Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17488
03.12.18 18:40
wazzzza: Håper jeg man holder seg langt unna, slik som Real Madrid gjorde. Samme typen som Mourinho, og samme defensive rælet. Itiliegg til alt det utenomsportslige tullet han tar med seg.

Alle store fotballklubber med suksess må bygges på ett stødig def. fundament. Det er jo ikke der problemene ligger med dere og med Mou.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15457
03.12.18 18:57
FrannyLee: problemene ligger med dere og med Mou.

Gjør vel det? United har sluppet inn 23 mål på 14 kamper, kun de fire nederste på tabellen har sluppet inn mer. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17488
03.12.18 19:01
WaltonBreckRd: Gjør vel det? United har sluppet inn 23 mål på 14 kamper, kun de fire nederste på tabellen har sluppet inn mer.

Har vært litt spessielt på starten i år ja , defensivt også, det er det vel ikke mulig å stikke under kjøkkenbordet.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41681
03.12.18 19:20
Dux1: Conte er omtrent like mye en omstridt personlighet som Mourinho er. Italieneren har kommet i klinsj med både ledere og spillere i sin tid som topptrener. I tillegg er han fanatisk opptatt av detaljer og taktikk. At han kan bære United tror jeg på, men hvor lenge vil det vare? Er han en type manager jeg ville bygget nye United rundt? Jeg tror ikke det! Jeg mener klubben nå bør se etter personlighet - en trenertype som passer inn i United-kulturen. Conte er mer den reddende engelen(!) enn en trener du ser for deg bli på OT de neste fem-seks åra. United som klubb er ikke der. Den trenger sårt stabilitet og et solid fundament å bygge seg opp på.

Conte har nå 3 år som Juve-trener, 2 år som Italia-trener og 2 år som Chelsea-trener. I denne perioden er det vel egentlig kun den siste sesongen i Chelsea som har vært noe annet enn meget bra. Det som hendte den siste sesongen der, var dog noe spesielt. En ting var at Conte var vel konfliktorientert, men lurer også på hva som skjedde på transfermarkedet det året. Det var veldig mye rart. Var det Contes eller andres hovedansvar?

Uansett tror jeg Conte er det beste valget om dere skal ha inn et tilnærmet førstevalg fra dag 1. Ville følt meg sikrere med Conte enn med Zidane og Jardim.

Alternativet er å prøve seg med Carrick frem mot sommeren og gå etter en mer typisk lagbygger. Pochettino bør da være et klart førstevalg. Howe virker også spennende, men spørsmålet er jo om United-ledelsen tør å gå for et såpass uprøvd navn kontra f.eks Conte eller Zidane.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
03.12.18 19:25

Jeg klarer ikke helt å fri neg fra tanken om at Ranieri og Conte litt tilfeldig fant gulloppskriftene sine i PL.

I lang tid stilte omtrent hele ligaen opp i lik formasjon. 4231 er suverent det, men kanskje mest effektivt mot andre lag som stiller i samme formasjon.

Så kom først Ranieri, nærmest som et gufs fra fortiden, med sin 442.  Mot lag som var stilt opp for å stoppe 4231 og en generasjon spillere som knapt hadde noen erfaring med det å spille mot 442. Leicester ble annerledes. Ekle å spille mot.

Sesongen etter kom Conte inn. Etter en famlende start hvor han ikke fant noe som funket, landet han på 343. Igjen noe nytt. Og det skulle vise seg å være veldig effektivt. Til noen fant motgiften.

Syke greier egentlig. Våren 2017 var det en peak med 12 PL-lag som startet en runde med tre stoppere. Halvannet år etterpå er det vel ingen lag igjen som har tre bak i sin foretrukne formasjon?

Nå er selvfølgelig Conte en dyktig trener, men henter man han inn for å finne opp kruttet på nytt, er nok sjansen for å mislykkes stor. Og er det noe annet enn formasjonsgrepet ved Chelsea-oppholdet hans som gjør han attraktiv? Var det ikke like mye støy og politikk med han som med Mourinho?

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
03.12.18 19:26
TheBelfastBoy: Det har egentlig aldri funket med trenere med temperament i Man Utd..:)
Sir Alex var jo kjent for sitt temperament. I alle fall internt blant spillerne. Giggs har jo uttalt at han var livredd for han. Den berømte hårføneren er jo kjent. Når United hadde spilt en dårlig 1. omgang så var det mange som sa at nå kommer det til å smelle i garderoben. Vi kan jo også ta med den berømte støvelen som traff Beckham. Vi skal heller ikke glemme Tommy Doc som tok oss opp fra 2 divisjon og tok 1 divisjon med storm med angrepsfotball klubben knappt hadde sett maken til . Det var høyrisiko fotball og Tommy var gal. Vi husker også han sto på Albert Square og lovet oss å ta hjem FA cupen neste år etter at vi tapte mot Soton. "I promise you, the best fans in the world". Fyren var et kokekar, men fikk dessverre sparken da han knullet dama til fysioen. Han var høyt elsket og aldri glemt. Så kom trege Sexton . En stille og rolig fyr. Fotballen var heller ikke noe fyrverkeri. Big Ron hadde da også temperemant. Her skjønner jeg ikke poenget ditt. 
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41681
03.12.18 19:31
caliblue: Nå er selvfølgelig Conte en dyktig trener, men henter man han inn for å finne opp kruttet på nytt, er nok sjansen for å mislykkes stor. Og er det noe annet enn formasjonsgrepet ved Chelsea-oppholdet hans som gjør han attraktiv? Var det ikke like mye støy og politikk med han som med Mourinho?

Vel, du klarer ikke 93p og 85-33 i målforskjell i hovedsak pga formasjon. Laget hang godt sammen og var bunnsolid organisert. Det var heller ikke akkurat spekket med stjernespillere med typer som Moses og Alonso på vingbackene, Pedro som en av kantspillerne og utskjelte Cahill og backen Azpilicueta som stoppere. Det var uten tvil en god innsats.

Og Contes lag har prestert like godt eller bedre enn forventet i omtrent alle år han har styrt dem, bortsett fra i 17/18-sesongen. Som sagt er det mest grunn til å spørre hva som skjedde på transfermarkedet. Der feilet de helt, og var det Contes ansvar?

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10501
03.12.18 19:34
caliblue: Halvannet år etterpå er det vel ingen lag igjen som har tre bak i sin foretrukne formasjon?

Arsenal har spilt med det de to siste kampene mot Bournemouth og Spurs.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
03.12.18 19:35
FrannyLee: Har vært litt spessielt på starten i år ja , defensivt også, det er det vel ikke mulig å stikke under kjøkkenbordet.

Vi ble reddet av en umennesklig keeper forrige sesong. Det var ikke så bra defensivt da heller, men det er hakket verre nå. I fjor var det vel bare tre klubber som hadde flere avslutninger mot seg. Du er på villspor Franny.

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1045
03.12.18 19:36
TheBelfastBoy: Muligens verdens beste trener og akkurat nå svært undervurdert.

Det er fantastisk hvor forskjellig man kan se fotball på, og hvordan trynefaktor virker inn på våre vurderinger.

Den ene dagen lirer du av deg at Mourinho med sine åtte ligagull i fire forskjellige land, minst to cuptitler med alle fem lagene han har ledet - deriblant to CL-titler med forskjellige lag, det ene av dem fra utenfor de fire store ligaene, i tillegg til andre meritter som f.eks. den nåværende poeng- og scoringsrekorden i La Liga - alt sammen i løpet av en tolvårsperiode - "aldri har vært en dyktig trener."

Mens den neste dagen vurderer du Conte som muligens verdens beste trener.

Hvor mye veier forrige sesongs imponerende prestasjon med hans regjerende PL-mestere, i den vurderingen?

Eller hvor mye veier Chelseas glimrende FA-cupfinale mot tabellfemmer Arsenal, sesongen før?

Eller glem den finalen ... kanskje forrige sesongs FA-cupfinale mot oss veier litt tyngre. Scorer på et tidlig straffespark, parkerer bussen de siste 60-70 minuttene.

...det er slik tilnærming og mentalitet vi vil ha i United nå. Ikke det vi får av Mourinho som er en "total mismatch med det United står for."

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
03.12.18 19:44

5 beste managere.

1. Allegri

2. Emery

3. Conte

4. Ancelotti

5. Tuchel

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7420
03.12.18 19:46

Få ut mou og pogba, så kan carrick få sitte ut året, eneste løsning pr nå, det er ingen åpenlyse kandidater til å erstatte mou enda, all inn for pochettino i sommer

KommersK
KommersKInnlegg: 5850
03.12.18 19:51
FrannyLee: spessielt

Hvor mange forsøk trenger du på å skrive dette ordet riktig? Er vel oppe i over ti varsler nå. Tror du virkelig at det faktisk skal staves sånn? Eller har du fullstendig mistet evnen til å lære? Var det dårlig symbiose i klasserommet, eller var det bare mellom deg og læreren?

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20326
03.12.18 19:57

Ah, så du var også en av disse som ikke klarte se bak trofeskapet til Mourinho da han ble ansatt? Sikker skuffet nå.

Jeg liker Mourinho som type. Men jeg synes ikke han er en dyktig trener. Det har jeg hevdet i mer enn ti år. Til tross for gode resultater. Det har blant annet handlet om forutsetningene han har fått.

Antonio Conte mener jeg derimot er en dyktig trener, og han var også den jeg ønsket lenge før Mourinho ble ansatt. Det handler om flere ting. Men jeg skal også innrømme at jeg synes han har avslørt noen svakheter i løpet av hans tid i PL. Men ingen er uten svakheter, og selv Ferguson hadde områder hvor han ikke var like dyktig.

 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24588
03.12.18 20:03

Topp 4 et mirakel. -Mourinho

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12921
03.12.18 20:08
GreySerpent: Topp 4 et mirakel. -Mourinho

“Until last year I said that finishing second was a fantastic thing because of the qualities we had in comparison to the quality of the other teams that are fighting for the top four. Already last year I said it. And this year with more problems that we have had, it proves what I said at the beginning of the season, that it would be a very difficult season.” On his aspirations for the season, he said: “Try to win as many points as possible and try almost the miracle of finishing fourth.”

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
03.12.18 20:08
Pogba6: 5 beste managere. 1. Allegri 2. Emery

Såpass ja.(?) Veldig fornøyd med Emery så langt, men rater han ikke som verdens nest beste manager. Holder enn så lenge Guardiola, Simeone, Klopp og sikkert en del flere over han

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
03.12.18 20:08
Slikkepott: On his aspirations for the season, he said: “Try to win as many points as possible and try almost the miracle of finishing fourth.”

Er vel bare ti dager han sa han trodde vi skulle klare topp 4.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
03.12.18 20:17

Guardiola er ikke topp 10. Makan til oppskrytt manager skal man lete  lenge etter. Fyren er totalt avhengig av å ha en perfekt stall med verdensklasse og trippeldekning i alle ledd.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
03.12.18 20:18

Vi har ikke stall til topp 4. Forsvaret vårt er ikke topp 10 i PL en gang.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
03.12.18 20:24
Pogba6: Guardiola er ikke topp 10. Makan til oppskrytt manager skal man lete  lenge etter. Fyren er totalt avhengig av å ha en perfekt stall med verdensklasse og trippeldekning i alle ledd.

Og med en så sterk stall så har han satt sammen tidenes beste PL-lag over en sesong, og kan kanskje slå den rekorden på nytt. Han er verdens beste lagbygger hvis penger ikke er et tema. Mourinho (og LvG før han) har jo også brukt absurd mye penger uten å få til noe som ligner i det hele tatt på suksessen til Pep.

Jobben Pep har gjort med dette Man City-laget er veldig imponerende, selvom jeg er enig i at det er litt skuffende at han "måtte" bruke så mye penger for å få det til. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15457
03.12.18 20:26
Slikkepott: “Try to win as many points as possible and try almost the miracle of finishing fourth.”

Ganske rart at han snakker ned stall og forventninger såpass mye nå. Dette er jo hans tredje sesong, hvor flere av spillerne er hans utvalgte. Mourinho så ganske annerledes på det for 2 år siden. 

""I want to be champion," Mourinho said in The Sun on Sunday. "To say before the season starts that the top four is the target? The top four is not the target. We want to play to be champions."

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
03.12.18 20:30

Guardiola arvet PLs desidert beste stall. Verdensklasse i alle ledd og når man da bruker 6-7 milliarder på den allerede beste stallen så skjønner man jo at det ikke er særlig imponerende. Ingen andre lag har noen gang vært i nærheten av å ha en slik stall som City.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17488
03.12.18 20:39
Pogba6: Guardiola arvet PLs desidert beste stall. Verdensklasse i alle ledd og når man da bruker 6-7 milliarder på den allerede beste stallen så skjønner man jo at det ikke er særlig imponerende. Ingen andre lag har noen gang vært i nærheten av å ha en slik stall som City.

Om en ser bort fra kostnader på overprisede spillere så er etter mine begreper ikke råtalentene\råvarene i Citystallen noe bedre enn ett par,tre andre staller men Pep får de til å se glimrende ut, som SAF klarte med tildels midt på treet talent.

Jeg er rimelig overbevist om at det er mye større sannsynlighet for at Pep vant med Unitedstallen med sine ideer og coaching  enn Mou med Citys ditto. Det samme med Pothches tottenhams ditto. Det handler i alle hovedsak om å få vinnervilje og kultur for å få vinnerskallementalitet inn i hver enkelt.

Arsenal og Chelseas menn har jeg for lite greie på for å kunne uttale meg om og Klopp er nok den jeg har mest tro på kunne tatt City til gull selv med Pep i ett av de andre gullfeltetlagene.

(Innlegget ble redigert 03.12.18 20:41)

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1045
03.12.18 20:42
Pogba6: 5 beste managere. 1. Allegri 2. Emery 3. Conte 4. Ancelotti 5. Tuchel

Man kan mene det man vil om om hvordan fotballen som oftest ser ut, personlig synes jeg den får litt mer pepper enn den fortjener, men jeg synes det er rart at ikke Diego Simeone nevnes oftere i forbindelse med slike diskusjoner og lister.

Det ufattelig sensasjonelle seriegullet i 13/14-sesongen - for ikke å snakke om at hans tynne, utslitte og delvis skadeskutte tropp bare var en utligning på overtid av overtida fra å også ta CL-tittelen det året - kunne vært et slags "lykketreff" á la Leicester. Men til tross for bl.a. tidvis "tvungne" salg og utskiftninger har Simeones lag forblitt i toppsjiktet av La Liga - nummer to senest forrige sesong, og bare tre poeng bak gullvinner Barca i 15/16. De var jo dessuten tilbake i CL-finalen bare to år etter sensasjonssesongen, og kan stadig vekk ansees som et av de fem-ti beste lagene i Europa.

Tatt i betraktning alt av trofeer, tall og statistikk siden han tok over Atletico i småskrøplig forfatning for nesten nøyaktig syv år siden (alldeles ikke verst det han gjorde i Argentina og Italia før den tid, heller) så regner jeg Simeone lett som en av de aller beste trenerne i verden.

Har vært litt inne på tanken tidligere, men føler ikke lenger at han er den typen jeg vil ha inn som nestemann i Uniteds sjefsstol. Like vel synes jeg han er det soleklart mest spennende blant alle "se hva han har fått til i en mindre klubb med begrensede midler, tenk hva han kan få til i en ressurssterk storklubb" manageremnene som finnes der ute.

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28212
03.12.18 20:55

Give it to Giggsy till the end of the season

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
03.12.18 20:56

Walker PLs beste hb i flere år før han ankom City, Kompany en av PLs aller beste stoppere i en årrekke, Laporte og Stones er to av verdens største stoppertalenter, Mendy Europas beste vb når han ankom.

Fernandinho en av PLs beste DM i flere år og fast på Brasil. David Silva, en av de aller største spillerne man har hatt i PL, og definitivt en av de beste i Europa, De Bruyne var og en av de aller beste i PL og Europa før Pep kom til klubben. Gundogan kanskje den beste midtbanespilleren i Bundesligaen. Bernardo Silva var en av de største spillerne i Europa det året han ankom City.

Sane et av verdens største talent som har alt. Sterling et av PLs største talenter gjennom flere år. Aguero. PLs beste spiss i en årrekke. Gabriel Jesus verdens største spisstalent.

Neida, ikke mye talent der nei. Fullt av middelmådigheter ja.

masterpool
masterpoolInnlegg: 18524
03.12.18 21:03

Allegri faktisk. Få om noen, har kommet til et mer dekket bord i en av de største ligaene noengang. Juventus er helt overlegne økonomisk i serie A. Langt over det City er i PL.

Emery fikk fyken i PSG, fordi han ikke klarte akkurat det Pep klarer i City.

Tenk å nevne disse to som de beste managerne, når man ikke ser jobben Pep gjør med City.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41681
03.12.18 21:08
Pogba6: Walker PLs beste hb i flere år før han ankom City, Kompany en av PLs aller beste stoppere i en årrekke, Laporte og Stones er to av verdens største stoppertalenter, Mendy Europas beste vb når han ankom. Fernandinho en av PLs beste DM i flere år og fast på Brasil. David Silva, en av de aller største spillerne man har hatt i PL, og definitivt en av de beste i Europa, De Bruyne var og en av de aller beste i PL og Europa før Pep kom til klubben. Gundogan kanskje den beste midtbanespilleren i Bundesligaen. Bernardo Silva var en av de største spillerne i Europa det året han ankom City. Sane et av verdens største talent som har alt. Sterling et av PLs største talenter gjennom flere år. Aguero. PLs beste spiss i en årrekke. Gabriel Jesus verdens største spisstalent.

Dog utvikler han spillere i motsetning til Mourinho. Sterling og Sane har begge tatt store steg under ham. Det samme gjelder Stones. Og De Bruyne har også nådd nye høyder. I tillegg har han holdt typer som Fernandinho, Silva og Aguero på et vedvarende særs høyt nivå.

Hva har Mourinho klart? Er Pogba, Lukaku, Sanchez og Martial på det nivået man burde forvente? Hva med utvikling av typer som Bailly, Lindeløf, Rashford, etc? Er det noen som helst utenom Lindgard som har tatt steg fremover under Mourinho i United?

qbah
qbahInnlegg: 49465
03.12.18 21:08

Oppe i alt det miserable om dagen har Andy Tate laget en kjempehit av en sang, om ikke annet. Det er da noe. 

ENJOY.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg