Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7670
01.10.19 00:03

Når vi ikke har gitt opp tidligere så kan vi ihvertfall ikke gjøre det etter ikveld, syns vi var energiske og litt like United way etter Arsenal fikk målet sitt, nei jeg er ganske fornøyd etter ikveld, vi mangler jo faen bare litt på effektivitet, dette ordner seg etterhvert, vi skal kjøpe en høyrekant, en i tier rollen(lingard) er squad spiller uten tvil, og vi skal ha en sentral midtbanespiller som er klasse, og da ordner det meste av seg selv. Ha troa litt

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9507
01.10.19 00:03
John||Locke: messiasen James, som har hatt en kjempesesong, og svikeren Rashford, som har hatt en elendig sesong.

Altså hva er det du prøver på? Du tar å bruker ytterpunktene og meninger ingen har tatt i sin munn engang for å prøve å lage et genialt poeng. 

Det er sånn du får til å mange diskusjoner sånn for moroskyld. 

 

Ta heller å forklar hva vi ser i spillet vårt som gjør at du har troen?

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:03)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:04
AxelRudi: Slik kritikk skulle vært forbeholdt å komme med fra de som har forsøkt, og klart å skape noe selv, som omhandler andre mennesker og kultur. Resten burde piskes på ræva hver gang de åpner kjeften.

Jeg tror du er inne på noe. Det virker litt for åpenbart at disse folka ikke har skapt eller fått til særlig i livet, som innebefatter mennesker og lag. Ser ikke akkurat for meg at disse parodiene sitter med ledende stillinger.


-Pat

Jallaskar
JallaskarInnlegg: 8935
01.10.19 00:06
GreySerpent: I denne kampen ble jeg faktisk litt overrasket over xG'en. Inntrykket jeg satt med etter kampslutt var at United fortjente 3 poeng mest.

United med 16 situasjoner som teller i xG, Arsenal med 9. Men 12 av Uniteds 16 har en xG på 0,05 eller lavere (inkludert målet som har 0,02). Så man skaper flere sjanser, men de fleste har lav xG. Vi som ser på har imidlertid en tendens til å overvurdere sjansen for mål for alle disse situasjonene.


Så har du de situasjonene som ikke fører til noen xG overhode, slik som straffen som aldri ble noe av. I sum blir inntrykket man sitter igjen med ofte annerledes enn xG.


Jeg er forøvrig enig i at United var nærmest seieren.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:07
TFF: Vi kan jo ikke for faen spå om en spiller blir suksess eller ikke.

Hehe, du er søt!

Solskjær spådde at de tre han hentet ville bli suksesser. Han hentet dem. De har, så langt, slått til.

Ved siden av disse tre, vurderte han 97 andre, som han ikke ville hente, eller kunne hente. Tre nye spillere rett inn i elleveren, i løpet av ett vindu, virket som et bra tall.

Jeg vet at du ikke har svaret, fordi du åpenbart ikke følger med på fotball, men når var sist gang United hentet tre spillere i løpet av én sommer, som har slått til som dette? Lykke til, Knut!


-Pat

j.cash
j.cashInnlegg: 85
01.10.19 00:09

Jeg håpte jeg ville slippe unna med å inkludere spillere vi faktisk kunne trengt og er gode nok til å være her nå for å booste antall navn i poenget ;)


Du skal ha kreditt for å diskutere med folk som argumenterer for at media-svultsen Lukaku ikke var good riddance.

Ribba
RibbaInnlegg: 36174
01.10.19 00:10
John||Locke: Tre signeringer rett inn på laget, og alle har startet godt! Det er ekstremt solid og uvanlig.

Dere ligger 12 poeng bak Liverpool etter 7 seriekamper med disse tre nye spillerne. Dere har et poengsnitt som tilsier i underkant av 49 poeng med disse tre nye spillerne.

Så i mine ører, så klinger ikke det spesielt bra med "ekstremt solid og uvanlig". I alle fall ikke om begrepet uvanlig skal brukes som et positivt ladet uttrykk. 

Men selvsagt, kanskje dere hadde hatt 9 poeng mindre uten disse tre.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:10)

TFF
TFFInnlegg: 3277
01.10.19 00:10
John||Locke: La meg komme med noen konkrete bidrag som viser gapet i prestasjoner mellom messiasen James, som har hatt en kjempesesong, og svikeren Rashford, som har hatt en elendig sesong.

Jeg tror du faktisk leser et par innlegg fra enkeltbrukere, og tillegger disse argumenter alle dine mot-debattanter.


"Messiasen James".


"Svikeren Rashford".


Si ifra når du faktisk evner å argumentere på det som faktisk blir sagt av mot-debattanten du debatterer mot.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:12
Ribba: Dere ligger 12 poeng bak Liverpool etter 7 seriekamper med disse tre nye spillerne. Dere har et poengsnitt som tilsier i underkant av 49 poeng med disse tre nye spillerne. Så i mine ører, så klinger ikke det spesielt bra med "ekstremt solid og uvanlig".

Jeg vet ikke hva som skjer i kveld. Er det tilbud på lobotomi?

Jeg sier at det er ekstremt solid og uvanlig å hente inn tre startere i samme vindu. Dette gjør jeg, fordi jeg forsvarer takten klubben bytter stallen på. Og du kommer trekkende med antall poeng, og later som om jeg sier at antall poeng er "ekstrent solid og uvanlig"?

Jeg har lest innelgg av deg før, og vet at dette er et stykke unna nivået ditt. For det er en stygg stråmann du presenterer.


-Pat

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47538
01.10.19 00:13
John||Locke: Tre signeringer rett inn på laget, og alle har startet godt! Det er ekstremt solid og uvanlig.

Tja, det burde vel være forventet med Maguire og AWB. To spillere til hhv 80mill£ og 50mill£, og begge har prestert godt i PL før de ble kjøpt.

James har vært en god signering, lite tvil om det.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9507
01.10.19 00:13
Ribba: Men selvsagt, kanskje dere hadde hatt 9 poeng mindre uten disse tre.

Men også kanskje mer om vi hadde hatt de som har gått andre veien når vi har rensket ut spillere som manageren mener lager distreksjon og gjør sjansene dårligere for å bygge lag. 

Det må veies opp når man skal vurdere det man holder på med. 

Man tror jo gjerne at man blir bedre når man gjør noen smarte deals.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:18)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:13
TFF: "Messiasen James".
"Svikeren Rashford".

Når poenget går langt over hodet for 14. gang.

Hvordan gikk det med semesteravgiften? 


-Pat

Ribba
RibbaInnlegg: 36174
01.10.19 00:15
John||Locke: Jeg sier at det er ekstremt solid og uvanlig å hente inn tre startere i samme vindu.

Ikke når du har nye managere som ankommer klubben og får tilgang til pengesekken til første transfervindu. Da er det nokså vanlig at tre eller flere nye spillere som ankommer klubben blir fast.

Har noe med at managere gjerne vil ha "sine" spillere på banen.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:16)

Jallaskar
JallaskarInnlegg: 8935
01.10.19 00:16
Ribba: Dere ligger 12 poeng bak Liverpool etter 7 seriekamper med disse tre nye spillerne.

Absolutt ingen med vettet i behold regner med at United skal være på nivå med Liverpool denne sesongen. 

Ribba
RibbaInnlegg: 36174
01.10.19 00:18
Jallaskar: Absolutt ingen med vettet i behold regner med at United skal være på nivå med Liverpool denne sesongen.

Nei, men de har tapt over 1,7 poeng pr kamp til Liverpool hittil. Greit nok at Liverpool har overprester en del, men United har underprestert kraftig hittil i år.

Sånn til sammenligning tapte United ca 0,82 poeng pr kamp i fjor i forhold til LFC.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:19)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:18
Knaxern: Tja, det burde vel være forventet med Maguire og AWB. To spillere til hhv 80mill£ og 50mill£, og begge har prestert godt i PL før de ble kjøpt. James har vært en god signering, lite tvil om det.

Hvis det "bare" var å hente tre startere, så hadde det ikke vært uvanlig. Folk har brukt masse penger i mange vinduer før dette. Tror du bør justere forvetningene dine litt. Man skulle tro at folk hadde forstått at prislapp ikke garanterer suksess. Hvor mange eksempler trenger man, liksom?

Dette er spillere som har kommet inn og bidratt godt fra første kamp. De har en snittalder på 22-23. 


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:22
Ribba: Greit nok at Liverpool har overprester en del, men United har underprestert kraftig hittil i år.

Med normal uttelling og marginer i straffesiutasjoner, hadde United hatt markant flere poeng enn vi har. Nå vet jeg at det er en uting å se bak resultatene, men, som jeg har sagt tidligere, har jeg ikke inntrykk av at dette er særlig kontroversielt.

Noen straffebom, og noen klare straffer vi har blitt snytt i jevne kamper, er forskjellen på en svært dårlig fangst og en svært god fangst.


-Pat

holdthedoor
holdthedoorInnlegg: 877
01.10.19 00:22
Jallaskar: United med 16 situasjoner som teller i xG, Arsenal med 9. Men 12 av Uniteds 16 har en xG på 0,05 eller lavere (inkludert målet som har 0,02). Så man skaper flere sjanser, men de fleste har lav xG. Vi som ser på har imidlertid en tendens til å overvurdere sjansen for mål for alle disse situasjonene.
Så har du de situasjonene som ikke fører til noen xG overhode, slik som straffen som aldri ble noe av. I sum blir inntrykket man sitter igjen med ofte annerledes enn xG.
Jeg er forøvrig enig i at United var nærmest seieren.

Så kan man også legge til at Arsenal sitt mål kommer etter en pasningsfeil fra en unggutt som spiller ute av posisjon, og at deres nest-største sjanse kommer når vi tilsynelatende ser rystet som følge av det (har ikke tittet på xG, men vil tro det var de to avslutningene som ga høyest "score").


Små marginer som spiller inn på både resultat og xG.


Men vi viser styrke og tar over initiativet igjen etter en liten periode med Arsenal-press.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6812
01.10.19 00:24
Ribba: Nei, men de har tapt over 1,7 poeng pr kamp til Liverpool hittil. Greit nok at Liverpool har overprester en del, men United har underprestert kraftig hittil i år.

Men så kunne United like gjerne hatt 14 poeng også.

Jeg mener til og med at vi burde ha hatt det.

Jallaskar
JallaskarInnlegg: 8935
01.10.19 00:25
holdthedoor: (har ikke tittet på xG, men vil tro det var de to avslutningene som ga høyest "score").

Det er riktig for Arsenals avslutninger. Headingen til McTominay var imidlertid den som gav høyest score av alle.

Eddie.x
Eddie.xInnlegg: 1194
01.10.19 00:25
John||Locke: Med normal uttelling og marginer i straffesiutasjoner, hadde United hatt markant flere poeng enn vi har. Nå vet jeg at det er en uting å se bak resultatene, men, som jeg har sagt tidligere, har jeg ikke inntrykk av at dette er særlig kontroversielt. Noen straffebom, og noen klare straffer vi har blitt snytt i jevne kamper, er forskjellen på en svært dårlig fangst og en svært god fangst.

Men er du fornøyd med spillet? Ja det er mer aggressivitet og vi har et ungt lag, mye skader osv. Men selve planen bak spillet, hva tenker du om det? Du var jo en av de som var tidlig ute med kritikk av måten vi fremstod på banen. Dette var jo blant annet etter 4-0 kampen over Chelsea, har du endret mening nå eller hva er greia. Ikke forsøk på å disse, men lurer oppriktig på om du har endret mening, for jeg sliter virkelig å se hva planen er, spesielt i etablert angrep. 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:29
Ribba: Ikke når du har nye managere som ankommer klubben og får tilgang til pengesekken til første transfervindu. Da er det nokså vanlig at tre eller flere nye spillere som ankommer klubben blir fast.

Lindelöf, Bailly, Zlatan, Mkhitaryan, Pogba, Lukaku, Matic, Fred, Dalot, Sanchez.

Hvor mange av disse ble fast og presterte fra første stund?

Jeg vet, dette er bare ett eksempel, så det beviser ingenting. Men Solskjær har truffet svært godt på tre av tre signinger. De presterte fra første kamp og er blant de første på blokka når man setter opp laget.

Det virker som enkelte av dere tror at dette er vanligere enn hva det er. "Skulle bare mangle, kostet jo så mye." Det blir nesten banalt å komme med eksempler på at spillere veldig ofte handles inn, uten at de presterer fra første stund, for det er heller regelen enn unntaket. 

Solskjær var nødt til å umiddelbart forsterke elleveren og han greide å bytte ut 30% av utspillerne på ett vindu. Det er og blir ekstremt sterkt (og uvanlig!).


-Pat

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9507
01.10.19 00:32
John||Locke: De presterte fra første kamp og er blant de første på blokka når man setter opp laget.

Altså hva er alternativene? Jeg sier ikke at disse er dårlige, men det går an å ha et litt mer objektivt syn på situasjonen. 

AWB konker ut Young, James Chong osv.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:32)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:33
Eddie.x: Men er du fornøyd med spillet?

Mer fornøyd med spillet enn under Mourinho? Dah, åpenbart. Jeg har ikke en metertykk agenda, tross alt. Dette er allment akseptert blant alle som kan noe om fotball. Vi er milevis bedre enn under Mourinho. Vi har greid å endre oss mens Solskjær har reddet den fysiske tilstanden til stallen.

Men konkluderer jeg nå, under ett år etter Solskjær-revolusjonen startet? Selvsagt ikke, jeg er ikke totalt mongo.

Hvor kort tid tror egentlig folk det tar å endre alt i en klubb? I næringslivet snakker man om det tar 3-5 år å endre en kultur. Men Solskjær skal være fiks ferdig på 10 måneder? 

Kritikken mot Solskjær er absurd. Jeg forstår at motstandersupportere håper han mislykkes så sterkt, at man argumenterer som premenstruelle småjenter. Men United-supportere? Ett ord og det begynner på K.

Hvor lang tid tror du forresten det tar å snu kulturen blant supporterne? Du vet, disse som elsker å klage og syte over absolutt alt. Please, ikke bli som de bedritne Liverpool-supporterne. 


-Pat

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:33)

Ribba
RibbaInnlegg: 36174
01.10.19 00:36
John||Locke: Med normal uttelling og marginer i straffesiutasjoner, hadde United hatt markant flere poeng enn vi har. Nå vet jeg at det er en uting å se bak resultatene,

Ja, her ligger essensen i saken. Basert på en del expected ditt og expected datt, så skulle United vært nummer to på tabellen. De er ikke i nærheten av å være nummer to på tabellen.

Og det er ikke akkurat uvanlig at de lagene som ligger i toppen overprestere, mens de lagene som ligger lengre ned underprestere på slike statistikker.

Så hvorfor er det slikt? Uflaks eller udyktighet?

Slik jeg ser det, så er fotball først og fremst et ferdighetsbasert lagspill. Flaks og uflaks er i stor grad mindre faktorer etter min mening, og strekker seg til som oftest til dommeravgjørelser, at ballen spretter litt hit og dit når det er helt eller delvis fullstendig klabb og babb, samt badeballer. For vi må ikke glemme badeballer.

I stor sett alle andre tilfeller, så handler det om dyktighet. Så bommer man f-eks på et straffespark, så er det tett opp mot 100% grunnet at enten så var det et dårlig straffespark, eller så var det en ekstremt god keeperredning.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:39)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:39
Eddie.x: Du var jo en av de som var tidlig ute med kritikk av måten vi fremstod på banen. Dette var jo blant annet etter 4-0 kampen over Chelsea, har du endret mening nå eller hva er greia. Ikke forsøk på å disse, men lurer oppriktig på om du har endret mening, for jeg sliter virkelig å se hva planen er, spesielt i etablert angrep.

Jeg så med en gang at 4-0 mot Chelsea var en weak seier og vi spilte tidvis totalt elendig. Jeg var ekstremt skuffet over at vi ikke hadde en plan for høyt press. Det er kun flaks som gjorde at vi i det hele tatt vant den kampen. Du husker med andre ord helt rett.

I etablert angrep går det fortsatt veldig trått. Som mellomløsning, til vi har de riktige spillerne på plass, er vi mer kontringsorientert enn hva vi (sannsynligvis) vil være om et år. 

Selv om det ikke er perfekt, er vi flinkere til å spille oss ut nå, og vi har en plan for hva vi gjør når vi slår langt. (Skulle bare mangle.)

Viktigst av alt er energien og innsatsen i laget. Vi har PLs kuleste lag og vi vasser i akademispillere! Håper bare ikke våre dårlige supportere er så utålmodige at unggutta lider under det.

Når du er 21 og dum (let's face it, som 21-åring er du sjelden klok), så KAN det hende man plutselig leser noen kommentarer om seg selv på Twitter. Sikkert bra for selvtilliten å lese at man er udugelig og ikke har talent. Mens fyren som er akkurat like gammel som deg, til sammenligning, hylles for alt.


-Pat

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:40)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47538
01.10.19 00:40

"Hvis det "bare" var å hente tre startere, så hadde det ikke vært uvanlig. Folk har brukt masse penger i mange vinduer før dette. Tror du bør justere forvetningene dine litt. Man skulle tro at folk hadde forstått at prislapp ikke garanterer suksess. Hvor mange eksempler trenger man, liksom?

Dette er spillere som har kommet inn og bidratt godt fra første kamp. De har en snittalder på 22-23."

 

Det er noen faktorer som gjør at det blir en suksess også:

- Kvaliteten på spillerne man henter, prisen sier en del.

- Hva slags spillere man hadde i samme posisjon tidligere.

- Prestasjonen disse spillerne har gjort i PL før man hentet dem.

Jeg vil ikke si at det er spesielt uvanlig når flere spillerkjøp slår til i en byggeprosess. Da har man som oftest hatt svake spillere/spillere ferdige på dette nivået, og som da erstattes. Dere hentet Maguire og AWB for å heve nivået fra Jones/Smalling og Valencia/Darmian/Young. Maguire hadde prestert bra for England og Leicester, mens AWB hadde prestert bra for CP.

Liverpool gjorde det samme forrige sesong med Alisson, Fabinho, Shaqiri og Keita. Året før var det VvD, Robertson og Ox.

RM gjorde det med Cristiano, Alonso, Benzema, Kaka og Arbeloa. Man City gjorde det med Ederson, Walker, Bernardo Silva, Mendy. Chelsea gjorde det i Mourinho sin første sesong. 

Har man klare svakheter, så klaffer ofte de dyre spillerkjøpene, er ikke spesielt uvanlig.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 00:46)

Eddie.x
Eddie.xInnlegg: 1194
01.10.19 00:40
John||Locke: Mer fornøyd med spillet enn under Mourinho? Dah, åpenbart. Jeg har ikke en metertykk agenda, tross alt. Dette er allment akseptert blant alle som kan noe om fotball. Vi er milevis bedre enn under Mourinho. Vi har greid å endre oss mens Solskjær har reddet den fysiske tilstanden til stallen. Men konkluderer jeg nå, under ett år etter Solskjær-revolusjonen startet? Selvsagt ikke, jeg er ikke totalt mongo. Hvor kort tid tror egentlig folk det tar å endre alt i en klubb? I næringslivet snakker man om det tar 3-5 år å endre en kultur. Men Solskjær skal være fiks ferdig på 10 måneder?  Kritikken mot Solskjær er absurd. Jeg forstår at motstandersupportere håper han mislykkes så sterkt, at man argumenterer som premenstruelle småjenter. Men United-supportere? Ett ord og det begynner på K. Hvor lang tid tror du forresten det tar å snu kulturen blant supporterne? Du vet, disse som elsker å klage og syte over absolutt alt. Please, ikke bli som de bedritne Liverpool-supporterne.

Jeg er uten tvil enig om at det er bedre enn under Mourinho, alt er bedre enn under Mourinho. Hadde vi vært mer kliniske hadde situasjonen sett langt bedre ut, 9 mål på 7 kamper er svakt. 

Jeg mener at Solskjær skal få tid til å bygge et lag nå, og da mener jeg virkelig tid. Enig med deg at de tre kjøpene har vært meget gode. I utgangspunktet var jeg i mot at Solskjær skulle bli permanent trener, ledelsen burde utnyttet muligheten de hadde fra oktober til mai til å finne en permanent løsning og ikke foreta et valg i affekt slik de gjorde. Når det valget først er tatt, så burde Solskjær få tid til å bygge sitt lag. Spørsmålet mitt til deg er (og håper du svarer ærlig her) tror du Solskjær har kapasiteten som en manager til å utfordre Klopp, Poch og Guardiola over tid? Her er jeg usikker. 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:44
Ribba: Ja, her ligger essensen i saken. Basert på en del expected ditt og expected datt, så skulle United vært nummer to på tabellen. De er ikke i nærheten av å være nummer to på tabellen.

Jeg baserer meg ikke på det. Jeg baserer meg på at vi har brent to straffer og blitt snytt for minst tre åpenbare. Normal uttelling på disse, ville gitt oss rundt fem poeng. Ikke noe hokkuspokkus, for det kunne like gjerne skjedd, og du (ikke jeg) hadde hatt en helt annen holdning til sesongstarten vår.

Det at vi ikke får straffer er uflaks. Det at vi brenner to, er selvsagt udyktighet, men ikke et symptom på noe mer enn at man svikter akkurat der og da. Vi kan like godt sette de 10 neste. 

Ikke lat som dette er noe annet enn det er. Marginer mot og uflaks - vi skulle hatt flere poeng.

Jeg bygger ikke dette resonnementet på xG. Det at man har høy xG, men ikke scorer mål, kan bety at man har elendige avsluttere. Det at United har hatt tre straffer, har for øvrig gitt oss kunstig høy xG. 


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
01.10.19 00:47
Knaxern: Jeg vil ikke si at det er spesielt uvanlig når flere spillerkjøp slår til i en byggeprosess. Da har man som oftest hatt svake spillere/spillere ferdige på dette nivået, og som da erstattes. Dere hentet Maguire og AWB for å heve nivået fra Jones/Smalling og Valencia/Darmian/Young. Maguire hadde prestert bra for England og Leicester, mens AWB hadde prestert bra for CP. Liverpool gjorde det samme forrige sesong med Alisson, Fabinho, Shaqiro og Keita. Året før var det VvD, Robertson og Ox. RM gjorde det med Cristiano, Alonso, Benzema, Kaka og Arbeloa. Man City gjorde det med Ederson, Walker, Bernardo Silva, Mendy. Chelsea gjorde det i Mourinho sin første sesong.

Skjønner du ikke hva vi diskuterer når du ramser opp spillere som ikke ble umiddelbare hits? Keita er et strålende eksempel på en fyr som slettes ikke slår til fra start. (For ordens skyld, jeg konkluderer ikke med at disse tre spillerne blir hits fremover.)

Når det gjelder at man må sammenligne med hva som var der før: Tja. Du har et poeng, hvis folk mente at spillerne bare var blitt marginalt bedre, men det er ikke tilfellet. Folk ser jo, og er enige om, at alle de tre nevnte spillerne later til å være kvalitetsspillere.


-Pat

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg