Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
CryniX
CryniXInnlegg: 12726
28.12.18 19:08
TheBelfastBoy: Jeg kan heller ikke forstå at noen kan mene at Valencia eller Young har vært bedre under Mou enn hva de var under Ferguson.

Det er vel kanskje litt vanskelig å sammenligne akkurat disse to med hva de har prestert under Fergie, tatt i betraktning at de var vinger tidligere, mens de nå er omskolert til mer defensive roller. De var tidvis enorme, særlig Valencia hadde jo et par sesonger der han holdt skyhøyt nivå, men jeg synes ikke hans prestasjoner som høyreback under Mous første sesong står særlig tilbake for 09/10 og 11/12-sesongene når han etter min mening var på sitt beste.

Er for øvrig enig i dine betraktninger ang. Martial og Shaw. Jeg antar du også drar McTominay under den samme paraplyen. Hvis vi er litt rause og sier at Mou videreutviklet spillere, så vil jeg argumentere for at han kun klarte det med "feil" spillere - aldrende spillere og spillere uten potensiale til å bli virkelig, virkelig gode. Her vil jeg nesten også argumentere for at Lingard har tatt et par steg, men ingenting mer enn hva som bør forventes.

Når man ser Rashford, Martial, Pogba, Lindelöf, Bailly, Pereira, Lukaku etc. så er det bemerkelsesverdig mange som har stått på stedet hvil rent utviklingsmessig for oss. Ikke var det særlig mange akademispillere som fikk sjansen heller, foruten den siste ubetydelige ligakampen i 16/17.

Jeg er like overbevist over Conte som du virker å være, kanskje jeg er litt i overkant skeptisk ifm. hans stadige krangling med styret/eier i Chelsea og Juve, men jeg hadde tatt han over Mou 100 dager i uka. Uten at det sier særlig mye…

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22652
28.12.18 19:10
KongOlav2: Martial presterte i en håndfull kamper denne høsten, og har gjort fint lite tidligere under Mourinho.

Han har vel strengt tatt kun spilt en håndfull kamper denne sesongen.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22652
28.12.18 19:12
qbah: kjapp med å liste opp de spillerne der

Du hadde rett ang McTominay. Han har sett bedre ut under Mou...

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8408
28.12.18 19:18

Allegri linket. Mitt førstevalg og verdens beste manager pt. Hadde vært en drøm å få inn han.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22652
28.12.18 19:22

Jeg ser at Pogba får 10/10 på whoscored mot Huddersfield. Inntreffer det ofte?

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
28.12.18 19:26
GreySerpent: Jeg ser at Pogba får 10/10 på whoscored mot Huddersfield. Inntreffer det ofte?

Har aldri skjedd før, men det har sammenheng med at begge målene kommer fra distanse og antall vellykkede pasninger i motstanders halvdel.

qbah
qbahInnlegg: 49243
28.12.18 19:31

Mulig jeg blendes vel mye selv av Conte sitt styr med klubb utenfor banen, og derav drar til han mye over samme kam som Mourinho. Etter hvert som vi så utviklingen (eller mangel på denne) under Mou i United, og fort skjønte hvor det var, kunne jeg sikkert byttet han ut med Conte. Uten at det sier særlig mye som du sier. Ikke fra dag en da han ble ansatt, som jeg har poengtert tidligere. Trodde Mou og United var en bra match til et bra tidspunkt. Synd skepsisen viste seg å ikke være ubegrunnet. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
28.12.18 19:34

Er relativt tussete å diskutere Conte. Hadde han vært en mann Woodward/Glazers ønsket ville han vært ansatt nå.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40624
28.12.18 19:35
qbah: Var nok litt kjapp med å liste opp de spillerne der. Spesielt ved å si "kanskje bedre enn noen gang". Tenkte mest på under de andre tidligere managerene pre Mou og post SAF. Ordla meg dårlig, KongOlav.

Vel, McTominay var 19 år gammel da Mourinho ankom, og er fortsatt ikke mer enn en stallspiller. Martial var uten tvil best i sin første sesong i United. Og gamlegutta Valencia og Young har ikke akkurat vært så gode at de har bidratt til å heve laget noe særlig.

I mine øyne er det kun Lingard som har tatt signifikante steg fremover under Mourinho, samt at Shaw endelig begynner å se ut som en dugandes spiller igjen. Det blir jævlig tynt. Spesielt når Pogba har vært dårligere enn forventet, Lukaku har vært dårligere enn forventet, Sanchez har vært mye dårligere enn forventet, Bailly, Lindløf og Fred har vært dårligere enn forventet, samt at Matic iallfall ikke har vært bedre enn forventet. Og Rashford har heller ikke tatt steg fremover.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8408
28.12.18 19:40

Mourinho burde kommet noen år tidligere og overtatt etter Fergie. Et spillermateriell som passet han mye bedre og en tropp som var vant til å vinne.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22652
28.12.18 19:43

DJ Buffonge og Ro-Shaun. Noen foreldre skulle hatt deng.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
28.12.18 19:45

Mongo i Kongo™

 

- en film av Visjon Norge og Europris, om én manns reise gjennom jungelen som bare foregikk i hodet hans.

CryniX
CryniXInnlegg: 12726
28.12.18 19:49
qbah: Mulig jeg blendes vel mye selv av Conte sitt styr med klubb utenfor banen, og derav drar til han mye over samme kam som Mourinho. Etter hvert som vi så utviklingen (eller mangel på denne) under Mou i United, og fort skjønte hvor det var, kunne jeg sikkert byttet han ut med Conte. Uten at det sier særlig mye som du sier. Ikke fra dag en da han ble ansatt, som jeg har poengtert tidligere. Trodde Mou og United var en bra match til et bra tidspunkt. Synd skepsisen viste seg å ikke være ubegrunnet.

Det er vel nettopp mangelen på utvikling mange av oss spådde på forhånd like før og like etter at Mou ble ansatt, og sammen med denne jævlige, selvsentrerte personligheten var de to hovedgrunnene til at man ikke ville ha ham til klubben i utgangspunktet. Det hjelper heller ikke at han hadde en FOR pragmatisk tilnærming til spillet (aka buss), faktisk enda mer enn hva vi kunne forestille oss.

Han har en dyster historikk når det gjelder spillerutvikling, og når han først klarer å få spillere til å ta steg, er det som jeg påpeker "feil" spillere - det er stort sett aldri de yngre spillerne med potensiale, men eldre spillere som klarer å innrette seg til Mous system. Det er jo ikke rart han aldri klarer å etablere seg over lengre tid i en og samme klubb hvis man kun tar dette punktet i betraktning.
Legg til at han kaster spillere under bussen i dårlige tider og tar all creds i gode tider, så begynner man å ane hvordan det kom til å gå. Hvor mange var det som spådde at det kom til å gå til helvete innen 3 sesonger… 50% her i tråden? 60%? 80%?

Personen Jose Mourinho står så langt unna verdiene Manchester United har vært kjent for som det er mulig å komme omtrent - attraktiv angrepsfotball, talentutvikling og en følelse av at vi kan gå inn i enhver kamp med en innstilling om at vi er det beste laget, noe man ikke får når manageren gang på gang uttaler i media at forsvaret ikke er bra nok, at vi er akterutseilt ift. gullkampen og at stallen må overhales hver bidige sommer. Det eneste han kunne banke i bordet med var en vinnerskalle ut av en annen verden, men selv det kom med en del ulemper som jeg nevnte angående man management.

CryniX
CryniXInnlegg: 12726
28.12.18 19:51
Pogba6: Mourinho burde kommet noen år tidligere og overtatt etter Fergie. Et spillermateriell som passet han mye bedre og en tropp som var vant til å vinne.

Mulig spillermaterialet hadde passet Mou bedre den gang, men ikke faen om jeg hadde stolt på han til å overhale stallen etterhvert som Vidic, Rio, Evra og andre nøkkelspillere og kontinuitetsbærere skulle erstattes.

(Innlegget ble redigert 28.12.18 19:51)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12097
28.12.18 19:56
Aveirinha: Den mest taktiske endringen er at vi fremstår mer som de andre topplagene ved å bruke de mest talentfulle spillerne i posisjoner de trives i, kjøre høyt press med nevnte spillere og kjøre backene vesentlig høyere i banen. Vel har vi møtt to bunnlag, men allikevel er dette tydelig. Spillerne tenker også mer fremoverrettet i pasningsspillet og kula går raskere mellom dem. Det gjenstår å se om dette vedvarer, men om vi bare får den offensive tankegangen og ikke de stabilt gode resultatene, så er nok de fleste av oss fornøyd etter hva vi har sett de siste årene uansett.  For første gang siden Sir Alex abdiserte, så virker klubben å tenke riktig og langsiktig, i hvert fall om vi skal tolke signalene post-Mourinho. Hanker inn en kar som skal løfte stemningen og kjøre på med offensiv ball og gi akademigutter sjansen frem til man finner en DOF og også manager i United-ånd (Pochettino). Så er det nok av tid til at det inntrykket kan endre seg. Ole kan fort endre seg tilbake til en fotballnoldus hyret inn som gallionsfigur, som det virket som mange har forventet at han er. Vi kan også mislykkes med jakten på Pochettino, hyre inn enda en pragmatisk med stort navn i Allegri i stedet, selge Gomes til Dortmund og gi Mason Greenwood en permanent plass på venstrebacken til U23-laget. Men enn så lenge ser det lovende ut.

Helt enig. Uavhengig av det faktum at vi har møtt to bunnlag, så er det jo tilsvarende åpenbart at vi spiller med et helt annet fokus, posisjoneringen til backene, hvor Pogba prøver å styre spillet fra og ikke minst gjenvinning av ballen, er jo omtrent den rake motsetningen av tiden under Mourinho. 

Vi vil jo selvsagt møte motstand som kommer til å straffe oss fordi vi står høyere oppe på banen og er sårbar for lag som er flink til å spille seg ut av press. Vi har jo gjentatte ganger sett at City har vært flinke til å utnytte situasjoner hvor motstander presser høyt, ved å rett og slett spille langt og presist. 

Ellers så er det jo bare til å innse at den beste måten å sikre kontinuitet på er å gå for løsningen med DOF hvor man har en overordnet plan for hvordan klubben skal spille fotball, hvor klubben i større grad enn tidligere styrer spillerkjøp utifra hvem som passer inn i de planene. Sånn sett kan man begrense manager rollen og forhåpentligvis unngå tilsvarende katastrofer som vi har hatt siden Fergie gikk av. Ikke det at det garanterer noe som helst, men jeg tror i det minste at vi kan legge et bedre grunnlag for at vi skal lykkes i fremtiden og at vi kan gå for mindre kjente managere (Howe?). 

 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40624
28.12.18 19:59
Pogba6: Mourinho burde kommet noen år tidligere og overtatt etter Fergie. Et spillermateriell som passet han mye bedre og en tropp som var vant til å vinne.

Et lag bestående av blant annet Ferdinand, Vidic, Evra, Carrick og Van Persie på nedadgående karrierekurve. Ja, det ville passet Mourinho strålende.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8408
28.12.18 20:10

Mourinho er jo og har vært meget god til å skvise det siste ut av aldrende spillere. RvP, Evra, Rio og Vidic hadde vært strålende under Mourinho. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19890
28.12.18 20:17

Mourinho var rimelig klar på at det ikke var en jobb han ønsket. Antakelig nettopp fordi han;

A) Ikke hadde baller til å hoppe etter Ferguson,

B) Så utfordringene ved å ta over en svært aldrende spillergruppe hvor flere var skadeutsatt og måtte erstattes

En han imidlertid hadde stor tro på var Wayne Rooney! Hadde Ferguson fortsatt ville han atter en gang gjort Mourinho til latter, og samtidig satt Chelsea langt tilbake med en dyr og dårlig spiller. Eller, Mourinho ville sikker klart å skvise noe ut av han, tror du ikke?:)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12097
28.12.18 20:27
TheBelfastBoy: Mourinho var rimelig klar på at det ikke var en jobb han ønsket. Antakelig nettopp fordi han; A) Ikke hadde baller til å hoppe etter Ferguson, B) Så utfordringene ved å ta over en svært aldrende spillergruppe hvor flere var skadeutsatt og måtte erstattes En han imidlertid hadde stor tro på var Wayne Rooney! Hadde Ferguson fortsatt ville han atter en gang gjort Mourinho til latter, og samtidig satt Chelsea langt tilbake med en dyr og dårlig spiller. Eller, Mourinho ville sikker klart å skvise noe ut av han, tror du ikke?:)

Alternativt fordi han heller ikke fikk tilbudet, men da spørs det jo hvem man ønsker å tro på.

Jeg synes jo man generelt overdriver tilstanden på troppen når Ferguson gikk av, det handlet om å spille på styrkene og ikke svakhetene til troppen, og der sviktet jo Moyes fullstendig. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19890
28.12.18 20:33
Slikkepott: Jeg synes j

-

(Innlegget ble redigert 28.12.18 20:35)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46279
28.12.18 20:38
TheBelfastBoy: En han imidlertid hadde stor tro på var Wayne Rooney! Hadde Ferguson fortsatt ville han atter en gang gjort Mourinho til latter, og samtidig satt Chelsea langt tilbake med en dyr og dårlig spiller. Eller, Mourinho ville sikker klart å skvise noe ut av han, tror du ikke?:)

Rooney var lite fan av Mourinho i studioet til BT her om dagen. Virket som om det kræsjet helt mellom de to, og Rooney virket bitter over å ha blitt tuppet ut av laget.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40624
28.12.18 21:13
Pogba6: Mourinho er jo og har vært meget god til å skvise det siste ut av aldrende spillere. RvP, Evra, Rio og Vidic hadde vært strålende under Mourinho.

Det var det Ferguson klarte i 2012/13. Ikke fanken om Mourinho hadde klart å skvise så mye mer ut av denne gjengen på 32-34. Kanskje han kunne fått til en habil sesong til, men mer? Ikke tale om.

startelver
startelverInnlegg: 59410
29.12.18 08:11

Bournemouth er et lag som skaper sjanser i hver kamp, skal bli interessant å se hvordan forsvaret takler dette med Oles alle mann i angrep-filosofi. 

 

 

rannov
rannovInnlegg: 1598
29.12.18 08:39

Mhm. 2-12 i målforskjell på de 5 siste. Tipper Solskjær er skrekkslagen. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
29.12.18 10:18
startelver: Oles alle mann i angrep-filosofi.

Her tolkes det fritt.

startelver
startelverInnlegg: 59410
29.12.18 10:35
rannov: Mhm. 2-12 i målforskjell på de 5 siste

Er enig i at formen ikke har vært den beste i de siste kampene , men ser du sjansestatistikken er de hyppig frempå med skudd på/utenfor mål. 

 

rvp
rvpInnlegg: 212
29.12.18 13:49

Holder man med Liverpool idag?

Liverpoolseier sender Liverpool mot gullet, men United nærmere 4-plassen... 

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 11387
29.12.18 13:51

Uavgjort .

Ruginho
RuginhoInnlegg: 1080
29.12.18 14:06
rvp: Holder man med Liverpool idag? Liverpoolseier sender Liverpool mot gullet, men United nærmere 4-plassen...

Man holder aldri med Liverpool med mindre det står om titler eller nedrykk. Da er jeg tilbøyelig til å nikke anerkjennende for et Liverpool-resultat. 

rvp
rvpInnlegg: 212
29.12.18 14:18

Så det er viktigere for deg at Liverpool havner på 2. Plass enn at United kommer topp 4?

Klikk for å gå tilbake til toppen