Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
glycinello
glycinelloInnlegg: 5191
18.04.19 13:27
WaltonBreckRd: Stemmer ikke. Ganske utrolig at Dagbladet fremdeles har den artikkelen ute.

Kjipt for oss. Hadde vært den største sjansen vår til å nå CL om det hadde vært rett.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6087
18.04.19 17:57
dennismufc: Poch er mannen vi (de oppegående) skriker etter om 1 1/2 år (igjen)

De oppegående? Er det de samme som runket etter jose? For meg var det bare 3-4 her som gikk hardt ut fra starten av mot Jose. De oppegående. Vi kan jo skrike hvor mye vi vil etter Poch. Noen dårlige resultater så han ikke rett mann igjen. Det heter å snu kappa etter vinden. Han har gjort en formidabel jobb i Spurs, men vil han gjøre det samme i United? Og hvorfor skal han gå fra Spurs til United. En storklubb på veg opp med ny stadion og store ambisjoner. Har han noensinne vurdert United? Har han fått noe tilbud? Jeg tror svarene er nei.


Nå må dere slutte å sutte på den suttekluten og komme videre. Vi har fått en ambisiøs manager som kjenner klubben ut og inn og som vil trenge all vår støtte. Han vil spille en helt annen type fotball en vi har blitt vant til med Jose og LVG. Kast suttekluten og gi jernet for vår nye manager.

Script
ScriptInnlegg: 3719
18.04.19 19:45

Solskjær må foreta et valg, skal han satse på kontringsfotball eller dominansfotball. I de første 15 minuttene mot Barca spilte Manchester glimrende dominansfotball, (etter Cruyff: "Vi vil dominere spillet, og han satset på små, lette spillere for å unngå duellspillet) Barca var tydelig rystet, og kunne/burde ligget under med et par mål. Men resultatenen for øvrig i Manchester har sviktet i den senere tid i takt med at laget er blitt mer kontringsorientert. Man et engelsk storlag kan ikke basere seg på kontringer, dødballer osv, til det er det altfor mange hjemmekamper mot forholdsvis svakere lag som må vinnes med dominansfotball.

 

Husker de første kampene under Solskjær med glitrende dominansfotball, laget eide ballen på motstanderens banehalvdel, spillerne var konsekvent veldig bevegelige. "Det er slik vi ønsker å spille" sa Solskjær selv etter dissse kampene.

 

I norsk fotball er det ingen tradisjon, med et mulig unntak for Rosenborg, for ballbesittende dominansfotball, og derfor tyr alltid ekspertene til den tradisjonelle kontringsfotballen (pluss langpasning og dødballer) når problemer oppstår. De støste klunbbene i England spiller nå imidlertid dominansfotball, Solskjærs forgjenger er fullstendig utdatert av den fornyelsen av engelsk fotball som Guardiola satte i gang, slik jeg ser det.

 

Soslkjær har egentlig ikke noe valg, han er nødt til å  spille, offensiv, ballbesittende, kreativ fotball, ellers følger han fort sin forgjenger  ut bakdøra. Men han trenger forsterkninger, en ny høyreback, en hurtig midtstopper osv nytt på midtbanen. Synes egentlig spissene er gode nok, når de er gode, det så vi i de første kampene av Solskjærs lag. 

 

Rent personlig betraktet: Jeg synes Solkskjær har behandlet en verdensklassespiller som Sanchez altfor likegyldig/nedlatende. Han er nettopp ingen kontringsspiller i og for seg, men  han har tidligere til overmål vist at han besitter denne verdifulle, uhyre sjeldne evnen til brlijant, effektiv angrepsfotball. Og mens jeg er i gang: Er virkelig Christian Erichsen noen slags løsning på Solskjærs problemer, som hovedsaklig er defensive? Spillerkjøp er Solskjærs svakeste side, det viste han i Cardiff. Bruk heller de største pengene på en verdensklasse-midtstopper.

 

Soslskjær kan tenke over hva som har brakt ham suksess i Manchesters kamper hittil, og la det være retningsgivende for fremtiden.

(Innlegget ble redigert 18.04.19 19:56)

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 1591
18.04.19 19:52

Solskjær er middelmådig. Kommer aldri til å vinne noe. Han er ikke manager i 2020. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 4587
18.04.19 20:06

Dersom United taper borte mot Everton søndag, kan det bety lagets verste resultatrekke over en periode på åtte kamper siden midt på 1990-tallet. Nå står Solskjær med fem tap og to seirer på sine siste sju. Og etter Everton venter Manchester City og Chelsea.


Tror jeg ikke skjer.

missChance
missChanceInnlegg: 51833
19.04.19 11:19

- I think anyone that plays for MU has to deliver, to stay in the squad and stay in the team and A is no diff to Rashy or Rom or Alexis or the many forwards we have to choose form and that’s the great thing about it now it’s down to players, ownership they take coming back pre-season but I don’t wanna talk about pre-season now.


- Om spillerne: learnt a lot about them over the months here now and you get to know them, most of them have really impressed in their attitude and some need to get a reality check of where they’re at but most of these know they can improve if they keep working as they do.


 


- Yeah because I’ve been speaking to the club, we know that we have to be realistic and have a job to be done there’s no quick fix, it’s not like buy seven players and we’re in the right shape, we have to take step by step and there’ll be signings made but also has to be thoughts about players, sit down, have a pre-season, I can’t wait for it to come, there’ll be some additions, the players have got to come back and know what is expected of them take ownership of that while on holiday and it will be great to see who’s coming back and as I said first of all this focus has to be on Everton.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 4400
19.04.19 11:46
missChance: I think anyone that plays for MU has to deliver, to stay in the squad and stay in the team and A is no diff to Rashy or Rom or Alexis

Skulle ønske dette også hadde vært kriteriene for Young, da ville jeg og folk som er litt skeptisk i utgangspunktet blitt mer beroliget.  

(Innlegget ble redigert 19.04.19 11:46)

missChance
missChanceInnlegg: 51833
19.04.19 12:05
missChance: A is no diff to Rashy or Rom or Alexi

A er her altså Anthony - jeg fikk ikke med det.


"I’ve spoken to individuals and they know and Anthony is one I’ve spoken to, what we expect from them, Anthony’s got a massive talent, got a new contract he knows we believe in him, so just keep working."

Old_Trafford
Old_TraffordInnlegg: 3376
19.04.19 12:11

Problemet med Martial er at han aldri tar av. Alle prater om talentet, men det skjer ikke noe. Typen selv ser også for avslappa ut til tider. 

Han minner meg om andre fotballspillere som har talentet men ikke psyken. Det går sjelden bra. 

Det bekymrer meg at vi har mange spillere som ikke fungerer konsistent om dagen. 

Martial, Pogba, Rash, Lingaard, DDG er de fremste navnene. Spørsmålet jeg stiller er om de noen gang vil fungere som toppspillere, Dvs konsistent over tid. 

Mange spør sikkert hvorfor jeg tar med DDG, men hva var det PEP skiftet ut så fort han kom til city? Det var keeperen som ikke var bra med ballen. Hvor ofte ser vi forsvaret blir presset for deretter se DDG måke ballen opp på banen uten mål og mening?

Hvor ofte ser vi utspill treffe folk? Her er det stort forbedrings potensiale for en keeper som kanskje er verdens beste på streken.

Når det er sagt gjelder det nesten hele laget, noe som er deprimerende.

(Innlegget ble redigert 19.04.19 12:16)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 19473
19.04.19 12:17
Old_Trafford: Problemet med Martial er at han aldri tar av.

Han har ligget brakk i 2 år. 

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3336
19.04.19 12:21

Virker nesten som Martial spilte for en ny og forbedret kontrakt en periode, for etter han fikk den har han vært helt forferdelig. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 19473
19.04.19 12:30
KongOjo: Virker nesten som Martial spilte for en ny og forbedret kontrakt en periode, for etter han fikk den har han vært helt forferdelig.

428 minutter fotball har han spilt siden ny kontrakt. 2 mål + assist. Og 2 skader. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 4400
19.04.19 12:31
Old_Trafford: Typen selv ser også for avslappa ut til tider.

Pass deg nå, dette sa jeg for lenge siden, og fikk høre det. 

Denne fyren vil alltid være av/på, litt som en annen landsmann. 

(Innlegget ble redigert 19.04.19 12:31)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 19473
19.04.19 12:36

Noen har sagt "alt" for lenge siden. :) 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 4400
19.04.19 12:37
KongOjo: Virker nesten som Martial spilte for en ny og forbedret kontrakt en periode, for etter han fikk den har han vært helt forferdelig.

Jeg skal ikke forsvare JM som det var helt rett å bli kvitt, men ville "vi" tenkt annerledes med han ved roret rundt spillevurderinger? 

Denne har florert mye:

"Hvor lett er det å få til noe når resten suger så jævlig. Problemet ligger et annet sted enn hos spillerne, at man ikke har et eget spill osv"

Er det helt utenkelig å tenke sånn nå?

Min spådom er at spillere som Rashford og Martial enten må bedre seg kraftig, og jobbe mye på å se muligheter sammen med andre spillere annet enn egokjøring hvis vi skal få til noe spill. Enten det eller bytte de ut.

(Innlegget ble redigert 19.04.19 12:40)

Script
ScriptInnlegg: 3719
19.04.19 12:55

Magnus Carlsen og Solskjær står skrevet med gullskrift. Felles er at de når toppen i idretter der Norge historisk er middelmådig, ja likefrem elendig. Carlsen hadde naturligvis gode, norske lærere, Agdestein o.fl, men  Men det som brakte Carlsen til verdenstoppen var at han orienterte seg vekk fra det norske, forholdsvis middelmådige nivået og tok steget ut i den virkelig store verden(Kasparov osv) og la det norske bak seg. Med Solskjær er det motsatte i ferd med å skje, i det han nå skal ta steget opp mot verdenstoppen, er det den tradisjonelle norsk fotballfaglige middelmådigheten som ønsker å utvikle Solskjær videre. Se på hva norsk fotball utretter internasjonalt for tiden, så ser du det faglige nivået. Men Solskjær bør i faglig forstand legge dette norske lave nivået bak seg, og studere nøye og lære av hva de virkelig betydelige trenerne internasjonalt holder på med. 

(Innlegget ble redigert 19.04.19 13:02)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 4400
19.04.19 13:01

Skal se Sheffield United og Dean Henderson nå kl 13.30, for å se om han har det i seg for å steppe opp som nummer 1 neste sesong.

missChance
missChanceInnlegg: 51833
19.04.19 14:12

Trafikkinformasjonsskilter i Manchester de siste ukene :D

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 19473
19.04.19 14:14
missChance: Trafikkinformasjonsskilter i Manchester de siste ukene :D

Helt genialt. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 13626
19.04.19 14:18
missChance: Trafikkinformasjonsskilter i Manchester de siste ukene :D

Herlig!

missChance
missChanceInnlegg: 51833
19.04.19 14:23

Noen ville kanskje hevde at den som legger ut meldingene er United-supporter. Helt ubegrunnet, spør du meg! :D

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18224
19.04.19 14:40
Script: Solskjær må foreta et valg, skal han satse på kontringsfotball eller dominansfotball. I de første 15 minuttene mot Barca spilte Manchester glimrende dominansfotball, (etter Cruyff: "Vi vil dominere spillet, og han satset på små, lette spillere for å unngå duellspillet) Barca var tydelig rystet, og kunne/burde ligget under med et par mål. Men resultatenen for øvrig i Manchester har sviktet i den senere tid i takt med at laget er blitt mer kontringsorientert. Man et engelsk storlag kan ikke basere seg på kontringer, dødballer osv, til det er det altfor mange hjemmekamper mot forholdsvis svakere lag som må vinnes med dominansfotball.   Husker de første kampene under Solskjær med glitrende dominansfotball, laget eide ballen på motstanderens banehalvdel, spillerne var konsekvent veldig bevegelige. "Det er slik vi ønsker å spille" sa Solskjær selv etter dissse kampene.   I norsk fotball er det ingen tradisjon, med et mulig unntak for Rosenborg, for ballbesittende dominansfotball, og derfor tyr alltid ekspertene til den tradisjonelle kontringsfotballen (pluss langpasning og dødballer) når problemer oppstår. De støste klunbbene i England spiller nå imidlertid dominansfotball, Solskjærs forgjenger er fullstendig utdatert av den fornyelsen av engelsk fotball som Guardiola satte i gang, slik jeg ser det.   Soslkjær har egentlig ikke noe valg, han er nødt til å  spille, offensiv, ballbesittende, kreativ fotball, ellers følger han fort sin forgjenger  ut bakdøra. Men han trenger forsterkninger, en ny høyreback, en hurtig midtstopper osv nytt på midtbanen. Synes egentlig spissene er gode nok, når de er gode, det så vi i de første kampene av Solskjærs lag.

Kontringsfotballen til OGS har fungert godt på bortebane, men på OT har man langt fra like god flyt i spillet etterhvert. Noe av problemet er at man har for direkte på førstebevegelse og det blir forholdsvis enkelt å lese for motstander. Man kan godt fortsette med samme type fotball på bortebane, men hjemme må man lære seg en mer tålmodig inngang og dominere mer med ball i laget. 

Å ha en midtstopper alà Smalling i kamper man skal dominere ballinnehav er meningsløst, så man trenger helt klart å få inn en spillende stopper som kan flytte ballen effektivt. Koulibaly er ofte nevnt og han oppfyller defintivt kriteriet om å være god med ball, dog det ser jo ut til å være umulig å hente han med mindre han bestemmer seg for at han vil bort fra Napoli. 

Nå har det jo også virket som at spillerne kanskje ikke er helt trent for og kanskje enda ikke tåler fotballen OGS ønsker. Det vil nok bedre seg neste sesong da man får en oppkjøring som står i stil til hvordan spillet skal være. 

(Innlegget ble redigert 19.04.19 14:40)

Dux1
Dux1Innlegg: 32218
19.04.19 20:22

Er Koulibaly bedre enn van Dijk? 

Dux1
Dux1Innlegg: 32218
19.04.19 20:23

Og dommen er..? 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 4400
19.04.19 20:26
Dux1: Er Koulibaly bedre enn van Dijk?

Å sammenligne en som åpenbart fungerer i PL og hos en toppklubb mot en som ikke har prøvd ligaen, blir veldig vanskelig. 

Det å vite utfallet av sysing rundt hvem som er best nå blir litt tullball, iallefall for min del.

Føler uansett at det er verdt å ta sjansen å få han inn, da vi trenger en stopper med baller. Har mye av de kvalitetene vi behøver.

(Innlegget ble redigert 19.04.19 20:30)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 4400
19.04.19 20:39
Dux1: Og dommen er..?

Vet du hva, det var en veldig vanskelig kamp å kunne konkludere noe som helst.

Hjemmelaget var klart bedre og etter at Forest fikk en man utvist var spm om de skulle sleppe til skudd på mål i det hele tatt. Han gjorde det han skulle, men utover det kan jeg ikke si noe.

Men synes statsen hans er rimelig god i år, og burde tyde på kvalitet i en så tøff liga. Gutta trår til i feltet i denne divisjonen.

(Innlegget ble redigert 19.04.19 20:43)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 18670
19.04.19 20:49

Jeg sitter med inntrykk av at van Dijk preger Man Utd-fans veldig, og at man føler et intenst behov for å kopiere denne oppskriften. Mulig Koulibaly er løsningen. Samtidig synes jeg han innebærer en ekstrem risiko i sommer. 28 år gammel og svindyr.


Ferguson hentet en god del midtstoppere i løpet av årene i Man Utd. Rent aldersmessig var Laurent Blanc unntaket. Han var også en kriseløsning, hentet sent i august for å erstatte Stam, som aldri ble en særlig god løsning. Utover det hentet han stort sett stoppere noe yngre stoppere.


Jeg håper vi forsøker å hente litt yngre stoppere av høy kvalitet i sommer også. Gjerne mellom 22 og 26 år. Ofte trenger spillere fra andre ligaer en sesong til å tilpasse seg. Da er der veldig dumt om man har blåst et helt budsjett på en spiller som går mot 30.


Et hederlig unntak er Alderweireld som kjenner ligaen, har prestert for et topplag og har en rimelig utkjøpsklausul.

ST10
ST10Innlegg: 22157
19.04.19 21:22
Dux1: Er Koulibaly bedre enn van Dijk?

Langt i fra. Nederlenderen er langt bedre pasningsmessig

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 81656
19.04.19 21:25
ST10: Langt i fra. Nederlenderen er langt bedre pasningsmessig

Og hva gjelder spilleforståelse, teknikk, taklinger, løp etc...

qbah
qbahInnlegg: 47442
19.04.19 21:28

Har du noen konkrete eksempler på disse stopperne av høy kvalitet i alderen 22-26 år?


En ny, eller flere could be som Lindeløf for £30 mill er ofte ikke noen god butikk i situasjonen vår det heller. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg