Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Artaxerxes

Innlegg: 70510
Artaxerxes
23.09.19 11:07
CapoConsigliere: For rundt ett år siden satte Mauricio Pochettino seg ned til middag med Sir Alex Ferguson på en sjømatrestaurant i London. I to timer drakk de vin og pratet om fotball.

HVis du ser litt nærmere på den artikkelen vil du kanskje oppdage at det er nærmere tre og et halvt år siden denne middagen.

TrueTopRed

Innlegg: 11319
TrueTopRed
23.09.19 11:09
TheUnitedWay: Men det virker som at en del sitter med veldig lite oversikt over ryddejobben som nok må til for at vi skal nærme oss toppen igjen. Og at dette faktisk er noe som tar tid. Mange middelmådige spillere sitter på gode lønninger og er ikke lett å få vekk på ett vindu.

Når du snakket om middelmådigheter på store kontrakter, men samtidig sier at Mata og Lingard må bort. 

Mata fikk ny kontrakt i sommer som går til sommeren 21 med option på et år til, og Lingard som i realiteten har kontrakt som per nu går til året han fyller 30 er også på vei å få ny kontrakt ifölge ryktene.

Så det skal godt gjöres å få troen på denne "oppryddingen". 

Kunne ikke bare United ventet til sommeren 22 med å se hvor mye talentet Lingard har utviklet seg, og gitt han noe nytt da på en slags veteran kontrakt? Matas nye kontrakt istedet for noe nytt utenfra var formye for meg.

Så finnes det de som alltid har forklaringen på hvorfor klubben gjorde som man gjorde, men derimot ikke har svar på hvorfor det går skit, annet enn at manager er uskyldig. OGS har jo värt med på de fleste av disse valgene,

En manager som legger opp en strategi på å ikke få skader, er ingen manager.

(Innlegget ble redigert 23.09.19 11:16)

Artaxerxes

Innlegg: 70510
Artaxerxes
23.09.19 11:15
rebellion33: United har konstant 3 sentrale spillere skadet, omtrent året rundt. Hvorfor har vi så mye spillere på skadelista til enhver tid. Lag som f.eks Liverpool har jo så og si aldri skader på sine nøkkelspillere...

Kan det stemme da? I følge Raymond Verheijen så ødelegger jo Klopp spillere med sine utdaterte treningsmetoder.

CapoConsigliere

Innlegg: 16438
CapoConsigliere
23.09.19 11:16
Artaxerxes: HVis du ser litt nærmere på den artikkelen vil du kanskje oppdage at det er nærmere tre og et halvt år siden denne middagen.

Overfladisk vas fra deg.Det er innholdet som er essensielt.


Tenker litt nærmere over det DU.

TrueTopRed

Innlegg: 11319
TrueTopRed
23.09.19 11:17
rebellion33: United har konstant 3 sentrale spillere skadet, omtrent året rundt.

Fordi de kjöper kjeks uten å sjekke opp historien dems. Bailly hadde vel 3 skader i sesongen för man hentet han for å ta et eks. 

Longstaff har hatt 2 sollide nå når han endelig har sluppet til i PL, klart vi skulle kunne skygge alt annet på markedet for å vente ut han når han blir frisk.

(Innlegget ble redigert 23.09.19 11:18)

CapoConsigliere

Innlegg: 16438
CapoConsigliere
23.09.19 11:18
Artaxerxes: Kan det stemme da? I følge Raymond Verheijen så ødelegger jo Klopp spillere med sine utdaterte treningsmetoder.

Det stemmer ikke, artikkelen har ikke fått med seg nyansene.
Journalisten bommer for åpent mål.


Fjør til høns
Storm et visst sted


You know.

Retnuh_Flim

Innlegg: 20923
Retnuh_Flim
23.09.19 11:18

Er så lei liverpoolsupportere som popper opp over alt for tiden.


Brødhuer som ikke viste noen tegn til fotballinterresse når de lå i sumpa der de hører hjemme. Nå har de plutselig vært blodfans siden de var små. 

CapoConsigliere

Innlegg: 16438
CapoConsigliere
23.09.19 11:19
TrueTopRed: Tipper det heller er et håp om at United henter han. Tenk hvilke muligheter neste manager har? Bare dritt i en av verdens störste klubber. Skulle neste manager få klubben tilbake er han evig legende.

Helt enig med deg.


Det er det beste kjøpet fra øverste hylle.

Dux1

Innlegg: 34253
Dux1
23.09.19 11:53
fazz: under en turbulent periode.

