Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
startelver
startelverInnlegg: 62223
19.12.18 21:46

Eller at Ole Gunnar sammen med Phelan blir en kjempesuksess og overrasker alle med å klatre til topp 4 og komme til CL-finalen. 

 

notlob
notlobInnlegg: 34737
19.12.18 21:46
VivaLV: Da kan det vel tenkes at alle er fornøyd med at erstatteren kommer inn tidligere og OGS tilbake til Molde.

Det er jo ikke noe poeng at en erstatter skal komme inn og begynne å surre med lagooppstilling og formasjoner etc., hvis det er snakk om bare fem-seks kamper igjen av sesongen, og laget ikke står i fare for å rykke ned. Det blir mest bare rot.

Jobo78
Jobo78Innlegg: 160
19.12.18 21:47
John||Locke: Ei litta Fred? Virker som en no-brainer.

Helt enig, skjønner ikke hvorfor noen skal ha begrensninger på å bruke store summer på en Manager.

Laget skal tross alt bygges opp av han.

 

Men det skrives mye om at de har kun en kandidat og det er Pochettino, hva skjer om de ikke får han ?

Dere tåler vel ikke mer ansettelser som er feil .

 

Og skal dere ansette en Dof ?

 

Redigert:

Poch er imot Dof og har kontroll på dette selv i Spurs etter nye kontrakten han fikk i 2016..

 

(Innlegget ble redigert 19.12.18 21:49)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35542
19.12.18 21:47
notlob: Det er jo ikke noe poeng at en erstatter skal komme inn og begynne å surre med lagooppstilling og formasjoner etc., hvis det er snakk om bare fem-seks kamper igjen av sesongen, og laget ikke står i fare for å rykke ned. Det blir mest bare rot.

Jada. Det er mulig. Men historien viser vel at alt kan skje i England. Men 90% er jo uansett en god sannsynlighet det. Kan jo også hende at han i praksis er "fredet" som nevnt på tråden nesten samme hvordan det går.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30879
19.12.18 21:50

Blir det innkjøp i vinter eller er stallen komplett nok ?

CryniX
CryniXInnlegg: 12845
19.12.18 22:06
notlob: Det er jo ikke noe poeng at en erstatter skal komme inn og begynne å surre med lagooppstilling og formasjoner etc., hvis det er snakk om bare fem-seks kamper igjen av sesongen, og laget ikke står i fare for å rykke ned. Det blir mest bare rot.

Eh?

Vil påstå det er positivt at den nye treneren kan drille inn taktikker/eventuelle formasjonsendringer samt identifisere hva slags spillertyper og mangler stallen har noen uker i forveien av et transfervindu åpner, men hey - det er jo bare meg…

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5168
19.12.18 22:11
Pumarsenalexis: men en "setning" som starter med "men" er ikke teoretisk sett en setning, og ville gitt "minuspoeng" på norskprøver :)

Ikke meninga å blande meg inn her, men "men" er en konjunksjon. Det betyr at den kan binde sammen helsetninger. Vet du definisjonen på en setning? En setning skal inneholde subjekt og verbal for å kunne kalles en setning (unntaket er imperativsetninger). Det betyr at en setning ikke trenger å gi mening; det kan for eksempel være en leddsetning, for eksempel "da jeg kom inn". Her mangler vi noe for å kunne kalle det en helsetning, men den innholder subjekt og verbal og er derfor en setning (leddsetning i dette tilfellet).

Så da er det avklart. En setning kan selvsagt starte med konjunksjonen "men", og de som har fortalt deg noe annet, kan umulig være norsklærere (eller det kan de godt være, for det er mange dårlige norsklærere der ute).

Takk for meg!  

 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45569
19.12.18 22:15
VivaLV: Skal vi si følgende prosenter: 10% at han blir sparket før mai 2019 80% at han sitter ut mai 2019 10% at han får forlenget kontrakt

Gir han hvertfall ut Februar. 

Denat
DenatInnlegg: 3406
19.12.18 22:15
CryniX: konkludere

Det er da nok av folk som tror på at f.eks Pogba skal bli veldig mye bedre nå. Ikke nødvendigvis bare her, men norske eksperter og pundits samt vanlige folk andre steder. Det trekkes frem at Solskjær har trent han en kort periode for 8-10 år siden, samt at han sikkert vil bruke han bedre.

Og for all del, det kan jo godt hende at det blir slik. At både Pogba, Sanchez og Lukaku alle sammen finner tilbake til sitt aller beste nivå. Men hvor sannsynlig, basert på det man har sett av Solskjær tidligere, er egentlig det? Det er vel så sannsynlig at det ikke skjer.

I Cardiff klarte han å vinne 3 av 18 ligakamper, før det ble en solid 20. plass og rett ned. Han fikk utrolig nok fortsette, og han hentet 10 nye spillere. Det skulle satses, og man skulle direkte opp igjen. 7 kamper ut i sesongen sto man igjen med 2 seire og en 17. plass. Da var det nok. Han hentet elendige spillere for store summer, og han evnet ikke å få laget sitt til å prestere noe som helst. Han hadde ikke engang peiling på hvordan han ville spille eller hvem han ville benytte, etter over 20 kamper og 10 måneder i samme klubb.

Så er det selvfølgelig forskjell på Man Utd og Cardiff. Enorm forskjell. Men er det enklere å gjøre en god nok jobb der, med alt av press og oppmerksomhet det medfører?

Jeg er svært usikker, og tror fort at dette kan ende med at Solskjær ødelegger sitt gode navn og rykte i Manchester United. 

Zenix
ZenixInnlegg: 8123
19.12.18 22:16
Slikkepott: Slike som deg ?  Hør her, det er jul så jeg skal ikke være slem. Jeg respekterer det faktum at andre mennesker ikke nødvendigvis har det bra og at de dermed har et behov for å la det gå ut over vilkårlige personer. Nei, jeg ignorerer selvsagt ikke inflasjonen i markedet. Du må gjerne argumentere for at Alisson og Van Dijk ville kostet 1/3 av sine respektive summer hadde de blitt hentet før Neymar ble solgt til PSG, men jeg antar at du da også ønsker å argumentere for at Coutinho også hadde blitt solgt for 1/3 av det han gikk for. Kan ikke se at jeg har sagt noe positivt om summene vi har brukt på spillere samtidig som jeg har rakket ned på Liverpool for summene dere har brukt. Ellers har jeg heller ikke direkte sagt at det er pengebruken som gjør at dere leder Premier League, og at dere skal bry dere nevneverdig, tvert imot har jeg sagt at dere har kjøpt klokt. Kommentaren min var lite annet enn en referanse til påstanden til mcdermott om at Klopp ikke har brukt mye. God bedring.

"Slike som deg" ja. Personer som på død og liv skal presentere dette som noe som er unikt for èn supportegruppering. Som om det er èn gjeng som sitter med supporterbriller, mens alle andre, deg inkludert, er objektiviteten selv. 

Hvorfor nevner du Coutinho-salget? Det jeg besvarte i mitt første innlegg til deg var jo nettopp det at du gjorde et poeng av at Liverpoolsupportere "forandret reglene" ettersom det passet, med henvisning til dette med nettoforbruk og at det var dette som betydde noe. Nettoforbruk var noe du harselerte med og så på som totalt uvesentlig. Hvorfor drar du da inn salget av Coutinho og hans inflasjonspris nå? Gjelder nettoforbruk når det kan gagne deg?

Det er kjøpene Liverpool har gjort det siste året (etter Neymar-avtalen) som gjør at forbruket til Liverpool er kunstig høgt under Klopps regime. Men det å slå i bordet med 300mp i spillerkjøp for å gjøre et poeng av sammehengen mellom pengebruk og prestasjoner, er i beste fall bevisst villedende og uredelig.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1120
19.12.18 22:24
iustitia_pro_XCVI: Men de kan selvsagt kjøpes disse også selv om det er en helt annen vei som må gås og prosess som må gjennomføres.

I utgangspunktet ikke. Kan bare snakke for Real Madrid, men der kan ikke aksjer kjøpes, og presidenten kan hverken investere eller ta ut penger av klubbkassa. Betalt medlemskap gir deg kun tilgang å være med å velge delegater som skal styre klubben. Prosessen må skje på innsiden, og sittende president kan "bare" fremme reformer som gjør det vanskelig for andre å bli valgt som president (eks. øke minimum egenkapital man må ha for å stille til valg). Noe annet blir nedstemt.

Perez har per dags dato lite konkurranse, men han er ikke i nærheten noe som kan kalles en klubbeier. På en annen side begynner han å dra på årene uansett. Om det er en prosess som kan gjennomføres er det heller usannsynlig at den kan settes i live. Men jeg skal selvsagt ikke si hva som er mulig og ikke mulig i all overskuelig fremtid.

(Innlegget ble redigert 19.12.18 22:29)

Dux1
Dux1Innlegg: 33707
19.12.18 22:27

Ed sparket Moyes da det var færre kamper igjen...

notlob
notlobInnlegg: 34737
19.12.18 22:40
Dux1: Ed sparket Moyes da det var færre kamper igjen...

Og alle så jo hvordan det gikk.

Men for å ta denne ansettelsen isolert sett: Ledelsen ville aldri gått for Solskjær hvis de visste at det var en reell sjanse for at de kunne si ham opp. Det vil det aldri være, dess mindre klubben står i en overhengende fare for å rykke ned. Og det er det vel strengt tatt ingen som tror på.

Han vil for alltid være like stor helt uansett. Skulle de greie å berge plassen inn til en CL-kvalik, så vil han jo i hvert fall være det til evig tid.

Dux1
Dux1Innlegg: 33707
19.12.18 22:40

Interessant artikkel fra BBC om hvorfor United skulle trenge en DOF og litt om Paul Mitchell. 

 

Dux1
Dux1Innlegg: 33707
19.12.18 22:43

Jeg syntes sparkingen av Moyes var uverdig. Jeg sier bare at dagens ledelse er kapable til det meste....

notlob
notlobInnlegg: 34737
19.12.18 22:46
Dux1: Jeg syntes sparkingen av Moyes var uverdig

Det må jeg si meg enig i. Han burde nok ha fått litt mer tid; i hvert fall et år eller to. Men da var jo dessverre klubben i hastepanikk.

CryniX
CryniXInnlegg: 12845
19.12.18 22:50
Denat: Det er da nok av folk som tror på at f.eks Pogba skal bli veldig mye bedre nå. Ikke nødvendigvis bare her, men norske eksperter og pundits samt vanlige folk andre steder. Det trekkes frem at Solskjær har trent han en kort periode for 8-10 år siden, samt at han sikkert vil bruke han bedre. Og for all del, det kan jo godt hende at det blir slik. At både Pogba, Sanchez og Lukaku alle sammen finner tilbake til sitt aller beste nivå. Men hvor sannsynlig, basert på det man har sett av Solskjær tidligere, er egentlig det? Det er vel så sannsynlig at det ikke skjer. I Cardiff klarte han å vinne 3 av 18 ligakamper, før det ble en solid 20. plass og rett ned. Han fikk utrolig nok fortsette, og han hentet 10 nye spillere. Det skulle satses, og man skulle direkte opp igjen. 7 kamper ut i sesongen sto man igjen med 2 seire og en 17. plass. Da var det nok. Han hentet elendige spillere for store summer, og han evnet ikke å få laget sitt til å prestere noe som helst. Han hadde ikke engang peiling på hvordan han ville spille eller hvem han ville benytte, etter over 20 kamper og 10 måneder i samme klubb. Så er det selvfølgelig forskjell på Man Utd og Cardiff. Enorm forskjell. Men er det enklere å gjøre en god nok jobb der, med alt av press og oppmerksomhet det medfører? Jeg er svært usikker, og tror fort at dette kan ende med at Solskjær ødelegger sitt gode navn og rykte i Manchester United.

Når premisset er at han er "benksliter" for et United i motvind, så er det ikke akkurat veldig mye å håpe på at han skal bli litt mer toneangivende enn hva han har vært så langt denne sesongen. Han har stort sett spilt under pari denne sesongen foruten å glimte til en sjelden gang.
Uansett er det ikke mange med vettet i behold som forventer verken det ene eller det andre bare fordi det er Ole Gunnar Solskjær som kommer inn, det handler 99% om mannen som akkurat forsvant ut. Enhver manager som anerkjenner Pogbas kvaliteter uten å fryse ham ut eller slenge dritt i media, men heller forsøker å gjøre ham til en integral brikke i laget, vil få mer ut av Pogba enn Mourinho. Fact. Og at han har trent spilleren tidligere og kjenner til mennesket Paul Pogba kan jeg ikke forstå som noe negativt.

Igjen, grunnen til at folk har troen på at offensive spillere vil få mulighet til å blomstre litt igjen er hovedsakelig fordi Mourinho er borte. Det rigide systemet uten plan, mål og mening eller offensiv samhandling er døden for enhver spiller. Ingen forventer at Lukaku, Sanchez eller noen av de andre angriperne skal prestere jevnt på skyhøyt nivå slik du insinuerer, men at supporterne har troen på at de får utfolde seg litt mer fritt og pådra seg litt selvtillit uten å løpe hjemover i frykt for å bli driti ut i media? Det tror jeg er innafor. Og sånn sett minner Solskjær mer om Klopp enn Mourinho - han kan være litt kamerat med spillerne det ene øyeblikket, men samtidig er han tilsynelatende ikke fremmed for å gi krass kritikk dersom han føler det er berettiget, ref. hva som har kommet ut fra garderoben mens SAF fremdeles var sjef.

Cardiff var, om mulig, et enda mer skakkjørt kaos enn hva United fremstår som pdd. Jeg vil også påstå det er en vesentlig forskjell mellom å ta over en totalt ukjent klubb i turmoil med 3 års managererfaring, kontra en klubb man har tilbrakt 15 år i tidligere når man har bygget ytterligere 5 års erfaring. I Cardiff hadde han også visse forventninger om å berge PL-plassen, i United er det ingen som forventer noe annet enn å spre positivitet og entusiasme. Jeg kan ikke engang fatte at noen makter å sammenligne Cardiff-jobben og Man Utd (eller jo, når man har en agenda er det jo en selvfølge…), foruten at de tilfeldigvis spiller i samme liga. Rammebetingelsene og forutsetningene er som snickers og spenol - to vidt forskjellige ting.
Og ikke engang begynn å snakk om spillerkjøp som om det kommer til å være hans ansvarsområde i denne omstillingsprosessen. Med denne ansettelsen er det et tydelig signal på at klubben skal ansette en DOF og restrukturere klubben på - eventuelle signeringer går ikke ene og alene på Oles ønsker, men hva slags spillertyper klubben mangler ift. en satt spillestil og verdier man ønsker å stå for.

Nettopp dette med forventninger forstår du rett og slett ikke. Supporterne, spillerne og OGS selv er 100% inneforstått med at dette er en midlertidig løsning. Det er uhyre liten sjanse for at OGS fortsetter utover 18/19-sesongen, og det eneste ansvaret han har in the meantime er å ikke rykke ned. 17 kamper inn i sesongen og vi er allerede 11p bak CL-plass - 11p er isolert sett ikke særlig mye, men at vi skal knappe inn 11p på motstanderlag er usannsynlig uansett hvordan man vrir og vender på det. Mao er ligasesongen med stor sannsynlighet fucked either way. I CL møter vi stjernegalleriet fra PSG, og vi er sannsynligvis fucked. Cup er muligens cup, et godt run i FA-cupen hadde vært gledelig, men forventer den oppegående fansen (HVILKEN OPPEGÅENDE FANS HØ-HØ) at vi skal gjøre noe?

Veldig mange utenforstående klarer ikke ta inn over seg hvilken status Solskjær har i United. Det er helt hinsides hvor stor andel av idiotiske fotballsupportere som tror et fem måneders vikariat i en stilling uten forventningspress skal forpurre et rykte som klubbikon og -legende opparbeidet gjennom 15 år i klubben, og med klubbhistoriens viktigste høyretå. Det er den derre jævla norske mentaliteten om at det liksom "ikke er lov å være god/heldig", og at man skal rakke ned på en person som har fått en gyllen mulighet. Ja, dette er garantert den eneste måten han kunne fått denne drømmejobben på, en easy way in, men ta dere for helvete sammen…

missChance
missChanceInnlegg: 54941
19.12.18 22:52

Spillerne begynner å legge ut sin takk til Mourinho.

Dalot: It’s always tough for everyone involved with the club when something like this happens. However I’d like to say, that I will always be grateful to José Mourinho for this wonderful opportunity and bringing me to Man Utd.

(Innlegget ble redigert 19.12.18 22:52)

notlob
notlobInnlegg: 34737
19.12.18 22:54
CryniX: Når premisset er at han er "benksliter" for et United i motvind, så er det ikke akkurat veldig mye å håpe på at han skal bli litt mer toneangivende enn hva han har vært så langt denne sesongen. Han har stort sett spilt under pari denne sesongen foruten å glimte til en sjelden gang.
Uansett er det ikke mange med vettet i behold som forventer verken det ene eller det andre bare fordi det er Ole Gunnar Solskjær som kommer inn, det handler 99% om mannen som akkurat forsvant ut. Enhver manager som anerkjenner Pogbas kvaliteter uten å fryse ham ut eller slenge dritt i media, men heller forsøker å gjøre ham til en integral brikke i laget, vil få mer ut av Pogba enn Mourinho. Fact. Og at han har trent spilleren tidligere og kjenner til mennesket Paul Pogba kan jeg ikke forstå som noe negativt.

Her kan man egentlig stoppe. Man trenger ikke lese noe mer. Kun nikke og være enig. Og gi deg en tommel for dette.

(Innlegget ble redigert 19.12.18 22:55)

Dux1
Dux1Innlegg: 33707
19.12.18 23:07

Jeg tenkte først og fremst på at det var høyst unødvendig å sparke stakkaren med tre-fire runder igjen av ligasesongen. Flaut av United! 

Denat
DenatInnlegg: 3406
19.12.18 23:12
CryniX: rakke

Innlegget ditt er saklig, selv om du åpenbart svarer for en gruppe jeg ikke har kritisert overhodet, og sånn sett bommer så det synger etter.

Det siste der er jo bare tøv. Selvfølgelig kan et mislykket opphold nå ta bort noe av den statusen han har i klubben, alt etter hvor dårlig det skulle gå.  Det er slik det er, og handler selvfølgelig ikke om at man er norsk eller ikke unner andre suksess. Hva er det for slags tulleargument? Man har sett flere eksempler på at spillere har returnert som manager, og ødelagt noe av sitt gode navn og rykte. Det er naturligvis begrenset hvor mye han ødelegger med et kort vikariat, og sannsynligvis skjer det ikke. Men faren er der, dersom resultatene og prestasjonene ikke bedrer seg. Fact.

sambasamba
sambasambaInnlegg: 18291
19.12.18 23:12

Det vil vel alltid være slik at det er spillere som ble kjøpt eller fikk sjansen av den som blir sparket, og slik sett ikke liker byttet 

Problemet er vel de som åpenbart ikke har prestert

Det største problemet til OGS tror jeg blir Forsvaret 

De mangler en Staam/Blanc/Ferdinand/Vidic osv osv

Det problemet står

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
19.12.18 23:12
iustitia_pro_XCVI: "Børsnoterte selskap kan kjøpes opp av forretningsmenn som kun er interessert i business og ikke i fotball." Og det kan ikke hvilken som helst fotballklubb bli også?

Jo de fleste. Men ofte har eksisterende aksjonærer i et privat selskap forkjøpsrett ved slag. Og det finnes klubber med aksjonæravtaler som hindrer aksjonærene fra å selge. Arsenal hadde en slik avtale i en periode, men den utløp og dessverre valgte lady Bracewell å selge til Stan. Grusomt valg.

Det er vesentlig enklere å kjøpe opp et børsnotert selskap enn et privat. Selskapets aksjer er i spill på en helt annen måte, og man kan plukke aksjer i markedet gjennom nominee accounts hos investment bankere, og skjule eierskapet også når man går over flaggeplikts-grenser.

Har du noen gang hørt om en hostile takeover av et ikke-notert selskap?

notlob
notlobInnlegg: 34737
19.12.18 23:14
Dux1: Jeg tenkte først og fremst på at det var høyst unødvendig å sparke stakkaren med tre-fire runder igjen av ligasesongen. Flaut av United!

Altså helst at han brukt opp sin sjanse i løpet av den sesongen?

Dux1
Dux1Innlegg: 33707
19.12.18 23:15

Hvis OGS får igang Bailly er mye gjort. Backen våre (Dalot - Shaw) er spennende. Da mangler det bare en solid makker til Bailly. Lindelöf og Smalling er vel de nærmeste. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6653
19.12.18 23:26

Håper ikke man nå kamuflerer de store hullene i dagens tropp med enkle seiere fremover og tror troppen er bedre enn den er, slik at man ikke forsterker.
Det er klart at mange bør prestere bedre enn de har gjort, men det er også grunner til at det har vært som det har vært, som ikke har bare med Mou å gjøre.  Jeg mener troppen må snues på hodet, og vi må handle en del spillere, hovedsakelig med tempo.

For å starte nest bakerst så trenger vi minst en god midstopper, og han må være en leder, og den beste stopperen vi har i klubben. Midtforvaret lekker som en sil, og Jones sine dager bør være talte, sammen med Rojo.

Det som gjør midtforsvaret enda svakere er jo at Matic sine dager forran som beskytter av mellomrommet, er talte. Det går alt for langsomt, og han er ofte dratt ute av posisjon, og blir løpende etter. Gud veit hvor mange ganger midtbanen til Pool fikk føre ballen alene mot forsvaret vårt.. Her må en ny en inn, med tempo. Chelsea så nok dette, men det ble kamuflert av at Kante dekket så mye rom som han gjorde på tampen.

Slik som ståe er nå: Hvis vi skal spille med Matic, må vi også spille med Herrera, da Matic ikke lenger klarer dette alene. Dette fører igjen til at vi enten må spille med 3 på midten i 433, eller med Pogba bak spissen i 4231, for å få plass til ham. Dette fordi Paul og Matic ikke fungerer sammen i en toer med mindre vi møter bunnlag.
Da mister vi muligheten til å ha en Mata eller en lingard som beveger seg og forer Lukaku bak spissen. Vi mister rett og slett kraft offensivt, fordi vi er så svake bakover, og blir veldig endimensjonale.

Vi blir enkle å lese, vi spiller opp på lukaku, som aldri beveger seg før ETTER pasningen ER slått, og selvsagt ikke får tak i den. Når han først gjør det har han en førstetouch av stein, som gjør til at han mister ballen 4 av 5 ganger.. Som en eks spiller sa her, før hadde vi spisser som gjorde dårlige baller gode.. De har vi ikke lenger.

Vi har flere sammensatte problemer nå, som henger sammen og må løses før vi får utnyttet kvalitene vi har i laget. Vi må ha en stopper, og vi trenger en kjapp mann inn på midten.

Frem til vi gjør det foretrekker jeg faktisk at hererra spiller istedet for Matic, og at Lukaku sitter på benken til fordel for rash som beveger seg langt mer.

(Innlegget ble redigert 19.12.18 23:29)

startelver
startelverInnlegg: 62223
19.12.18 23:34
sambasamba: De mangler en Staam/Blanc/Ferdinand/Vidic osv osv

De mangler en Henning Berg og Ronny Johnsen i midtforsvaret . 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41560
19.12.18 23:37
Dux1: Hvis OGS får igang Bailly er mye gjort. Backen våre (Dalot - Shaw) er spennende. Da mangler det bare en solid makker til Bailly. Lindelöf og Smalling er vel de nærmeste

Hva med midtbanekonstellasjonen? Er fryktelig mye enklere for forsvaret dersom det har en midtbane som beskytter dem på en god måte.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35542
19.12.18 23:41

Må være en JÆVLIG dårlig avtale TV2 har som ikke kan vise kampen direkte. Alt av kamper blir jo sendt/streamet på utallige kanaler. Vanskelig og se hva det skal ødelegge at Tv2 sender en ekstra kamp direkte denne lørdagen!

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35542
19.12.18 23:42

Var forøvrig nestes runde kamp 2. juledag de ike kunne vise.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg