Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 13:52

Men hvem skal inn? Eddie Howe ville vært et nydelig, nesten romantisk valg. Det er nok likevel ikke helt i ånden til dagens ledelse.

Jeg vet at en type som Allegri ikke er populær blant Man Utd-supportere. Men man må snart kunne innrømme at det er noe heeelt annet enn Mourinho? 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11271
01.12.18 14:04
TheBelfastBoy: Jeg er svært lite tilhenger av å sparke en trener midt i sesongen. I utgangspunktet foretrekker jeg å være prinsipiell i denne type spørsmål. Men jeg har også et prinsipp om at man aldri må være for prinsippfast.

Det er et godt prinsipp!

Jeg er i utgangspunktet enig, for jeg tror ikke vi nødvendigvis plukker et eneste ekstra poeng (denne sesongen) om vi bytter ut Mourinho med noen andre. Men man kan kanskje få et nytt fokus når det gjelder spillerutvikling, samt at man slipper mobbing av spillere og utdriting av klubben.

Heller usikkerhet og kaos enn Mourinho.


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11271
01.12.18 14:06
TheBelfastBoy: Men hvem skal inn? Eddie Howe ville vært et nydelig, nesten romantisk valg. Det er nok likevel ikke helt i ånden til dagens ledelse. Jeg vet at en type som Allegri ikke er populær blant Man Utd-supportere. Men man må snart kunne innrømme at det er noe heeelt annet enn Mourinho?

Nesten alt er bedre enn Mourinho. De to du nevner hadde vært svært gledelig. Howe skjer nok aldri, men hadde definitivt vært det morsomste.

Slik det er nå, tar jeg hvem som helst. Ser ingen realistiske valg hvis totalpakke er verre enn Mourinho.


-Pat

Lezah
LezahInnlegg: 63989
01.12.18 14:13

Tar de fleste managere so går for å skape flere sjanser enn motstanderen nå. Jeg vet at jeg kunne gjort vettuge ting de to timene i kveld, men har begynt å få litt trening i å kunne gjøre litt jobbting samtidig med kamp. Før var det fullt fokus.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 14:13

I mine øyne er det mange måter å spille god fotball på. Mourinho har aldri stått for noe jeg har opplevd som god fotball.

Jeg tror mange fotball-nolduser i vår leir fikk seg en liten aha-opplevelse når Juve møtte Man Utd. Den type fotball Juve spilte mot oss klarer ikke vi levere mot et svakere PL-lag engang.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
01.12.18 14:16
CryniX: Neste gang Suzanne Sjögren er i ferd med å bli krenket kan de fortelle henne at hun kan sleike kølla mi først.

Anacondaen

glycinello
glycinelloInnlegg: 6131
01.12.18 14:23

Jeg tror ikke det hjelper det døyt å sparke manageren nå. Kanskje stemningen i troppen bedres, men neppe resultatene.  Det er nok heller ikke spesielt realistisk å tro/håpe at Mourinho får sparken før (det nærmer seg) sesongslutt. Skulle han få fyken før den tid, så blir nok ikke en ny manager klar før neste sesong uansett. Kanskje med unntak av Zidane som er arbeidsledig nå.

Men hypotetisk tar jeg et 6-3 tap med Egil Østenstad som tre-målsscorer dersom det betyr at Mourinho får sparken.

Er skepisk til Howe. Kun på grunn av størrelsen på B'mouth i forhold til det å gå til en av verdens største klubber som skal gjenreises. Godt mulig han hadde fått det til, men tror sansynligheten er større for at han hadde feilet.

Zidane er arbeidsledig, stort navn og har vært innom Real. Ser for meg at Woodward er sugen.

Det virker far fetched slik tingenes tilstand er nå, men Pochettino. En snøball har nok bedre sjans i helvete, men det "alt" er jo rett med den mannen. Fra filosofi på og utenfor banen.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 14:25

Vedrørende Howe har jeg ingen problemer med å forstå at man kan være skeptisk på bakgrunn av at man som trener i Man Utd står overfor helt andre utfordringer. Men resultatene hans er såpass eksepsjonelle at man likevel burde ha en dialog med han og forsøke å kartlegge hvordan han ville håndtert disse utfordringene.

Å benytte seg av typer som Butt, Carrick og McKenna kunne feks vært fornuftig.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7718
01.12.18 14:30
TheBelfastBoy: Jeg vet at en type som Allegri ikke er populær blant Man Utd-supportere. Men man må snart kunne innrømme at det er noe heeelt annet enn Mourinho?

Hvorfor er folk negative til Allegri? 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 14:34

Det er vanskelig å forstå. Men om man ikke ser særlig mye av Juve kan nok stereotyper og et par toppkamper i CL mot langt mer ressurssterke klubber gjøre at man tror dette er en form for Mourinho v2.0. Negativ fotball etc.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18825
01.12.18 14:37
TheBelfastBoy: Det er vanskelig å forstå. Men om man ikke ser særlig mye av Juve kan nok stereotyper og et par toppkamper i CL mot langt mer ressurssterke klubber gjøre at man tror dette er en form for Mourinho v2.0. Negativ fotball etc.

Kan jo være at noen har sett litt mer fotball med Juve/Allegri enn du antyder og har dannet seg ett inntrykk av fotballen han står for. 

Dog, skal sies at de har sett mer positive ut denne sesongen med Ronaldo på laget. 

(Innlegget ble redigert 01.12.18 14:39)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24588
01.12.18 14:38
LeCoq: Allegri

Spektakulær karriere som spiller.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 14:39

Man må gjerne mene Allegri er kynisk. Det er han. Men dersom man mener at Allegri er noe av det samme som Mourinho har man enten ikke sett særlig av Juve eller har man ikke ikke forstått hva man har sett. Det samme gjelder forresten Conte.

(Innlegget ble redigert 01.12.18 14:40)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18825
01.12.18 14:46
TheBelfastBoy: Man må gjerne mene Allegri er kynisk. Det er han. Men dersom man mener at Allegri er noe av det samme som Mourinho har man enten ikke sett særlig av Juve eller har man ikke ikke forstått hva man har sett.

Poenget er vel mer at Allegri neppe er en type som står til den filosofien om offensiv fotball United bør etterleve, akkurat som Conte. Sarri er vel egentlig den italienske treneren som ligger nærmest United-mentalitet slik jeg ser det. 

Ser dog ikke poenget med å hente nok en trener som ikke "passer inn". Dog, med Woody på laget blir jeg ikke overrasket om det skjer. 

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7718
01.12.18 14:49
TheBelfastBoy: Det er vanskelig å forstå. Men om man ikke ser særlig mye av Juve kan nok stereotyper og et par toppkamper i CL mot langt mer ressurssterke klubber gjøre at man tror dette er en form for Mourinho v2.0. Negativ fotball etc.

Ser den. Er åpenbart ikke champagnefotball, men man får en struktur, en sterk organisering og kanskje det viktigste av alt: En plan, som jeg føler er den største mangelen til United under Mourinho.

Sammenligningen med sistnevnte er rimelig tynn, og jeg synes heller ikke at en Pochettino er voldsomt mye mer underholdende enn Allegri. 

(Innlegget ble redigert 01.12.18 14:49)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 14:53

Han er også mer fleksibel mht å få det beste ut av spillerne han disponerer. Mourinho skal på død og liv tvinge alle inn i egen støpeskjeform, og det er en enorm svakhet som gjør at flere spillere fremstår langt svakere enn hva de er.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 14:55

Dette med «ikke passer inne» er en evig myte. Dersom treneren er dyktig passer han inn.

Fergusons årgang fra 2009 til 2013 stod ikke for bedre eller mer offensiv fotball enn Allegri. Snarere tvert i mot. Han tilpasset seg mannskapet han hadde tilgjengelig på samme måte som andre dyktige trenere gjør.

(Innlegget ble redigert 01.12.18 14:55)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
01.12.18 14:55
TheBelfastBoy: Men hvem skal inn? Eddie Howe ville vært et nydelig, nesten romantisk valg. Det er nok likevel ikke helt i ånden til dagens ledelse.

Dette er min ønskeliste, der realisme spiller inn i viss grad. Nummerering er tilfeldig:

1. MP.

+ Tydelig spillestil, begynner å få erfaringen fra toppsjiktet i PL og CL, ser ut til å være flink på utvikling, alder, bra man management.

- Kan fortsatt ikke proper engelsk, ustabile prestasjoner (og 0 trofé), ekstremt detaljorientert, god venn av Balague.

2. Max Allegri.

+ Gjort Juventus til Europas beste lag (?), fleksibel taktisk, lang erfaring fra toppsjikt hjemlig liga og CL. Juve på OT var noe av det beste jeg har sett i senere tid. Ringrev rett og slett.

- Vil trenge et kompetent apparat for å lykkes. Har enorm suksess i et system der han får hjelp. Veldig få åpenbare minus her.

3. ZZ.

+ Navnet, personligheten, man management. Fleksibel og pragmatisk på taktikk. Vinnertype og magnet for alle typer spillere.

- Uprøvd utenfor Madrid og gjorde det dårlig med B-laget. Neppe voldsomt interessert heller (trenger ikke pengene) og hadde enkeltkamper hvor han ble fullstendig avkledd.

4. Conte.

+ Ville nok fått skikk på laget umiddelbart og vi hadde fått en kortsiktig opptur over 12-18 mnd. Ledig nå. Kjenner kravene til PL.

- Dårlig man management. Ryker uklar med ledelsen konsekvent. Lite fleksibel taktisk. Takler ikke mind games, uprofesjonell?

5. Eddie Howe.

+ Romantisk ansettelse, kjenner nå PL veldig godt. Ville nok ha satset på akademi og spillestilen er morsom å se på. Fått veldig mye ut av begrensede spillere. Engelsk!

- Innrømmer at han ikke er god i markedet, vanskelig å si hvordan han ville takle overgangen fra lave forventninger til enorme. Slår meg ikke som en taktisk ringrev, men jeg vet ikke nok om dette til å være bastant.

Så er den haug med folk som per nå ikke er aktuelle, men som kan være det om 6-18 måneder. Jeg tror selv Mourinho ryker senest til sommeren om han ikke ved et mirakel skulle vinne CL og da må man hente noen. Hadde det vært snakk om halvannet år fra nå kunne både Sarri og Tuchel vært aktuelle, da vi vet med en ganske stor sample size at de vil enten få sparken eller bite seg ut med noen.

Felles for alle er at de trenger et moderne sportslig apparat rundt seg. Hvis Ed har tenkt til å fortsette å være Florentino Perez er det kun ZZ som passer inn i hans oppsett, mens alle øvrige vil få betraktelig bedre betingelser om man setter opp organisasjonen på en skikkelig måte.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18825
01.12.18 15:06
TheBelfastBoy: Dette med «ikke passer inne» er en evig myte. Dersom treneren er dyktig passer han inn. Fergusons årgang fra 2009 til 2013 stod ikke for bedre eller mer offensiv fotball enn Allegri. Snarere tvert i mot. Han tilpasset seg mannskapet han hadde tilgjengelig på samme måte som andre dyktige trenere gjør.

Veldig uenig i at Allegri står for en fotball som er i nærheten av hva SAF gav oss. Texas-fotballen i starten av 2011 har han aldri vært i nærheten av. Tilpasningsdyktig er han ja, kan være enig i det. 

Vi har hatt dyktige trenere i både van Gaal og Mourinho, begge blir nå sett på som feilansettelser. 

Problemene våre stikker dypere enn bare manageren, men man bør bestrebe seg i å finne managere med en offensiv filosofi og som gir sjanser til yngre spillere. Allegri er vel ikke kjent for noen av delene. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 15:07

Mourinho har aldri vært en dyktig trener og van Gaal var kraftig utdatert.

Jeg synes generelt Man Utd spilte kynisk og kalkulerende de siste fire årene til Ferguson. Det var unntak, men det var ikke regelen. Mannskapet tatt i betraktning var det helt ok.

(Innlegget ble redigert 01.12.18 15:09)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18825
01.12.18 15:09
TheBelfastBoy: Mourinho har aldri vært en dyktig trener og van Gaal var kraftig utdatert.

I etterpåklokskapens ånd er det veldig enkelt å trekke slik konklusjoner ja......

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 15:14

Du får se hva jeg skrev før Mourinho ble ansatt. Eller hva jeg har sagt i ca ti år.

Og jeg var overhode ikke alene. Svært mange så og forsto Mourinhos opplagte begrensninger.

(Innlegget ble redigert 01.12.18 15:18)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17491
01.12.18 15:16
mjordan23: I etterpåklokskapens ånd er det veldig enkelt å trekke slik konklusjoner ja......

Selv om det nok vel vil være forholdsvis mange kjente  fotballfagfolk og andre i det internasjonale fotballmiljøt som faktisk ikke vil kjøpe en sånn konklusjon selv om det muligens ikke tikker nok bokser hos dere.

Mange vil nok mene og mener at begge gjorde å gjør en rimelig godt jobb også og er faktisk i tvil om noen kan gjøre det noe bedre .

Eller at mulighetene for det ialleall ikke er innlysende.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 15:21

Det er helt riktig Franny; mange vil nok mene noe!

BlackenedJustice
BlackenedJusticeInnlegg: 20857
01.12.18 15:53

Gleder meg til Lukaku ender måltørken og redder poeng med sin utligning i det 88. minutt i kveld. 

wig1
wig1Innlegg: 3360
01.12.18 16:11
BlackenedJustice: Gleder meg til Lukaku ender måltørken og redder poeng med sin utligning i det 88. minutt i kveld.

Det skal feires med Cognac.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20327
01.12.18 16:50

-

(Innlegget ble redigert 01.12.18 16:50)

Lezah
LezahInnlegg: 63989
01.12.18 17:18
TheBelfastBoy: Det er helt riktig Franny; mange vil nok mene noe!

Kjør debatt!

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
01.12.18 17:19

Kun meg som heier på Soton i kveld?

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24588
01.12.18 17:33

Matic som stopper. Med Jones som makker.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg