Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
15.09.19 21:24

Molde på stø kurs mot gullet med en gang Solskjær forsvant, det samme har skjedd før. Tipper Molde igjen tar flere poeng enn de har gjort noen gang under Solskjær.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24431
15.09.19 21:34
TrueTopRed: "For å ta en liten ting som er possitivt. Så  virker det iallefall som om OGS innså at han måtte ta ut Matic før det var for sent i kampen i går. Så når han istedet tidligere har virket handlingslammet under kampene, så kanskje han har lært noe. Det vil vise seg."

"Ros". :)

Reddington1
Reddington1Innlegg: 1131
15.09.19 21:37
GreySerpent: Ole bygger. Skal man selge grunnmuren?

Hva er egentlig ansett som klubbens grunnmur pdd? 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24431
15.09.19 21:42
Pogba6: Tipper Molde igjen tar flere poeng enn de har gjort noen gang under Solskjær.

RBK var en litt annen klubb da Solskjær var manager. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24431
15.09.19 21:43
Reddington1: Hva er egentlig ansett som klubbens grunnmur pdd?

Hvem er det Ole har uttalt at han vil bygge laget rundt? 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
15.09.19 21:47

Hehe. Litt annen klubb? RBK har en hinsides bedre stall enn Molde. Hvilken unnskyldning hadde du i 2014 når Molde satte poengrekord i Tippeligaen og rasket med seg cupen og, og det under Tor Ole Skullerud. Igjen var det med en gang Solskjær dro så ble laget voldsomt mye bedre.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 21:47
GreySerpent: "Ros". :)

Var det vel ;)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18809
15.09.19 21:52
Dux1: Klart, OGS har ansvaret. Men troppen er, med tre unntak, bygget av hans forgjengere. Ergo må han også benytte svake spillere og typer han muligens ikke liker. Som jeg har sagt før, så må OGS få satt sitt lag før kritikerne sliper knivene for alvor...
Prosessen vi er inne i nå er ihvertfall fall spennende, og etter mitt syn både riktig og nødvendig.

Selvsagt enig. Klubben har også gjort det vanskelig for han ved å ikke erstatte solgte spillere/hentet kvalitet på midtbanen og i angrep. Solskjær har må gjøre en formidabel jobb denne sesongen med tanke på stallen man besitter. Når man tenker hvor for presset kommer med dårlige resultater, kan det fort bli ubehagelig for noen og enhver innen kort tid. 

Reddington1
Reddington1Innlegg: 1131
15.09.19 21:54
GreySerpent: Hvem er det Ole har uttalt at han vil bygge laget rundt?

Spillere som ønsker å være i klubben. Så må han selvsagt også si det supporterne vil høre angående Pogba, men det er jo ikke slik at Pogba er en viktig del av grunnmuren i United. Han er ikke uerstattelig, og vil heller ikke gå for småsummer dersom han blir solgt. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41573
15.09.19 21:55
TrueTopRed: Grunnregelen er uansett at spillerne man henter holder nivå som vil forståerke oss. Om det er førstevalg, backupspiss, breddespillere osv. Men vi velger å beholde Pogba som gjør det nærliggende å tro at man faktisk har som mål å komme til CL, og det er dette du tar mitt utspill ifra. Man kan gå for å gi det en sjanse til å få til noe under ombyggningspeirioden, man kan gå all inn for fremtiden, eller så kan man gå for en mellomting, der man blir usikker på hva man vil. Og det var det siste jeg håpet på at vi skulle unngå med å hente et par spillere og nevnte Rondon og en midtbanespiller som sikkert du snappet opp. Man må hele tiden være proaktiv i forhold til den faktiske situasjonen. Er man ikke det, så vil man hele tiden komme i bakleksa. Men fikk jeg velge en linje ville jeg gått for den 100% fremtidsrettede satsingen der vi kuttet ut spillere som ikke er fremtiden i vårt lag. Dvs selge Pogba og ev De Gea om det fantes kjøpere. Men da måtte det ha skjedd den sommeren som var.

Så du ville ha både flere spillere inn og flere spillere ut denne sommeren? Også andre spillere inn enn de som faktisk kom? Hvor mye mener du egentlig burde vært gjort utover det dere faktisk gjorde?

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
15.09.19 21:56

Selvfølgelig burde det vært flere spillere ut og inn denne sommeren.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41573
15.09.19 21:59
Pogba6: Selvfølgelig burde det vært flere spillere ut og inn denne sommeren.

Det var vel rimelig sannsynlig at Sanchez, Rojo og Smalling var til salgs iallfall. Men det er ikke så enkelt å selge med de lønningene de faktisk har. Om det er noen andre som burde vært ut, kunne man latt være å gi kontrakt til Jones.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 22:08
KongOlav2: Så du ville ha både flere spillere inn og flere spillere ut denne sommeren? Også andre spillere inn enn de som faktisk kom? Hvor mye mener du egentlig burde vært gjort utover det dere faktisk gjorde?

Spillerne som kom er da greie nok. Men å gi noe korrekt svar er vanskelig, men jeg ville ikke ventet et sekund med a la Pogba gå om bud var innenfor. 

Men igjen, da ville jeg også sett andre muligheter enn kanskje denne klubben ikke så. Så man må jo ha en plan bakom, og ikke bare selge for å selge.

Men mitt mål med å selge Pogba, er at vi kunne brukt disse "resursene" bedre i dette prosjektet, i tillegg til å slippe mer rykter osv.

Så dette er ikke noe snakk om å løse alt i et vindu, men få et mer fungerende lag på kort sikt, men med spillere som også passer inn i den langsiktige profilen min...

Mange for helt hetta når man sier kort sikt, for da er det bare falcaoer og di marieer osv. desperasjon. Nei jeg snakker om pure kvalitet som også behøves i en tropp for å få en bredde/konkuranse. 

(Innlegget ble redigert 15.09.19 22:18)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 22:09
KongOlav2: Om det er noen andre som burde vært ut, kunne man latt være å gi kontrakt til Jones.

Ja Young, Mata og Jones ville ikke fått noe nytt av meg, men dette har jeg nevnt tidligere. Men ny kontrakt er noe man gjør seg fortjent av gjennom spill. Ikke bare å drive dank i noe som ikke har fungert på flere år.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 22:10)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24431
15.09.19 22:18
Reddington1: Spillere som ønsker å være i klubben. Så må han selvsagt også si det supporterne vil høre angående Pogba, men det er jo ikke slik at Pogba er en viktig del av grunnmuren i United. Han er ikke uerstattelig, og vil heller ikke gå for småsummer dersom han blir solgt.

Det er nå engang det Ole har sagt. Jeg tok utgangspunkt i det.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41573
15.09.19 22:19
TrueTopRed: ikke ventet et sekund med a la Pogba gå om bud var innenfor. Men igjen, da ville jeg også sett andre muligheter enn kanskje denne gjengen gjorde. Så man må jo ha en plan bakom, og ikke bare selge for å selge. Men mitt mål med å selge Pogba, er at vi kunne brukt disse "resursene" bedre i dette prosjektet, og dette er også grunnen til at jeg ville gjort det. Så dette er ikke noe snakk om å løse alt i et vindu, men få et mer fungerende lag på kort sikt, men med spillere som også passer inn i den langsiktige profilen min.

Nja, grunnen til at Pogba ikke ble solgt i sommer var vel sannsynligvis både for at ikke kom et godt nok bud på ham, samt at dere allerede skulle kvitte dere med såpass mange spillere at Solskjær ikke ville gjøre enda større endringer enn strengt tatt nødvendig.

Man håper da kanskje at Pogba presterer godt i denne sesongen, bistår med å sikre en topp 4-plassering og blir solgt for en stor sum kommende sommer. I tillegg er han jo den eneste midtbanespilleren deres med litt kreativitet, så det ville sett ekstremt tynt ut dersom han ble solgt og erstatteren ikke presterte fra dag 1.

Jeg kan dog være enig i at det er litt rart at det ikke kom minst en spiller til, enten i midtbane eller i angrepet. Greit nok at ikke alt kan gjøres på en sommer slik som endel hevder, men nå kan det jo fort bli enda større utskiftninger kommende sommer da mange mann kan være på vei ut.

Det blir neppe nye kontrakter til Young, Matic og Bailly. I tillegg er sikkert Rojo til salgs (i tillegg til utlånte Sanchez og Smalling), samt at det fort kan være mulig at Fred kan selges om man han ikke presterer godt. Dersom man legger til De Gea og Pogba til dette, kan det bli ekstremt mange ut. Da snakker vi minst 6-7 mann av relativt høy klasse inn. Det kan bli vanskelig å få tak i.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7297
15.09.19 22:24

Blir det å bytte pogba mot kroos i januarvinduet da???

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 22:29
KongOlav2: Nja, grunnen til at Pogba ikke ble solgt i sommer var vel sannsynligvis både for at ikke kom et godt nok bud på ham, samt at dere allerede skulle kvitte dere med såpass mange spillere at Solskjær ikke ville gjøre enda større endringer enn strengt tatt nødvendig.

Skal man lete grunner i ettertid så blir det gjerne sånn ja. Noe fornuftig som klubben har valgt, og som ender i mindre gode resultat.

Nei jeg kjenner jeg bare blir sint innvendig når jeg tenker på det. Hva disse nauta tenkte vet jeg ikke. Men jeg ser at ting tar tid når man ikke har alternativ inn, men velger å skrive nye kontrakt med skrot.

Men jeg kan si såpass, at hvis man måtte forhandle om en spiller til tampen av vinduet for å spare noen kr, fremfor å få disse med på oppkjøringen med laget, så ville man gjort det. (Maguire). Nei jeg tviler på ledelsen når det gjelder det fotballmessige/forståelsen og handlingskraften. 

Så mye forståelse tror jeg det ligger bakom....så nei, jeg tror det var brist på plan/handlingskraft bakom. Kanskje man var så ærlige med seg selv at man tenkte "selger vi pogba nå, åssen skal det se ut å gå da?, vi har jo ikke andre alternativ der ute".

(Innlegget ble redigert 15.09.19 22:36)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 22:43
dalagubbe: Blir det å bytte pogba mot kroos i januarvinduet da???

Er ikke Kroos helt feil spiller for Sunny? Gammel treg kar med storhetstiden bak  seg, uten sult igjen i kroppen.

qbah
qbahInnlegg: 49454
15.09.19 22:48

Dæven det blir rått å se oss valse over klovneforsvaret til Arsenal på OT om to uker.

Blir Benny Hill på offline mode Spotify i 90 min. Håper jeg. 

(Innlegget ble redigert 15.09.19 22:51)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41573
15.09.19 22:55
TrueTopRed: Skal man lete grunner i ettertid så blir det gjerne sånn ja. Noe fornuftig som klubben har valgt, og som ender i mindre gode resultat. Nei jeg kjenner jeg bare blir sint innvendig når jeg tenker på det. Hva disse nauta tenkte vet jeg ikke. Men jeg ser at ting tar tid når man ikke har alternativ inn, men velger å skrive nye kontrakt med skrot. Men jeg kan si såpass, at hvis man måtte forhandle om en spiller til tampen av vinduet for å spare noen kr, fremfor å få disse med på oppkjøringen med laget, så ville man gjort det. (Maguire). Nei jeg tviler på ledelsen når det gjelder det fotballmessige/forståelsen og handlingskraften. Så mye forståelse tror jeg det ligger bakom....så nei, jeg tror det var brist på plan/handlingskraft bakom. Kanskje man var så ærlige med seg selv at man tenkte "selger vi pogba nå, åssen skal det se ut å gå da?, vi har jo ikke andre alternativ der ute".

Jeg tror ikke akkurat Woodward&co har stålkontroll, men salg av Pogba var nok lettere sagt enn gjort. Det er maks 4-5 klubber som kan ha råd til å betale £100m+ for ham, og kun Real M av aktuelle av disse i sommer. Og når de hadde kjøpt spillere for £200m tidligere på sommeren, så var det ikke gitt at de kunne svi av store summer på Pogba.

Jeg forstår også at man gav f.eks Young forlenget kontrakt. Det har verken store kostnaden og konsekvensene å ta ham med i ett år til. Har større problemer med å forstå ny langtidskontrakt til Jones, samt delvis hvorfor Mata absolutt skulle bli med videre.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 22:56)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
15.09.19 23:13

Samme kommer til å skje med Bailly. Det er kjipt å vite på forhånd,men sånn er det blitt.

(Innlegget ble redigert 15.09.19 23:13)

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
15.09.19 23:49
TrueTopRed: Hva sikter du til når du sier "sette preg på det med eget spill" i avslutningskontekst? Det jeg mener er at man i større grad søker medspillere for å sette de opp i bedre possisjoner, og ta det et eller 2 steg lenger enn å skyte fra en langt dårligere plassering. Men vi er kjempedårlige på det og har vært sånn i lang tid. Så kan man spørre seg hva man trener på eller ikke, men også hva slags begrensninger våres spillere har. Mener selv at Rashford ikke har spesielt god forståelse for spillet. og som du også har støttet utallige ganger at du gjerne tar en mellomsesong for å få laget til å spille ordentlig. Det er helt riktig. Jeg har sagt det flere ganger, men da lagt med ting som "hvis jeg ser at man gjør de riktige tingene, sånn at man får troen" eller noe i den stilen. dvs at det ikke bare skal gå tid, men at man med drastiske tøffe avgjørelser prøver å kvitte seg med de riktige spillerne for å få en ny start. I tillegg at vi ser progresjon på banen gjennom noe spill/plan. LINK Her er et eksempel Eller denne som kanskje er enda bedre. Her er et scenario jeg kunne se for meg foran sesongen for å begi oss i riktig rettning.Selv om det bare er et eksempel og at det innes flere veier ditt. Link Så jeg har ikke helt fått den aha følelsen om at vi har gjort de riktige tingene, når noe bra har blitt mikset opp med noe dårlig som drar det ned. Legg til at man også har fått lempet ut mye av daukjøttet som har vært klaget over i lang, lang tid Jeg føler mye av den optimismen jeg kunne hatt rundt det forsvinner igjen når man samtidig binder opp Young, Mata ja folk som vi istedet burde oppgradert eller satset på unge fra akademiet for. Samtidig så du i en link over at jeg håper at vi jobber mer aktivt med å gjøre de riktige tingene før det er for sent. (see de gea og pogba).  Føler helt enkelt at vi skulle vært mye mer aggresive i å la ny manager få satt sitt stempel på det. Jeg kjøper ikke det å bygge rundt Pogba greiene....jeg klarer ikke å tro at det er en vei som gjør oss bedre. Tar et vindu med typer som AWB, Maguire og James over eksempelvis Meunier, Alderweireld og Perisic/Willian, som vi var linket til under Mou til roughly samme totalpris, alle dager i uka. Samtidig skulle kanskje JM aldri vært ansatt. Så jeg er litt sånn, at har man først ansatt fyren så bør man også ha tatt høyde for hvordan han jobber og backe det opp. Men denne gidder vi ikke å ta lenger (overdiskutert emne som ikke trenger flere runder ;)) men som du sikkert registrerte ville jeg også heller tatt en Mane + Kante for samme pris som Pogba fordi jeg er for lagspill som funker, foran store digge navn. Samtidig ser jeg det litt som at det er flere potensielle problem her. En ting er at manager skal legge en plan og kvitte/skaffe seg riktig folk. En annen er at det han ikke kan styre (dvs ledelsen + handlingskraft) ser ut å ta veldig veldig lang tid.  Men for å oppsummere, jeg er villig at ting tar tid om man gjør de riktige tingene over hele fjøla, men ser jeg blindgate symtom der man mikser det opp som nå, så blir det vanskelig å finne den følelsen. For å ta en liten ting som er possitivt. Så  virker det iallefall som om OGS innså at han måtte ta ut Matic før det var for sent i kampen i går. Så når han istedet tidligere har virket handlingslammet under kampene, så kanskje han har lært noe. Det vil vise seg. Spillet løftet seg iallefall når man kastet innpå yngre raskere ben, istedet for å grave seg ned i eget forsvar som vi gjorde en stund der.

Jeg er enig i at man i stor grad har mye å gå på når det gjelder å spille seg i gode posisjoner, som i teorien bør resultere i større sjanser og dermed flere mål. Det er mye det skorter på her, både samspill og relasjoner sitter ikke. Bevegelsene er fraværende, og når den først kommer fra én spiller, så kommer det ingen reaksjon fra spillerne rundt. Enhver aksjon uten ball når vi har ballbesittelse skal skape en reaksjon fra andre medspillere. Dette er ting man lærer på lillegutt-nivå. Selv om det ikke virker som vi får utløp for dette i kamp kan jeg bare anta at man terper på bevegelser på trening. Gud hvor mye jeg skulle gitt for at f.eks Rashford spesielt, men også Martial, hadde vært like ekstrem med bevegelser i boksen som Aubameyang er. OGS bør gi spissene våre analysevideoer av hvordan han beveger seg i boksen.

Og ja, jeg er 100% enig i at Rashford har en del å gå på når det gjelder spilleforståelse. For så vidt Pogba også, mongoskuddene hans fra distanse har irritert meg en del. I år har han blitt plassert vesentlig dypere i banen enn i fjor, antar at han rett og slett ikke kommer i nok posisjoner til å fyre av skudd som tidligere, og at det er grunnen til at han fyrer ca. halvparten av antall skudd per kamp så langt ift. i fjor.

Apropos "hvis jeg ser at man gjør de riktige tingene sånn at man får troen", så ser jeg to ting som gjør meg ekstremt mye mer positiv nå kontra for et års tid siden. Den ene er at man i større grad forsøker å være proaktiv ved å flytte laget 10-15 meter høyere opp i banen enn tidligere. Ja, det skaper store rom bak forsvaret og en relativt passiv keeper, men samtidig har vi fått inn en duellspiller som har bedre forutsetninger for å vinne en eventuell duell før motstanderne legger ballen i bakrommet, og farten til AWB er en safety pin langs kanten som vi ikke hadde tidligere. Den andre er en vesentlig mer logisk tilnærming når det gjelder rekruttering, som jeg allerede har vært inne på. Legg også til at man virker å lempe ut spillere som er over toppen, spillere som ikke er motivert eller spillere som rett og slett ikke har passet inn, så synes jeg vi ser konturene av logisk lagbygging. At man har tynnet ut stallen kraftig kan, som du mang en gang har påpekt, slå negativt ut og vi har allerede sett hvor tannløst det blir så fort vi har to-tre offensive spillere skadet. Samtidig har de aller, aller fleste her inne mast om å få kastet ut minst en eller to av spillerne som forsvant i sommer. Et klassisk eksempel på "damned if you do, damned if you don't" for OGS dette her…

Når det gjelder forslagene dine om å la Pogba og De Gea gå, så ser jeg utvilsomt poenget bak det, men jeg er usikker på hvor enig jeg er. Dette er de to eneste virkelige klassespillerne vi har. Solskjær hadde garantert blitt hundset og fansen hadde krevd hodet hans på fat dersom begge hadde røket i sommer, vi simpelthen kan ikke selge de to eneste etablerte kvalitetsspillerne i stallen. Disse hadde også vært ekstremt vanskelige å erstatte kvalitetsmessig, men også kommersielt.

Jeg synes det ser helt ok ut foreløpig. Hopper ikke i taket når vi mangler så mye offensivt, samtidig som motstandere fremdeles spiller seg tilsynelatende enkelt til relativt store sjanser. Mot Leicester går det ikke engang tre minutter før det glipper totalt - Maguire tar ikke duellen i forkant, før Lindelöf feilberegner spretten og serverer Maddison på gullfat. Heldigvis redder De Gea stumpene med en solid beinparade. I de tre foregående kampene har motstander scoret på relativt dårlige sjanser, samtidig som vi ikke makter å sette sjanser av tilsvarende størrelse. Dette underbygges av dine favorittstatistikker, xG og xGA, uten at jeg gidder å plukke opp den hansken igjen.

Young og Mata er to av svært få i stallen med rutine. At man forlenger disse med ett år synes jeg er uproblematisk, selv om de sportslig sett ikke er gode nok til å være fast inventar i et lag som kjemper om CL-plass. Young er simpelthen ikke god nok, period, men i går var han en av banens aller beste. Samtidig er det tydelig at AWB/Shaw er de soleklare førstevalgene på backene når de er skadefrie, og Dalot kommer med tid til å overta Youngs rolle som alternativ på høyrebacken. I akademiet har man eksempelvis Laird, men i den omstillingsprosessen men er i pdd. er han rett og slett ikke klar for en backup-/rotasjonsrolle allerede nå.
Mata er også ferdig, det er rett og slett ikke noe juice igjen i de allerede trege beina hans. Samtidig vet verken du eller jeg hvem vi eventuelt skulle erstatte han med. Er unge Gomes klar for en såpass stor rolle i et lag som skal kjempe om plass i Europas gjeveste turnering? Hadde Fernandes slått til? Dybala virket mer interessert i lønningsposen enn spill for United, og selv om han kvalitetsmessig er mer enn god nok, er jeg fornøyd med at man styrer unna en spiller jeg mistenker hadde blitt en ny Di María.

Det enkle svaret på hvorfor man bygger laget rundt Pogba er at han er den suverent beste utespilleren vi har, og at han har noen egenskaper som ballfordeler og servitør som er ypperste verdensklasse når han har dagen. Minuset er, som du påpeker, at han åpent har ønsket seg vekk fra klubben (jo Herman, det er ikke noe å benekte for lenger…). Som nevnt tidligere har vi ingen grunn til å selge midt i en omstillingsperiode sånn sett, argumentene finner du fire linjer opp og i fjerde avsnitt i dette innlegget.

Ang. Mourinho tror jeg ikke jeg gidder å ta opp det igjen. Vi vet begge hvor den andre står i denne saken, føler den er ferdig diskutert. Enig i at man skal backe manageren, men på et punkt må man nesten vurdere cost/benefit. Jeg vil ikke støtte at en manager bygger en stall for to-tre år med potensiell suksess før vi får de påfølgende årene for å gjenoppbygge en aldrende og høytlønnet stall. Sånn sett visste vi hva vi fikk med Mourinho, og det er egentlig litt merkelig at han ble ansatt. Vi solgte sjelen til djevelen og fikk en heldig andreplass i ligaen og et EL-trofé i utbytte.
Ang. Mané + Kante / Pogba så er jeg enig. Jeg var en av få som var kritiske til Pogba da han ble kjøpt, jeg mente bestemt at man kunne forvaltet de (den gang) enorme ressursene bedre. Hadde vi fått Mané om vi hadde gått all-in for han? Uvisst, men LVG var veldig interessert i senegaleserens tjenester. Jeg kan ærlig talt ikke huske om Mou var fysen i 2016 eller ikke, men han hadde utvilsomt vært en enorm ressurs i dagens tropp.
Når det gjelder Kante ble vi rett og slett utkonkurrert av Chelsea. Mourinho kontaktet ham i et forsøk på å lokke han til Manchester, men han dro til London.

Synes OGS har hentet og kvittet seg med riktig folk. Spillerrekrutteringen har jeg argumentert for, samtidig som jeg forstår at han vil ha et trenerapparat rundt seg som han føler seg fortrolig og komfortabel med. Jeg savner dog tre skikkelser - en DOF som sørger for en langsiktig rød tråd i hele den sportslige organiseringen gjennom akademiet og helt opp til a-lagsnivå, en coach som kan hjelpe manageren med defensiv organisering (en av OGS' største svakheter imo), samt en i støtteapparatet som kan komme med innspill rundt taktikk (også en svakhet ved OGS). Dersom man ikke har særlig lit til Mittens betraktninger (ang. ledelsens struktur rundt rekruttering) kan man sikkert også ønske Woodie i en langt mindre rolle enn hva han har pdd.

Matic var sirup ja, samtidig forstår jeg at man ikke kaster inn Fred i en ganske vanskelig kamp når han ikke har spilt tidligere denne sesongen. Bak han er alternativene fraværende, og en eventuell duo med McTominay/Pereira i stedet for Matic ville ikke fungert.

Man fikk inn mer frekvens når man fikk ut Mata og Matic (go figure!), og Fred gav en større trygghet enn Matic mot Maddison. Chong virker fremdeles ikke helt klar for nivået imo, han slurver og er for upresis. Jeg vil likevel se ham i ligacup og mot de enklere motstanderne i EL, FA-cup og mot "enkel" motstand i PL, i den grad man kan kalle noen for det. Når vi leder komfortabelt og har kontroll på kampen er det muligheter. Når vi forsøker å gjenvinne kontroll i en kamp vi har en litt heldig ledelse? Nei, men samtidig vet jeg ikke om alternativene på benken hadde vært å foretrekke heller.

wingswest
wingswestInnlegg: 11317
16.09.19 00:05

Om man skal handle med Real så burde vel kanskje Isco + penger vært et greit alternativ for et rent salg av Pogba. Spanjolen ville jo vært en grei oppdatering ifht Mata og Lingard som gjerne roterer på rollen i dag.

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
16.09.19 00:36
TheBelfastBoy: Det er ikke nok at halve førstelaget består av spillere under 23 år. Han burde startet med noen 17-18 åringer fra akademiet, som vi i realiteten vet svært lite om hvor står, i tillegg.

Nå sikter jeg ikke spesifikt til TTR her, men det virker som det går sport i å kritisere Solskjær for manglende bruk av unggutter. Samtidig tror jeg veldig mange av disse som kommer med nettopp denne kritikken egentlig mener "Solskjær spiller ikke de ungguttene jeg vil at han skal spille, derfor klager jeg på det".

Mot Leicester spilte tross alt en 19-åring, fire 21-åringer, en 22-åring og en 23-åring, samtidig som vi har en 17-åring og nok en 19-åring på benk. Som du påpeker vil disse trenge erfarne spillere rundt seg. Sesongen er lang og unggutta kommer til å få sine sjanser, talentene vi har i akademiet er tross alt ganske åpenbare. 

(Innlegget ble redigert 16.09.19 00:38)

Giggsy11
Giggsy11Innlegg: 9111
16.09.19 08:34

Matic sin fremtoning i media er til å spy av. Få det bort.

Ellers liker jeg godt spillertypene og troppen nå. Selvsagt noe tynt, men det går helt fint når man ser hvor mange unggutter og akademispillere som blir involvert. Og sesongstarten poengmessig har da ikke vært så ille når man ligger på fjerdeplass (femte om West Ham vinner ikveld), selv om man fort kunne stått med mer. 


Meget sterk seier på lørdag var det også mtp skader på Shaw, Pogba og Martial.


Kjenner jeg er veldig spent på EL og hvilket lag Sunnyboy sender utpå der. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17389
16.09.19 08:41
Giggsy11: Matic sin fremtoning i media er til å spy av. Få det bort.

Matic er nok just a winningskull.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
16.09.19 08:52
CryniX: Nå sikter jeg ikke spesifikt til TTR her

Det håper jeg, for selv om jeg ønsker Gomes og mener at "er du god nok er du gammel nok" gjelder enda, så er vel det det hele fra denne kanten, tro det eller ei. 

Gomes ville fremfor alt bydd på noe annet enn det vi har på banen per idag, og det tror jeg vi kunne hatt godt av.

At Matic og Mata spiller, hva skal jeg si.....der sa jeg i går at det var fint OGS innså at disse måtte av før det var for seint. Derimot spent på valgene der neste gang.

(Innlegget ble redigert 16.09.19 08:55)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9337
16.09.19 09:22
CryniX: Når det gjelder forslagene dine om å la Pogba og De Gea gå, så ser jeg utvilsomt poenget bak det, men jeg er usikker på hvor enig jeg er. Dette er de to eneste virkelige klassespillerne vi har. Solskjær hadde garantert blitt hundset og fansen hadde krevd hodet hans på fat dersom begge hadde røket i sommer, vi simpelthen kan ikke selge de to eneste etablerte kvalitetsspillerne i stallen. Disse hadde også vært ekstremt vanskelige å erstatte kvalitetsmessig, men også kommersielt.

Er i store drag enig i det du skriver i hele innlegget du skrev tidligere, men jeg aksepterer også at man har forskjellige meninger.

Angående det jeg siterte, så mener jeg at man ville hatt mye å vinne på å fått til noe denne sommeren som var.Men det er avhenig av kjøpere som du var inne på osv.

Derimot mener jeg at klubben kunne jobbet med løsninger før det er litt for seint , og det er vel her jeg mener at en DoF som kan fotball og kjenner til hvordan det funker ville gjort forskjell (så sant det ikke er en helt ny fyr som "kjenner klubben" som bli kastet inn i rollen, men gjerne en som er bevist flink for rollen og passer klubbens profil).

Det jeg tenker på med å kvitte seg med disse er fordi man forhåpningvis har en plan bak det som vil gjøre at vi ville kommet godt ut av det som et fotballlag. Hadde det skjedd så ville også den delen av fansen som tidligere så seg blind på "verdensklassespillere"  kanskje sett at dette var jo smart, i takt med at spillet ville vært mer homogent og poenginnbringene (som jeg tror det ville gitt). 

Det er rimelig mange som ser det litt sånn at Pogba uansett vil være et annet sted, og at De Gea kanskje har mistet det, i tillegg til å ha sine mangler.

Men da kreves det som sagt at klubben har en plan og stoler på den. Men nøler man litt i blinde blir det selvsagt både vanskelig å tro på noe man kanskje ikke har greie på eller ha handlingskraften til å engang orke å starte det prosjekter rundt det som krever litt arbeid. 

Jeg tenker iallefall sånn at om klubben uansett skal ha en ombygging av troppen, der man ikke skal eller kan forvente det beste i resultater, så bør man også tørre å ta avgjørelser som dette.

Er man offensive og har ting klare jo tidlig som mulig, der det nødvendigvis ikke er det viktigste å få ut hver eneste kr før man gir seg, men kanskje heller se viktigheten av tiden man gir seg selv i forhold til å kunne hente/plannere spillere inn og det å få med disse på oppkjøring med laget for å dra nytte av det så tidlig som mulig når serien starter.

Kunne vi i en sånn mellomsesong/oppbyggingsperiode spilt med en keeper i mål som ville tatt keeperspillet litt tilbake til grundene, der armer blir brukt når man skal, når man går ut i feltet og plukker når man skal osv. Rett og slett gjøre det man kan forvente av en keeper. Jeg tror vi ville hatt godt av det. 

Pogbas varierende kvalitet (fra skikkelig toppnivå til middels der det er en byrde for oss), ville kunne blitt erstattet av 2 spillere. Der vi kunne fått spillere med driven for jobben, samt bedre bredde for disse pengene, men med kvalitet.

Stoler man på seg selv og vil fremover så må man tørre å ta avgjørelser. Gjør man ikke det, så blir man kanskje litt på stedet hvil, eller at ting tar så lang tid at man rekker å strande før man "når mål".

(Innlegget ble redigert 16.09.19 09:32)

Dux1
Dux1Innlegg: 33729
16.09.19 09:28
wingswest: Om man skal handle med Real så burde vel kanskje Isco + penger vært et greit alternativ for et rent salg av Pogba. Spanjolen ville jo vært en grei oppdatering ifht Mata og Lingard som gjerne roterer på rollen i dag.

Eller hva med kun cash for Pogba, og enten satse på Gomes eller kjøpe Maddison?

(Innlegget ble redigert 16.09.19 09:29)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg