Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18470
02.11.18 22:02

Hadde vært morsomt å kjempe om 16.plassen i en slik liga. Så kan vi sikre oss gode draft-picks. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20155
03.11.18 08:35

Ja, jeg kan forstå at enkelte liker konseptet med flere kamper mellom de aller beste. Men jeg kjøper ikke helt at det handler om behovet for kvalitet.

Kvaliteten på en PL-kamp i dag er høyere enn for ti år siden, men hvor mange synes det er spesielt mye mer underholdende eller fengende? Misforstå meg ikke. Jeg er ikke en av disse som synes alt var bedre før, men høyere kvalitet, når kvaliteten allerede er på det nivået den er, betyr fuck-all for de aller fleste. Selv ikke Lars Tjernås og Petter Myhre-wannabeer vil merke stor forskjell.

Jeg må også innrømme at noe av det jeg har klart å finne mye glede i de siste årene er lag med mindre ressurser som ledes av dyktige trenere som får mye ut av spillerne. Et lag som Bournemourh er et godt eksempel. De er gode taktisk, virker ekstremt godt trent og spiller med aggresivitet og en enorm lidenskap. At denne type lag får måle krefter med de største ved jevne mellomrom er litt av sjarmen ved fotball slik den har blitt. Det samme med noen av klubbene Lucien Favre har ledet.

Et annet poeng er at man trenger noen hverdager for å kunne sette pris på de spesielle anledningene. Jeg er rett og slett usikker på hvor stas det vil være å møte Real Madrid og Barcelona hver helg.

(Innlegget ble redigert 03.11.18 08:41)

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 10:07
TheBelfastBoy: Ja, jeg kan forstå at enkelte liker konseptet med flere kamper mellom de aller beste. Men jeg kjøper ikke helt at det handler om behovet for kvalitet. Kvaliteten på en PL-kamp i dag er høyere enn for ti år siden, men hvor mange synes det er spesielt mye mer underholdende eller fengende? Misforstå meg ikke. Jeg er ikke en av disse som synes alt var bedre før, men høyere kvalitet, når kvaliteten allerede er på det nivået den er, betyr fuck-all for de aller fleste. Selv ikke Lars Tjernås og Petter Myhre-wannabeer vil merke stor forskjell. Jeg må også innrømme at noe av det jeg har klart å finne mye glede i de siste årene er lag med mindre ressurser som ledes av dyktige trenere som får mye ut av spillerne. Et lag som Bournemourh er et godt eksempel. De er gode taktisk, virker ekstremt godt trent og spiller med aggresivitet og en enorm lidenskap. At denne type lag får måle krefter med de største ved jevne mellomrom er litt av sjarmen ved fotball slik den har blitt. Det samme med noen av klubbene Lucien Favre har ledet. Et annet poeng er at man trenger noen hverdager for å kunne sette pris på de spesielle anledningene. Jeg er rett og slett usikker på hvor stas det vil være å møte Real Madrid og Barcelona hver helg.

Jeg skulle skrive "ja, jeg ser poengene dine osv, men ikke helt enig". Men jeg leste innlegget ditt et par ganger og nå er jeg enig. 

Poenget med at det blir mindre spesielt å møte store lag, var den som traff mest. Men det hadde vært veldig hyggelig å få møte lag som Dortmund, Napoli, Atletico osv med jevne mellomrom. 


Pogba6
Pogba6Innlegg: 9013
03.11.18 10:25

Favre, Poch, Howe, Bielsa og Giggs mases det om her. Disse har ikke vunnet noe som helst. Favre er 61 og vunnet null og niks på snart 30 år som manager, Bielsa er 63 og vunnet null og niks. Virkelige kapasiteter som managere ja.

(Innlegget ble redigert 03.11.18 10:27)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20155
03.11.18 10:41

Enig i at det hadde vært interessant med flere kamper mot denne type motstand. Mer interessant enn å møte disse feilfrie maskinlagene. Men ser ikke helt hvordan man skulle organisert det.

Jeg kunne tenkt meg en enda mer egalitærfordeling av midler nedover i divisjonene og fokus på å heve nivået på fotballen i Championship. I dag er det for mange lag (og kamper) og for primitiv fotball. Målet burde være å legge til rette for talentutvikling og øke det taktiske nivået i divisjonen. Kanskje man kunne fått inn enda flere unge, dyktige utenlandske trenere? Stoppet trenden med at de beste unge talentene enten forlater England eller stagnerer i perioden mellom 18 og 21 år?

Jeg tror både PL og CL-formatet kan forbedres betydelig og er i utgangspunktet ikke negativ til endring. Men akkurat dette høres litt platt og kjedelig ut. Konkurranseelementet må styrkes. Ikke svekkes. Innovative klubber må få mulighet til å lykkes mot de aller beste (dette er også grunnen til at jeg ikke liker oljepenger i fotball). Det tror jeg er grunnleggende for å opprettholde utviklingen man har sett de siste tiårene. Og da tror jeg man må styrke de svakeste leddene, ikke de sterkeste enda mer.

Kanskje en løsning kunne vært å redusere antall lag i PL, La Liga etc og spille flere kamper i et CL-lignende format?

Lezah
LezahInnlegg: 63821
03.11.18 10:50

En slik liga vil også sementere de rikeste klubbenes posisjon og bare øke forskjellene folk flest er ute etter å redusere, herlige greier. 

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18470
03.11.18 10:50
Pogba6: Favre er 61 og vunnet null og niks på snart 30 år som manager, Bielsa er 63 og vunnet null og niks.

Dette er fake news. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20155
03.11.18 10:51

Du av alle, Pogba6, slår meg som en type som ikke burde være opptatt av meritter. Ironisk nok er det ofte slik at jo mindre enkelte selv har «vunnet» i livet, jo mer bergtatt blir man av andre som har «vunnet» mye. Og ofte er det også vanskeligere for disse å forstå hva som er en triumf. Slik blir det kanskje når en selv aldri er i nærheten av en.

Flere du nevner er utvilsomt vinnere som har oppnådd fantastiske resultater ressursene tatt i betraktning. Mangel på PL eller CL-trofe endrer ikke det.

(Innlegget ble redigert 03.11.18 10:52)

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 10:52
TheBelfastBoy: Jeg tror både PL og CL-formatet kan forbedres betydelig og er i utgangspunktet ikke negativ til endring. Men akkurat dette høres litt platt og kjedelig ut. Konkurranseelementet må styrkes. Ikke svekkes. Innovative klubber må få mulighet til å lykkes mot de aller beste (dette er også grunnen til at jeg ikke liker oljepenger i fotball). Det tror jeg er grunnleggende for å opprettholde utviklingen man har sett de siste tiårene. Og da tror jeg man må styrke de svakeste leddene, ikke de sterkeste enda mer.

Enig. Spesielt dagens CL-format. 

Der man før så at mindre lag kunne gjøre noe, så er den tiden forbi. To lag er nærmest sikret avansement og det er de samme gamle lagene år etter år. 

Om noe, ville jeg gjort nasjonale ligaene litt mindre og fjernet deler av sluttspillet i CL. Gjort CL mer til en liga, med semifinaler og en finale. 

Det sagt, hvis man skulle gått over til en superliga-greie, noe som virker høyst sannsynlig, så ville jeg ikke hatt en invites only-liga. Det hadde vært ødeleggende. Han man dog hatt et format hvor lag kunne rykke ned og lag kunne rykke inn, så hadde man forbedret konkurranseelementet betydelig. 

(Innlegget ble redigert 03.11.18 10:56)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9013
03.11.18 11:02

Nei, de er ikke vinnere, da hadde de hatt pokalskapet fullt. Noen er born winners andre er nesten managere. 

Så kommer nok argumentet med at disse har kun vært i små klubber, men hvorfor det? Det er en grunn til at Mourinho har vært i RM, Inter, Chelsea, Porto og United, mens Favre og Bielsa har vært i Nice, Bilbao, Leeds, Mönchengladbach, Servette, Marseille, Lille etc.

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 11:03
Lezah: En slik liga vil også sementere de rikeste klubbenes posisjon og bare øke forskjellene folk flest er ute etter å redusere, herlige greier.

Men hvorfor er dette nødvendigvis en dårlig ting? 

Altså i fotballsammenheng, så klarer jeg ikke å forstå hvorfor store forskjeller er en negativ ting. 

Og det er vel strengt tatt ikke et oligarki. I 9 av 10 tilfeller, når storklubbene banker på døra de og vil ha en spiller, så er det selgers marked, ikke kjøpers marked, noe som i stor grad har vært en bra ting for lag med mindre ressurser. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20155
03.11.18 11:07

@Pogba6

Jeg skjønner at det kan fremstå slik fra ditt perspektiv.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 11:10
Samey_FU: Men hvorfor er dette nødvendigvis en dårlig ting?

De ytterste konsekvensene blir at man kan bare legge ned akademiene, fordi reglene om egenproduserte spillere og FFP blir sannsynligvis fjerna i en ESL.

Selv i dette formatet blir det ekstremt rike klubber mot noenlunde rike klubber (founders vs invitees).

Sjarmen vi i dag tar for gitt, f.eks det å møte et lag som har bygd stein på stein, blir helt borte. 

Så er det helt klart at det blir veldig dyrt for fansen å følge laget sitt. Pay-per-view, eller abonnement, billettpriser osv, alt kommer til å ta helt av.

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 11:10
Pogba6: Nei, de er ikke vinnere, da hadde de hatt pokalskapet fullt. Noen er born winners andre er nesten managere.

Allegri - 0 trofeer 
Pep - 0 trofeer
Zidane - 0 trofeer
Ancelotti - 0 trofeer 
Capello - 0 trofeer

Alle disse fikk sjansen av et storlag. Noen hadde ikke vært manager før. Andre trente mindre lag. Sit the fuck down og hold kjeften din igjen. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 11:10

Hehe.

Orake1et3
Orake1et3Innlegg: 3577
03.11.18 11:10
Samey_FU: Altså i fotballsammenheng, så klarer jeg ikke å forstå hvorfor store forskjeller er en negativ ting.

Det blir fort en NFL modell hvor noen klubber / byer / arabere kjøper seg plass og spillere i andre ligaer kjøpes / draftes inn. 

For min del har jeg alt av fotballpakker, men en slik liga tror jeg at jeg ville boikottet. 

Kent
KentInnlegg: 126073
03.11.18 11:11
TheBelfastBoy: Ja, jeg kan forstå at enkelte liker konseptet med flere kamper mellom de aller beste. Men jeg kjøper ikke helt at det handler om behovet for kvalitet. Kvaliteten på en PL-kamp i dag er høyere enn for ti år siden, men hvor mange synes det er spesielt mye mer underholdende eller fengende? Misforstå meg ikke. Jeg er ikke en av disse som synes alt var bedre før, men høyere kvalitet, når kvaliteten allerede er på det nivået den er, betyr fuck-all for de aller fleste. Selv ikke Lars Tjernås og Petter Myhre-wannabeer vil merke stor forskjell. Jeg må også innrømme at noe av det jeg har klart å finne mye glede i de siste årene er lag med mindre ressurser som ledes av dyktige trenere som får mye ut av spillerne. Et lag som Bournemourh er et godt eksempel. De er gode taktisk, virker ekstremt godt trent og spiller med aggresivitet og en enorm lidenskap. At denne type lag får måle krefter med de største ved jevne mellomrom er litt av sjarmen ved fotball slik den har blitt. Det samme med noen av klubbene Lucien Favre har ledet. Et annet poeng er at man trenger noen hverdager for å kunne sette pris på de spesielle anledningene. Jeg er rett og slett usikker på hvor stas det vil være å møte Real Madrid og Barcelona hver helg.

Dette er vel det alle fotballsupportere mener?

Har enda ikke sett noe andre enn fotballtopper og deres pampevelde ønske en slik liga.

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 11:15
gurglebassen: De ytterste konsekvensene blir at man kan bare legge ned akademiene, fordi reglene om egenproduserte spillere og FFP blir sannsynligvis fjerna i en ESL.

Ja, men det blir jo en ren spekulasjon. Jeg tipper lag som Barca, BM, United, Real etc er fornuftige nok til å tenke at talentutvikling er en vesentlig ting. I tillegg tror jeg ikke disse lagene som faktisk må jobbe for pengene, hadde vært interessert i å gå i en liga hvor andre lag har utømmelige lommebøker, såfremt det ikke var satt klare regler. 

(Innlegget ble redigert 03.11.18 11:15)

Lezah
LezahInnlegg: 63821
03.11.18 11:15
Samey_FU: Men hvorfor er dette nødvendigvis en dårlig ting?

Hva med å legge ned klubber som ikke skal være med i Super Awesome Råaste Super Friends-ligaen? De har jo ikke sjangs til å bli noe lell med en slik superliga spinnende rundt. Eller ksal vi ut av PL og bare spille mot de råaste ligaene i en egen liga? Jeg er usikker på hva folk ser for seg. Men alle alternativene er like sjarmløse, selv om sikkert noen syns det å se CR oftere er sykt fett.

(Innlegget ble redigert 03.11.18 11:17)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 11:18
Samey_FU: Ja, men det blir jo en ren spekulasjon. Jeg tipper lag som Barca, BM, United, Real etc er fornuftige nok til å tenke at talentutvikling er en vesentlig ting. I tillegg tror jeg ikke disse lagene som faktisk må jobbe for pengene, hadde vært interessert i å gå i en liga hvor andre lag har utømmelige lommebøker.

Som jeg skrev, ytterste konsekvens, men ikke helt usannsynlig. De tallene de lokker tilsier at det vil være bedre sportslig å kjøpe etablerte spillere, kontra egenproduksjon. Habibi, 500m euro til hvert lag, årlig.

Et lag som Real har jo bare egenutviklede spillere fordi de er helt nødt til det, nå i dag. 

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 11:25
gurglebassen: Habibi, 500m euro til hvert lag, årlig.

Wallahi brush, jeg kjåper denne. Har do tatt med inflasjån? 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 11:30
Samey_FU: Wallahi brush, jeg kjåper denne. Har do tatt med inflasjån?

Kan du se for deg Qatar og Abu Dhabi uten noen form for spending control? 

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 11:32
gurglebassen: Kan du se for deg Qatar og Abu Dhabi uten noen form for spending control?

Ja. Men tror du lag som Bayern og United er overhodet interessert i å joine en sånn liga hvor man ikke har klare regler på pengebruk? 500 er en ting, men hvis qatar skal plutselig begynne å kjøpe spillere for 1000, så betyr jo ikke de 500 all verden. 

Men fuck knows. Jeg ble enig med TBB til å begynne med. Slo fra meg tanken. Du har mitt ord. Jeg skal ikke forfølge dette. 

(Innlegget ble redigert 03.11.18 11:33)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 11:38
Samey_FU: Jeg ble enig med TBB til å begynne med.

Veldig lett å være enig i det han skriver.

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 11:42
gurglebassen: Veldig lett å være enig i det han skriver.

Yes. 

Hva tror du om kampen i dag?  

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 11:44
Samey_FU: Hva tror du om kampen i dag?

Jeg ser at Bournemouth har 3.4 på oddsen hos Norsk Tipping! Gavepakke.

Blir spennende å se om vi klarer å spille like bra som vi gjorde mot Everton.

(Innlegget ble redigert 03.11.18 11:45)

Kent
KentInnlegg: 126073
03.11.18 11:46
gurglebassen: Bournemouth har 3.4 på oddsen hos Norsk Tipping! Gavepakke.

Hvis du har internettilgang er du in for a surprise, min venn.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 11:48
Kent: Hvis du har internettilgang er du in for a surprise, min venn.

Som jeg har forklart deg tidligere, og han gnomen isklars, jeg spiller der fordi jeg er avhengig av å kunne sette inn og ta ut penger kjapt. Pluss, jeg bor ikke i Norge og samtlige store betting-sider er blokkert der jeg er.

Dette blir siste gang jeg forklarer deg dette din lapp.

Kent
KentInnlegg: 126073
03.11.18 11:49

Så sinna.

lsklars
lsklarsInnlegg: 92868
03.11.18 11:53

Her har vi med thai-legende å gjøre. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg