Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
29.03.19 10:35
KongOlav2: Ja, han fikk iallfal 3 unikt gode spillere når han tok over i Xavi, Iniesta og Messi. Men selv med de, og når man hensyntar faktum at Messi utviklet seg og ble bedre med alderen i perioden 08-11, så gjorde han likevel en steike god innsats. Han hentet en Pique som ikke fikk sjansen i United og gjorde ham til en fast brikke i Barca. Han gav Busquets og Pedro sjansen. Og det gjorde ham samtidig mens han solgte flere store navn og store stjerner. Og bidro til å utvikle fotballen gjennom en spillestil som knapt noen hadde sett makan til.

Du sånn serr, fuck off. 

Det er slitsomt å diskutere med folk som ikke evner å lese andres argumenter, ikke bare det, men pålegge oss meninger vi ikke har. 

Er det noen som har discredita Pep? Nei. Man sier Pep hadde bedre forutsetninger enn det Solskjær har nå. Du argumenter fra et latterlig ståsted om at Barca var et fallferdig lag for de havnet jo tross alt NESTEN 18 poeng bak RM (de havnet 18 poeng bak). 

Ja, selvsagt fortjener Pep all ære, for han gjorde veldig bra ting, men han overtok tross alt et lag som var mektig bra. 

Dette poeng-argumentet.. Alle vet jo at lag som kommer til det punktet at de gir opp ligaen og satser heller på CL eller andre turneringer, avgir mange poeng. Det er vanlig. Du som har følgt med på fotball i mange år, burde jo vite det. 

(Innlegget ble redigert 29.03.19 10:42)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
29.03.19 10:37

Det siste året har Ancelotti vært i Napoli. Enorme ressurser i den klubben ja, kanskje topp 4 i sin liga. Pep hadde aldri turt å ta over en klubb som Napoli. 


Første sesongen i City viste Pep sitt normale nivå. Selv om han overtok den beste stallen i PL så klarte han ikke stort før stallen var totalt overlegne alle andre i ligaen.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9323
29.03.19 10:44

En givende Pep diskusjonen er det lenge siden vi har hatt

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41560
29.03.19 10:56
Samey_FU: Det er slitsomt å diskutere med folk som ikke evner å lese andres argumenter, ikke bare det, men pålegge oss meninger vi ikke har. Er det noen som har discredita Pep? Nei. Man sier Pep hadde bedre forutsetninger enn det Solskjær har nå. Du argumenter fra et latterlig ståsted om at Barca var et fallferdig lag for de havnet jo tross alt NESTEN 18 poeng bak RM (de havnet 18 poeng bak). Ja, selvsagt fortjener Pep all ære, for han gjorde veldig bra ting, men han overtok tross alt et lag som var mektig bra.

Ja, Pep har bedre forutsetninger enn Solskjær har nå, men det var heller ikke nevnt med et ord i det innlegget jeg svarte på i første omgang. Poenget mitt var at det har blitt en "trend" å relativisere Guardiolas innsats og trenerferdigheter med det faktum at han har  vært i den klubben med mest penger.

Og at han, om man ser over mange år, er den manageren som totalt sett har prestert klart best i de største og rikeste klubbene. Flere har klart å skape et topplag i en storklubb med veldig mye penger. Ingen har prestert såpass bra som Guardiola over lengre tid.

Det finnes kanskje like gode og bedre managere, men han ser uten tvil ut som den beste manageren for en virkelig storklubb med veldig mye penger, type de 6-7 rikeste i Europa.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 11:02)

Script
ScriptInnlegg: 4097
29.03.19 10:57

For United er det bedre med et par svindyre  spillere som går rett inn på laget, enn flere spillere som nok er gode, men ikke gode nok, som risikerer å havne på benken, eksempelvis Joshua King. De unge spillerne kan prøve seg i andre/mindre klubber før de evt vender tilbake til United. Nivået på de beste spillerne er mye høyere nå enn da Scholes og Giggs osv kunne avansere fra akademiet, og direkte inn på førstelaget.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 11:27)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
29.03.19 11:16

Det er fordi Pep er den eneste som har vært i 3 overlegne klubber med tanke på ressurser. City og Bayern er så overlegne ressursmessig sine konkurrenter at de burde vinne sin hjemlige serie med minst 10 poeng hver eneste sesong.

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
29.03.19 12:24

Endelig en clean trøye fra Adidas. Kanskje jeg skylle vurdert første på 6 år

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6804
29.03.19 13:07
Pogba6: Det er fordi Pep er den eneste som har vært i 3 overlegne klubber med tanke på ressurser.

Så burde du stille deg spørsmålet hvorfor Pep får alle disse toppjobbene? Når han er ferdig i City kan han nærmest velge hvilken som helst klubb i verden, fordi alle ønsker Pep som trener.

Script
ScriptInnlegg: 4097
29.03.19 13:07

Om Solskjær så landskampen mot Sverige, ville han også se at av Lagerbäck og Semb og den nordiske fotballskolen  har han ingenting å lære, den taktiske og tekniske  nivåforskjellen er så stor at de løsninger Semb foreslår gjør mer skade enn gagn, Jfr andreomgangene til United, med hurtig, eller tidlig tempo forover, hele ideen er basert åpå at midtbanenspillerne ikke har teknikk, passer ikke for Uniteds spillere i verdensklasse.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
29.03.19 13:12

Og så kan du stille deg spørsmål hvorfor han kun velger de med suverene ressurser. 


Forresten får Mourinho, Ancelotti, Conte osv tilbud fra alle de største klubbene. Sånn er det, de mest meritterte er attraktive.


City hadde i tillegg hentet inn Begiristain og Soriano før Pep, så absolutt alt er linet opp for han i City. Det er klin umulig å komme til mer dekket bord enn han gjorde i City.

Script
ScriptInnlegg: 4097
29.03.19 13:16

Om Solskjær så landskampen mot Sverige, ville han også se at av Lagerbäck og Semb og den nordiske fotballskolen  har han ingenting å lære, den taktiske og tekniske  nivåforskjellen er så stor at de løsninger Semb foreslår gjør mer skade enn gagn, Jfr andreomgangene til United, med hurtig, eller tidlig tempo forover, hele ideen er basert åpå at midtbanenspillerne ikke har teknikk, passer ikke for Uniteds spillere i verdensklasse.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3937
29.03.19 13:16
Pogba6: hvorfor han kun velger de med suverene ressurser.

Ja hvorfor trene Barca, Bayern og City, når han kunne valgt Burgos, Duisburg og Barnet.

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6804
29.03.19 13:19
Pogba6: Og så kan du stille deg spørsmål hvorfor han kun velger de med suverene ressurser.

Hvorfor skal han ikke gjøre det?


Conte og Ancelotti er ikke trener alle klubber ønsker seg. Man Utd valgte heller Solskjær som midlertidig trener, istedenfor å prøve seg på en Conte uten jobb. Dette hadde aldri skjedd om Pep var mulig å hente. 


 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17362
29.03.19 13:20
TheWhitePele: Så burde du stille deg spørsmålet hvorfor Pep får alle disse toppjobbene? Når han er ferdig i City kan han nærmest velge hvilken som helst klubb i verden, fordi alle ønsker Pep som trener.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 09:58)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20264
29.03.19 14:19
KongOlav2: Pep tok over laget etter en sesong hvor de klarte 67p og endte 18p bak serievinner, og hevet dem 20p og tok dem til CL-gull i sin første sesong. Det er en ganske betydelig heving. I sin sesong nr 2 tok de 99p, 32 p over hva de klarte før han tok over. Og det uten flere betydelige kjøp enn Dani Alves og en Pique som ikke fikk sjansen i United. Selvfølgelig har Pep hatt mye midler i sine klubber, men det har også enhver manager i Real M, Barcelona, de to Manchester-klubbene, PSG og tildels Chelsea og Bayern M de siste 10 årene. Og dersom Pep vinner denne sesongen har han klart 8 av 10 mulige ligatitler denne sesongen. Det er markant bedre enn Mourinho i samme periode og MYE bedre enn Ancelotti som kun har trent store og rike klubber i disse årene. Av de få "storklubbmanagerne" som nærmest utelukkend trener de største og rikeste klubbene, er iallfall Pep den klarte beste. Bedre enn Conte og markant mye bedre enn Mourinho og Ancelotti. Det er godt mulig at Klopp og Poch kunne klart noe i samme dur dersom de tok over Chelsea, men det vet vi jo ikke før vi får se det. Og Pep har nå gjort dette i et helt tiår og i tre forskjellige klubber (selv om det kan diskuteres hvor imponerende innsatsen i Bayern egentlig var).

Pep er den eneste av disse trenerne som utelukkende har ledet klubben i den hjemlige ligaen som benytter mest ressurser på lønn. Han er også den eneste av disse som utelukkende har ledet klubber med en svært kompetent ledelse. Det siste er kanskje det viktigste av alt. 

Den som kanskje kommer nærmest i denne sammenhengen er naturligvis Mourinho og deretter kanskje Ancelotti, som du nevner. Dersom poenget ditt er at Pep er bedre enn Mourinho og Ancelotti kan vi være enige.

Jeg gjentok til det kjedsommelige i ca ti år at Mourinho var fryktelig oppskrytt (han er ikke det lenger). Mourinho var oppskrytt av samme grunn som Pep. Den populære forklaringen til mange av idiotene som tok feil i ca ti år om Mourinho, fordi de ikke evnet å se bak resultatene, er at Mourinho har endret seg. En slik forklaring er enklere å akseptere enn at en selv gjorde en dårlig vurdering og ble forledet (misledet) av resultater. Litt slik du og veldig mange andre blir akkurat nå i tilfellet Pep Guardiola.

Men ikke misforstå meg. Jeg mener ikke at Pep Guardiola er en dårlig trener. Poenget mitt er følgende:


A) Pep Guardiola har oppnådd unike resultater. Men han har også hatt unike ressurser. Dette må sees i sammenheng.


B) Pep Guardiolas timing i Barcelona var ekstremt gunstig. Timingen hans kunne antakelig ikke vært bedre. Var han dyktig som evnet å profitere på det? Ja. Men jeg mener forstatt at omstendighetene var mer spesielle enn Pep Guardiola i seg selv.

C) Pep Guardiola har i etterkant av dette vært smart i klubbvalgene. Det er lov å være smart i klubbvalg, men det gjør han ikke til en bedre trener.

D) Fotballeksperter, media og supporter er stort sett outcome-biased (overhodet ikke enig i at det i den store sammenhengen er en trend å "relativisere" resulatene hans, man burde gjort dette mye mer). Kombinasjonen av A), B) og C) gjør derfor at Pep Guardiola vil gå inn i historiebøkene som en av de aller, aller beste trenerne verden har sett. Gunstig timing og smarte klubbvalg gjør han likevel ikke til en bedre trener i mine øyne.

Det er trist dersom det er slik at ettermælet til f.eks. Klopp skal lide under at han var villig til å påta seg en real utfordring (han kunne helt sikkert ventet til han fikk et tilbud fra Bayern, PSG eller Real Madrid).

Jeg synes også at de beste prestasjonene til Conte (første sesong med Juve, første sesong med Chelsea) er mer imponerende enn noe Pep noen gang har fått til. Men det er klart, oppførselen i Chelsea og det at han røk uklar med Marotta er en del av "totalpakken" og taler i hans disfavør. Samtidig tror jeg ikke Guardiola ville lykkes i det hele tatt under lignende arbeidsvilkår. Første sesongen med City var mildt sagt lite imponerende, og det er kanskje den eneste gangen man har sett han med en spillestall hvor noen konkurrenter muligens var på høyde (personlig synes jeg stallen til City var flere hakk bedre enn samtlige, men ikke på samme nivå som dagens City eller Bayern og Barclona da han ledet disse).

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20264
29.03.19 14:31
FrannyLee: Som stor klubb så vil spillere automatisk bli dyrere ved innkjøp og dette med å sette likhetstegn mellom pris og kvalitet for denne spesifikke klubben med denne spesifikke spilleren er at best litt på kanten.

Er dette du lurer deg selv med nå?

Spillerne City henter er ikke dyrere enn spillerne Liverpool henter fordi City er en "storklubb" (det blir dere, i motsetning til Liverpool, aldri btw). De er dyrere fordi dere stort sett henter spillere som har prestert på det øverste nivået når dere henter dem. Og dette er bakgrunnen for at man prater om at spillerne dere henter har bevist at de er av høyere kvalitet når dere henter dem.


Det er ikke slik at Robertson ville kostet dere £40 mill, mens Liverpool slapp unna med £6-7 mill. Dessuten satser Klopp på unge spillere fra akademiet, mens Pep foretrekker å kjøpe etablerte stjerner. Dette illustreres greit av at der Liverpool satset på TAA var ikke Zinchenko et alternativ som førstevalg for Pep. Sancho og Brooks er andre som garantert ville spilt fast under Klopp i dag.

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6804
29.03.19 14:44
TheBelfastBoy: Samtidig tror jeg ikke Guardiola ville lykkes i det hele tatt under lignende arbeidsvilkår.

Enig i de fleste av poengene dine. Pep var definitivt heldig med tidspunktet han tok over Barcelona. Han gjorde mange vanskelige beslutninger i Barcelona, hvor han solgte store stjerner og erstattet de med unge talenter, men fortsatt var stallen til Barca meget god. Han har også tatt smarte klubbvalg, noe som er enkelt når du nærmest kan velge hvilken som helst klubb i verden.


Fotball filosofien til Pep krever definitivt svært gode fotballspillere, men når stallen har disse spillerne er den enormt effektiv. Man City har aldri vært bedre. Inntil videre blir det bare synsing om Pep kunne lyktes under lignende forhold som Conte. Jeg tror han ville klart det greit. Det er sjeldent City endrer spillemåte, jeg kan bare huske å ha sett det i to kamper. Både mot Barcelona og Liverpool hadde de en mer defensiv tilnæring enn vanlig, hvor laget lå kompakt samlet defensivt, og kontret. Begge kampene vant de. Stilen lignet veldig på den Klopp spiller med Liverpool. Denne stilen passer bedre til en svakere spillerstall, som jo Liverpool har. Om Pep tar over et svakere lag i fremtiden, vil vi nok se en litt annen type fotball enn det City spiller idag.

Tormund
TormundInnlegg: 26940
29.03.19 14:49
Samey_FU: Du sånn serr, fuck off.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:47)

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 4189
29.03.19 15:45
TheBelfastBoy: «Dobbelt så lite»

Ikke sant og elendig, meningsløst språk!


Man legger jo godviljen til og skjønner "tegninga" men dette går dessverre igjen, gang etter gang...!

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 13079
29.03.19 17:25

Bærebjelken Benjamin Mendy.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22157
29.03.19 17:34
Samey_FU: Jesus, det er så inni helvete fuckt opp og diskutere fotball med folk som slår seg blind på statistikk.

Faktum er da likevel at Barcelona ansatte en ung og meget uerfaren manager etter å ha skuffet med 3.plass i ligaen og ingen trofeer sesongen før. Er det ikke gambling å ansette en uerfaren manager når du skal komme tilbake etter en skuffende sesong? Real Madrid var for øvrig helt overlegne i La Liga den sesongen.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9156
29.03.19 21:43

Ferguson var fremsynt da han tok en ung Solskjær under sine vinger og ga han ansvar for ungdomslag i ManU. Det er utrolig hvor langt denne beskjedne norske gutten har kommet, som spiller og nå manager. Han nærmer seg tidenes største i norsk idrett. Seriegull eller CL med ManU nå så ER han tidenes største uansett idrett.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24382
29.03.19 21:47
Xavi7: Han nærmer seg tidenes største i norsk idrett.

Hvilke overgår ham, mener du?

FlameWarrior
FlameWarriorInnlegg: 5919
29.03.19 21:57
KongOlav2: Han kvittet seg med den type spillere som du har gnålt om til United i flere år. STORE navn og rutiernte spillere. Og gav i stor grad unggutter sjansen i tillegg til enkelte sentrale større kjøp som Alves og Villa.

Begge to etablerte stjerner. Jeg ser ikke hva som er som imponerende med at han hentet disse, men det illustrerer jo igjen at Guardiola hadde de best tenkelige forutsetninger/ressurser til å få den imponerende suksessen han hadde.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4376
29.03.19 21:57

Om du mener størst i form av kjennskap, har han vel vært det en god stund alt.

Kanskje Carlsen er der oppe sett at det er større global interesse for sjakk enn jeg trodde.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4376
29.03.19 21:57

.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 21:58)

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9156
29.03.19 21:58
GreySerpent: Hvilke overgår ham, mener du?

Ole må vinne noe før vi rangerer ham helt oppi der. Vi har veldig mange vinnere i norsk idrett. Men fotball er størst.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9156
29.03.19 21:58
GreySerpent: Hvilke overgår ham, mener du?

Ole må vinne noe (som manager) før vi rangerer ham helt oppi der. Vi har veldig mange vinnere i norsk idrett. Men fotball er størst.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 21:58)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
29.03.19 22:03

Den desidert største i norsk idrett gjennom tidene er Alexander Dale Oen. VM gull og OL sølv i verdensidretten svømming er helt hinsides. Han hadde nok blitt enda større og om ikke det tragiske hadde skjedd.

peraleks
peraleksInnlegg: 6597
29.03.19 22:21

Begynner å nå opp mot Drillo og Eggen i hvertfall. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg