Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Hetfield
HetfieldInnlegg: 19869
28.08.19 09:54
TheOpiate: Når man har havnet i denne situasjonen så tror jeg nesten bare man må se på dette som ett utstillingsvindu, som igjen forhåpentligvis fører til ett salg. Dere får uansett ned lønnskostnadene, selv om dere fortsatt betaler mye.

Om Inter ikke har en opsjon, må man håpe på at en av kineser-klubbene sprenger lønnsrekord og henter han permanent.

Da er en av tidenes PL-floppers totalkostnad på 31 mill sålangt ikke en overflødig utgiftspost for klubben lengre..

 

(Innlegget ble redigert 28.08.19 09:54)

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 10:03
TheOpiate: Det og det faktum at dere vil betale såpass mye av lønna at det vel kun er Salah i Liverpool som matcher samme lønn er veldig spesielt. Skjønner ikke at man bedriver denne type veldedigheten ovenfor italienske klubber

Skandaløs avtale. Sånn går det når Ed sitter ved forhandlingsbordet...

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 10:17

Apropos erstattere på spissplass som kan hentes inn utenom transfervinduet: Zlatans kontrakt med LA Galaxy går ut i november. Tipper han fortsatt ville gjort en bedre jobb for oss enn Sanchez...

qbah
qbahInnlegg: 49454
28.08.19 10:32
Dux1: Tipper han fortsatt ville gjort en bedre jobb for oss enn Sanchez...

.. eller Lingard. Som får store mengder spilletid hos oss.

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
28.08.19 11:11
Dux1: Skandaløs avtale. Sånn går det når Ed sitter ved forhandlingsbordet...

Jeg trodde hovedfaktoren til at Sanchez var på skyhøy lønn var fordi vi fikk han "gratis"? Ikke akkurat Woodie sin feil at AS, et kjøp som stort sett ble tatt veldig godt imot, hadde gode kort på hånda under forhandlingene. Helt ærlig, hvor mange pratet om lønnen når han kom? Det var særdeles få som uttrykte skepsis til både lønn og spiller etter hva jeg kan huske. EDIT, noen få var det, men vi var i klart mindretall.

Så kan man diskutere om en annen mann ved forhandlingsbordet hadde satt ned foten og funnet ut at en slik swap ikke er hensiktmessig, men det blir en helt annen debatt.

(Innlegget ble redigert 28.08.19 11:14)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
28.08.19 12:02
CryniX: Helt ærlig, hvor mange pratet om lønnen når han kom?

Det er jo ikke det første man tenker på når den ikke er offentlig og vi vet hva det dreier seg om. Men det ble jo prat på det senere hvor ting som "ja nå får han bare produsere" ble sagt fordi men egentlig syntes det var urovekkende høyt.  

Blir litt som med det nye kontrakten til Rashford som jeg synes er helt på viddene målt opp mot kvalitet (ser han som backup for Martial om spissplassen) og mot hva spillere som er bedre kan kreve senere. 

Det var jo ikke snakk om det før den ble offentlig, men når den ble, så fikk man mulighet å sette det i perspektiv mot kvaliteten på spilleren. (ok denne er jeg kanskje litt alene om å mene da mange av dere ser på Rashy som klasse). Jeg ser han som en grei backup med viss potensial, men som langtifra er sikker på blir noe som helst.

Eller når en Rooney på nedgang plutslig sitter der med en meget god 5 års kontrakt, som gjorde han umulig å bli kvitt. Jeg så en Rooney som mer og mer begynte å bli en hindring enn en tilgang, og det er lov å ta tak i problem før det blir for seint. Jeg ble litt død innvendig når den 5 års kontrakten ble offentlig den gangen.

Ser for meg at dette er problemet med å ikke ha en DoF som vet hva fotball er.

Jeg synes det hadde vært mer riktig at Ed å sette ned foten når man så hva for slags penger/lønn det forhandles om, enn å gjøre det for å hente en Maguire når laget sleit i forsvar.

(Innlegget ble redigert 28.08.19 12:12)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
28.08.19 12:05
Dux1: Det er den svakeste delen ved avtalen.

Det er derfor jeg er litt skeptisk om tanken bak det. Fordelen er om Sanchez faktisk får til noe, og blir solgt pga dette, men ender fort i lån resten av kontrakten tenker jeg.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19869
28.08.19 12:21
glycinello: "Alle" vil ha bort Sanchez, men bredden i stallen i de offensive posisjonene er syltynn.

Sånn er det når Woody og Judge ikke klarer å få andre avtaler tidligere i havn..

Flere sjanser til Gomes og kanskje Chong framfor en skadeskutt, sutrende og misfornøyd, avdanket spiller er et pluss.

(Innlegget ble redigert 28.08.19 12:24)

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 12:57
CryniX: Det var særdeles få som uttrykte skepsis til både lønn og spiller etter hva jeg kan huske. EDIT, noen få var det, men vi var i klart mindretall.

Jeg var en av dem som var skeptisk til å hente ham (ville vel heller ha inn en ving), men nå var ikke det poenget her heller. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 12:57
glycinello: - "The Times understands that Inter have agreed to pay the majority of his wages." - "United will pay about £6m of Sánchez’s wages, with Inter footing the remaining £9.64 million."

Håper det stemmer. 

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14985
28.08.19 13:11
qbah: .. eller Lingard. Som får store mengder spilletid hos oss.

Apropo Lingard. Så akkurat en statistikk som visste at Lingard har 6 målgivende på de siste 6 sesongene, mens Adam Johnson hadden 7 målgivende på samme tid. Dog, Johnson har sittet i fengsel de siste 3 årene :)

Lezah
LezahInnlegg: 63954
28.08.19 13:36

Styre, fans, spillere...lei hele gjengen.

Lezah
LezahInnlegg: 63954
28.08.19 13:39
TheOpiate: Apropo Lingard. Så akkurat en statistikk som visste at Lingard har 6 målgivende på de siste 6 sesongene, mens Adam Johnson hadden 7 målgivende på samme tid. Dog, Johnson har sittet i fengsel de siste 3 årene :)

Og jeg så en statistikk som viste at Salah har kun scoret to mål i løpet av hele karrieren. Betyr ikke at det stemmer.

 

(Ok, jeg har ikke sett det, men poenget er at begge deler er piss, han hadde f.eks jmf TM 6 assist i ligaen i 17-18 alene)

(Innlegget ble redigert 28.08.19 13:42)

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
28.08.19 13:45
TrueTopRed: Det er jo ikke det første man tenker på når den ikke er offentlig og vi vet hva det dreier seg om. Men det ble jo prat på det senere hvor ting som "ja nå får han bare produsere" ble sagt fordi men egentlig syntes det var urovekkende høyt.   Blir litt som med det nye kontrakten til Rashford som jeg synes er helt på viddene målt opp mot kvalitet (ser han som backup for Martial om spissplassen) og mot hva spillere som er bedre kan kreve senere.  Det var jo ikke snakk om det før den ble offentlig, men når den ble, så fikk man mulighet å sette det i perspektiv mot kvaliteten på spilleren. (ok denne er jeg kanskje litt alene om å mene da mange av dere ser på Rashy som klasse). Jeg ser han som en grei backup med viss potensial, men som langtifra er sikker på blir noe som helst. Eller når en Rooney på nedgang plutslig sitter der med en meget god 5 års kontrakt, som gjorde han umulig å bli kvitt. Jeg så en Rooney som mer og mer begynte å bli en hindring enn en tilgang, og det er lov å ta tak i problem før det blir for seint. Jeg ble litt død innvendig når den 5 års kontrakten ble offentlig den gangen. Ser for meg at dette er problemet med å ikke ha en DoF som vet hva fotball er. Jeg synes det hadde vært mer riktig at Ed å sette ned foten når man så hva for slags penger/lønn det forhandles om, enn å gjøre det for å hente en Maguire når laget sleit i forsvar.

Ingen klare tall kommer ut umiddelbart ved kontraktsinngåelse/-forlengelse nei, men det var relativt åpenbart at Sanchez kom til å bli en kostbar affære. Det ble jo spekulert i lønninger fra 350-600k alt ettersom hvilke kilder man valgte å stole på, og uansett hvordan man vrir og vender på det så er det uhorvelig mye penger.

Jeg er enig i at Rashford har fått en veldig lukrativ kontrakt ift. bidragene sine. Samtidig antar jeg at man tar hensyn til utviklingspotensiale og hvordan det økonomiske markedet er for klubber (typ inflasjon, 300k/uka for 3 år siden var noe annet enn 300k/uka er nå). Det er vanskelig å spå inn i fremtiden, vi aner jo ikke hva som er en "rettferdig" lønn for han om seks måneder eller tre år.

Nja, det var jo greit snakk om den før han signerte. Husker du ikke at folk her inne på spøk rapporterte at lønnen hans økte med 100k for hver dag han ble linket til oss? Og hvordan man inkluderte alt av signeringsbonuser, målbonus, kampbonus etc. for å presse lønnstallet til å bli sensasjonelt høyt? Og, som et sidesprang her, hvordan man opererte med kun grunnlønn når Morata ble signert av Chelsea og at dette ble løftet frem som en i utgangspunktet god deal… For øvrig er jeg ganske klar på at Rashford pdd. ikke er en klassespiller, men at han har noen kvaliteter og utviklingspotensiale til å bli en veldig verdifull spiller for oss. 

Rooney-sagaen var et power move av Moyes. Nøyaktig hva detaljene var er litt mer vage for meg, men husker at det var et statement at Moyes fikk en av de sterkeste spillerne i stallen "på sin side". I tillegg var Rooney muligens den viktigste kommersielle brikken i klubben. Den kan sammenlignes litt med signaleffekten av Sanchez, og at vi på død og liv skulle slå City i racet om han. Igjen, der er det også mange faktorer som har spilt inn.

En dyktig DoF hadde kanskje sett helheten bedre, og revurdert hvilke ringvirkninger disse kontraktene har. Jeg har forståelse for hvorfor man signerte Sanchez og forlenget med Rooney, selv om jeg i utgangspunktet ikke er enig i avgjørelsene.

Helt enig i siste avsnitt. Samtidig aner vi ikke noe om lønnskrav fra Maguire og hvorvidt Ed har gjort en solid forhandling (hypotetisk, om Maguire krever f.eks 300k i uka er det jo et godt stykke arbeid av Woodie å forhandle frem faktiske kontrakten Maguire har fått). Her sitter vi rett og slett på for lite informasjon til å bedømme, og dette gjelder i veldig mange overgangs- og kontraktssaker.

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
28.08.19 13:47
Dux1: Jeg var en av dem som var skeptisk til å hente ham (ville vel heller ha inn en ving), men nå var ikke det poenget her heller.

Nei, det var heller ikke poenget mitt. Sakens kjerne er at "ingen" pratet om lønnen hans når han ankom, men at dette har blitt hauset opp i etterkant etterhvert som sportslige prestasjoner har uteblitt.

Etterpåklokskap er en fin ting for veldig mange.

Lezah
LezahInnlegg: 63954
28.08.19 13:51
CryniX: Nei, det var heller ikke poenget mitt. Sakens kjerne er at "ingen" pratet om lønnen hans når han ankom, men at dette har blitt hauset opp i etterkant etterhvert som sportslige prestasjoner har uteblitt.

Noe uenig, selv om det har tatt av i takt med prestasjonene. Dagbladet hadde vel lønna hans som forsidesak (ikke hovedsak, seff). Det gikk sport i å blåse det opp her en stund blant grupperingene en tar for gitt vil komme med slik.

Kent
KentInnlegg: 126323
28.08.19 13:53

Den_glade_gris blir nok happy hvis vi henter Zlatan, men det spørs om han våger å overøse han med skjellsord face to face. 

lsklars
lsklarsInnlegg: 94393
28.08.19 13:55
glycinello: "Alle" vil ha bort Sanchez, men bredden i stallen i de offensive posisjonene er syltynn.

Det er om å gjøre å ha yngst lag, helst under 20 år. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
28.08.19 14:03
CryniX: En dyktig DoF hadde kanskje sett helheten bedre, og revurdert hvilke ringvirkninger disse kontraktene har. Jeg har forståelse for hvorfor man signerte Sanchez og forlenget med Rooney, selv om jeg i utgangspunktet ikke er enig i avgjørelsene.

En DoF som kan vurdere spillere på en annen måte enn Ed, kan avgjøre i eget hode ting som denne mannen må få innput av fra andre. Det er ikke en heldig situasjon. Klart alle har rådgivere, men det er en fordel å vite selv hva man skal legge vekt på.

Kan ikke tenke meg at EW kan noe særlig mer fotball enn det han har lært på veien gjennom "tvang" i jobben, og tviler på at han nyter av en god kamp på fritiden.

Klart man kan si at det nok er noe genialt bak det som blir gjort om alt skjer på den riktige måten, men historien av ting taler litt imot synes jeg. 

(Innlegget ble redigert 28.08.19 14:03)

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 14:08
CryniX: Etterpåklokskap er en fin ting for veldig mange.

Jeg var mer usikker på om vi trengte spilleren. At verdensklassespillere koster er nå så, men en slik fantomlønn hører ingen steds hjemme. Kun Messi og Ronaldo (for noen sesonger siden) kunne forsvart noe slikt. 

Edit: Selv City trakk seg fra avtalen pga for høye kostnader. Det sier mye! 

(Innlegget ble redigert 28.08.19 14:18)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
28.08.19 14:14
CryniX: Sakens kjerne er at "ingen" pratet om lønnen hans når han ankom, men at dette har blitt hauset opp i etterkant etterhvert som sportslige prestasjoner har uteblitt. Etterpåklokskap er en fin ting for veldig mange.

Akkurat det er ikke så rart. 

Er man inne på at det er så altfor mye i fra starten av, så krever man iallefall noe igjen for det. 

Handler ikke om etterpåklokskap det.

Så blir det selvsagt feil å ta Sanchez for det, men at man heller "tar rett person" for den saken. Klubben burde dratt seg ut når det begynner å bli de pengene som sprenger alt av lønnestruktur. Vi er så ute å kjøre der allerede, og sper jo på når man forlenger med forholdsvis middelmådige spillere. 

(Innlegget ble redigert 28.08.19 14:22)

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 14:22

Wtf...

Interestingly, United have opted against putting a loan-to buy clause in the 30-year-old’s contract.

According to 90min, the Reds are hopeful Sanchez will rediscover his form from his time at Arsenal, to open up a buying market for the star when he returns in June 2020.

Ed er helt på villspor hvis dette er tilfellet...

(Innlegget ble redigert 28.08.19 14:22)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
28.08.19 14:25
Dux1: Ed er helt på villspor hvis dette er tilfellet...

Både ja og nei.

Å se mulighet for at han finner formen og vi blir kvitt han den veien, finns jo.

Men han sier derimot også i realiteten at denne sesongen blir en stor mellomsesong for laget, der han kan vise opp veldig grønne tall for ledelsen. Hvis han ikke ser på OGS som en mirakelmann som får mye ut av lite (det som er igjen).

For troppen blir veldig tynn nå.

Denne varianten hadde vært ok om man hadde investert i spillere i sommer. 

(Innlegget ble redigert 28.08.19 14:30)

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 14:31
TrueTopRed: Både ja og nei. Å se mulighet for at han finner formen og vi blir kvitt han den veien, finns jo.

Bedre med en fugl i hånden enn ti på taket. Kunne vi bundet Inter til en £10-15-20 mill-avtale hadde det vært langt sikrere enn å håpe på at Sanchez skal spille seg opp til en overgang som er verdt mer enn dette.

Husk også at fyren blir 31 i desember. 

Hvor mange vil bruke mer enn £15-20 mill på chileneren neste sommer? Da må vi muligens til Kina...

(Innlegget ble redigert 28.08.19 14:31)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
28.08.19 14:34
Dux1: Husk også at fyren blir 31 i desember.

Ja jeg sa ikke at jeg trodde at det ville funke. Men ser den delen om å finne form for å bli aktuell den veien (men da burde man selvsagt gjort noe i sommer for egen del i tillegg).

Skrev lenger ned i tråden at jeg regnet med lån hele veien til kontrakten hans er gått ut. Det er jo åpenbart at Ed ikke er optimal sportslig for en klubb på denne størrelsen. 

(Innlegget ble redigert 28.08.19 14:37)

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
28.08.19 14:45
Lezah: Noe uenig, selv om det har tatt av i takt med prestasjonene. Dagbladet hadde vel lønna hans som forsidesak (ikke hovedsak, seff). Det gikk sport i å blåse det opp her en stund blant grupperingene en tar for gitt vil komme med slik.

Presiserte i innlegget til TTR at mediene slo opp forskjellige summer, men kan ikke huske at muppetsa her inne brydde seg nevneverdig om hva den konkrete lønnen hans endte på FØR prestasjonene uteble. 

I all hovedsak synes jeg det ble lagd et større rabalder i mediene (og av supportere av andre lag) enn at det ble drøftet blant oss United-supportere.

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
28.08.19 14:53
TrueTopRed: En DoF som kan vurdere spillere på en annen måte enn Ed, kan avgjøre i eget hode ting som denne mannen må få innput av fra andre. Det er ikke en heldig situasjon. Klart alle har rådgivere, men det er en fordel å vite selv hva man skal legge vekt på. Kan ikke tenke meg at EW kan noe særlig mer fotball enn det han har lært på veien gjennom "tvang" i jobben, og tviler på at han nyter av en god kamp på fritiden. Klart man kan si at det nok er noe genialt bak det som blir gjort om alt skjer på den riktige måten, men historien av ting taler litt imot synes jeg.

Jeg håper hvert fall ikke vi ansetter en DoF som tar avgjørelser uten å forhøre seg med andre, i så fall kan vi legge ned speideravdelingen først som sist. Det er rett og slett ikke en god rekrutteringsstrategi å gi én mann så mye makt, med mindre vedkommende har en klar visjon for hvordan vi vil at laget skal fremstå, og har ekstensiv kunnskap om et bredt utvalg spillere. Woodie sitter ikke alene rundt forhandlingsbordet, her er det en god del juridiske og økonomiske ressurspersoner man garantert forhører seg med.

Avsnitt to har vi ikke belegg for å hevde. Glazerne har kanskje favorisert fyren ifm. hans rolle i oppkjøpsprosessen, men Glazers er selvfølgelig ikke så idiotiske at de setter en totalt inkompetent og uinteressert fyr til å ha ansvaret for en bedrift som omsetter for fler milliarder i året. At det finnes folk der ute med mer kompetanse og forståelse for fotball, tror jeg derimot er trygt å hevde…

Hva sikter du til i det nederste avsnittet egentlig?

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
28.08.19 14:59
Dux1: Jeg var mer usikker på om vi trengte spilleren. At verdensklassespillere koster er nå så, men en slik fantomlønn hører ingen steds hjemme. Kun Messi og Ronaldo (for noen sesonger siden) kunne forsvart noe slikt.  Edit: Selv City trakk seg fra avtalen pga for høye kostnader. Det sier mye!

Det var jeg også, vi var begge ganske klare på at vi ville ha inn en klassisk ving. Vi var vel ganske enige om at f.eks Lucas Moura kunne vært et alternativ…?

City hadde utvilsomt råd. Jeg antar de anså at det ble for stort sprik mellom kost og nytteverdi siden de hadde en vesentlig sterkere stall uten de samme behovene for offensive forsterkninger. Sånn sett er det forståelig at de ikke valgte å følge opp spilleren.

For øvrig er jeg spent på hva City betaler for totalpakken Mahrez, sett opp mot hva vi betaler for Sanchez.

Dux1
Dux1Innlegg: 33723
28.08.19 14:59
CryniX: Jeg håper hvert fall ikke vi ansetter en DoF som tar avgjørelser uten å forhøre seg med andre,

Minstekravet må uansett være at fyren kan fotball og setter en langsiktig/helhetlig plan for den sportslige delen av driften. Så tipper jeg at denne personen vil ha nær dialog både med manager og eiere. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg