Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
CryniX
CryniXInnlegg: 12871
24.10.18 14:21
Dux1: Jeg svarer jo på dette i innlegget over: Poenget er at siste ordet bør være managerens. Slik SAF gjorde det, og de aller fleste managere rundt omkring gjør det. Når Woodward bestemmer at Mou ikke kan kjøpe en bestemt spiller (selv om pengene er der i fullt monn), så er man på ville veier. Så kan man diskutere om den spilleren er god nok for United og verdt pengene, men det er jo nettopp det en manager er betalt for å ta en avgjørelse på. Er ikke tilliten der fra ledelsen må det tas grep i hvordan rollene skal være i klubben. Jeg sa i høst at jeg var enig i at klubben ikke lar seg rævkjøre og hive seg på den vanvittige kjøpsfesten. Det er et greit prinsipp. Men det bør være basert på enighet mellom ledelsen og manager hvilken policy man skal følge. Hvis Mou mener vi trenger en ny stopper, lister opp noen alternativer og ikke får noen av dem, da er det problemer med tilliten mellom trener og ledelse, og i hvilken retning klubben skal gå.  Vi er i en situasjon hvor vi har en inkompetent ledelse som styrer en manager uten full tillit. Da er ikke spørsmålet om hvor mye vi bør betale for en gitt spiller, men hva klubben må gjøre for å gjenetablere en bærekraftig sportslig drift.

Halvveis.

Om jeg forstår deg rett, så mener du at når Mou identifiserer spilleren han vil ha, så skal Woodie handle. Polemisk nok åpner du neste setning med å invitere til en diskusjon om den eventuelle handelen er verdt det eller ikke, før du effektivt dreper den med argumentet om at Mou "skal" ha spillerne han ønsker seg siden han er ansatt for å ta en avgjørelse rundt dette spørsmålet. Jeg forstår ikke hvor du vil hen.

Eventuelt forstår ikke du hvordan overganger fungerer - det er ikke kun Mou og Ed som er involvert fra klubbens side når overganger skal skje, Yesil har faktisk et poeng i denne diskusjonen, utrolig nok. I tillegg til Ed og Mou er det et svært nettverk av analytikere, speidere, sannsynligvis noen rådgivere fra den økonomiske avdelingen og antakeligvis også noen styremedlemmer, for å nevne noen. Nøyaktig hvem aner jeg ikke, men tanken om at Mou skal ha "frie tøyler" på overgangsmarkedet når han først har identifisert spilleren(e) han vil ha og at Ed bare har å gå og kjøpe de, er ingenting annet enn å leve i et luftslott.

Det er fint å være prinsippfast, der er vi helt enige, men jeg tror vi er rivende uenige i rollefordelingen når forhandlende klubber etter sigende slår seg fullstendig vrang i prissettingen av sine spillere, især når jeg har mistet troen på at Mou kan ta oss videre. Jeg mener han er utdatert, bang average og ingenting å bygge videre med. Da vil jeg heller se en ny direktør med peiling på sportslig drift og en ny manager inn portene, legge en rød tråd for hva klubben bør fremstå som, handle og videreutvikle spillere deretter. På det siste punktet vet jeg vi er ganske enige.

Og ja, jeg er fullstendig enig i at vi må prioritere en høy satsing samtidig som balansegangen mellom bærekraftig drift skal være tilstede. Når man blåser £30m ekstra på en Toby man kunne fått på "billigsalg" året etter, eller betaler dobbel pris for en eller annen stopper (f.eks nevnte Skriniar, eller Koulibaly), hva tror du signaleffekten blir? Klubber vet allerede at United har ekstremt mye penger, men når andre klubber ser at vi betaler blodpris pluss renter fordi klubben har panikk og må komme seg på rett kjøl. DET er ikke bærekraftig sportslig drift.

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
24.10.18 14:46

Jeg har satt dette opp for oss bois. No worries. 

https://imgur.com/ppIRIsB

Dux1
Dux1Innlegg: 33760
24.10.18 15:23
CryniX: Om jeg forstår deg rett, så mener du at når Mou identifiserer spilleren han vil ha, så skal Woodie handle.

Nei. Se mitt svar til Denat.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18818
24.10.18 15:54
missChance: Ser det kommer litt bedre fram hva han mente i M.E.N.s sitat: “The only attacking option I had on the bench was an 18-year-old lad who I had never played in the first-team before. And I didn’t think, given the dynamic of the game, that it would have been appropriate to have put him on.” Men det burde vært bytter både på topp og på midtbanen. Det var ikke som om vi hadde noe å tape til slutt .

Stemmer jo at man hadde kun en angrepsspiller, men det var jo likefullt mulig å ta andre grep som kunne ført til ett bedre offensivt spill. Sitatet hans syns jeg viser hvor snevert og primitivt han tenker med tanke på resterende spillere på benken som inneholdt flere landslagsspillere. Illusterer egentlig ganske godt hvor lite han passer som United-manager i mine øyne pdd. En mann som ser begrensninger og ikke muligheter. 

Prestasjonen åpnet for å gjøre endringer, og det ganske tidlig også. 

(Innlegget ble redigert 24.10.18 15:57)

Denat
DenatInnlegg: 3466
24.10.18 16:03
Dux1: blind

Vi er der ja..

Forfatteren vil at Mourinho skal ha all makt. Og at Klopp og Guardiola har det i Liverpool og Man City. Det er enkelt og greit faktafeil. Det var igrun ikke vanskeligere enn det, jeg forsøkte bare å forklare for deg hvordan det faktisk fungerer i de nevnte klubbene.

Ønsker man en manager med all makt, så ønsker man ikke Liverpools eller Citys modell.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11271
24.10.18 18:57
wig1: Vi får heller benytte anledningen til å gratulere Wayne Rooney med 33-årsdagen.

Gratulerer! Veldig synd han ikke ble kasta på dør tidligere. Da hadde United-karrieren hans sett langt bedre ut. 

Tør ikke engang tenke på hva som hadde skjedd om en spiller som Lukaku leverte det Rooney gjorde for oss de siste årene. På med putetrekkene og frem med høygaflene, for å si det sånn!


-Pat

CryniX
CryniXInnlegg: 12871
qbah
qbahInnlegg: 49462
24.10.18 20:08

That harsh.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7420
24.10.18 20:38

Har sett kampen fra i går i reprise, den andre omgangen vår var slett ikke så dårlig som noen ville ha det til syns jeg, faktisk ganske god, hadde vi hatt litt marginer på siste tredjedelen kunne dette lett endt uavgjort, men første omgangen var heeeelt forferdelig da..

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
24.10.18 20:38

Fantastisk det bilde Ronaldo la ut med han og SAF. 

qbah
qbahInnlegg: 49462
24.10.18 20:44

Link.

Tids
TidsInnlegg: 105
Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28209
24.10.18 20:59

Nydelig.

qbah
qbahInnlegg: 49462
24.10.18 21:00

Hjertemedisin.

missChance
missChanceInnlegg: 54999
24.10.18 21:04

"A great coach and above all a wonderful man. Taught me so many things inside and outside the pitch. Great to see you in good shape, Boss!"

wig1
wig1Innlegg: 3359
25.10.18 01:08
John||Locke: Gratulerer! Veldig synd han ikke ble kasta på dør tidligere. Da hadde United-karrieren hans sett langt bedre ut.  Tør ikke engang tenke på hva som hadde skjedd om en spiller som Lukaku leverte det Rooney gjorde for oss de siste årene. På med putetrekkene og frem med høygaflene, for å si det sånn!

Hadde han gitt seg i 2015, ville han hatt et bedre ettermæle ja. Det kunne vært spennende å se folk her inne om spillere som Lukaku, Smalling, Lingard leverte slik han gjorde etter hvert. Det sagt fikk Rooney så hatten passet + renter de siste 2-3 sesongene.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4402
25.10.18 02:13

Jeg synes Ronaldo ser ut som en tåpe av en dukke hver gang jeg ser ham på den type bilder. Tommel opp, ja - så flott. 

For en kjedelig fyr han er. Men han er ikke alene om det. Karakterer som ikke følger some-normene/manus og i stedet er seg selv virker sjeldnere i dag - dere hadde flaks og hadde noen av de bedre.

(Innlegget ble redigert 25.10.18 02:18)

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
25.10.18 11:47

Satt å så på et klipp Uniteds twitter la ut. Alle scoringene til RVP. For en spiss han var. Verdensklasse på avslutninger samtidig som han kunne gjøre det ekstraordinære. 

Savner en slik spiss i United. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24570
25.10.18 12:27
Kokuhaku: Jeg synes Ronaldo ser ut som en tåpe av en dukke hver gang jeg ser ham på den type bilder. Tommel opp, ja - så flott.

Kan ikke helt forstå hva som er så fantastisk med bildet jeg heller.

Dux1
Dux1Innlegg: 33760
25.10.18 12:55
Denat: Det er enkelt og greit faktafeil. Det var igrun ikke vanskeligere enn det, jeg forsøkte bare å forklare for deg hvordan det faktisk fungerer i de nevnte klubbene.

Du har da ingen som helst info om hvor mye/lite makt Pep og Klopp har i sin respektive klubber!

Nå har jeg forsøkt å forklare deg hva jeg mente med all makt og hva jeg tipper forfatteren mente. Og med stor sannsynlighet er det slik det fungerer i Pool og City også.

Men går det inn hos deg? Neh!

(Innlegget ble redigert 25.10.18 12:56)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17479
25.10.18 13:50
dalagubbe: , men første omgangen var heeeelt forferdelig da..

En får uansett trøste seg med at ingenting er så galt at ikke trekkspillmusikk kan gjøre det enda verre.

qbah
qbahInnlegg: 49462
25.10.18 14:06
Samey_FU: Satt å så på et klipp Uniteds twitter la ut. Alle scoringene til RVP. For en spiss han var. Verdensklasse på avslutninger samtidig som han kunne gjøre det ekstraordinære.  Savner en slik spiss i United.

Han var, hvert fall til tider den komplette spiss. Synd vi hentet han for sent.

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1045
25.10.18 14:34
qbah: Synd vi hentet han for sent.

Så Phil Jones-esque som han var gjennom nesten hele Arsenal-karrieren når det gjaldt skader, så stod han nok ikke på blokka til Fergie da han var i sine "beste år". Siste sesongen før vi hentet ham var jo den eneste hvor han holdt seg skadefri fra august til mai, for London-klubben.

To skadefrie sesonger fikk han i karrieren sin, og vi var heldige som hadde ham i den ene av dem.

...så kom Moyes og teamet hans og ødela ham igjen med det hensynsløse treningsopplegget sitt.

(Innlegget ble redigert 25.10.18 14:34)

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
25.10.18 15:15

Forskjellen på RVP og Lukaku, for meg hvert fall.

RVP mottar ballen i feltet med ryggen vendt mot mål. Likevel satt man med et håp om at han kunne putte den. 

Lukaku er alene med keeper, prøver seg på overstegnsfinter, faller og mister ballen. Man vet nærmest at han kommer til å fucke det til.

Se de nydelige scoringene. Tap ins, spektakulære, med hodet, på frispark, mål etter å ha kjempet seg, mål etter å ha plassert seg smart i feltet. 
https://twitter.com/DevilsOfUnited/status/1055389595951607808

Og så har man Lukaku.. Geez https://twitter.com/Pioche10_/status/1055115989325627392

(Innlegget ble redigert 25.10.18 15:17)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24570
25.10.18 15:18

Stemmer det at Lukaku har 4 avslutninger på mål på de 8 siste kampene?

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24570
25.10.18 15:24

Hyggelig at RvP fikk seg en PL-tittel også. En fantastisk sesong. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17479
25.10.18 15:29
Samey_FU: Forskjellen på RVP og Lukaku, for meg hvert fall. RVP mottar ballen i feltet med ryggen vendt mot mål. Likevel satt man med et håp om at han kunne putte den. Lukaku er alene med keeper, prøver seg på overstegnsfinter, faller og mister ballen. Man vet nærmest at han kommer til å fucke det til. Se de nydelige scoringene. Tap ins, spektakulære, med hodet, på frispark, mål etter å ha kjempet seg, mål etter å ha plassert seg smart i feltet.
https://twitter.com/DevilsOfUnited/status/1055389595951607808 Og så har man Lukaku.. Geez https://twitter.com/Pioche10_/status/1055115989325627392

For folk som setter fotballestetikk  høyt og det gjør vel det fleste og ikke bare ser på resultatet det ender ut i så er vel en sammenligning med å se på en "voksenfilm" ala Grandmothers lust eller Perversen nonnen opp mot noe av Pamela Anderson eller Kelly Rohrback og annet smekkert ei bra sammenligning selv om det vel ender ut i det samme "sluttresultatet" ?

Forøvrig har selvsagt -Pat rett i at bruken av spilleren  har mye å si og hemmer mye.

(Innlegget ble redigert 25.10.18 15:33)

jback
jbackInnlegg: 18263
25.10.18 15:31
GreySerpent: Stemmer det at Lukaku har 4 avslutninger på mål på de 8 siste kampene?

Elendige Lukaku som ikke klarer å skape sjanser og avslutte selv. 

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
25.10.18 15:35
FrannyLee: "sluttresultatet" ?

Vel, det er strengt tatt nøyaktig det motsatte. 

RVP var langt mer avgjørende for United enn det Lukaku har vært for United. I gullsesongen, hvor United hadde ørten comebacks, snudde han nærmest kampene alene. 

Og rent statistikk sett, så nærmet RVP seg 30 PL-mål i sin første sesong, lukaku hadde rundt 15-16 hvis jeg ikke husker feil. 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
25.10.18 15:40

RvP var fantastisk for oss, ikke bare som målscorer. Han hadde så mye å bidra med i spillet, vanvittig teknikk og awareness. Strøkent førstetouch også.. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg