Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
glycinello
glycinelloInnlegg: 6106
10.10.18 12:36

Godt mulig Eddie Howe hadde gjort sakene bra i United, men slik ståda er nå så ser jeg på det som helt urealistisk at en manager med så få meritter og begrenset erfaring skal få ansvaret med å bygge opp igjen United. Å ta en klubb oppover i ligasystemet er veldig imponerende, men det er noe annet å (forventes) skulle kjempe i toppen hver sesong og samtidig slå godt ifra seg i europa.

Kanskje det er synd for oss og Howe er akkurat hva vi trenger, men Ed og Glazers tar nok ikke en så stor risiko igjen med Moyes friskt i minnet.

Jeg har sansen for Howe, men det er et vanvittig steg fra B'mouth (jada, jeg vet at de ligger foran oss på tabellen!!!) til Manchester United.

Som @-k9b_ er inne påcså er det plenty med eksempler på managere fra mindre klubber som har gjort det bra etter overgangen til en større klubb. En skal selvsagt aldri si aldri, men i dette tilfellet tror jeg du kan sette hus og hytte på at vår neste manager ikke blir Eddie Howe.

glycinello
glycinelloInnlegg: 6106
10.10.18 12:38
Retnuh_Flim: Haha. Verdens beste keeper ikke nominert til gullballen. Men Allison, lloris, courtois og oblak er.

Ergo er David De Gea IKKE verdens beste keeper, men kanskje den 5.beste keeperen i verden. Like greit at han ikke vil signere ny kontrakt med oss. Kanskje Levy er interessert i en handel? De Gea pluss cash for Lloris?

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10987
10.10.18 13:49
Retnuh_Flim: Haha. Verdens beste keeper ikke nominert til gullballen.  Men Allison, lloris, courtois og oblak er.

Er faktisk helt ufattelig at ikke DDG er en av fem nominerte keepere.

Det mangler bare at salah vinner hele greiene nå, for å fullbyrde hvor ulegitim kåringen av "verdens beste spiller" kåringen kan bli.

 

Forøvrig et tåpelig konsept i en lagidrett, men det har jo alle med et snev av forståelse for sporten innsett for lengst. Dette er brød og sirkus, enkel underholdning for de som velger å sluke det rått.

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 6045
10.10.18 14:09

Uttalelsen om at han ikke er god på overganger ble referert til av Barry på football weekly. Tror jeg. Mulig hukommelsen min svikter meg. 

Denat
DenatInnlegg: 3431
10.10.18 14:14
fugletitteren: ufattelig

Åpenbart at det er VM/CL som bestemmer. Immobile som putter 41 mål forrige sesong er ikke nominert, mens Benzema med sine 12 er med. Kanté, Pogba og Mandzukic er med, mens Fernandinho, David Silva og Sterling ikke er med. Man City, som var SÅ overlegne i egen liga har 2 nominerte, mens Real Madrid som så vidt tok 3. plassen i ligaen har med 8.

Disse kåringene blir bare verre og verre, og i VM/EM år er det helt god natt.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 14:21)

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10987
10.10.18 14:17
Denat: Åpenbart at det er VM/CL som bestemmer. Immobile som putter 41 mål forrige sesong er ikke nominert, mens Benzema med sine 12 er med. Kanté, Pogba og Mandzukic er med, mens Fernandinho, David Silva og Sterling ikke er med. Man City, som var SÅ overlegne i egen liga har 2 nominerte, mens Real Madrid som så vidt tok 3. plassen i ligaen har med 8. Disse kåringene blir bare verre og verre, og i VM/EM år er det helt god natt.

Helt klart at hvordan kåringen er vektet, er hovedgrunnen til at legitimiteten i den blir borte.

Brød og sirkus, ikke noe mer.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 14:19)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17387
10.10.18 15:29
Denat: Fernandinho, David Silva

De to nøkkelspillerne i City i vært sitt departement i maskinrommet.

Det artigste for meg er dog at alle Påpeker at Pep må bortimot ha de beste spillerne på alle spillerpunkt omtrent for å vinne noe. Likevel er det svært sjeldent Cityspillere er nominert når året ditt eller datt skal utdeles . For ikke å si vinne noen av disse  personlige utmerkelser. Som selvsagt uansett er noe forbanna tull i lagidrett der den enes arbeidsoppgave kun kan gjøres til fullkommenhet eller nær der om de irundt ham gjør ditto. Og at dette faktisk skjer er jo i all hovedsak sjefens , manageren sin  fortjeneste.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 15:31)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
10.10.18 15:42
-k9b_: SAF, Wenger, Mourinho, Conte, Klopp er noen av de PL-managerne jeg kommer på, som begynte i en mindre klubb og så jobbet seg oppover før de vant ligatitler.

Poenget mitt var at veldig få eller ingen har klart å bytte fra en lite PL klubb til en stor PL klubb med suksess. Jeg ser at jeg formulerte meg uklart og at det kunne tolkes slik du gjør.

Det er mange som har prøvd. Moyes, Mark Huges og Bruce Rioch er eksempler jeg kommer på i farten, men det finnes nok flere.

Det kreves veldig forskjellige manager egenskaper å være manager for en lite og en stor klubb i PL. Og presset er helt enormt i de store klubbene sammenlignet med de smål.

Mou, Conte og Klopp var allerede proven til å vinne titler før de ankom PL. 

Wenger og SAF er veldig spesielle i fotball- og PL-historien, og de eksemplifiserer egentling ingenting enn seg selv. Men ingen av dem kom heller fra en mindre PL klubb.

Jeg ville vært ekstremt skeptisk til Howe inn som United manager hvis jeg var United fan. Og jeg var ekstremt lettet over at han ikke ble Wengers etterfølger. Han var den av de som ble linket jeg hadde minst tro på at kunne skape suksess.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
10.10.18 15:47
glycinello: Som @-k9b_ er inne påcså er det plenty med eksempler på managere fra mindre klubber som har gjort det bra etter overgangen til en større klubb.

Ja, men ikke fra en liten PL-klubb til en stor PL-klubb. Det er vel omtrent 100% fiaskoer, hvis man leser av resultatene i historikken. Det nærmeste man kommer en suksess er vel Pochenttino, men han har fortsatt til gode å vinne titler, og har ikke det kravet i til titler i Tottenham som en manger vil ha i United.

Conte kom fra Juve, Klopp kom fra BVB. Ikke akkurat mindre klubber. Og Klopp har forøvrig tilgode å vinne en tittel, selv om han åpenbart er en suksess i Liverpool og tar klubben i riktig retning. 

Mou kom fra Porto, og selv om Porto er en liten klubb i Europeisk sammenheng, så er kravene til tittler der. Og han tok da også plenty med tittler med klubben.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 15:47)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28494
10.10.18 15:51
Enzino: Conte kom fra Juve, Klopp kom fra BVB. Ikke akkurat mindre klubber. Og Klopp har forøvrig tilgode å vinne en tittel, selv om han åpenbart er en suksess i Liverpool og tar klubben i riktig retning.  Mou kom fra Porto, og selv om Porto er en liten klubb i Europeisk sammenheng, så er kravene til tittler der. Og han tok da også plenty med tittler med klubben.

Hvor var Conte, Klopp og Mourinho før de gikk og vant ligatitler med sine respektive klubber i hjemlandet? 

Hvorfor er PL så forskjellig fra disse ligaene? 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
10.10.18 15:55
-k9b_: Hvor var Conte, Klopp og Mourinho før de gikk og vant ligatitler med sine respektive klubber i hjemlandet?  Hvorfor er PL så forskjellig fra disse ligaene?

Ja, jeg vet du har rett i at de kom fra mindre klubber før de gikk til store klubber i landene sine. Hvorfor sparker du inn åpne dører? Tullete måte å debattere på, å argumentere mot noe jeg ikke har bestridt.

Ja, hvorfor er PL så forskjellig? Det er et godt spørsmål. Men empirien er ekstremt tydelig, så det er nok noen forskjeller. 

Det kan være så enkelt som at de managerene som får jobbene i mindre klubber i PL egentlig ikke er veldig talentfulle? Og mange av dem er Engelske. Når hadde man egentlig sist en Engelsk topp-manager som vant titler? De to britiske som har vunnet titler i England er skotter. Det kan selvsagt være tilfeldig, men også ikke være det.

Blir rene spekulasjoner fra min side.

Men jeg tror ikke man bare kan lukke øynene for en 100% empirsk reccord over 25 år.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28494
10.10.18 15:56
Enzino: Poenget mitt var at veldig få eller ingen har klart å bytte fra en lite PL klubb til en stor PL klubb med suksess. Jeg ser at jeg formulerte meg uklart og at det kunne tolkes slik du gjør. Det er mange som har prøvd. Moyes, Mark Huges og Bruce Rioch er eksempler jeg kommer på i farten, men det finnes nok flere. Det kreves veldig forskjellige manager egenskaper å være manager for en lite og en stor klubb i PL. Og presset er helt enormt i de store klubbene sammenlignet med de smål.

Veldig få har fått sjansen. 

Nesten alle managere som tar over en toppklubb og vinner titler med den, tar reisen fra små klubber til større. Howe ville ikke vært et unntak. Selvfølgelig er det en viss sjanse for at han crasher, men det er det jo med Van Gaal, Mourinho, AVB og Scolari også. 

Jeg tror man gjør en stor tabbe om man skal gjøre veien fra en mindre klubb i PL til en av de store så veldig mye større og vanskeligere enn f.eks veien fra Mainz til Dortmund eller Bari til Juventus, eller Estoril til Porto eller Getafe til Real Madrid (Schuster tror jeg). Er Howe dyktig, så har det veldig lite å si at Moyes mislyktes, Pochettino lyktes, Van Gaal mislyktes etc. Det er han og jobben, og lite annet.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28494
10.10.18 16:00
Enzino: Men jeg tror ikke man bare kan lukke øynene for en 100% empirsk reccord over 25 år.

Ingen spanjoler har heller vunnet PL over 25 år. Tror det var smart å gå for Emery likevel. 

25 år er veldig lite når man bare deler ut 1 tittel per år og en brite (Ferguson) beslaglegger halvparten av dem. Moyes var ikke et bedre valg for Man Utd i 2013 enn Pochettino bare fordi Moyes var skotte og Ferguson vant 13 titler, mens Poch var Argentiner og ingen argentinere har vunnet PL. 

xytheon
xytheonInnlegg: 18852
10.10.18 16:41
-k9b_: Ingen spanjoler har heller vunnet PL over 25 år. Tror det var smart å gå for Emery likevel.

Uhm, what? Regner du ikke Catalonia som en del av Spania, eller er det noe jeg har gått glipp av her?

F_Brandy
F_BrandyInnlegg: 10200
10.10.18 17:46

Enig med k9b. Ekstremt få får muligheten.

Jeg vil mye heller at en skal finne seg en trener som matcher hvordan klubben ønsker å fremstå, enn at man skal tilpasse seg det syltynne markedet som finnes for etablerte 'topptrenere'.

Mulig at 'bommene' blir styggere av den grunn, men det kan jeg leve med.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28494
10.10.18 18:23

Lol, liten forglemmelse der.

Dux1
Dux1Innlegg: 33717
10.10.18 19:00

La vår kommende DOF bestemme hvem som skal overta United-skuta. Om det er Howe eller Zidane er for meg ganske likegyldig, bare det er velfundert og med en langtidsplan i bånn. 

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 4195
10.10.18 20:04
Dux1: La vår kommende DOF bestemme hvem som skal overta United-skuta. Om det er Howe eller Zidane er for meg ganske likegyldig, bare det er velfundert og med en langtidsplan i bånn.

Langtidsplan på trenersiden?

Eksisterer det fortsatt i profesjonelle klubber? De som forlengst er blitt mulitnasjonale konserner, er børsnoterte og der det som skjer ute på matta er blitt redusert til et parameter!

Mediedekning, "goodwill", aksjeverdi og utbetaling til eierne og dermed resultatlinjen er jo det som teller, ikke tradisjoner og historie, hvem som trener eller hvem som spiller.

Zidane, med hans krumspring er ingen "langtids-kandidat" og disse er uansett blitt dinosaurer i toppfotballen.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 20:08)

missChance
missChanceInnlegg: 54953
10.10.18 20:05

You looking for trouble???

Litt annen stil enn i dag :D

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
10.10.18 20:22
InsVerderben: Zidane, med hans krumspring

Hva slags krumspring sikter du til?

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20292
10.10.18 20:26
-k9b_: Jeg tror man gjør en stor tabbe om man skal gjøre veien fra en mindre klubb i PL til en av de store så veldig mye større og vanskeligere enn f.eks veien fra Mainz til Dortmund eller Bari til Juventus, eller Estoril til Porto eller Getafe til Real Madrid (Schuster tror jeg). Er Howe dyktig, så har det veldig lite å si at Moyes mislyktes, Pochettino lyktes, Van Gaal mislyktes etc. Det er han og jobben, og lite annet.

Enig. Å prate om empirisk grunnlag her blir syltynt og virker som en misforståelse. Særlig dersom man skal si "man må se bort i fra disse to, fordi dem var spesielle, men se på disse tre". Som om det ikke var spesielt å ta over etter Ferguson eller lede Man City midt i et eierskifte (kan forsåvidt også diskuteres hvorvidt City i det hele tatt var et topplag den gangen).

Når det er sagt er det nødvendigvis slik at muligheten for å avsløres på det øverste nivået er større. Leder man Man Utd i dag har man ca like mye ressurser til rådighet som Sarri, Klopp og Guardiola. Disse er utvilsomt noen av de beste managerene i verden. Skal man utkonkurrere de beste må man være en av de beste. Det er også slik at det er vanskelig å identifisere en trener på et lavere nivå som er en av de beste.

Ansetter man en trener som har vært i en annen toppklubb velger man antakelig en fra den poolen som har lykkes i en toppklubb. Ikke mislykkes. Da har man allerede bevisst at man kan lykkes på det øverste nivået noe som sannsynligvis øker sjansen for at han skal lykkes igjen. Men selv disse kan man åpenbart gå feil med.

At the end of the day er det uansett tåpelig å late som om det er mulig å lykkes dersom man går fra en mindre klubb til en stor klubb. Det burde tross alt være mye vanskeligere å lykkes dersom en ikke har noe erfaring som trener og tar over en toppklubb. Jeg kommer på minst to stykker som har lykkes ok i Real Madrid og Barcelona med minimal erfaring fra treneryrke. De lykkes fordi de er flinke og passet kulturen til klubbene de tok over.

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 4195
10.10.18 20:29

Dårlig formulert (avhopping i R.M.) og han forstår nok bedre enn mange at en trenerjobb på dette nivået sjelden blir langvarig!

Rome77
Rome77Innlegg: 10063
10.10.18 20:56
missChance: Litt annen stil enn i dag :D

He he, reservoir dogs...

Kult bilde da.

missChance
missChanceInnlegg: 54953
10.10.18 21:04
Rome77: He he, reservoir dogs... Kult bilde da.

Firm eller spillere? :D
Det er litt sånn at en ikke ville likt å møte den gjengen i et smug en sen kveld. Johnny ser skikkelig røff ut :)

Et annet bilde fra samme serie. 

(Innlegget ble redigert 10.10.18 21:05)

Dux1
Dux1Innlegg: 33717
10.10.18 21:43

Nei, langtidsplan på ledersiden i form av rekrutteringsstil, spille(r)filosofi og trenertyper. Ergo er man mindre avhengig av hvor lenge en trener sitter. 

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 4195
10.10.18 22:08
missChance: Det er litt sånn at en ikke ville likt å møte den gjengen i et smug en sen kveld. Johnny ser skikkelig røff ut :)

Og hva er det verste de kan gjøre?

Sette deg i offside...? ;-)

missChance
missChanceInnlegg: 54953
10.10.18 22:15
InsVerderben: Og hva er det verste de kan gjøre? Sette deg i offside...? ;-)

Yes, please! :D

 

Jeg sa 'litt sånn at', da ;)

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 4195
10.10.18 22:32
missChance: Yes, please! :D Jeg sa 'litt sånn at', da ;)

:-D

lsklars
lsklarsInnlegg: 94386
gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
11.10.18 15:37
Slikkepott: Vedder en flaske yamazaki 18 i mot.

En liten påminnelse til LaGoeba her er på sin plass.

Jeg ser også at journalisten som skrev artikkelen har fått mange vennlige tilbakemeldinger etter at denne gikk i trykken.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg