Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
startelver
startelverInnlegg: 63576
11.02.19 14:33
Dux1: 1) Hvordan evner nordmannen å lede et United i motgang?

Det får du vite etter 2 uker. 

 

Dux1
Dux1Innlegg: 33823
11.02.19 14:49

Ashley har signert ny 1-årsavtale. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9555
11.02.19 15:15

Angående Moyes så synes jeg det var feil man i utgangspunktet, så der ligger vel feilen som jeg mener de gjorde når han ble ansatt.

Men om det er sånn at de mente at han var rett og hadde over tid kommet frem til den besluttningen, så burde han kanskje få minst ut sesongen. 

I det hele så synes jeg styret har gjort mye rart siden SAF, og klubben skriker etter en dyktig DoF.

I jakten på denne tror jeg det blir feil å snakke om Evra, Cantona og ikke minst Schmeichel selv, men finne en fyr som vet hva han holder på med. Spm er hva samme styret mener er riktig person for jobben.

 

Dux1
Dux1Innlegg: 33823
11.02.19 15:28
TrueTopRed: Spm er hva samme styret mener er riktig person for jobben.

Sett i lys av den suksessen vår "interne" mann OGS nyter for tiden, så er det jo fristende å tenke i samme retning når klubben skal ansette en DOF. Vil det være en stor fordel at denne personen kjenner og forstår United fra før? 

Kan van der Sar være den rette? Det snakkes jo også om direkte interne kandidater. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13091
11.02.19 15:39
John||Locke: Uten at jeg orker en lang Moyes-diskusjon igjen, er det betimelig å minne om at ekstremt mange forvirrer individuell kvalitet med kollektive prestasjoner. Folk gjorde det under Moyes, hvor man pekte på fjorårets mesterstykke av Ferguson, hvor van Persie reddet oss og vi grovt overpresterte. Man var kun opptatt av antall poeng den skotske trollmannen leverte, og mente at det sa alt om kvaliteten i stallen.  Folk gjorde det også under Mourinho, hvor mange mente at stallen vår var så dårlig som resultatene skulle tilsi. Rashford burde lånes ut, Pogba burde kjeppjages og resten måtte oppgraderes. Nå sier ikke jeg at stallen vår ikke trenger bedre spillere, men det har vært ganske sykt å se United-supportere slakte enkeltspillere, fordi de ikke har prestert under Mourinho. Stallen Moyes fikk å jobbe med, var ikke mye å skryte av, og av de tre permanente managerne vi har hatt, er det han som gjorde den minst dårlige jobben. Hadde han fått gigantinvesteringene van Gaal og Mourinho fikk, og likevel prestert like elendig som de to, så hadde man hatt en god sak mot Moyes. Slik det er nå? Med mindre man later som at Moyes var ansvarlig for floppen av et overgangsvindu, virker det rimelig klart at det var galt å sparke en manager så raskt, etter at man hadde brukt mye tid på å finne Fergusons arvtager - som også var endorsed Sir Alex selv. Apropos Ferguson, så er det den eneste manageren i verden som kunne levert en god sesong i 2013/2014. Moyes' jobb den sesongen er tilsvarende utakknemlig som Solskjærs nåværende jobb er takknemlig. Vi snakker Wirkola og Eddie the Eagle.

Jeg forstår ikke helt hvorfor du er så opptatt av å bortforklare jobben som Moyes gjorde.

Hvis man fokuserer på flertallet så var det jo bred enighet om at man ikke akkurat var overlykkelig over at valget falt på Moyes, men at man kunne forstå tankegangen og at Moyes tross alt representerte en del verdier som man vurderte som viktige for klubbens vei fremover. Man respekterte jo også Fergusons tanker (selv om han nå i etterkant gjør det han kan for å distansere seg fra valget) Det var også enighet om at det logisk nok kom til å bli en overgangsperiode hvor vi sannsynligvis ikke ville ha gode forutsetninger for å konkurrere om titler, men at man etter noen år burde se konturene av et fremtidig topplag. For å snu litt på det, problemet var ikke at vi ikke gjorde det bra, problemet var jo hvor dårlig vi faktisk var. 

At stallen ikke var mye å skryte av er helt greit, men  dårlig var den heller ikke at det skulle forklare hvorfor sesongen ble en katastrofe av episke proporsjoner. David Moyes visste rett og slett ikke hvordan han skulle håndtere å være manager for en av verdens største klubber. Tilnærmingen til pressekonferansene, behovet for å være kompis med journalistene, den generelle mentaliteten og hva Moyes så på som stor sportslig fremgang, på kollisjonskurs med spillerne. Mtp hvordan sesongen utviklet seg, ikke minst fremtidsutsiktene, så var det selvsagt ikke galt å kvitte seg med Moyes. 

At enkeltspillere slaktes er jo ikke noe nytt, spørsmålet er jo grunnlaget. Det var jo mange som ikke forstod hvorfor Mkhi fikk kritikk, eller hvorfor Lukaku fikk kritikk, selv om det i begge tilfellene var berettiget. At mange ønsket å låne ut Rashford er jo ikke så rart, rollen han nå gjør det strålende i under Solskjær er jo en rolle han aldri hadde fått under Mourinho.  

 

Vi har hatt denne diskusjonen før, selv om Moyes ikke ene og alene er ansvarlig for at overgangsvinduet ble som det ble, så må han fortsatt ta sin del av ansvaret. Basert på intervjuene som ligger på nett, så er det jo ganske så klart at han kom med en liste over spillere som ikke akkurat var lett å få tak i. Bale ? Moyes som trodde at vi hadde gode muligheter til å signere han og at det var viktig å kjempe til the bitter end, inntrykket av at Ronaldo kanskje ville være interessert i en retur til OT, en Fabregas som alle andre toppklubber ikke trodde kom til å flytte på seg før tidligst neste sesong (som jo også ble fasitsvaret). For min del virker det å være ganske så klart at Moyes var naiv, samtidig som Woodward var uerfaren, og at kombinasjonen var katastrofal. Jeg ser ikke logikken i å skulle frikjenne Moyes sin involvering, samtidig som han selvsagt ikke skal ta det fulle ansvaret. Det hadde ikke nødvendigvis blitt en så mye større suksess hvis Gill var ved roret den sesongen, uansett så skulle det ha vært en bedre planlagt overgang. 

Når det gjelder tiden man brukte på å finne Fergusons arvtager så er det en sannhet med visse modifikasjoner, sannheten er jo at man, skremmende nok, ble overrasket over Fergusons avgjørelse om å tre av. Det hele var jo såpass dårlig planlagt at en rekke av kandidatene hadde allerede takket ja til andre klubber. Vi skal jo heller ikke glemme at Ferguson gjør det han kan for å begrense rollen sin i ansettelsen av Moyes.

 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9555
11.02.19 15:40
Dux1: Vil det være en stor fordel at denne personen kjenner og forstår United fra før?

Nå tror jeg de fleste kjenner til united, men om du tenker at han bør ha vært "inne i det" så synes jeg ikke nødvendigvis det. Bedre å få en faglig dyktig fyr enn en som er der fordi han kjenner klubben.

Personlig er jeg litt skeptisk til Van der Sar for en slik rolle for united. Man har en magefølelse basert på alt som har skjedd (som man har tatt inn) opp gjennom årene rundt personer/spillere.

Men håper at de som tar avgjørelsen har litt mer kjøtt på baken og får en person som funker godt med den utvalgte manageren.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 15:49)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5987
11.02.19 15:50
dalagubbe: Vet da faen hvor jeg skal sette alle disse punktumene, så jeg tar dei tilslutt for sikkerhets skyld.

Haha. Denne scorer høyt på feelgood-barometeret.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
11.02.19 16:13
Slikkepott: Hvis man fokuserer på flertallet så var det jo bred enighet om at man ikke akkurat var overlykkelig over at valget falt på Moyes, men at man kunne forstå tankegangen og at Moyes tross alt representerte en del verdier som man vurderte som viktige for klubbens vei fremover.

Først: Wow. Hva i all verden er det du mener? Hvor vil du med dette? Er det et ironisk selvmål?

Dessuten, ufin historieomskriving. Moyes hadde på ingen måte flertallet mot seg, før og under ansettelsen, verken blant supporterne eller mediene. Det ble hyllet av flertallet som det riktige valget. (Ikke at det betyr noe for denne diskusjonen uansett. Absurd å prøve å gjøre et poeng av det. Usselt å lyve om det.)

"At stallen ikke var mye å skryte av er helt greit, men så dårlig var den heller ikke at det skulle forklare hvorfor sesongen ble en katastrofe av episke proporsjoner."

- Nei, klart. Den var kjempebra. Det er derfor man tok hele to poeng flere, to sesonger senere, etter at man hadde forsterket med flere milliarder. Gi det enda en sesong og enda flere milliarder, og vi snakker hele fem poeng mer. 

Hadde man ikke tatt den pinlige beslutningen det var å sparke Moyes fire kamper før slutten, er det langt fra umulig at vi hadde endt med flere enn de 64 poengene vi gjorde (ikke imponerende å tape på OT mot Sunderland, Giggs). Men dét er uansett ikke fokus, for her er det snakk om små marginer. Det viktige er at poengene vi tok den sesongen, og de påfølgende, bare viser at dette var en ganske dårlig stall. 

Fint at du eksemplifiserte dette, forresten: "ekstremt mange forvirrer individuell kvalitet med kollektive prestasjoner."

64 poeng i 13/14 er mer imponerende enn 71 i 14/15, 66 i 15/16 og 69 i 16/17. 


-Pat

(Innlegget ble redigert 11.02.19 16:15)

CryniX
CryniXInnlegg: 12947
11.02.19 16:18
grock19: Sarri ikke kandidat lenger?

Sprøyt, vi ansetter da vel ikke Chelsea rejects?

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22559
11.02.19 16:38
CryniX: Sprøyt, vi ansetter da vel ikke Chelsea rejects?

Nei, det hadde vi aldri funnet på :)

In Woodward we trust...

(la til to ekstra punktum etter siste setning for å fremheve at det var ironisk ment. Føler dette må presiseres ettersom det er enkelte individer på VGd som helt sikkert ikke hadde fått det med seg ellers.)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
11.02.19 16:45
KingAnderson: la til to ekstra punktum etter siste setning

I tillegg er dette noe kule folk tydeligvis gjør.


-Pat

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
11.02.19 16:48
John||Locke: Stallen Moyes fikk å jobbe med, var ikke mye å skryte av, og av de tre permanente managerne vi har hatt, er det han som gjorde den minst dårlige jobben. Hadde han fått gigantinvesteringene van Gaal og Mourinho fikk, og likevel prestert like elendig som de to, så hadde man hatt en god sak mot Moyes. Slik det er nå? Med mindre man later som at Moyes var ansvarlig for floppen av et overgangsvindu, virker det rimelig klart at det var galt å sparke en manager så raskt, etter at man hadde brukt mye tid på å finne Fergusons arvtager -

Utad ja, men det kan jo være at spillerne og ledelsen fort fant ut at Moyes overhodet ikke passet inn. 

Okei, nå fikk han ikke all verden av investeringer, om man skal skylde det på Ed Woodward eller Moyes, får være en diskusjon andre kan ta. Men alt fra hans første valg hvor han fjernet så å si hele teamet til hvordan han håndterte pressen, var en ren katastrofe. For å ikke glemme hvordan han håndterte spillerne. Å fortelle en stopper som har vunnet så å si alt, om at han burde hente litt inspirasjon fra Jagielka, blir litt.. Ja. Så har man selvsagt det taktiske, hvor man så mer ut som Everton enn Manchester United.

Han arvet en tropp som kun SAF hadde klart og vunnet noe med, men han burde fått til langt mer enn det han viste. 

Ingen forventet vel at han skulle vinne noe i sin første sesong, men man forventet litt mer enn 1000 innlegg mot et forferdelig Fulham og flaue tap mot Liverpool, City og Everton. For min del kunne man sparket Moyes allerede i desember uten at jeg hadde brydd meg noe nevneverdig. 

Prinsipper er flott det, men du legger det litt fra deg når huset ditt står i flammer.  


John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
11.02.19 16:58
Samey_FU: Ed Woodward eller Moyes, får være en diskusjon andre kan ta

Ikke vits å ta en diskusjon her. Det blir like feil å gi Moyes skylden for noe som ikke er hans mandat, som om du skulle ta skylden for hva jeg svarer til deg.

Moyes leverer lista, Ed avklarer raskest mulig, og så går man nedover på lista eller over på neste. Det handler kun om agenda når man gir Moyes skylden her. Selv om jeg ikke var noen fan av Mou, ville det aldri falt meg inn å gi han skylden for at vi ikke fikk tak i Perisic. 


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
11.02.19 16:59
Samey_FU: Han arvet en tropp som kun SAF hadde klart og vunnet noe med, men han burde fått til langt mer enn det han viste.

Jeg er enig i at han burde fått til mer. Samtidig fikk ikke de to neste managerne til særlig mer, selv om de fikk store investeringer. Kanskje på tide å late som om Moyes var så forferdelig? Han slo i hvert fall de to som kom etter ham - og det uten presset med å ta over etter Ferguson.


-Pat

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22559
11.02.19 17:01
John||Locke: Moyes hadde på ingen måte flertallet mot seg, før og under ansettelsen, verken blant supporterne eller mediene. Det ble hyllet av flertallet som det riktige valget. (Ikke at det betyr noe for denne diskusjonen uansett. Absurd å prøve å gjøre et poeng av det. Usselt å lyve om det.)

Slik jeg husker det så var de aller flest positive til Moyes når han ble ansatt, og mange håpet vel på at han skulle kunne videreføre arven etter sir Alex på en habil måte.
Selvfølgelig var alle smertelig klar over at man ville få en downperiode når sir Alex ga seg som manager, og jeg tror også de aller fleste var innstilt på at en ny manager trengte og skulle få tid.

Nå viste det seg fort at jobben var for mye for Moyes, og han skulle definitivt hørt på sir Alex og beholdt støtteapparatet som var igjen når han overtok. Tror ikke det hadde blitt bra nok uansett, men det hadde helt sikkert hjulpet ham til å gjøre en bedre jobb.

Vanskelig å si hva som er bunnpunktet med Moyes, men det at han ba Vidic og Ferdinand om å se på videoer av Jagielka for å lære å forsvare seg skal i hvert fall på en liste over flauser.

I etterpåklokskapens tegn så kan man enkelt konstatere at Moyes aldri burde blitt ansatt som manager for oss, men han så ut som et fornuftig valg når det skjedde.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22559
11.02.19 17:04
John||Locke: I tillegg er dette noe kule folk tydeligvis gjør.

Alt for å prøve å bli en av de kule kidza.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
11.02.19 17:06
KingAnderson: Slik jeg husker det så var de aller flest positive til Moyes når han ble ansatt, og mange håpet vel på at han skulle kunne videreføre arven etter sir Alex på en habil måte.

Dette er slik det var. Det er bullshit at han hadde noe flertall mot seg.

Og hvorfor i all verden skulle han hatt det? Han ble tross alt anbefalt og "plukket" av den personen i verden som vi trodde visste best når det kom til akkurat dette.

Verden er forresten full av suksesshistorier som nesten aldri ble til, fordi folk var nære å få sparken. Hvem vet hva som hadde skjedd om Moyes hadde fått muligheten til å bygge et lag? 

Hadde Ferguson fått sparken i 1990, hadde man lett kunnet si i både 1991, 1992, 1993 og 1994 at Ferguson aldri hadde blitt noe i United.


-Pat

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
11.02.19 17:10
John||Locke: Moyes leverer lista, Ed avklarer raskest mulig, og så går man nedover på lista eller over på neste. Det handler kun om agenda når man gir Moyes skylden her. Selv om jeg ikke var noen fan av Mou, ville det aldri falt meg inn å gi han skylden for at vi ikke fikk tak i Perisic.

Som sagt, jeg er ikke ute etter å tildele feil her. Det var en fuck up av dimensjoner fra alle hold. Selv om jeg dog er litt skeptisk til hvordan man gikk fra Bale og Fabregas til Fellaini. 

Men ser man på hvordan han tok feilvalg etter feilvalg, eller hvordan han mistet garderoben, så mener jeg oppsigelsen var rettferdig. Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
11.02.19 17:16

Tbh så syns jeg Moyes, LVG og Mou leverte langt under det jeg forventet meg. De burde fått til mer, selv med en amatør i Woodward som sjef. 

Litt utenom diskusjonen, men var ikke Pep SAFs førstevalg? De hadde hatt en middag eller noe, men Pep fortalte at han allerede hadde takket ja til BM. I så fall, hvordan gikk SAF fra Pep til Moyes. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9555
11.02.19 17:17
John||Locke: Dette er slik det var. Det er bullshit at han hadde noe flertall mot seg.

En ting er å være uenig i valget, noe annet er å ikke gi fyren en sjanse når ting er på plass og man uansett ikke har noe å velge på. 

Man ville heller aldri sett noe annet etter at legenden sa dette. 

(Innlegget ble redigert 11.02.19 17:19)

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22559
11.02.19 17:23
John||Locke: Hadde Ferguson fått sparken i 1990, hadde man lett kunnet si i både 1991, 1992, 1993 og 1994 at Ferguson aldri hadde blitt noe i United.

Helt sant. Og jeg er såpass gammel at jeg husker den tiden. Var jo til og med bannere og protestaksjoner mot ham før ting snudde og vi vant FA-cupen i 1990.
Hvem vet hva som hadde skjedd (eller hva som ikke ville ha skjedd) dersom vi ikke hadde vunnet FA-cupen den sesongen. Kanskje Lee Martin (scoret seiersmålet i omkampen mot Crystal Palace i FA-cupfinalen), Mark Robins (scoret bl.a målet når vi slo Nott.For 1-0 i 3.runde, og vinnermålet mot Oldham i omkampen i semifinalen) m.fl er de som har reddet oss fra å være på samme nivå som Newcastle?

Man vet aldri. Tilfeldigheter og små marginer er ofte forskjellen på suksess og fiasko, og da vil også tilfeldigheter ha en avgjørende betydning når man går tilbake og ser på historien.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
11.02.19 17:24
TrueTopRed: En ting er å være uenig i valget, et annet er å ikke gi fyren en sjanse når ting er på plass og man uansett ikke har noe å velge på.

Bedre å starte en kampanje og leie et fly, for å få inn van Gaal. Som sagt, dritflaut, og historien viser at byttene var meningsløse. 

Det er ingen tvil om at Moyes gjorde ting galt, og noen av dem skikkelig galt, men dette sier jeg også i etterpåklokskpens lys. Hadde han hatt suksess i sesong nummer to, hadde han blitt hyllet for akkurat det samme han hetses for i dag.

Det er f.eks. ikke så veldig uvanlig at man bruker personell man er komfortabel med.

En del tyder på at det hadde blitt et helvete uansett hvem som tok over etter Ferguson, da vi hadde en rekke sentrale spillere som sannsynligvis mistet piffen - og lojaliteten. Når Woody i tillegg må lære på jobben og vi ikke får forsterket en allerede aldrende og svak stall, så blir det ikke lett.

Husker dere forresten Herrera-styret?


-Pat

(Innlegget ble redigert 11.02.19 17:28)

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5172
11.02.19 17:28

24. 9 May 2013 - Sanjay
I personally wanted Solksjaer as manager but the fans need to get behind Moyes and show there support for not only the club but Moyes. Time is essential to success and I hope the united fans give Moyes that time and not expect instant results.

Undoubtedly a tough time for United but as a Spurs fan I'm intrigued to see how United progress in the coming years and remain the dominant force in BPL

Leser gjennom noen gamle artikler om Moyes-ansettelsen, og denne Sanjay foreslo allerede 9. mai 2013 at United burde gå for Solskjær. Sikkert en fra United-styret.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 17:32)

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19959
11.02.19 17:28
Samey_FU: Litt utenom diskusjonen, men var ikke Pep SAFs førstevalg? De hadde hatt en middag eller noe, men Pep fortalte at han allerede hadde takket ja til BM. I så fall, hvordan gikk SAF fra Pep til Moyes.

Jo det tror jeg stemmer.

Det var i New York hvor det var et trenerseminar eller noe i den duren.

 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19959
11.02.19 17:29
John||Locke: Husker dere forresten Herrera-styret?

Hahaha, hvem kan glemme det..

De tre bandidos-advokatene som måte løpe ut og inn av La Liga-kontorene febrilsk for å få utbetalt klausulen på riktig måte ifølge reglementet.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 17:31)

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5172
11.02.19 17:31
Hetfield: Det var i New York hvor det var et trenerseminar eller noe i den duren.

De snakket sammen i NY i 2012, og da ba Ferguson Pep ringe han hvis han skulle bytte klubb. Han gjorde ikke det. Ferguson hadde heller ingen planer om å pensjonere seg på dette tidspunktet. 

Men Ferguson sier selv at Pep var førstevalget, og at Moyes var sjettevalget.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19959
11.02.19 17:33
lexuszix: De snakket sammen i NY i 2012, og da ba Ferguson Pep ringe han hvis han skulle bytte klubb. Han gjorde ikke det. Ferguson hadde heller ingen planer om å pensjonere seg på dette tidspunktet.

Ah, så det var noen måneder før Pep bestemte seg og SAF det samme.

Godt du husker.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
11.02.19 17:33
Hetfield: Hahaha, hvem kan glemme det.. De tre bandidos-advokatene som måte løpe ut og inn av La Liga-kontorene febrilsk for å få utbetalt klausulen på riktig måte ifølge reglementet.

Jeg tenker på året før!

Edit: Eller snakker vi om det samme likevel?


-Pat

(Innlegget ble redigert 11.02.19 17:34)

missChance
missChanceInnlegg: 55210
11.02.19 17:34
Hetfield: De tre bandidos-advokatene som måte løpe ut og inn av La Liga-kontorene febrilsk for å få utbetalt klausulen på riktig måte ifølge reglementet.

Og som var fake?

Det var et pinlig øyeblikk. Mildt sagt.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 17:35)

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2934
11.02.19 17:34

Er det noen store fordeler av å få 3. plass kontra 4. plass i PL? Mye ekstra cash? Bronsemedalje over peisen? Enlighten me.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg