Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
minuspol
minuspolInnlegg: 38199
07.10.19 14:22
TrueTopRed: Etter over 9 mnd i stillingen vil man gjerne tro at også våres spillere kunne fått til noe, annet enn å bygge kondis og kunne presse litt høyere.

Når fysisk form kommer opp bør alle varsellamper lyse rødt. Det er ikke noe tema, og kommer kun når man ikke har snøring på hva man driver med. Hos Solskjær var dette tema fra dag en. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9417
07.10.19 14:33
minuspol: Det er ikke noe tema, og kommer kun når man ikke har snøring på hva man driver med.

Jeg er ikke uenig.

Det at vi ble tilbaketrykket som vi også til tider blir den dag i dag, er mangler hos manageren i tillegg til spillerere som kan holde i ball. 

Sunny blir bedømt annerledes pga målet i 99 og man vil så gjerne at han skal lykkes. En annen manager med samme kvalifikasjoner ville fått så ørene flagret.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 14:34)

Tankian
TankianInnlegg: 122
07.10.19 14:54

 Sett uten ifra, altså fra en som ikke er supporter av Man Utd, så vil jeg si at en forferdelig spillerrekruttering post-Ferguson er hovedgrunnen til at dagens United er såpass svakt. Og at å sparke Solskjær ikke er veien å gå per nå.

13/14 (overgangssummer ifølge Transfermarkt):
Fellaini (32m euro)
Mata (45m euro)

14/15:
Falcao (8m euro lånesum)
Blind (18m euro)
Rojo (20m euro)
Herrera (36m euro)
Shaw (37m euro)
Di Maria (75m euro)

15/16:
Romero (gratis)
Schweinsteiger (9m euro)
Darmian (18m euro)
Depay (34m euro)
Schneiderlin (35m euro)
Martial (60m euro)

16/17:
Zlatan (gratis)
Bailly (38m euro)
Mkhitaryan (42m euro)
Pogba (105m euro)

17/18:
Sanchez (bytte mot Mkhitaryan)
Lindelöf (35m euro)
Matic (45m euro)
Lukaku (85m euro)

18/19:
Grant (2m euro)
Dalot (22m euro)
Fred (59m euro)

19/20:
James (17m euro)
Wan-Bissaka (55m euro)
Maguire (87m euro)

 

Ser man på alle disse kjøpene kan knapt nok noen kalles veldig gode kjøp, og veldig mange har vært store flopper. Noen som har levert greit, men ingen skikkelige suksesser vil jeg si spesielt når man tar overgangssummene med i betraktningen. Flere av disse spillerne har fått prøvd seg under flere forskjellige managere i Man United, og likevel har de sett svake ut. Det tyder på at det er spillerne som ikke holder mål, og ikke at det er managerne/systemet til managerne som har holdt de tilbake. Managerne skal få en del av skylden for at disse spillerne ble hentet i utgangspunktet, men også speidersystemet og Woodward/sportslig ledelse må dele skylden her.

De kjøpene som ser best ut er per i dag er jo de som ble hentet nå i sommer, og det er jo egentlig en fjær i hatten for Solskjær, forutsatt at det var Solskjærs avgjørelse å hente disse spillerne da. Samtidig har klubben tilsynelatende tatt en avgjørelse om at en gjenoppbygning av stallen må gjøres, og man har bevisst slanket stallen for at veien skal være kortere for unge spillere til førstelaget. Dette vil jo trolig fremtidens Man Utd profittere på. Men denne sesongen fører en slik policy til en ganske god ellever, men en svært tynn stall spesielt fra midtbanen og fremover. Kombinert med skader på førstelagsspillere har det sett helt hjelpeløst ut offensivt. Jeg tror at Solskjær har fått utlevert en hånd som er umulig å spille med en syltynn tropp kombinert med skader på viktige spillere. Da må han fylle på med unge talenter, og de fleste unge spillere varierer i prestasjoner. Jeg er også usikker på om noen av talentene Solskjær slipper til, i mangel på alternativer, er gode nok per dags dato til å i det hele tatt få spilletid i PL. Disse spillerne ville jeg heller ha lånt ut eller brukt utelukkende i cupene frem til de viser mer kvalitet. Jeg tenker da på Chong, Gomes og Greenwood. Jeg er fullt klar over at spesielt sistnevnte er et stort talent, men per dags dato mener jeg han burde få spilletiden sin stort sett i Europa League og cupene basert på det jeg har sett av han i PL hittil, før han da etter hvert sakte men sikkert ble sluppet til i PL. Og da helst spilletid sammen med etablerte spillere som Pogba og Martial, og ikke i et lite velfungerende lag med spillere som Mata, Lingard, Pereira etc. Han er svært ung, og jeg tror ikke han er helt klar enda for PL. Men Solskjær har ikke den luksusen å kunne fase inn de unge spillerne i PL pga den syltynne troppen han besitter.

Når det gjelder den tynne troppen så er det uklart for meg om det er Solskjær som har vært naiv i vurderingen av hvor gode hans unge spillere er, eller om det ble pålagt fra Woodward og sportslig ledelse at troppen skulle tynnes ut, eventuelt at man ikke fikk inn de man ønsket i overgangsvinduet. Jeg tenker da hovedsakelig på at klubben ikke har erstattet Herrera, Sanchez eller Lukaku (pluss Feillaini) tilstrekkelig. James kan vel kanskje sies å være en erstatter for Sanchez, men det er uansett for tynt på visse plasser i Man Utds tropp. En sentral midtbane og en angriper burde Man Utd absolutt ha skaffet seg i sommer, men i stedet gambles det på lite skader og at spillere som McTominay, Fred og Pereira m.fl skal levere samt at Rashford og Martial skal dunke inn mål. Selv om Sanchez har sett elendig ut i Man Utd stusser jeg på at han ble sendt til Inter etter at transfervinduet hadde stengt når man ser hvor tynne Man Utd er i antall angrepsspillere. Er det Solskjær som har vært naiv og som bevisst har satt sammen troppen på denne måten fortjener han helt klart kritikk. Jeg tviler egentlig på at Man Utd solgte Sanchez og Lukaku mot Solskjærs vilje. Men kanskje ønsket Solskjær inn forsterkninger på de nevnte plassene, og dette viste seg da ikke å la seg gjøre. Det blir spekulasjoner, men transfervinduet var uansett stengt da Sanchez ble lånt ut og jeg stusser i hvert fall på den avgjørelsen av Solskjær til tross for Sanchez enorme kvaltetsfall. Det ser for meg ut som at rebuildingen av troppen ønskes å gjøre veldig kjapt, og kanskje for kjapt når det gjelder det å kvitte seg med spillere man ikke ser en stor fremtid i. Jeg er overbevist om at Man Utd kunne trengt Sanchez som et alternativ denne sesongen.

Dagens Man Utd tropp er svak pga flere års elendig arbeid i overgangsmarkedet, og jeg tror at å sparke Solskjær vil ha liten kortsiktig effekt frem til januar (jeg tar det for gitt at Man Utd forsterker i januar). Dersom man hensyntar hjemmebanefordel, vil jeg påstå at lagene Man Utd har stilt opp med mot for eksempel Newcastle og West Ham er ganske jevnbyrdig spiller for spiller med motstanderen. Og begge disse kampene har vært jevne hvor Man Utd sine offensive problemer har medvirket til at motstanderne vippet det jevne oppgjøres i deres favør. Trolig ville nok enhver manager ha slitt dersom man måtte stilt opp med de elleverene som Man Utd har stilt opp med de siste kampene. Langsiktig er jeg derimot mer i tvil om Solskjær er mannen å satse på. Det som taler imot er jo den manglende erfaringen hans på toppnivå samt at det er vanskelig å se offensiv samhandling og et spillemønster i laget. I tillegg til jobben hans med sammensetning av tropp, men her er det som tidligere nevnt uvisst om Solskjær ønsket spillere inn som han ikke fikk. Det som taler for Solskjær er jo at han ser ut til å ha truffet på samtlige signeringer helt i motsetning til forgjengerne, og i en gjenoppbygningsjobb er det jo svært viktig å treffe på signeringer. Jeg tror jeg ville latt han holde på et par år til, fullføre rebuildingen og deretter la noen andre ta over. Man Utd ønsker nok ikke å være en klubb som sparker managere årlig, og med tanke på stallen Solskjær har ser jeg ikke den store kortsiktige gevinsten ved å la noen andre overta per nå heller.

 

 

(Innlegget ble redigert 07.10.19 14:55)

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7599
07.10.19 15:00

Nei, hvis den manageren hadde den samme spillergruppen så tror jeg ikke han hadde fått mere pepper enn OGS, og den pepperen hadde kommet fra dei samme folka som nå kritiserer. Det er min mening. Men det er kanskje ikke mange managere som ville ryddet på samme måte det kan være, for det hadde dei nok sikkert ikke turt. Dei hadde mest sannsynlig ikke turt å være så langsiktige, for det hadde dei vært for redde for sitt eget rykte.

Villans20
Villans20Innlegg: 7867
07.10.19 15:02

Tror dere undervurderer effekten av coaching kraftig.

Er kun et eksempel men når Villa gikk fra Steve Bruce til Dean Smith var det som natt og dag. Plutselig fikk vi et offensivt spillemønster og bøtta inn mål etter mål.

Selv et navn som Eddie Howe ville vært en enorm oppgradering til Solskjær.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 15:05)

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7599
07.10.19 15:31

Ja, enten er det vi som undervurderer coaching eller så er det dere som overvurderer coaching.....

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47496
missChance
missChanceInnlegg: 55175
07.10.19 16:29

Ny skade ...

 

Mason Greenwood trekker seg fra England U21 på grunn av ryggproblemer.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 16:30)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17724
07.10.19 17:31
dalagubbe: Ja, enten er det vi som undervurderer coaching eller så er det dere som overvurderer coaching.....

Coaching mener iallefall jeg det omtrent ikke er mulig å overvurdere.


En hiver ikke sauen\grisen potene,gulerota,kålrota og løken hel nedi gryta , setter til litt salt, setter på varme  å håper og tror det blir ei framifrå kjøttsuppe.


Coatching og forståelsen av å behandle enkeltmennesker som får dem til å yte det beste for deg som sjef, være en menneskekjenner er alfa og omega. Det er dette som inngir respekt og respekt er etter mine begreper nøkkelordet.

Dux1
Dux1Innlegg: 33805
07.10.19 17:39

#robins

Som musikk i mine ører. Merket meg også det Ashworth sa om å sparke manageren «hver 14. mnd»... En slik organisering blir gjennomført, systematisk og ryddig.

 

Mens vi har Ed...

(Innlegget ble redigert 07.10.19 17:39)

Villans20
Villans20Innlegg: 7867
07.10.19 18:00

Hvordan tror dere Ferguson hadde gjort det dersom han tok jobben midlertidig til sommeren?

missChance
missChanceInnlegg: 55175
07.10.19 18:09
Villans20: Hvordan tror dere Ferguson hadde gjort det dersom han tok jobben midlertidig til sommeren?

Med tanke på at vi gjerne vil at han skal fortsette å leve: Glem det!

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6516
07.10.19 18:30
missChance: Med tanke på at vi gjerne vil at han skal fortsette å leve: Glem det!

Vi fikk beholde SAF på overtid. Han hadde egentlig tenkt å gi seg tidlig på 2000 tallet. Cathy fikk overtalt han til å fortsette og hun hadde jo søstera si. Takk, kjære vakre Cathy. SAF var helt bestemt på at han ikke ville ende som sin gode venn Jock Stein som døde på benken under kamp. Ole er en tøffing som har tatt på seg denne jobben med det umenneskelige presset som følger med å være manager for verdens mest berømte klubb. Synes han har fått noen grå hår ekstra siste året.Nå sa Solbakken i Studio at var det noen som taklet dette så var det Ole og han var sikker på at han sov godt om natten. La oss håpe det og at han har overskudd og glede i den vanskelige ryddejobben. Han trenger all vår støtte, men fansen leter etter syndebukker når det går imot. Enten er det spillere eller managere. 

startelver
startelverInnlegg: 63300
07.10.19 18:55

Jeg mener man bør se til Chelsea og det de driver med.

Lampard var i ganske lik situasjon som Ole når det gjelder unge urutinerte spillere, som har blomstret opp under Lampard. 

Nå er de i ferd med å etablere seg i topp 4, mot alle forhåndstips.

Alle mente før sesongen at Lampard trengte minst 2 år på å bygge opp laget, og de var tippet utenfor topp 6.  

(Innlegget ble redigert 07.10.19 18:57)

Villans20
Villans20Innlegg: 7867
07.10.19 19:07
startelver: Jeg mener man bør se til Chelsea og det de driver med. Lampard var i ganske lik situasjon som Ole når det gjelder unge urutinerte spillere, som har blomstret opp under Lampard.  Nå er de i ferd med å etablere seg i topp 4, mot alle forhåndstips. Alle mente før sesongen at Lampard trengte minst 2 år på å bygge opp laget, og de var tippet utenfor topp 6.

Jeg skrev om det i Chelsea tråden.

 

Lampard er nok ekstremt dyktig på treningsfeltet. Willian og Jorginho ser ut som helt andre spillere denne sesongen. Gode trenere gjør spillere bedre og har evnen til å få mye utav lite.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 19:08)

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7599
07.10.19 19:10

Tror nok Lampard og ungguttene hadde fått problemer med å vinne kampene uten kante,jorghino, willian og Alonso på banen, han har jo ikke i nærheten samme skadesituasjon. Tror nok vi hadde blitt merkbart bedre med kante og jorghino isteden for mata og matic.

startelver
startelverInnlegg: 63300
07.10.19 19:18
Villans20: Lampard er nok ekstremt dyktig på treningsfeltet. Willian og Jorginho ser ut som helt andre spillere denne sesongen. Gode trenere gjør spillere bedre og har evnen til å få mye utav lite.

Det er litt tidlig å si, han må få en hel sesong på seg, men etter 4-0 tapet mot United er Chelsea plutselig blitt et stabilt topplag. Miksen av erfarne og unge spillere hjelper nok en del.

Villans20
Villans20Innlegg: 7867
07.10.19 19:22
dalagubbe: Tror nok Lampard og ungguttene hadde fått problemer med å vinne kampene uten kante,jorghino, willian og Alonso på banen, han har jo ikke i nærheten samme skadesituasjon. Tror nok vi hadde blitt merkbart bedre med kante og jorghino isteden for mata og matic.

Hva skal dette bevise?

 

Alle lag får problemer av å miste nøkkelspillere. Liverpool hadde fått problemer dersom de mistet Van Dijk, Fabinho og Salah.

 

Forskjellen på Chelsea og United er at Chelsea har et klart offensiv spillemønster og det kommer fra treneren.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 19:23)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9417
07.10.19 19:26
dalagubbe: Tror nok Lampard og ungguttene hadde fått problemer med å vinne kampene uten kante,jorghino, willian og Alonso på banen

Slutt med unnskyldningene.

At Lampard får de til å prestere skal vel neppe gå imot han? Det er det som er å väre manager. Trykke på de riktige knappene og på den måten få hver enkelt til å prestere, og totalen blir et lag som blomstrer.

Vi ser ut som en vissen kaktus akkurat nå.

Ole ville ha med sine utvalgte med rutine i Mata og Young, og får betalt deretter. 

(Innlegget ble redigert 07.10.19 19:31)

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
07.10.19 19:28
startelver: Lampard var i ganske lik situasjon som Ole når det gjelder unge urutinerte spillere, som har blomstret opp under Lampard.

Ja, unggutter som Mount (som spilte under Lamps i Derby), Abraham, CHO og Tomori har fått spilletid, men som vi har snakket en del om i forhold til class of 92, så er det noe helt annet å komme inn i et solid lag med masse erfaring, og det å måtte bære laget selv. Chelsea kan stille med et sterkt lag med spillere som har vært fast i klubben tidligere, vi er ekstremt avhengig av at alle ungguttene plutselig skal levere. Jeg vil ikke beskrive det som en ganske lik situasjon. 


Kepa - Azpi, Rudiger, Christensen, Alonso - Kante, Jorginho, Kovacic - Willian, Giroud, Pedro


Hvor mye tryggere er vel ikke dette laget å sette inn spillere som Mount og Abraham i, enn det vi stilte mot Newcastle?

startelver
startelverInnlegg: 63300
07.10.19 19:31
WhatsUpDoc: Jeg vil ikke beskrive det som en ganske lik situasjon.

Det er riktig, men hvis alle spillerne deres hadde vært skadefrie så hadde det vært mere likt som Chelsea.

Pluss at dere mangler en god spiss.  

(Innlegget ble redigert 07.10.19 19:32)

missChance
missChanceInnlegg: 55175
07.10.19 19:38
WhatsUpDoc: men som vi har snakket en del om i forhold til class of 92, så er det noe helt annet å komme inn i et solid lag med masse erfaring, og det å måtte bære laget selv. Chelsea kan stille med et sterkt lag med spillere som har vært fast i klubben tidligere, vi er ekstremt avhengig av at alle ungguttene plutselig skal levere. Jeg vil ikke beskrive det som en ganske lik situasjon. 
Kepa - Azpi, Rudiger, Christensen, Alonso - Kante, Jorginho, Kovacic - Willian, Giroud, Pedro

Nettopp! 


Hos oss er det plutselig juniorene som skal bære laget, og det klarer de ikke, og det er urettferdig å forvente det av dem. Vi mangler lederne/stammen i laget. 

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
07.10.19 19:41
startelver: Det er riktig, men hvis alle spillerne deres hadde vært skadefrie så hadde det vært mere likt som Chelsea. Pluss at dere mangler en god spiss.

I et toppet lag har vi fire 21-åringer, en 22-åring og en 23-åring, ingen som har levert stabilt over lengre tid. Ser vi på benken da vi møttes i første runde:


Greenwood, James, Mata, Matic, Tuanzebe, Young
Giroud, Kenedy, Pulisic, Kante, Alonso, Tomori


Chelsea har en bredere og bedre stall, det kommer man ikke unna. 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6516
07.10.19 19:43
startelver: Chelsea plutselig blitt et stabilt topplag.

Etter 8 kamper. Tull og tøys. De er ustabile Stabilitet må du regne over en litt lengre periode. Jeg tror Chelsea vil variere veldig. Nå vinner de i helgen og da snur en jo kappa etter vinden som den jevne dustefansen.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9417
07.10.19 19:48
missChance: Vi mangler lederne

Var ikke dette noe av argumentene som ble brukt for å forklare hvorfor man skrev nye kontrakter med Young og Mata? 

Mener bestemt at de tingene ble nevnt når vi diskuterte det tidligere. 

Alltid er det noen smart jävel der ute på nettet som klekker en ide på hvorfor det går dritt, også snapper man opp dette å melker det for alt det er verdt for å argumentere for at vi er på rett spor med OGS.

Fortsetter dette blir OGS den andre unitedmanageren i historien som rykker ned. 

(Innlegget ble redigert 07.10.19 19:48)

missChance
missChanceInnlegg: 55175
07.10.19 19:51
TrueTopRed: Var ikke dette noe av argumentene som ble brukt for å forklare hvorfor man skrev nye kontrakter med Young og Mata?

Vi trenger kanskje mer enn to som ikke spiller fast ...? Det var derfor jeg også skrev "stammen", som du så beleilig hoppet over. 

Reddington1
Reddington1Innlegg: 1142
07.10.19 19:51

Håpløst å prate om nedrykk. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9417
07.10.19 19:56
Reddington1: Håpløst å prate om nedrykk.

Det burde väre det. Men det spillet vi ser og den trenden vi er inne i ser ikke lys ut. 

Har man först kommet inn i en sånn trend, er det lettere sagt enn gjort å komme seg ut av det igjen. 

Spm er når man skal ta ting seröst å gjöre noe, for noe vil skje om vi ligger der vi gjör nå eller lavere.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 19:58)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9417
07.10.19 20:01
missChance: Vi trenger kanskje mer enn to som ikke spiller fast ...?

Spm er om vi trenger de i det hele tatt om ikke nå....? 

Så mye makt OGS har fått når han fikk jobben tidligere enn antatt, så tror jeg nok man ville hatt en midtbanespiller om han bad om det. (Da tar jeg forbehold for at han så problemet og hadde en liste over spillere som var lenger enn Longstaff). 

 

 

(Innlegget ble redigert 07.10.19 20:04)

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6516
07.10.19 20:10
TrueTopRed: Fortsetter dette blir OGS den andre unitedmanageren i historien som rykker ned.

La oss nå allefall spille til jul før vi begynner å prate om nedrykk. Da kan nesten hele PL rykke ned. Spurs har vel bare ett par poeng mer enn oss. Har ikke hørt noe om nedrykk der. Vi får håpe vi slipper så mye skader. Stallen er for tynn. Nå sa Ole til Sky at kampene som er blitt spilt skal evalueres i landskamppausen. Jeg håper de konkluderer med at vi må bli litt mer direkte og ta flere sjanser. Jeg hadde også gjerne sett at de forandrer formasjon til 4-3-3.


Skal vi drive å spille som nå så kan vi like godt spille som Burnley og måke noen lange baller opp til en par spisser og plukke opp nedfallsfrukt. Vi vil få flere sjanser på det enn å drive å trille ball på midten. Fortsetter vi som nå og skadefrekvensen blir den samme kan vi rykke ned og vi havner i sumpa. Jeg trykker ikke på panikknappen enda. Tror vi kommer sterkt tilbake, men vi skulle gjerne hatt noe annet enn Pool rett etter pausen. Skulle vi vinne der så får vi en dobbelboost. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg