt. En rolle som passer han perfekt, og langt bedre enn rollen han hadde i Hoffenheim og innledningsvis under Rodgers. Det er roller som dyrker ferdighetene deres.

Jose Mourinho har aldri mestret dette. Det er vanskelig å tro at Mourinho bygger spillermønster eller setter sammen lag med mål om å spille på styrkene til våre spillere. Først og fremst ser det ut som elleve spillere kastes utpå uten særlig mål eller plan. Og dette er naturligvis grunnen til at mange mener at Martial eller Rashford bør finne seg en annen klubb. Ikke spilletid. Dette er spillere med talent i bøtter og spann, men man spiller ikke på noen av styrkene deres.

Jeg synes heller ikke man spiller på styrkene til hverken Lukaku eller Lingard. Og man burde selvsagt få mer ut av Paul Pogba.

Vi kan helt sikker oppnå gode resultater med Mourinho som manager, men da tror jeg vi er avhengig av følgende;

- Shaw tar et par steg til og Dalot blir en hit.
- Vi får på plass minimum en stopper av svært høy kvalitet som kan få mer ut av Lindeløf, Smalling og Bailly.
- Vi får på plass en verdensklasse høyrekant.
- Dersom ikke Fred viser seg å være svært, svært god trenger vi antakelig en til sentral midtbanespiller.

Det dreier seg altså om to til fem spillere. Spillerne som hentes må være ekstremt fotballkloke og uten særlig svakheter. Spillere som i stand til å få mest mulig ut av de vi allerede har. Lingard, Rashford og Martial vil ikke lykkes under Mourinho. Vi kan med andre ord ikke gjøre som Liverpool og "lære opp" spillere ala Salah, Mane, Firmino, Winjaldum og flere av forsvarsspilerne deres. Det evner ikke Mourinho.

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29483
22.09.18 22:25

Spent på hva som skjer de neste seks PL-kampene. Jeg tviler på at vi opprettholder det massive poengsnittet vi har hatt til nå på 1,6. Er fort 15-20 poeng bak teten allerede etter citykampen i november, og da bør det jaggu meg være slutt.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
22.09.18 22:32

Lønningene bør og i høyeste grad gjøres noe med. Mer prestasjonsbasert lønn, så vil man få luket bort de giddaløse spillerne.

fazz
fazzInnlegg: 26619
22.09.18 22:35
Pogba6: Med tanke på det kommersielle ved Zlatan, er nok netto 0. Eller kanskje til og med pluss. Woodward elsker jo disse store navnene.

>>> Kan du sette opp dette regnestykket? Hvilke kommersielle inntekter tror du Utd satt igjen med etter Zlatan som de ikke tidligere ville ha fått? Ble Old Trafford noe fullere? Fikk de noen nye sponsorer som de ikke ville ha fått uten Zlatan?

Draktsalg er så latterlig at det regner jeg med at du ikke engang tenkte på å nevne (https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Derfor-er-superstjernenes-draktsalg-en-av-fotballens-store-myter-259438b.html)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
22.09.18 22:40
Pogba6: Lønningene bør og i høyeste grad gjøres noe med. Mer prestasjonsbasert lønn, så vil man få luket bort de giddaløse spillerne.

Dette handler vel mye om tilbud og etterspørsel. Spillere vil vel se på lønnslippen som pri 1 og hvem de skal trenes av som pri 2. Navnet på laget som pri 3 selv om dette nok går noe hånd i hånd.

Pri 2 her vil nærmest være synonymt med konkuransedyktighet, muligheter for å vinne ting. Da tror jeg i dagens bilde ikke United kan ligge bak i lønnstilbud , jeg tror de heller må ligge noe i forkant skal de fange sine ønskede objekt inn.

(Innlegget ble redigert 22.09.18 22:41)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
22.09.18 23:25
FrannyLee: Pri 2 her vil nærmest være synonymt med konkuransedyktighet, muligheter for å vinne ting. Da tror jeg i dagens bilde ikke United kan ligge bak i lønnstilbud , jeg tror de heller må ligge noe i forkant skal de fange sine ønskede objekt inn.

Det gurgles på vestlandet ser eg att . 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
22.09.18 23:42
Pogba6: Lønningene bør og i høyeste grad gjøres noe med. Mer prestasjonsbasert lønn, så vil man få luket bort de giddaløse spillerne.

At spillerne er giddasløse er managerens ansvar. En topp manager klarer å motivere et lag. Skape et samhold og spilleglede. Spillerne går ikke ut på banen og tenker på hvor mye de har i lønn. De tjener altfor mye, men så lenge tingene er som de er får en lite gjort. Det er vi som vil ha det. Markedet styrer lønningene, men jeg ble fysisk dårlig da vi signerte Sanchez. Ikke bare på lønn, men sportslig var det helt høl i hodet idiotisk. En spiller over toppen og som skyver talentfulle spillere som Rash og Tony lengre bak i køen. Dette laget trenger en skikkelig  renovering med en ny manager med moderne fotballprinsipper og som kan skape et lag. Vi er lang bak Liverpool, Chelsea og City når det gjelder spillestil og spilleglede. Denne gang klarer ikke De Gea å holde oss top 4.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12904
22.09.18 23:48
TheBelfastBoy: Det er dette som er grunnen til at Salah plutselig ble verdensklasse under Klopp. Han fikk mulighet til å spille på det han er god til. Ikke bare blir Salah gitt arbeidsoppgaver og ansvar som lar han spille på det han er god til, men laget settes opp for å dyrke disse styrkene. Uten at det går på bekostning av andre spillere som får samme mulighet. Og når man får mulighet til å dyrke det man allerede er god til skjer det noe helt spesielt; man utvikler seg. For det første er det selvforsterkende å være god bare pga det mentale. For det andre er det ofte lettere å bli bedre når man får dyrke ferdigheter hvor man har et naturlig talent. Og for det tredje skapes det synergieffekter som gjør at man ender opp med et fyrverki av et angrep. Klassisk godfot-teori, med andre ord. Jeg så ikke mye av Salah i Serie A

Jeg liker at du presiserer hvorfor Salah plutselig ble verdensklasse under Klopp, for så å presisere at du ikke så mye av han i Serie A.

 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
23.09.18 00:01
gurglebassen: Det gurgles på vestlandet ser eg att .

Hadde det ikke vært mer matnyttig å tatt tak i det essensielle  i ett innlegg for å skape god debatt på ett debattforum.

Bare lurte men selvsagt ikke mitt loss om så ikke er interesant.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20317
23.09.18 00:03

Jeg kan ha sett null av han i Serie A og likevel fastslå at han ikke var det. En gang skal jeg fortelle hemmeligheten. Det blir like lærerikt for deg som innlegget du siterte.

(Innlegget ble redigert 23.09.18 00:04)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12904
23.09.18 00:09
TheBelfastBoy: Jeg kan ha sett null av han i Serie A og likevel fastslå at han ikke var det. En gang skal jeg fortelle hemmeligheten. Det blir like lærerikt for deg som innlegget du siterte.

Høres ut som en viss City supporter har sniffet crack ut av anusen på en fjellgeit og logget innpå med feil konto.

 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.09.18 00:17
FrannyLee: Hadde det ikke vært mer matnyttig å tatt tak i det essensielle  i ett innlegg for å skape god debatt på ett debattforum.

Er det Koskenkorva det går i.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20317
23.09.18 00:18

Du er jammen fet når du prøver deg på disse over the top, meningsløse metaforene hvor du benytter deg av anus, kjønnsorgan eller lignende.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12904
23.09.18 00:23
TheBelfastBoy: Du er jammen fet når du prøver deg på disse over the top, meningsløse metaforene hvor du benytter deg av anus, kjønnsorgan eller lignende.

Antar at du mener phet. 

 

 

holdthedoor
holdthedoorInnlegg: 827
23.09.18 02:33

.

(Innlegget ble redigert 23.09.18 02:33)

robins
robinsInnlegg: 7835
23.09.18 04:20

@masterpool

«Trekk fra spillersalg, så får man faktisk realiteten i forhold til støtte fra eierne.»

Liverpool får lov til å bruke de pengene de tjener, United får lov til å bruke de pengene de tjener - £15m. Det er forskjellen. 

(Innlegget ble redigert 23.09.18 04:20)

ST10
ST10Innlegg: 23388
23.09.18 07:37

Ja, Salah var god i Serie A, men tatt ytterligere steg i PL pga Klopp. Han hadde sikkert endt på 10-12 mål i fjor under mou 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
23.09.18 07:54
gurglebassen: Er det Koskenkorva det går i.

Er vel av de som drikker absolutt minst sinnabrus her inne vil jeg tippe :-)

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
23.09.18 08:55

Nå er vi under Moyes og Van Gaal. Godt jobba!

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.09.18 11:04
dennismufc: Nå er vi under Moyes og Van Gaal.

I forhold til hva? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg