Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Dux1
Dux1Innlegg: 33960
04.10.18 13:08
Denat: Hvordan er det elendig å forhandle frem en kontrakt som varer i 6 år, men som samtidig ikke koster klubben all verden å bryte?
Hadde han hatt en 3 års kontrakt som det kostet klubben det dobbelte å bryte, hadde det jo vært mye verre?
Moyes hadde ikke en avtale som sikret han lønn ut kontraktstiden, slik en del andre managere har.

Hvorfor skulle det kostet det dobbelte? United kunne helt sikkert ha forhandlet fram en like god avtale på både 2 og 3 år. Som jo er normalen selv ved ansettelse av langt større navn enn Moyes. Du strekker deg ganske langt for å kunne få ta over en av verdens største klubber, og jeg tipper ikke Moyes satt med de beste korta på hånden i et forhandlingsaspekt...

Men mitt poeng er det sportslige! Hvordan kan man ansette en manager på en slik langtidskontrakt uten å samtidig være skråsikre på at dette er mannen for Uniteds framtid?

En type Simeone i Atletico ville kunne forhandlet fram en slik langtidsavtale, da han er nærmest blitt en institusjon i den klubben. Men Moyes..?

Og hvis dette var så enkelt som du vil ha det til, så hadde vel ikke Moyes og United trengt å gå gjennom LMA for å bli enige om en sluttavtale?

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18925
04.10.18 13:10
KongOlav2: Nettopp, det har vært mye rart. Mye av det som er gjort de siste årene kan forsvares isolert sett, men summen av alt ser ikke bra ut. Det forventes mer av en så stor og rik klubb som United, både på spillerkjøp, manageransettelser, etc. En rød tråd mangler ang overordnet stratgi på det sportslige.

Inntrykket man får sett, sett utenfra selvfølgelig, er som du sier at det er en total mangel på visjoner. For Woodward sin del, er det en ganske brutal karakter man kunne ha satt på arbeidet han har gjort på den sportslige biten. Pengene har han kontroll på, men alt annet virker han å være utenfor komfortsonen på. 

Med ett styre som var mer opptatt av sportslige prestasjoner og resultater, ville vel jobben hans vært svært utsatt. Dog, det er dessverre lite som tyder på at hans posisjon er i fare/truet. 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 20016
04.10.18 13:13
KongOlav2: Jeg lurer egentlig hva som skjedde her? Ferguson fikk til en strålende sistesesong, men overlot en ganske aldrende tropp til etterfølgeren. Samtidig sluttet Gill og Woodward overtok. Moyes fikk ta over på en kontrakt på hele 6 år (!!), og byttet ut hele det sportslige teamet til Ferguson. Attpåtil sluttet sommeren uten spillerkjøp bortsett fra Fellaini helt på tampen av transfervinduet. Mye kunne vært annerledes om det ble gjort mer riktig våren og sommeren 2013.

Tror ærlig talt at SAF's enorme innflytelse (Trener og Sportsdirektør i ett inntil de senere åra, når han overlot ansvaret på treningsfeltet til trenerteamet) og at det fungerte såpass godt som det gjorde, ble en sovepute for Glazers.

Da så de ikke behovet for å legge om den sportslige strukturen..

Naivt godtroende om at det var mulig å erstatte et unikum som skotten med en person.

Finnes flere andre teorier som virker logiske sikkert, men det overlater jeg til andre :)

 

(Innlegget ble redigert 04.10.18 13:16)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42361
04.10.18 13:15
mjordan23: Inntrykket man får sett, sett utenfra selvfølgelig, er som du sier at det er en total mangel på visjoner. For Woodward sin del, er det en ganske brutal karakter man kunne ha satt på arbeidet han har gjort på den sportslige biten. Pengene har han kontroll på, men alt annet virker han å være utenfor komfortsonen på. Med ett styre som var mer opptatt av sportslige prestasjoner og resultater, ville vel jobben hans vært svært utsatt. Dog, det er dessverre lite som tyder på at hans posisjon er i fare/truet.

Det virker vel som man er ørlite på bedringens vei i og med at det var snakk om at de ikke ville cashe ut for dyre spillere nær 30 år denne sommeren, slik som Alderweireld. Imidlertid hjelper det kanskje ikke så mye dersom man har en manager i Mourinho som har fast bestemt seg på et lite knippe antall spillere og ikke vil godta annet enn disse. Da er det igjen manglende samsvar mellom strategi og det manager ønsker, og det burde unngås.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18925
04.10.18 13:33
KongOlav2: Det virker vel som man er ørlite på bedringens vei i og med at det var snakk om at de ikke ville cashe ut for dyre spillere nær 30 år denne sommeren, slik som Alderweireld. Imidlertid hjelper det kanskje ikke så mye dersom man har en manager i Mourinho som har fast bestemt seg på et lite knippe antall spillere og ikke vil godta annet enn disse. Da er det igjen manglende samsvar mellom strategi og det manager ønsker, og det burde unngås.

Ja, man gav Mourinho ny kontrakt så sent som i januar og det fremstår igjen som svært dårlig planlagt når man ser på hvordan sommer forløp på overgangsmarkedet.

Manageren bør ha den støtten han trenger fra styret, ellers så bør man skille lag. Nå vil vel styret tviholde på Mourinho til sesongen er ødelagt sikkert, så får man igjen en situasjon der visjonene/planleggingen for klubbens beste, er helt bak mål. 

missChance
missChanceInnlegg: 55447
04.10.18 13:35
KongOlav2: Det virker vel som man er ørlite på bedringens vei i og med at det var snakk om at de ikke ville cashe ut for dyre spillere nær 30 år denne sommeren, slik som Alderweireld. Imidlertid hjelper det kanskje ikke så mye dersom man har en manager i Mourinho som har fast bestemt seg på et lite knippe antall spillere og ikke vil godta annet enn disse.

Ifølge Fabio Capello: “This summer at a meeting of the coaches, I met Mourinho. He was looking for two defenders: one was [Milan] Skriniar and the other was [Kalidou] Koulibaly,” he told Sky Calcio Live. (M.E.N. live)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42361
04.10.18 13:37
mjordan23: Ja, man gav Mourinho ny kontrakt så sent som i januar og det fremstår igjen som svært dårlig planlagt når man ser på hvordan sommer forløp på overgangsmarkedet. Manageren bør ha den støtten han trenger fra styret, ellers så bør man skille lag. Nå vil vel styret tviholde på Mourinho til sesongen er ødelagt sikkert, så får man igjen en situasjon der visjonene/planleggingen for klubbens beste, er helt bak mål.

Spørsmålet er hvor mye makt manager skal ha ang transfers. At han har siste ord, og ikke blir påprakket spillere han absolutt ikke vil ha, er greit nok. Spørsmålet er dog hvor mange av sine helt egne valg han skal få inn, og om disse bryter med strategien, gjennom f.eks kjøp av flere veldig dyre spillere nær eller over 30?

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18925
04.10.18 13:59
missChance: [Milan] Skriniar and the other was [Kalidou] Koulibaly,” he told Sky Calcio Live. (M.E.N. live)

Kunne vært to gode menn å fått inn. Koulibaly er ganske komfortabel med ball i beina også ut i fra det jeg har sett. 

missChance
missChanceInnlegg: 55447
04.10.18 14:04
mjordan23: Kunne vært to gode menn å fått inn. Koulibaly er ganske komfortabel med ball i beina også ut i fra det jeg har sett.

Interessant påstand fra Capello med tanke på hvem media har sagt at Mourinho ville ha :) 

Men det tyder vel også på, hvis dette stemmer, og jeg skjønner ikke hvorfor Capello skulle lyve, at han ikke bare vil ha inn de nærmere 30 eller over.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18925
04.10.18 14:04
KongOlav2: Spørsmålet er hvor mye makt manager skal ha ang transfers. At han har siste ord, og ikke blir påprakket spillere han absolutt ikke vil ha, er greit nok. Spørsmålet er dog hvor mange av sine helt egne valg han skal få inn, og om disse bryter med strategien, gjennom f.eks kjøp av flere veldig dyre spillere nær eller over 30?

Slik strukturen er i United nå, så er det vanskelig å få til en annen måte å løse det på uten at manageren får de han vil ha. Dette fordi man ikke har en strategi/sportslig filosofi for spillerlogistikken som også burde ha konsekvenser for hvilken manager man henter inn. 

En DOF og påfølgende ny manager vil forhåpentligvis være starten på å snu den trenden. Man kan jo ikke påregne like lange ansettelser som med SAF i fremtiden, og da må klubben være rustet for at bytter av managere er minst mulig smertefrie. 

F_Brandy
F_BrandyInnlegg: 10241
04.10.18 14:04

Pressekonfen til Mou i morgen er kl 8. Bare for å være jævlig?

Denat
DenatInnlegg: 3896
04.10.18 14:06
Dux1: skråsikre

Hva får deg til å tro at man ikke var sikker i sin sak, da man ansatte Moyes? 

Jeg har ikke sagt at dette var enkelt, og at avtalen var krystallklar uten rom for ulik tolkning.

United hadde helt sikkert fått Moyes til å skrive under på en kortere avtale, men det var kanskje viktig å sende ut et signal om at man ville være en klubb som sto ved sin manager, og at man nå hadde valgt sin mann i mange år fremover. Føre arven etter Ferguson videre, på en måte.

Uansett ser ikke jeg problemet med en avtale på 6 år, kontra en avtale på 3 år, så lenge man ikke må betale lønn tilsvarende kontraktslengde ved avskjedigelse. Det er jo bare en formalitet. Leverer han sitter han 6 år (og evt. forlengelse), leverer han ikke, er det ingen stor økonomisk fare ved å sparke han.

På en mer ordinær avtale, slik jeg har forstått de fleste managere sitter med, ville det blitt langt dyrere å sparke Moyes etter 10 måneder. Da ville han hatt krav på £4,5m for hvert av de 5+ gjennstående årene. £22,5m totalt. Selv på en 3års kontrakt ville det betydd £9m, noe som er £2m mer enn han angivelig fikk. Selv om han hadde lang kontrakt.

Økonomi var nok også grunnen til at man ventet med avgjørelsen. Man ventet til etter den Everton-kampen, pga. en klausul som sa at Moyes ville tape 1 års inntekt ved sparken dersom det ikke ble CL. På den måten sparte man £4,5M.

(Innlegget ble redigert 04.10.18 14:09)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18925
04.10.18 14:08
missChance: nteressant påstand fra Capello med tanke på hvem media har sagt at Mourinho ville ha :)  Men det tyder vel også på, hvis dette stemmer, og jeg skjønner ikke hvorfor Capello skulle lyve, at han ikke bare vil ha inn de nærmere 30 eller over.

Ja, det var ikke akkurat de to det gikk mest rykter om. 

ST10
ST10Innlegg: 23600
04.10.18 14:11
mjordan23: Koulibaly er ganske komfortabel med ball i beina også ut i fra det jeg har sett.

Pasningsmessig kunne han definitivt vært bedre. En del bra pasninger, men også mange helt på jordet. Heldigvis er de bare fram i banen for det meste

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18925
04.10.18 14:26
ST10: Pasningsmessig kunne han definitivt vært bedre. En del bra pasninger, men også mange helt på jordet. Heldigvis er de bare fram i banen for det meste

Ok, har ikke sett han voldsomt mye, men virker iallefall veldig trygg med ballen sånn jevnt over. Hvordan vurderer du han ellers, fra ett defensivt ståsted?

ST10
ST10Innlegg: 23600
04.10.18 14:29
mjordan23: Hvordan vurderer du han ellers, fra ett defensivt ståsted?

For det meste et beist, men kan komme noen tabber i ny og ned. Klar oppgradering selvsagt, men med Napoli (og ikke United) øyne skal han ikke noe sted :D.

Da er Skriniar bra.

Dux1
Dux1Innlegg: 33960
04.10.18 14:57
Denat: United hadde helt sikkert fått Moyes til å skrive under på en kortere avtale, men det var kanskje viktig å sende ut et signal om at man ville være en klubb som sto ved sin manager, og at man nå hadde valgt sin mann i mange år fremover. Føre arven etter Ferguson videre, på en måte.

Dette er, med all respekt, pisspreik! Å gi en manager uten toppklubberfaring, og som aldri hadde vunnet et trofe, en så lang kontrakt handler lite om signaler om at "man står ved sin manager".

Dette kunne fint klubben løst ved en kortere grunnkontrakt med evt klausuler, el.l. Risikoen var enorm sportslig sett, så kontraktens lengde var helt unødvendig. For ikke å snakke om høyst uvanlig.

Dux1
Dux1Innlegg: 33960
04.10.18 14:58
Denat: Hva får deg til å tro at man ikke var sikker i sin sak, da man ansatte Moyes?

Det er nettopp det som skremmer meg...

Dux1
Dux1Innlegg: 33960
04.10.18 15:01
Denat: Uansett ser ikke jeg problemet med en avtale på 6 år, kontra en avtale på 3 år, så lenge man ikke må betale lønn tilsvarende kontraktslengde ved avskjedigelse. Det er jo bare en formalitet. Leverer han sitter han 6 år (og evt. forlengelse), leverer han ikke, er det ingen stor økonomisk fare ved å sparke han.

United og Moyes måtte som sagt gjennom en rettslig prosess for å bli enige. Ergo var ikke denne avtalen så krystallklar som du vil ha det til? Den eksisterte kanskje ikke engang?

Dux1
Dux1Innlegg: 33960
04.10.18 15:06

Giggs: United må beholde Mourinho

"....bytter de manager vil de trolig være i den samme situasjonen om to år. Problemene har i all hovedsak vært at planleggingen frem i tid har vært for dårlig."

jback
jbackInnlegg: 18278
04.10.18 15:18

Virker som Pereira er et stykke bak i køen. Som type er han en mangelvare i dagens lag. Virker som McTominay også er foran han i køen pdd, blir vel solgt til sommeren. 


 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18925
04.10.18 15:21
jback: Virker som Pereira er et stykke bak i køen. Som type er han en mangelvare i dagens lag. Virker som McTominay også er foran han i køen pdd, blir vel solgt til sommeren.

Trist egentlig, fordi han har kvaliteter som trengs i laget. Mourinho foretrekker dog fysikk, dessverre. Kampen mot Newcastle hadde vært en ypperlig sjanse til å kjøre han inn fra start av, men når man ikke er med mot Derby engang....

(Innlegget ble redigert 04.10.18 15:21)

Lezah
LezahInnlegg: 64380
04.10.18 15:42
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:51)

Denat
DenatInnlegg: 3896
04.10.18 15:52
Dux1: krystallklar

Jeg har vel aldri sagt at den avtalen var krystallklar?

Jeg sier enkelt og kort forklart at det ikke spiller noen en stor rolle om den avtalen var 3, 5 eller 20 år, all den tid man uansett ikke skulle betale lønn ut kontraktstiden ved sparken. Den økonomiske risikoen ved en slik langvarig avtale var dermed ikke stor.

Jeg antar at man hadde klokketro på Moyes. Ellers hadde han neppe blitt ansatt. Om det er 3 eller 6 år, er ikke graden av tro på suksess som avgjør.

(Innlegget ble redigert 04.10.18 15:58)

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 11305
05.10.18 07:02

Geir Bakke hadde sikkert tatt seriegull og spasert seg til CL-triumf med dette United-laget.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13381
05.10.18 07:16
-Joachim-: Geir Bakke hadde sikkert tatt seriegull og spasert seg til CL-triumf med dette United-laget.

Ah, det navnet gir minner. Bare noen få bokstaver unna han vi hadde som tysklærer i 2 klasse på videregående. Inndelingen av klasser i akkurat tysk var litt komisk, så vi var en god blanding av allmennfag og idrettslinja. De som gikk idrettslinja var, i all hovedsak, en solid dose av nolduser og større nolduser.

Han ene likte å mase alt mulig, nektet å akseptere generelle regler, så da var det hele tiden:

- Hva hvis du har sånn da

- hva hvis du har sånn da

- hva hvis du har sånn da

- hva hvis du har sånn da

10 minutter med det og læreren begynte å bli litt lei, så ved neste "Hva hvis du har sånn da" så svarte han bare kontant "Da må du bare gå og henga deg"

Those were the days 

wig1
wig1Innlegg: 3422
05.10.18 08:58
Slikkepott: Ah, det navnet gir minner. Bare noen få bokstaver unna han vi hadde som tysklærer i 2 klasse på videregående. Inndelingen av klasser i akkurat tysk var litt komisk, så vi var en god blanding av allmennfag og idrettslinja. De som gikk idrettslinja var, i all hovedsak, en solid dose av nolduser og større nolduser.
Han ene likte å mase alt mulig, nektet å akseptere generelle regler, så da var det hele tiden:
- Hva hvis du har sånn da
- hva hvis du har sånn da
- hva hvis du har sånn da
- hva hvis du har sånn da
10 minutter med det og læreren begynte å bli litt lei, så ved neste "Hva hvis du har sånn da" så svarte han bare kontant "Da må du bare gå og henga deg"
Those were the days

Hei Franny.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13381
05.10.18 08:59
wig1: Hei Franny.

Franny har vel aldri gått på videregående ?

lsklars
lsklarsInnlegg: 97479
05.10.18 09:08

Franny gikk livets harde skole. 

glycinello
glycinelloInnlegg: 6283
05.10.18 10:15

Pressekonferansen varte 3 minutter og 32 sekunder i følge Hirst:) Fikk seks spørsmål og svarte på fem. Noen som er morgengretten? (alltid gretten..?)

Klikk for å gå tilbake til toppen