Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
masterpool
masterpoolInnlegg: 18507
25.11.18 23:55

United har gjort samme feilen som samtlige andre klubber har gjort på slutten av en suksessrik epoke.

Man skal prøve å kopiere det man hadde, bare med andre trenere/spillere. Det er så og si umulig, da man ikke finner en ny manager med Ferguson sin aura, respekt, eller vanvittige teft på å rotere spillere inn og ut av et lag.

Man kunne beholdt filosofien, grunnmuren, men så måtte neste generasjon satt sitt stempel.

Bruk RBK som eksempel i en mye mindre målestokk. De skal ha lokalforankring, ihvertfall nasjonal, ispedd med enkelte profiler, da helst fra nordiske land. De skal også spille angrepsrettet og underholdende. Så langt er alt ok. Når man så legger føringer om å bruke 433 som taktikk, da blir det helt feil hvis det kolliderer med treneren.

Hvis man kan si dessverre for United, så blir økonomien så altfor viktig, i en klubb av denne størrelsen. Fra å ha en mann, som bygget lag etter lag, fikk tid på generasjonsskifter og alltid fant veien tilbake til toppen, så sliter man nå med at man kun finner en mann med tidligere meritter, uten å se om det passer inn i United som klubb og filosofi. Mou er jo så langt unna det United var under Ferguson, som det er mulig å komme. Det som trolig hadde vært riktig valg i United på lang sikt, er dagens Spurs manager. En som ikke må kjøpe de dyreste spillerne, en som kan gi unggutter tid til å vokse, en som utvikler de han har, og spiller attraktiv fotball i hovedsak. Det, minner mye mer om Ferguson og det klassiske United, enn dagens United og manager gjør.

Så kan dere trøste dere med en ting, City kommer til å lide samme skjebne som dere når Pep reiser...

Dux1
Dux1Innlegg: 33710
26.11.18 00:24

Hva sier han? Mou out? 

Ribba
RibbaInnlegg: 36121
26.11.18 00:28
masterpool: Så kan dere trøste dere med en ting, City kommer til å lide samme skjebne som dere når Pep reiser...

Han kommer nok før eller siden ta over Juventus. Og når han har dominert Serie A, så har han vel dominert alle de store ligaene i Europa.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15440
26.11.18 01:07
Ribba: Han kommer nok før eller siden ta over Juventus. Og når han har dominert Serie A, så har han vel dominert alle de store ligaene i Europa.

Da sover du godt på kvelden. 

Samtidig vil det alltid være noen som hvisker han i øret at han gjorde det med ligaenes desidert beste og rikeste lag. 

Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 20126
26.11.18 01:15

Vanskelig i forstå at Mourinho og Van Gaal er managere uten noen som helst vilje til å forandre sin spillestil som for lengst har gått ut på dato. 

At de har oppnådd meritter med sin type traktorfotball for ørten år siden har absolutt ingenting å si i dagens fotball. 

Fotball fornyer seg stadig vekk og fotballen de vil at United skal spille er så vanvittig forutsigbar og dermed lekende lett å forsvare seg mot. 

 

 

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1042
26.11.18 02:38
Knaxern: Samme har gjengen på red army norge. Der har det vært et skiftet blant alle etter gårsdagens kamp.

Jeg er nok generelt like tålmodig og positivt innstilt som Langerød, de du nevner her, og flere andre som har skrevet/uttalt seg det siste døgnet. Men som du sier, så virker gårsdagens kamp som et vendepunkt for de fleste av oss supportere av den typen.

Jeg også er Mourinho-out nå.

Naturligvis ikke fordi jeg har joinet "Mourinho er dritt, han ødelegger klubben, få inn Påkkjetiiino så blir det råbra!" gjengen. Som Dux1 og Pogba6 var inne på tidligere i kveld, så dreier det seg nok om problemer så omfattende at selv om managerskifte er det enkleste å ty til i første omgang, så vil det nok tvilsomt være den fullverdige løsningen vi ønsker i lengden, samme hvem som kommer inn. Dessuten liker jeg Mourinho, lite hadde gledet meg mer enn om vi hadde oppnådd stor suksess igjen under nettopp han.

Men det er åpenbart at opplegget han, spillerne og ledelsen i klubben holder på med SAMMEN, ikke fungerer som det skal ... dette opplegget kommer ikke til å gjøre oss til en av de beste i Europa igjen. Hverken den første eller den andre sesongen under Mou var veldig gode, men de viste potensial og fremgang på hver sine måter, sammenlignet med hva vi så under hans to forgjengere. Når man derimot i tredje sesong begynner ta flere steg bakover, ikke bare på enkelte områder, men de fleste, så må man bare innse at det lureste vil være å ty til det vanlige og "billige" grepet som er å skille lag med manageren. (Det er riktignok en del spillere man også burde snarest skille lag med, men det er mer kompliserte saker å få gjennomført.)

Etter Palace-kampen så har ikke vi tålmodigste optimister noe å klamre oss til lenger.

Oppi det latterlige sirkuset av ekstreme kontraster sesongen har vært så langt, hadde vi tidligere i det minste comeback'ene mot Newcastle, Juventus, Chelsea og Bournemouth å klamre oss til - klassisk "never say die" United og tegn på at det Mourinho og spillerne drev på med fremdeles kunne ha en fremtid. Eller "comeback'ene" til Martial og Shaw også, for den saks skyld - to av de unge spillerne vi håper kan bli viktige brikker i et fremtidig storlag. Men etter en kamp med grundig demonstrasjon av den enorme klasseforskjellen mellom vårt eget lag og det ene av lagene vi ideelt sett ønsker å konkurrere om gull med, som deretter blir fulgt opp av en så uinspirert og tannløs forestilling som det man i går fikk på eget gress mot et lag på 16. plass. Da er det ikke rart at det er andre enn meg som også resignerer til slutt.

Tipper det fort er en direkte sammenheng mellom de to siste kampene. Spillerne som var på bana og på benken mot City kan umulig ha blitt uberørt av det de så og var med på. Flere av dem må ha gjort seg en og annen tanke i løpet av landslagspausen. Den elleveren som startet mot Palace skulle vært i stand til å vinne forholdsvis komfortabelt (á la seierne mot Burnley, Watford og Everton,) uten noen større kampplan eller peptalk enn "gå ut spill og kos dere". Men det var jo absolutt ingen glød og selvtillit å spore. Mourinho har åpenbart hatt sine feider med enkelte av spillerne, selv om det nok til tider har blitt hauset unødvendig opp i media. De fleste liker ham nok og støtter ham, kan ikke se for meg at han har mistet garderoba slik som han gjorde i siste Chelsea-sesongen. Men jeg tror samtidig at det pr. dags dato er enda færre i spillergruppa enn tidligere som like vel har genuint troa på en suksessfull fremtid med ham som sjef, og da blir det rimelig vanskelig å yte maksimalt på det jevne.

Men styret sparker ham derimot nok ikke før vi er slått ut av CL (eventuelt EL, etter hvert) og det er matematisk umulig å ta fjerdeplassen. Det kontrastfylte fjollesirkuset vil nok fortsette i noen måneder til. Og Gudene må vite hvem de inkompetente amerikanerne omsider finner på å erstatte ham med.

Friedrich_Carl_von_Savign
Friedrich_Carl_von_SavignInnlegg: 5
26.11.18 06:14

Vi bør kanskje begynne å innse at vi bare er en beskjeden klubb i Manchester City.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17380
26.11.18 08:01
MrManUtd: selv kapteinen på Helge Ingstad hadde nok ført United bedre enn Mourinho, skal sies.

Det som faktisk er det rare er at ikke alle nå har forstått at det kun er toppe toppe fagmenn som kun har en nubbesjanse til å føre ei så stor skute i havn.

Og dette i konkuranse med andre toppe toppe fagmenn og ikke som det iallefall høres ut som mange forfekter, nemlig at dette kunne også bestemora mi ha klart med de og de spillerne til rådighet som enkelte lag har. Og som da enkelte faktisk synest å mene i fullt alvor skal gå av seg selv nærmest selv om en ser store lag med den beste troppen sliter som fan i enkelte serier hvert år .

(Innlegget ble redigert 26.11.18 08:02)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17380
26.11.18 08:09
glycinello: Det er blitt nevnt av andre tidligere, men det var ikke bare Fergusons avgang som var årsaken til dagens problemer. Det at Gill gikk samtidig som Ferguson gjorde at man mistet en kontuinitet og et fundament bygget opp over flere tiår. Så ansatte man Moyes. I etterpåklokskapens lys så var jo det rimelig teit, men det første The Chosen One gjorde var å kvitte seg med en trenerstab som hadde vært med på mye under Ferguson. Vips var all kontuinitet opparbeidet over lang tid borte fra klubben. Nå er den øverste sportslige lederen en veldig flink finansmann som virker å være på altfor dypt vann når det gjelder å gjøre de riktige avgjørelsene som får oss ut av knipa.

Jeg tror det som står i glycinellos testamente , annet kapittell  siste vers er det viktigste her.

Arver en en fiskebåt så bruk den vegna som følger med båten for å se om den er fiskegjev før en supplerer med noe ny vegn.

Rome77
Rome77Innlegg: 10063
26.11.18 08:53
FrannyLee: Arver en en fiskebåt så bruk den vegna som følger med båten for å se om den er fiskegjev før en supplerer med noe ny vegn.

Noen råd i samme slengen hvis jeg arver ei hytte på fjellet?

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17380
26.11.18 10:08
Rome77: Noen råd i samme slengen hvis jeg arver ei hytte på fjellet?

Selg den og kjøp en ved sjøen istedet for. Måtte jeg bo der jeg ikke såg sjøen eller iallefall fjorden så måtte jeg fått godt betalt.

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 6045
26.11.18 10:21

Toppe fagmenn. 

Ribba
RibbaInnlegg: 36121
26.11.18 10:23
WaltonBreckRd: Samtidig vil det alltid være noen som hvisker han i øret at han gjorde det med ligaenes desidert beste og rikeste lag.

Ja, men de beste lagene vil jo gjerne ha de beste trenerne. For det er jo langt i fra alle trenerne som greier å trene de store lagene.

Men Pep har jo bevist at han er en manager for de store lagene. Og når han er ferdig med Juventus, kanskje han tar en tur til Paris for å avslutte karrieren og legger opp før han ender opp som Mourinho.

For det er jo ingen tvil om at Mourinho har vært en manager for de store lagene, men det virker som tiden har gått i fra han. Og det er jo en fare for Pep også om han fortsetter i gamet for lenge.

missChance
missChanceInnlegg: 54944
26.11.18 10:45

26. november 1992 - Eric Cantona forlater Leeds til fordel for Manchester United. United betalte £1.2 millioner. Og vi så oss ikke tilbake.

"He illuminated Old Trafford. The place was a frenzy every time he touched the ball." (Ferguson)

"Collar turned up, back straight, chest stuck out, Eric glided into the arena as if he owned the place." (Keano)

 

 

Dieu Est Mon Avant-Centre.

(Innlegget ble redigert 26.11.18 10:48)

Denat
DenatInnlegg: 3427
26.11.18 10:48
FrannyLee: fagmenn

Hva skyldes Man Utds sesongstart, kontra Liverpools sesongstart? Så sent som i august var du rimelig klar på at Mourinho ville havne over Klopp. Er dette noe du står for fremdeles?

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10171
26.11.18 11:52

7 poeng og 18 mål forskjell opp til topp fire. Etter 13 kamper. Smak litt på den. 

Som TBB skrev for en stund siden, en Hodgson med penger. Så passende. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17380
26.11.18 12:51
Denat: Hva skyldes Man Utds sesongstart, kontra Liverpools sesongstart? Så sent som i august var du rimelig klar på at Mourinho ville havne over Klopp. Er dette noe du står for fremdeles?

Er ikke like sikker , naturlig nok, men sånn er livet.

Selv Vintilla Mr Moxy og Rex Rodny havet på slakterbenken tilslutt .

Både Maradonna og Gerrard bla mener vel at han fortsatt er den beste bare for å nevne to?

(Innlegget ble redigert 26.11.18 12:56)

CryniX
CryniXInnlegg: 12853
26.11.18 13:09
TheUnitedWay: Som TBB skrev for en stund siden, en Hodgson med penger. Så passende.

En Hodgson uten penger nøytraliserte oss på vår egen hjemmebane uten problemer.

(Innlegget ble redigert 26.11.18 13:09)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24415
26.11.18 13:22

ESPN melder Pereira ut i januar for £10 mill. Arsenal og Chelsea er interesserte. Gi Mou enda mer tid, så han får solgt ALT av talenter. Jeg frykter at Martial er tapt. Han har 1 sesong igjen og går da gratis. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24415
26.11.18 13:39
Knaxern: Samme har gjengen på red army norge.

Spørsmål man må svare på for å bli medlem av idiotgruppa: Denne gruppa er kun for United-supportere. Er du det? Kan du legge til minst to venner som er United-supportere? Du må ha et eller annet på profilen din som tilsier at du er United-supporter, så fint om du gjør et bilde offentlig som tilsier det. Herregud, for en gjeng.

Denat
DenatInnlegg: 3427
26.11.18 14:04
FrannyLee: beste

Da står vi igjen med 2 alternativer.

1: Mourinho er ikke god nok.

2: Spillermaterialet er ikke godt nok.

Evt. en kombinasjon av dette. Men igjen, med så mye penger brukt og med såpass god tid på seg, faller vel også alternativ 2 ned på managerens skuldre?

missChance
missChanceInnlegg: 54944
26.11.18 19:39

At Old Trafford for MUFC pre-match press conference. Mourinho confirms Victor Lindelof will be "out for a while" -- a "proper injury", he says. Scan tomorrow (Oliver Kay)

"We have Bailly and Jones. Marocs Rojo has some little injury, and Victor an injury, a proper injury.

“So Jones, Smalling and Bailly are the three we have.”

(Innlegget ble redigert 26.11.18 19:48)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24415
AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 13081
26.11.18 20:25
Pogba6: Han arvet verdensklassespillere som Otamendi

Ja, når man har slike verdensklassespillere å rotere inn så er det jo lett. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
26.11.18 23:42

Otamendi er City sin dårligste stopper, men likevel bedre enn alle United sine stoppere.

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 13081
27.11.18 00:03

Ja, han er verdensklasse. 

Hadde vært festlig å bytte Sterling, de Bruyne, Otamendi og Kompany med Martial, Pogba, Lindelöf og Bailly sånn at Mourinho kunne fått bevist at han har en helt håpløs stall der kun de Gea er god nok.

Lezah
LezahInnlegg: 63950
27.11.18 09:06

Vi har samme spillere i de bakre ledd, men slipper inn en mrd mål mer enn tidligere sesonger. Eneste som er borte er Faria. Hvor viktig er han for at JM skal få 1-0 seirene sine?

Kiedis
KiedisInnlegg: 9807
27.11.18 09:18
Lezah: Vi har samme spillere i de bakre ledd, men slipper inn en mrd mål mer enn tidligere sesonger. Eneste som er borte er Faria. Hvor viktig er han for at JM skal få 1-0 seirene sine?

De underliggende defensive tallene er vel omtrent som i fjor, men marginer og De Gea berger ikke like mye av stumpene som de gjorde da. Er det ikke så enkelt?

 

Dux1
Dux1Innlegg: 33710
27.11.18 09:23

Mou har vel mer eller mindre påstått at forsøk på å spille mer offensivt blottlegger svakhetene i det bakre leddet. I tillegg har Matic stinket i (for) mange kamper denne sesongen.

En kombinasjon som oser baklengsmål...

Dux1
Dux1Innlegg: 33710
27.11.18 09:25

Andy Mitten: Mourinho får ikke sparken 

https://www.united.no/nyhetsarkiv/han-far-ikke-sparken-na/

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg