Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
qbah
qbahInnlegg: 49915
08.11.18 06:48

Du har rett i det du sier. Vi er langt unna de beste lagene i Europa. Selv om vi slo kanskje det beste i går. 

Men kan vi ikke for faen få glede oss over en slik seier en liten stund. Kommer fort nok ned på jorda og hverdagen igjen til helga. 

ST10
ST10Innlegg: 23686
08.11.18 08:22

Mtp at Mou har vært involvert i Serie A med et annet lag enn Juve er reaksjonen i går etter kampslutt helt naturlig, og får min fulle støtte.

Det er det eneste han får støtte på dog. Spillet er dritt, og man bør bli høvla over til søndag

BobaNils
BobaNilsInnlegg: 351
08.11.18 08:25
Eddie.x: startet

Ganske sikker på at Martial hadde startet foran cuadrado også ;)

Lezah
LezahInnlegg: 64449
08.11.18 08:50

La oss håpe Pep har avslørt JM og skjønner at det ikke vil lønne seg å ta ledelsen mot oss.

(Innlegget ble redigert 08.11.18 08:50)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18387
08.11.18 09:03
ST10: Det er det eneste han får støtte på dog. Spillet er dritt, og man bør bli høvla over til søndag

Dette med at spillet er dritt kjøper jeg ikke helt ubetinget.

Det handler om tilnærming til spill og motstander og det finnes ingen fasit på hva som er mest bærekraftig og matnyttig in the long run (som jo er det eneste viktige) rundt dette.

lsklars
lsklarsInnlegg: 98317
08.11.18 09:32

Wow har helt hangover etter gårsdagen 

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 11098
08.11.18 09:59
Jordbæryoghurt: Ronaldo: 'Manchester United did nothing to win. You can’t even talk about luck, because you have to find your own luck and in this case we just gifted it to them.'

Vel, så drøyt var det ikke. Greit nok at Juve hadde flere gode sjanser, og et par i metallet, men var ikke sånn at United hang i tauene hele kampen. I brorparten av kampen hang vi godt med i banespillet, og evnet også å flytte laget opp i banen og etablere angrepsspill.

Seieren er ufortjent, men man har sett langt større ran enn det man så i går.

 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18977
08.11.18 10:35
fugletitteren: Vel, så drøyt var det ikke. Greit nok at Juve hadde flere gode sjanser, og et par i metallet, men var ikke sånn at United hang i tauene hele kampen. I brorparten av kampen hang vi godt med i banespillet, og evnet også å flytte laget opp i banen og etablere angrepsspill. Seieren er ufortjent, men man har sett langt større ran enn det man så i går.

Normalt sett hadde vi vel tapt 3-0 etter spill og sjanser, men vi kan takke Juventus for at de gir oss noen helt unødvendige frispark på slutten. Var iallefall ikke like dårlig som hjemmekampen, men du verden dette laget har en lang vei å gå. Spesielt formen og spillet til Matic er bekymringsverdig, går ikke fort i svingene med han for å si det pent. 

jback
jbackInnlegg: 18281
08.11.18 10:38
mjordan23: Spesielt formen og spillet til Matic er bekymringsverdig, går ikke fort i svingene med han for å si det pent.

Har vært et hardkjør på den karen over flere sesonger nå. Han og Lukaku har virket slitne og ukonsentrerte i mange kamper denne sesongen. 

Litt hvile/rotasjon så tror jeg prestasjonene blir bedre og bedre. 

At Young for eksempel kan løpe opp og ned og spille mange kamper er langt mer naturlig med tanke på hans fysikk. 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18977
08.11.18 10:42
FrannyLee: Det handler om tilnærming til spill og motstander og det finnes ingen fasit på hva som er mest bærekraftig og matnyttig in the long run (som jo er det eneste viktige) rundt dette.

I det lange løp er det jo klart mest lønnsomt å være proaktiv og spille en slags balansert angrepsfotball. Visse unntak finnes det som Mourinho i sine velmaktsdager, men skal du sitte igjen med titlene til slutt er det som oftest en slik tilnærming som funker best.

I enkeltkamper må man selvsagt utøve skjønn og tilnærme seg kamper ut i fra de kvalitetene laget har. 

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18977
08.11.18 10:43
jback: Litt hvile/rotasjon så tror jeg prestasjonene blir bedre og bedre.

Håper det, men Mourinho hviler han altfor sjelden. Pereira burde ha fått flere muligheter i hans rolle, slik at man har og etablere dekning. 

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6849
08.11.18 10:43
fugletitteren: Seieren er ufortjent,

Dette er et filosofisk spørsmål.

I mine øyne er det laget som scorer flest mål, uten dommerhjelp, fortjente vinnere.

Man fortjener ikke en seier noe mer, bare fordi man har flere stangskudd, mer possession etc.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18387
08.11.18 11:15
SuperJoeCole: Dette er et filosofisk spørsmål. I mine øyne er det laget som scorer flest mål, uten dommerhjelp, fortjente vinnere. Man fortjener ikke en seier noe mer, bare fordi man har flere stangskudd, mer possession etc.

Jeg skjønner igrunn ikke at det kan være diskusjon rundt dette engang.

Og som svar til mjordan så tror jeg alle managere iallefall de med suksess vet akkurat hva som møter dem til enhver tid\kamp og legger opp slagplanen deretter . Også SAF eller Eggen for den del.

Men at en har noen stolper\knagger som en bygger denne plana rundt avhengig noe av hvilke spillere og deres kvaliteter en har til disposisjon er rimelig selvklart.

De beste managerene er etter mine begreper de som klarer å se kampbildet tidlig og justere sitt eget lag når motstanderen kommer med noe som en ikke helt såg for seg.

 

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
08.11.18 11:40
mjordan23: Visse unntak finnes det som Mourinho i sine velmaktsdager, men skal du sitte igjen med titlene til slutt er det som oftest en slik tilnærming som funker best.

Så Rooney under MNF og da ble han spurt om hvordan SAF var når det kom til å sette opp angrepsfotball.

Basically meget simpelt oppsett. Ta ansvar, hold trykket oppe og grind de. Målet vil komme til slutt. Det var ikke så mye mer avansert enn det. Og ikke så mye mer avansert enn det er nå. 

Store forskjellen er at SAF fikk mer ut av spillerne sine enn det Mou har klart. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42482
08.11.18 11:44
FrannyLee: Dette med at spillet er dritt kjøper jeg ikke helt ubetinget. Det handler om tilnærming til spill og motstander og det finnes ingen fasit på hva som er mest bærekraftig og matnyttig in the long run (som jo er det eneste viktige) rundt dette.

Så du kampen i går? Jeg tviler sterkt på om det er endel av taktikken at United skal slippe til feite sjanser fra motstander og satse på at dårlige avslutninger redder dem.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 26677
08.11.18 11:47
KongOlav2: Så du kampen i går? Jeg tviler sterkt på om det er endel av taktikken at United skal slippe til feite sjanser fra motstander og satse på at dårlige avslutninger redder dem.

Du snakker til døve ører. Hvertfall den dummeste taktikken jeg har hørt om. 

Lezah
LezahInnlegg: 64449
08.11.18 11:55

Fin;

Graham Souness the man who stuck a flag in the middle of the pitch in a Turkish derby, just said Jose mouirnho could have caused a riot for cupping his ears. What a fucking parasite.

qbah
qbahInnlegg: 49915
08.11.18 11:56
Lezah: Graham Souness the man who stuck a flag in the middle of the pitch in a Turkish derby, just said Jose mouirnho could have caused a riot for cupping his ears. What a fucking parasite.

Innertier.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6775
08.11.18 11:58

Er lov å påpeke andres idiotskap selv om man en gang i fortiden har vært en større idiot selv.

Lezah
LezahInnlegg: 64449
08.11.18 12:05

I utgangspunktet helt enig, men 1; Det han gjorde var sånn cirka 400 ganger mer troende til å skape trøbbel, og 2; det føyer seg inn i en laaang rekke rare og direkte idiotiske ting han har sagt om United. Pogba-agendaen hans er jo blitt en running joke, f.eks.

Og nei, jeg er ikke en som roper opp om ABUere osv. Det meste av kritikk som har noe for seg som kommer fra vettuge folk kan jeg vurdere objektivt. Souness er ikke en av dem jeg klarer å sette i vettug-båsen når det gjelder uttalelser om United. 

 

Eddie.x
Eddie.xInnlegg: 1222
08.11.18 12:21
qbah: Men kan vi ikke for faen få glede oss over en slik seier en liten stund. Kommer fort nok ned på jorda og hverdagen igjen til helga.

Som sagt, det er veldig morsomt å slå Juve borte og en seier er alltid bedre enn et tap uansett måten den kommer på. Jeg klarer dog ikke å føle ordentlig glede, når jeg ser kvalitetsforskjellen i fotballen som spilles. Det er vel slik små har feiret tidligere når de slo oss, og nå er det vi som feirer over å slå Juventus helt mot spillets gang. Dette gir jo Mourinho et pusterom, ettersom man er så opphengt i resultater, men vi kommer ikke til å forbedre oss nevneverdig så lenge han er manager. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6775
08.11.18 12:36
Lezah: I utgangspunktet helt enig, men 1; Det han gjorde var sånn cirka 400 ganger mer troende til å skape trøbbel, og 2; det føyer seg inn i en laaang rekke rare og direkte idiotiske ting han har sagt om United. Pogba-agendaen hans er jo blitt en running joke, f.eks.
Og nei, jeg er ikke en som roper opp om ABUere osv. Det meste av kritikk som har noe for seg som kommer fra vettuge folk kan jeg vurdere objektivt. Souness er ikke en av dem jeg klarer å sette i vettug-båsen når det gjelder uttalelser om United.

Når vi er enige om utgangspunktet her så er vi også helt enige i resten. Har ingenting å tilføye.

 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20676
08.11.18 12:38

@ Samey

Det er litt som under Guardiola mao. På siste tredjedel må spillerne finne løsningene selv. Og har man gode nok spillere er antakelig det en vinnerformel. Oppbyggingen frem til siste tredjedel er imidlertid satt i system i City, Liverpool, Spurs og Chelsea i motsetning til Man Utd. Det blir særlig tydelig når en ser de Gea som aldri har sett verre ut med ballen enn nå, rett og slett fordi han ikke har peiling på hva han skal gjøre med den.

Jeg har ikke inntrykk av at Man Utd under Ferguson hadde etablert en struktur for hvordan man skulle spille seg ut bak i fra. Det var ikke like vanlig for ti år siden. Det var forbeholdt et lite fåtall trenere (som ofte hadde andre svakheter). Vi kompenserte imidlertid med å ha spillere som var svært gode med ball i samtlige posisjoner. På samme måte som Mourinho alltid har gjort. 

I slutten hadde vi Rio, Vidic, Evra og Neville. Foran disse Carrick og Scholes. De hadde ikke behov for en struktur som et «safety net». De møtte dessuten svært sjelden lag som spilte med kollektivt høyt press. Og de gangene de gjorde det fikk de ofte kjørt seg (Atletico, Barca ol.).

Hadde Ferguson vært trener i dag ville han tilpasset seg, slik han alltid gjorde, ved å få på plass folk i støtteapparatet som kunne hjelpe han med denne delen av spillet.

En annen ting Ferguson var god på var å sette opp laget slik at spillerne fikk spille på det de var gode til. For eksempel den litt skjeve 442-formasjonen vi hadde mye suksess med på slutten av 90-tallet. Beckham var høyrekant, men mye mer en høyre midtbane eller en indreløper enn Ryan Giggs. Begge hadde enorm aksjonsradius, men på forskjellige områder av banen.

Mourinho er i denne sammenhengen nærmest et motstykke, og forsøker å tvinge spillerne inn i «hans roller» uavhengig av deres kvaliteter. Ferguson var også mye mer villig til å skape overtall offensivt.

I tillegg spilte Man Utd med betydelig høyere aggresivitet under Ferguson.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13485
08.11.18 12:58

Priceless intervju med Mourinho etter kampen, i det minste

lsklars
lsklarsInnlegg: 98317
Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13485
08.11.18 13:03

https://twitter.com/utdxtra/status/1060305400795447302

Do you understand Italian ? 

No

So ask the FA they will translate it for you 

 

 

Dux1
Dux1Innlegg: 34070
08.11.18 13:15
Eddie.x: det er veldig morsomt å slå Juve borte og en seier er alltid bedre enn et tap

Dette gjelder ikke for alle "supportere" dessverre. Enkelte idioter ville fått festkjepp av et tap mot Juve, ikke minst fordi de da ville øynet to strake tap etter kampen mot City til helga.  

(Innlegget ble redigert 08.11.18 13:16)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14840
08.11.18 13:19
Slikkepott: Do you understand Italian ?  No So ask the FA they will translate it for you

Peak Mourinho.

Med unntak av all drittsleningen mot Wenger så var han en jævlig festlig type i den første Chelsea-perioden, og den eneste treneren jeg faktisk gadd å se pressekonferansene til.

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
08.11.18 13:20
TheBelfastBoy: Det er litt som under Guardiola mao. På siste tredjedel må spillerne finne løsningene selv. Og har man gode nok spillere er antakelig det en vinnerformel. Oppbyggingen frem til siste tredjedel er imidlertid satt i system i City, Liverpool, Spurs og Chelsea i motsetning til Man Utd. Det blir særlig tydelig når en ser de Gea som aldri har sett verre ut med ballen enn nå, rett og slett fordi han ikke har peiling på hva han skal gjøre med den. Jeg har ikke inntrykk av at Man Utd under Ferguson hadde etablert en struktur for hvordan man skulle spille seg ut bak i fra. Det var ikke like vanlig for ti år siden. Det var forbeholdt et lite fåtall trenere (som ofte hadde andre svakheter). Vi kompenserte imidlertid med å ha spillere som var svært gode med ball i samtlige posisjoner. På samme måte som Mourinho alltid har gjort.  I slutten hadde vi Rio, Vidic, Evra og Neville. Foran disse Carrick og Scholes. De hadde ikke behov for en struktur som et «safety net». De møtte dessuten svært sjelden lag som spilte med kollektivt høyt press. Og de gangene de gjorde det fikk de ofte kjørt seg (Atletico, Barca ol.). Hadde Ferguson vært trener i dag ville han tilpasset seg, slik han alltid gjorde, ved å få på plass folk i støtteapparatet som kunne hjelpe han med denne delen av spillet. En annen ting Ferguson var god på var å sette opp laget slik at spillerne fikk spille på det de var gode til. For eksempel den litt skjeve 442-formasjonen vi hadde mye suksess med på slutten av 90-tallet. Beckham var høyrekant, men mye mer en høyre midtbane eller en indreløper enn Ryan Giggs. Begge hadde enorm aksjonsradius, men på forskjellige områder av banen. Mourinho er i denne sammenhengen nærmest et motstykke, og forsøker å tvinge spillerne inn i «hans roller» uavhengig av deres kvaliteter. Ferguson var også mye mer villig til å skape overtall offensivt. I tillegg spilte Man Utd med betydelig høyere aggresivitet under Ferguson.

Er enig i alt.

Men Mourinho har stort sett gjennom karrieren sin bevist at han er verdensmester i å sette opp kontringslag som fint kan ta lag som City og Barca. Og det er det så er så mektig irriterende.

Fansen og styret krever angrepsfotball, men det går i mot alt han står for, dermed havner han i en limbo og man får noe makkverk. 

Hadde han virkelig fått frie tøyler, kunne man fint sett et kontringslag ala Real Madrid siste året hans og under Ancelotti. Og man ser jo at det er det han prøver på, gjennom kjøpene. 

Per nå, tør jeg å påstå at United på papiret fint kunne hatt et kontringslag i verdensklasse. 

Pogba, Alexis, Martial, Rashford, Lingard og Lukaku.. Woooof. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42482
08.11.18 13:24
Samey_FU: Hadde han virkelig fått frie tøyler, kunne man fint sett et kontringslag ala Real Madrid siste året hans og under Ancelotti. Og man ser jo at det er det han prøver på, gjennom kjøpene.

Nja, virkelig fått frie tøyler. Hva legger du i det?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg