Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
caliblue

Innlegg: 14804
caliblue
17.01.19 13:23
Thpe: Ben Foster ble i hvert fall imponert.

Goalkeepers union.

Som jeg sa, så er det sterkt å redde 11 skudd på rad. Veldig sterkt.

Keepere er forskjellige og har ulike styrker. De Gea har noen ting han er veldig god på. Det at han er såpass god på posisjonering og reaksjonssterk gjør at han kan stå og stole på refleksene sine. Det gjør at han redder mye, men det gjør også at han møter flere skudd enn hva mer proaktive keepere gjør.

Ulempen med den noe passive tilnærmingen er at han gir seg selv mindre sjanse på å redde velplasserte skudd enn keepere som i større grad forsøker å lese hvor skudd kommer og reagerer i forkant.

De Gea har f.eks. sluppet inn 14 straffespark på rad nå. Cardiffs Etheridge har reddet 3 av 6 denne sesongen. Pickford har reddet 5 av 11 for Everton. Det betyr ikke at De Gea er dårlig, men at han er annerledes og har andre kvaliteter.

Peter Schmeichel var jo førstevalg i mål for United i 8 sesonger uten å redde et straffespark i ligaen.

(Innlegget ble redigert 17.01.19 13:24)

TheWhitePele

Innlegg: 6823
TheWhitePele
17.01.19 14:00
FrannyLee: Det handler jo primært om å vente ut angriperens trekk der andre keepere de fleste av de setter seg ut ved å agere for tidlig. Derfor ser det ofte enkelt ut med ei "enkel" redning der andre keepere ofte ligger på ene sida å spreller og kommentatorer  og andre til stede hyller spissen for å ha fintet keeperen på raua først og triller ballen inn. Dette er litt forenklet selvsagt men mye av essensen i deGeas keeperarbeid. De er jo på grunn av dette han også han kan bruke og  bruker føttene så ofte der andre keepere har solg dem, satt dem ut av spill ved å slide til ei side..

Her treffer du veldig bra. Personer som ikke ser dette, sier ofte at det ikke er noe spesielt med redningene. 

glycinello

Innlegg: 6557
glycinello
17.01.19 15:07

Får litt assosiasjoner til enkeltes oppfatning av Ruud van Nistelrooy angående debatten rundt De Gea. Var jo plenty av folk som mente han var rimelig middelmådig som bare scoret "enkle" mål. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 21102
TheBelfastBoy
17.01.19 15:14
Lezah: Utrolig at vi ikke snappet ham opp fra Fulham. SAF hadde angst når det gjaldt midtbanespillere på slutten.

Delvis "historisk revisjonisme", etter min mening. Selv om jeg er enig i at Ferguson generelt var dårlig til å hente spillere mot slutten.

Jeg vet at han var en populær spiller blant supportere da han gikk fra Fulham, men det var ikke uten grunn at han endte i Spurs (som den gang var ganske middelmådig) på det tidspunktet.

For det første var han ikke en veldig god offensiv midtbane/hengende spiss. Det løsnet først for han i Fulham da han ble flyttet ned på sentral midtbane. Hans første sesong som sentral midtbane var i 12/13. (Ferguson la opp i 2013.)

For det andre var han ikke en umiddelbar suksess i Spurs heller. De første to sesongene var han ikke engang fast, og endel inn og ut av laget. Veldig mange Spurs-supportere her inne var drittlei han på et tidspunkt, og så helst at han ble solgt. Det var først mot slutten av første sesongen til Pochettino at han begynte å legge av seg endel av unotene med unødvendig ballkjæling sentralt på midtbanen.

Dette synes jeg forresten er tilfelle for svært mange av spillerne til Pochettino og litt av grunnen til at man kan si Pochettino er blitt offer for egen suksess. Dembele gikk fra å være en frustrerende midtbanespiller til å være en av verdens aller beste. Han hadde naturligvis et potensiale som er få forunt, men han var 27 år da Pochettino tok over Spurs.

Svært mange, uten det samme ekstreme potensialet, har gått fra å være middelmådig PL-spiller til svært god PL-spiller (Davies, Trippier, Rose). Andre med høyere potensial har sett enda bedre ut (Son, Walker, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen). Fellesnevneren for flere av disse er at de har utviklet seg kontinuerlig og svært mye under hans ledelse. Og det er ikke utelukkende spillere på et tidspunkt av karrieren hvor en ville ha forventet det.

Walker og Rose var 24 år. Vertonghen og Dembele 27 år. Om noen tviler kan man lese hva Spursfans mente om disse i 2014, før Pochettino kom inn. 

(Men for all del, respekt til dem som så potensialet og mente han burde hentes! :))

(Innlegget ble redigert 17.01.19 15:28)

Lezah

Innlegg: 64833
Lezah
17.01.19 15:24
TheBelfastBoy: Delvis "historisk revisjonisme", etter min mening.

Tja, jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg likte ham veldig godt og ønsket ham til klubben. Sikkert manglende fotballforståelse fra min side.

missChance

Innlegg: 56880
missChance
17.01.19 15:27

MUST har nå knyttet seg til Juan Matas Common Goal som første supporterorganisasjon.

glycinello

Innlegg: 6557
glycinello
17.01.19 16:20

«Tja, jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg likte ham veldig godt og ønsket ham til klubben. Sikkert manglende fotballforståelse fra min side». 

Sliter med manglende fotballforståelse jeg også tydeligvis. Var i harnisk da han gikk til Spurs. Og har sittet mang en Tottehamkamp siden og tenkt at han hadde vært gull for oss(tidligere i alle fall). 

TheBelfastBoy

Innlegg: 21102
TheBelfastBoy
17.01.19 16:45

Ja, det er vel en av to for dere begge! :)

Kokuhaku

Innlegg: 4684
Kokuhaku
17.01.19 16:56
missChance: MUST har nå knyttet seg til Juan Matas Common Goal som første supporterorganisasjon.

Fint det.

Det er sikkert naivt og uoppnåelig, men det hadde vært ekstremt tilfredsstillende om en felles kamp mot griske agentrotter ble neste steg for å bedre sporten. 

Aller helst hadde jeg sett at man begynte med Raiola og Mendes. Noe sånt som at alle de største klubbene samles og avtaler en boikott. Siem bør kjenne sin besøkelsestid her - få til en ny Oslo-avtale.

missChance

Innlegg: 56880
missChance
17.01.19 17:02
Kokuhaku: Det er sikkert naivt og uoppnåelig, men det hadde vært ekstremt tilfredsstillende om en felles kamp mot griske agentrotter ble neste steg for å bedre sporten.

Det er dessverre veldig mye det burde ryddes opp i, og veldig lite vil skje ...

Slikkepott

Innlegg: 14773
Slikkepott
17.01.19 18:50
caliblue: Keepere er forskjellige og har ulike styrker. De Gea har noen ting han er veldig god på. Det at han er såpass god på posisjonering og reaksjonssterk gjør at han kan stå og stole på refleksene sine. Det gjør at han redder mye, men det gjør også at han møter flere skudd enn hva mer proaktive keepere gjør. Ulempen med den noe passive tilnærmingen er at han gir seg selv mindre sjanse på å redde velplasserte skudd enn keepere som i større grad forsøker å lese hvor skudd kommer og reagerer i forkant. De Gea har f.eks. sluppet inn 14 straffespark på rad nå. Cardiffs Etheridge har reddet 3 av 6 denne sesongen. Pickford har reddet 5 av 11 for Everton. Det betyr ikke at De Gea er dårlig, men at han er annerledes og har andre kvaliteter.

Hvilken direkte kobling er det mellom antall skudd og det å være proaktiv, hva gjør en proaktiv keeper rent spesifikt, hvordan kunne De Gea f.eks vært mer proaktiv mot Tottenham

Snever analyse ref påstanden din rundt passiv tilnærming, her er det langt flere momenter å ta hensyn til. En keeper som forsøker å lese hvor skudd kommer og reagerer i forkant, altså gambler, vil også være lettere for motstander å lese og dermed også lettere å score på. Helt greit at motstander en gang i blant scorer et mål som kanskje kunne ha vært avverget hvis De Gea hadde gamblet på at ballen skulle gå til akkurat det hjørnet, tipper at han avverger langt flere mål på å psyke ut motspilleren ved å vente han ut og stole på egne kvaliteter fremfor å gamble.

Ref straffespark.

Pickford har hittil i karrieren sin reddet 7 av totalt 33 straffespark, jeg er fristet til å si 5 av 31 da 2 av redningene er på u21 nivå. Det gir han en redningsprosent på ca 21,2. 16,1 hvis vi bruker 5 av 31.

De Gea har 11 av 48, altså en redningsprosent på 22,9.

Kasper Schmeichel har 20 av 73, 27,3%

Etheridge har en overraskende god statistikk, inntil videre, med 8 av 22 redninger, altså hele 36%

Uansett er det ganske meningsløst, expected goals på straffespark er rundt 0,8 og det er ikke uten grunn. Er straffen hard og godt plassert så er det mål uansett, Víctor Camarasa sitt straffespark er det ikke en eneste keeper som redder selv om de på forhånd vet hvor han kommer til å plassere skuddet. 

Sportfreaken

Innlegg: 10019
Sportfreaken
17.01.19 21:06

5 av 31 tilsvarer 16%

Slikkepott

Innlegg: 14773
Slikkepott
17.01.19 21:38
Sportfreaken: 5 av 31 tilsvarer 16%

Sitat meg:

"16,1 hvis vi bruker 5 av 31."

TheBelfastBoy

Innlegg: 21102
TheBelfastBoy
17.01.19 22:29

Har bygget seg opp en følelse av at PSG kan passe oss bra. I den grad noen gode motstandere på dette nivået passer oss bra.

De slår meg ikke som et lag som skaper mye ved å vinne dueller i boksen til motstanderen. Det er vår desidert største svakhet. Både på dødball og innlegg fra sidene.

I tillegg liker de å styre kamper og angripe langs bakken, gjennom midten. Frenkie vil være en game changer, men Verratti, Rabiot og di Maria skal få der tøft mot Herrera, Matic og Pogba.

Utfordringen blir naturligvis Mbappe og Neymar. Jeg tror vår beste sjanse er å spille 352. Man kan si mye om Lindeløf, Smalling og Bailly, men langs bakken, en mot en, er de faktisk svært bra. Alle vil få kjørt seg mot Neymar og Mbappe, men mot PSG kan man få anledning til å spille på styrkene deres og gi spillerne tydelige roller. Da tror jeg fakisk Spurs på mange måter er en tøffere motstander.

Et mareritt for stopperne våre vil være om vi spiller med fire bak og Neymar og Mbappe får angripe mellom back og stopper slik som vi gjorde mot Spurs. Da kan det fort bli veldig mye rom å dekke. Alternativet er mer defensive backer som ligger tettere stopperne. Da mister vi mye bredde.

Ulempen med 352 er at vi mister en mann offensivt. Fordelen er at Herrera og Matic vil kunne få mer frihet (Pogba bør få en svært fri rolle, og evnt kun ansvar for Rabiot/Marquinhos).

PSG er dessuten noe slurvete og naive defensivt. Det er svært gode muligheter for å få seg et par mål dersom Rashford og Martial har dagen.

Sånn. Der jinxet jeg det visst.

Slikkepott

Innlegg: 14773
Slikkepott
17.01.19 22:52
TheBelfastBoy: Har bygget seg opp en følelse

Diare ? 

 

missChance

Innlegg: 56880
missChance
17.01.19 23:22

Juan Mata har et hjerte av gull ♥

John||Locke

Innlegg: 12232
John||Locke
18.01.19 08:54
GreySerpent: For min del er det for at han koster betydelig mer enn han smaker.

Jeg ser den, men tenker det kan være lurt å smake litt ordentlig på han først.

Det er ikke lenge siden han var blant ligaens og verdens aller beste spillere.


-Pat

Lezah

Innlegg: 64833
Lezah
18.01.19 08:59
John||Locke: Det er ikke lenge siden han var blant ligaens og verdens aller beste spillere.

Nei, men hvis du som angrepsspiller ikke får det til under JM, så tror jeg du brått har blitt ubrukelig og kan pakke sammen sakene.

John||Locke

Innlegg: 12232
John||Locke
18.01.19 09:29
Xavi7: VG fortsetter å kjøre sin Solskjær Spesial. Altså for en nissenasjon vi er som må skrive side opp og ned om en manager for en fotballklubb. Hvor er stoltheten. Hadde aldri skjedd i Sverige.

Nok en gjøk som ikke forstår at Manchester United er blant verdens aller største og mest populære klubber, og at det som skjer nå, er veldig interessant for ekstremt mange. Dekningen er omfattende i mange medier, i en haug av land. Norges dekning er faktisk ganske tynn. Men du får kanskje all din info om verden fra vg.no/vgd.no? Sunt!

Veldig mange av de norske artiklene er dessuten basert på artikler i England. Ren oversetting og gjenfortelling. Så hvor startet det? Fokuset er enda større utenfor Norges grenser.

Apropos Sverige, så forstår jeg at du vegrer deg for å bevege deg utenfor .no, men du kan jo begynne med å ta en titt på disse. Fire artikler, fra samme svenske avis, som omhandler Solskjær, fra denne uken:

https://www.expressen.se/sport/tips-och-odds/stryktipset/man-united-tar-nog-annu-en-trea-spik/

https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/okanda-detaljen-bakom-lindelofs-succe-i-united/

https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/lindelof-hyllas-efter-bilderna-alskar-det/

https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/pekas-ut-som-orsaken-bakom-uniteds-succe/


-Pat

Lezah

Innlegg: 64833
Lezah
18.01.19 10:02

Fella ute i 4 uker.

glycinello

Innlegg: 6557
glycinello
18.01.19 10:05
Lezah: Fella ute i 4 uker.

Der røyk topp4. 

Dux1

Innlegg: 34673
Dux1
18.01.19 10:07
glycinello: Der røyk topp4.

Eller £15 mill....

qbah

Innlegg: 50276
qbah
18.01.19 11:01
Lezah: Fella ute i 4 uker.

Kan han bli vår Kane? Altså at fra nå av går det kun nedover.

Xavi7

Innlegg: 11341
Xavi7
18.01.19 11:01
John||Locke: Nok en gjøk som ikke forstår at Manchester United er blant verdens aller største og mest populære klubber, og at det som skjer nå, er veldig interessant for ekstremt mange.

Gjøk ja, hehe. Du får sagt det. Det er også ekstremt mange som ikke kunne brydd seg mindre om Man U og hvordan det går med den møkkaklubben:-)

Lezah

Innlegg: 64833
Lezah
18.01.19 11:09
Xavi7: Det er også ekstremt mange som ikke kunne brydd seg mindre om Man U og hvordan det går med den møkkaklubben:-)

Heldigvis kan de hoppe over disse artiklene, og de mange andre som er interesserte kan lese dem.

John||Locke

Innlegg: 12232
John||Locke
18.01.19 11:10
Xavi7: Gjøk ja, hehe. Du får sagt det. Det er også ekstremt mange som ikke kunne brydd seg mindre om Man U og hvordan det går med den møkkaklubben:-)

Tusen takk for solid imøtegåelse av mitt innlegg og takk for alle argumentene du bringer til torgs.

1. Manchester United

1. Manchester United

1. Manchester United

1. Premier League


Total number of tickets sold for league matches in 2016/17:

Championship: 11,086,000

La Liga: 10,621,000

Serie A: 8,377,000

Ligue 1: 7,965,000


-Pat

(Innlegget ble redigert 18.01.19 11:11)

missChance

Innlegg: 56880
missChance
18.01.19 13:08
Xavi7: Det er også ekstremt mange som ikke kunne brydd seg mindre om Man U

Det er ekstremt mange nok som bryr seg veldig mye til at United er medienes beste kort for å få lesere. 

GreySerpent

Innlegg: 29001
GreySerpent
18.01.19 15:50
John||Locke: Total number of tickets sold for league matches in 2016/17: Championship: 11,086,000 La Liga: 10,621,000

:)

Chickensh1t

Innlegg: 4284
Chickensh1t
18.01.19 16:14

Har vært på youtube en tur og ønsker meg disse i 2019:

Martial   Lukaku   Dembele

Pogba   De Jong   Herrera

Shaw   Bailly   De Ligt   Wan-Bissaka

De Gea

med back-ups som følger:

Sanchez/Young   Rashford   Mata

Fred/Pereira   Matic   Lingard

Tierney   Jones/Smalling   Lindeløf   Dalot/Fosu-Mensah

Romero

Får vel kvitte oss med Fellaini, Rojo og Valencia, som nok har gjort sitt.

(Innlegget ble redigert 18.01.19 16:16)

GreySerpent

Innlegg: 29001
GreySerpent
18.01.19 16:30
John||Locke: Jeg ser den, men tenker det kan være lurt å smake litt ordentlig på han først.

Enig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg