Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
03.04.19 13:13
missChance: Smalling har nettopp signert ny kontrakt ...

Haha, fantastiskt.

Fin samling engelske spillere da, Young, Jones og Smalling har sikret fremtiden sin, men har united gjort det samme?

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:15)

missChance
missChanceInnlegg: 54930
03.04.19 13:15
TrueTopRed: Haha, fantastiskt.

Du som er den rene eksperten på forsvaret vårt burde jo ha visst det - du har hatt over tre måneder på deg.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20255
03.04.19 13:16
TrueTopRed: Nøkkelordet er når man innser det. Men la det ligge, det gir ikke mening lenger.....united som klubb er der de er uansett. Hva er veien videre? Ny kontrakt til Smalling og De Gea? De Gea har ikke vært god denne sesongen og vært svært delaktig i bla begge tapene mot Wolves.

Jada, du var helt sikker lenge før alle sammen... :)


Herregud, ta deg sammen!


Vedrørende fornyelse av kontrakter er det ikke slik at det nødvendigvis er fornuftig å la samtlige spillere som ikke har prestert som vi forventer gå gratis. Hvor mange ville vi da sittet igjen med? Hvor mye ser du da for deg at vi skulle bruke på kjøp neste vindu?

Å bygge opp Man Utd vil ta tid. Endelig har vi en trener som tenker langsiktig. Om han er god nok er et helt annet spørsmål. Men utgangspunktet er mye bedre enn tidligere uansett.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18803
03.04.19 13:17
TheBelfastBoy: Slik det ble er jeg tilbøyelig til å være enig. Samtidig foretrekker jeg en "regista"-type og en bedre pasningsspiller i den dypere rollen. Svært få urutinerte, unge midtbanespillere fikser den rollen. Selv Carrick, Matic, Pirlo og Scholes spilte stort sett høyere i banen i ung alder (og tre av de var naturligvis langt mer begavet enn McTominay). McTominay tilfører lite når laget har ballen i en dyp rolle, men han tilførte faktisk endel som indreløper i form av god bevegelse. I tillegg kan han benytte løpskraften enda mer i en litt mer fri rolle. Det blir litt som Milan rundt 2005 hvor man kjørte Pirlo som anker og Gattuso som indreløper. Jeg mener dette er en mer proaktiv løsning.

Jeg er enig i at det er den beste løsningen når man har spillere som er gode nok til det, og jeg skjønner at OGS også tenkte slik.

Dog Fred har en så lenge spilt mest indreløper og begynt å fungere i den rollen, derfor syns jeg det er litt snodig at han nå blir plassert som DM. Selv om han er bedre med ball i McT, så er han litt slurvete i stilen og kan miste ball litt for enkelt ved noen anledninger. Det er ganske kritisk i den rollen at man ikke mister ball, fordi veien til eget mål da ofte er kort. Derfor ville jeg ha foretrukket McT, han virker tryggere med ball med tanke på at han gjør ting enkelt. 

Enn sålenge mener jeg at Fred bør brukes som indreløper til han blir skikkelig varm i trøya, så kan man i større grad vurdere han i DM-rollen når han får mer PL-erfaring. 

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:18)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20255
03.04.19 13:24
mjordan23: Dog Fred har en så lenge spilt mest indreløper og begynt å fungere i den rollen, derfor syns jeg det er litt snodig at han nå blir plassert som DM.

Enig. Samtidig ble det sagt at hans naturlige posisjon var "volante"/"meia-armador" da han kom. Dette mener jeg er varianter av rollen han hadde i går.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
03.04.19 13:24
TheBelfastBoy: Vedrørende fornyelse av kontrakter er det ikke slik at det nødvendigvis er fornuftig å la samtlige spillere som ikke har prestert som vi forventer gå gratis. Hvor mange ville vi da sittet igjen med? Hvor mye ser du da for deg at vi skulle bruke på kjøp neste vindu? Å bygge opp Man Utd vil ta tid. Endelig har vi en trener som tenker langsiktig. Om han er god nok er et helt annet spørsmål. Men utgangspunktet er mye bedre enn tidligere uansett.

Neida jeg skjønner det, men hvorfor får vi aldri ut fingern å finner en kjøper til iallefall noen av disse spillerne, sånn at vi både får plass til andre som kan ta oss videre og slipper lønnen dems? På et eller annet  tidspunkt må disse jo ut, og evner vi ikke å selge så...

Jeg er villig til å gi klubben tid hvis man gjør det riktig. Men 2 av Jones, Smalling og Bailly bør nesten forlate. 

Jeg mener det, Tuanzebe med spilletid/funnet formen/selvtilliten ville ikke vært verre, rett og slett fordi det skal godt gjøres å få det til. Så man behøver ikke nødvendigvis å kjøpe alt nytt.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:28)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
03.04.19 13:27
missChance: Du som er den rene eksperten på forsvaret vårt burde jo ha visst det - du har hatt over tre måneder på deg.

Kontrakter er ikke noe jeg bruker å legge på minnet, bare de som virkelig stikker i øynene som Rooney 5 år osv. 

Det er mye jeg filtrere ut og ikke mener er så viktig å huske, men kvalitet på spiller er ikke en av de

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:27)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20255
03.04.19 13:36
TrueTopRed: Neida jeg skjønner det, men hvorfor får vi aldri ut fingern å finner en kjøper til iallefall noen av disse spillerne, sånn at vi både får plass til andre som kan ta oss videre og slipper lønnen dems? På et eller annet  tidspunkt må disse jo ut, og evner vi ikke å selge så... Jeg er villig til å gi klubben tid hvis man gjør det riktig. Men 2 av Jones, Smalling og Bailly bør nesten forlate.  Jeg mener det, Tuanzebe med spilletid/funnet formen/selvtilliten ville ikke vært verre, rett og slett fordi det skal godt gjøres å få det til. Så man behøver ikke nødvendigvis å kjøpe alt nytt.

Tja, vi hadde en trener som angivelig var kritisk til ledelsen for at man ikke fornyet tidligere med Fellaini. Tydelig at man ikke har jobbet bra sammen med de foregående trenerne. Det har definitivt vært et problem.

Og dersom du mener at noen av spillerne som spiller fast er så til de grader elendige, må du også mene at noen rett og slett er ekstremt bra? Hvem er disse? Pogba?

Etter OGS kom inn har Man Utd tatt flest poeng i PL de siste femten kampene. Man City og Liverpool er de eneste lagene med høyere xPTS enn Man Utd (4 poeng mer) i denne perioden. Vi ligger betydelig foran både Spurs, Chelsea og Arsenal i denne perioden. Dette handler med andre ord ikke bare om marginer. Noen spillere i Man Utd må være ekstremt gode når vi har flere spillere som ikke er bedre enn en som ikke har utmerket seg så voldsomt i Championship. Evnt er ikke vurderingsevnen din helt på plass..

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:37)

Dux1
Dux1Innlegg: 33703
03.04.19 13:45
AxelRudi: Tidenes PL verste er 2001, da var vi på 45.

Men vi vant vel PL allikevel..? ;)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
03.04.19 13:49
TheBelfastBoy: Og dersom du mener at noen av spillerne som spiller fast er så til de grader elendige, må du også mene at noen rett og slett er ekstremt bra? Hvem er disse? Pogba?

Altså det er jo helt åpenbart at spillere som De Gea, Pogba, Martial ja nesten alle på sin dag kan få til noe. Det kan det bli poeng/resultat av. Men kanskje det ikke rekker hele veien pga ustabilitet....om det er pga spillere som ikke passer sammen/personligheter som er sin egen sjef osv...vet ikke.

Jeg har iallefall i lang tid sagt at Martial, Rashford, Lukaku ikke klarer å få noe spill mellom seg. Alle 3 sliter med avgjørende skarpe pasninger....at de lykkes en gang i blandt kjennes mer som tilfeldigheter

Men jeg vil se stabilitet og et eget spill....var ikke det litt av meningen med å bytte manager??

Av de jeg mener er i startellveren, ville jeg ihverfall beholdt Martial, Shaw, Lindeløf. Legg merke til at jeg ikke sier at jeg ville solgt resten, men der er det litt mer spillerom. 

Om det er helt låst med De Gea og han krever megalønn, ville jeg latt han gå. Bra bud på Pogba, jeg ville solgt. Pogba er ikke all that.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:50)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
03.04.19 13:53
TheBelfastBoy: Dette handler med andre ord ikke bare om marginer. Noen spillere i Man Utd må være ekstremt gode når vi har flere spillere som ikke er bedre enn en som ikke har utmerket seg så voldsomt i Championship. Evnt er ikke vurderingsevnen din helt på plass..

Kanskje du har feil og jeg har rett. Hvem vet dette egentlig? Dette kan vi i beste fall se i fremtiden.

Om jeg sier at spillere både møtte mye dårlige lag samtidig som man bygget på seg selvtillit fra den ene seieren etter den andre, samt få en ny sjef......skal godt gjøres å si blankt at det ikke var tilfelle.

Da mange mente at vi hadde en underpresterende tropp, så er det naturlig at man kunne få seg et løft, men at poengfangsten uansett ikke viser noe fasit. Men snarere lurer endel av fansen til å tro.....

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:53)

Hakara
HakaraInnlegg: 659
03.04.19 14:01

Trengs nok en liten rengjøring og fornying av stallen, samme som i Bayern. Har trua på at begge lag vil være med i toppen igjen relativt kjapt.

Dux1
Dux1Innlegg: 33703
03.04.19 14:08
mjordan23: Pogba skal i teorien enda han sine beste år foran seg, så det er ikke usannsynlig at han stabiliserer prestasjonene. Gjør han det, blir han gull verdt for da er han en matchvinner av dimensjoner. Det er det som gjør at det vil være ugunstig å miste han nå. Hadde han vært 29-30 så kunne vi ha sagt takk og farvel uten å ha så store kvaler med det.  Dog fyren har endel ekstreme kvaliteter som få andre fotballspillere matcher, det gjør også at han ikke lar seg erstatte så lett selv med sine svakheter. Hvem skulle man hente da? Coutinho har jeg sansen for, men han har ikke helt levert i Barcelona. Fordel er at han har PL-erfaring, dog kanskje ikke stabil nok. Bruno Fernandes virker som en spennende type, men spørsmålet er om han kan levere lignende tall /prestasjoner i en bedre liga. Sikkert andre som er verdt og nevne som jeg ikke kommer på i farta.  Firkløveret du nevner er jo ett ganske unikt sett av spillere, der alle var tett opp mot verdensklasse/faktisk verdensklasse i perioder av karrieren. Og selv på dårligere dager, kunne de levere enkeltmomenter som avgjorde kamper. Flaksen var jo også at 3 av de kom fra egne rekker.

Jeg tror faktisk dette er Pogba slik han vil være også om ett, to og tre år også (jeg snakker da primært om holdninger). Han er ikke lenger i en alder hvor han kan formes radikalt av treneren. Vi snakker om en spiller som er helt avhengig av å ha medgang og suksess hele tiden for å fungere optimalt. Dessverre.  

Men jeg håper jeg tar feil. Jeg var 100% for å hente franskmannen. Der og da mente jeg han var det perfekte kjøpet. 

Litt av mitt poeng er at man ikke nødvendigvis må erstatte Pogba direkte, men nettopp tenke helhet. Ergo er det ikke nødvendigvis noen krise å selge ham. Kanskje er dte andre egenskaper enn Pogbas vi savner sentralt? Jeg tror f eks en Kroos eller Thiago har egenskaper vi savner i dagens lag. Ingen av dem er en typisk Pogba-spiller. 

Du nevner Bruno Fernandes. Han er vel først og fremst en AM? Det betyr også en annerledes formasjon, hvor vi spiller litt smalere (uten rene kanter) og med to spisser som vi har gjort til dels under OGS. Jeg er ikke så sikker på om det er rette løsningen. Hvor skal vi da f eks gjøre av en Sancho, som vi angivelig jakter på for fullt?

Ja, du kan godt si kvartetten var unik. Men å finne komplimentære ferdigheter er ikke unikt. Og det var poenget mitt. Tvert imot, så er en balansert midtbane noe man bør forvente i et hvert lag. Pdd har vi ikke det, etter min mening. 

(Innlegget ble redigert 03.04.19 14:08)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
03.04.19 14:08
Hakara: Trengs nok en liten rengjøring og fornying av stallen

Det kan gjøres på 2 måter som jeg ser det. 

1) Grundig der man kvitter seg med alle divaer (innkasserer pengene der) og annet daukjøtt.

2) Man kjøper det man faktisk behøver i motsettning til et par tidligere vinduer. Dvs, stopper, høyreback, høyrekant og minst 1 sentral midtbane. 

Jeg heller litt mot nummer 2, men skriver ikke De Gea under ny kontrakt er jeg heller ikke fremmed for nummer 1.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 14:08)

Son
SonInnlegg: 8780
03.04.19 14:14

Kan kjøpe opp Wolves isteden så veien til suksess er kortere


Lezah
LezahInnlegg: 63927
03.04.19 14:16

Gøy når geniet prøver å skrive norsk.

Villans20
Villans20Innlegg: 7597
03.04.19 14:23

Solskjær ansettelsen før sesongslutt virker jo helt idiotisk.


En mann som fortsatt bruker Ashely Young og til og med gir han kapteinsbåndet, gir kapteinsbåndet til lagets svakeste spiller. Jeg finner det utrolig.


Jeg husker Young fra Villa tida sammen med Agbonlahor og Carew, da var han en brukbar spiller. Men av det jeg har sett av ham i år har han tapt seg noe voldsomt.

Lezah
LezahInnlegg: 63927
03.04.19 14:39

Herregud.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6648
03.04.19 14:45
Dux1: Men vi vant vel PL allikevel..? ;)

Nei, i 2001/2002 ble vi nr 3.

2000/2001 tenker du sikkert på, da vant vi, men da slapp vi bare inn 31.

Det er klart man kan vinne PL med 45 innslupne også, men jeg tenkte litt på at vi har har hatt Mourinho-bussen i halve sesongen, uten at det hjalp...

missChance
missChanceInnlegg: 54930
03.04.19 14:51

Du kan så si ...

Dux1
Dux1Innlegg: 33703
03.04.19 15:06
AxelRudi: 2000/2001 tenker du sikkert på

Det er jo åpenbart når du skriver 2001. Baklengs summeres opp når sesongen er ferdig, ikke når den begynner...

Script
ScriptInnlegg: 4096
03.04.19 15:27

Kanskje Lindeløf kan temme Messi? Svensken er en forholdsvis hurtig, smart, lett forsvarsspiller som snur seg på 5-kroningen. Smalling er mye tyngre. Kanskje Lindeløf foran Jones og Smalling. Solskjær er pokka nødt til å spille med fem på midtbanen, og det bør være Lukaku på topp som legger igjen fra oppspill i  mellomrommet, og får med seg laget opp i angrep. Rashford er en mye enklere spiller, hvor  mye går på hans store fart. Har ingen tro på disse sydpolekspedisjonene til en ensom spiss direkte i bakrommet.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 15:42)

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22142
03.04.19 17:25
Villans20: gir kapteinsbåndet til lagets svakeste spiller. Jeg finner det utrolig.

Så du mener at lagets beste spiller automatisk da også er den beste kapteinen?
Tror du Solskjær er den som har valgt ut kapteinsteamet i United denne sesongen?
Er det fornuftig av en manager som kommer inn midt i sesongen å bytte spillere som er i kapteinsteamet, eller bør han beholde det teamet som allerede er planlagt for den sesongen.
Kan du se noen logiske grunner til at Solskjør har valgt å beholde det kapteinsteamet som allerede var satt opp?
Vet du i det hele tatt noe som helst om hvordan Young er som leder? Vet du noe som helst om standingen hans i gruppen, hvordan han er mot de yngre spillerne, hvordan han er i garderoben før og etter kamper osv?


Er din slakt av Young som kaptein kun basert på det faktum at han har spilt noen dårlige kamper? I så fall så finner jeg det utrolig, og du er på ekstremt tynn is.


Kanskje du skulle tenke litt før du skriver?


KA - som tross alt mener at Young ikke er god nok pr dags dato til å forsvare en plass på høyreback hos oss.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22142
03.04.19 17:30
Script: Kanskje Lindeløf kan temme Messi? Svensken er en forholdsvis hurtig, smart, lett forsvarsspiller som snur seg på 5-kroningen. Smalling er mye tyngre. Kanskje Lindeløf foran Jones og Smalling. Solskjær er pokka nødt til å spille med fem på midtbanen, og det bør være Lukaku på topp som legger igjen fra oppspill i mellomrommet, og får med seg laget opp i angrep. Rashford er en mye enklere spiller, hvor mye går på hans store fart. Har ingen tro på disse sydpolekspedisjonene til en ensom spiss direkte i bakrommet.

Angrepet til Barcelona må stoppes gjennom en kollektiv innsats. Vi må ha en spiller som effektivt stenger rommet mellom forsvaret og midtbanen, og fremfor alt så må vi prøve å hindre dem i å spille kortpasninger opp gjennom midtbanen. Hvis vi blir springende mellom når de holder på med firkantspill så vil vi fort gå trøtte og tape kampen.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18803
03.04.19 18:19
Dux1: Jeg tror faktisk dette er Pogba slik han vil være også om ett, to og tre år også (jeg snakker da primært om holdninger). Han er ikke lenger i en alder hvor han kan formes radikalt av treneren. Vi snakker om en spiller som er helt avhengig av å ha medgang og suksess hele tiden for å fungere optimalt. Dessverre.   Men jeg håper jeg tar feil. Jeg var 100% for å hente franskmannen. Der og da mente jeg han var det perfekte kjøpet.  Litt av mitt poeng er at man ikke nødvendigvis må erstatte Pogba direkte, men nettopp tenke helhet. Ergo er det ikke nødvendigvis noen krise å selge ham. Kanskje er dte andre egenskaper enn Pogbas vi savner sentralt? Jeg tror f eks en Kroos eller Thiago har egenskaper vi savner i dagens lag. Ingen av dem er en typisk Pogba-spiller.  Du nevner Bruno Fernandes. Han er vel først og fremst en AM? Det betyr også en annerledes formasjon, hvor vi spiller litt smalere (uten rene kanter) og med to spisser som vi har gjort til dels under OGS. Jeg er ikke så sikker på om det er rette løsningen. Hvor skal vi da f eks gjøre av en Sancho, som vi angivelig jakter på for fullt? Ja, du kan godt si kvartetten var unik. Men å finne komplimentære ferdigheter er ikke unikt. Og det var poenget mitt. Tvert imot, så er en balansert midtbane noe man bør forvente i et hvert lag. Pdd har vi ikke det, etter min mening.

Godt mulig du får rett om Pogba, men akkurat i hans tilfelle tror jeg det er verdt å vente å se fordi oppsiden med en Pogba på sitt aller beste over lang tid vil være ganske enorm. 

Vi har kanskje ikke en rendyrket playmaker i dagens lag, men med kontringsfotballen OGS har innført mener jeg at Pogba passer bedre inn. En rendyrket playmaker ala Kroos/Thiago vil antageligvis føre til en endring i spillestil. Veratti hadde kanskje vært ideelt her mtp alder. Kroos er dog 29 allerede og Thiago litt for heftig skadehistorikk til at jeg skulle ønske meg han. 

Bruno Fernandes spiller i samme posisjon som Pogba, kan spille 10`er også. Ser ikke det som noe problem opp mot en evt. Sancho inn. 

Personlig mener jeg at trioen Matic/Herrera/Pogba har komplementære ferdigheter/spillestil. Matic er stødig/balanserende, Herrera en presspiller som går i krigen, mens Pogba står for kreativiten og offensiv kraft. Den kan sikkert forbedres, men det er absolutt bra kvalitet på den sentrale midtbanen. Vi har større problemer i andre posisjoner på banen. 

(Innlegget ble redigert 03.04.19 18:19)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20255
03.04.19 18:30

«Feil og rett», du...

 

Jeg mener også det er behov for forsterkninger i flere posisjoner. Men jeg mener ikke at en rekke av spillerne er elendige. Tre-fire førstevalg kunne veldig gjerne ha vært stallfyll. Noe av stallfyllet kunne vært borte. Vi er i ferd med å ta tak i dette, og det ser ut til at minst fire spillere som var med i august er borte neste august (Fellaini, Darmian, Rojo og Valencia).

 

Jeg stusser imidlertid på at du tilsynelatende er kritisk til Solskjær og mener følgende;

 

a) At lagspillet ikke fungerer.

 

b) At vi har flere spillere som ikke er bedre enn en ungutt som knapt har levert stabilt i Championship fordi «man knapt kan være dårligere».

 

Enten man ser på resultatene eller tall som går bak resultatene tilsier disse at en av disse forutsetningene er feil. Man kan gjerne forsøke å peke på et enkelt kampprogram, men etter femten spilte kamper i PL virker ikke dette som en god forklaring. Særlig ikke mtp at vi i tre tøffe kamper, hvor vi faktisk var mer enn gode nok til å kunne vinne alle tre (LFC, Arsenal og Wolves borte), sitter igjen med ett poeng.

Jeg tror forresten heller ikke at meningen med å bytte manager midt i sesongen var at han som skulle komme inn på tre-fire måneder skulle fikse spillet vårt. Trodde virkelig du det? Men det har blitt betydelig bedre, og det er hvertfall noe..

(Innlegget ble redigert 03.04.19 18:32)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12867
03.04.19 18:37

Jerome Rothen is pressing charges against his former teammate Patrice Evra after he publicly threatened him - and also made homophobic insults towards the PSG players - in the wake of the PSG-Man Utd match.


 


Snodig fyr

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11186
03.04.19 18:47
Slikkepott: Snodig fyr

Patrice Evra traff på et persielleblad av Patrice Evra-kaliber. Kjipt med lettkrenka folk!


-Pat

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
03.04.19 18:52

At Evra er idiot er vel ikke noe nytt i seg selv.

startelver
startelverInnlegg: 62092
03.04.19 18:59

Når Barca greier å slippe inn 4 mål mot et middelmådig La Liga lag bør vel Man U greie å score noen mål. 


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg