Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.11.18 16:18
Slikkepott: Ellers er det også snodig hvordan vi ofte ignorerer gode vinkler og heller spiller ballen bak. F.eks en situasjon hvor Smalling har ballen men han er feilvendt, Svensken har tatt ut plenty med rom til nærmeste motspiller og signaliserer at han vil ha ballen, Smalling spiller tilbake til De Gea. Utfordringen da er jo at Bournemouth med en gang vil balansere laget og bare legge en fin linje. Hvis Smalling spiller ballen til Victor så kan Victor enten avansere med ballen, eller hvis han blir presset så kan han spille ballen tilbake.

Tipper spillerne får svinkjeft hvis de forsøker på noe "dristig". Vi ser det jo også på innkastene, de skal helst kastes bakover mot stopperne hvis innkastet er på midtbanen.

I dag var for eksempel JM veldig opptatt av "balance" da han snakket med pressen.

(Innlegget ble redigert 03.11.18 16:18)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12921
03.11.18 16:22
gurglebassen: Vi ser det jo også på innkastene, de skal helst kastes bakover mot stopperne hvis innkastet er på midtbanen.

I mine glansdager ble jeg fortalt at ved innkast skal ballen alltid fremover, aldri bakover

F_Brandy
F_BrandyInnlegg: 10207
03.11.18 16:24
Slikkepott: Begynner å bli relativt lei av Matic

Herreras innhopp var veldig bra. Kunne godt tenkt meg å se han sammen med Pogba og Fred.

missChance
missChanceInnlegg: 54999
03.11.18 16:29
F_Brandy: Herreras innhopp var veldig bra.

"In the second-half I knew by having the two brothers on the bench - Rashford and Lingard - I knew the brothers could come in and make an impact," Mourinho said. "But I think the impact was Ander Herrera. I think was the impact in the team.

"Was the one that changed the game by giving the team, the balance, the intensity, the high pressure, the organisation that the team didn't have until then I think he was fundamental for us.

"He's a player of balance, he's not an incredible creator, he's not an incredible goalscorer, he has a little bit of everything but I think he's a player of balance, knowledge, his tactical knowledge is big, he understands what I want, what the team needs.

"And today, in theory, you say 'Come on, 1-1, you bring Herrera'. I bring Herrera. But then Ashley Young and Luke Shaw start attacking more, Paul gets much more freedom, the team recover balls higher and then we become more offensive in the period after Ander.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11271
03.11.18 16:32

Nå som det endte godt og Rashford traff, er det kanskje mulig å ha en saklig meningsutveklsing rundt dette.

Det at han traff, er ikke noe argument for at han agerte riktig eller perfekt. Det er veldig nære at ballen blir klarert.

Så hvorfor venter han? Jeg mener det er fordi ballen er i en håpløs høyde hvor det er "umulig" å avslutte fornuftig. Likevel har jeg sett hauger av folk kritisere spillere når de "venter" på en ball, slik at de skal ha en realistisk mulighet til å ekspedere den. Jeg tør garantere med 100% sikkerhet at det hadde skjedd i denne situasjonen, hvis ballen ikke til slutt falt ned, og Rash greide å sette den.

"Bare klin til!" "Angrip ballen!" Flotte floskler. Generelt har jeg inntrykk av at fotballsupportere flest undervurderer kroppens plassering i forhold til ballen, og generelt har dårlig oversikt over hvordan både fysikk og kroppsmanipulasjon fungerer. Det gir seg utslag i mange tilbakestående "den skal på mål!"-utsagn, når det er headinger hvor spillere ikke når opp, frem eller bort. Kritikken går ofte ikke på spillerens ferdigheter som fotballspiller, men manglende evne til teleportasjon.

I tilfellet Rashford ser det ut til at han gjorde rett i å vente, men det var egentlig bare flaks at det gikk bra. Hvorfor gjorde han da rett? Fordi hvis han hadde forsøkt å avslutte mens ballen var i knehøyde, ut ifra hvordan han selv stod med beina, så hadde det 99% sikkert blitt bom. Han valgte å vente, og det var stor sjanse for at han ikke hadde fått noen god avslutningsmulighet, men hvis han først fikk den, ville det være en gigantsjanse. 

Heldigvis ventet Rashford og ble matchvinner. Det ga United tre poeng og sparte meg fra å scrolle gjennom horder av idioter som tror det "bare" er så sparke ballen, uansett hvordan man står og hvor ballen er.


-Pat

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12921
03.11.18 16:40
John||Locke: Likevel har jeg sett hauger av folk kritisere spillere når de "venter" på en ball, slik at de skal ha en realistisk mulighet til å ekspedere den. Jeg tør garantere med 100% sikkerhet at det hadde skjedd i denne situasjonen, hvis ballen ikke til slutt falt ned, og Rash greide å sette den.

Har du noen relevante eksempler å komme med ? Av en eller grunn er jeg jo fristet til å tenke at du kommer med noe Lukaku vas 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17480
03.11.18 16:46

Når enkelte faktisk setter spørsmålstegn ved -Pats helt spot on innlegg og som tatt ut av alle lærebøker ja da kan en jaggu begynne å lure.

Dette er heller ett innlegg som alle med forståelse for det vakre spillet burde tomle herifra og til evigheten og ikke faktisk påberope seg bedre forståelse enn -Pat.

Det blir bare helt håpløst.

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
03.11.18 16:58

Matic bør benkes. Hardt. En helt middelmådig spiller som verken er god defensiv eller offensivt. Spill Andreas inn der sammen med Herrera og Pogba. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12921
03.11.18 17:23
FrannyLee: Når enkelte faktisk setter spørsmålstegn ved -Pats

Utdyp

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11271
03.11.18 17:29
Slikkepott: Har du noen relevante eksempler å komme med ? Av en eller grunn er jeg jo fristet til å tenke at du kommer med noe Lukaku vas

Det er sånne ting som skjer hele tiden, og er ikke av en art som fester seg i særlig grad, så jeg kan dessverre ikke hoste opp en rekke eksempler på stående fot. Det har skjedd Lukaku, men det er tilfeldig, fordi det skjer alle spillere hele tida. 

Det var altså ikke min hensikt å forsvare Lukaku i noe større grad enn jeg forsvarer alle spiller det settes fysisk umulige krav til. De grelleste eksemplene er de hvor en spiller kommer skliende inn, connecter ikke nok med ballen, og greier ikke å sette den. Man kan gjerne argumentere for at spilleren burde ha begynt spurten sin tidligere, men det er sjelden den vinklingen man hører. "Den skal på mål!", helt uten tanke på om spillerens ben var langt nok eller ei.

Det samme gjelder alle spisser som får kritikk for at de ikke stokker beina og avslutter, når det er en spiller som står i trynet deres, og en avslutning er poengløs. "X må bare kline til!"


-Pat

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12921
03.11.18 17:30
John||Locke: Det er sånne ting som skjer hele tiden, og er ikke av en art som fester seg i særlig grad, så jeg kan dessverre ikke hoste opp en rekke eksempler på stående fot. Det har skjedd Lukaku, men det er tilfeldig, fordi det skjer alle spillere hele tida.

Ser mer ut som du konstruerer en problemstilling for å tomles av Franny.

 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11271
03.11.18 17:32
FrannyLee: Når enkelte faktisk setter spørsmålstegn ved -Pats helt spot on innlegg og som tatt ut av alle lærebøker ja da kan en jaggu begynne å lure. Dette er heller ett innlegg som alle med forståelse for det vakre spillet burde tomle herifra og til evigheten og ikke faktisk påberope seg bedre forståelse enn -Pat. Det blir bare helt håpløst.

Er du min nye A_Hleb?

Jeg forstår at jeg blir møtt med en viss skepsis, da folk er redd for at "gotcha!"-øyeblikk. Spesielt de som har røret ekstremt mye og som konsekvent vurderer spillere ut ifra trynefaktor. Men her hadde jeg altså ingen baktanker. Ville bare diskutere en spillers valg når ikke alle har 150 i puls og er forbanna. Tenkte dette var et fint eksempel.

Litt i samme gata, syns jeg det er interessant å diskutere ting som Matic' skudd mot Palace i vår. Det er et ELENDIG valg, selv om ballen går i mål. Mange virker å være for uintelligente til å se den dimensjonen av spillet. Det går an å gjøre dårlige valg som har positive utfall, og omvendt. 


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11271
03.11.18 17:33
Slikkepott: Ser mer ut som du konstruerer en problemstilling for å tomles av Franny.

"Hva mener du ?"


-Pat

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12921
03.11.18 17:43
John||Locke: "Hva mener du ?"

"Det vet du"

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7420
03.11.18 17:49

Kan nok være at Matic har god av å bli benket snart ja, ihvertfall mot sånnere lag som vi skal føre...

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
03.11.18 18:46
Samey_FU: Allegri - 0 trofeer 
Pep - 0 trofeer
Zidane - 0 trofeer
Ancelotti - 0 trofeer 
Capello - 0 trofeer Alle disse fikk sjansen av et storlag. Noen hadde ikke vært manager før. Andre trente mindre lag. Sit the fuck down og hold kjeften din igjen.

Allegri: Vant serie som 43 åring.
Pep: Vant LaLiga og CL som 37 åring.
Zidane: Vant CL som 43åring.
Ancelotti: Vant serie A som 44 åring og CL året etter.
Capello: Vant serie A som 45åring.

Bielsa og Favre er over 60 og ikke vunnet en dritt. Prøv igjen. Du kan vel bedre enn dette? Du bare bekrefter jo poenget mitt.

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
03.11.18 18:48

Rashfords bom er nær talentløst... Heldigvis somler han inn overtidsmålet. Spesielt å ha tilnærmet 0 progresjon på 3 år som ung.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17480
03.11.18 19:21
Slikkepott: Ser mer ut som du konstruerer en problemstilling for å tomles av Franny.

Noen trenger tommler som oppmuntring når de skriver gode innlegg og får ofte det.

-Pat trenger ikke oppmuntring for han vet at han er en av de 5 beste på fotball her inne på dette forumet og derfor får han nesten aldri med meg.

Han trenger de ikke.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12921
03.11.18 19:31
FrannyLee: og derfor får han nesten aldri med meg.

Heldigvis er det helg, får vel litt da.

 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17480
03.11.18 19:35
Slikkepott: Heldigvis er det helg, får vel litt da.

Tommel

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29485
03.11.18 20:27

Ti poeng på de siste fire nå gitt. Det hadde jeg ikke trodd. 

bernt007
bernt007Innlegg: 22397
03.11.18 20:31
MrManUtd: Ti poeng på de siste fire nå gitt. Det hadde jeg ikke trodd.

Sekunder unna tolv av tolv også som hadde inkludert en sjelden seier på Stamford Bridge. Når det er sagt; man var minutter unna å avgi poeng både mot Newcastle og Bournemouth i denne rekka også.

Tviler sterkt på poeng neste helg.

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29485
03.11.18 20:42

"Når det er sagt; man var minutter unna å avgi poeng både mot Newcastle og Bournemouth i denne rekka også."

- Ja voldsomt imponerende har det jo ikke vært, bortsett fra poengfangsten. Tror vi går en kjip fotballuke i møte ja. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24570
03.11.18 20:45
John||Locke: I tilfellet Rashford ser det ut til at han gjorde rett i å vente, men det var egentlig bare flaks at det gikk bra. Hvorfor gjorde han da rett? Fordi hvis han hadde forsøkt å avslutte mens ballen var i knehøyde, ut ifra hvordan han selv stod med beina, så hadde det 99% sikkert blitt bom. Han valgte å vente, og det var stor sjanse for at han ikke hadde fått noen god avslutningsmulighet, men hvis han først fikk den, ville det være en gigantsjanse.

Rashford: – Ja, det var litt vanskelig [å få ballen under kontroll], så jeg prøvde å ta meg god tid til jeg kunne treffe ballen skikkelig, men det var kropper overalt, så da ballen landet prøvde jeg bare å få skutt så fort som mulig.

robins
robinsInnlegg: 7836
03.11.18 20:46

Har da i det minste hatt noen greie omganger, i en ellers traurig periode som supporter.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24570
03.11.18 21:06
John||Locke: Fordi hvis han hadde forsøkt å avslutte mens ballen var i knehøyde, ut ifra hvordan han selv stod med beina, så hadde det 99% sikkert blitt bom.

Zlatan har den unike egenskapen. Hvertfall ser det slik ut. :)

Tormund
TormundInnlegg: 26941
03.11.18 22:24
Retnuh_Flim: Bare å lese kommentarfeltene på tv2 sporten på facebook. Der samles kremen av kremen av liverpool-supportere etter hver eneste United-kamp.

Link?

Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 20211
03.11.18 22:50

Skaff din egen link, din late jævel.

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
04.11.18 05:48
dennismufc: Spesielt å ha tilnærmet 0 progresjon på 3 år som ung.

Tenker tilbake til Sterling. Han og Rashford var like gamle i sin debutsesong i PL, og i sin andre sesong slo Sterling til med 9 mål og 7 assists. Hørte ofte Liverpool-fans klage over liten utvikling hos Sterling, og man fryktet at han hadde stagnert helt, før han slo til for fullt i fjorårssesongen. Ja, man skal forvente at unggutta blir bedre og bedre med hver sesong, men man kan ikke forvente en klar og tydelig kurve etter hver kamp. Han lærer stadig og om et par sesonger, så har han forhåpentligvis blitt den spilleren vi alle håper han kan bli. Må bare vise litt tålmodighet

glycinello
glycinelloInnlegg: 6128
04.11.18 12:21

Flere som spekulerer i at Martial og De Gea bruker Sanchez sin lønn som utgangspunkt for sine nye kontrakter. Det skal vistnok være årsaken til at det går treigt. Link!

De Gea er vår viktigste spiller, så at han vil bli best betalt er vel bare rett og rimelig. Martial not so much, men at han fortjener lønnsøkning er jo helt åpenbart.

Blir trivelig for Ed å forhandle frem nye avtaler i tiden som kommer. Har malt seg inn i et hjørne her.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg