Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24422
15.09.19 13:10
TrueTopRed: LINK Her er et eksempel Eller denne som kanskje er enda bedre.

Du har da flere ganger utbasunert at man burde gått for halvfabrikat for å sikre CL. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 13:21
GreySerpent: Du har da flere ganger utbasunert at man burde gått for halvfabrikat for å sikre CL.

Altså det er flere måter å kunne se det på. Alt ettersom hvordan man bygger tropp og satser der og da.

Grunnregelen er uansett at spillerne man henter holder nivå som vil forståerke oss. Om det er førstevalg, backupspiss, breddespillere osv.

Men vi velger å beholde Pogba som gjør det nærliggende å tro at man faktisk har som mål å komme til CL, og det er dette du tar mitt utspill ifra.

Man kan gå for å gi det en sjanse til å få til noe under ombyggningspeirioden, man kan gå all inn for fremtiden, eller så kan man gå for en mellomting, der man blir usikker på hva man vil. Og det var det siste jeg håpet på at vi skulle unngå med å hente et par spillere og nevnte Rondon og en midtbanespiller som sikkert du snappet opp. 

Man må hele tiden være proaktiv i forhold til den faktiske situasjonen. Er man ikke det, så vil man hele tiden komme i bakleksa.

Men fikk jeg velge en linje ville jeg gått for den 100% fremtidsrettede satsingen der vi kuttet ut spillere som ikke er fremtiden i vårt lag. Dvs selge Pogba og ev De Gea om det fantes kjøpere. Men da måtte det ha skjedd den sommeren som var.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 13:29)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24422
15.09.19 13:29
TrueTopRed: Men vi velger å beholde Pogba som gjør det nærliggende å tro at man faktisk har som mål å komme til CL, og det er dette du tar mitt utspill ifra.

Gjør jeg?


Ole bygger. Skal man selge grunnmuren? For du skjønner at Pogba er viktig for Solskjær? 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 13:34
GreySerpent: Gjør jeg?

Ja, Du tar mine utspill fra en tid der det mer og mer så ut som om Pogba ble. Det var ikke mitt valg, men jeg har gjennom den situasjonen sett for meg neste scenario. 

Det var jo ikke som om jeg snakket om Rondon (for å ta et eks) forrige sommer. Men mer når jeg innså at klubben ikke hadde noen opparbeidet plan fra vinudet åpnet, og tiden gikk. 

Som du sikkert har fått med deg så står jeg på at vi med denne situasjonen vi er i nå vil havne utenfor topp 4, når jeg mener at vi med relativt små grep ville kunne øket sjansen for å komme innenfor. 

(Innlegget ble redigert 15.09.19 13:37)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20292
15.09.19 13:41

Jeg har aldri sagt du ikke får ha «denne meningen».

Jeg har heller ikke noe problem med at du ikke ønsket OGS. Jeg er ikke veldig begeistret selv, for å være ærlig. Jeg stusser imidlertid voldsomt på forutsetningene du mener han skal vurderes etter. De henger faktisk ikke på greip.

Min agenda vedrørende Mourinho har jeg alltid vært åpen og ærlig om. Jeg mener han var fryktelig oppskrytt. Jeg synes han er ekstremt begrenset som trener, og en enda dårligere manager. Han er et glimrende eksempel på hvor langt tilfeldigheter og flaks kan ta en mann, og hvor mye ressurser har å si i fotball. Og jeg mener Man Utds lidelser i dag i større grad er et resultat av måten €400m ble disponert på i perioden 16-19 enn OGS begrensninger som trener. Det er min agenda! Og derfor er den kreftsvulsten fortsatt relevant for klubben vår.

Jo mer enn tenker på det, jo mer sjokkerende er det i grunnen. Mye av vår suksess ble bygget på gode PL-kjøp. I perioden 05-16 var det ikke veldig mange fotballspillere som forlot PL-klubber som vi burde hentet. Bale og Modric, selvsagt, men vi hadde antakelig ikke sjans i konkurranse med Real Madrid. Er det flere? Dembele og Alderweireld vil sikker nevnes, flere?

I perioden 16-19 forlot spillere som Kante, Mane, van Dijk og Mahrez klubber som Leicester og Southampton. Spillere som Maguire (fra Hull), Maddison (fra Norwich) og Gueye (fra Villa) ville helt sikkert bedre managere vurdert mtp behovene vi hadde (Ferguson og Moyes var oppmerksom på Maguire allerede for fem-seks år siden). Uten å ta noe fra Klopp klarer jeg ikke unngå å tenke at timingen med Mourinho er noe av det verste. Han gjorde det mye enklere for Liverpool.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 13:45)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18809
15.09.19 14:03
Dux1: Veldig enig i det du skriver her. Den tekniske kvaliteten på grunnleggende ting som mottak og pasninger er under pari. En annen ting er evnen til å se løsninger i trange situasjoner. Altfor mye øyne ned på fot enn å se opp og løse opp spillet.

Disse momentene er også endel av det som hindrer oss å være klare å skape mer mot etablert forsvar, her er man skremmende dårligere rett og slett. Noe kan forklares med at vi har endel spillere som enten ikke er gode nok og noen som er over toppen. Endel av ansvaret står nok på OGS også. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 14:08
TheBelfastBoy: Og jeg mener Man Utds lidelser i dag i større grad er et resultat av måten €400m ble disponert på i perioden 16-19 enn OGS begrensninger som trener. Det er min agenda!

Agendaen får du gjerne ha, men er uenig i at denne prioden har gitt oss mer dritt enn tidligere. Synes det har vært begredelig i iallefall 6-7 år nå, så bare en fortsettelse fra tidligere. Et ok kjøp innimellom forandrer ikke synet på perioden.

Forskjellen med den siste sommeren er at spillerne man valgte faktisk var store behov og ganske safe kjøp i forhold til å passe inn. 

Så man kan si at det er en forbedring, selv om man skulle ønske at vi var mer handlingskraftige. Men da tror jeg forandring i ledelsen må til. Men dette har vi snakket om før, så vi lar den ligge. 

(Innlegget ble redigert 15.09.19 14:17)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20292
15.09.19 14:38

Vi var svært dårlige på overgangsmarkedet også under van Gaal, og jeg har vel egentlig ikke sagt at perioden til Mourinho ga oss mer «dritt» en de foregående årene. Og om den ikke gjorde det mener jeg likevel at forutsetningene hans var bedre:

1) Vi brukte mer penger,

2) Det var flere gode muligheter fra PL,

3) Og det var etablert et speidernettverk i 2016 (som JM valgte å ignorere for å hente «sine» spillere).

Louis van Gaal ordnet også opp i egne dyre problemer. Han etterlot en stall og ellever som ikke var bra nok, men det var heller ikke en «syk» tropp med flere dyre, primadonnaer. Spillere som Blind, Herrera og Depay kunne fortsatt vært nyttige spillere for oss. Shaw og Martial ville jeg heller ikke betegnet som dritt, selv om de har lidd under Mourinho.

Derfor mener jeg nok, at selv en en LvG som var svak på overgangsmarkedet, tilførte oss mer og etterlot oss i en bedre situasjon enn Mourinho. Dessuten burde vi jo ha blitt €4-500 mill bedre under Mourinho. Ikke stått på stedet hvil og endt opp med en rekke dyre primadonnaer.

Men ja, man kan gjerne omformulere til at overgangspolitikken de siste 6-7-10 årene er et større problem enn OGS. Det er presist. Men det som skjedde de siste to-tre årene, ikke bare spillerne vi hentet, men også spillerne vi ikke hentet, er i mine øyne ekstra kritisk.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 14:43)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 14:52
TheBelfastBoy: Vi var svært dårlige på overgangsmarkedet også under van Gaal, og jeg har vel egentlig ikke sagt at perioden til Mourinho ga oss mer «dritt» en de foregående årene.

"Dritt" var mer en rask måte å si at det ikke var helt bra på. Mitt språkbruk/sjargong ;)

Men synes sammenhenge i det vi har kjøpt sjelden stemmer helt overrens med det vi behøver. 

Vi behøver høyreytter, og det kommer 2 venstre yttere. Vi behøver defensiv midtbane og vi får en mer offensiv lagt playmaker. 

Det er hele greia jeg har slitt med. Litt bedre nå, selv om jeg mener vi kan forvente mer.

At man brukte mer penger har også noe med tiden å gjøre. Men du, noe viktig nå...vi trenger ikke å diskutere JM lenger, han er ute og vi må se fremover!

Jeg vil se satsing på riktig spillere og at man jobber inn et spill der vi klarer mer enn et trekk før det kommer et skudd. Dette er ankepunktet mitt mot OGS. Her må det skje noe.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 14:52)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
15.09.19 15:05

Forutsetningene til Mourinho bedre enn Van Gaals? Ja, den var god. Når man går for to slike enorme motpoler så kreves det total overhaling av spillerstallen. Muligens kun Herrera av de som kom inn under Van Gaal passet inn i Mourinho sin spillestil. Mourinho hadde en av de vanskeligste jobbene i fotballverden, overtok en helt bedriten stall med kun en eneste klassespiller og det var keeperen. Gjorde det ganske bra utfra forutsetningene. 2 plass uten ordentlige backer og stoppere er dog en formidabel prestasjon.


Van Gaal ødela jo en vanvittig klassespiller som vi hadde hatt glede av enda hadde det ikke vært for Van Gaal. Spilleren er selvsagt Di Maria som jo herjet under Mourinho.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19869
15.09.19 15:08
GreySerpent: Ole bygger. Skal man selge grunnmuren? For du skjønner at Pogba er viktig for Solskjær?

Midtbanen er krise offensivt uten Pogba, spesielt mtp. at dekningen er League One-nivå.

Ja han er ustabil og har mangler defensivt og i fotballiq, men toppnivået er det nesten ingen i tilsvarende posisjon som matcher..

Skremmende at flere engelske fans fortsatt vil ha han solgt, noen går så langt som at man heller ville beholdt Lukaku fordi han er en god avslutter, uten å tenke over hvor hemmende han var ellers i banespillet med den klumpete fysikken han hadde.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 15:09)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 15:15
Hetfield: Skremmende at flere engelske fans fortsatt vil ha han solgt

Uten å snakke for de, så ser jeg for meg at de ikke ser det i lyset av gårdagens kamp, men mer at pengene/resursene kunne vært brukt bedre på noe som passer det prosjektet man holder på med. Og en annen spiller eller 2 inn i stedet for.

At man slipper de stadige ryktene på kjøpet, er også noe som gjør at manager får andre spm og man sparer mer energi på de riktige tingene. 

Alle kan se at Pogba kan spille ball når han er på og sitt beste. Men vi må begynne å se lengre enn det., men det er kanskje det du gjør? 

(Innlegget ble redigert 15.09.19 15:17)

Dux1
Dux1Innlegg: 33718
15.09.19 16:43

Klart, OGS har ansvaret. Men troppen er, med tre unntak, bygget av hans forgjengere. Ergo må han også benytte svake spillere og typer han muligens ikke liker. Som jeg har sagt før, så må OGS få satt sitt lag før kritikerne sliper knivene for alvor...


Prosessen vi er inne i nå er ihvertfall fall spennende, og etter mitt syn både riktig og nødvendig. 

glycinello
glycinelloInnlegg: 6110
15.09.19 17:14
Hetfield: Skremmende at flere engelske fans fortsatt vil ha han solgt,

Dette handler nok mest om det Gary Neville påpekte i TV2 studio i går. Denne flørtingen med andre klubber og det at han ønsker seg bort er årsaken til at enkelte supportere vil at Pogba skal selges.


Jeg er enig i poenget til Neville her. Dersom Pogba vil bort, så håper jeg vi selger og bruker pengene på noen som faktisk har lyst til å ta United til gamle høyder.

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 38009
15.09.19 17:17

Såå ... noen som er fornøyde med 3 poeng i går da?

McLovin
McLovinInnlegg: 13181
15.09.19 17:31
den_glade_gris: Du skal selvsagt få nyte tiden dere nå har. Den varer ikke evig. Om 4 år er sannsynligvis Klopp og Pep borte og de fleste av dagens spillere. Salah, Van Dijk og Mane for å nevne noen peaker nå. Vi har som du nevnte fått inn James som allerede er glimrende og vil bli bedre. Vi har kjøpt gode forsvarsspillere. Vi har det yngste laget og jeg mener vi har rett mann i sjefsstolen.

Ingen klubber sitter helt på toppen i evig tid, du har rett i det. Men man kan jo være stabilt i toppen i lang tid, som for eksempel blant de ti største klubbene i Europa. Tror derfor du leser en slags hovmodighet inn i innlegget som ikke stemmer. At du tror alle de beste spillerne (og treneren) til Liverpool er borte om fire år uten at klubben har klart å få inn noen gode erstattere får stå for din regning. Tilsynelatende fungerer spillerlogistikken veldig bra per nå.


At du mener OGS er rett mann i sjefsstolen er jo greit. Han har lite å vise til, men han «kan jo klubben» (hva nå det betyr? Korteste vei til kantina? Hvilken dass du får være i fred på? Sånne ting?).


Tror ikke en virkelig god trener trenger å «kunne klubben». De gode trenerne former klubben etter egen retning. Så er det sikkert vanskeligere å forme United enn Crystal Palace.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25010
15.09.19 17:31
Pogba6: Van Gaal ødela jo en vanvittig klassespiller som vi hadde hatt glede av enda hadde det ikke vært for Van Gaal.

Ren spekulasjon. I tillegg til Di Maria: Forlan, Pizzaro, Falcao, Veron, Robinho, Maicon.. Listen er lang over sør-amerikanske stjerner som det gikk skeis for i engelsk fotball. Også under den beste manageren i Man Utds historie.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 17:41)

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
15.09.19 18:18
TrueTopRed: Vi fikk inn Chong og Fred og gikk for 2-0 isteden for å ligge bakpå.
Altså er du helt idiot? Så du i det samme innlegget at jeg roset OGS for dette. Du er så sint at du ikke evner å se helheten. Skrive ord som Hore osv klarer du derimot. Voks opp.

Jeg er da ikke sint. Det virker som det er du som har spist hoggorm til frokost.  At jeg er litt vulgær i språkbruken får du nok bare leve med. Jeg blir aldri voksen. Har ingen ambisjoner om det. Jeg kunne gjerne tenkt meg å være litt yngre, men ting du ikke får gjort noe med er ikke noe å dvele med. Merkelig at du er så hissig og kaller meg idiot når du selv framstår som idioten. Det står ingenting i innlegget jeg siterer fra at du har rost Ole for å sette inn Chong og Fred. 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
15.09.19 18:20
TrueTopRed: Nå var du festlig må jeg si :)
Men mulig jeg i dette blander sjanser/skudd på mål eller noe i den duren.
Det er nok riktig at vi ikke har hatt særlig med skudd på mål hele veien, men at vi vant mange heldige seire i starten under Ole, litt som mot Chelsea i den første ligakampen, der ting går vår vei.
Det første innlegget du linker til der så var jeg bare overasket over at det stod null skudd på mål når vi nettet 3 ggr, og ikke noe mer bak det fra min side.
Men det at vi fortsatt sliter med å få ballen på mål gjør ikke akkurat saken bedre. Det er ting som må tas tak i gjennom å sette sitt preg på det med eget spill.
For når JM var manager klaget profilerte folk her inne på at vi satset på å sikre bakover, og håpe på at noen får til noe fremover med en enkeltmansprestasjon, noe jeg er helt enig i. Derimot ser vi fortsatt det samme nå, snart et år senere, uten at disse samme sier noe.

Innlegget. HMMMM,

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 18:35
den_glade_gris: Det står ingenting i innlegget jeg siterer fra at du har rost Ole for å sette inn Chong og Fred.

Ikke ordrett kanskje, men innbakt i tekst som står der uansett. Er lov å legge godsiden til.

"For å ta en liten ting som er possitivt. Så  virker det iallefall som om OGS innså at han måtte ta ut Matic før det var for sent i kampen i går. Så når han istedet tidligere har virket handlingslammet under kampene, så kanskje han har lært noe. Det vil vise seg."

(Innlegget ble redigert 15.09.19 18:36)

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19869
15.09.19 19:15
glycinello: Dette handler nok mest om det Gary Neville påpekte i TV2 studio i går. Denne flørtingen med andre klubber og det at han ønsker seg bort er årsaken til at enkelte supportere vil at Pogba skal selges.

De som ikke lar seg påvirke av det som pågår i kampens hete ja..

Fansen jeg referer til vil ha han solgt pga ustabilitet og defensive svakheter.

Jeg er enig i at han bør selges neste sommer, da har man tid på å forhandle med de aktuelle erstatterne ihvertfall.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 19:17)

missChance
missChanceInnlegg: 54953
15.09.19 19:23

Ah, den gamle United-helten Tom Cleverley stjeler 2 poeng fra Arsenal!


 


Han er fader meg  blitt 30 år!

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45574
15.09.19 19:25
missChance: Ah, den gamle United-helten Tom Cleverley stjeler 2 poeng fra Arsenal!

Stjeler? Rundspilte jo Arsenal til tider.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7294
15.09.19 19:29

Arsenal er heeelt krise dårlige til tider

missChance
missChanceInnlegg: 54953
15.09.19 19:31
Kristwic7: Stjeler? Rundspilte jo Arsenal til tider.

Stjeler i forhold til hva man kanskje regnet med på forhånd.


For øvrig var hans mål nesten kriminelt! :D

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
15.09.19 19:47
TrueTopRed: Ikke ordrett kanskje, men innbakt i tekst som står der uansett. Er lov å legge godsiden til.
"For å ta en liten ting som er possitivt. Så virker det iallefall som om OGS innså at han måtte ta ut Matic før det var for sent i kampen i går. Så når han istedet tidligere har virket handlingslammet under kampene, så kanskje han har lært noe. Det vil vise seg."

Ok, dette var ikke innlegget jeg siterte noe fra så det idiotutsagnet ditt slår jo tilbake til deg som en boomerang. Det ser du jo selv. Men jeg legger denne ballen død. Så viktig er det ikke, men jeg håper for din skyld at du ser at det er stor forskjell på Jose og Oles måte å tenke fotball på. Ellers så dreier jo angrepsspill for det meste om å finne gode relasjoner og individuelle prestasjoner. 

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7294
15.09.19 20:14

Da er v på fjerdeplass, to poeng bak city, a poeng Spurs, tenk om vi hadde satt straffene, da hadde dette sett bra ut 

Reddington1
Reddington1Innlegg: 1128
15.09.19 21:03
dalagubbe: tenk om vi hadde satt straffene

Solskjær sin feil. 

Reddington1
Reddington1Innlegg: 1128
15.09.19 21:04

Eneste grunnen til at det kan håpes på topp 4 er at også Arsenal og Chelsea er kapable til å tape poeng i absolutt alle kamper. Sånn sett grei timing. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 21:06
den_glade_gris: Ellers så dreier jo angrepsspill for det meste om å finne gode relasjoner

Det kan vi iallefall være enige om. Men disse behøver ikke alltid å kjøpes for penger, og det er derfor jeg lurer på hvor de er 9 mnd senere.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg