Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
12.10.19 13:09

Nettopp fått bena ut fra senga etter en innbringende natt, hvor jeg tradet litt sesamfrø og spilte på en del kamper fra den colombianske innebandy-ligaen. 

Nå skal jeg ut å selge en villa på Bygdøy, før jeg pakker kofferten og tar meg en roadtrip gjennom den sentrale afrikanske republikk. 

(Innlegget ble redigert 12.10.19 13:11)

Justice 96
Justice 96Innlegg: 46460
12.10.19 13:14
Samey_FU: roadtrip

God tur. Husk solkrem! 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2930
12.10.19 13:23

omFg her vokner man opp til hundredevis av innlegg m bylle pest. 

Dt er ikke dette jg vil lese i min United thread !!

Gratulerer til TrueTopThread med store gevinster. Syntes du skal få kose deg med dem uten at måtte handskes med misunnelige tryner rundt om. Du får trøste deg med att du har ett liv vi andre bare kan drømme om 

Jallaskar
JallaskarInnlegg: 8920
12.10.19 15:43
Morten_1996: Dt er ikke dette jg vil lese i min United thread !!

Det finnes gode løsninger for slikt....

(Innlegget ble redigert 12.10.19 15:44)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17724
12.10.19 15:50
Jallaskar: Det finnes gode løsninger for slikt....

When that foghorn blows, i will be coming home

(Innlegget ble redigert 12.10.19 15:51)

CryniX
CryniXInnlegg: 12911
13.10.19 01:24

La de holde på.

CryniX
CryniXInnlegg: 12911
13.10.19 01:55

At Solskjær ikke er riktig mann for fremtiden kan jeg være enig i. Han har ikke en klar nok filosofi eller de taktiske egenskapene for å få oss tilbake i det ypperste selskap på permanent basis, og jeg stiller meg tvilende til hans egenskaper som spillerutvikler. 

Samtidig er jeg sjeleglad for at han fikk jobben, om enn for ett eller to år. 

Vi trenger en full overhaul av stallen og en kompetent ledelse - hva er da bedre enn en manager som faktisk tør å sette klubben foran sitt eget behov for å lykkes umiddelbart, en som tør å kaste ut de råtne eplene og gjøre drittjobben andre managere kanskje er redd for å bli kritisert for? For en ting skal Solskjær ha, han setter klubben foran sitt eget ego. 

Og er det en manager som kanskje klarer å sørge for at eierne forstår at det må gjøres strukturelle endringer, så er det en med såpass klare begrensninger som jeg har inntrykk av at OGS har. Som klubblegende har han nok litt ekstra goodwill å gå på hos fansen, og det skal nok mer til å sparke han enn f.eks Mourinho, Van Gaal og Moyes. Vi er muligens en bortskjemt og kravstor supportergruppering, men såpass verdsetter vi historien vår.

Kall meg gjerne naiv eller at jeg leter etter (for) positive inntrykk av klubben pdd., men kan det virke som om det skjer endringer i måten klubben driftes på? Ja, det mener jeg, og antakeligvis mange andre også. Transferpolitikken har endret seg fra Moyes, som hadde en veldig hands-on approach til rekruttering, til LvG som ikke var fremmed for å hente en bråte med nye spillere, til Mourinho som ikke var fremmed for å slenge store summer etter store og aldrende navn. Under OGS har man gått over til en "right player or no player"-vurdering av overgangsmål. Bruk gjerne mer enn nok penger, men det må være riktig spiller(-type), eller ingen handel. Jeg mener det er en mer fornuftig tilnærming til hvordan en klubb bygges enn hva vi har sett post-SAF.

Det eneste jeg virkelig ikke liker er at jakten på en DOF/TD virker å dra ut i det uendelige. Leter man fremdeles? Aner ikke, men det begynner faen å bli på tide at man lander en kompetent person i en slik rolle. Og når man tråler RC, Twitter, Reddit etc. så virker det som flere og flere begynner å få øynene opp for Woodies vanskjøtsel av klubben. Der man tidligere muligens hadde begynt å murre om en ny managersparking allerede nå, tror jeg faktisk grupperingen begynner å helle mer over mot å gi Ed skyven. For det gir virkelig ingen mening å sparke OGS nå, midt i oppryddingsjobben og med en fjerdedel av sesongen unnagjort. Skjer det, så tror jeg helt ærlig man får se mishagsytringer mot Ed, mot eierne og det geitehelvetet de har stelt i stand de siste årene.

Et annet punkt her er hvilke aktuelle kandidater gidder å ta over et hot mess som United er pdd.? Ingen toppmanager med anstendighet for seg selv ønsker å ta i dette kaoset med ildtang uten å stille visse krav og få visse garantier fra ledelsen. Da er det mye enklere for eierne å beholde en "nikkedukke" som OGS.

Til tross for at klubben går så det griner rent økonomisk, så er det allerede varslet en markant nedgang fra fjorårets rekordinntekter ift. hva som er projisert denne sesongen. Man leser også at sponsorer ikke er interessert i å assosieres med klubben i den grad at man legger de samme enorme summene inn i potten heller. DEN merker Glazerne, og det rammer det eneste punktet med klubben de faktisk bryr seg genuint om - ingen kan påstå at de har en genuin forkjælighet for klubben, eller er spesielt fotballinteresserte for den saks skyld… Men de bryr seg om lommeboka. Går ting til shits økonomisk, så tar de grep - enten ved å selge seg ut, eller ved å ta interne grep. Dette er win-win i mine øyne, og presenterer to alternativ:

1) De selger seg ut, klubben er kvitt Glazers og man slipper å forholde seg til de jævla blodiglene de er.
2) De tar interne grep. Første bud da er å få på plass en ordentlig struktur, og betyr Woodie (og Solskjær?) ut og vi er kvitt den muligens største katastrofen klubben har ansatt på en mannsalder.

Mulig jeg dagdrømmer en del med disse tankene. Uansett, inntil videre må vi ta til takke med et kaos uten sidestykke i dagens toppfotball, og minne oss om Aristoteles' famøse utsagn.

Patience is bitter, but its fruits are sweet.

(Innlegget ble redigert 13.10.19 01:56)

Dux1
Dux1Innlegg: 33805
13.10.19 11:13
CryniX: Og når man tråler RC, Twitter, Reddit etc. så virker det som flere og flere begynner å få øynene opp for Woodies vanskjøtsel av klubben. Der man tidligere muligens hadde begynt å murre om en ny managersparking allerede nå, tror jeg faktisk grupperingen begynner å helle mer over mot å gi Ed skyven.

Da får jeg bare si velkommen etter til de som endelig har fått opp øynene. 

Synes pressen - som en haug av (enkle) supportere - har hatt altfor mye fokus på manageren og hans prestasjoner. Forhåpentligvis er dette i ferd med å snu, og fokuset kan rettes mot ledelsen. 

Et skremmende eksempel på hvorfor denne klubben er helt ute og kjøre kan vi lese i en fersk artikkel hos seriøse The Athletic. Her forteller de at Mourinho aldri ønsket å kjøpe Fred, men følte seg presset til det da han fryktet at han ikke ville få kjøpe noen andre. Mao så la Woodward & co klare føringer på - ikke bare kjøp og salg - men hvilke spillere manageren kunne hente. 

Skandaløst! 

Jeg håper virkelig at den nådeløse tabloidpressen i England kjører knallhardt på Woodward og hans medhjelpere framover. Det vil ikke bli klar bedring før denne personen pakker sakene og flytter ut av den sportslige ledelsen. 

(Innlegget ble redigert 13.10.19 11:13)

Lezah
LezahInnlegg: 64154
13.10.19 11:31

EW har noen over seg også. Jeg stoler fint lite på dem også. 

Lezah
LezahInnlegg: 64154
13.10.19 11:31

EW har noen over seg også. Jeg stoler fint lite på dem også. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13001
13.10.19 11:37
Dux1: fersk artikkel hos seriøse The Athletic.

Nei.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13001
13.10.19 13:30

Artikkelen i The Athletic er ikke all verdens å skryte over, de har bestemt seg for en vinkling og kjører hardt på med den. Til gjengjeld er det jo, dessverre, ikke akkurat noe nytt at rasjonaliteten har forsvunnet til skogs og flertallet ikke stiller kritiske spørsmål når de leser artikler som bekrefter det de allerede tenker. Kognitiv bias, og alt det der. 

 

Problemene stikker selvsagt dypere enn Woodward. Vi har, siden Fergie pensjonerte seg, brukt nærmere £850mill på transfer fees, kombinert med at lønnsutgiftene har gått kraftig opp. Summene, lønnsutgiftene og overgangssummene, er hinsides all fornuft når man ser på troppen man sitter igjen med 6 år senere. 

 

Da må man heller se på hva man gjorde, evt ikke gjorde, de siste 10 årene av Fergies periode som manager, hva som gjorde at man gikk fra å være en foregangsklubb til å bli en pensjonist som kjører rundt og rundt i rundkjøringen uten å helt vite hvilken vei som er til bingoen. 

 

Etter min mening er det ingen logikk i at man bruker såpass ekstreme summer, både i form av overgangssummer og lønnsutgifter, hvis man ikke har visjoner om at det skal føre til at United skal kunne konkurrere på det høyeste nivået. Problemet er ikke at man ikke viste interesse når Aguero forlot Atletico, eller at man endte opp med Depay kontra Firminio, at vi brukte tilsvarende sum på Mkhi som det Liverpool fikk Mane for. For all del, vi hadde definitivt hatt bedre forutsetninger for å prestere bedre kortsiktig, men helheten handler uheldigvis ikke om enkeltspillere vi gikk glipp av.

 

Etterpåklokskap er finfint, det var ikke mange som hyllet transfer komiteen til Liverpool i 2015, og/eller Edwards for den saks skyld. Det var ikke mange, om enn noen, som argumenterte for at det var behov for endringer i organisasjonen mens Fergie var manager, og at det var viktig å flytte makt fra manageren og over til noen andre internt i klubben. Tvert imot harsellerte vel de fleste med klubber som ikke lot manageren bestemme det meste, Valdano vs Mourinho i Madrid anyone ?  Vi kjørte på videre med strategien som ga suksess under Ferguson, manageren har i hovedsak all makt, mens det egentlig var behov for å innse at moderne fotball sannsynligvis er blitt for stort for at en slik strategi skal fungere i en toppklubb. 

 

Spørsmålet da blir jo hva klubben gjør videre, hvilke endringer er man villige til å implementere. Rent umiddelbart så vet jeg ikke helt om jeg kjøper teorien om at Woodwards ikke vil gi fra seg makt og at det er derfor man ikke har endret noe. Hva slags makt er det egentlig man ser for seg at han mister, han styrer jo i praksis fortsatt sjappa, det er jo under han igjen at det vil være en omfordeling av ansvarsområder. 

 

Jeg håper jo bare at det at man bruker tid på dette er fordi man har innsett at det er behov for vesentlige endringer i hvordan klubben opererer, og at det signaliserer at man tar dette alvorlig fremfor å bare hoppe på en løsning.

(Innlegget ble redigert 13.10.19 13:32)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
13.10.19 15:35

Hjelper ingenting om media kjører på med kritikk av Woodward. Det er hvor mye klubben tjener som er viktig for Glazers.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
13.10.19 15:36

Hjelper ingenting om media kjører på med kritikk av Woodward. Det er hvor mye klubben tjener som er viktig for Glazers.

Denat
DenatInnlegg: 3555
13.10.19 17:32

Noen som har en link til vinneren av månedens mål for September i Manchester United? 

Lezah
LezahInnlegg: 64154
13.10.19 17:36

Noen har oppdaget twitter, ja.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47496
13.10.19 17:38
Denat: Noen som har en link til vinneren av månedens mål for September i Manchester United?

Den spøken tar feil, hadde lyst til å ta den selv, men sjekket det ut. McTominay scoret mot Arsenal, mens Rashford scoret mot Leicester.

(Innlegget ble redigert 13.10.19 17:38)

Denat
DenatInnlegg: 3555
13.10.19 17:50
Knaxern: feil

Mente selvsagt topp 3 da;) 

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
13.10.19 18:42
Denat: Noen som har en link til vinneren av månedens mål for September i Manchester United?

(Innlegget ble redigert 13.10.19 18:44)

Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 20342
13.10.19 20:00

.

(Innlegget ble redigert 13.10.19 20:01)

Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 20342
13.10.19 20:00

.

(Innlegget ble redigert 13.10.19 20:01)

Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 20342
13.10.19 20:00

Mente topp 3 ja.


Snakk om å ta i bruk de store årene man nok en gang har begått massiv selvutdriting.

Denat
DenatInnlegg: 3555
13.10.19 20:10
Retnuh_Flim: Mente

Trodde ironien i mitt forrige innlegh var åpenbar, med blunkefjes og det hele, men burde naturligvis skjønt at ikke alle tok den.


Det var rett og slett såpass mange som meldte det samme, at jeg tok det for god fisk. Og så stemte det ikke. Skikkelig massiv selvutdriting, og jeg legger meg paddeflat. 

Reddington1
Reddington1Innlegg: 1142
13.10.19 20:17
Denat: Trodde ironien i mitt forrige innlegh var åpenbar, med blunkefjes og det hele, men burde naturligvis skjønt at ikke alle tok den

Du spyr ut for mye møl i denne tråden til at det skal være åpenbart hva som er ment ironisk og ikke. 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19944
13.10.19 20:51
Lezah: EW har noen over seg også. Jeg stoler fint lite på dem også.

De har frigjort en absurd mengde med penger fra klubben til flere middelmådigheter, dog også svært gode spillere som manager ikke har hatt noen plan rundt hvordan skal passe inn i systemet sitt.

At Woody har fått styre den sportslige delen i 6 år er på deres kappe..

Kanskje de har fått en vekker med at en mer uerfaren og begrenset manager heller ikke kan trylle, og nå innser at større endringer må til (Som Crynix var inne på)

glycinello
glycinelloInnlegg: 6198
13.10.19 21:00

Vips, så var Dan James også ute mot Liverpool...

Pffft... Dramaqueen.

(Innlegget ble redigert 13.10.19 21:02)

Lezah
LezahInnlegg: 64154
13.10.19 21:01

James fått seg en skikkelig smell de ikke tør visse reprise av. Båre og medisinsk mannskap.

Sykt at det der gikk bra.

(Innlegget ble redigert 13.10.19 21:02)

Lezah
LezahInnlegg: 64154
13.10.19 21:02

En vekker etter seks år hadde vært fint ja.

missChance
missChanceInnlegg: 55175
13.10.19 21:10
Lezah: James fått seg en skikkelig smell de ikke tør visse reprise av. Båre og medisinsk mannskap. Sykt at det der gikk bra.

Men går det bra? Jeg ser ikke kampen selv, men sier at man på Twitter sier at han var "out cold". I så fall skulle han ikke få lov til å spille videre.

Klikk for å gå tilbake til toppen