Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19739
14.10.19 22:15

Nei, det glemte jeg ikke.


Og utfallet påvirker naturligvis ikke om valget var bra eller ikke. Men ja, valget var bedre enn alternative muligheter. 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11073
14.10.19 22:17
John||Locke: Flere bruninger scorer til og med!

Jeg foretrekker dette fremfor voksne menn som sitter og garderoben og synes synd på seg selv.

(Nå er det selvsagt ikke gitt at alle kamper ender så "rettferdig" som denne, men det å gjøre seg til offer er en uting. Mennesker kan være sterke. Folk må slutte å gjøre seg selv og andre svake. Sticks and stones.)


-Pat

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 16529
14.10.19 22:23

I denne rase\rasismedebatten som iallefall i mitt hode er svake menneskers forsøk på mobbing for å hevde seg selv til å føle seg litt bedre i sin ynkelighet så spør jeg meg selv bestandig-


Lærte menneskeheten ingenting av Johnny Cash sin låt A boy name Sue. Be strong og gi faen i idiotene.

missChance
missChanceInnlegg: 53829
14.10.19 22:24
John||Locke: Jeg forstår at dette kan være en umulig oppgave, men prøv å se det fra den andre siden. Du er mann, du er forbanna, du vurderer menneskers verdi ut ifra melaninnivået i huden, du er del av en kultur og du føler et samhold.  Du har skreket ut rasisme, sammen med gjengen din, ved flere anledninger. Du har til og med fått oppmerksomhet noen ganger. Laget ditt ligger under 3-0 før pause, og til alt overmål har to brune spillere mål og assist. Krise. Du skriker litt ekstra, og igjen får du oppmerksomhet. Hva velger du som destruktiv rasist? I) Det engelske laget går av banen, for å ta et "oppgjør" med rasismen. Saken blir gigantisk og du kan legge deg vel vitende om at du bidro til å lage en skandale og hadde en så sterk injurierende kraft at det påvirket psyken til angivelig voksne menn. II) Kampen fullføres og et pinlig tap gjøres enda pinligere. Flere bruninger scorer til og med!

Eller de legger seg i visshet om at de har skadet laget sitt, som ikke får ha tilskuere i x antall kamper. Etterhvert mister de kanskje muligheten til å få spille i disse turneringene. Forbundet vil reagere, andre som ønsker å se landskampene vil kanskje til og med reagere.

 

Man har prøvd å overse rasistene, det har ikke forandret noe som helst, snarere tvert imot. Nå ønsker UEFA å prøve en annen taktikk. 

 

Å surve over at de som blir utsatt for rasisme ønsker å ta en standpunkt mot og gjøre det til en svakhet og selvmedlidenhet, hjelper i hvert fall ikke. 

(Innlegget ble redigert 14.10.19 22:26)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11073
14.10.19 22:26
FrannyLee: Lærte menneskeheten ingenting av Johnny Cash sin låt A boy name Sue. Be strong og gi faen i idiotene.

Millennialutgaven av Sue går på NAV pga. depresjon og navnetraumer.


-Pat

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 8870
14.10.19 22:26
TheBelfastBoy: Men ja, valget var bedre enn alternative muligheter.

Kanskje når man vet at det er Rash som er i situasjonen. Vet ikke om han har det andre i seg.

Selv ville jeg funnet alle de 3 i boks med begge fötter og fra alle vinkler ;)

(Innlegget ble redigert 14.10.19 22:26)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11073
14.10.19 22:36
missChance: Eller de legger seg i visshet om at de har skadet laget sitt, som ikke får ha tilskuere i x antall kamper. Etterhvert mister de kanskje muligheten til å få spille i disse turneringene. Forbundet vil reagere, andre som ønsker å se landskampene vil kanskje til og med reagere.   Man har prøvd å overse rasistene, det har ikke forandret noe som helst, snarere tvert imot. Nå ønsker UEFA å prøve en annen taktikk.    Å surve over at de som blir utsatt for rasisme ønsker å ta en standpunkt mot og gjøre det til en svakhet og selvmedlidenhet, hjelper i hvert fall ikke.

Jeg ventet på et svar av denne typen, og det gir dessverre ingen mening.

"Eller de legger seg i visshet om at de har skadet laget sitt, som ikke får ha tilskuere i x antall kamper."

- Hvorfor skal ikke handlingene til rasistene få samme konsekvenser, selv om det engelske laget ikke gikk av banen? Måtte det engelske laget gå av banen for at disse kan straffes (hvis man har bevis)?

"Etterhvert mister de kanskje muligheten til å få spille i disse turneringene. Forbundet vil reagere, andre som ønsker å se landskampene vil kanskje til og med reagere."

- Må et lag gå av banen for at man kan straffe på den måten du antyder? Er ikke handlingene akkurat de samme?

"Man har prøvd å overse rasistene, det har ikke forandret noe som helst, snarere tvert imot. Nå ønsker UEFA å prøve en annen taktikk."

- Man har da straffet rasisme i lang, lang tid. Hvem overser det? Problemet er snarere at man IKKE har oversett det.

Du må gjerne mene at man har straffet for mildt, men ikke lyv og si at man har oversett det. Jeg følger deg for øvrig langt på veien i at sanksjonene til nå har vært meningsløse, hvis man skal ha sanksjoner. Bøter til forbundet biter ikke på rasister!

"Å surve over at de som blir utsatt for rasisme ønsker å ta en standpunkt mot og gjøre det til en svakhet og selvmedlidenhet, hjelper i hvert fall ikke."

- Tjo... Jeg tror det hjelper, jeg! I dagens samfunn er "offer" noe av det hotteste man kan være. Vi trenger flere stemmer som sier at man ikke trenger å være et offer hvis man ikke vil. Man kan heller være en regjerende ligamester som står med tre målpoeng i en kamp hvor man har blitt hetset. Så kult!


Det har liksom blitt en akseptert greie at man ikke skal "mate troll". Det vet man fungerer mot sin hensikt. Men når det gjelder rasisme, tror tydeligvis noen at ekstra oppmerksomhet til de sinte guttene, får bukt med problemet. Hvorfor det? Tar følelsene overhånd fordi rasisme oppleves som så forferdelig? Er rasjonaltieten kastet på sjøen?

Tror du vi får bukt med Pogba6-problemet om vi medgir at vi nå er så krenket av oppførselen hans, at vi velger å streike på torsdag? FOR en seier det vil være for trollet.


-Pat

missChance
missChanceInnlegg: 53829
14.10.19 22:54

Nå gikk ikke det engelske laget av banen. For UEFA la en plan for denne kampen i visshet om hva man risikerte. 

 

Dermed ble det ikke liggende på laget, men dommeren. Noe som kanskje, muligens, tyder på at UEFA vil ta tak i dette, disse folkene som vel ikke er fotballfans, men rasister/nazister/fascister som bruker arenaen for å spre sitt budskap. 

 

Og jo, man har "oversett" rasismen. Det har vært meningsløst fordi det ikke har vært ment å faktisk gjøre noe annet enn helt symbolsk, for syns skyld. Direkte rasisme mot enkeltspillere har også blitt oversett etter klage fra spilleren. 

 

 

 

Og nei, det hjelper ikke å legge skylden på dem som blir utsatt for rasisme for at de vil sette en stopper for det. Du kan gjerne være en stemme for at man "ikke trenger å være et offer hvis man ikke vil", men da får du jaggu godta at andre stemmer sier at dette blir for dumt i 2019, og vi vil ikke ha det slik - uten å stemple dem som svake og selvmedlidende og bla, bla, bla. Det blir for tåpelig å late som om de gjør seg til offer for å være kule. 

 

Rasister er ikke troll. Det er organisert hat, med et mål om å holde folkegrupper atskilt. Det er ganske naivt å tro at de slutter hvis ingen sier dem imot - det gir dem bare større rekrutteringsgrunnlag. De har atskillig større skadepotensial, direkte og fysisk. Hvis man lar dem trakassere fritt, oppmuntrer det til videre trakassering - fordi det lar dem oppnå målet sitt. Som for eksempel i  Bulgaria (tvers overfor stadion) med plakater med 'Takk for at du ikke blander [raser]' (eller noe lignende). 

Du kan gjerne late som om du kan sammenligne Pogba6 og trolling med skinheads og andre organiserte grupper som også er villige til å bruke vold, men det gjør det ikke mer reelt. 

 

Er det virkelig noen som tror man får bukt med rasismen ved å late som om den ikke eksisterer? 

(Innlegget ble redigert 14.10.19 22:55)

jback
jbackInnlegg: 18121
14.10.19 23:02

Rashford med nok en god kamp for England. Er ganske åpenbart at han er bedre som kant enn som spiss pdd.

Problemet er at vi knapt har alternativer på topp.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11073
14.10.19 23:05
missChance: Er det virkelig noen som tror man får bukt med rasismen ved å late som om den ikke eksisterer?

Er det virkelig noen som er så forbanna uvitende om menneskers sinn og historie at man tror man får bukt med rasismen i det hele tatt? Dette er like fuckings virkelighetsfjernt som når man sier man skal fjerne mobbing. Er det rart diskusjonen blir skrudd når noen lever i en ren fantasiverden?

Du har for øvrig ikke svart på mange av spørsmålene mine. Hva kaller du egentlig en sånn debatteknikk? Du er ikke sen med kritisere meg og andre for dårlig debattskikk - åpner du for selvkritikk? Åpner du for selvkritikk for å legge ord i munnen min?

La meg gjøre det jævlig enkelt for deg:

I) Mener du lagene burde gått av banen eller ikke? Jeg er frista til å be om et ja- eller nei-svar her, men du må gjerne utbrodere litt hvis du ikke klarer å svare klart på det.

II) Hva tror du rasistene hadde foretrukket på stillingen 3-0, og på siste plass i gruppa?


-Pat

(Innlegget ble redigert 14.10.19 23:07)

missChance
missChanceInnlegg: 53829
14.10.19 23:16
John||Locke: La meg gjøre det jævlig enkelt for deg: I) Mener du lagene burde gått av banen eller ikke? Jeg er frista til å be om et ja- eller nei-svar her, men du må gjerne utbrodere litt hvis du ikke klarer å svare klart på det. II) Hva tror du rasistene hadde foretrukket på stillingen 3-0, og på siste plass i gruppa?

Here we go again ...


Du klarer virkelig ikke å la være. Jeg anså en del av det for retoriske spørsmål som du ikke ventet svar på.


1. Hvis dommeren hadde sendt dem i garderoben, hadde de vel ikke hatt noe valg? Jeg tror ikke det ville ha vært rett av England å gjøre det alene og uten dommerens og UEFAs støtte. Men jeg klarer allikevel å tenke at det går an å være i tvil eller uenig uten å måtte kalle den andre parten tapere, svake og gudene vet hva. Men under denne kampen ville det ha vært dommerens avgjørelse. Det var ifølge Rob Harris satt opp en protokoll for hvordan dommeren skulle håndtere dette. 


2. Rasistene gir blaffen i resultatet. De vil bare spre budskapet sitt. Hvorfor hjelpe dem? Fjern dem fra situasjonen, eller fjern situasjonen fra dem. 


RVP20
RVP20Innlegg: 4839
14.10.19 23:43

Martial er vel muligens klar igjen til helga?

missChance
missChanceInnlegg: 53829
14.10.19 23:45
RVP20: Martial er vel muligens klar igjen til helga?

Skulle begynne å trene med laget denne uka, leste jeg. Men han har jo da ikke kamptrening.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11073
15.10.19 00:06
missChance: 1. Hvis dommeren hadde sendt dem i garderoben, hadde de vel ikke hatt noe valg? Jeg tror ikke det ville ha vært rett av England å gjøre det alene og uten dommerens og UEFAs støtte. Men jeg klarer allikevel å tenke at det går an å være i tvil eller uenig uten å måtte kalle den andre parten tapere, svake og gudene vet hva. Men under denne kampen ville det ha vært dommerens avgjørelse. Det var ifølge Rob Harris satt opp en protokoll for hvordan dommeren skulle håndtere dette.

La meg omformulere spørsmålet, for det du svarer på, er ikke det jeg lurte på. Jeg skrev:

"Mener du lagene burde gått av banen eller ikke?"

Jeg trodde det var åpenbart at jeg siktet til at dommeren hadde tatt denne avgjørelsen, da jeg skrev lagene, ettersom Bulgaria aldri har truet med dette, men det kunne tydeligvis misforstås.

Mener du dommeren burde avbrutt kampen?

"2. Rasistene gir blaffen i resultatet. De vil bare spre budskapet sitt. Hvorfor hjelpe dem? Fjern dem fra situasjonen, eller fjern situasjonen fra dem."

- Jeg tror dette er unyansert og simplistisk.  Jeg tror også det er med å bygge opp en gruppe tapere unødvendig. Dette er ingen grand plan og bevisst strategi. Dette er fotballsupportere med drittkultur og idiotholdninger. Selvsagt bryr de seg om resultatet. Dette hadde ikke skjedd på 2-0.


(Trekk pusten, jeg skal bli helt seriøs noen sekunder.)

Jeg vedgår at jeg ikke alltid diskuterer på en måte som er det beste for klimaet og at jeg ikke gjør det jeg kan for å spille motparten god. La meg derfor genuint prøve å uttrykke noen tanker rundt meg, deg og denne debatten.

Jeg opplever at du ikke er villig til å ta debatten og diskutere på grunnlag av rasjonalitet og logikk. Jeg opplever at du har en følelsesmessig tilnærming til det hele. Jeg tipper også at vi har ganske forskjellige personlighetstyper, som gjør at vi i mange debatter vil ha forskjellige innfallsvinkler og fokusområder. Merk at alt jeg har skrevet i dette avsnittet, og det jeg skriver i avsnittene under, er hvordan jeg oppfatter det, ikke hvordan det faktisk er.

Jeg blir "frustrert" av at du ikke svarer på konkrete spørsmål og sier ifra om det på en ufin måte. Jeg stiller deg så to, i mitt hode, klokkeklare spørsmål. Det første spørsmålet misforstod du/jeg forklarte dårlig - fair enough. Men her kommer poenget: Du svarer ikke på det andre spørsmålet heller.

Vi er altså i en situasjon hvor du møter kritikk for at du ikke svarer på spørsmål, og jeg forsøker å få debatten opp av gjørma, ved å se om vi kan finne noe vi faktisk er enige om. Dette gjør jeg ved å stille to konkrete spørsmål som skal gi to sentrale avklaringer. Helt oppriktig, jeg trodde du kom til å svare på begge spørsmålene, og konklusjonene kom til å bli at vi egentlig var enige i det meste. Men hva skjer? Du svarer ikke på noen av dem...

For hva er en seier i en debatt? En seier i en debatt er ikke å nekte å svare på et spørsmål som forringer eget ståsted. En seier i en debatt er å se et godt argument og anerkjenne det, tenker jeg.

Når jeg (igjen, dette er mine høyst subjektive opplevelser) ser at du igjen nekter (igjen, min subjektive oppelvelse) plent å svare på et konkret og ekstremt sentralt spørsmål, gjør det at jeg ser på deg som uredelig. Når du, på rent politikervis, unnlater å svare på et enkelt og konkret spørsmål, blir du i mine øyne en aktør i debatten uten edle motiver. Når jeg, med min personlighet, først har satt deg i denne (ufortjente?) båsen, så kan det fort bære galt avsted. Hvis du for meg har blitt en uredelig person som ikke kommer i good faith og som legger ord i munnen på andre, så behandler jeg deg fort som nettopp dette. Og da er dansen i gang!

For meg handler hele denne debatten om å ha et bevisst forhold til hva man ønsker å oppnå. Jeg er svært lite interessert i hva som føles riktig, da det å tenke med følelsene, er en uting. (Igjen, dette er slik jeg oppfatter det, du vil selvsagt ikke beskrive det å la følelser påvirke beslutninger, som å "tenke med følelsene".) Hvis man da ikke er interessert i å se dette fra "rasistenes" perspektiv, for å kunne diskutere hva slags sanksjoner som er effektive og ikke, men heller er opptatt av å "gjøre noe" fordi det "føles bra", så er vi på to vidt forskjellige planeter og sjansen for en ikke-ubrukelig debatt er fraværende. 

Fra mitt ståsted ser det ut som du er uvillig til å diskutere dette perspektivet, som i mitt hode, er det mest sentrale. Jeg baserer det blant annet på at du heller ikke svarer på spørsmålet nedenfor:

Hva tror du rasistene hadde foretrukket på stillingen 3-0, og på siste plass i gruppa?

Man skulle tro at det var mulig å si noe om hva man trodde her? Med en gang jeg ser at man ikke svarer på dette spørsmålet, leser jeg det som dyp uredelighet og onde motiver. Men du "svarer" jo:

"Rasistene gir blaffen i resultatet. De vil bare spre budskapet sitt. Hvorfor hjelpe dem? Fjern dem fra situasjonen, eller fjern situasjonen fra dem."

- Men du svarer jo åpenbart ikke på det jeg spør om. Og jeg kan ikke fri meg fra å tenke at du nekter å svare på dette, fordi du vet at svaret er at rasistene selvsagt vil lage en størst mulig skandale og hadde ELSKET å se en avbrutt kamp. Sånn apropos å få ut budskapet sitt.

Så her sitter jeg, etterlatt med et inntrykk, som kan være skrudd og helt feil, om at du oppfører deg uredelig i denne debatten, og at du ikke har integritet nok til å svare ærlig, fordi du skjønner at et ærlig svar rokker ved noe du "følte" tidligere i debatten. 

Nå har jeg vært mer åpen enn noen gang om mitt mørke sinn, og jeg håper ikke du misforstår meg helt og ser på dette som en snedig måte å snike inn personkarakteristikker på. Mine spekulasjoner kan være 100% feil, men det er 100% sant at dette er måten jeg leste deg på i denne debatten. Samtidig har jeg lest såpass mange tusen innlegg av deg, at jeg vet at det er verdt å bruke tid på deg. Du har bygget opp en god standig hos undertegnede over mange.

Det som skjer i denne diskusjonen er et mikrokosmos for hvordan mye debatt i dagens samfunn er. Nå prøvde jeg, etter beste evne, å forklare hvordan det oppfattes fra mitt subjektive ståsted. Samtidig vil jeg legge meg i selen for at vi to (baby steps!) skal ha en fruktbar debatt fremover. Jeg vedgår at jeg ofte kommer med den første sleivkommentaren og jeg lover bot og bedring.

PS: Jeg ønsker å understreke at selv om jeg skriver om "følelser" og at folk er "emosjonelle" i debatter, så har ingenting av det med ditt kjønn å gjøre. Selv om jeg verken har nevnt kjønn eller antydet at noe av dette handler om kjønn, hadde det vært typisk, og i god VGD-ånd, om nettopp mannssjåvinistiske anklager ble slengt min vei. Og så fort jeg hadde lest at noen la ord i munnen min, hadde jeg med en gang tenkt "bad faith actor", og tvers gjennom uredelig og irrasjonelt menneske. Dernest hadde jeg behandlet vedkommende som akkurat det jeg hadde tolket vedkommende til å være. :-)


-Pat

(Innlegget ble redigert 15.10.19 00:13)

Dux1
Dux1Innlegg: 33453
15.10.19 08:39
Samey_FU: Merkevaren Manchester United FC er så inni helvete sterkt, så kan du jo tenke deg hvordan de araberne hadde sleiket seg rundt munnen om klubben skulle blitt tilgjengelig for salg. Glazers bryr seg mer om markedsføring, apper og utvidelse av fanbase enn sportslig suksess. Uansett hvor drit United gjør det, vil de fortsatt bli vist på tv, de vil fortsatt skrevet om i avisene, de vil definitivt bli snakket om i sosiale medier, og de vil fortsatt bringe inn de store sponsoravtalene.

Dette betyr ikke at Glazers takker nei til potensielt å tjene opp mot 1 mrd kr og mer hver sesong. Spesielt når alt som kreves er en stusselig 4. plass. Noe en klubb av Uniteds størrelse burde klare i blinde.

SÅ rike er ikke Glazers...

En ting er salgsverdien du hele tiden snakker om. En annen er hva Glazers tjener av penger hvert år på klubben. De ønsker selvsagt mest mulig avkastning mens de eier klubben også. 

(Innlegget ble redigert 15.10.19 08:39)

CryniX
CryniXInnlegg: 12678
15.10.19 09:02
Dux1: Dette betyr ikke at Glazers takker nei til potensielt å tjene opp mot 1 mrd kr og mer hver sesong. Spesielt når alt som kreves er en stusselig 4. plass. Noe en klubb av Uniteds størrelse burde klare i blinde.

Hvor stort tenker du investeringsbehovet for å sikre "fast" plass topp fire er - mer eller mindre enn 1 mrd årlig?

Dux1
Dux1Innlegg: 33453
15.10.19 09:19
CryniX: Hvor stort tenker du investeringsbehovet for å sikre "fast" plass topp fire er - mer eller mindre enn 1 mrd årlig?

Et umulig spørsmål. Hva kostet hele mannskapet til Leicester som vant PL? Hvor mye investerte Liverpool i sommer for å være der de er nå?

Har du et bærekraftig lag og en sportslig ledelse som består av annet en idioter, så trenger du ikke investere milliarder hvert år. 

(Innlegget ble redigert 15.10.19 09:19)

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 1567
15.10.19 09:48
Dux1: Hvor mye investerte Liverpool i sommer for å være der de er nå?

1.90 mil £. mil ble brukt i sommer, så ikke særlig mye. 

Expenditure: 1.90£. mil

Income: 41,60£. mil

https://www.transfermarkt.com/fc-liverpool/transfers/verein/31

(Innlegget ble redigert 15.10.19 09:48)

CryniX
CryniXInnlegg: 12678
15.10.19 10:19
Dux1: Et umulig spørsmål. Hva kostet hele mannskapet til Leicester som vant PL? Hvor mye investerte Liverpool i sommer for å være der de er nå? Har du et bærekraftig lag og en sportslig ledelse som består av annet en idioter, så trenger du ikke investere milliarder hvert år.

Leicesters gull var en fluke og er ikke særlig sammenlignbart med vår situasjon. Liverpool har arguably verdens dyktigste manager og et styre som har jobbet systematisk og målrettet mot sunn sportslig drift og fått betalt for det.

Vi har verken et bærekraftig (les, konkurransedyktig) lag eller en sportslig ledelse med særlig kompetanse, derav spørsmålet mitt. Jeg tror vi må investere mer enn 1mrd årlig for å hevde oss, med mindre man gjør andre grep, for å være bankers topp 4. Og da kommer kost/nytte-spørsmålet for Glazers.

Dux1
Dux1Innlegg: 33453
15.10.19 11:09
CryniX: Vi har verken et bærekraftig (les, konkurransedyktig) lag eller en sportslig ledelse med særlig kompetanse, derav spørsmålet mitt. Jeg tror vi må investere mer enn 1mrd årlig for å hevde oss, med mindre man gjør andre grep, for å være bankers topp 4. Og da kommer kost/nytte-spørsmålet for Glazers.

Jeg viste til Leicester og Liverpool for å påpeke hvor umulig det er å svare konkret på spm ditt. Det er enormt med faktorer som skal klaffe. 

Nå har det også vært brukt enorme summer på dette laget over mange år. Hvorfor gjøre noe slikt hvis Glazers - som du impliserer - ikke har ambisjoner? 

Å nå topp 4/CL-spill handler ikke bare om kostnadene for å komme dit, men også om attraktivitet overfor toppspillere, sponsorer og ikke minst fanbasen over hele verden. Suksess genererer interesse, som igjen genererer penger. 

Har man et dyktig lederskap trenger man ikke bruke milliarder hver sesong. Pengene som er brukt på laget de siste 6 årene har vært bortimot bortkastet. Inkompetente folk kan koste klubben langt mer enn investeringene for å nå topp 4....

(Innlegget ble redigert 15.10.19 11:09)

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
15.10.19 11:29
Dux1: Dette betyr ikke at Glazers takker nei til potensielt å tjene opp mot 1 mrd kr og mer hver sesong.

Jeg hører du nevner tallet 1 milliard gang etter gang, men faktum er at Glazers ikke tar ut opp mot 1 milliard i utbytte hver sesong. Faktisk er utbytte på drøye 60-70 millioner pund fra de startet med å ta ut utbytte for 4-5 år siden. Dog har de tjent over 2 milliarder nok på aksjesalg i samme periode, og her snakker vi om 10% av klubben. 

Hvis United skulle hatt et helt sinnssykt år sportslig sett, noe som hadde gjenspeilet regnskapene, så tviler jeg på at Glazers hadde tatt ut 1 milliard i i utbytte. 

Glazers endgame er maksimere investeringeren de har, noe som ikke er synonymt med sportslig suksess og investeringer i troppen. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 8870
15.10.19 11:34
CryniX: Jeg tror vi må investere mer enn 1mrd årlig for å hevde oss, med mindre man gjør andre grep, for å være bankers topp 4.

Det er vanskelig å si, for jeg synes vi hele tiden skyter oss selv i foten med å belönne spillere som skulle värt sparket ut med nye godt betalte kontrakter.

Å bruke litt penger å mikse det opp med dette "avfallet" skaper verken en konkuransesituasjon eller bredde. Og vi havner i realiteten i samme spor som tidligere, der endene ikke er god. 

Men skal klubben ta opp kampen for å kjempe om de aller gjeveste prisene, så må man slutte å gi bort plasser i troppen til disse i tillegg bruke litt penger på spillere som kan bidra. Så må spillerne kunne få instrukser fra en manager de tror på og som löfter dem opp mentalt.

Vi kan få et lag for en mindre penge som kan kjempe om topp 4. Men da må man kutte ut å ta med folk som Mata, Lingard videre og heller satse på de bakom som har noe i seg. I tillegg til noen smarte billige investeringer utenfra i tillegg til en manager som har en vision.

 

(Innlegget ble redigert 15.10.19 11:41)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 8870
15.10.19 11:54

I den situasjonen vi er idag, så håper jeg at vi snarest for på plass en kvalifisert DoF. Det hadde värt fint om dette skjedde så fort som mulig, så man kan få plannert sommerens marked. 

En fyr som ikke har noen direkte connection med United, men som kommer utenifra og kan se ting med åpne öyne. En som ikke ser på spillere som en fan/supporter og kan ta det for hva det er, for å kunne ta tak i ting og som setter oppnådde resultater som viktigere enn fokus på seg selv.

Ville ikke lat OGS få bruke en krone i januarvinduet, annet til et lån for en backupspiss eller noe. (denne sesongen er over uansett, så unngå nedrykk er hovedmålet)

Så kunne man startet litt med blanke ark til sommeren, der man kan investere i troppen for å få til noe i fremtiden, sammen med en manager man tror på som skal med på den lengre reisen.

En DoF og manager som funker/tenker sammen og leverer varene ville värt drömmen.

(Innlegget ble redigert 15.10.19 12:02)

Dux1
Dux1Innlegg: 33453
15.10.19 12:26

Som jeg har påpekt nå i en liten evighet:

But Saha agrees with former team-mate and club legend Neville and claims any manager would currently find life difficult at Old Trafford.

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/louis-saha-backs-gary-neville-20583394

(Innlegget ble redigert 15.10.19 12:26)

Dux1
Dux1Innlegg: 33453
15.10.19 12:46
Samey_FU: Hvis United skulle hatt et helt sinnssykt år sportslig sett, noe som hadde gjenspeilet regnskapene, så tviler jeg på at Glazers hadde tatt ut 1 milliard i i utbytte.

Jeg sier heller ikke at de ville tatt alt i utbytte. Det er ganske så åpenbart at de ikke ville gjort. Men da kunne de forsvart å ta ut mye fra klubben og allikevel investert tungt i spillerstall og infrastruktur.  

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10422
15.10.19 12:52
Dux1: Men da kunne de forsvart å ta ut mye fra klubben og allikevel investert tungt i spillerstall og infrastruktur.

Tror du virkelig Glazers bryr seg? Klubben har en gigantisk gjeld og likevel tar de ut utbytte. OT har lenge trengt en oppussing og den sportslige driften av klubben siden 2013 har vært søppel. 

De kommer aldri til å føle at de må forsvare noe. De gjør som de vil, de er majoritetseiere. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33453
15.10.19 13:06
Samey_FU: Tror du virkelig Glazers bryr seg? Klubben har en gigantisk gjeld og likevel tar de ut utbytte. OT har lenge trengt en oppussing og den sportslige driften av klubben siden 2013 har vært søppel.

Vi har tidenes største lønnsutgifter. Vi har brukt enorme summer på spillerkjøp i denne perioden (bare City har brukt noe mer). Carrington er pusset opp for millioner. Vi har aldri hatt et større scouting-apparat enn nå. Vi har ansatt (og sparket) verdens beste trenere og betalt dem rekordlønninger.

Bryr Glazers seg? En del tyder på det. I hvert fall kunne de gjort langt mindre og følgelig brukt enda mer penger på seg selv. Eller?

Deres store byrde nå er en sportslig ansvarlig som er en regelrett fiasko. Får de ordnet opp i det, tror jeg vi får en klubb i langt bedre harmoni enn vi ser nå. 

(Innlegget ble redigert 15.10.19 13:06)

Dux1
Dux1Innlegg: 33453
15.10.19 13:48
Dux1: Kevin Glazer selger seg ut av United
Lezah
LezahInnlegg: 63671
15.10.19 18:34

Neste nr av United We Stand har jaggu et stort intervju med Ed. Spillerlogistikk og Glazers er blant temaene. Kan bli underholdende, på en måte.

Klikk for å gå tilbake til toppen