Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Eddie.x
Eddie.xInnlegg: 1220
21.10.19 00:04

Fantastisk kamp idag. Elsker viljen til samtlige spillere, det er guts, det er intensitet og stå på vilje gjennom hele kampen. Synd hvordan det endte, men det var mange som spådde langt verre resultat. Honnør til Solskjær som treffer meget bra taktisk og Liverpool var usedvanlige tamløse store deler av kampen. Burde kanskje ha kjørt et bytta på den sentrale midtbanen på slutten, de virker ganske utslitte og det ble mye spillerom for Pool i mellomleddet. Rashford med en meget bra kamp og idag var han en mann på banen og ikke gutt. Håper han fortsetter slik og beviser at han er den spilleren man håpet på han skulle bli. 

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17332
21.10.19 05:17
TheBelfastBoy: Ikke topp ti eller noe sånn, men sikkert rundt Benitez, Hodgson ol.

Hodgson i samme klasse som Benítez (og Mourinho)? En spenstig påstand.

(Innlegget ble redigert 21.10.19 05:17)

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 11338
21.10.19 06:47

Som Locke er inne på, er det lett å glemme at Rashford fortsatt bare er 21 år (fyller snart 22) og prestasjonene vil variere. Han leverer helt greit i et lag som sliter med å komme til gode sjanser. 


Jeg synes Rashford kommer mer til sin rett som venstre kant/bred spiss) i systemet som ble brukt i går enn en ren spydspiss i 4-2-3-1. Håper Solskjær fortsetter med 3-5-2 inntil vi har fått orden på midtbanen og et par offensive alternativer. 

Ribba
RibbaInnlegg: 36248
21.10.19 07:49
-Joachim-: Håper Solskjær fortsetter med 3-5-2 inntil vi har fått orden på midtbanen og et par offensive alternativer.

Måten han spilte mot Liverpool vil stort sett kun fungere mot Liverpool, City og kanskje ett og annet lag til. 

Men i de fleste andre kampene, så vil motstanderne la United styre kampen. Og da er man tilbake til de problemene de har slitt med lenge, evnen til å spille mot etablert forsvar.

Men United skal ha skryt, de turte å være aggressive i første omgang, og ga Liverpool store problemer. Nå var de nå riktignok heldige at de fikk det målet de fikk, for måten United spilte på var en nokså stor gambling i og med at det var gitt at United ikke kunne spille slik de spilte i 90 minutter. Dermed kunne de ha en langt mindre aggressiv tilnærming i andre omgang og håpe på at de greide å ri det inn.

Nå holdt det ikke for United sin del, og de var også helt sluttkjørt på slutten. Hadde målet til Liverpool kommet 5-10 minutter tidligere, så hadde nok sannsynligvis Liverpool greid å putte en til. For som sagt, United var tom for krefter og, med målet de fikk i mot, så var de sluttkjørt både fysisk og mentalt.

Det er et kjent fenomen at Liverpool har størst problemer mot motstandere som spiller med to spisser, som satser på overganger og er aggressive i presset. Det er en taktikk som er nesten skoleeksemplelet på måten å score mot Liverpool.

Dog er det en taktikk som koster ofte mer enn det smaker, ettersom det krever enorm innsats og det dermed ikke fungere i 90 minutter. Og du ender da opp med at Liverpool vil dominere i stort i andre deler av kampen, og gjerne mot slutten. Så får ikke disse lagene god nok uttelling i løpet av denne perioden de er aggressive, så vinner som regel Liverpool likevel. Og det er jo grunnen til at Liverpool lar lagene spille på denne måten, altså at Liverpool sjelden tar defensive grep for å demme opp for slike taktikker, men fortatt prøver med sitt eget spill.  

United var dog veldig nær med å lykkes, og skal ha kreditt for at de prøvde. Men som sagt, dette er en taktikk som dessverre for United sin del, ikke kan brukes mot veldig mange andre motstandere. Så det er bare å legge vekk den taktikktavla, og ta den fram igjen 19. januar. For det er ikke mange andre ganger den vil kunne brukes. 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 07:51)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
21.10.19 07:56

Spillerne skal visstnok være så mye bedre trent nå, men kollapser på slutten i kamp etter kamp. Aldri evnet noe sluttspurt under Solskjær. Under både Mourinho og Van Gaal snudde vi flere kamper og hadde ofte en voldsom sluttspurt.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18298
21.10.19 08:20

Ser veldig mange drar frem at Liverpool nærmest må ha en off-day mens United må fyre på alle sylinderne for at det skal være jevne kamper mellom disse rivalene nå til dags.

 

Men topplaga har jo off-days fordi motstanderlagas manager har den rette plana for å redusere topplagas sprengkraft så mye at de er omtrent even på banen og det er dette som er vanskelig og som det blir gitt alt for lite kreditt for.

 

Denne standardfrasen det er enkelt å bare legge seg bak og mure igjen eller bussparkering or what have you er det dummeste jeg hører. Å bare overgi spillet uten å ha ei veldig definert plan for hvordan stå imot og gjenomføre den til tjue i stil er selvsagt selvmord. Og da først å fremst å ha plan og gjenomføring i å i nitti minutter +  på å stenge de rette\farlige korridorer foran forsvaret.

 

Selve forsvarsjobben er ikke så veldig forskjellig  om en fører kamper eller blir kjørt i kamper. Men det foran er veldig forskjellig.

(Innlegget ble redigert 21.10.19 08:22)

Script
ScriptInnlegg: 4158
21.10.19 09:02

Solskjær kommer aldri til å lykkes, han er simpelthen ikke smart, men det motsatte.

Script
ScriptInnlegg: 4158
21.10.19 09:19

Solskjærs dumhet er ikke hans egen, men en funksjon av Sembs og Hareides, og videre av hele det norske fotballetablissementet, som er forgiftet av Drillos destruktive tenkning. De har ikke annet å fare med når det gjelder angrep, enn langpasningen og kontraangrepet.

Script
ScriptInnlegg: 4158
21.10.19 09:23

Når det gjelder fotball, er Horneland skrekkelig, han ser på den som en avart av rugby. Vi må få fjernet alle de hjelpeløst toskete trenerne fra norsk fotball. Akkurat som turn og kunstløp er fotball en hovedsaklig teknisk idrett som er skjønnhetsdrevet.

(Innlegget ble redigert 21.10.19 09:29)

Lezah
LezahInnlegg: 64433
21.10.19 09:36

MEN skriver om at vi kan fortsette med 3 stoppere. Mot gode lag kan det være innafor, og ikke minst åpner det for enda mer spilletid for Tuanzebe. Men backene våre er ikke så ekstremt gode offensivt at jeg syns det er verdt en varig formasjonsendring. Vil ha mer utbytte av en sterkere midtbane og en angriper til som kan sprite opp litt.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66588
21.10.19 09:47

--- Keane er forbanna på spillere som kysser og klemmer før kamp.


https://www.dagbladet.no/sport/raser-mot-spillerne---jeg-vemmes/71729150


Har han et poeng eller har bare verden gått videre siden han og Keown holdt på?

Dux1
Dux1Innlegg: 34023
21.10.19 09:49
Lezah: MEN skriver om at vi kan fortsette med 3 stoppere. Mot gode lag kan det være innafor, og ikke minst åpner det for enda mer spilletid for Tuanzebe. Men backene våre er ikke så ekstremt gode offensivt at jeg syns det er verdt en varig formasjonsendring. Vil ha mer utbytte av en sterkere midtbane og en angriper til som kan sprite opp litt.

Både Young og Shaw er gode som vingbacker. Litt verre med Wan-Bissaka, men det tror jeg kommer seg med mer erfaring.


Tipper derimot at OGS dropper 352/343-formasjonen allerede mot Partizan. 

Lezah
LezahInnlegg: 64433
21.10.19 09:51
mcdermott: Har han et poeng eller har bare verden gått videre siden han og Keown holdt på?

Mellomting, om ikke annet. Når du iblant ser spillere le og tulle med motstandere etter et tap, så er det provoserende for supportere som faktisk bryr seg. Det er jo ikke slik at folk burde slå hverandre ned straks kampen starter, men ikke vær bestis med spillerne til erkerivalen mens du er på banen.


Syns eg att i mi bok.

Lezah
LezahInnlegg: 64433
21.10.19 09:56
Dux1: Både Young og Shaw er gode som vingbacker. Litt verre med Wan-Bissaka, men det tror jeg kommer seg med mer erfaring.

Nja, i teorien. Shaw er ok offensivt, de 40-50 prosentene av kampene han spiller 100% fit. Young er til tross for å være gammel ving tidvis spinnvilt dårlig når han skal slå innlegg men kan glimte til. AWB må ta steg her, men har litt troa. Dalot kan gjøre en god jobb i en slik formasjon også.

 

Alt i alt ikke sånn overvettes bra rigge for vingbackspill per dags dato syns jeg. ikke krise heller.

 

 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 09:57)

CryniX
CryniXInnlegg: 13001
21.10.19 10:22
TheBelfastBoy: €100 mill på stoppere.
€200 mill på sentrale midtbanespillere.
€100 mill på spisser, samt astronomiske summer i sign-on og lønn til Zlatan og Sanchez.
Kan man virkelig mene at man ikke ga Mourinho backing?!

Kan for så vidt legge til at han snittet €70m i netto-utlegg på siden 5 vinduer, OGS ligger på ca €40m.

Enhver som mener Mou ikke ble backet men at OGS har fått tilstrekkelig med midler (og bør sparkes allerede) ignorerer virkeligheten og/eller har en agenda.

Dux1
Dux1Innlegg: 34023
21.10.19 10:28

Herlig! Dette er et prakteksempel på søppelinnlegg som florerer på vgd. Denne gangen kommer bidraget fra Mourinho-hater Belfastboy. Men det er klart; når du er en vandrende verkebyll av løgner og uredeligheter snakker vi om personer  med narsissistiske trekk. Det er et par av dem her inne. Det eneste man kan gjøre er å klemme ut verket. Problemet er at slike verkebyller dukker opp igjen, gang på gang...

Dette er en av verkebyllene (om Mourinho):
"Jeg oppfattet det som at veldig mange var enige med meg. Jeg var på ingen måte noen spåmann langt forut for min egen tid. Veldig mange var enige. Man hadde imidlertid en gruppe her inne som var svært uenige. De mest fremtredende var typer som TTR, Dux og Pogba6."

Til dette makkverket kan jeg bare si: Når en idiot f eks klarer å implisere at jeg ikke "så" problemene som Mourinho dro med seg til United, så er jo det blank løgn. Mine meninger om Mourinho og hans ansettelse (før han var klar for United) kan alle finne ved å søke opp mine innlegg f eks fra januar 2016 og utover. 

Det mest kvalmende og patetiske er den dårlig skjulte besserwisser-holdningen som lekker ut mellom linjene: "Jeg oppfattet det som at veldig mange var enige med meg. Jeg var på ingen måte noen spåmann langt forut for min egen tid."

Hahaha! Fy faen :))

Og bare for å gjenta det jeg har sagt et utall ganger: Jeg støtter den manageren som til enhver tid er i United. Så har vi alle selvsagt preferanser for en og annen kandidat. Jeg ville f eks heller hatt Guardiola enn Moyes.  Men jeg forpestet aldri forumet med eder og galle om Moyes fordi han ikke var "min " kandidat. Eller fordi jeg ikke likte ham som person. Med det resultat at jeg lette etter feil i enhver avgjørelse som han tok. 

Man støtter den manageren som ansettes og håper han får suksess. Så er det selvsagt lov og riktig å si at man ikke ville valgt den og den personen. Men det er en forskjell på å være lojal mot det klubben har bestemt seg for og det å ha en (dårlig skjult) agenda mot en trener fordi man ikke likte ansettelsen til å begynne med. 

Når det går så langt at man håper laget taper kamper, er det tegn på at det har bikket over og ens ego går foran alt annet. Patetisk, og ikke en supporter verdig!

(Innlegget ble redigert 21.10.19 10:34)

Script
ScriptInnlegg: 4158
21.10.19 10:31

Drillo er ondskapens og dumhetens kilde i norsk fotball. I sin ti var han en fornyer, nå er hans ideer så forfeilet atb det er en gru.

Script
ScriptInnlegg: 4158
21.10.19 10:35

Solskjær, med mentorene Semb og Hareide, er så toskete at det er en skam for landet, sammen kommer de til å sende en verdensklubb som United ned i den nest øverste divisjonen.

(Innlegget ble redigert 21.10.19 10:39)

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 8042
21.10.19 10:38

Oi, her ruller vi oss i negativitet ja, som vanlig vil jeg si. 

Script
ScriptInnlegg: 4158
21.10.19 10:41

Men se på taabellen da, fyr. Alt dreier seg om "clean sheet", selv på hjremmebane.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18298
21.10.19 10:46
Script: Men se på taabellen da, fyr. Alt dreier seg om "clean sheet", selv på hjremmebane.

Alt kan ikke gå etter ett ferdigskrevet Script i fotball.

Dux1
Dux1Innlegg: 34023
21.10.19 10:55
Lezah: Nja, i teorien. Shaw er ok offensivt, de 40-50 prosentene av kampene han spiller 100% fit. Young er til tross for å være gammel ving tidvis spinnvilt dårlig når han skal slå innlegg men kan glimte til. AWB må ta steg her, men har litt troa. Dalot kan gjøre en god jobb i en slik formasjon også.   Alt i alt ikke sånn overvettes bra rigge for vingbackspill per dags dato syns jeg. ikke krise heller.

En slik formasjon setter selvsagt store krav til kantene - både offensivt og defensivt. Shaw har dessverre fått ødelagt store deler av United-karrieren med skader. Men har både fart og gode defensive/offensive egenskaper som gjør han egnet til en slik rolle. 


Young har stinket ræv en god stund nå, ja, men gammer'n ser alltid ut til å våkne til god, gammel standard når han får opptre som vingback. Har vel knapt sett ham spille en svak kamp i den posisjonen, og mot Pool var han meget god... 


Dalot er jo et interessant alternativ til Bissaka på høyre vingback. Kanskje bedre offensivt, men svakere defensivt? 


Uansett; 352/343 ser ut til å fungere de gangene vi benytter formasjonen. Det virker som vi blant annet får mer dynamikk og flyt i angrepsspillet vårt. Kan være verdt å forsøke formasjonen videre i noen kamper for å se om det er tilfeldigheter eller ikke. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42440
21.10.19 10:57
Dux1: Man støtter den manageren som ansettes og håper han får suksess. Så er det selvsagt lov og riktig å si at man ikke ville valgt den og den personen. Men det er en forskjell på å være lojal mot det klubben har bestemt seg for og det å ha en (dårlig skjult) agenda mot en trener fordi man ikke likte ansettelsen til å begynne med.

Hvor langt skal egentlig lojaliteten gå? Må man også være enig i spillerkjøp og disposisjoner, eller er det nok å håpe at det går bra med laget?

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28752
21.10.19 11:02
John||Locke: Denne er jo tatt ut av en helt ekstrem kontekst. Man skal selvsagt aldri ta vekk noe som helst når man skal vurdere sjanseproduksjonen totalt. Men når jeg mener at Solskjærs taktikk fungerte, fordi Liverpool ikke skapte noe, når dere hadde presset, med unntak av den ene feilen (som førte til en GIGANTISK sjanse), så blir det jo litt feil å si: "Å? Skapte ikke noe? Se på xG på 1!" Håper, for din skyld, at du ikke hadde lest konteksten her, og ikke prøvde deg på tidenes mest uredelige fremstillingen av en purt, logisk argument. Det å ligge slik vi gjorde, holdt dere langt unna målet, helt til man bare ikke sparket bort en ball man åpenbart skulle gjort, som ikke kom som en følge av taktikken, men som følge av en sær, personlig Rojo-feil.

Det gjør det like moro at det er ute av kontekst. 


Det innlegget er jo å skape noe. En ting er om Man Utd hadde klart å begrense Liverpool til innlegg fra 40 meter, men der har jo Robertson kommet seg i prima innleggs posisjon. 


Anbefaler denne artikkelen når det kommer til sammenhengen mellom taktikk og spillere. 


Jeg syntes den godt beskriver både Solskjær (taktikkens) og Rojos rolle i baklengsmålet. Det blir skapt situasjoner hvor feil kan (og gitt nok hendelser, i dette tilfelle: innlegg) og vil skje. Det kunne skjedd tidligere også, for eksempel når Fred er 4 centimetere fra å handse på et innlegg. 


Noe av problemet med xG er at man ikke plukker opp innlegg. James' innlegg er jo en farlig sjanse om Matip får en tå på den før Rashford også, men den blir ikke plukket opp av xG. 

Script
ScriptInnlegg: 4158
21.10.19 11:04

Den norske fotballkulturen er ødelagt av Drillos suksess.

Dux1
Dux1Innlegg: 34023
21.10.19 11:06
KongOlav2: Hvor langt skal egentlig lojaliteten gå? Må man også være enig i spillerkjøp og disposisjoner, eller er det nok å håpe at det går bra med laget?

For å si det slik: Skal de supportere som håper OGS får det til i United henges ut i ettertid hvis nordmannen får sparken? Er det ikke logisk at enhver supporter støtter oppom suksess for sin manager? Så kan man godt være uenig i valget av manager. Det er jo naturlig. 

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 8042
21.10.19 11:09

Nei, jeg gidder ikke å se på tabellen nå, det er ikke nå vi skal evaluere, hvis vi blir skadefrie og OGS får inn en eller to forsterkninger i januarvinduet, så tipper jeg vi ikke er så veldig langt unna denne fjerdeplassen i mars/april. Men uansett jeg ser lengre frem, om ett år kan vi begynne å evaluere OGS sitt lag.

Villans20
Villans20Innlegg: 8484
21.10.19 11:45

Seier mot Leicester, seier mot Chelsea, poeng mot både Arsenal og Liverpool.

Kontringstilen til Ole fungerer utmerket mot de gode lagene. Er mot de mindre lagene problemene ligger og det er derfor de ligger på 13 plass. Og de kommer til å fortsette å ligge ved nedre del av tabellen dersom Ole ikke justerer taktikken sin mot de mindre lagene.

Kontringsfotball mot lag som ligger lavt er ubrukelig.

(Innlegget ble redigert 21.10.19 11:46)

Dux1
Dux1Innlegg: 34023
21.10.19 12:02
Villans20: Kontringsfotball mot lag som ligger lavt er ubrukelig.

352-formasjon mot de dyptliggende laga kan fungere bedre enn 4231. En løsning mot lag som legger seg dypt er å bruke mye bredde og innlegg fra sidene. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42440
21.10.19 12:07
Dux1: For å si det slik: Skal de supportere som håper OGS får det til i United henges ut i ettertid hvis nordmannen får sparken? Er det ikke logisk at enhver supporter støtter oppom suksess for sin manager? Så kan man godt være uenig i valget av manager. Det er jo naturlig.

Jo, man håper jo på suksess for klubben, men det betyr ikke at man trenge å støtte alle avgjørelser. Dog kan det være noen som fortjener tyn, men ikke nødvendigvis fordi de støtter manageren når han har jobben. Men de som driver og messer om tidligere manager i ettertid, samt sterkt rakker ned på ny manager, kan fotjene tyn (Pogba6-typer).......

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg