Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20415
01.10.19 11:10

Uten ball er man da stort sett bra (kanskje med unntak av mot WH). Særlig i lys av spillerne man besitter. At lagdelene ikke henger sammen i det hele tatt er ikke riktig. Antakelig er det noe du har funnet på for å forsvare konklusjonen, som du må ha startet med denne gangen.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 11:13)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17888
01.10.19 11:22
Koskinen: United trenger å bygge opp laget på nytt. Laget han besitter nå er ikke bedre enn topp 5-8.

Ikke at jeg er uenig, men dette skal jo ikke være mulig. Når man ser på de navnene og summene som spillere er blitt hentet for i en årrekke - og la oss gjerne her også ta med Lukaku og Alexis Sánchez også - så er det rett og slett helt sinnsvakt slett arbeid bak det faktum at denne troppen er så dårlig som den er.

Dette er ikke Oles håndverk, så jeg forstår forsvarstalen din, men man kan jo tenke oss en verden hvor Liverpool har de samme spillerne som de har den dag idag, men de har hatt andre trenere og endt som nummer 6, 4 og 5 de siste tre sesongene. Da kunne de hatt eksempelvis Luís Enrique som trener nå, og mens endel fans hadde ropt på hans sparking ettersom at de lå på 10. plass med denne troppen:

Alisson
Wan-Bissaka - Maguire - Van Dijk - Robertson
Henderson - Fabinho
Wijnaldum - D James - Mané
Origi

(Firmino solgt og Salah lånt ut av Luís Enrique etter et par skuffende år, Wan-Bissaka, Maguire og Daniel James hentet inn.)

så hadde andre kommet til Luís Enrique sitt forsvar og sagt at disse spillerne ikke er bedre enn 5.-8. plass, og at troppen til Liverpool ikke er god nok og bør byttes ut.Selvfølgelig et veldig rart tankeeksperiment. Men jeg kan se for meg en verden hvor dette laget ble sett på som et av verdens beste:

De Gea
Dalot - Bailly - Lindelöf - Shaw
Fred - Matic - Pogba
Alexis Sánchez
Martial - Lukaku

Hvis man her ser for oss at eksempelvis Klopp var treneren deres, Dalot hadde den utviklingen TAA hadde, Bailly og Lindelöf var et bunnsolid radarpar og presterte slik speiderne hadde sett for seg. Matic fortsatt var topp 3 defensiv midtbanespiller. Fred var verdt hver eneste pence av de £53 mill dere betalte for ham. Pogba - og ikke Salah - var den spilleren som kom fra SA og tok PL med storm og var på Balon d'Or-listen. Lukaku og Martial oppfylte det talentet som gjorde at Manchester United hentet dem for tilsammen £130 mill når de var henholdsvis 24 og 19 år gamle. Og sist, men ikke minst, Alexis Sánchez var den rutinerte kapteinen som bar laget og som fortsatt spilte på samme nivå som sine beste sesonger som Barcelona- og Arsenalstjerne.Men for å endelig komme til poenget mitt. Jeg vet at dette kun er drømmetenkning, og at det er lite vesentlig å prøve å fremstille en verden hvor situasjonen til Liverpool og Manchester United er byttet på. Poenget mitt er heller ikke at det er feil å hverken kritisere Ole Gunnar eller å forsvare ham. Men jeg synes at det er helt sykt at man lever i en verden, hvor man i 2019 kan være en Manchester United-supporter og skrive "Laget som treneren vår besitter er ikke bedre enn topp 5-8."

Det burde ikke være mulig. Men vi lever faktisk i den syke verdenen hvor det er en realitet.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 11:23)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:24
-Jolla: Ikke at jeg er uenig, men dette skal jo ikke være mulig.

Når virkeligheten ikke er et godt nok bevis...


-Pat

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9406
01.10.19 11:25
Koskinen: Skjønner egentlig lite av OGS kritikken.

Vend litt på det, hva er det han har gjort som fortjener denne enorme oppbackingen for denne rollen? 

Nå spør jeg på bakgrunn at jeg i stort sett bare har kunne lest at han har gjort en fin ryddejobb, dvs pekt ut hvem som burde dra.

Er det noe mer?

At han selv sier at det ikke er en quick fix (som jeg kan være enig i) er ikke et argument som kan brukes for å kjøpe seg tid på posten alene. Det må være noe kvaliteter som man kan se der for å få troen. Ikke bare utalte kvaliteter som at han kjenner klubben.

Å være manager er også mer enn å vente på de at de riktige spillerne dukker opp på markedet. 

Se på Chelsea nå f.eks. Transferban og selger sin beste spiller. Man har en manager som satser på de unge spillerne som har noe i seg og får gjennom det spennende fotball som gir mer mål og poeng enn oss.

På en annen side har Lamps vist at han kan være manager i engelsk fotball. Så det gir jeg han.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 11:29)

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:27
John||Locke: Dette er forventningene til de samme smartingene som ikke aksepterer at offensiv satsting fører de flere baklengs, ikke sant? Syns du det virker som om United har en defensiv tilnærming på hjemmebane? Eller syns du det virker som United ikke har kvalitet nok på AMC-plass til å bryte ned forsvar i balanse, slik at man blir "redusert" til å satse mer på overganger?

De kan spille 4-3-3 som jeg nevnt tidligere.
Det er en offensiv tilnærming som folk ville like og som de som går på kamp forventer.


Det er stor forskjell på 4-2-3-1 og 4-3-3.


 


 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:29
-Jolla: Det burde ikke være mulig. Men vi lever faktisk i den syke verdenen hvor det er en realitet.

Jeg har ikke data på dette, men det virker ekstremt mye lettere å hente spillere til et lag i medgang enn et lag i motgang. Det føles også intuitivt riktig. Det å kaste stjerne navn på et dårlig kollektiv, har sine svakheter.

Under Mourinho hadde Messi vært elendig. Di Maria, som ble en skikkelig flopp, kunne sikkert gjort det svært skarpt i City på samme tiden.

Hvordan tror du f.eks. Rashford hadde gjort det i Liverpool? 


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:32
CapoConsigliere: De kan spille 4-3-3 som jeg nevnt tidligere.
Det er en offensiv tilnærming som folk ville like og som de som går på kamp forventer.
Det er stor forskjell på 4-2-3-1 og 4-3-3.

Ser at du ikke svarer på spørsmålene mine.

Hvordan skal formasjonen hjelpe oss, når vi har de spillerne vi har? I går spilte vi for øvrig noe á la en skjev 3-3-2-2, fordi Young var så høy, Lingard og Pereira alternerte på hølet og James var en bred spiss.

Hvordan hadde 4-3-3 fått det til å se annerledes ut? Er det fordi Eriksen er i 4-3-3-oppstillingen?


-Pat

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9406
01.10.19 11:33
John||Locke: Hvordan tror du f.eks. Rashford hadde gjort det i Liverpool?

Nei fortell du som tror deg sitte på fasiten? Det er en baktanke med spm :)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9406
01.10.19 11:34
John||Locke: Hvordan skal formasjonen hjelpe oss, når vi har de spillerne vi har?

4-3-3 ville da passet den troppen vi har langt bedre. Nok engang avslørt med å kverrulere for å få det over i ditt spor.  

(Innlegget ble redigert 01.10.19 11:37)

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:34
John||Locke: Hvordan skal formasjonen hjelpe oss, når vi har de spillerne vi har?

En offensiv tilnærming er det som forventes på Old Trafford.


 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:37
CapoConsigliere: En offensiv tilnærming er det som forventes på Old Trafford.

Er det floskel-NM?

I går spilte vi altså 3-3-2-2 offensivt. Hvordan hadde det hjulpet oss med 3-3?


-Pat

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:37
John||Locke: I går spilte vi for øvrig noe á la en skjev 3-3-2-2, fordi Young var så høy, Lingard og Pereira alternerte på hølet og James var en bred spiss.

Nei det gjorde dere ikke.


United spilte en typisk 4-2-3-1.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17888
01.10.19 11:38
John||Locke: Under Mourinho hadde Messi vært elendig. Di Maria, som ble en skikkelig flopp, kunne sikkert gjort det svært skarpt i City på samme tiden. Hvordan tror du f.eks. Rashford hadde gjort det i Liverpool?

Rashford som et ungt (ikke kjøpt) talent i Liverpool, mens de har Klopp, Salah, Mané og Firmino lurer jeg på om kun hadde vært en bedre versjon av Origi. Muligens Origi og Shaqiri slått sammen, siden de muligens ikke ville kjøpt Shaq hvis de hadde Rashford.

Messi klarer jeg ikke å se at noen gang ville vært elendig. Mourinho lot CR være seg selv, være ego og briljere mens de begge var i Real Madrid, jeg tror at Mourinho og Lionel Messi i Barcelona kunne hatt en lignende dynamikk, i hvert fall hvis han forstod at maktbalansen i gangene på Camp Nou heller vendte seg mot Messi enn treneren. Manchester United-versjonen av Mourinho, med den makten han hadde der kontra Spania, tror jeg hadde ført til en noe dårligere versjon av CR enn den vi så i RM, og det samme med Lionel Messi. Men Messi er allikevel (i mine øyne) tidenes beste fotballspiller, og ville fortsatt vært enestående.

Di María derimot mener jeg at du treffer blink på. Et fantastisk eksempel på en spiller som av uforståelige grunner ikke funket, mens i eksempelvis et Manchester City i medgang, med Pep som holder alle sine offensive stjerner både uthvilte og skarpe, og som kan bruke spillere som jobber for laget (noe Di María viste til de grader i Real Madrid), der hadde han vært den dag idag og fortsatt blitt sett på som en av verdens beste spillere.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 11:38)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:38
CapoConsigliere: Nei det gjorde dere ikke.
United spilte en typisk 4-2-3-1.

Young lå på midtbanen, og Tuanzebe holdt igjen som en av tre forsvarere. Pereira og Lingard lå foran McT og Pogba.

Hva av dette er du uenig i?


-Pat

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9406
01.10.19 11:39
CapoConsigliere: United spilte en typisk 4-2-3-1.

Denne grafikken er rimelig spot on i forhold til hvordan det så ut ja.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:40
TrueTopRed: Denne grafikken er rimelig spot on i forhold til hvordan det så ut ja.

Ja det stemmer.


 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:43
-Jolla: Mourinho og Lionel Messi i Barcelona

Poenget er Messi i United under Mourinho. Hele poenget mitt er at det ikke er bare og bare å kjøpe stjerner til dårlige kollektiv. 

Det er ingen tvil om at vi har brukt massevis av poenger, og det virker ganske åpenbart at det å kaste en stjerne inn i kaoset ikke er løsningen. Det er vel kanskje derfor så mange gode spillere har floppet? Jeg tror som sagt mange av dem hadde lyktes stort i klubber i medgang.

Se tilbake på Ferguson-tiden. Den ene middelmådige (på papiret) spilleren etter den andre, ble kastet inn, og leverte svært godt. 


-Pat

(Innlegget ble redigert 01.10.19 11:44)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9406
01.10.19 11:43
-Jolla: bedre versjon av Origi. Muligens Origi og Shaqiri slått sammen, siden de muligens ikke ville kjøpt Shaq hvis de hadde Rashford.

Samtidig ville Shaqiri forsterket oss mer en Rashford gjør. Så det er noe som skurrer med syn på kvalitet et sted. 

James (Martial) - Martial (Greenwood) - Shaqiri.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 11:45)

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:44
John||Locke: Young lå på midtbanen, og Tuanzebe holdt igjen som en av tre forsvarere. Pereira og Lingard lå foran McT og Pogba. Hva av dette er du uenig i?

Young går når det er naturlig å gå, dette gjelder begge backene.
Når rom identifiseres så utnyttes det ved at fks backen kommer frem i banen og skaper overtall på kant. 


Begge går ikke samtidig, med mindre det er full øs fremover i banen for å jage ett mål.


 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:47
CapoConsigliere: Young går når det er naturlig å gå, dette gjelder begge backene.
Når rom identifiseres så utnyttes det ved at fks backen kommer frem i banen og skaper overtall på kant. 
Begge går ikke samtidig, med mindre det er full øs fremover i banen for å jage ett mål.

Jeg har ikke tid nå, men jeg se om jeg finner heat- eller passmap som pisser på alt du har skrevet. Du har åpenbart ikke skjønt at Young hadde en markant offensiv rolle og var en del av midtbanen vår offensivt, mens Tuan holdt igjen hele tiden, med unntak av den ene gangen han førte ballen fremover (da James ble felt og Chambers fikk kort).

Du nekter også plent å svare på hvordan 3-3 foran skulle forandret noe som helst. James - Rash - Pereira, eller? Med Lingard som MC? Da tenker jeg ALT hadde løst seg!


-Pat

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:49
John||Locke: Poenget er Messi i United under Mourinho.

Messi er et Geni og tungen på vektskålen uansett hvor han spiller.
United hadde blitt  forvandlet fra den stygge grå andungen til den vakre Svane på 1-2-3. 


Med Messi på United hadde alle andre spilt opp mot sitt potensial.
Det hadde vært trolldom og magi over hele linja.
Floskelen en god spiller gjør andre gode:  er sann.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:52
John||Locke: Jeg har ikke tid nå, men jeg se om jeg finner heat- eller passmap som pisser på alt du har skrevet.

Ingenting som pisser på det jeg har skrevet, jeg kan fotball og forstår fotball.


Og det har sine grunner...

Det bør du forstå.


 


 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 11:53
John||Locke: hvordan 3-3 foran

Vet du forskjell på system og formasjon?


Fortell meg.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70189
01.10.19 11:56
-Jolla: Lukaku og Martial oppfylte det talentet som gjorde at Manchester United hentet dem for tilsammen £130 mill når de var henholdsvis 24 og 19 år gamle.

Hva med Memphis Depay? Han kunne vel fortsatt vært i Man Utd også?


 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 11:56
CapoConsigliere: Vet du forskjell på system og formasjon?

Ingen av innleggene dine eier substans. Du er som en papegøye som bare gjentar bruddstykker du har hørt andre si om fotball.

4-3-3 er en formasjon.


-Pat

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
01.10.19 12:04
John||Locke: Ingen av innleggene dine eier substans. Du er som en papegøye som bare gjentar bruddstykker du har hørt andre si om fotball. 4-3-3 er en formasjon.

Så du trekker deg og blir usaklig?
Fordi du møter motstand?


Du svarte meg heller ikke på hva slags styrker Sander Berge hadde i en tidligere tråd.


Hvor jeg nevnte at Ødegaard og Berge hadde passet fint inn og styrket United.


Hadde vært et scoop.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28552
01.10.19 12:11
TheBelfastBoy: Antakelig er det noe du har funnet på for å forsvare konklusjonen, som du må ha startet med denne gangen.

Såklart. 


Du er jo uenig.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2930
01.10.19 12:11
FrannyLee: Jeg synest uansett det er litt merkelig at folk , supportere av United ikke er mer interesert å diskutere hovedproblemet

Jeg synes det blir litt krisemaksimerende å snakke om at United har et problem etter at man går på sesongens første tap. Seks strake seire var strengt tatt over all forventning, så når det da omsider blir et knepent tap mot xCL-konkurrent Arsenal, så trenger man ikke grave seg ned av den grunn. Det er bare å fortsette akkurat som man gjør, alt ser svært bra ut for tiden.

(Innlegget ble redigert 01.10.19 12:13)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11399
01.10.19 12:17
-k9b_: Såklart.

Påstanden om manglende sammenheng er såpass spesiell at det er naturlig at man kan tenke i de baner.

Jeg syns stort sett vi er godt organisert, og at forholdet mellom midtbanen og forsvaret er tilfredsstillende. Noen ganger blir det litt spredt press på topp, men det ser ut til å holde, da vårt siste problem er at folk steamroller oss gjennom midtbanen. I tillegg gjør vi noen individuelle feil bakerst, men dette er heller ikke organisering og sammenheng.

Usikker på hva OGS-stilen til slutt er tenkt å være, men personlig hadde jeg foretrukket en annen keeper og minst én rask stopper. Jeg tror en forsvarslinjeheving hadde gjort det enda bedre. 

Foreløpig sier jeg meg tilfreds med at vi er et av lagene i ligaen det er vanskeligst å skape gode sjanser mot. Slik hadde det ikke vært om laget ikke hang sammen defensivt. Jeg ser ikke bort ifra at du her begynte med konklusjonen, og prøver å tilpasse argumentene. Men blir det ikke en stor disconnect når vi slipper til så lite mot oss? Burde det ikke vært omvendt, om din kritikk var i nærheten av sann?


-Pat

lsklars
lsklarsInnlegg: 95345
01.10.19 12:34

12p bak Pool etter 7 kamper. Lurer på hvor mye det blir etter 38 runder. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg