Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
holdthedoor

Innlegg: 1088
holdthedoor
02.11.19 19:35
TrueTopRed: Jeg tror Lamps virker troverdig for spillerne han jobber med, når vi har mer en grå kjedelig gröt av folk som har meninger og som ender i at spillere velger selv hvem som skal ta hva osv.

Samtidig er det litt godt å vite at vi har en som bygger et lag for framtiden uavhengig av egen posisjon, framfor en som raserer stallen og snakker ned klubben på pressekonferanser

idiomatisk

Innlegg: 3440
idiomatisk
02.11.19 19:36
JFT_96: Alt jobber mot geniet Solskjær.

Etter en god periode ser det ut til at andre lag har begynt å løse Solskjær-floken. Sparke ballen på Rashford og håpe på straffe, dødball eller at ballen på finurlig vis finner veien til nettmaskene. 


 

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
02.11.19 19:42
holdthedoor: Samtidig er det litt godt å vite at vi har en som bygger et lag for framtiden uavhengig av egen posisjon

Sånn i forhold til Lamps som ikke gjör det?

Jeg får veldig mange spm i hodet mitt når du sier dette, hva mener du med å bygge for fremtiden?

Inneholder det noe mer enn å kjöpe spillere som går å få solgt senere om det ikke funker?

(Innlegget ble redigert 02.11.19 19:42)

JFT_96

Innlegg: 25304
JFT_96
02.11.19 19:56

Etter en god periode ser det ut til at andre lag har begynt å løse Solskjær-floken. Sparke ballen på Rashford og håpe på straffe, dødball eller at ballen på finurlig vis finner veien til nettmaskene. 


 


—> forhåpentligvis er United-styret på JohnLockes parti her. Ole har rett og slett bare en sinnsyk uflaks.

Pogba6

Innlegg: 10198
Pogba6
02.11.19 19:58

Når man så hvordan Lampard presterte i Derby og Solskjær i Cardiff så skjønte alle oppegående at det er klasseforskjell mellom dem.

Pogba6

Innlegg: 10198
Pogba6
02.11.19 19:58

Når man så hvordan Lampard presterte i Derby og Solskjær i Cardiff så skjønte alle oppegående at det er klasseforskjell mellom dem.

startelver

Innlegg: 69381
startelver
02.11.19 20:07

James spilte jo en god kamp og var farlig frempå flere ganger på høyrekanten.  Men det mangler 4-5 spillere som har nivået inne før man kan friskmelde dette laget. 

Det skal jo skje i januar, men det går vel en grense for hvor mange kamper som tapes før den tid. 

(Innlegget ble redigert 02.11.19 20:07)

TheBelfastBoy

Innlegg: 21034
TheBelfastBoy
02.11.19 20:12

Om det inneholder mer? Det er bare å sammenligne med forrige trener. 


Samtidig synes jeg ikke listen bør ligge så lavt. Etter noen år med Mourinho virker endel å tenke det er enten eller. OGS har noen av de samme utfordringene som Mourinho hadde. Han virker veldig avhengig av enkeltspillere på siste tredjedel. Det er uheldig at vi har få kreative spillere som kan gjøre noe på egenhånd på siste tredjedel. Det er uheldig at alternativene i en posisjon er Pereira, Lingard og Mata. Det er vanskelig å overta et mannskap som er så skakkjørt som det ble under forrige trener. På alle mulige måter. Men en bedre trener kunne fått mer ut av mannskapet allerede. 


Det er kun tre lag som har skapt betydelig mer enn Sheffield United fra åpent spill i år. Det Wilder har fått til med den spillergruppen er enestående i engelsk fotball de siste årene. Det kan sammenlignes med Bmth og Howe, men de fremstår som et mye mer komplett fotballag;


- De er bedre defensivt,


- De har et betydelig bedre grunnspill,


- De virker mer fleksible taktisk,


Når det er sagt synes jeg kanskje det var greit at OGS har fått begynne på ryddejobben etter forrige regime. Han tenker langsiktig, og kan i det minste legge et ok grunnlag for neste mann. Han kan like greit få ut sesongen. Men dersom han skal fortsette bør vi se en positiv utvikling i grunnspillet, og færre kamper som den i dag. Mtp suksessen han hadde innledningsvis kan det også være greit at man evnt legger OGS bak seg ved at han fikk mulighet til å beviste en gang for alle hva han står for.


Dersom OGS forsvinner ut til sommeren håper jeg Wilder er et alternativ. Evnt Ragnick og Rose/Nagelsmann.

holdthedoor

Innlegg: 1088
holdthedoor
02.11.19 20:15
TrueTopRed: Sånn i forhold til Lamps som ikke gjör det? Jeg får veldig mange spm i hodet mitt når du sier dette, hva mener du med å bygge for fremtiden? Inneholder det noe mer enn å kjöpe spillere som går å få solgt senere om det ikke funker?

Det er forsåvidt noe å tenke over ja. Det er selvfølgelig lett å la seg blende når man går fra en som går inn for å få sparken og over til en som elsker klubben. Sånn sett er det lite som skal til for å overgå sluttpakkespekulanten. Absolutt.


Jeg har ikke fulgt Lampard før denne sesongen. Men vil si det er alt for tidlig å skulle bruke han som en slags referanse. Chelsea lå ikke noe dårligere an på samme tid i fjord. Og vi husker hvilken behandling Sarri fikk fra egne fans etterhvert.


Vi har gått fra en trener som ønsket Matic, Perisic, Willian, Rose, Alderweireld, Boateng, osv. til en trener som tenker langsiktig uavhengig av egen posisjon. Det føles veldig befriende for min del. Så får tiden vise hvor dette bærer, men jeg mener det vil være riktig å gi Solskjær minst ut sesongen. Tegnene er positive. Hvorfor man absolutt skal dra inn en trener (Lampard) som kun har vært tilstede i tre måneder forstår jeg lite av. Det er ikke en tremåneders-manager vi er ute etter. Det har vi allerede prøvd (Mourinho).


Solskjær har hentet tre spillere. Samtlige spillere har styrket starteleveren samtidig som de kan spille i mange sesonger framover.

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
02.11.19 20:34
holdthedoor: Men vil si det er alt for tidlig å skulle bruke han som en slags referanse.

Sånn tenkte jeg i fjor med OGS, og skulle önske klubben tenkte det samme. Sånn i forhold til å kaste seg på noe som til synes virket å funke målt i poeng under en liten stund.

Jeg tolker den perioden som at spillerne fikk en ny glöd, og så frem imot sommer der man kunne få flytte videre (se pogba og dennes produksjon under perioden), mer enn at OGS fikk vist noe som noen vil ha det til.

Men det lampard får til med begrensede ressurser er bra. Var jo often sånn at man omtalte Chelsea som rimelig middelmådig uten Hazard når han ikke spilte tidligere.

Nå har han fått vende på noen gamle stener i tillegg funnet plass for endel unge spillere som kan bli noe. 

Framfor alt så virker det som man har et langt bredere spill enn oss å spille på. 

Solskjær har hentet tre spillere. Samtlige spillere har styrket starteleveren samtidig som de kan spille i mange sesonger framover.

Nå skulle det litt til å ikke styrke i possisjoner man behövde spillere i. Har man Young på back og bruker 600 mill på erstatter så må det bare bli bedre.

Og spillerne er greie de, men det er ikke så vanvittig bra som man skal ha det til. Maguire er knall og midt i blink. James kanskje på sikt (som jeg også sa den gang), AWB er ikke dårlig, men er han typen man trengte og til de pengene? usikkert.

Samtidig er det mer enn å kjöpe. Hvorfor skaper vi så lite fra åpent spill, hvorfor lar vi ikke de beste spillerne for oppgaven ta cornere/frispark, i det hele tatt. 

Det var derfor jeg spurte om det var noe annet enn kjöp som lå bak utspillet om fremtiden.

(Innlegget ble redigert 02.11.19 20:42)

TheBelfastBoy

Innlegg: 21034
TheBelfastBoy
02.11.19 20:46

Det er ikke mange klubber som har brukt mer penger enn Chelsea på spillerstallen de siste ti årene. At ressursene er begrenset er nok derfor ikke riktig. Lampard fikk ikke bruke noe i sommer, men han tok likevel over et bedre lag enn OGS.

 

De har en sentrallinje som er noen knepp opp fra vår (Kepa, Rudiger, Kante, Kovacic, Jorginho), og har også noen gode rutinerte typer som fortsatt har litt å bidra med (Azpi, Giroud, Willian). Kult at Lampard sper på med unge spillere som Mount, Tomori, Abraham, CHO og Pulisic. Ingen tvil om at han har gjort en god jobb tatt i betraktning av skader og ingen mulighet for kjøp. Samtidig har Chelsea litt av en bredde, og det er ikke alle forunt å ha slike typer liggende på vent i Championship.

 

https://football-observatory.com/IMG/sites/mr/mr47/en/

(Innlegget ble redigert 02.11.19 20:48)

Denat

Innlegg: 4692
Denat
02.11.19 20:47

Sykt flink til å sklitakle da. Ser kult ut. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 21034
TheBelfastBoy
02.11.19 20:49

Men huff så dårlig i posisjoneringsspillet! ;)

TFF

Innlegg: 3461
TFF
02.11.19 20:59
holdthedoor: Samtidig er det litt godt å vite at vi har en som bygger et lag for framtiden uavhengig av egen posisjon, framfor en som raserer stallen og snakker ned klubben på pressekonferanser
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 09:57)

-Joachim-

Innlegg: 11697
-Joachim-
02.11.19 21:00

United lider av at de mangler en tier/indreløper som binder sammen angrepene. Samtidig mangler de en no-nonsense spiss som kan omsette innleggene i sjanser eller mål. Martial-Rashford-James funker bra når de får store rom å løpe i, men det blir litt for fantasiløst mot lag som har ti mann i forsvar.

TFF

Innlegg: 3461
TFF
02.11.19 21:02
Denat: Sykt flink til å sklitakle da. Ser kult ut.

Og så blir det full stopp fremover. Nok med at laget har tilnærmet null kreativitet, og så bidrar backene med null og niks fremover.

TFF

Innlegg: 3461
TFF
02.11.19 21:02
-Joachim-: Martial-Rashford-James funker bra når de får store rom å løpe i, men det blir litt for fantasiløst mot lag som har ti mann i forsvar.

Mourinho sa det selv. Rashford er ikke mannen mot lavtliggende lag.

-Joachim-

Innlegg: 11697
-Joachim-
02.11.19 21:07

Det mangler en aggressivitet og punch inni boksen. Er du angrepsspiller, skal du gamble på at ballen kommer. Det blir litt halvveis over det hele, både når det kommer til innlegget og aggressiviteten for å komme først på ballen. 

Pogba6

Innlegg: 10198
Pogba6
02.11.19 21:10

Den spissen hadde vi, men Solskjær sendte han på dør.

TheOpiate

Innlegg: 15450
TheOpiate
02.11.19 21:11
dalagubbe: Man ser vel en grei forskjell på spillematriell også, vi er i en oppbyggingsfase, samme som pool var for en tre-fire år siden.

Med dagens tap har Solskjær tapt flere kamper som Man Utd-trener, enn Klopp har gjort som Liverpool-manager. Og han har ledet laget i 104 ligamatcher mindre enn Klopp. Det gjennstår endel...

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
02.11.19 21:16
TheBelfastBoy: At ressursene er begrenset er nok derfor ikke riktig.

Det er jo riktig i den forstand at han måtte bruke det som er tilgjenglig. Så det ligger en begrensning der som ikke alle manager ville klart å lykkes med. En ting er å bruke det som er, men også det å törke stöv av det gamle som underpresterte også tidligere/få det til å passe i sin filosofi.

Så har vi våres situasjon der man både hadde tid og penger til å fikse midtbaneleddet. Men der begrensede önsker i tillegg til å rate det man allerede har av spillere så höyt at man trodde det ville funke.

Det jeg mener er at om man skal skryte av ryddejobb/andre kjöp, må man også kunne kritisere disse andre vurderingene.

En manager som kan godkjenne AWB til 600 mill kan også legge trykk på behovet av en midtbanespiller i samme slengen. 

(Innlegget ble redigert 02.11.19 21:22)

TheOpiate

Innlegg: 15450
TheOpiate
02.11.19 21:19
TheBelfastBoy: Dersom OGS forsvinner ut til sommeren håper jeg Wilder er et alternativ. Evnt Ragnick og Rose/Nagelsmann.

Rangnick hadde vært en farlig rett mann for dere. Den mannen er rett og slett ett fotballmonster nesten uten sidestykke. Også en av få som potensielt kan klare seg ganske greit uten en DOF i dagens fotball

TheBelfastBoy

Innlegg: 21034
TheBelfastBoy
02.11.19 21:22

Mourinho var flink til det. Derfor godkjente han kjøp av to spillere som ikke var gode nok og en han ikke visste hvordan han skulle bruke. Da foretrekker jeg en trener som ønsker forsterkninger på midtbanen, men er langsiktig nok og lite egoistisk nok til å avvente. Ikke fordi det ikke er mulig å finne noen som vil forsterke, men fordi listen bør legges høyere.

TheBelfastBoy

Innlegg: 21034
TheBelfastBoy
02.11.19 21:23

Ville i grunnen foretrukket han som DOF.

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
02.11.19 21:27
TheBelfastBoy: men fordi listen bør legges høyere.

Enn Longstaff? 

OGS vil selvsagt ha folk i stallen han tror gidder å höre på han, og da blir det spillere han har kjent för eller unge spillere som han tror seg kunne forme.

Blir neppe mange karaktärer som har det ekstra i seg med Ole.

Derfor blir det også denne begrensningen for oss i jakten på å tilfresdstille en manager som ikke har en filosofi å tro på. 

(Innlegget ble redigert 02.11.19 21:30)

zetta

Innlegg: 13835
zetta
02.11.19 21:28

Det er så typisk, med norsk trener så får man den elendige kontringsfotballen. Når man lykkes et par ganger med å ligge lavt blir det mye skryt. Men det er ikke å ligge lavt som definerer topplagene, det er å bruke midtbanen og stå høyt med laget på et effektivt vis. I hvert fall må et topplag kunne beherske det i lange perioder.


 Men å få en trener som behersker dette, vel da er ikke norsk det lureste

holdthedoor

Innlegg: 1088
holdthedoor
02.11.19 21:29
TFF: Hehe. Når en stripper laget for så mange spillere med en ryddejobb, så er det alltid en stor risiko for at stallen blir altfor tynn, og resulterer i en forferdelig tabellposisjon til slutt. 
Med dette spillet og poengfangsten vil UTD være langt bak topp fire, som igjen vil slå ut negativt over våre beste spillere hvor de ønsker å bytte kubb, som igjen vil fører til at laget står langt mindre attraktiv i markedet. Og da sitter man plutselig med kuken i hånden.
Å argumentere at OGS gjør en ryddejobb er ikke et argument. Målet er at laget skal bli bedre, og det er ingenting som nødvendigvis tilsier at laget blir bedre ved en ryddejobb. Det er ikke et selvfølge at en ryddejobb resulterer i et bedre lag. Det kan være en god faktor, men så det er hundrevis av andre faktorer som vil bidra til å gjøre Man Utd til et godt lag. Og en av de er en god manager som klarer å sette preg på spillet, med et tydelig spillemønster

Har vi strippet laget for så mange spillere da? Her inne har det virket som om vi ikke ble kvitt nok spillere. Jeg personlig ville ønsket Jones/Rojo ut før Smalling. Men savner ikke akkurat de som har gått ut. Lukaku var fin å ha tilgjengelig, men får man 75 millioner pund for han så selger man uten å blunke.


Spillet er ikke verre enn det har vært de siste sesongene. Det er jevnt på tabellen og vi har vært mer uheldige enn heldige så langt. Det er ikke slik at vi kan hente Allegri og så - vips - er vi topp fire. Her må det bygges lag. Allegris største tilhenger i denne tråden mente vel for kort tid siden at Emery var topp tre i ligaen.


Vet ikke helt hva jeg skal si til ditt siste avsnitt. Jeg er opptatt av kontinuerlig forbedring framfor quick fixes. Jeg synes Solskjær alt i alt har gjort nok til å fortjene ut sesongen og at det ikke er noen hast å ansette en ny coach. Kan umulig se for meg at vi er mindre attraktive for spillere/trenere om et år eller to en det vi er i dag

wingswest

Innlegg: 11328
wingswest
02.11.19 21:31
TrueTopRed: Enn Longstaff?

Tror det er slike spillere OGS er på jakt etter, men jeg tror Maddison ville vært bedre. Shipper man Pogba ut for 100-120 millioner, og kjøper Maddison og evt Eriksen (selv om jeg tipper han går til Juve som bosmanspiller), så ser jeg for meg at vi blir styrket. 
Jeg sitter likevel litt med følelsen av at man må opp et par hakk fra Longstaff-hylla, blir litt som med Liverpool for noen år siden som raidet Southampton for ok spillere, de var gode PL-spillere, men ikke gode nok for å forsterke et lag med tittelambisjoner. Det samme opplevde vi med Schneiderlin.

Pogba6

Innlegg: 10198
Pogba6
02.11.19 21:32

Maguire var en av ligaens beste stoppere i Leicester, men under Solskjær er han en parantes. AWB var en av ligaens beste høyrebacker, men han er og en parantes under Solskjær.

wingswest

Innlegg: 11328
wingswest
02.11.19 21:36
Pogba6: Maguire var en av ligaens beste stoppere i Leicester, men under Solskjær er han en parantes. AWB var en av ligaens beste høyrebacker, men han er og en parantes under Solskjær.

Det er altfor tidlig å si. United under OGS er under oppbygging, og det er mange ting som ikke sitter. Vi må vente en stund før en dom kan felles, jeg tror Maguire kommer til å bli ekstremt god i United.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg