Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Astonstian
AstonstianInnlegg: 4086
25.12.18 03:10
missChance: Men jeg leste selv bloggen der han fortalte om grunnen til at det kneet han måtte legge opp på grunn av, ble en så stor skade.

Denne setningen kunne med forbehold, kanskje vært formulert litt bedre?

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19923
25.12.18 10:35

@ Bakkus

Det aner jeg ikke. 

Hadde Man Utd særlig mange gode individualister i fjor? Vi har (og hadde) mange gode fotballspillere, men spillere som kan skape noe ut av intet på egenhånd? Det tror jeg ikke vi har særlig mange av. Kanskje kun Martial og Pogba. Men heller ikke disse har den samme x-faktoren eller kvaliteten på siste tredjedel som noen av verdensklassespillerne Mourinho har rådet over.

Resultatene i 13-14 mot de beste er litt utypiske for Mourinho og ikke helt i samsvar med min hypotese. Det kan være flere grunner til det. Et poeng er naturligvis at topplagene i PL i perioden 13-16 ikke var særlig gode. Man Utd var nede for telling, og et relativt middelmådig Liverpoollag med to-tre gode spillere var tett på å vinne. 

I tillegg hadde han, som da han var i Inter, et lag som passer svært bra i en lav blokk mot god motstand. Med rutinerte forsvarsspillere av høy kvalitet som Terry, Ivanovic, Cahill, Cole og Azpi, og et Chelsealag som tok svært liten risiko, var nok ikke kvaliteten på topplagene den gang god nok til å bryte dem ned. I angrep hadde man Hazard.

Man Utd har under Mourinho spilt 25 kamper i PL mot de øvrige 6 beste. Det ble 8 seire, 7 uavgjort og 10 tap. Ift ressursbruk burde ikke statistikken være negativ, men den er ikke helt ille. Det er tross alt god motstand. Problemet er bare at når en dykker dypere i kampene er tallene mye verre. Vi har kun positivt expected goals i 5 kamper.

Tre i 16/17:

Liverpool - Man Utd, 0,27 - 0,54

Man Utd - Spurs, 1,05 - 0,72

Man Utd - Chelsea, 0,81 - 0,13

Relativt små marginer i 2 av 3 kamper hvor vi skaper mest. Snittet for de øvrige topp seks kampene denne sesongen er at vi taper expg med tett opp i mot et mål. 

To i 17/18:

Man Utd - Liverpool, 0,85 - 0,78

Man Utd - Arsenal, 1,55 - 0,65 (Arsenal stilte svært svekker pga EL)

Også i 17/18 taper vi stort sett expg med god margin i toppkampene.

Dette mønsteret har gjentatt seg i år hvor vi ikke har positiv expg mot noen av topplagene. Statistikken viser at vi har vært svært heldige som ikke har tapt samtlige toppoppgjør denne sesongen. Slik blir det når man møter lag som er like gode som en selv, og en ikke klarer skape noen synergier i laget. Ingen proaktive trekk for å skape overtall ellee utnytte svakheter i motstander eller egne styrker. Mot svakere motstand kan man komme unna med det.

Dette er forresten et annet element som har overrasket meg ved Mourinho. At han i stor grad sto for en reaktiv tilnærming var ikke særlig overraskende. Jeg hadde imidlertid trodd at han i løpet av to-tre sesonger skulle evne å foreta seg noen proaktive grep eller noen smarte taktiske tilpasninger til motstanderen.

Drillo var også en reaktiv trener, men han befant seg på et helt annet nivå enn Mourinho. Når Drillo analyserte motstanderen var det ikke utelukkende for å identifisere trusler slik som Mourinho, men også for å identifisere muligheter og dermed ta proaktive grep. Langpasningen fra Bjørnebye mot Jostein Flo var en slik. Og hatet eller ikke, den var genial. Man fikk utnyttet to vesentlige styrker i eget lag (foten til Bjørnebye og størrelsen på Jostein Flo), men også ofte en svakhet hos motstanderen. I det minste en komparativ svakhet som Drillo skapte. Jostein Flo ville sikkert vunnet 70 av 100 dueller mot hvilken som helst midtstopper. Men backen slo han 100 av 100 ganger, og det ble en svært fin måte å skape brudd på. Dette er bare et eksempel, og det er naturligvis mer akseptert å spille denne type fotball med Norge.

Men Mourinho hadde svært lite å fare med, og det var svært sjelden han klarte utnytte noen av styrkene våre. For eksempel Fellaini mener jeg ble betydelig bedre utnyttet av van Gaal som en plan B. Og hvor ofte klarte vi spille på noen av styrkene til Lukaku? 

(Innlegget ble redigert 25.12.18 10:47)

startelver
startelverInnlegg: 59572
25.12.18 12:12

Regner med Man U blir avkledd når de møter toppklubbene. 

Men skulle Solskjær plutselig trylle og vinne det meste denne sesongen, samt gå til CL-finalen, så beholder han jobben.

Da kan han bli den nye Fergie.  Oddsen for det er nok på over 100.

 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1410
25.12.18 12:49

Solskjær har filosofien, integriteten og United i blod og beinmarg.

Hverken Zidane, Jardim eller noen andre utenfra ville hatt bedre forutsetninger på kort sikt.

Solskjær tok over United 11 poeng bak topp 4 og det er urettferdig om han skal dømmes etter sluttplassering i PL og cuper utifra omstendighetene som var da han tok over et demoralisert lag som har spilt grusom fotball i 5 år med spillere han har arvet fra tidligere managere.

Solskjærs beste kort er å gjøre det enkelt, the United way. Gir han supporterne offensiv fotball og mye av gleden tilbake ser jeg ikke hva klubben har å tape på å gi han en ett-årig forlengelse for å utvide vikariatet.

All lidelsen under Moyes, van Gaal og Mourinho er og har vært en lærepenge for klubben. Derfor rimer det dårlig at Zidane eller noen andre som aldri har vært i klubben tidligere plutselig skal ta over roret.

Solskjær har evnen til å igjen samle supporterne rundt klubben, noe vi kommer til å få se mot Huddersfield i morgen.

Som Molde og gammel Aston Villa supporter iført norske briller er det fantastisk at vi har denne mannen i verdens største klubb og jeg håper virkelig at han lykkes i den grad at han får forlenget sin avtale.

Solskjær er også Fergusons gullgutt og talerør inn i garderoben. Jeg er naiv nok til å tro at Fergie fortsatt vil ha et ord med i laget når ny permanent manager skal ansettes...

(Innlegget ble redigert 25.12.18 12:51)

MyWays
MyWaysInnlegg: 5551
25.12.18 13:00
startelver: Men skulle Solskjær plutselig trylle og vinne det meste denne sesongen, samt gå til CL-finalen, så beholder han jobben.

Selv med CL-finale og 4.plass tror jeg at det er høy odds for at Solskjær blir ansatt på permanent basis. Det finnes andre langt større manager-talenter, som Pochettino, som er aktuell for jobben. 

Solskær er bra, men et geni er han ikke.

HLund
HLundInnlegg: 17387
25.12.18 13:05
MyWays: Selv med CL-finale og 4.plass tror jeg at det er høy odds for at Solskjær blir ansatt på permanent basis. Det finnes andre langt større manager-talenter, som Pochettino, som er aktuell for jobben.  Solskær er bra, men et geni er han ikke.

Spørs hvem som er tilgjengelig. Det skal mye til å velge en annen med et slikt resultat med tanke på fansen. Hvis ikke en Pochettino er tilgjengelig, blir det fort permanent på Solkjær. Ikke at jeg tror at United blir nr. 4 eller kommer forbi PSG i CL.

missChance
missChanceInnlegg: 54319
25.12.18 13:17
Astonstian: Denne setningen kunne med forbehold, kanskje vært formulert litt bedre?

Nei :)

MyWays
MyWaysInnlegg: 5551
25.12.18 13:19
HLund: Spørs hvem som er tilgjengelig. Det skal mye til å velge en annen med et slikt resultat med tanke på fansen

Solskjær er hentet for å skape entusiasme og glede blant spillerne og fansen. Han var den smarteste korttidsløsningen, fordi han jo tross alt er en bra manager, og han kjenner klubben veldig godt. 

Men at han blir vurdert som en permanent løsning anser jeg som usannsynlig. Da må resultatene komme, samtidig som de andre alternativene viser seg å være mindre sannsynlige.

Uansett veldig gøy med Solskjær som sjef i Man Utd. Gleder meg til å følge med på resten av sesongen nå.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19849
25.12.18 15:05
Kokuhaku: Basert på det jeg har sett av ham i løpet av årene, tror jeg han tidligere har profitert stort på å være en karismatisk narsissist. Hvorfor? Tidligere - da man i større grad så hans "bedre", dog mulig falske, men like fullt bedre, side - så kan det ha gjort at han har fremstått som en autoritet man vil gå i krigen for. Narsisster er gode på manipulasjon, og det kan i mange tilfeller være fruktbart i et kortsiktig løp. Men så går det til helvete. Fordi de a) ikke takler kritikk og derav må nederlag skyves over på noen andre, b) de står over den kulturen de forfekter, altså de har en påfallende stor kognitiv dissonans, og er sådan enestående hyklere, c) at de mangler den intellektuelle nysgjerrigheten som kreves, altså erkjennelse av egen feilbarlighet og potensielt utilstrekkelighet, for å utvikle seg - de er jo suverene i egne øyne og har følgelig ikke noe å hente av andre.

Derav hans uvilje til å forandre sin utdaterte filosofi og spillestil..

Du er inne på noe her!

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19849
25.12.18 15:08

Hadde vært artig å se ansiktsutrykket til Mou etter å ha lest de analysene vi får i tråden nå..

At fyren ville blitt krenka og prøvd å bortforklare de er jeg ikke i tvil om!

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22844
25.12.18 15:41

Martial er ligaens mest effektive. Scorer hvert 111 minutt.

Borealis88
Borealis88Innlegg: 2119
25.12.18 17:28

Blir spennende å se målprotokollen hans nå som United kanskje kommer til å skape sjanser framover.

fpjourne
fpjourneInnlegg: 131
25.12.18 18:44

@aditya_reds ønsker Solskjær velkommen.

https://youtu.be/VjOcuxVPri8

wingswest
wingswestInnlegg: 11306
25.12.18 18:58

Ser ikke vitsen med å spekulere i om Solskjær er aktuell utover sesongen. Akkurat nå bør det jo være nok å nyte øyeblikket, vi spiller uten press, og det skulle vi jo helst ikke gjort. Men noen trepoengere på rad så begynner fjerdeplassen å bli oppnåelig. Vi får bare ta en kamp av gangen. Avansement i CL og topp 4 så er definitivt OGS en kandidat for den permanente stillingen. Men det får vi vite tidsnok. 

Er spesielt spent på hva OGS klarer å få ut av Sanchez. Får vi han skikkelig i gang så kan det bli gøy. 

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
25.12.18 23:32

Lukaku til Juve. Tanker?

Dux1
Dux1Innlegg: 33619
25.12.18 23:37

Tror Lukaku passer meget godt inn i OGS-fotballen. Men jeg er mer opptatt av at vi beholder og dyrker folk som Rashford, Martial og Lingard enn Lukaku og Sanchez. 

glycinello
glycinelloInnlegg: 5883
26.12.18 12:42
dennismufc: Lukaku til Juve. Tanker?

Jeg tviler på at vi selger noen før en ny manager er på plass. Mulig det selges noe daukjøtt, men de store navnene blir nok værende enn så lenge.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5883
26.12.18 13:12
dennismufc: Tanker?

Apropos overgangsrykter og Juve. Ganske mange som linker oss til Costa i januarvinduet.

 

...tanker?

_Mike
_MikeInnlegg: 138
26.12.18 13:37

Bare jeg som har en litt dårlig følelse for i dag? Det er alt for mye positivitet rundt kampen til at dette kan bli nok en brakseier.

glycinello
glycinelloInnlegg: 5883
26.12.18 13:42
_Mike: Bare jeg som har en litt dårlig følelse for i dag? Det er alt for mye positivitet rundt kampen til at dette kan bli nok en brakseier.

Sikkert fordøyelsesproblemer i forbindelse med for mye julemat.

Dette blir show!

CryniX
CryniXInnlegg: 12728
26.12.18 14:50

Ingenting som heter for mye julemat.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6478
26.12.18 14:55
_Mike: Bare jeg som har en litt dårlig følelse for i dag? Det er alt for mye positivitet rundt kampen til at dette kan bli nok en brakseier.

Jeg er fornøyd med seier og at det går framover og ikke bakover. Noen enkel kamp tror jeg ikke dette blir. Hudds har vist seg seige å slå for toppklubber og tross alt er vi jo det. Brakseier er lite sannsynlig, men en vet aldri.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19849
26.12.18 15:47

Lukaku er en av verdens beste avsluttere blant spisser (I forhold til skudd-presisjon og sjanse-konvertering altså)

Når han får langt bedre arbeidsforhold i form av servitering og mer rom å bevege seg i OGS-systemet, kan det bli knall.

Men pdd. har han en vei å gå før han kommer på det nivået igjen, og kan ta plassen til Lingard eller Rash.

(Innlegget ble redigert 26.12.18 15:49)

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
26.12.18 16:25

Fred minner litt om Bebe, bare dårligere

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19849
26.12.18 17:49

City slår sprekker.

Ser stadig lysere ut for Pool dessverre..

 

 

 

Man var betydelig mer shaky og slapp til motstanderen mer idag, men det offensive sprudler enda.

Poggers er brutal under OGS så langt!

(Innlegget ble redigert 26.12.18 17:51)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
26.12.18 18:13

Fred passer rett og slett ikke inn i PL slik han spiller nå. Takler ikke å spille mot midtbaner som presser og gjør generelt mye rart med og uten ball. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 8050
26.12.18 18:26

Pogba viser igjen hvilken stor spiller han er. En verdensmester, som idioten Mourinho nesten klarte å ødelegge. Tidenes største gave til ManU- fansen at den forferdelige, selvelskende Mourinho ble sparket på hue og ræva ut.

missChance
missChanceInnlegg: 54319
26.12.18 18:30

Manchester United finish their Boxing Day fixture with this front four: Gomes, Pogba, Lingard, Rashford. All four are products of the club’s academy.

Bakkus
BakkusInnlegg: 4088
26.12.18 18:31
missChance: Pogba

Tja...

glycinello
glycinelloInnlegg: 5883
26.12.18 18:33
gurglebassen: Fred passer rett og slett ikke inn i PL slik han spiller nå. Takler ikke å spille mot midtbaner som presser og gjør generelt mye rart med og uten ball.

Slik han spiller nå er en sentral setning her. Ingen hadde passet inn i PL om de spiller slik han gjør nå:)

Han er kun blitt brukt sporadisk av Mourinho og skal plutselig tilpasse seg et nytt system under Solskjær. I tillegg til at vi er halveis i hans første sesong i en ny liga.

Det ser ikke lovende ut og han må ta store steg fremover, men venter litt før jeg avskriver han.

Klikk for å gå tilbake til toppen