Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Lezah
LezahInnlegg: 63761
23.12.18 21:48

Han skal snart også lansere sitt eget data-virus.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4295
23.12.18 21:49

:s

DuncanE
DuncanEInnlegg: 804
23.12.18 21:51
startelver: Jeg regner med United slår Huddersfield 5-0 i neste kamp, de kommer bare til å rygge bakover og vil ikke ha en sjans på O.T .

Jeg har lite tro på dette. Nå må vi ikke ta av. Vi kommer ikke til å slippe inn noe mindre fremover, enn under Mou. Hudds er svake, men variable. Et greit grunnspill, ymse kvalitet på spillerne. Men overrasker med gode prestasjoner innimellom, spesielt mot gode lag. Taper sjelden stort mot disse (unntatt City). Men svikter mot dårlige lag, derfor de ligger der de gjør. Tapte knepent mot Liverpool og Arsenal, i svært jevne kamper. Og slo Wolves borte. Liten tro på storseier.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22921
GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22921
23.12.18 23:55

José Mourinho trodde angivelig at han skulle diskutere januarsigneringer da han møtte United-direktør Ed Woodward forrige tirsdag. Det melder britiske The Times. Avisen skriver at de to pleide å møtes tirsdager, og at Woodward brukte anledningen til å gi ham fyken istedenfor den vanlige praten.  "Brukte anledningen..." hehehe

qbah
qbahInnlegg: 49244
24.12.18 09:30

Woodward tok en Koteng og sendte sms til Mourinho. 

"Could we meet?" 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10093
24.12.18 10:33

Har tatt meg selv i å se noen av spillerne vs Cardiff. Altså de fleste involveringer i en gitt kamp, det er så sykt lenge siden jeg har giddet det. Men Martial og Pogba vs Cardiff kan anbefales. 

LarsLie
LarsLieInnlegg: 13019
24.12.18 11:04

God jul til den røde siden!!!

qbah
qbahInnlegg: 49244
24.12.18 11:17

God jul kompis. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22921
24.12.18 11:53
LarsLie: God jul til den røde siden!!!

God jul. :)

vif_support
vif_supportInnlegg: 7283
24.12.18 11:57
Fokkeslasken77: United rakner nok ikke før de møter Tottenham på nyåret.

He he, Solskjær har jo flaks med motstanderne de første matchene. Hadde nok vært verre om åpningskampen hadde vært mot ManCity. Da hadde han vel endt opp som rikssyndebukk ;)

missChance
missChanceInnlegg: 54323
24.12.18 12:05
vif_support: . Da hadde han vel endt opp som rikssyndebukk ;)

Da hadde ingen forventet seier. 

 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19927
24.12.18 12:26

Blir en utfordring å matche fysikken til Spurs. Young etterlot seg mye rom mot Cardiff og har ikke fart til å gjøre opp for det. Vi kan ikke gi samme rom til Son. Mulig vi burde kjøre inn Bailey på høyreback?

Ellers kunne vi kanskje speilet oppstillingen til Spurs, og kjørt en midtbanetreer med Herrera, Matic, Pogba, Lingard som tier og Lukaku/Martial og Rashford på topp.

wig1
wig1Innlegg: 3345
24.12.18 12:29
vif_support: He he, Solskjær har jo flaks med motstanderne de første matchene. Hadde nok vært verre om åpningskampen hadde vært mot ManCity. Da hadde han vel endt opp som rikssyndebukk ;)

Hehe, ja... da haddi vi banka driten ut av han ass. jevla taper solsjær, he\he... han er drit as... 

Lezah
LezahInnlegg: 63761
24.12.18 13:02

Ryktes at Greenwood har fått beskjed om å forberede seg på å være med mot Reading. Fett.

Ruginho
RuginhoInnlegg: 1080
24.12.18 13:04

Er sikkert mange som vil kose seg med god stemning under julemiddagen i kveld, men gud hjelpes for en stemning det må bli på Old Trafford boxing day! 

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4295
24.12.18 13:07

Var på butikken for å kjøpe julesnus i sta, og da, i køen ved kassa, overhørte jeg to som diskuterte United.

De mente seieren over Cardiff vist at spillerne hadde sviktet Mourinho :S

CryniX
CryniXInnlegg: 12728
24.12.18 13:17
Kokuhaku: Var på butikken for å kjøpe julesnus i sta, og da, i køen ved kassa, overhørte jeg to som diskuterte United. De mente seieren over Cardiff vist at spillerne hadde sviktet Mourinho :S

Svikere som fortjener truserøsk og buksevann.

kytec
kytecInnlegg: 47487
24.12.18 14:43

Skulle gjerne visst Jose Mourinhos innerste tanker etter 1-5 resultatet til OGS. 

BobaNils
BobaNilsInnlegg: 348
24.12.18 15:14
TheBelfastBoy: Bailey

Hvem bailey er det vi snakker om? Tror han norske har litt for mye pudding til å henge med i PL...

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 16922
24.12.18 15:18
Kokuhaku: De mente seieren over Cardiff vist at spillerne hadde sviktet Mourinho :S

Kunne det være han Pogba6 her inne.

go jul i alle høve.

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
24.12.18 15:21
BobaNils: Hvem bailey er det vi snakker om? Tror han norske har litt for mye pudding til å henge med i PL...

Leon Bailly eller Eric Bailey tipper jeg!

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19927
24.12.18 16:02

Det er nesten som at jeg ikke klandrer dem. Fotball er for alle. Inkludert dem som foretrekker å se kampen på pub, med et halvt øye, mens man prater om jobben, kona og elskerinnen med kompisene. Kanskje særlig disse, faktisk. De har ingen interesse av å studere spillet eller lese seg opp på tilnærmingene til trenerne. Og det er kanskje ikke særlig vanskelig å forstå at man ikke akkurat er veldig konsentrert om fotballkampen når et Mourinholag triller ball.  Eller mer presist, når et Mourinholag observerer at motstanderen triller ball.

Og da der det ikke særlig rart at man tenker at en med Mourinhos merittliste ikke kan være heeelt ubrukelig. Og alternativt til at spillerne ikke saboterer er vel nettop det? Hvilke andre forklaringer kan man finne?

Jeg har helt siden Mourinhos første periode i Chelsea påpekt at den største forskjellen mellom Fergusonball og Mourinhoball er viljen til å skape overtall i angrep. Litt på samme måte som van Gaal er Mourinho svært opptatt av at man ikke skal angripe med for mange spillere. Det samme er for øvrig tilfellet ved Rafael Benitez. I tillegg har jeg hevdet at han ikke har et system/struktur med ball og at angriperne derfor må finne opp kruttet selv på siste tredjedel.

Her hadde jeg imidlertid misforstått en vesentlig del av Mourinhoball grundig, og det gikk først opp for meg etter han tok over Man Utd. For det er ikke bare slik at Mourinho ikke etablerer et oppbyggende spill eller etablerer en form for angrepsspill. Han legger ekstremt sterke restriksjoner og føringer på hvordan brorparten av angriperne kan bevege seg. Det viktigste for Mourinho er hvor kantspillerne hans befinner seg når motstanderen vinner ballen. Man må være i en sone som gjør at man effektivt kan hindre motstanderen å skape farlige brudd i mot. Dette er en helt essensiell del av hans reaktive fotball. 

Tidligere trodde jeg at den reaktive fotballen var noe som utelukkende preget vanskelige kamper, og at angriperne fikk større frihet mot lettere motstand. Det viste seg å være en sannhet med betydelige modifikasjoner. Reaktiv fotball er grunnmuren i Mourinhos filosofi, og den preger hans lag til enhver tid. Man hører gjerne media og journalister prate om at Mourinho finner frem bussen i toppkampene. Men bussen er der alltid.

I praksis betyr det at Martial ikke kan trekke inn i banen for å skape overtall og pasningskombinasjoner med Pogba, Lingard og Rashford. I Mourinhoball må han til enhver tid være posisjonert slik at han kan sikre at motstanderens back og kant ikke kan skape overtall mot vår back. Man hensyntar med andre ord trusselen motstanderen utgjør på bekostning av å kunne utgjøre en trussel selv. Med andre ord, man spiller reaktiv fotball. Ikke proaktiv.

Når man til enhver tid skal befinne seg i gitte soner er det heller ikke rart at spillerne løper eller sprinter lite. Og dette er ikke uten fordeler. En mindre kraftanstrengende fotball innebærer færre skader og mindre belastning på spillerne. 

Peps proaktive tilnærming er annerledes. Hans filosofi og måte å spille på innebærer at dersom man skaper overtall, og forsøke å skape målsjanser gjennom korte og direkte pasninger, vil man også være i overtall i gjenvinningsfasen. Det gjør at det kollektive presset i forsvarsspillet henger sammen med måten man angriper på. Det er effektivt, men heller ikke uten risiko. Som vi så enkelte eksempler på mot Cardiff skaper det rom som motstanderen kan utnytte. Pep har gjennom hele karrieren løst dette på en relativt elegant måte;

1) Ved å ha betydelig bedre spillere enn motstanderen minimerer man risikoen for å gjøre feil som innebærer farlige brudd i mot. Og sjansen for at risikoen gir avkastning er stor. Enkelt fortalt, er man bedre enn motstanderen bør man spille proaktiv fotball. Det er nærmest en naturlov at det skal lønne seg.
2) Eksepsjonelt gode fotballspillere klarer seg svært godt i undertall i korte perioder og typer som f.eks. Mendy og Walker har ekstrem fysikk som gjør at de vil kunne komme seg "hjem" svært hurtig ved brudd i mot.
3) Taktiske fouls.

Solskjær har ikke den samme luksusen som Pep. Hverken i form av spillere eller tid. Han kan ikke gjøre noe med noen av delene. Det innebærer at man må balansere risikoen i spillet på en langt mer optimal måte enn hva Pep må. På samme måte som Ferguson gjorde eller som vi ser Pochettino og Klopp gjør i dag. I mine øyne er dette den store "trenerkunsten", og det som gjør disse tre trenerne helt spesielle. Evnen til å balansere og optimalisere risikoen innenfor deres proaktivesystem.

Men hvorfor har Mourinho lykkes med hans reaktive fotball? Den viktigste årsaken er at han med litt tilfeldigheter og flaks har kommet i en situasjon hvor han ofte har tilgang på ekstremt gode spillere. Det å minimere risikoen i måten man spiller fotball er dørgende kjedelig, men det har naturligvis noen fordeler.

A) Dersom de defensive spillerne er av høy kvalitet vil man slippe inn ekstremt lite mål. Motstanderen må da ta større risiko eller besitte eksepsjonelt gode enkeltspillere for å skape målsjanser. Kanskje til og med begge deler.

B) Men mangel på risikovilje innebærer at man må besitte mer kvalitet for å skape målsjanser. Mot svakere motstand vil det stort sett være tilstrekkelig at en har et par spillere som kan skape noe utav intet på egenhånd. Mot bedre motstand er man avhengig av å ha både svært gode spillere og å utnytte risikoen som et proaktivt lag etterhvert vil ta i et forsøk på å skape noe. Man er med andre ord litt avhengig av tilfeldigheter. Ellers som Ken Early/Simon Kjær sa det;

"Nine months have passed since Sevilla knocked Manchester United out of the Champions League, when the Spanish club’s Danish defender Simon Kjaer gave the most perceptive and withering assessment of what José Mourinho’s team were all about: “We knew that with Fellaini and Lukaku they will always have chances from . . . how do you say that in English . . . coincidences.”

Coincidence football – kick and rush, hit and hope, close your eyes and pray."

Mot god motstand har det funket ved et par anledninger for Mourinho. Det beste eksemplet var antakelig da Inter slo Barcelona i 2010. Et annet eksempel var da han slo ut Man Utd med Porto i 2004. Riktignok et svært begredelig Man Utd, men minst like viktig var antakelig en avgjørende dommerfeil. Tilfeldigheter og flaks.

At han har vunnet serien en rekke ganger er i grunnen ikke særlig rart. Spiller man mot svakere motstand og har veldig mange gode individualister er det å minimere risikoen i eget spill en vinneroppskrift. Men dersom man ikke besitter en overflod av individualister og verdensklassespillere offensivt blir det svært vanskelig å skape målsjanser. 

Takk og lov at vi er ferdig med dette! Aldri mer!

God jul!!!

 

(Innlegget ble redigert 24.12.18 16:09)

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6802
24.12.18 19:58

Enig i mye av det du skriver. Mou’s filosofi er jo at det laget som gjør færrest feil vinner. Da er defensiv fotball naturlig, fordi det er mindre sjanse å gjøre feil. God jul

qbah
qbahInnlegg: 49244
24.12.18 21:03

Jeg sovnet. 

Skål og god jul. 

vadefugl
vadefuglInnlegg: 41574
24.12.18 22:15

Men våger man ikke, så blir det heller ikke mål.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4295
24.12.18 22:31

(Det har blitt en del akevitt og juleøl her nå, og det styrker ikke akkurat et noe redusert anlegg for å være analytisk - ellers: jeg ser så vidt United-kamper, fordi jeg hadde sterke antipatier overfor laget inntil OGS kom). 

Men, i tillegg til instrukser og strategier, så synes jeg, og det er i grunn et felt jeg har bedre oversikt over enn fotball, det virker som at det psykologiske aspektet er særs interessant når det kommer til Mourinho.

Basert på det jeg har sett av ham i løpet av årene, tror jeg han tidligere har profitert stort på å være en karismatisk narsissist. Hvorfor? Tidligere - da man i større grad så hans "bedre", dog mulig falske, men like fullt bedre, side - så kan det ha gjort at han har fremstått som en autoritet man vil gå i krigen for. Narsisster er gode på manipulasjon, og det kan i mange tilfeller være fruktbart i et kortsiktig løp. Men så går det til helvete. Fordi de a) ikke takler kritikk og derav nederlag skyves over på noen andre, b) de står over den kulturen de forfekter, altså de har en påfallende stor kognitiv dissonans, og er sådan enestående hyklere, c) at de mangler den intellektuelle nysgjerrigheten som kreves, altså erkjennelse av egen feilbarlighet og potensielt utilstrekkelighet, for å utvikle seg - de er jo suverene i egne øyne og har følgelig ikke noe å hente av andre.

Dette er bare lett synsing, og det er mulig jeg bommer på Mou, men for meg virker fyren helt iskald og samvittighetsløs.

De fleste som innehar de trekkene feiler i livet fordi de imploderer, tidlig, men så er det noen som kommer et stykke, som kanskje er tilfellet er her, og jeg tror de kvaliteten kortsiktig kan være fordelaktige når det gjelder å motivere og samle en gruppe for å prestere.

For å trivialisere og gjenkjenneligjøre det litt, det er vel noe mange av oss har opplevd: en tilsynelatende spennende og sjarmerende dame eller mann, som, når "jobben er gjort", ikke klarer å holde masken og viser seg som det rasshøl de er.

(Innlegget ble redigert 24.12.18 22:40)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19927
24.12.18 22:58

Case in point, qbah, case in point. Selv om det i dette tilfellet kanskje ikke er interessen det står på.

(Innlegget ble redigert 24.12.18 23:04)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19927
24.12.18 23:03

Bra innlegg, Koku. Og selv om jeg ikke er like overbevist om at han er en narsisst er det uansett en gid analyse.

Max Weber definerte en lederstil som «karismatisk autoritet». Googler man dette er noe av det første som kommer opp følgende;

 

«Charismatic leaders promise change in the future for the society and also change people’s attitudes and values; in this way, charismatic authority is revolutionary in a way that traditional and legal-rational authority are not. However, charisma is unstable and deteriorates if the leader cannot produce the changes he promises or when he confronts the contradictory logics and demands of the other types of authority.»

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22921
24.12.18 23:10
FrannyLee: Kunne det være han Pogba6 her inne. go jul i alle høve.

hehe God jul til deg og dine også.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg