Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Dux1

Innlegg: 34252
Dux1
25.09.18 08:18
wingswest: Latterlig at man hentet inn en spiller på monsterlønn kun for å forringe utviklingen til Rash og Martial.

Det er nå en ting. En annen er at AS kunne vært brukt som høyrekant. Da kunne vi muligens løst to utfordringer på en gang...

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 10:43
missChance: Det blir dyrt å skulle legge til rette for hver nye manager.

Likevel er det eneste måten å hevde seg på i dagens toppfotball, med mindre man håper vi skal "dra en Leicester". Med den rette manageren finnes det ikke fnugg av tvil at 100% tilrettelegging korrelerer med bedre sportslige resultater jfr. Liverpool under Klopp.

Og for meg virker det tydeligere for hver dag som går at Mourinho ikke er riktig hest å satse på. Han er utdatert, simple as.

missChance

Innlegg: 56287
missChance
25.09.18 10:47
CryniX: Likevel er det eneste måten å hevde seg på i dagens toppfotball, med mindre man håper vi skal "dra en Leicester". Med den rette manageren finnes det ikke fnugg av tvil at 100% tilrettelegging korrelerer med bedre sportslige resultater jfr. Liverpool under Klopp.

Desto viktigere å treffe riktig. Poenget er at hvis en skal bytte manager annet hvert år framover, og hver manager skal ha sine spillere inn og fjorårets spillere ut, koster det etter min mening kanskje mer enn det smaker - spesielt når det ikke gir de resultatene man ønsker, både resultatmessig og når det gjelder spillestil. Og da er det igjen spørsmål om man skal ha spillernavn og managernavn, eller om man ikke bør ha en plan om hva og hvordan United skal være og ansette ut fra det.

(Innlegget ble redigert 25.09.18 10:48)

Dux1

Innlegg: 34252
Dux1
25.09.18 10:50
CryniX: Og for meg virker det tydeligere for hver dag som går at Mourinho ikke er riktig hest å satse på. Han er utdatert, simple as.

Men hva da med ledelsen som har ansatt både Moyes, van Gaal og Mourinho? Du synes ikke det bør tas grep i toppen også? Ed & co har ikke vist seg tilliten verdig, etter manges mening.

Er det ikke viktig(ere) for deg at vi har kompetente folk som vet hva som er best for klubben sportslig?

gurglebassen

Innlegg: 4951
gurglebassen
25.09.18 12:04
CryniX: Og for meg virker det tydeligere for hver dag som går at Mourinho ikke er riktig hest å satse på. Han er utdatert, simple as.

Jeg tror (men ville ikke ha veddet store summer) at JM vil kunne vinne trofeer igjen i andre klubber. Klubber der det er akseptabelt å spille en viss type fotball. Og i en klubb der han kan være seg selv.

Når vi først skal spille piss kjedelig fotball kunne det like godt bli gjort som han gjorde det i Chelsea eller Inter. Nå er det en plass mellom Inter og Real Madrid, helt uten identitet og mønster.

Jeg synes JM er en god trener. Han bare er det ikke for oss. Passer ikke inn, akkurat som Berba.

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 12:30
missChance: Desto viktigere å treffe riktig. Poenget er at hvis en skal bytte manager annet hvert år framover, og hver manager skal ha sine spillere inn og fjorårets spillere ut, koster det etter min mening kanskje mer enn det smaker - spesielt når det ikke gir de resultatene man ønsker, både resultatmessig og når det gjelder spillestil. Og da er det igjen spørsmål om man skal ha spillernavn og managernavn, eller om man ikke bør ha en plan om hva og hvordan United skal være og ansette ut fra det.

Jo, det er viktig å ha en kompetent ledelse. Pdd. føler jeg klubben ikke er strukturert gunstig nok, men samtidig er det vesentlig vanskeligere for oss utenforstående å sette oss inn i hvilken jobb og hvor god jobb de gjør i sine stillinger når resultatene av deres arbeid ikke er like fremtredende på fotballbanen som managerens er. Moyes var et håpløst prosjekt og var dømt til å feile, mannen var rett og slett ikke kompetent nok til å ta jobben. At man så endrer kurs så radikalt at man ansetter LvG som stod for en besittelsesorientert fotball var nok et gigantisk feilsteg, men jeg føler likevel han også stod nærmere Man Utds identitet med sin tilnærming til akademiet enn hva Moyes og Mourinho gjorde/gjør.

Jeg aner ikke hvem som er mest kvalifisert til å ta over for Mourinho dersom han må gå eller hvilke grep som er viktige å gjøre i ledelsen og styret for å få klubben på "rett" kjøl igjen. Jeg er derimot overbevist om at vi ikke kommer til å rikke oss av flekken med Mourinho ved roret når han ikke makter å utvikle spillere og spiller det jeg mener er en primitiv og reaktiv fotball. Manchester United har gjennom en årrekke hengt med fotballens utvikling. Der er vi ikke lenger.

EDIT: Den skulle egentlig til Dux… Men jeg antar den svarer en del av ditt innlegg også.

(Innlegget ble redigert 25.09.18 12:31)

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 12:49
GreySerpent: Hva var det Mourinho ikke fikk, som han ønsket? Alderweireld har selv sagt at en overgang til United ikke var aktuell. 
Maguire til £70 mill + er ren idioti.  United har manglet en forsvarssjef siden før Mourinho ble ansatt, så kritikken bør rettes mot ham da han ikke har agert.

Samtidig skal en være forsiktig med å ta slike uttalelser som en ultimat sannhet. Toby hadde brått brent alle broer til Spurs-fansen dersom han hadde sagt at han var en hårsbredd unna å gå til United. At man ikke betaler trippel pris for en annen spiller er derimot kun fornuftig butikk.

En kan like gjerne rette en pekefinger mot LvG også. Han manglet samme forsvarsbauta etter at Rio/Vidic gav seg, og forsøkte å løse floken ved å hente Rojo. Kunne jo ikke bommet mer…

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 12:58
CryniX: Samtidig skal en være forsiktig med å ta slike uttalelser som en ultimat sannhet. Toby hadde brått brent alle broer til Spurs-fansen dersom han hadde sagt at han var en hårsbredd unna å gå til United.

Joda, men nå er det dette vi må forholde oss til. 

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 13:04
GreySerpent: Joda, men nå er det dette vi må forholde oss til.

Ok.

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 13:05
CryniX: En kan like gjerne rette en pekefinger mot LvG også. Han manglet samme forsvarsbauta etter at Rio/Vidic gav seg, og forsøkte å løse floken ved å hente Rojo. Kunne jo ikke bommet mer…

Nå er ikke han manager lenger, og foreldelsesfristen for pekefingre må være overskredet for en stund siden. Dessuten er de vidt forskjellig i spillestil og fremgangsmåte. 

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 13:06
CryniX: Ok.

Mener du vi skal forholde oss til det han ikke har sagt? Eventuelt det han sa mellom linjene? 

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 13:15
GreySerpent: Nå er ikke han manager lenger, og foreldelsesfristen for pekefingre må være overskredet for en stund siden. Dessuten er de vidt forskjellig i spillestil og fremgangsmåte.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 09:58)

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 13:27
CryniX: Det er hyklersk å ikke sette spørsmålstegn ved LvG dersom man gjør det med Mourinho.

Kan ikke si jeg husker at det var noe misnøye fra van Gaal ang overganger. Var van Gaal på utkikk etter en forsvarsbauta? 

Dux1

Innlegg: 34252
Dux1
25.09.18 13:35
CryniX: Jeg aner ikke hvem som er mest kvalifisert til å ta over for Mourinho dersom han må gå

Men det forventer jeg at en ledelse i en toppklubb som United vet. Og det er poenget mitt. Skal man fortsette å gi de samme personene tillit ved neste ansettelse?

Det ville ikke forbause meg om Zidane var nestemann inn. Et høyt profilert navn og tidligere superstjerne. Helt i stil med Ed & co.

En DOF ville sett langsiktig på det, muligens ansatt en coming man innen trenermiljøet, fordi han står for rett type fotballfilosofi, har rett personlighet og ikke minst er sulten og nytenkende.

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 13:36
GreySerpent: Kan ikke si jeg husker at det var noe misnøye fra van Gaal ang overganger. Var van Gaal på utkikk etter en forsvarsbauta?

Er det Mourinhos offentlige misnøye du legger som et kriterie? Poenget er jo at begge managerne mangler en forsvarssjef, ikke hva de uttrykker offentlig. Vi har ikke hatt noen lederskikkelse i forsvaret siden Moyes-sesongen, og selv da var det rimelig tydelig at Rio og Vidic var på kraftig hell.

Om han ikke var på utkikk etter en, så burde han i det minste vært det. Er jo bare å drite i at Smalling eller Jones skulle dirigere en tittelutfordrende backrekke. Blind hadde kommunikasjonen og var en spillertype jeg i utgangspunktet hadde sansen for, men en forsvarssjef over en lengre periode? Det sliter jeg med å se. Rett og slett jævlig synd at man lot Evans gå, han er en mer naturlig leder enn noen av våre nåværende stoppere.

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 13:38

Ikke at jeg skjønner hvorfor, men ok, la oss rette en pekefinger mot van Gaal ang forsvarsbauta. Hjelper det United eller Mourinho på noe som helst vis? Egentlig kan man rette en pekefinger mot Moyes også. Eller SAF, det er jo han som hentet sjuklingene man har i dag, og både Vidic, Rio og Evra var på hell da han gikk av. Poenget er at det er tullete å unnskylde Mou i sitt 3 år, for feilene forrige manager gjorde. 

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 13:39
Dux1: Men det forventer jeg at en ledelse i en toppklubb som United vet. Og det er poenget mitt. Skal man fortsette å gi de samme personene tillit ved neste ansettelse? Det ville ikke forbause meg om Zidane var nestemann inn. Et høyt profilert navn og tidligere superstjerne. Helt i stil med Ed & co. En DOF ville sett langsiktig på det, muligens ansatt en coming man innen trenermiljøet, fordi han står for rett type fotballfilosofi, har rett personlighet og ikke minst er sulten og nytenkende.

Jeg aner ikke. Som sagt synes jeg det er vanskelig å konkretisere kompetansenivået i disse stillingene. Samtidig er jeg helt enig i at man bør omorganisere ledelsen og innprente en visjon for å gjøre det enklere for nye managere å ha et "fastsatt" mønster å forholde seg til.

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 13:42
CryniX: Er det Mourinhos offentlige misnøye du legger som et kriterie?

Nei. Jeg fikk aldri inntrykk av at van Gaal fikk det han mente var behovet. Mulig det er media som er mye mer "på" i disse dager. Jeg hadde den dag i dag valgt Gaal over Mourinho. 

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 13:43
GreySerpent: Ikke at jeg skjønner hvorfor, men ok, la oss rette en pekefinger mot van Gaal ang forsvarsbauta. Hjelper det United eller Mourinho på noe som helst vis? Egentlig kan man rette en pekefinger mot Moyes også. Eller SAF, det er jo han som hentet sjuklingene man har i dag, og både Vidic, Rio og Evra var på hell da han gikk av. Poenget er at det er tullete å unnskylde Mou i sitt 3 år, for feilene forrige manager gjorde.

Nei, det hjelper ikke en dritt, men å nærmest frikjenne ham for å gjøre samme tingen som Mourinho blir hudflettet for er hykleri. Moyes fikk flengende kritikk gjennom sine måneder i klubben, og dersom du ikke husker kritikken SAF fikk for å etterlate seg en aldrende stall med store mangler begynner du å få dårlig hukommelse. Det er jo nærmest blitt fakta at ingen annen manager kunne vunnet ligaen med den stallen vi hadde i 12/13.

Jeg unnskylder ikke Mou i det hele tatt, han fortjener kritikk for hvordan laget fremstår, herunder også mangelen på organisering i forsvaret (forsvarssjef) uten å pakke 10 mann bak ballen. Jeg påpeker bare at du virker å unnskylde LvG fordi du likte han, mens du kritiserer Mou fordi du misliker han. Agenda kalles det.

(Innlegget ble redigert 25.09.18 13:43)

Dux1

Innlegg: 34252
Dux1
25.09.18 13:44
CryniX: Som sagt synes jeg det er vanskelig å konkretisere kompetansenivået i disse stillingene.

Altfor mange manageransettelser på altfor kort tid bør være svar nok...

Kent

Innlegg: 127458
Kent
25.09.18 13:45

Fantastiske resultater!

Går så det griner om dagen. 

(Innlegget ble redigert 25.09.18 13:47)

CryniX

Innlegg: 13225
CryniX
25.09.18 13:49
Dux1: Altfor mange manageransettelser på altfor kort tid bør være svar nok...

Synes du Moyes eller LvG fortjente mer tid?

Dux1

Innlegg: 34252
Dux1
25.09.18 14:00
CryniX: Synes du Moyes eller LvG fortjente mer tid?

Er det det vi snakker om her?

Hvem ansatte Moyes? Hvem ansatte van Gaal?

Men siden du bringer det på banen: Moyes ble kastet ut av klubben før hans første sesong var over. Var det virkelig nødvendig? Hva ville skjedd på de få kampene som var igjen under Giggs' ledelse? En flau sak for dagens ledelse og uverdig en klubb som United! Men jeg ville likt å se den manageren som ville fått toppresultater på like kort tid som Moyes fikk i stolen...

van Gaal ble sparket mens han løftet vårt første trofe siden SAFs dager, og fikk vite det gjennom sladder og presse.  Nokså uverdig det også.

Og ja, jeg hadde ikke hatt noe imot at begge fikk en sesong til. Ikke fordi de fremsto som noe Messias for klubben, men fordi ting tar tid. Og som vi ser under Mourinho, så er vi inne i hans tredje sesong uten at folk er overbevist om at han evner å få United tilbake helt i toppen.

Jeg bare minner om at SAF vant sin første tittel i sin fjerde sesong i United. Og fortsatt var fotballen vi spilte så ymse.

Fellesnevneren her en ledelse som a) ikke ser ut til å ha kompetanse god nok til å velge rett manager og b) ikke ønsker/evner å tenke langsiktig

(Innlegget ble redigert 25.09.18 14:05)

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 14:06
CryniX: du ikke husker kritikken SAF fikk for å etterlate seg en aldrende stall med store mangler begynner du å få dårlig hukommelse.

Ja, den gang det var aktuelt. Verken SAF, Moyes eller Gaal er aktuelle i dag. Min kritikk mot Mou er ikke pga en forsvarsspiller. 

Dux1

Innlegg: 34252
Dux1
25.09.18 14:07
Kent: Fantastiske resultater!
Går så det griner om dagen.

Oser ny kontrakt til Smalling.

jback

Innlegg: 18281
jback
25.09.18 14:15

Er vi klar til kamp i dag?

GreySerpent

Innlegg: 28022
GreySerpent
25.09.18 14:20
CryniX: Nei, det hjelper ikke en dritt, men å nærmest frikjenne ham for å gjøre samme tingen som Mourinho blir hudflettet for er hykleri.

Er det noen som frikjenner van Gaal? For noe som helst egentlig...

gurglebassen

Innlegg: 4951
gurglebassen
25.09.18 14:23
jback: Er vi klar til kamp i dag?

Det spørs. Hva tenker du om van Gaal?

Hetfield

Innlegg: 20227
Hetfield
25.09.18 15:27

Fellesnevneren med alle managerne våre post-SAF er at jeg gikk drittlei udugeligheten fra sidelinja, og den tafatte holdningen til spillergruppa. (All skittkastinga i media fra begge sider var heller ikke noe særlig)

Blir nok en utrenskning etter Mou, og da håper jeg man for guds skyld ikke beholder de slaskene som mangler både riktig innstilling, og det ferdighetsettet som kreves hos neste manager...

Hetfield

Innlegg: 20227
Hetfield
25.09.18 15:37

Blir deilig for DDG at han ikke må redde rassen vår idag, og at flere som ikke får sjansen til vanlig, vil prestere bedre enn de flatterte stjernene som til vanlig kan surre så mye utpå der som de vil..

Klikk for å gå tilbake til toppen