Og hva legger du i turbulent? Jo, stadige managerbytter. Null stabilitet. Minimalt med titler og triumfer. 

Sjekk hva United vant i samme periode...

(Innlegget ble redigert 23.09.19 11:53)

Artaxerxes

Innlegg: 70510
Artaxerxes
23.09.19 12:02
Retnuh_Flim: Brødhuer som ikke viste noen tegn til fotballinterresse når de lå i sumpa der de hører hjemme. Nå har de plutselig vært blodfans siden de var små.

Hvis det er meg du sikter til her, så har jeg vært fan av Liverpool i hvert fall siden Europacupfinalen i 1981 mot Real Madrid, og har skrevet om fotball på VG Debatt siden oppstarten i 1999, men jeg har aldri vært den mest aktive på fotballsidene.


Etter mer enn 20 år der Man U lå foran Liverpool føler vi vel heller ingen overdreven sympati nå som dere ligger "i sumpa der dere hører hjemme."

TrueTopRed

Innlegg: 11319
TrueTopRed
23.09.19 12:04

Hva er verst, Liverpoolfans som hoverer eller at man vet om svakhetene i alle led hos United, der egne fans tror man er på rett spor, når en selv gjennom egen vurderingsevne ser at det går rett til helvete? 

Soleklart det siste for min del. 

Det som er artigst med det er når Miss som i går pröver å lempe det over på de som visste dette fra starten av, at disse håper på at det går dårlig sånn at OGS skal få sparken.

Heldigvis er jeg ikke så personfiksert som visse andre. Her i gården vil man klubbens beste, og thats it. 

(Innlegget ble redigert 23.09.19 12:15)

Dux1

Innlegg: 34253
Dux1
23.09.19 12:07
TrueTopRed: når en selv gjennom egen vurderingsevne ser at det går rett til helvete?

La meg gjette:


Moyes OUT
LvG OUT
Mourinho OUT
OGS OUT?


 

TrueTopRed

Innlegg: 11319
TrueTopRed
23.09.19 12:11
Dux1: La meg gjette:
Moyes OUT
LvG OUT
Mourinho OUT
OGS OUT?

Moyes og OGS var de jeg på forhånd trodde var spök, og fikk en vond fölelse innvendig når det ble offentlig. 

LvG og Mourinho trodde jeg kunne få til noe, men det viste seg ikke fungere av forskjellige annledninger. 

(Innlegget ble redigert 23.09.19 12:11)

GreySerpent

Innlegg: 28025
GreySerpent
23.09.19 12:11
Dux1: Mourinho OUT

Du bommet på denne.

mikemodano

Innlegg: 27760
mikemodano
23.09.19 12:18
Dux1: SAF vant ikke en tittel i United før i sin tredje hele sesong

Det var da heller ingen direkte sammenliknbare krav om suksess den gang Ferguson ble ansatt. Jo, visst var Manchester United blant de største klubbene i England, men bortsett fra enkelte cuptrofeer hadde det ikke vanket særlig med sølvtøy årene forut for Fergusons ansettelse. Mye takket være nettopp denne Sirs vanvittige arv har etterkommerne atskillig vanskeligere kår. Man kan nok tåle å ikke vinne serien med det første, men når det ikke en gang er framgang å spore ser det straks verre ut. 

Det manglet kanskje også et premiss i tankerekka di: Kan det tenkes at Solskjær er på dypt vann? I så fall: Hvor lang tid bør han få på seg til å eventuelt motbevise dette? Hva så langt i managerkarrieren hans er det som tilsier at han har det i seg å skulle ta Manchester United tilbake til gamle høyder? Det at han til stadighet refererer til fordums storhetstid? Jeg spør bare, uvitende som jeg er. For en utenforstående kan det absolutt se ut som om han ikke har de kvaliteter, kanskje ikke menneskelig og neppe heller taktisk, som skal til for å samle og forene en slik gigabedrift som klubben deres er. 

idiomatisk

Innlegg: 3440
idiomatisk
23.09.19 12:28
Retnuh_Flim: Brødhuer som ikke viste noen tegn til fotballinterresse når de lå i sumpa der de hører hjemme. Nå har de plutselig vært blodfans siden de var små.

Hehe. Mulig vi er brødhuer som troller i en United tråd på et utdatert forum, men du må være dum som et brød om du tror du er noe bedre supporter enn andre her inne. 


At man blir mer likegyldig når laget sitt suger balle er bare en menneskelig reaksjon og forsvarsmekanisme så fotballen ikke går utover andre ting i livet. Ser ikke ut til at du klarer å løse dette problemet.  

fazz

Innlegg: 27714
fazz
23.09.19 12:28
Dux1: Sjekk hva United vant i samme periode...

>>> I samme periode så var vel ikke United i noen spesielt turbulent periode? 


Liverpool i perioden 2005 til 2019 har hatt 5 managere, og var timer unna å bli satt under administrasjon. Likevel i perioden så har de spilt 4 CL finaler, 1 EL finale og kjempet om ligatittelen tre ganger. Selvsagt ikke bra nok for en klubb som Liverpool, men slik som United nå fremstår 6 år etter Ferguson trakk seg så er det lite som tilsier at de skal ha en like "bra" turbulent periode. 

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
23.09.19 12:29
TrueTopRed: Når du snakket om middelmådigheter på store kontrakter, men samtidig sier at Mata og Lingard må bort. Mata fikk ny kontrakt i sommer som går til sommeren 21 med option på et år til, og Lingard som i realiteten har kontrakt som per nu går til året han fyller 30 er også på vei å få ny kontrakt ifölge ryktene. Så det skal godt gjöres å få troen på denne "oppryddingen".

Opprydningen har jo startet. Det er jo 7 mann som er borte siden i januar, og 6 av dem var etter klubbens ønske. Herrera er vel unntaket.

Det man kan diskutere er om den går fort nok. I gårsdagens kamp vil jeg påstå at United startet med så mye som 5 av 6 mann fra midtbanen og fremover som var maks av "stallspillerkvalitet". Med Pogba og Martial ute, ser det rimelig skralt ut når man må sette inn trege og lite bevegelige spillere som Matic og Mata, samt bruke Pereira som en av de tre offensive på midten.

Spørsmålet blir da om man støtter Solskjær (eller ledelsen) i at man skynder seg langtsomt, eller om det burde vært foretatt flere endringer og kjøp allerede i sommer. Det er iallfall vanskelig å bedømme Solskjærs kvaliteter på basis av dagens mannskap. For den er ikke veldig høy såfort et par veldig sentrale spillere blir skadet.

(Innlegget ble redigert 23.09.19 12:30)

death_death

Innlegg: 506
death_death
23.09.19 12:35

Helt utrolig at noen fans tror dette vil snu. «Bare gi han noen overgangsvinduer». Pilen peker feil vei. Laget presterer dårligere og dårligere. «Klopp trengte også tid». Yes, men for hans del har pilen pekt oppover stort sett hele veien. Nå er dog også Klopp i en helt annen liga enn Solskjær. Kjøper argumentet rundt sportslig ledelse, men per nå er man utds manager av akkurat samme «kvalitet».

Knaxern

Innlegg: 48605
Knaxern
23.09.19 12:36
Dux1: Og hvordan gikk det med Liverpool sportslig under denne perioden? Null ligagull på snart 30 år, et og annet cupgull. Er det i den retningen du mener United bør gå?

Liverpool har null ligagull på 30 år fordi managere fikk for mye tid. Man Utd sin ledelse viser hvertfall at de tar grep når de ser at det ikke er noe å hente.

Dux1

Innlegg: 34253
Dux1
23.09.19 12:39
mikemodano: Det var da heller ingen direkte sammenliknbare krav om suksess den gang Ferguson ble ansatt.

Selvsagt var det det. Klubben hungret f eks etter et nytt ligagull. Trener etter trener ble sparket i forkant av SAFs ansettelse, fordi de ikke leverte pokaler. 

Dux1

Innlegg: 34253
Dux1
23.09.19 12:40
Knaxern: Man Utd sin ledelse viser hvertfall at de tar grep

Grep som har vært en total fiasko gang på gang så langt. Bør den sportslige ledelsen gå? Ja!

TrueTopRed

Innlegg: 11319
TrueTopRed
23.09.19 12:41
KongOlav2: Spørsmålet blir da om man støtter Solskjær (eller ledelsen) i at man skynder seg langtsomt

Jeg håper at United gjör det bra, men at Solskjaer får til noe på sikt tror jeg ikke vil funke. Ender i flere år med bortkastet tid for en storhet som United.

Han har det ikke i seg. Ikke under valg av formasjon/spillere til kampen, ikke heller når det kommer til matchingen/bytter for å forandre på noe under kampn. 

Ledelsen vil ikke gå av, så da blir det nest beste å få en manager som både kan coache under kampene og også utvikle det man har av spillere. United skal alltid ha et lag på banen som kan spille fotball.

Opprydningen har jo startet

Altså joda om man er veldig veldig snill så, så kan man se det på den måten. Men da hadde vel ikke disse gutta jeg nevnte fått nye kontrakter? 

Man skulle selvsagt kjöpt noe i sommer uansett hvor mye dritt man fikk sendt andre veien. 

Men å ikke kjöpe offensivt å legge det opp på denne måten er rett og slett uverdig en klubb som United. 

At noen fans da i går kommer med uttalelser som "ja da kan vi glömme topp4" först etter kampen i går som om det faktisk var en mulighet, så sier det endel om hvor mye man tror på manager og endel av spillerne.

Selvsagt skulle ikke Mata få fortsette. Fyren har ikke spilt godt på flere år. Men slike avgjörelser hjelper meg å forstå hvor lite gjennomtenkt dette prosjektet er.

(Innlegget ble redigert 23.09.19 12:48)

Knaxern

Innlegg: 48605
Knaxern
23.09.19 12:43
Dux1: Bør den sportslige ledelsen gå? Ja!

Det er jeg ikke uenig i.

Jeg vil bare frem til at det nødvendigvis ikke er negativt å kvitte seg med trenere når man ser at det ikke er noe å hente. Det er verre å gi dem lenger tid, det skader klubben enda mer.

Villans20

Innlegg: 9095
Villans20
23.09.19 12:43
CapoConsigliere: Ga Ferguson oppskriften til Tottenham-suksessen?

Nei.

 

Pochettino beviste at han var en manager av høyt kaliber allerede i Southampton. Var en imponerende jobb han gjorde der.

(Innlegget ble redigert 23.09.19 12:44)

molishani

Innlegg: 3039
molishani
23.09.19 12:45

Det er sårt og vondt å innrømme det, men Solskjærs prosjekt er allerede en fiasko. Det at han selger Lukaku og Sanchez, og gir langttidskontrakt til Mata og til dels Lingard er dessverre feilvalg av en annen verden.


Trist, men sant..:-(

Knaxern

Innlegg: 48605
Knaxern
23.09.19 12:47
Dux1: Bør den sportslige ledelsen gå? Ja!

Ikke uenig i det.

Men jeg mener også at det ikke er feil å sparke managere. Verre å gi dem enda lenger tid, skader klubben enda mer når man vet at det ikke er noe å hente.

KongOlav2

Innlegg: 43165
KongOlav2
23.09.19 12:50
TrueTopRed: Altså joda om man er veldig veldig snill så, så kan man se det på den måten. Men da hadde vel ikke disse gutta jeg nevnte fått nye kontrakter? Man skulle selvsagt kjöpt noe i sommer uansett hvor mye dritt man fikk sendt andre veien. Men å ikke kjöpe offensivt å legge det opp på denne måten er rett og slett uverdig en klubb som United. At noen fans da i går kommer med uttalelser som "ja da kan vi glömme topp4" som om det faktisk var en mulighet. Blir dårlig. Selvsagt skulle ikke Mata få fortsette. Fyren har ikke spilt godt på flere år. Men slike avgjörelser hjelper med å forstå hvor lite gjennomtenkt dette prosjektet er.

Ja, det var lite forståelig at iallfall Mata og delvis Jones fikk nye kontrakter. Med sistnevnte kan det være at man ønsket å selge både Rojo og Smalling i sommer, og tenkte at Jones kunne bli med videre som en squadspiller i stedet for disse. Det er litt verre å forstå med Mata, spesielt når han har såpass høy lønn.

At det ikke kom minst en spiller til i sommer, enten på midtbanen eller i angrepet, er lite forståelig. Typer som Matic og Mata får altfor mye spilletid nå. Og ikke minst Pereira som offensiv midtbane.

Knaxern

Innlegg: 48605
Knaxern
23.09.19 12:50
death_death: «Klopp trengte også tid». Yes, men for hans del har pilen pekt oppover stort sett hele veien.

Folk skjønner jo ikke dette.

Klopp får mye ut av det som allerede er der, i tillegg til at han utvikler de spillerne. Klopp hadde fått mer ut av Lukaku enn det Solskjær får til, og han hadde nok fått til en bedre struktur og en bedre defensiv organisering enn det Solskjær får til.

Klopp tok over et konkursrammet BvB, og gjorde dem til Tysklands beste lag før han tok over Liverpool. Solskjær rykket ned med Cardiff.

Skal man gi managere tid, så må det være noe der. Det må være fremgang, struktur og utvikling av spillere. Når Man Utd ser dårligere ut enn forrige sesong, så må man stille spørsmålstegn til Solskjær sine evner på dette nivået.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg