Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17362
29.03.19 22:29
TheBelfastBoy: FrannyLee er fan. Fan med stor F. Fanatiker. En av dem som klarer å overbevise seg om hva som helst, og lukker øynene og holder seg for ørene dersom det blir sagt noe som motsier han. Og for det må man elske han! Men... Kyle Walker, Benjamin Mendy og Danilo kostet ikke flere hundre millioner fordi de måtte dra til City for å bli gode. De kostet dette fordi de allerede var fryktelig gode, og fordi Pep trengte disse for å se gode ut. Det var ikke slik at han kunne hente en average spiller fra Hull og få han til å se verdensklasse ut. Det samme er tilfellet for resten av spillernaterialet til City. Dersom Jurgen Klopp (eller Ferguson for ti år siden) hadde tatt over den gjengen i sommer tipper jeg de ville prestert enda bedre allerede neste år. At Jurgen Klopp er så nær å kunne konkurrere med City med spillere som Henderson, Milner, TAA, Winjaldum, Lovren/Matip/Gomez, Robertson der Pep har måtte hente spillere til flere titalls millioner pund i hver eneste posisjon forteller det meste. Man må være fan for å tro noe annet.

Jeg vil ikke benekte at du kanskje har rett , men jeg tviler på at det faktisk er så enkelt.


I ett lite fotballand som Norge kan en muligens nedsnakke Eggens prestasjon fordi marginene han etterhvert fikk inngitt med mye mer.penger selvsagt vil slå mye mer ut i ei svakere konkuransegruppe  ett svakere konkuranseklima , men det føler jeg ikke en kan si om SAF etterhvert , og heller ikke Pep nå.


Til det er konkuransen for hard og derved marginene mye mer innsnevret selv med mye mer penger å kaste på potten.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20267
29.03.19 23:13

Men Eggen leverte ganske ofte på det høyeste nivået, mot konkurrenter med langt mer ressurser. Og Ferguson var aldri i en situasjon sammenlignbar med den Pep er i pt.

Det er for øvrig klassisk et klassisk comeback fra en som ikke forstår eller ønsker å forstå. Det motparten hevder karakteriseres som «for enkelt» uten evne til å redegjøre for hvorfor. Og det er alltid din store utfordring i denne diskusjonen, Franny, hvorfor.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 23:22)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17362
29.03.19 23:34
TheBelfastBoy: Men Eggen leverte ganske ofte på det høyeste nivået, mot konkurrenter med langt mer ressurser. Og Ferguson var aldri i en situasjon sammenlignbar med den Pep er i pt. Det er for øvrig klassisk et klassisk comeback fra en som ikke forstår eller ønsker å forstå. Det motparten hevder karakteriseres som «for enkelt» uten evne til å redegjøre for hvorfor. Og det er alltid din store utfordring i denne diskusjonen, Franny, hvorfor.

Jeg kan legge ut i det vide å brede , men i min way of thinking så er det managere som skaper spillere og ikke motsatt.

 

Ingen hadde visst noe om noen norskE spillere og ingen hadde spilt i United eller noe annet lag I eNGLAND ELLER ANDRE STORE LIGAER hadde det ikke vært for DRILLO. dE BURDE GITT HAM DE MESTE AV HVA DE HAR TJENT PÅ FOTBALLEN. De har han å takke for alt.

Ronaldo eksempelvis kunne blitt en flopp og en parantes i fotballhistorien om han ikke kom under di rette vingene i den kritiske byggetida.

 

Det er dette hele greia dreier seg om. Og så kan en diskutere i det vide og det breie om talent , men det største råtalenta og de som kunne nådd lengst med den største selvdisiplin under de rette vingene , de rette trenerne og de rette miljøa  i tilfeldighetenes spill har vi neppe hørt navnene på engang. Pga at de var ikke på rett plass til rett tid med folk som såg og tok seg av de.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 23:47)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20267
30.03.19 00:01

Du tar feil. 

(Innlegget ble redigert 30.03.19 00:02)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17362
30.03.19 00:15
TheBelfastBoy: Du tar feil.

Jeg skjønner jo at du og det fleste mener det. Mitt privilegium og jeg er rimelig sikker på at jeg har rett er jo å mene at arkitekten tegner huset. Snekkerne bygger det og du selv innreder det og det er jo dette folk flest legger merke til når de besøker huset. Hvordan det er innredet

 

Men det er arkitekten som ingen vet hvem er og ingen tenker på engang som er den viktige personen her. Samme kan overføres til fotballspillere og skal overføres til de og deres utvikling.  Manageren og trenerteamet skaper de rollene du skal spille og selv den beste skuespilleren må ha skapte roller som passer sin personlighet for å blomste å nærme seg Oscarnominasjon. Og han må behandles og oppmuntes rett , bygges opp Av lederne. Uten dette har han ingen mulighet for å blomste eller heller si få mulighet til å opptre på de store scener. Men her ligger mangelen på forståelse etter mine begreper og uenigheten, og la oss la det være med det. Du er uansett en fornuftig mann å diskutere med ,Muligens den beste.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 00:24)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20267
30.03.19 07:41

Det er ingen som er uenig i at manageren er ekstremt viktig. At noen er uenigni i dette er bare en forestilling du har fordi du liker å tro at du tenker annerledes fra resten. Det man er uenig i er i hvilken grad kvaliteten på spillerne betyr noe. Du forsøker å argumentere for at alle spillerne er av mer eller mindre samme kvalitet og at manageren utgjør forskjellen dette er feil.


Det er en enorm kvaltetsforskjell på spillerne Pep disponerer og spillerne resten av managerne i PL disponerer. Noe Pep selv har påpekt viktigheten av! Likevel tar du det ikke inn over deg. Hvorfor? Fordi det ikke passer med det virkelighetsbilde du foretrekker!


For å bruke din egen analogi; hvordan tror du det ville gått dersom en arkitekt forsøkte å bygge en skyskraper med material fra min enebolig? Denne arkiktekten ville naturligvis kommet til kort. Både fordi han hadde manglet material og pga kvaliteten på materialet.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17362
30.03.19 07:44
TheBelfastBoy: For å bruke din egen analogi; hvordan tror du det ville gått dersom en arkitekt forsøkte å bygge en skyskraper med material fra min enebolig? Denne arkiktekten ville naturligvis kommet til kort. Både fordi han hadde manglet material og pga kvaliteten på materialet.

Han måtte nok gå til innkjøp av noe mer sand og sement og armeringsjern ja :-)

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
30.03.19 07:57

Haha «managere som skaper spillere». Stort argument for Pep i City. Nei, her er du på viddene Franny. Trekk deg rolig tilbake og la TBB ta denne. 

 

Rust never sleeps. 

(Innlegget ble redigert 30.03.19 07:58)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
30.03.19 08:17

Pep har ikke skapt en eneste spiller, han kjøper fiks ferdige verdensklassespillere, noe annet har han ikke kompetanse til.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
30.03.19 08:28

I følge Franny var det nok Pep sin fortjeneste at Kyle Walker allerede var PLs desidert beste høyreback FØR han kom til City. Det er jo Pep som har skapt han, Aguero, Silva etc er jo og skapt av Pep, de var jo helt elendige før Pep kom visstnok.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20267
30.03.19 09:08

Nja, helt Mourinho er han nå ikke. Og man må jo gi Pep kred for å spille med et system som får det beste ut av spillerne. Selv om det til en viss grad tilhører «skulle bare mangle»-kategorien, og spillerne er hentet fordi de passer til systemet. I motsetning til trenere med mindre ressurser og dermed større utfordringer som tilpasser systemet til spillerne.


Skal man gi Pep kred for en spiller er det kanskje Bernardo Silva. En eksepsjonelt talentfull spiller da han ble hentet, men han har virkelig formet han. Dette er også grunnen til at Pep hele tiden gnåler om hvor bra han er. Ikke fordi Bernardo Silva er noe mer spesiell enn noen andre i det City-laget, men fordi det er den eneste spilleren Pep har satt egen signatur på i City. Det er mao narsissten i Pep som prater.


Enkelte wannabe-eksperter (Wikestad, kommentatorboksens svar på fotballspilleren som aldri har spilt på en andrebevegelse i hele sitt liv) prater om jobben han har gjort med Sterling. Men Sterlings utvikling er et resultat av tre faktorer;


A) Et system som fungerer bedre enn under foregående trener. Dette er ikke kritikk av Pellegrini, men ledelsen i City jobbet for Pep, ikke Pelle. Da er det ikke lett å være trener.


B) Eksepsjonelle spillere rundt seg.


C) Han har blitt voksen.


nb! Kasper Wikestad er antakelig den kommentaroren jeg liker best, men han er ikke akkurat interessert i å vurdere hva som påvirker utfall.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
30.03.19 09:24

Bernardo Silva var strålende i 2 og en halv sesong i Monaco, kanskje Monaco sin beste spiller i 2017 når de herjet voldsomt. Kom med en enorm prislapp og presterer slik man forventer etter nivået man vet han har inne.

Men Mahrez som er en av City sine aller dyreste kjøp har Pep ødelagt fullstendig, var sannsynligvis topp 2 beste høyrekant i PL, men bare en parentes under Pep.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 09:29)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20267
30.03.19 09:32

God spiller, men en annen spillertype enn i Monaco. Det ser alle som kjenner spilleren litt. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
30.03.19 09:35

Han har bare byttet posisjon fra ving til indreløper. En rolle han nok passer bedre i siden han mangler litt fart til å være ving. Men han har en helt syk ballkontroll og ro med ballen, det hadde han og i Monaco.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
30.03.19 09:35

TBB ville vel ikke hatt Bernardo til United om det stod om livet, mener jeg å huske. Uten at dette fratar han noe rett i denne diskusjonen. Bernardo var selvfølgelig en klassespiller også i monaco, og Pep henta han ikke for småpenger og revolusjonerte spillestilen hans.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
30.03.19 09:37

Jeg var forbanna over at ikke vi var på banen angående Bernardo. Ble mektig imponert av han i Monaco.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13867
30.03.19 09:50

Altså, jeg skjønner litt av det du vil ha fram, men for meg blir det mildt sagt merkelig å mene at Pep ikke har forbedret f. eks Sterling. Du har jo ikke noe egentlig grunnlag for å mene dette? 


Ja, Pep får enorme midler å jobbe med og jeg skulle gjerne sett han prøve seg i en klubb med mindre ressurser, men det ekskluderer jo ikke det faktum at han er en helt eksepsjonell trener som er en en stor del av grunnen til at dette City-laget snakkes om som et av PL-historiens beste. 


Ikke United-relatert akkurat, men denne diskusjonen har gått i sidevis allerede så får vel være lov. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17362
30.03.19 09:54
JFT_96: Haha «managere som skaper spillere». Stort argument for Pep i City. Nei, her er du på viddene Franny. Trekk deg rolig tilbake og la TBB ta denne. Rust never sleeps.

Uten uenighet blir det jo ingen diskusjon vet du vel gamle kallosj.

 

So the powers that be left me here to do all the thinking.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 10:04)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
30.03.19 09:55

Sterling har vært eksepsjonell lenge, et vanvittig talent som har blitt voksen og stabil, han er og omringet av verdensklasse. Var meget god under både Rodgers og Pellegrini.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20267
30.03.19 09:59

@ JFT 96


Det om Bernardo kan umulig stemme. Jeg likte han veldig godt da han spilte i Monaco. 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
30.03.19 10:11

Kanskje jeg blander. Det var en av de relativt profilerte her inne ihvertfall, så ta det som et kompliment.

Elmmm
ElmmmInnlegg: 8891
30.03.19 10:19

Steder i Oslo man kan spise og se United-kampen? 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12884
30.03.19 10:22
Elmmm: Steder i Oslo man kan spise og se United-kampen?

Mange


Pokalen på Vulkan f.eks.


Er du smart så stikker du på Way Down South og spiser der før/etter kamp.


 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12884
30.03.19 10:24
JFT_96: Kanskje jeg blander.

Ser slik ut:


"men er umulig ikke å få sans for Bernardo Silva. Minner meg om en light-versjon av en brasse som figurerte i samme liga for femten år siden. Riktignok mer skolert.  "


Det nærmeste man kommer er vel at han kalte han for pinglete og ikke spesielt rask

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20267
30.03.19 10:30

@ Machine

Hva mener du med at jeg ikke har grunnlag for å mene det? Har du grunnlag for å mene at jeg tar feil?

 Postulatet er ikke særlig kontroversielt;

 1) En spiller som er svært god og ekstremt talentfull i en alder av 18-19 vil med høy sannsynlighet være veldig mye bedre i en alder av 23,24 og 25 år.

 2) En spiller som presterer bra med et par svært gode spillere rundt seg vil med høy sannsynlighet prestere enda bedre med flere gode spillere rundt seg. Antakelig vil det også hjelpe betydelig at han får anledning til å trene med disse i perioden 20-23 år.

 3) En spillertype som Sterling vil se bedre ut i et system hvor laget har mye ball og har nok kvalitet til å stå høyt.

Er du uenig i noe av dette? Hver av punktene er betydelige. Synergiene man får når man legger dem sammen gjør at utviklingen ikke bør være særlig overraskende. 

Summen av disse punktene gir utslag i en «utviklet Sterling». Jeg tror ikke Guardiola har utviklet Sterling mer enn hva andre trenere på dette nivået ville. Men man kan kanskje gi Pep noe av æren for punkt 3). Men det handler mer om at laget og systemet er utviklet enn Sterling.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 10:32)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24384
30.03.19 12:28

Tenk at Harry Kane ble OBE før Harry Gregg. 

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
30.03.19 13:57

Virker som man mister Pogba til RM i sommer nå. 

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
30.03.19 13:57

Virker som man mister Pogba til RM i sommer nå. 

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
30.03.19 14:28
KingAnderson: Er det ikke gambling å ansette en uerfaren manager når du skal komme tilbake etter en skuffende

Jeg har ingen steder hevdet at Barca ikke gamblet da de ansatte Pep. Tvert i mot, da var det et modig valg som viste seg å være et perfekt valg. 

Dog, sier jeg at ansettelsen av OGS kan umulig sammenlignes da Pep og Solskjær har to helt ulike startposisjoner. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg