Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Kent
KentInnlegg: 126452
30.08.19 21:15
Machine_Head: Visste ikke at Kent var asperger.

Hadde det ikke vært for at jeg må reise kloden rundt så skulle jeg kommet og gitt deg en dask på lanken.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
30.08.19 21:27

Topp 6 minstekrav? Ingenting annet enn ligagull er godt nok, og dårligere enn 3 plass skal ikke aksepteres.

(Innlegget ble redigert 30.08.19 21:28)

qbah
qbahInnlegg: 49561
30.08.19 21:30

Hehe. Jorden kaller. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45690
30.08.19 21:31
qbah: OGS begynner jo nå omsider stå inne for det han sa i sommer om å kvitte seg med daukjøtt. Sent men godt.

Både og. De verste er fortsatt i klubben. Jones, Rojo og Young hvor sistnevnte spesielt kommer til å være førstelaget er veldig skremmende.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45690
30.08.19 21:32
Pogba6: Topp 6 minstekrav? Ingenting annet enn ligagull er godt nok, og dårligere enn 3 plass skal ikke aksepteres.

Hvordan føler du Mourinho lå an til det kravet i fjor? Når han var på det sureste og slet med Young Boys osv.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
30.08.19 21:43
Villans20: Du får ikke tid dersom du ikke presterer på banen. Topp 6 er nok minstekravet.

Woody? Eller foretrekker du Woodward?

qbah
qbahInnlegg: 49561
30.08.19 21:47

Jones og Young er de "verste"? Hvordan? 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
31.08.19 00:29

Ole on Lingard: “For me, from his first day in training he’s shown that he is determined to stay in the team, because his application in training and in games (has been great).” #mufc [MU]

 

 Ole: “Jesse has never been the most prolific player in front of goal. If you look throughout his career, he has other attributes and Jesse’s contribution throughout this season has been fantastic.” #mufc [MU]

 

Enten ser ikke OGS på kampene eller så er han hjernedød.

(Innlegget ble redigert 31.08.19 00:33)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9429
31.08.19 00:58

Ole har sin måte å se/vurdere det på. Om det er riktig vil tiden vise, det er ikke noe jeg legger energi på nå....vi kan nemlig ikke gjöre noe med det, annet enn å håpe på det beste.

Jeg er fornöyd med resningen av daukjött, spesielt hvis man også hadde hentet noe inn fremover på banen. Nå har jeg en fölelse for at troppen blir veldig tynn, og da må han også ta ansvar for det.

Skader på Martial og en Gomes man ville spare til senere. Om det er karma eller uflaks, en miks kanskje. 

Jeg tror poeng i morgendagens kamp er viktig for selvtilliten videre i sesongen. Taper man på nytt etter å ha blitt nedsablet hjemme mot et av de svakere lagene i serien sist, så vil nok kjennes veldig tungt.

Håper på 1-0 seier der man lykkes å holde noenlunde tett bakover, uten å slippe til masse sjanser.

(Innlegget ble redigert 31.08.19 01:03)

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1045
31.08.19 01:05
Dux1: Nedrivingen og opprydningen er i gang for fullt. Nå må han få tid til å sette et nytt reisverk og kle vegger og tak...

Jeg velger å være positiv/naiv og tro på det som ble skrevet for noen uker siden om at ledelsen akter å gi Solskjær godt med tid og tillit.

Oppbyggingen av stall og drillingen av en konsistent velfungerende lagenhet kommer til å ta tid, og med sommerens mangel på nok forsterkninger og erstatninger i lagdelene foran forsvaret så er ikke man akkurat tidlig ute i prosessen, så langt.

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 38180
31.08.19 07:42
Pogba6: Ingenting annet enn ligagull er godt nok

Jaok.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17735
31.08.19 08:01
Pogba6: Enten ser ikke OGS på kampene eller så er han hjernedød.

Sjeldent å se hjernedøde folk så lett på foten , men så var det dette med regelen og unntakene igjen da?

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
31.08.19 11:13

Det som bekymrer meg mest under OGS er den defensive strukturen. Jeg synes avstandene i hvert ledd ofte blir for store og jeg synes avstandene mellom leddene blir for store. Tilnærmingen vår fremstår til tider lite balansert. 

 

OGS uttalte som reservelagstrener i Man Utd at han ønsket å spille «hurtig angrepsfotball gjennom midten, The United Way». Det skapte litt diskusjoner for mange oppfattet kanskje at «The United Way» i stor grad var kantspillere som lå bredt. OGS vurderte det ikke slik. Det ville vært logisk at han hadde samme fokus når man skal forsvare seg; at han i størst mulig grad ønsket å sikre rommet sentralt i banen.

 

Ser man på Man City spiller de i praksis med tre stoppere. Fra Kyle Walker til Laporte er det maks 35-40 meter. I mellom disse har man Stones/Otamendi. I tillegg til disse har man to defensive spillere (Zinchenko og Rodri/Fernandinho) like foran som, når man er i balanse, ligger mellom Walker/Stones og Laporte/Stones, og beskytter disse tre. Disse er dedisert til å forsvare.

 

I Man Utd har man Maguire og Lindeløf. Disse ligger ofte med 35-40 meters avstand. Foran dem ligger McTominay og Pogba. Begge disse er dyptliggende, men ingen av dem har en klar oppgave om å sikre forsvaret. Begge har frihet offensivt. Det er en halvveis løsning. Vi har to og en halv spiller til å beskytte det samme rommet Man City beskytter med fem spillere. Det er klart, noen ganger i løpet av en kamp har vi fire, men det blir ikke på samme måte som hos Man City.

 

Resultatet av dette så vi på begge målene i mot forrige kamp. Det første har jeg allerede brukt litt tid på her inne, og lar det ligge. På det andre målet i mot mister Pogba ballen. Kreative spillere bruker gjerne tid med ballen, og de mister den ofte. Dersom en kreativ spiller hos Man City mister ballen har han fem spillere «i ryggen». Pogba hadde en i det han mistet den. Når vi fikk bruddet i mot beskyttet vi det viktigste rommet i banen med en (!) spiller! Crystal Palace var umiddelbart i overtall, og våre forsvarsspillere måte løpe mot eget mål for å komme på rett side. Det er ikke en ideell situasjon. 

 

I Liverpool, som er det mest offensive laget i PL, spiller man også med to stoppere og offensive backer. Men der har ikke midtbanen særlig kreativt ansvar. Joda, de er ok ballspillere som er flinke til å trille ball, men ingen av dem tilfører noe særlig offensivt. Ikke noe mer enn stopperne til City hvertfall! Dermed tar de heller ikke risiko! Uten ball skal de beskytte forsvaret og det kritiske rommet foran stopperne. Med ball skal de gi ballen til de kreative spillerne. Kreativiteten kommer fra backene (!) og Mane, Firmino og Salah. Dette er spillere som antakelig vil miste ballen på siste tredjedel eller mot en av dødlinjene, hvor det er mindre farlig å miste ballen.

 

I Man Utd er dette problematisk. For det første har ikke backene våre den samme kapasiteten offensivt. For det andre har vi svært få kreative spillere fremover i banen. Vår mest kreative spiller er, som i Man City, en sentral midtbanespiller. Men vil tilbyr han ikke samme sikkerhetsnettet som Man City tilbyr deres spillere.

 

Litt interessant er der at da Conte vant PL med Chelsea var det med en hybrid av løsningen til City og Liverpool. Han hadde naturligvis tre stoppere, og Matic/Kante som beskyttet forsvaret. Kreativiteten kom fra backene og angriperne. 

 

Jeg tror at dersom Man Utd skal fortsette med denne varianten av 4231 må man i større grad begrense backene offensivt, og trekke dem inn i banen. Samtidig må McTominay i større grad være en defensiv spiller. Ulempen er at vi da veldig fort blir svært baktunge. For å løse dette kunne jeg, som nevnt tidligere, svært gjerne tenkt meg å se en variant hvor vi kopierte Man Citys tilnærming, feks

 

Lindeløf—Maguire—Shaw

 

— ——AWB——-McT——

 

—-—Pogba——Fred/Lingard

 

James——Martial—Rashford

 

Evnt Shaw ved siden av McT, og AWB ned. Nå mener jeg ikke at wan-Bissaka skal være en midtbanespiller, men at han i mindre grad skulle ligge langs krittet. I en slik rolle ville vi fått benyttet ballvinneregenskapene hans sentralt i banen, og det hadde hatt klare fordeler. Han ville heller ikke trengt å bidra særlig fremover. Noe han strengt tatt ikke er særlig god til. Han ville dessuten vært gull bak Pogba. Jeg tror dessuten dette systemet ville fått det beste ut av Fred, som også har noen ballmiss i seg. Han er en god og svært progressiv fotballspiller, men han trenger sikring og beskyttelse bak seg.

Det har dessuten flere fordeler ved at man sikrer seg overtall sentralt i banen mot de fleste lag. Det er ikke bare en fordel når en skal forsvare seg, men også når en skal spille seg ut. Mam hadde også fått inn mer fart i forsvarsrekken, og et godt system for å «flytte laget» høyere i banen når man spiller mot etablert forsvar.

Jeg er åpenbart en amatør, og jeg sier ikke dette er en fasit eller at det hadde løst alle våre problemer. Men det er interessant å se fellestrekkene ved taktikken til Conte, Pep og Klopp. Og det er litt skremmende å se hvor langt i fra dette vi ser ut til å legge oss. Tross alt er det enkel matematikk at et balansert fotballag forsvarer seg med fem spillere og angriper med fem spillere.

(Innlegget ble redigert 31.08.19 11:23)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
31.08.19 11:35

Jeg tror det er et system som kunne gavnet veldig mange spillere i troppen.


- Matic, som ville blitt pakket inn med mer fart, og kunne fått en tydeligere rolle


- AWB som ville fått større frihet til å gjøre det han er god på og mindre ansvar for det han ikke er fullt så god til


- Shaw som ville sluppet å ta de løpene vi snart må innse passer han dårlig


- Forsvarsrekken som ville fått mer tempo (ved skade på Shaw kunne vi sett til Tuanzebe, ikke Young) og en venstrefot


- Fred som ville fått den defensive stabiliteten bak seg som Mourinho sa han trengte for å blomstre


- Pogba som kunne fått mer frihet og tatt mer risiko


Den eneste taperen ville kanskje vært McTominay som ville spilt «sekser», og fått færre muligheter som «åtter».

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
31.08.19 11:51

Jo mer jeg tenker på det, jo flere fordeler ser jeg. Mot lag som faller lavt og slår langt, som gjerne er vanskelige å presse, kunne man droppet James og kjørt inn Mata bak Rashford og Martial. Styrer man kampene, og klarer være kompakte vil han komme til sin rett i en slik rolle. Han ville være pakket inn mellom Pogba, Fred/Lingard, Rashford og Martial. Spillere som har det han mangler. Og han besitter definitivt det flere av disse mangler.

 

Problemet i en klassisk 4231 er at avstandene fort blir for store og at Mata blir liggende alene og isolert i ingenmannsland. I en 3223 kunne han hatt mye mindre ansvar defensivt mot antatt svakere motstand, og vært et spillpunkt offensivt med flere spillere tettere på seg.

(Innlegget ble redigert 31.08.19 11:52)

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19947
31.08.19 11:58
Machine_Head: Visste ikke at Kent var asperger.

Må ikke ha Asperger for å vite størrelsen på jordas diameter

@Isklars: Kanskje Kent er en astrofysiker i forkledning

(Innlegget ble redigert 31.08.19 11:59)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9429
31.08.19 12:12
TheBelfastBoy: Problemet i en klassisk 4231 er at avstandene fort blir for store og at Mata blir liggende alene og isolert i ingenmannsland.

Men tror du ikke at mye av dette skyldes fordi vi ikke har rett spillere for riktig possisjon på midtbanen? 

Skal man bruke det man har i tillegg til å regne med at Pogba blir, så tror jeg blir det verre. Disse ville nok stabilisert/gitt oss löpskraft med kvalitet som vi mangler.

 

AWB ------ Lindelöf - Maguire ------ Chilwell

-------------- Wilfred Ndidi

----- John McGinn - James Maddison

 

Liker personlig mer modellen til Liverpool, og heller finne rett spillere for den.

(Innlegget ble redigert 31.08.19 12:22)

Kent
KentInnlegg: 126452
31.08.19 12:13
Hetfield: Kanskje Kent er en astrofysiker i forkledning

Forkledd som hva da?

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20424
31.08.19 12:26

Ja, jeg tror definitivt deler av problemer er at vi mangler riktige spillere. Men jeg tror likevel 433, som du setter opp, er enklere å få til å fungere enn 4231. Og inntil vi har spillere som passer (spillerne du foreslår vil koste 2-3 milliarder) mener jeg man må/bør være litt innovative taktisk.

(Innlegget ble redigert 31.08.19 12:27)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24887
31.08.19 12:30
TrueTopRed: AWB ------ Lindelöf - Maguire ------ Chilwell -------------- Wilfred Ndidi ----- John McGinn - James Maddison

Er dette laget til Leicester du skisserer?

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9429
31.08.19 12:38
TheBelfastBoy: spillerne du foreslår vil koste 2-3 milliarder

Men så er ikke jeg scout eller rådgiver hos United heller :-) Dette scoutsystemet som ifölge rykter er både bredt og dyktige kan sikkert finne noe lignende til en billigere penge.

Men det er iallefall spillere som jeg föler passer profilen. 

Sjansen at vi skulle få masse spillere fra eget akademi opp samtidig igjen (med kvalitet) er veldig veldig liten. Får vi en eller 2 som faktisk er riktig gode til å ta plass på toppet lag, bör vi väre fornöyde.

Pogba bör man også la gå neste sesong. Best for oss også om vi bruker pengene i tillegg til den årlige transferkassen (£70m) på noe som tilförer oss noe, og som ender i et lag med slagkraft.

(Innlegget ble redigert 31.08.19 12:40)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9429
31.08.19 12:39
GreySerpent: Er dette laget til Leicester du skisserer?

Hva vil du frem til som tilförer noe? 

Kent
KentInnlegg: 126452
31.08.19 13:40

Godt mulig hukommelsen spiller meg et puss, men på papiret må dette være det dårligste laget vi har startet en PL-kamp med på mange, mange år?

Kent
KentInnlegg: 126452
31.08.19 13:42

Uheldig timing på innlegget, men poenget står.

Chris2944
Chris2944Innlegg: 135
31.08.19 14:54

Hvor god er egentlig Rashford?

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9429
31.08.19 15:00
Chris2944: Hvor god er egentlig Rashford?

3.14


Men spørr deg selv, hva er styrkene hans.

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28244
31.08.19 15:26

Jeg har lyst til å dø.

lsklars
lsklarsInnlegg: 95410
31.08.19 15:27

Vi ligger i rute til topp 10. 

Sportfreaken
SportfreakenInnlegg: 8776
31.08.19 15:27

Håpløst. Forferdelig. Tragisk. 


Har ikke ord.


Lingard, Pogba, Rashford. Jeg orker ikke disse mer. Få de vekk, vær så snill....

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45690
31.08.19 15:27

Ole's at the wheel. Sparken før jul. Elendig valg å ansette. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg