Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Wellewinhio

Innlegg: 14972
Wellewinhio
08.11.18 13:26
Samey_FU: Pogba, Alexis, Martial, Rashford, Lingard og Lukaku.. Woooof.

Problemet er vel den defensive disiplinen og krigerviljen til en del av disse spillerne. I Chelsea så hadde han Essien, Makelele, Lampard, Terry, Drogba og Ashley Cole som ledere og krigere. Lukaku har mye av det samme som Drogba, men syns ikke han er i nærheten av like dyktig i den defensive jobbingen, mens spillere som Martial og Rashfod ikke virker åå være utpreget gode på det heller. Sanchez har krigervilje så det holder, men føler det ofte er mer når han har muligheten til å vinne ballen enn som en del av en defensiv disiplinert struktur.

Pogba er et kapittel for seg selv når det kommer til dette, basert på hva han har vist i United-drakten. Var bedre i VM for Frankrike til å gjøre en Mourinho-jobb på midtbanen, som jo er litt merkelig.

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 13:27
KongOlav2: Nja, virkelig fått frie tøyler. Hva legger du i det?

? for et innlegg. 

Hva jeg mener med frie tøyler? At fansen og ledelsen ikke krevde angrepsfotball 24/7. 

At man fint kan la drittlag som Brighton holde på ballen, så kontre de i senks. I stedet for at fansen krever at man skal grinde over dem i 90 minutter. 

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 13:30
Samey_FU: ? for et innlegg. Hva jeg mener med frie tøyler? At fansen og ledelsen ikke krevde angrepsfotball 24/7. At man fint kan la drittlag som Brighton holde på ballen, så kontre de i senks. I stedet for at fansen krever at man skal grinde over dem i 90 minutter.

Tenkte på at det like godt kunne vært frie tøyler på transfermarkedet du mente. Det kom ikke klart frem av innlegget.

Så du mener altså forventningene fra ledelse og fans gjør at Mourinho prøver å skape et angrepslag uten å klare det. Og at dersom han i stedet hadde fått gjort akkurat som han selv ønsket, ville det blitt et mer defensivt kontringslag, og at det kunne fungert meget godt?

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 13:34
Wellewinhio: Problemet er vel den defensive disiplinen og krigerviljen til en del av disse spillerne. I Chelsea så hadde han Essien, Makelele, Lampard, Terry, Drogba og Ashley Cole som ledere og krigere.

Ja, og man ser jo på sett og vis at det er slike typer han ønsker å hente eller har hentet.

Matic, Bailly, Lukaku, Pogba, Fred og Alexis er jo i utgangspunktet spillere som går i kategoriene "kontringsspiller" "arbeidshest" og "kriger". Men han blir tvunget til å spille en type fotball han selv ikke ønsker og da får man en halvgreie. Resultatet blir jo det man har sett, spillere som er svært ujevne i prestasjonene sine. 

I tillegg har man et ræva forsvar som gir ingen ro. 

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 13:37
KongOlav2: Og at dersom han i stedet hadde fått gjort akkurat som han selv ønsket, ville det blitt et mer defensivt kontringslag, og at det kunne fungert meget godt?

Blir jo et høyst spekulativt svar fra meg, men erfaringsmessig, ja. 

Han fikk det til i Inter, i Real, Chelseax2 og i Porto. 

Slikkepott

Innlegg: 13921
Slikkepott
08.11.18 13:38
Samey_FU: At fansen og ledelsen ikke krevde angrepsfotball 24/7.

lol

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 14:04
Samey_FU: Blir jo et høyst spekulativt svar fra meg, men erfaringsmessig, ja. Han fikk det til i Inter, i Real, Chelseax2 og i Porto.

Var virkelig Real M spesielt defensive og kontringspregede under Mourinho? Det var ikke slik i min erindring. I Porto, tildels i Chelsea og med Inter i CL er jeg definitivt enig i at det var slik, men ikke i Real.

Lurer heller på om Mourinhos stil passet bedre for 10 år siden enn den gjør nå. Frem til og med 2010 synes jeg Mourinhos lag presterte minst like godt eller bedre enn det ressurser og spillerstaller skulle tilsi. Etter 2010 synes jeg kun den ene sesongen i Chelsea var det samme. I Real M var det ok resultater, men heller ikke mer. Etter Real M er det kun den ene sesongen i Chelsea som var virkelig bra.

Fotballen har utviklet seg endel de siste ti årene, og et viktig trekk er at flere av toppmanagerne og topplagene spiller med svært høy intensitet og høyt press. Guardiola, Klopp, Simeone gjør alle dette. Forsåvidt Pochettino og Conte også. Det er en viss forskjell på hvor offensive de er og hvor høyt linja settes, men fellestrekket er iallfall tempo og intensitet. Her synes jeg Mourinhos lag har endel å gå på, og tror det kan være endel av svakheten i tillegg til det TBB peker på ang manglende offensiv plan.

Lurer også som jeg nevnte i går på hvordan laget er satt sammen. Det er uten tvil mye fokus på fysikk og ikke like mye på tempo og intensitet i spillet.

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 14:20
KongOlav2: Var virkelig Real M spesielt defensive og kontringspregede under Mourinho? Det var ikke slik i min erindring. I Porto, tildels i Chelsea og med Inter i CL er jeg definitivt enig i at det var slik, men ikke i Real.

Da så du ikke mye til RM. De var verdens beste kontringslag under Mou. Og utviklet dette enda mer under Ancelotti. 

Han tok poengrekorden i LL og vant foran et Barca-lag som blir ansett som tidenes fotballag. Så ikke akkurat "ok resultater". 

Selvsagt har fotballen utviklet seg, men som alle vet, finnes det ikke et fasitsvar på hva som gir mest suksess. Real Madrid stoppet Peps BM med kontringsfotball. 

Og Chelsea under Conte ble hyllet for sin kontringsfotball. Hvorfor du blander inn press og intensitet i dette, vet ikke jeg. Det du nevner dreier seg om arbeidsoppgaver, ikke filosofi. 

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 14:46
Samey_FU: Da så du ikke mye til RM. De var verdens beste kontringslag under Mou. Og utviklet dette enda mer under Ancelotti. Han tok poengrekorden i LL og vant foran et Barca-lag som blir ansett som tidenes fotballag. Så ikke akkurat "ok resultater". Selvsagt har fotballen utviklet seg, men som alle vet, finnes det ikke et fasitsvar på hva som gir mest suksess. Real Madrid stoppet Peps BM med kontringsfotball. Og Chelsea under Conte ble hyllet for sin kontringsfotball. Hvorfor du blander inn press og intensitet i dette, vet ikke jeg. Det du nevner dreier seg om arbeidsoppgaver, ikke filosofi.

Han var i Real M i 3 år og tok 1 stor tittel. Basert på hvor mye penger de brukte på den tiden og den troppen han hadde til rådighet, vil jeg si at de prestasjonene absolutt maks var på det jevne. Over forvetning var det iallfall ikke.

Det jeg så av Real M i den perioden var iallfall et betydelig mer offensivt lag enn han har vist i andre klubber, spesielt i CL. Seieren over BM kom jo etter at Mourinho var dratt, og forøvrig er ikke kontringsfotball mot et av verdens beste lag noe som de fleste vil regne som kritikkverdig.

Ei heller at United og Mourinho ville lagt seg dypt og kontret på bortebane mot Juve i går. Det er vel heller at man i liten grad evner å kontrollere og kjøre over motstandere på nedre halvdel av tabellen i PL. Det bør de klare uansett.

 

-k9b_

Innlegg: 29041
-k9b_
08.11.18 14:51
Samey_FU: Da så du ikke mye til RM. De var verdens beste kontringslag under Mou. Og utviklet dette enda mer under Ancelotti.

Du baserer veldig mye av synet ditt på et par toppoppgjør ila sesongen. Ancelotti hadde ikke Real Madrid som et utpreget kontringslag. Selv om de la seg enormt dypt og kontret på Bayern Munchen i semifinalen i CL i 2014. 

mjordan23

Innlegg: 19083
mjordan23
08.11.18 14:56
FrannyLee: Og som svar til mjordan så tror jeg alle managere iallefall de med suksess vet akkurat hva som møter dem til enhver tid\kamp og legger opp slagplanen deretter . Også SAF eller Eggen for den del. Men at en har noen stolper\knagger som en bygger denne plana rundt avhengig noe av hvilke spillere og deres kvaliteter en har til disposisjon er rimelig selvklart. De beste managerene er etter mine begreper de som klarer å se kampbildet tidlig og justere sitt eget lag når motstanderen kommer med noe som en ikke helt såg for seg.

Forskjellen på Mourinho kontra Eggen/SAF er at portugiseren i langt større grad og oftere legger opp spillet etter motstander. At man må gjøre justeringer i enkeltkamper mot sterke motstander er ikke å komme unna, men jevnt over stolte SAF/Eggen mye mer på kvalitene (de offensive) som lå i laget.

Mourinho prioriterer defensiv trygghet over alt annet i så og si samtlige kamper, uavhengig av motstand. Han har i hovedsak en mentalitet som er å unngå å tape for enhver pris, dermed får man disse passive inngangene til kampene man ser hele tiden fordi man starter med lavt/ingen press på ballfører og prioriterer å ligge i posisjon defensivt. 

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 14:56
KongOlav2: Han var i Real M i 3 år og tok 1 stor tittel. Basert på hvor mye penger de brukte på den tiden og den troppen han hadde til rådighet, vil jeg si at de prestasjonene absolutt maks var på det jevne. Over forvetning var det iallfall ikke.

Igjen, du MÅ virkelig gjør et søk før du skriver. De brukte faktisk ikke mye cash under Mou, da de allerede hadde gjort flere av storhandlene sine før han ankom. Og at de tok 1 tittel på 3 år i en periode Barca var på kokain, er ikke akkurat "ok".. Det forstår du. Ikke kveruler. 

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 14:57
-k9b_: Du baserer veldig mye av synet ditt på et par toppoppgjør ila sesongen. Ancelotti hadde ikke Real Madrid som et utpreget kontringslag. Selv om de la seg enormt dypt og kontret på Bayern Munchen i semifinalen i CL i 2014.

Var noe feil formulert av meg. De utviklet dette aspektet ved spillet sitt enda mer under Ancelotti. Helt korrekt

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 15:00
Samey_FU: Igjen, du MÅ virkelig gjør et søk før du skriver. De brukte faktisk ikke mye cash under Mou, da de allerede hadde gjort flere av storhandlene sine før han ankom. Og at de tok 1 tittel på 3 år i en periode Barca var på kokain, er ikke akkurat "ok".. Det forstår du. Ikke kveruler.

På den tiden betyr ikke nødvendigvis at de hentet spillerne da Mourinho var manager. Jeg vet utmerket godt at de hentet Ronaldo, Kaka, Alonso og Benzema i 2009, og at Mourinho ikke kom før i 2010.

At Barca var gode på den tiden, forandrer ikke på at han hadde tidenes dyreste tropp til sin rådighet. Og Barca tok kun 1 av 3 CL-titler i de 3 årene Mourinho var i Real. Da er 1 stor tittel på 3 år iallfall ikke mer enn man bør forvente. Makan så mye man skal gjøre for å hause opp absolutt alle Mourinhos managerprestasjoner.

(Innlegget ble redigert 08.11.18 15:00)

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 15:03
KongOlav2: hause

Yes. Å si at han leverte bra kontringsfotball med RM og leverte mer enn "ok resultater" i hans tid i RM er å hause opp. 

Og sånn seriøst. Hvis trofeer er en aldeles viktig suksessfaktor som du skal ha det til, så har Klopp 0 siden han kom til Liverpool. Ville du definert Klopps tid i PL som en suksess? Jeg ville, men ville du? 

(Innlegget ble redigert 08.11.18 15:08)

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 15:06
Samey_FU: Yes. Å si at han leverte bra kontringsfotball med RM og leverte mer enn "ok resultater" i hans tid i RM er å hause opp.

"Ok" og "på det jevne", som jeg har skrevet tilsier iallfall at jeg mener at de ikke presterte mer enn man kunne forvente. Med tidenes dyreste tropp til sin rådighet og verdensklassespillere i mer elller mindre hver eneste posisjon på banen, vil jeg heller si at 1 større tittel på 3 sesonger heller var nærmere å kunne karakteriseres som "under forventning" heller enn "over forventning".

Basert på hva han hadde til rådighet var Porto-perioden best, fulgt av Inter-perioden og første periode i Chelsea. Deretter kommer Real M, og klart siste de to siste periodene i PL siden 2013.

Klopp tok ikke over et lag med tidenes desidert dyreste transfervindu året før, og trener verdens største lag med de feiteste ressursene. Jeg ville gitt Klopp av 8/10 basert på forvetninger. Mourinho i Real ville jeg vippet mellom 6/10 og 7/10.

(Innlegget ble redigert 08.11.18 15:10)

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 15:13
KongOlav2: "Ok" og "på det jevne", som jeg har skrevet tilsier iallfall at jeg mener at de ikke presterte mer enn man kunne forvente. Med tidenes dyreste tropp til sin rådighet og verdensklassespillere i mer elller mindre hver eneste posisjon på banen, vil jeg heller si at 1 større tittel på 3 sesonger heller var nærmere å kunne karakteriseres som "under forventning" heller enn "over forventning".

Selvsagt, for kontekst i denne sammenhengen betyr ingenting. 

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 15:19
Samey_FU: Selvsagt, for kontekst i denne sammenhengen betyr ingenting.

Og konteksten er hva? At Barca var gode? Som sagt vant de CL i bare ett av de tre årene fra 2010-13. At Mourinho tok 1 seriegull og 0 CL-gull på de tre årene i Real M må være et absolutt minimum av hva man kunne forvente.

Bayern hadde jo også et fantastisk lag på den tiden, men hadde jo den fabelaktige 13-sesongen sin med et lag hvor den dyreste innkjøpte spilleren ikke ville vært mer enn nr 6-7 på listen over de dyreste spillerkjøpene i den troppen som Mourinho rådte over.

(Innlegget ble redigert 08.11.18 15:20)

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 15:28
KongOlav2: Og konteksten er hva? At Barca var gode? Som sagt vant de CL i bare ett av de tre årene fra 2010-13. At Mourinho tok 1 seriegull og 0 CL-gull på de tre årene i Real M må være et absolutt minimum av hva man kunne forvente.

Hvordan du bruker prislapper og trofeer så lenge det passer din narrative, er forbløffende.  

Mitt hovedpoeng var at Mou alltid har vært en manager som har klart å bygge opp gode kontringslag som kanskje har en mer defensiv tilnærming enn det man som supporter liker. Han har i United, hittil hvert fall, havnet på noe helt planløst hvor man prøver å være defensive, uten at det funker noe bra, og man klarer heller ikke å skape noe fremover. Så kanskje la Mou gjøre det han alltid har gjort før. 

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 15:35
Samey_FU: Hvordan du bruker prislapper og trofeer så lenge det passer din narrative, er forbløffende. Mitt hovedpoeng var at Mou alltid har vært en manager som har klart å bygge opp gode kontringslag som kanskje har en mer defensiv tilnærming enn det man som supporter liker. Han har i United, hittil hvert fall, havnet på noe helt planløst hvor man prøver å være defensive, uten at det funker noe bra, og man klarer heller ikke å skape noe fremover. Så kanskje la Mou gjøre det han alltid har gjort før.

Og hva er det riktige i dine øyne? Hvorfor skal det ignoreres at han hadde tidenes dyreste tropp i Madrid? Og late som at det ville vært en massiv prestasjon å vinne CL med den troppen?

Mourinho har basert seg på gode kontringslag i CL og i toppkamper i PL ja, spesielt på bortebane. Og din argumentasjon basererer seg på en antagelse om at han har fått ordre fra ledelsen, samt at publikum forventer angrepsfotball i nærmest hver eneste kamp, uavhengig av motstander. Det er langtifra sikkert at dette er riktig.

At han imidlertid alltid har lagt seg dypt og satset på kontringer i nærmest hver eneste kamp i alle turneringer opp gjennom hele sin managergjerning, inkl i Real M, anser jeg nærmest som en historieforfalskning. Det har ikke vært tilfellet.

(Innlegget ble redigert 08.11.18 15:36)

dalagubbe

Innlegg: 8676
dalagubbe
08.11.18 15:52

Driter egentlig i spillestil, bare vi vinner en med ett par mål......

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 16:34
KongOlav2: Og hva er det riktige i dine øyne? Hvorfor skal det ignoreres at han hadde tidenes dyreste tropp i Madrid? Og late som at det ville vært en massiv prestasjon å vinne CL med den troppen? Mourinho har basert seg på gode kontringslag i CL og i toppkamper i PL ja, spesielt på bortebane. Og din argumentasjon basererer seg på en antagelse om at han har fått ordre fra ledelsen, samt at publikum forventer angrepsfotball i nærmest hver eneste kamp, uavhengig av motstander. Det er langtifra sikkert at dette er riktig.

Jeg vet rett og slett ikke hvem du tror du diskuterer med. Ser du syner? For jeg kjenner meg ikke igjen i de tingene du sier. Massiv prestasjon å vinne CL med den troppen? I alle dager. Jeg har ikke nevnt CL engang. Jeg sa han hadde en fantastisk sesong i RM hvor de tok poengrekord og scoret over 120 mål.. Og at jeg anser hans resultater i RM som mer enn bare ok. Jeg har heller ikke hevdet at Mous lag har lagt seg dypt og satset på kontringer i hver eneste kamp gjennom hans karriere.. Det hadde vært historieforfalskning om jeg hevdet det, men jeg har ikke hevdet det. 

Jeg har sagt Mou har satset på en kontringsorientert fotball gjennom sin karriere, i alle lag han har trent. Betyr det derimot at man er defensiv? Nei, det kan bety at man er ekstremt gode på kontringer. Det kan bety så mye som at man ikke satser så veldig mye mot etablert forsvar, men heller straffer motstanderen når de er i ubalanse. 

Og ja, sannsynligvis har ledelsen i United krevd en offensiv fotball fra Mou. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 20831
TheBelfastBoy
08.11.18 19:52

City har en mye dyrere tropp i dag enn hva Mourinho hadde i Real Madrid. Også relativt sett. Men få prater om at Pep er hauset.

Men jeg kjøper ikke at problemene til Mourinho i dag handler om at han ikke får sette opp laget slik han foretrekker.

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 22:43
Samey_FU: Jeg har heller ikke hevdet at Mous lag har lagt seg dypt og satset på kontringer i hver eneste kamp gjennom hans karriere.. Det hadde vært historieforfalskning om jeg hevdet det, men jeg har ikke hevdet det. Jeg har sagt Mou har satset på en kontringsorientert fotball gjennom sin karriere, i alle lag han har trent. Betyr det derimot at man er defensiv? Nei, det kan bety at man er ekstremt gode på kontringer. Det kan bety så mye som at man ikke satser så veldig mye mot etablert forsvar, men heller straffer motstanderen når de er i ubalanse. Og ja, sannsynligvis har ledelsen i United krevd en offensiv fotball fra Mou.

Vi blir ikke enige om Real M-tiden uansett, så den kan vi like godt la ligge.

Jeg tror aldeles ikke at ledelsen i United eller en stor andel av fansen forlanger at man skal se ut som Guardiola og City, og jeg tror heller ikke det er noe som hindrer Mourinho i å satse på en svært direkte og gjennombruddsihissig fotball. Det er nok et flertall av både supportere og generelt folk i fotball som mener at det ville vært mer underholdende med en mer direkte form for fotball.

Dog tror jeg at det er en viss forventning om at laget skal se ut som det kontrollerende/dominerende laget i de fleste kamper de spiller, uten at det nødvendigvis betyr at det trenger å ha ballen i 70 % av tiden. Og at det heller ikke er noe problem at de legger seg dypt og kontrer i vanskelige bortekamper, men at det nok er visse forventninger om at de ikke lar motstanderen styre det aller meste på Old Trafford.

Jeg regner det som minst 90 % sannsynlig at laget nå ser planløst ut skyldes Mourinho selv fremfor ledelsens instruksjoner og fansens forventninger. Jeg synes heller ikke at laget ser skikkelig dimensjonert ut for den hurtige angrepsfotballen du ønsker. Da synes det mangler noe både på midtbanen og i angrepet.

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
08.11.18 22:47
TheBelfastBoy: City har en mye dyrere tropp i dag enn hva Mourinho hadde i Real Madrid. Også relativt sett.

Relativt sett? Hvor mye ville du inflasjonsjustert prisene fra i 2009-12 til dagens nivå. Den siste sesongen i Real M hadde Mourinho en tropp som iallfall kostet €400m basert på tall jeg finner på transfermarkt. Jeg mener definitivt at prisniåvet siden dengang lett har doblet seg, kanskje mer, og City har ikke en så dyr tropp.

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
08.11.18 23:20
KongOlav2: Jeg regner det som minst 90 % sannsynlig at laget nå ser planløst ut skyldes Mourinho selv fremfor ledelsens instruksjoner og fansens forventninger. Jeg synes heller ikke at laget ser skikkelig dimensjonert ut for den hurtige angrepsfotballen du ønsker. Da synes det mangler noe både på midtbanen og i angrepet.

Jeg blir seriøst matt av deg. Jeg har sagt ledelsen og fansen krever en offensiv fotball. The united way eller hva enn nå det heter. Og at Mou har havnet i en limbo da hans personlige instinkter sier noe annet enn det fansen og ledelsen krever. Og da sier det seg selv at det SELVSAGT er MOUS FEIL at ting ser planløst ut. 

Og man kan fint argumentere for at Ed ikke har backet Mou 100% når det kommer til overganger. Mou ville ha perisic, men den falt gjennom. Mou ville ha Toby eller en eller annen stopper i sommer. Det gikk ikke gjennom. Ja, han har selvsagt fått noen spillere han ønsket seg, men ikke i nærheten av det f.eks Pep får i City. 

Jeg fraskriver ingen ansvar, jeg syns det er bare merkelig at Mou som gjennom sin karriere har hatt ekstremt gode kontringslag, plutselig har et lag som nærmest ikke vet hvordan man kan kontre. 

Og jeg mener du tar feil når du beskriver laget fremover. Man har tekniske og hurtige spillere i Martial, Rashford og Lukaku, en kreativ mann i Pogba og en indreløper i Lingard. 

(Innlegget ble redigert 08.11.18 23:20)

Retnuh_Flim

Innlegg: 20923
KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
09.11.18 00:52
Samey_FU: Jeg blir seriøst matt av deg. Jeg har sagt ledelsen og fansen krever en offensiv fotball. The united way eller hva enn nå det heter. Og at Mou har havnet i en limbo da hans personlige instinkter sier noe annet enn det fansen og ledelsen krever. Og da sier det seg selv at det SELVSAGT er MOUS FEIL at ting ser planløst ut. Og man kan fint argumentere for at Ed ikke har backet Mou 100% når det kommer til overganger. Mou ville ha perisic, men den falt gjennom. Mou ville ha Toby eller en eller annen stopper i sommer. Det gikk ikke gjennom. Ja, han har selvsagt fått noen spillere han ønsket seg, men ikke i nærheten av det f.eks Pep får i City. Jeg fraskriver ingen ansvar, jeg syns det er bare merkelig at Mou som gjennom sin karriere har hatt ekstremt gode kontringslag, plutselig har et lag som nærmest ikke vet hvordan man kan kontre. Og jeg mener du tar feil når du beskriver laget fremover. Man har tekniske og hurtige spillere i Martial, Rashford og Lukaku, en kreativ mann i Pogba og en indreløper i Lingard.

Du blir matt av meg, jeg tror følelsen er temmelig gjensidig. Du sier at de krever offensiv fotball, og argumenterer på en slik måte at du får det til å høres ut som at det skal se ut som Barca eller City på sitt beste for at de skal være fornøyd.

Jeg tror ikke en døyt på at Mourinho har så forbanna strikte krav fra ledelsen og Woodward til hvordan det skal spilles. Chelsea under Conte klarte f.eks 85 mål og 93p i 2016/17-sesongen. Om Mourinho hadde vært i nærheten av dette med United, og i såpass stor grad sett så mye bedre ut enn motstanderne i mange kamper som det Contes Chelsea gjorde i 16/17, ville man aldri diskutert svakt spill og Mourinhos potensielle avgang.

At en manager fungerte godt i tidligere klubber, betyr ikke at det er noen automatikk at det gjør det i senere klubber. Han har hatt en jevnt dalende karrierekurve med kun en sesong de siste 5-6 årene hvor hans lag var skikkelig gode. Hans siste sesong i Chelsea var en katastrofe hvor han mistet grepet fullstendig. At han ikke fikk Perisic eller en stopper er heller ikke i nærheten av å forklare det svake spillet i mange kamper.

At laget ser tamt og lite inspirert ut og i altfor liten grad fremstår som markant bedre enn presumptivt klart svakere motstandere, er i alle hovedsak pga en Mourinho som ikke har samme grepet om spillet lenger som han hadde for endel år siden. Det er mulig han kunne fått noe bedre hjelp og støtte av Woodward og andre ang spillerkjøp, men at dette skal skyldes klare instrukser om en gitt spillestil, anser jeg som direkte usannsynlig.

TheBelfastBoy

Innlegg: 20831
TheBelfastBoy
09.11.18 06:55

Ikke en sådyr tropp? Vittig!

http://www.football-observatory.com/IMG/sites/mr/mr37/en/phone/index.html

Figur 4 og 10 er spesielt interessante.

(Innlegget ble redigert 09.11.18 06:59)

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
09.11.18 07:44
TheBelfastBoy: Ikke en sådyr tropp? Vittig! http://www.football-observatory.com/IMG/sites/mr/mr37/en/phone/index.html Figur 4 og 10 er spesielt interessante.

Hva med en inflasjonsjustering av prisene? Du ser jo selv av figur 1 at utgiftene til transfers har økt voldsomt i perioden 2010-18.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg