Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 20164
27.12.18 23:24

Denne billyliddel kunne vært en hvilken som helst liverpool-supporter der jeg jobber.  

En verdig frontfigur for norske liverpool-supportere. 

 

Har dessverre ingen citysupportere på jobben eller innenfor en omkrets på 200km for å kunne sammenligne med anelka2

(Innlegget ble redigert 27.12.18 23:25)

Lezah
LezahInnlegg: 63971
28.12.18 01:37

mano er domme, koer e trygd?

startelver
startelverInnlegg: 62400
28.12.18 07:34

Har VG glemt å skrive om yndlingen deres Ødegaard nå?

Er bare Solskjær på alle sider. 

 

Aveirinha
AveirinhaInnlegg: 29502
28.12.18 10:05
johwi68: De rottene som "tyter fram" har sannsynligvis bedre dekning for sine meninger (for det er det det er snakk om) enn de aller fleste her inne.

Hva baserer du det egentlig på? Det mest interessante man fikk fra medier, andre lags fans og TV-eksperter før OGS fikk vikariatet, var enten

a) Hvorfor henter man ikke inn Zidane eller et større navn nå? Til tross for at man tydelig ønsker å hente en DOF før en permanent manager er på plass og at de større navnene neppe er interessert i en midlertidig rolle

b) Hvorfor får ikke mer erfarne United-navn som Steve Bruce og Mark Hughes jobben?

Den siste er jo en klassiker og forteller hvorfor mange klubber og eksperter på balløya er bakstreverske i tankegangen.

 

Jeg ser du påpeker at det er ingenting som tyder på at han er et taktisk geni basert på det han har levert, men hvor mange managere i toppklubber trenger egentlig å være det? Vil du kalle Klopp et taktisk geni?

 

Den mest taktiske endringen er at vi fremstår mer som de andre topplagene ved å bruke de mest talentfulle spillerne i posisjoner de trives i, kjøre høyt press med nevnte spillere og kjøre backene vesentlig høyere i banen. Vel har vi møtt to bunnlag, men allikevel er dette tydelig. Spillerne tenker også mer fremoverrettet i pasningsspillet og kula går raskere mellom dem. Det gjenstår å se om dette vedvarer, men om vi bare får den offensive tankegangen og ikke de stabilt gode resultatene, så er nok de fleste av oss fornøyd etter hva vi har sett de siste årene uansett. 

For første gang siden Sir Alex abdiserte, så virker klubben å tenke riktig og langsiktig, i hvert fall om vi skal tolke signalene post-Mourinho. Hanker inn en kar som skal løfte stemningen og kjøre på med offensiv ball og gi akademigutter sjansen frem til man finner en DOF og også manager i United-ånd (Pochettino).

Så er det nok av tid til at det inntrykket kan endre seg. Ole kan fort endre seg tilbake til en fotballnoldus hyret inn som gallionsfigur, som det virket som mange har forventet at han er. Vi kan også mislykkes med jakten på Pochettino, hyre inn enda en pragmatisk med stort navn i Allegri i stedet, selge Gomes til Dortmund og gi Mason Greenwood en permanent plass på venstrebacken til U23-laget. Men enn så lenge ser det lovende ut. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
qbah
qbahInnlegg: 49458
28.12.18 12:25

Fette bra

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12897
28.12.18 12:49
johwi68: Skulle OGS vinne CL så blir han nok ansatt, men det er det vel få som tror på, selv om større undere har skjedd. Topp 4 mener jeg er et minimum av hva denne troppen burde klare, selv om Mourinho hadde en skrøpelig første halvdel av sesongen. 8 poeng bak 4.plassen er langt fra håpløst. Men, jeg tror ikke Topp 4 er nok til å sikre seg jobben på permanent basis, om han skulle klare det.

Langt fra håpløst er det selvsagt ikke, men når man ser på lagene som kjemper så er det jo i utgangspunktet 6 lag som kjemper om 4 plasser..Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester United. Jeg vil jo påstå at topp 3 er relativt spikret, med Chelsea, Arsenal og United som kjemper om 4 plassen slik det nå står seg. Det skal mye til for at både Chelsea og Arsenal skal rote bort viktige poeng samtidig som United sanker poeng. 

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
28.12.18 13:32

Greia med Solskjær ligner vel en hel del om hvordan Kåre Ingebrigtsen endte opp som Rosenborg-trener.

Ingebrigtsen hadde fått sparken i Glimt og vært en periode borte fra fotballen før han endte opp som assistent i Viking. Det var neppe noen andre klubber i Eliteserien enn Rosenborg som kunne tenke seg å satse på Ingebrigtsen.

Solskjær i Cardiff må være noe av det svakeste som er levert av en PL-manager. Han gjorde ikke noe riktig og gjorde et svakt lag elendig omtrent over natta. Han ville fortsette utenlands, men returnerte til Molde med halen mellom beina når jobbtilbudene uteble. Tilbake i Molde har han ikke levert like godt som første gang han var der. Denne sesongen ble det f.eks. to tap mot lille Ranheim og cupexit mot Brattvåg.

Ingen andre PL-klubber enn United ville vurdert Solskjær nå i vinter. Sannsynligvis er det ingen Championship-klubber som ville ha gamblet på han heller.

Det betyr ikke at han ikke er en god match for United. Han kjenner klubben, men har sett den fra utsiden noen år. Slik ståa var kan det være effektivt å komme inn og si hva man tror folk vil høre og stryke egoene (som har satt seg selv foran klubben) med hårene.

Det funka for Ingebrigtsen. Og det ser ut til å funke for Solskjær. Timing er alfa og omega.

Det interessante er hva som skjer hvis United fortsetter å levere under Solskjær ut sesongen. Når spillere stiller seg bak han og supportere vil ha han permanent. Vil United da bøye etter for presset og ansette Solskjær permanent, eller vil de vise ambisjoner og gå for en mer kapabel manager.

Rosenborg feiget i sin tid ut og gikk for caretaker Ingebrigtsen. Noe som ga en negativ utvikling og som stort sett ble bare tull når Ingebrigtsen skulle sette sitt preg på laget.

Vil United gå i samme fella?

molster
molsterInnlegg: 10347
28.12.18 13:35

Ikke sammenlignbart. Ingebrigtsen spilte bare i city. Solskjær har i det minste noe erfaring fra å vinne noe ;) 

grock19
grock19Innlegg: 83871
28.12.18 13:39

"Men enn så lenge ser det lovende ut."

 

Veldig bekymringsfullt! 

Denat
DenatInnlegg: 3451
28.12.18 13:43
caliblue: Rosenborg

Liverpool også, da Dalglish tok over for Hodgson. Det er nok ikke enkelt å droppe det for Man Utd-ledelsen dersom resultatene er gode, mens fans og spillere står bak manageren. 

Jeg tror Solskjær får jobben dersom Man Utd klarer topp 4, FA-cupen eller tar seg til CL-finale. 

qbah
qbahInnlegg: 49458
28.12.18 13:47

Godt innlegg. Men er ikke helt enig i at det ene automatisk utelukker det andre. Altså mangel på ambisjoner ved å ansette Ole permanent etter en vår med gode resultater og en tropp og klubb bak seg. Synes ikke det i seg selv vitner om høyere ambisjoner ved å ansette et nytt usikkert kort i form av eksempelvis en fattigmanns Mourinho i Conte eller en overvurdert Zidane. 

McLovin
McLovinInnlegg: 13183
28.12.18 13:52

OGS er det perfekte ansikt utad for et United i en mellomfase der Ferguson vel sitter i bakkant og drar i trådene.

Tviler på at han blir manager til slutt, men uansett ideelt for han. Gå fra en ukjent miniklubb i Norge til å ha et positivt run med United i et halvt år gjør at han vil være aktuell for nær sagt alle klubber på «hylle to» i de store fotballandene.

En hyperrask klassereise jeg kun ser Mette Marit som reell utfordrer i.

 

Justice 96
Justice 96Innlegg: 46009
28.12.18 16:10

Suksessen fra Cardiff videreføres:

Ole Gunnar Solskjær (45) har fått med seg tidligere Start-trener Mark Dempsey på laget i Manchester United.

Nå viser bilder fra fredagens Manchester United-trening at Dempsey, som de siste årene har vært hovedtrener Haugesund, Start og Kongsvinger, er med i Solskjærs støtteapparat også denne gangen.

(Innlegget ble redigert 28.12.18 16:11)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12897
28.12.18 16:29
InsVerderben: Taktisk geni har visse medier påstått, noen kommentatorer,

Link ? 

Shenon
ShenonInnlegg: 5238
28.12.18 16:35
Aveirinha: Vil du kalle Klopp et taktisk geni?

På absolutt aller, aller øverste hylle!!

 

Kommer strengt tatt ikke på noen i farten jeg ville sagt var et større taktisk geni av dagens generasjon trenere. Har mini-revolusjonert måten å spille fotball, og til og med fått en egen "stil" oppkalt etter hans måte å spille fotball.

 

Sjeldent har "taktisk geni" vært en mer passende karakteristikk!

kytec
kytecInnlegg: 48159
28.12.18 16:37
Shenon: Har mini-revolusjonert måten å spille fotball, og til og med fått en egen "stil" oppkalt etter hans måte å spille fotball.

Litt sånn Bokløv-Klopp. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12897
28.12.18 17:28
Shenon: Kommer strengt tatt ikke på noen i farten jeg ville sagt var et større taktisk geni av dagens generasjon trenere. Har mini-revolusjonert måten å spille fotball, og til og med fått en egen "stil" oppkalt etter hans måte å spille fotball.

Det er lett å forstå at du bare har 3 stjerner på nesten 4,5k innlegg.

 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
28.12.18 17:32
qbah: Godt innlegg. Men er ikke helt enig i at det ene automatisk utelukker det andre. Altså mangel på ambisjoner ved å ansette Ole permanent etter en vår med gode resultater og en tropp og klubb bak seg. Synes ikke det i seg selv vitner om høyere ambisjoner ved å ansette et nytt usikkert kort i form av eksempelvis en fattigmanns Mourinho i Conte eller en overvurdert Zidane.

Conte er jo en bedre manager enn Mourinho. Ikke noe grunn til å være altfor negativ til ham. To store forskjeller fra Mourinho er jo at Conte faktisk virker å ha en klar plan bak det han gjør, og ikke minst at han utvikler spillere og faktisk får de til å se bedre ut enn de har gjort tidligere. Det gjaldt ikke akkurat Mourinho i United.

qbah
qbahInnlegg: 49458
28.12.18 17:43

Tja. Er du helt sikker på det? Du kan også si det motsatte om Conte, slik man kan hevde begge deler med Mourinho. Spillere som Shaw, McTominay, Young, Valencia ovMartial for eksempel har jo sett bedre ut under Mourinho enn kanskje noen gang tidligere. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20314
28.12.18 17:44

Conte tilpasser seg spillerne. Mourinho forsøker på det motsatte.

qbah så aldri Mourinhos begrensninger og var veldig pro-Mo. Det er ofte et kjennetegn blant dem som sammenligner disse to trenerne og tror de står for noe av det samme. Men da ser man nok fotball med et halvt øye.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11737
28.12.18 17:48

Hvor kan jeg se den berømte Solskjær-tabellen?

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20314
28.12.18 17:52

Ja, men står fritt til å mene hva man vil. Jeg husker en som hardnakket mente at Ronaldo var dårlig i luften. Ingen kunne nekte han å mene det. Men han tok naturligvis feil.

Jeg vet ikke om det ville vært særlig imponerende av Mourinho om 23 år gamle Martial og Shaw var bedre enn da de var 20 år. Men jeg vet at jeg ikke er enig. Anthony Martials første sesong i Man Utd, er uavhengig av målsnitt, den beste han har hatt for oss. Og Luke Shaw har fortsatt til gode å levere på det nivået han gjorde i Southampton, som var på bakgrunnen for at Man Utd og Chelsea var villig til å betale det som den gang var en rekordsum.

Jeg kan heller ikke forstå at noen kan mene at Valencia eller Young har vært bedre under Mou enn hva de var under Ferguson.

Samtidig er det tett på oppsiktsvekkende at bortimot samtlige spillere som er blitt hentet enten så bedre ut i forrige klubb og at nesten samtlige i klubben leverer på et høyere nivå for landslaget.

(Innlegget ble redigert 28.12.18 17:54)

startelver
startelverInnlegg: 62400
28.12.18 18:03
Justice 96: Ole Gunnar Solskjær (45) har fått med seg tidligere Start-trener Mark Dempsey på laget i Manchester United

Fortsette fiaskoen fra Cardiff da. 

 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
28.12.18 18:05
qbah: Tja. Er du helt sikker på det? Du kan også si det motsatte om Conte, slik man kan hevde begge deler med Mourinho. Spillere som Shaw, McTominay, Young, Valencia ovMartial for eksempel har jo sett bedre ut under Mourinho enn kanskje noen gang tidligere.

Valencia og Young bedre enn noengang tidligere? Valencia var jo på årets lag under Ferguson. Har vært langt unna det med Mourinho. Martial presterte i en håndfull kamper denne høsten, og har gjort fint lite tidligere under Mourinho. Denne er virkelig syltynn.

Conte vant ligaen med to relativt lite kreative sentrale midtbanespillere, jævla Victor Moses på høyre vingback og et midtforsvar bestående av en opprinnelig back og to spillere som på det nærmeste har vært utskjelt tidligere. Med dette relativt begrensede mannskapet scoret de 85 mål og tok 93 poeng.

qbah
qbahInnlegg: 49458
28.12.18 18:29

Jeg så aldri Mous begrensninger og var veldig pro-Mo? Hva snakker du om her egentlig, mister?

Jeg mente Mou trolig var noe av det beste vi kunne fått tak i på den tiden og i den situasjonen klubben var i. Det står jeg for enda. At hans track reckord i tidligere klubber hva gjelder elendig personalhåndtering, kjip i media og for omgivelsene generelt gjorde meg, som de fleste andre skeptisk til ansettelsen likevel. Det i tillegg til hans mangel på å utvikle en spillertropp og en taktiksk tilnærming som begynte bli udatert. Men der og da virket det som et bra valg for oss. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20314
28.12.18 18:32

Hva jeg prater om? Det er vel ikke særlig verre enn å ta en titt i innleggshistorikk.

qbah
qbahInnlegg: 49458
28.12.18 19:03

Da kan du jo gjerne vise til dette slik at det du lirer av deg får noen gram tyngde om ikke annet. 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
28.12.18 19:05

Haha, Martial var da langt bedre under LvG Mourinho. Også Shaw. 

qbah
qbahInnlegg: 49458
28.12.18 19:06

Var nok litt kjapp med å liste opp de spillerne der. Spesielt ved å si "kanskje bedre enn noen gang". Tenkte mest på under de andre tidligere managerene pre Mou og post SAF. Ordla meg dårlig, KongOlav. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg