Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 6864
04.10.19 19:02

Dalot ha vært mye skadet og mangler totalt kamptrening, det så vi jo igår, han er 20 år, god med ball og teknisk god. Vi kan vel være så rause og gi han tid til å bli skadefri og i form.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 16529
04.10.19 19:45
Ruudiculous: Herregud

Tommel

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1038
04.10.19 19:51
Pogba6: Solskjær er en klubblegende, en fantastisk spiller. Han er dog manager nå og det har han valgt helt frivillig og da må man regne med kritikk når resultatene er som de er. Han skal selvsagt ikke bedømmes noe mildere fordi han har vært spiller i klubben.

Enig i at ingen skal være fritatt fra kritikk.

Oppi den svake sesonginnledningen er jeg selv f.eks. kritisk til Solskjærs ledelse spesielt når det gjelder følgende...

- Greit at "over 30, past-their-prime" spillere som Young, Matic og Mata innvolveres for å gi erfaring, rutine og voksenhet i et veldig ungt lag med enormt prestasjonspress utenfra. Men hvorfor skal Young ta cornere når vi vet at bare hvert 20. innlegg fra ham er godt nok?

- Hvorfor skal Rashford ta så altfor stor andel av frisparkene når spillere med mer klassisk frisparkteknikk - og bevist dyktige frisparkskyttere - som Pereira, Pogba og Greenwood er på banen? (En av disse kunne fint tatt cornere også, jmf. forrige punkt.)

- Hvorfor tviholde på 4-2-3-1, når alle vet at vår potensielt beste utespiller Pogba, svært sjeldent viser seg fra sin beste side i denne formasjonen? Og når de fleste av kampene i hans gode periode som caretaker ble spilt med 4-3-3? En formasjon gir større muligheter for at våre ballsikre midtstoppere kan starte angrep sammen med en mer høytliggende midtbane.


Tanken bak var heller at dersom man absolutt ikke har troa på at Solskjær er den rette i lengden, så er det helt greit. Men to av valgene man har er disse:

Man kan bruke et hvert dårlige resultat og prestasjon til å male og male på med hvor misfornøyd man er, feie under teppet enhver positiv ting som kan tas med videre, fôre sin egen "jeg har rett" mentalitet, og bidra til skape dårligere og dårligere stemning rundt alt som har med United å gjøre.

Eller man kan ta noen steg tilbake, trekke pusten, tenke på langt verre ting som foregår i verden, og med dét innse at å få dagens United-lag til å spille som de aller beste i Europa før så mye som halve sesongen har gått, er like lite nødvendig som det er realistisk. Erkjenne at Solskjær er United-manager med bare ett middels overgangsvindu bak seg, sånn er den ufornektelige realiteten. Og at han, spesielt som en av "våre", fortjener en fair og tålmodig sjanse til å vise at han kan lykkes med et prosjekt som åpenbart tar sikte på å først og fremst gi avkastning i et lengre perspektiv og ikke øyeblikkelig. Så lenge vi ikke blir rundspilt av de fleste lag, taper med stygge sifre og absolutt ingenting verken fremover og bakover fungerer over hodet, så skader det ikke med litt samlende og oppmuntrende positivitet, fremfor splittende og demotiverende negativitet.

Også er det som jeg var inne på i forrige innlegg: Man MÅ ikke bruke minst tre timer hver uke, og enda mer når det er CL-runde, på å studere hvor mye grønnere gresset for øyeblikket er på den andre sida hos de to rivalene vi liker minst. Det er helt sikkert noe annet utenom fotballtitting, som den tida kan brukes på og som er bedre for moralen.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19739
04.10.19 20:41

https://mobile.twitter.com/utdarena/status/1180187615485661184/photo/1


Noen som, uten å sjekke, tør gjette på spilleren under Verratti?

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6325
04.10.19 21:21
St14al3x: United har inkompetanse på alle nivåer nå. Har aldri vært så krise som nå.

Krise ville det vært om vi ikke hadde klart å skvippe ut spillere som var en pest for klubben. Da ville det tatt mye lengre tid. Denne prosessen vi er inne i nå måtte komme. Jeg tok en skål for hver dritt som forsvant ut porten i sommer. Vi har noen igjen. Static blir borte til sommeren. Antagelivis ved hjelp av rullator. Han klarer snart ikke å bevege seg. Jeg tipper også Rojo  forsvinner.Mata, Jones og Young kan være andre som må ut. Vi tar et steg tilbake og vil komme et fram.


Det har vært verre krise enn nå. Men er du en drittunge som bare har fått godteri fra øverste hylle i mange år av onkel SAF så kan det kanskje virke sånn. Noen har vært uten en vinterdag før og tatt det tunge steget ned i divisjon 2. Det har vært mange tunge stunder og i mange år måtte vi sitte å se Liverpool dominere i England og Europa. Nå ser det ut som vi er der igjen og noen her har faktisk litt godt av det. Få føle litt på hva motgang er. Da blir gleden desto større når vi en gang kommer tilbake.


Jeg vet ikke om Ole er rett mann, men det er likheter med tiden da SAF kom. Da og måtte det en opprensking til og Edwards skjønte at SAF gjorde en god jobb med de unge spillerne og ga han tid. Jeg er ikke sikker på at Ole får 5 år på seg, men jeg vil gi han min støtte og synes han gjør mange riktige ting så langt. Hvis han treffer like godt på de neste vinduene som i sommer med spillere inn kan vi se lyst på det.


Ok, det ble ikke så mange som jeg hadde trodd og håpet på. Jeg hadde håpt på en forsterkning av midtbane ikke minst. Hva som er mulig og hvorfor vet jeg ikke. Tror de vil være veldig sikre på å få rett folk inn. Alt er ikke rosenrødt nå, men det hadde jeg heller ikke forventet. At det skulle bli så mange skader var nok litt i overkant. Vi burde handle i vinter, men hva som skjer der skal jeg ta i en annen tråd. 

CryniX
CryniXInnlegg: 12678
04.10.19 21:59
TheBelfastBoy: https://mobile.twitter.com/utdarena/status/1180187615485661184/photo/1
Noen som, uten å sjekke, tør gjette på spilleren under Verratti?

Scott?

AalesundsFK
AalesundsFKInnlegg: 13023
04.10.19 22:09
TheBelfastBoy: Noen som, uten å sjekke, tør gjette på spilleren under Verratti?

Jeg ville sagt Pjanic, uten at det gir noe som helst mening, siden du postet det her.

UnitedThom
UnitedThomInnlegg: 587
04.10.19 22:52
den_glade_gris: Noen har vært uten en vinterdag før og tatt det tunge steget ned i divisjon 2. Det har vært mange tunge stunder og i mange år måtte vi sitte å se Liverpool dominere i England og Europa. Nå ser det ut som vi er der igjen og noen her har faktisk litt godt av det. Få føle litt på hva motgang er. Da blir gleden desto større når vi en gang kommer tilbake.

Har vært med siden 2 div., men kan ikke huske enn mere håpløs situasjon ,enn den Utd er i nå


Vi er kanskje tiår unna enn topp plassering i ligaen, det ser helt for jævlig ut spillemessig, vi blir nærmest utspilt av omtrent samtlige lag vi møter (også før Solskjær kom)


Glazer,Woodward,Solskjær må ut av klubben?

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8041
04.10.19 23:00

Spot on UnitedThom. Det er dette som dessverre er realitetene selv om enkelte her enten er for dumme eller ikke vil skjønne. På tide å få opp øynene.

NicomoCosca
NicomoCoscaInnlegg: 1358
04.10.19 23:38

Deilig at det er frivillig å følge med 

startelver
startelverInnlegg: 57883
04.10.19 23:57

Solskjær har den beste sjansen han kan få nå til å ta sin første borteseier på et halvt år. 

Newcastle imponerer ingen under Steve Bruce, har vel ikke vunnet en hjemmekamp enda.  


holdthedoor
holdthedoorInnlegg: 638
05.10.19 00:16
startelver: Solskjær har den beste sjansen han kan få nå til å ta sin første borteseier på et halvt år.  Newcastle imponerer ingen under Steve Bruce, har vel ikke vunnet en hjemmekamp enda.

Tenk om han taper 7-2

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6325
05.10.19 00:40
Pogba6: enkelte her enten er for dumme eller ikke vil skjønne.

spot on. 

peraleks
peraleksInnlegg: 6544
05.10.19 02:01
UnitedThom: Har vært med siden 2 div., men kan ikke huske enn mere håpløs situasjon ,enn den Utd er i nå
Vi er kanskje tiår unna enn topp plassering i ligaen, det ser helt for jævlig ut spillemessig, vi blir nærmest utspilt av omtrent samtlige lag vi møter (også før Solskjær kom)
Glazer,Woodward,Solskjær må ut av klubben?

Nei dere er er nøyaktig 3 poeng unna. Det er strengt talt kun City og Liverpool som har hatt en flying start av topplagene og dette regnet man på forhånd med. Et par straffebom mindre og dere hadde vært helt i toppen, marginer men hvilken rolle spiller det for din del når "utspilt" av alle ting kommer ut. Det henger ikke på geip at du har blitt med ned i 2. divisjon for å si det pent. 


Dette minner meg på mange måter om enkelte supportere i Real Madrid om dagen. Supportere som forventer at man skal rundspille motstandere, gjennomgå generasjonsskifte, forbedre seg etter hver kamp, ta titler og det som er, til tross for at Zidane kom da altså inn på nytt igjen nå senest i Mars. 


Det er akkurat som om all form for fornuft har forlatt rommet.


Store ting tar tid, nå er det med det sagt ikke sikkert at Solskjær er mannen som trengs, men etter å ha gitt fisen i forkant 2,5 år så kan man i det minste prøve å smøre seg med litt tålmodighet og innse at det er slik situasjonen er per dags dato. 


 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 45744
05.10.19 03:59
GreySerpent: Føles som det er uendelig mye mer harmoni i spillergruppa enn under foregående manager.
Han har kvittet seg med de verste uromomentene, uansett status.

Joda, det er greit nok.

Men dette er noe av det enklere man kan gjøre som manager i en klubb som har vært kaotisk. Utfordringen er mer når man skal sette sitt preg på laget, og vise at man har noe å fare med når det kommer til det fotballfaglige.

Solskjær har i alle sine år ikke hatt en skikkelig plan over spillet, og spill mot etablert har stort sett vært håpløst å se på.

Villans20
Villans20Innlegg: 6691
05.10.19 05:45

Å sammenligne med Ferguson er idiotisk.

 

Hva Ferguson gjorde var sent på 80 tallet, helt annen tid. Han vant i Europa med Aberdeen hvor han blant annet slo Real Madrid som var en sensasjon.

 

Han brøt også Celtic, Rangers barrieren og vant ligaen. Å utføre dette med lille Aberdeen var uhørt og mirakuløst.

Ferguson var allerede annet kjent som en meget talentfull trener før han dro til Man Utd. Er så og si ingen likheter med Ole.

(Innlegget ble redigert 05.10.19 05:48)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19739
05.10.19 08:30

Daley Blind.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19739
05.10.19 08:40

Jeg har flere innvendinger mot OGS. Det har jeg hatt hele tiden. Noen av dem har jeg luftet her. Andre har jeg ikke gidder å bruke tid på.

Men jeg synes utgangspunktet er svært formildende. Da jeg så laget mot West Ham og Leicester tenkte jeg at det ikke var særlig mange spillere hos Man Utd som ville styrket det andre lager. Faktisk hadde antakelig motstanderlaget minst like mange som ville styrket oss. Særlig offensivt. Det er ikke først og fremst OGS ansvar, men de før han. Kjøpene til OGS har innfridd. Han har også gjort en bedre ryddejobb på et vindu enn hva forgjengeren(e) klarte på fire til seks.

Dersom vi skal være et bankers topp fire lag mener jeg vi trenger minimum fem forsterkninger. Dersom vi skal kjempe med Man City og Liverpool trenger vi antakelig 7-8 nye spillere. Det gjør man ikke på en sommer.

Det finnes helt sikker et lite fåtall trenere som kunne løftet dagens mannskap til å være bankers topp 4. Men de er det jammen ikke mange av. Conte, Klopp og muligens Pochettino? Ingen av disse er tilgjengelige pt. Da ser jeg ikke helt poenget i å gjøre noe drastiske inntil videre.

I tillegg synes jeg resultatene lyver noe. Vi har vært litt uheldige som ikke har flere poeng, og såvidt jeg kan se er det ikke belegg for å mene at dette er OGS-ansvar. Sånn sett er vi i motsatt situasjon av hva vi var under andre sesongen til Mourinho. Og det er litt artig å se at det er de samme som ikke evnet å se bak resultater den gang som heller ikke gjør det i dag.

(Innlegget ble redigert 05.10.19 08:44)

Old_Trafford
Old_TraffordInnlegg: 3602
05.10.19 09:38
Ruudiculous: Bekrefter det jeg har følt hele tida; at det er store deler av "supporterne" som har spilt en av hovedrollene i å skape den vanvittig giftige, destruktive og saboterende stemningen som har vært i og rundt klubben under mesteparten av post-Ferguson æraen, og det samme gjør dem nå.

Det har gått så langt at jeg vurderer å slutte og lese forums, eller poste her inne.

Nivået på noen av de mest aktive er så lavt at det faktisk ikke er håp for menneskeheten.

Det virker som de alltid tar tak i den siste negative opplevelsen og prøver å spy ut hva de føler rundt dette uten tanker eller argumentasjon på hvordan klubben har havnet i uføret.

Man kan prøve å argumentere, men som vanlig hvis noen påpeker fakta så blir de bare fullstendig oversett, så går det 1 time så starter de opp samme argumentasjons linje igjen.

Så har vi pressen og kommentatorer, ABU tilhengere fra andre klubber som leder an showet fordi de har en agenda.

Blir helt kvalm av mengden stupide folk som kaller seg United fans om dagen. Heldigvis har jeg sensurert bort verstingene fra dette forumet.

Det vil gå flere vinduer før klubben får stabilisert seg. Å ja det er ikke sikkert Solskjær er løsningen som manager, men han har startet jobben klubben trenger, så vil tiden vise hvor lenge han blir sittende. Hvor vanskelig er det å forstå at det ikke er Solskjær sin skyld at vi er hvor vi er nå?

Muppets.

 

(Innlegget ble redigert 05.10.19 09:46)

Old_Trafford
Old_TraffordInnlegg: 3602
05.10.19 09:53
Knaxern: Joda, det er greit nok.
Men dette er noe av det enklere man kan gjøre som manager i en klubb som har vært kaotisk. Utfordringen er mer når man skal sette sitt preg på laget, og vise at man har noe å fare med når det kommer til det fotballfaglige.
Solskjær har i alle sine år ikke hatt en skikkelig plan over spillet, og spill mot etablert har stort sett vært håpløst å se på.

Det er ikke stort han har tilgjengelig. Martial har vært skadet, Pogba er ikke så bra som prisen tilsier, dette er noe alle vet. Rashford har null selvtilitt fordi han treffer ikke en låvevegg om dagen. Mata ser grå ut, Lingard er helt ute av form, Matic ser ut som han er 80. Fred ser ut som århundrets bomkjøp and on and on and on and on...

Så skadene i seriestart og Ungutter som alle har lovprist som faktisk ikke ser så lovende ut for meg, kanskje fordi for mange har sluppet til om gangen pga nødvendighet, som igjen gjør det vanskelig å vurdere dem riktig.

Så mye kritikk hele tiden, uten i det hele tatt og se bak resultatene.

Siste mot AZ nå? hva stilte han med FFS? Hva tror du vil skje? Han holdt på og vinne borte mot et lag i form med Unggutter og reserver fordi han ville spare spillere for Newcastle på Søndag. Hva er det du ikke forstår?

Skal jeg stave ting for deg? Ta frem teskje?

Seriøst Pool tilhengere som deg med "gode råd" etter 30 år med det samme burde ha vett til å holde kjeft.

(Innlegget ble redigert 05.10.19 10:00)

HLund
HLundInnlegg: 16750
05.10.19 10:00
TheBelfastBoy: Jeg har flere innvendinger mot OGS. Det har jeg hatt hele tiden. Noen av dem har jeg luftet her. Andre har jeg ikke gidder å bruke tid på.
Men jeg synes utgangspunktet er svært formildende. Da jeg så laget mot West Ham og Leicester tenkte jeg at det ikke var særlig mange spillere hos Man Utd som ville styrket det andre lager. Faktisk hadde antakelig motstanderlaget minst like mange som ville styrket oss. Særlig offensivt. Det er ikke først og fremst OGS ansvar, men de før han. Kjøpene til OGS har innfridd. Han har også gjort en bedre ryddejobb på et vindu enn hva forgjengeren(e) klarte på fire til seks.
Dersom vi skal være et bankers topp fire lag mener jeg vi trenger minimum fem forsterkninger. Dersom vi skal kjempe med Man City og Liverpool trenger vi antakelig 7-8 nye spillere. Det gjør man ikke på en sommer.
Det finnes helt sikker et lite fåtall trenere som kunne løftet dagens mannskap til å være bankers topp 4. Men de er det jammen ikke mange av. Conte, Klopp og muligens Pochettino? Ingen av disse er tilgjengelige pt. Da ser jeg ikke helt poenget i å gjøre noe drastiske inntil videre.
I tillegg synes jeg resultatene lyver noe. Vi har vært litt uheldige som ikke har flere poeng, og såvidt jeg kan se er det ikke belegg for å mene at dette er OGS-ansvar. Sånn sett er vi i motsatt situasjon av hva vi var under andre sesongen til Mourinho. Og det er litt artig å se at det er de samme som ikke evnet å se bak resultater den gang som heller ikke gjør det i dag.

Ja, det er noe litt rart når Leicester etter min mening har et bedre lag både på papiret og i praksis. Da er det mye som har gått galt. Men dere etter mitt syn det tredje beste forsvaret i ligaen. Det er jo en start. Så får man få inn de rette spillerne offensivt, så blir det ganske bra. Manageren er ikke problemet her. Det er spillerlogistikken, men Solskjær er på rett vei. (Ikke at jeg tror han er god nok på sikt, men han gjør definitivt de rette tingene nå).

Old_Trafford
Old_TraffordInnlegg: 3602
05.10.19 10:09
HLund: Det er spillerlogistikken, men Solskjær er på rett vei. (Ikke at jeg tror han er god nok på sikt, men han gjør definitivt de rette tingene nå).

Det er vanskelig å vurdere Solskjær under forutsetningene.

Hadde han overtatt en klubb med selvtillit og bedre spillermateriale så er det mulig vi hadde blitt overrasket, men det er jo heller ikke sikkert.

Det som er sikkert er at klubben ikke er på et bra sted, noe som selvfølgelig vil prege Solskjær sine resultater.

(Innlegget ble redigert 05.10.19 10:10)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 8870
05.10.19 10:14
Old_Trafford: Det er vanskelig å vurdere Solskjær under forutsetningene.

Er det?

Spm er om han som legende og den fantastiske boosten det bør gi kan få liv i disse spillerne, hører de på hans filosofi, og isåfall hva er den? Eller er han en matchcoach som vet når han skal gjøre de riktige tingene?

Alt jeg ser er masse unnskyldninger, men er det noe han har ansvaret for? Hvor er han egentlig god? Kan vi ikke forvente noe fordi det sitter noe over som er dritt?

Folk leter frebriskt etter noe svar på hvorfor ikke OGS har noe med dette å gjøre. Vil man Uniteds beste eller vil man OGSs beste?

 

(Innlegget ble redigert 05.10.19 10:17)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 8870
05.10.19 10:19
TheBelfastBoy: Men jeg synes utgangspunktet er svært formildende. Da jeg så laget mot West Ham og Leicester tenkte jeg at det ikke var særlig mange spillere hos Man Utd som ville styrket det andre lager. Faktisk hadde antakelig motstanderlaget minst like mange som ville styrket oss

Og da har OGS fått skryt for ryddejobben. Min første tanke da er at han sitter igjen med  spillere som han mener har det, har jeg feil? 

Eller skulle egentlig alt ut for å gi OGSs sjansen å lykkes i drømmejobben?

(Innlegget ble redigert 05.10.19 10:20)

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4100
05.10.19 10:23

Det blir for lett å skylde på OGS , det er spillerne som ikke presterer, og mange er alt for dårlig. Nå har de virkelig spiss problemer. Men har vært uheldig med mange skader. Nå er Pogba igjen ute. Med tap for Newcastle begynner det å brenne et blått lys. Men håper nå at de vinner og kommer på sporet igjen. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8041
05.10.19 10:25

Hvem har ansvaret for at spillerne presterer? Hvorfor presterer dårligere spillere i andre klubber tror du? 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14752
05.10.19 10:29
Old_Trafford: Det er ikke stort han har tilgjengelig. Martial har vært skadet, Pogba er ikke så bra som prisen tilsier, dette er noe alle vet. Rashford har null selvtilitt fordi han treffer ikke en låvevegg om dagen. Mata ser grå ut, Lingard er helt ute av form, Matic ser ut som han er 80. Fred ser ut som århundrets bomkjøp and on and on and on and on...

Men, er ikke OGS ansvarlig for hva spillerne presterer på banen? Rashford er ingen elendig spiller, Lingard er på et bunnivå mens Fred garantert er bedre enn han får utløp for i den røde drakten og så videre.. 


 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14752
05.10.19 10:32
Old_Trafford: Seriøst Pool tilhengere som deg med "gode råd" etter 30 år med det samme burde ha vett til å holde kjeft.

Om noe burde man kanskje tenkt litt gjennom og hørt på det som blir skrevet av supportere som har sett samme prosess i egen klubb over lang tid? 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 8870
05.10.19 10:35

Uansett hvor elendig ledelsen er over han, så kan han fortsatt prøve å gi oss den fotballen han lovet når han tok over og gjøre det beste med det han sitter igjen med (dette er spillere man nå kaster milioner i uka etter for at de skal gjøre jobben sin).

Nå har han fått ryddet ut det han mener er skrot/har dårlig påvikning på det de holder på med. 

Kan man ikke da forvente at han nå sitter igjen med spillere han har godkjent og burde få noe til med? Enten gjennom kvalitet eller som han kan påvirke selv? 

Hvorfor spiller vi ikke 4-3-3 som var en sånn suksess når han tok over? istedet for 4-2-3-1 uansett bane og motstand? Må våge litt mer.

(Innlegget ble redigert 05.10.19 10:39)

UnitedThom
UnitedThomInnlegg: 587
05.10.19 10:35
peraleks: Det henger ikke på geip at du har blitt med ned i 2. divisjon for å si det pent.

Gå å finn deg noe annet å gjøre...

Klikk for å gå tilbake til toppen