Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
28.01.19 10:15

Lukaku spilte vel også litt med utgangsposisjon som høyrekant for Everton under Martinez mener jeg. 

Salah forrige sesong var vel rimelig fritatt for defensivt ansvar fordi gevinsten av å la han ligge igjen var langt større enn å følge back. Samme som med Lukaku mot Arsenal, der Herrera gjorde en bra jobb med å dekke opp. 

Mon tro om man hadde sett noe slikt under Mourinho? Kanskje men ikke sikkert 

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 10:18

– Å utvikle unge spillere er ekstremt viktig. Det er et stort gap mellom junior- og A-lag. Samtidig er unge spillere nå ofte utålmodige. Men hvordan er beste vei til å gå fra juniornivå til å få spilletid hos topplagene? Utlån? Det er vanskelig. Sancho dro til Tyskland. Vi har reservelaget, men vi diskuterer utviklingen som det veldig ofte.

– Du vil nok få se noen av juniorene før neste sesong. Det er nå viktig å tenke på hvordan vi skal se ut neste sesong, så handler det om timing. Vi har Alexis, Rom, Juan, som ikke har spilt så mye, men vi har Mason, James Garner, og så må vi få resultater.

– Og ja, jeg snakker om neste sesong – hvordan United ser ut neste sesong. Det må klubben faktisk tenke på nå.

(Innlegget ble redigert 28.01.19 10:19)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
28.01.19 10:18

Forøvrig, nesten litt surrealistisk følelse om dagen. Ikke bare har United vunnet åtte kamper på rappen, men man har spilt ganske underholdende. Martial, Rashford og Pogba har vært fantastiske offensivt. 

Ikke veldig mye sluttprodukt fra Martial, men han er så farlig og kan fint skape mye på egenhånd. Synes man har vært bevisst på å sette han opp i en mot en situasjoner også, tidligere har det vært et hav av rom å ta igjen.

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 10:43
Dux1: Spørsmålet er om f eks Gomes kan bli vel så god..?

Gomes er ikke en vingspiller, som er hva vi bør se etter. 

(Innlegget ble redigert 28.01.19 10:44)

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 10:46
Dux1: – Og ja, jeg snakker om neste sesong – hvordan United ser ut neste sesong. Det må klubben faktisk tenke på nå.

Nøkkelsetning fra OGS. Og da er det også naturlig å snarlig få på plass en sportsdirektør. Sier seg selv at denne personen bør involveres i planleggingen.

Samtidig er jeg helt enig med dagens ledelse om at klubben bør vente med å konkludere med OGS' skjebne til sesongen nærmer seg slutten. Mange krefter har latt seg rive med og ønsker nordmannen som permanent manager NÅ. Jeg ser ingen grunn til at klubben skal forhaste seg. 

Det gjenstår f eks fortsatt å se OGS lede et United i motgang. Hvordan takler han dårlige resultater. Nøkkelspillere som mister formen. Store skadefravær. 

Jeg forstår at folk lar seg rive med, men her handler det om å se ting mer i perspektiv og forstå at dagens ledelse har driti seg ut så mange ganger på dette området at her må det gjøres en utrolig grundig jobb/research før neste manager ansettes. 

Og denne jobben bør starte med å ansette en sportsdirektør. 

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29501
28.01.19 11:00

"Hvordan takler han dårlige resultater. Nøkkelspillere som mister formen. Store skadefravær."

- kan jo være vel så interessant å følge med på hvordan konkurrentene til jobben takler slike situasjoner. Sånn før man forhastet seg tenker jeg. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 11:04
MrManUtd: - kan jo være vel så interessant å følge med på hvordan konkurrentene til jobben takler slike situasjoner. Sånn før man forhastet seg tenker jeg.

Antar du egentlig refererer til Pochettino her? 

(Innlegget ble redigert 28.01.19 11:04)

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29501
28.01.19 11:14

"Pochettino"

- han er vel lansert som en av kandidatene ja.

Edit: poenget var i grunn å oppfordre til og bruke samme styrke på lupen når man ser på konkurrentene som den man bruker på OGS. 

(Innlegget ble redigert 28.01.19 11:18)

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 11:24
MrManUtd: Edit: poenget var i grunn å oppfordre til og bruke samme styrke på lupen når man ser på konkurrentene som den man bruker på OGS.

Og hva fikk deg til å tro at disse kriteriene ikke bør gjelde for enhver manageransettelse i United? 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9548
28.01.19 11:28

Vi bør se etter en energisk, rask, småteknisk høyrekant. En Douglas Costa type ving.

Hadde ikke klubben et meget stort scoutingnetverk?

Synes ikke at et kjøp av verdens dyreste spiss skal brukes der fordi han ikke egner seg som spiss (i måten vi spiller på). Det betyr ikke at han ikke kan gjøre noen assist der hvis motstander gir blanke faen i det defensive.

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 11:35
Lezah: Gomes er ikke en vingspiller, som er hva vi bør se etter.

Synes det er farlig å låse en spillertype som Gomes til en bestemt posisjon i så ung alder. Han har noen kamper som kantspiller også, og har vel lagt på kanten de gangene han har forsøkt seg på førstelaget.  

Scholes spilte spiss i sine yngre dager, spilte kant på landslaget, men var en av verdens beste midtbanespillere på klubblaget. 

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 11:49
Dux1: Synes det er farlig å låse en spillertype som Gomes til en bestemt posisjon i så ung alder

Forskjell på det og å spekulere i om at Gomes kan bli like god som etablerte vinger når vi allerede faktisk har en ving i Chong, som ville vært mer naturlig å nevne.

Gomes har for øvrig blitt brukt som dyptliggende på U19 også. tror ikke mange ser på ham som et alternativ til å erstatte Matic på sikt.

Så det er sagt; jeg ser veldig mye U19 og U23 (selv om sistnevnte er kjedelig). Jeg diskuterer gjerne disse spillerne med folk som har sett disse guttene mye i aksjon.

(Innlegget ble redigert 28.01.19 11:50)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 12:09
Lezah: Så det er sagt; jeg ser veldig mye U19 og U23 (selv om sistnevnte er kjedelig). Jeg diskuterer gjerne disse spillerne med folk som har sett disse guttene mye i aksjon.

Og det respekterer jeg at du har sett Gomes mye i aksjon. Det betyr ikke at man kan konkludere her og nå med hvor spilleren kommer til å bli best. Det finnes det som sagt mange eksempler på. Jeg vil tørre å påstå at Gomes uansett er mye mer et kantemne enn Mata og Lingard. Så hva tilsier at han ikke vil takle en slik rolle?

Er det fair å kunne sammenligne spillertypen Gomes med Sterling? 

Gomes har også spilt mer ving enn Chong. Sistnevnte minner meg mer om en Ruud Gullit enn en Ryan Giggs for å si det slik. Fysisk stor, godt overblikk og pasningsspill, Potensiale til å bli en ny nr 10?

(Innlegget ble redigert 28.01.19 12:13)

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 12:13
Dux1: Og det respekterer jeg at du har sett Gomes mye i aksjon. Det betyr ikke at man kan konkludere her og nå med hvor spilleren kommer til å bli best. Det finnes det som sagt mange eksempler på.   Er det fair å kunne sammenligne spillertypen Gomes med Sterling?  Gomes har også spilt mer ving enn Chong. Sistnevnte minner meg mer om en Ruud Gullit enn en Ryan Giggs for å si det slik. Potensiale til å bli en ny nr 10?

At Gomes har spilt mer ving enn Chong? Nå henger jeg ikke med. Baserer du dette på det du har sett av dem på førstelaget? På aldersbestemte lag har Gomes ligget sentralt i forskjellige roller og Chong på flankene, hovedsaklig.

Blackmore, som skal ha mye av æren for at Chong kom, sammenligner han med nettopp Giggs. ""He [Chong] could be the next one. He's playing on the wing, looking really good running with the ball as well like Ryan. He's done well since coming back from injury. He can go the distance."

 

(Innlegget ble redigert 28.01.19 12:19)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
28.01.19 12:19
TheBelfastBoy: Men jeg er usikker på om han bør være en løsning på sikt.

Du og OGS er samstemte der.

Solskjær redegjorde greit etter Arsenal-kampen hva hensikten med å ha Lukaku der ute var. Det er neppe noe vi kommer til å se kamp etter kamp.

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 12:26
Lezah: At Gomes har spilt mer ving enn Chong? Nå henger jeg ikke med. Baserer du dette på det du har sett av dem på førstelaget? På aldersbestemte lag har Gomes ligget sentralt i forskjellige roller og Chong på flankene, hovedsaklig.

Mulig jeg husker feil, men tenker førstelaget ja, som sagt. Mot Huddersfield står Gomes oppført som venstre midtbane f eks. 

Ellers er det liten tvil om at Chong er brukt mest på høyre kant på lagene under. Men det må jo sies at Gomes har produsert 3 målpoeng på bare 4 kamper som kant på U23, mens han "bare" har produsert 2 flere målpoeng på nesten tre ganger så mange kamper som AM. 

Hvor er fyren egentlig best? 

(Innlegget ble redigert 28.01.19 12:30)

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 12:46
Dux1: Mulig jeg husker feil, men tenker førstelaget ja, som sagt. Mot Huddersfield står Gomes oppført som venstre midtbane f eks.

De få minuttene disse spillerne har fått på førstelaget er ikke noe som kan vektlegges særlig tungt når det gjelder verken posisjoner eller kvaliteter (minus fysikk, som skinner gjennom. Chong f.eks er rask okke som). Man må se hva de har spilt de siste 2-3 årene.

Der er det ganske klart mønster hvor Chong har spilt mest høyre samt litt venstre flanke, mens Gomes har ligget mer sentralt. Han har så langt vært best som AMC-ish med frihet til å vandre, fordi han har et godt blikk og en knall pasningsfot. Men også levert dypere i banen. Som Butt sa; han kan spille overalt i angrep, men det sier sitt at han spiller sentralt og til og med har blitt prøvd som dyptliggende playmaker. Chong er ving. Basta. Begge to er såpass fleksible at de kan brukes rundt om, men vi ville aldri spekulert i om Garner eeeegntlig kunne spille AMC eller ving fordi han har vist hvor han er best og har åpenbare kvaliteter i sin posisjon.

En jeg faktisk kan se for meg være aktuell i en del froskjellige posisjoner, særlig på sikt, er Greenwood.

(Innlegget ble redigert 28.01.19 12:49)

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 13:12
Lezah: Som Butt sa; han kan spille overalt i angrep, men det sier sitt at han spiller sentralt og til og med har blitt prøvd som dyptliggende playmaker.

Og det er jo poenget: At Butt prøver Gomes i en annen type rolle viser bare at trenerteamet ser potensiale også i andre posisjoner.

Også som kant. Med bedre produksjonsrate enn som AM. 

 

Jeg mener det er for tidlig å konkludere med at han ikke kan ha en framtid på høyresiden. Akkurat som det er for tidlig å si at Chong ikke kan ha en fremtid sentralt i banen. Sier seg selv at Gomes kan være en løsning når folk som Mata, Lingard og tidligere Fletcher(!) har vært det!

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 13:13

Helt i orden.

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 13:14
Lezah: En jeg faktisk kan se for meg være aktuell i en del froskjellige posisjoner, særlig på sikt, er Greenwood.

Sløseri med talent å sette en naturlig goalgetter ut på kant. 

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 13:19
Dux1: Sløseri med talent å sette en naturlig goalgetter ut på kant.

Du er eksperten på disse gutta, så jeg stoler på deg.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
28.01.19 13:21
Dux1: Sløseri med talent å sette en naturlig goalgetter ut på kant.

Er det noen på U-lagene du ser for deg kan spille på backene for A-laget neste sesong?

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 13:25
Lezah: Du er eksperten på disse gutta, så jeg stoler på deg.

Definitivt ingen ekspert. Men snakker litt av egen erfaring. 

Så du mener det er helt logisk å sette en spiss som pøser inn mål på ulike nivåer ut på kanten? Samtidig er du ikke åpen for å plassere Gomes på kant hvor han faktisk har spilt litt og ikke minst produsert mer målpoeng i snitt...

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 13:33
Dux1: Så du mener det er helt logisk å sette en spiss som pøser inn mål på ulike nivåer ut på kanten? Samtidig er du ikke åpen for å plassere Gomes på kant hvor han faktisk har spilt litt og ikke minst produsert mer målpoeng i snitt...

Nei.

Jeg sier at han har egenskaper jeg tror kunne gjort ham til et alternativ som flanke etter hvert også. 

Det er fint at du har funnet noen tall, men kan vi heller si det sånn at du kikker litt på noen U-kamper iblant og så diskuterer vi ferdighetene til Gomes ut fra det fremfor noe du har lest og 20 min mot Huddersfield? Det er faktisk jævlig gøy, i all fall de yngste. 

Og utgangspunktet her var at Sancho, en ving, ble nevnt og du dro opp Gomes som et slags direkte motsvar. Det betyr ikke at jeg tror Gomes ville begynt å spy hvis vi satte ham på kanten. Det betyr bare at jeg ikke tror det er stedet for ham all den tid jeg har sett ham klart best andre steder. at du har noen stats fra noen kamper er helt i orden men endrer ikke min oppfatning opparbeidet over et par år nå.

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5172
28.01.19 13:39

Noen som vet om kampen i morgen går på norsk tv? Finner den ikke i TV2-systemet.

missChance
missChanceInnlegg: 55209
28.01.19 13:46
lexuszix: Noen som vet om kampen i morgen går på norsk tv? Finner den ikke i TV2-systemet.

Nope, den går ikke på bl.a. svensk, norsk eller engelsk tv.

Dux1
Dux1Innlegg: 33821
28.01.19 13:50
Lezah: Og utgangspunktet her var at Sancho, en ving, ble nevnt og du dro opp Gomes som et slags direkte motsvar. Det betyr ikke at jeg tror Gomes ville begynt å spy hvis vi satte ham på kanten. Det betyr bare at jeg ikke tror det er stedet for ham all den tid jeg har sett ham klart best andre steder. at du har noen stats fra noen kamper er helt i orden men endrer ikke min oppfatning opparbeidet over et par år nå.

Det var mer et spørsmål fra min side om Gomes kan være et alternativ til Sancho. Fordi jeg er opptatt av å holde på og utvikle våre egne talenter framfor å kjøpe dyre alternativer. 

Men jeg var enig i at Sancho kunne vært et godt kjøp. Så støtter den tanken. 

Jeg skjønner bare ikke din villighet til å se på Greenwood i en annen rolle basert på egenskaper og alternativer, mens Gomes er nærmest utelukket fra samme tanke!

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5172
28.01.19 14:00
missChance: Nope, den går ikke på bl.a. svensk, norsk eller engelsk tv.

Ok. Takk.

Det finnes vel kanskje en eller annen stream man kan snylte på ... ?

Lezah
LezahInnlegg: 64199
28.01.19 14:03
Dux1: Jeg skjønner bare ikke din villighet til å se på Greenwood i en annen rolle basert på egenskaper og alternativer, mens Gomes er nærmest utelukket fra samme tanke!

MG har en forhistorie som midtbanespiller og min vurdering av hans kvaliteter gjør at jeg tror han kunne passet rundt omkring i en treer ala det Rashford og Martial kan. De kan ta flanker og spiss-plass.

Jeg tror Gomes på sikt, riktignok med en del mer muskler, kan være aktuell for flere posisjoner. Jeg tror for øvrig ikke at Gomes blir vår nye Carrick, selv om han var god mot Juventus som dyptliggende. Akkurat flanken er jeg personlig ikke like sikker på vil være et sted han satses på eller er best egnet til å spille på, verre er det ikke. Vi har et i mine øyne et like stort talent i Chong, som er utpreget ving. Det ville etter mine begreper vært mye mer logisk å spørre seg om han ville vært et alternativ til Sancho. 

Jeg klarer ikke dette mer nå :)

(Innlegget ble redigert 28.01.19 14:05)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg