Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12623
19.12.18 21:08
Zenix: Og så er det jo like moro å se hvordan slike som deg totalt ignorerer inflasjonen i markedet siden Neymar-overgangen, og på hvilken måte dette gir et kunstig høgt forbruk sammenlignet med eksempelvis Utd. Alisson og Van Dijk ville kostet en tredjedel av sine respektive summer forrige sommer, jfr. eksempelvis signeringen av Salah.  Og så kan det vel nevnes at debatten var snudd på hodet for x-antall sesonger siden, når dere kjøpte eksempelvis Pogba for det som da var rekord, og dette skyldtes at dere "var en mer attraktiv klubb enn Liverpool", og at spillere fra den hyllen dere "kunne få tak i" kostet mer enn det vi fikk tak i.
Men selvsagt gjelder slike gangsyn kun Liverpoolsupportere, og du er noe av det mest nyanserte og objektive som spankulerer her inne. Men for all del; om du sover bedre om natten med situasjonen Utd er i fordi Liverpool har brukt mye penger det siste året, så værsegod. Jeg kan forsikre deg om at ytterst få Liverpoolsupportere bryr seg nevneverdig om andre måtte mene at det er pengebruken som gjør at vi leder Premier League.

Slike som deg

Hør her, det er jul så jeg skal ikke være slem. Jeg respekterer det faktum at andre mennesker ikke nødvendigvis har det bra og at de dermed har et behov for å la det gå ut over vilkårlige personer.

Nei, jeg ignorerer selvsagt ikke inflasjonen i markedet. Du må gjerne argumentere for at Alisson og Van Dijk ville kostet 1/3 av sine respektive summer hadde de blitt hentet før Neymar ble solgt til PSG, men jeg antar at du da også ønsker å argumentere for at Coutinho også hadde blitt solgt for 1/3 av det han gikk for.

Kan ikke se at jeg har sagt noe positivt om summene vi har brukt på spillere samtidig som jeg har rakket ned på Liverpool for summene dere har brukt. Ellers har jeg heller ikke direkte sagt at det er pengebruken som gjør at dere leder Premier League, og at dere skal bry dere nevneverdig, tvert imot har jeg sagt at dere har kjøpt klokt. Kommentaren min var lite annet enn en referanse til påstanden til mcdermott om at Klopp ikke har brukt mye.

God bedring.

 

 

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1953
19.12.18 21:08
missChance: Du tipper ganske riktig!

Hehe, beklager feilen og takk for at du lærte meg det, har hørt at "alikevel" er en av de mest vanlige feilene nordmenn gjør grammatisk, og at det riktige er "likevel", og antok derfor at "allikevel" var en "dobbel-feil" ettersom det i tillegg har dobbel l. Ser på skriftlig.no at begge er lov, men at "likevel" vanligvis anses som den beste skrivemåten, litt som enda kontra ennå og i kontra på i mange tilfeller :) Hovedpoenget var uansett at setningen du skrev traff bra, og det er i hvert fall riktig ;-)

Jobo78
Jobo78Innlegg: 160
19.12.18 21:10

Man Utd willing to pay world-record fee for Mauricio Pochettino

 

£40 million ? Mer ?

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11179
19.12.18 21:11
Jobo78: Man Utd willing to pay world-record fee for Mauricio Pochettino   £40 million ? Mer ?

Ei litta Fred? Virker som en no-brainer.


-Pat

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1953
19.12.18 21:13
missChance: Da står det bare igjen å fortelle at det faktisk er helt lov å starte en setning med 'men'. Det knuser nok noen illusjoner!

Litt utenfor temaet, men det er ikke mulig. Man kan selvsagt skrive "men" hvor man vil, men en "setning" som starter med "men" er ikke teoretisk sett en setning, og ville gitt "minuspoeng" på norskprøver :)

kytec
kytecInnlegg: 47876
19.12.18 21:14
Pumarsenalexis: har hørt at "alikevel" er en av de mest vanlige feilene nordmenn gjør grammatisk, og at det riktige er "likevel", og antok derfor at "allikevel" var en "dobbel-feil" ettersom det i tillegg har dobbel l. Ser på skriftlig.no at begge er lov, men at "likevel" vanligvis anses som den beste skrivemåten,

Og det var dagens utgave av språktimen. 

missChance
missChanceInnlegg: 54585
19.12.18 21:17
Pumarsenalexis: Litt utenfor temaet, men det er ikke mulig. Man kan selvsagt skrive "men" hvor man vil, men en "setning" som starter med "men" er ikke teoretisk sett en setning, og ville gitt "minuspoeng" på norskprøver :)

Kjære deg, vi har ikke norskprøve. Dette er en skoleregel som Finn Erik Vinje kalte "en riktig dum regel". Kommareglene har ikke noe med det å gjøre :D

Den kan være en retningslinje, men både 'og' og 'men' kan starte setninger - og være setninger. 

Hilsen Språkrådet ...

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:18)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11179
19.12.18 21:17
Pumarsenalexis: Litt utenfor temaet, men det er ikke mulig. Man kan selvsagt skrive "men" hvor man vil, men en "setning" som starter med "men" er ikke teoretisk sett en setning, og ville gitt "minuspoeng" på norskprøver :)

Dette er nok ikke helt riktig. Berhersker man språket godt, er det fritt frem å leke seg med det. Det er ikke galt å starte en setning med "men". Siden du neppe, uten videre, stoler på en random dude på VGD, slenger jeg med denne linken.

Om den primitive "aldri men i starten av setninger"-regelen:

Opphavet er ukjent, men det er nettopp en skoleregel som mange har måttet lære opp gjennom årene. Den uttrykker ingen absolutt sannhet, men som retningslinje er den kanskje ikke så verst.

Å innlede setninger med «og», «men» eller «for» kan være et stilistisk virkemiddel. Vil man bevare virkningen, bør man bruke virkemiddelet med måte, ja, kanskje bare der det er det beste alternativet. 


-Pat

missChance
missChanceInnlegg: 54585
19.12.18 21:19

Troppene samler seg til norskundervisning :D

To sjeler, samme tanke.

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:19)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11179
19.12.18 21:19
missChance: Den kan være en retningslinje, men både 'og' og 'men' kan starte setninger - og være setninger.

Og ikke nok med det, berhersker man språket tilstrekkelig, kan man til og med tillate seg å skrive ord feil - med vilje! 


-Pat

missChance
missChanceInnlegg: 54585
19.12.18 21:21
John||Locke: Og ikke nok med det, berhersker man språket tilstrekkelig, kan man til og med tillate seg å skrive ord feil - med vilje!

Og det knaser i illusjoner rundt omkring! 

CryniX
CryniXInnlegg: 12770
19.12.18 21:26
Denat: Spennende hvordan enkelte tror at folk som Pogba, Sanchez og Lukaku plutselig skal bli supergode, bare for at Mourinho er borte. Som om han ikke har peiling på hvordan han får det beste ut av spillere.  Det blir naturligvis en solid jobb for OGS å få det beste ut av alle spillerne, og det er neppe så enkelt som å gi dem en klem og ønske dem lykke til.

Helt evneveikt hvordan du presterer å konkludere med dette dersom du faktisk har tatt deg tid til å lese innleggene som har kommet de siste to døgnene. Nesten verdig et slags diplom.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1953
19.12.18 21:26
missChance: Kjære deg, vi har ikke norskprøve. Dette er en skoleregel som Finn Erik Vinje kalte "en riktig dum regel".  Den kan være en retningslinje, men både 'og' og 'men' kan starte setninger - og være setninger.  Hilsen Språkrådet ...

Dumme regler er også regler :) Det finnes ingen grammatiske regler på skolen som ikke også gjelder i resten av samfunnet, og det var språkrådet jeg henviste til. (Merkelig at de skriver motstridende info på siden sin, men antar at de mener skjønnlitteratur, og ikke sakprosa (som dette i hvert fall er i nærheten av) i det du/dere henviser til. Hvis det likevel er så viktig for deg å skrive slik, bør du fortsette med det :)

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:31)

KommersK
KommersKInnlegg: 5850
19.12.18 21:27
John||Locke: Og ikke nok med det, berhersker man språket tilstrekkelig, kan man til og med tillate seg å skrive ord feil - med vilje!

Du tenker selvsagt på Pingu6?

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11179
19.12.18 21:29
Pumarsenalexis: Dumme regler er også regler :) Det finnes ingen grammatiske regler på skolen som ikke også gjelder i resten av samfunnet, og det var språkrådet jeg henviste til. Hvis det likevel er så viktig for deg å skrive slik, bør du fortsette med det :)

Du begynte så bra. Det er bedre å legge seg flat når man tar feil.

Det nevnte Språkrådet har oppklart dette på et senere tidspunkt. Kommaregelen du linket til, dekket ikke alle aspektene. Det er bare en hovedregel, og da finnes det unntak. Litt som "du skal aldri bryte fartsgrensen".

Man kan starte setninger med både "men" og "og".


-Pat

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9009
19.12.18 21:30

Mourinho går heldigvis ikke rundt å surmuler etter å fått sparken. Moyes og Van Gaal drev jo å surmulte i flere år.

notlob
notlobInnlegg: 34660
19.12.18 21:30
missChance: Og ja, selvfølgelig! 50 er vel ille nok :D

Helt klart.

Alle som har mer enn 35 000 innlegg på mindre enn drøye 17 år her inne, de er noen tapere ;-)

missChance
missChanceInnlegg: 54585
19.12.18 21:31
Pumarsenalexis: Dumme regler er også regler :) Det finnes ingen grammatiske regler på skolen som ikke også gjelder i resten av samfunnet, og det var språkrådet jeg henviste til.

Jo, det finnes regler i skolen som ikke gjelder i resten av samfunnet, nemlig denne, som Språkrådet forteller i linken jeg og John Locke la ved. Dette er ikke en reell språkregel. 

 

Du viste til en side om kommareglene, og det har ingenting med dette å gjøre.

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:32)

missChance
missChanceInnlegg: 54585
19.12.18 21:31
notlob: Helt klart. Alle som har mer enn 35 000 innlegg på mindre enn drøye 17 år her inne, de er noen tapere ;-)

Knust! Jeg er helt knust! :(

Justice 96
Justice 96Innlegg: 45234
19.12.18 21:31
Pogba6: surmuler

Nå har han surmult i to og et halvt år. Helt naturlig at han tar en pause nå. 

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35456
19.12.18 21:33
John||Locke: Hva må han gjøre for å få sparken, tror du?

Det er ikke gått å si. Men skulle han tape 5-6-7 kamper på rad så vil vel jobben være utsatt.

Og/eller hvis United begynner og falle gradvis nedover på tabellen og nærmer seg 8-9-10-11-12 plass osv.

notlob
notlobInnlegg: 34660
19.12.18 21:34
missChance: Knust! Jeg er helt knust! :(

Døh, ta ikke den iroooniske tonen, der.

missChance
missChanceInnlegg: 54585
19.12.18 21:36
notlob: Døh, ta ikke den iroooniske tonen, der.

Jeg føler meg mobbet her.

Går det an å be om nullstilling???

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:36)

notlob
notlobInnlegg: 34660
19.12.18 21:37
missChance: Går det an å be om nullstilling???

:-))

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11179
19.12.18 21:38
VivaLV: Det er ikke gått å si. Men skulle han tape 5-6-7 kamper på rad så vil vel jobben være utsatt. Og/eller hvis United begynner og falle gradvis nedover på tabellen og nærmer seg 8-9-10-11-12 plass osv.

Jeg tror ikke Solskjær kan få sparken under noe realistisk scenario. Ikke noe som er i nærheten av at forekommer 10% av gangene, i hvert fall.

Jeg tror ikke det er viktig for United å komme til EL. CL kan uansett meget vel være kjørt allerede. Da har det ikke noe å si om man blir 10 eller 14. 

Solskjær skal uansett kun være en muppet som sitter der og får folk til å smile, frem til permanent arvtager kommer i sommer. Hvis han sparkes, eller det kommer rykter om at han skal sparkes, før sesongen er over (med unntak av om man av eller annen merkelig grunn plutselig får på plass permanent arvtager), skal jeg forlate VGD sporenstreks og for alltid.

(Tipper det er noen United-supportere vil slites mellom hva de håper på fremover!)


-Pat

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:39)

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1953
19.12.18 21:38
missChance: Du viste til en side om kommareglene, og det har ingenting med dette å gjøre.

"Komma mellom setninger som er bundet sammen med ogellerfor og men (alltid komma foran men)"

Det skal altså alltid etterfølge et komma, men nok om dette, det var og er egentlig ganske uviktig...

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11179
19.12.18 21:41
Pumarsenalexis: "Komma mellom setninger som er bundet sammen med og, eller, for og men (alltid komma foran men)" Det skal altså alltid etterfølge et komma, men nok om dette, det var og er egentlig ganske uviktig...

Det skal alltid foran "men" i setninger som inneholder "men". Hvis man derimot starter en setning med "men", som er lov i henhold til det samme Språkrådet du stadig henviser til, er det følgelig ikke noe tegn, verken komma eller annet, foran. 

"Alltid komma foran men" er en barnlig regel, og gjelder åpenbart ikke når setningen starter med "men". 


-Pat

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:42)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35456
19.12.18 21:43
John||Locke: Jeg tror ikke Solskjær kan få sparken under noe realistisk scenario. Ikke noe som er i nærheten av at forekommer 10% av gangene, i hvert fall.

10% er jo ett rundt og fint tall. Man må vel også ta med scenario at de får på plass en erstatter tidligere da. Da kan det vel tenkes at alle er fornøyd med at erstatteren kommer inn tidligere og OGS tilbake til Molde.

missChance
missChanceInnlegg: 54585
19.12.18 21:43
Pumarsenalexis: "Komma mellom setninger som er bundet sammen med og, eller, for og men (alltid komma foran men)" Det skal altså alltid etterfølge et komma, men nok om dette, det var og er egentlig ganske uviktig...

Men (!) du må skille mellom 'men' midt i en setning og 'men' som innledende ord i en setning. Det er en forskjell - som Språkrådet også presiserer. Hva er vitsen med å vise til Språkrådet selv, når du nekter å ta det til deg når de sier at det ikke er en absolutt sannhet?

ohlalaSpurs
ohlalaSpursInnlegg: 14125
19.12.18 21:45

Spørsmålet er om Ole Gunnar er klar over disse grammatiske reglene. Regner med at han vil bli testet grundig når han kommer over.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg