Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
06.11.19 21:26
DuncanE: Hvordan vil du karakterisere Sir Alex Fergusons 5 første sesonger i klubben?

For å ikke snakke om årene føre man tok over klubben.  Fyren hadde kred pga det han viste som manager, når andre muligens fikk det pga rykte som spiller.

Bør en rookie i dagens klima få fortsette til han kjører klubben ned?

En skikkelig ødesuke for Ole nå. Bør bli 2 seire.

(Innlegget ble redigert 06.11.19 21:26)

DuncanE

Innlegg: 1263
DuncanE
06.11.19 21:33
Jack_Daniels: Ikke sammenlignbart.

Nei, sjelden noe er det. Derimot svært forutsigbart svar fra deg.

DuncanE

Innlegg: 1263
DuncanE
06.11.19 21:56
TrueTopRed: For å ikke snakke om årene føre man tok over klubben.  Fyren hadde kred pga det han viste som manager, når andre muligens fikk det pga rykte som spiller. Bør en rookie i dagens klima få fortsette til han kjører klubben ned? En skikkelig ødesuke for Ole nå. Bør bli 2 seire.

Ehh, før hvem tok over klubben? Hvilke år?


Vil mene både Moyes, LvG og Mou hadde kred pga det de tidligere hadde vist som manager. Uten at det gikk så strålende når de forsøkte seg i United. Snedig med kred. Det er sjelden nok alene, iallfall. I United måles man på hva man oppnår i United. OGS har kred, i klubben. I den situasjonen laget befinner seg per 2019 ("dagens klima"), har trolig nettopp han forutsetninger for å gjøre en god jobb. Jobben som trengs å gjøres. Her har nok du og jeg ulik oppfatning av hva som kan definereres som en god jobb. Du mener kanskje dagens spillerstall burde utfordret topp 2, jeg...not so much. Jeg er av den klare oppfatning at absolutt ingen manager i universet ville klart å føre dagens spillerstall til topp 4. Trolig ville ingen annen manager vært i stand til å prestere bedre resultater enn Solskjær, med dagens tropp (?) Jeg mener også at OGS, gradvis, vil kunne føre United tilbake til toppen. Med fornuftige signeringer og nødvendige salg. Jeg er ikke skråsikker på at han vil få muligheten, men jeg tror han ville vært i stand til det.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
06.11.19 22:22
DuncanE: Du mener kanskje dagens spillerstall burde utfordret topp 2

Nå tippet jeg oss mellom 6e og 10e et sted, noe jeg har nevnt flere ggr. 

Det jeg håpet på hvis man ikke satset fult ut (dvs bare forsterke forsvaret), så hadde jeg iallefall forventet meg at man kunne fått satt noe spill, der man som seer kunne fått en følelse med at man hadde jobbet med å kunne også bryte ned lave lag. 

Om løsningen på å bryte ned lag var å kjøpe spillere og at vi er et par man unna å få til det, så forundrer det meg at AWB var så høyt på den lista med 600 høyrebacker.

Da ville jeg tenkt at man ville prioritert en som var kapabel til å slå gode innlegg som alle andre topplags backer klarer.

Men det å bryte ned lave lag er til veldig stor del et spill man må jobbe med. Om det skjer, jeg vet ikke.

(Innlegget ble redigert 06.11.19 22:24)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
06.11.19 22:31
DuncanE: Vil mene både Moyes, LvG og Mou hadde kred pga det de tidligere hadde vist som manager. Uten at det gikk så strålende når de forsøkte seg i United. Snedig med kred. Det er sjelden nok alene, iallfall.

Ja det må også annet til. Så vanskelig er det å lykkes idag. Men jeg mener at man må ha prestert noe i den stillingen man får jobben for.

Ingen av de vi har hatt som manager etter Sir Alex burde vært ansatt. Synes man bør tørre å satse på en forholdvis ung fyr med en spillestil som står i stil til klubbens tradisjoner, i tillegg til å ha noe å vise til i en stor liga.

(Innlegget ble redigert 06.11.19 22:32)

Mc_lovin

Innlegg: 8893
Mc_lovin
06.11.19 22:54
DuncanE: Nei, sjelden noe er det. Derimot svært forutsigbart svar fra deg.

Innholdsløse kommentarer som dette gjør at debatter, og generelt diskusjoner, dør ut. 

DuncanE

Innlegg: 1263
DuncanE
06.11.19 23:03
TrueTopRed: Om løsningen på å bryte ned lag var å kjøpe spillere og at vi er et par man unna å få til det, så forundrer det meg at AWB var så høyt på den lista med 600 høyrebacker.

AWB var vel såpass høyt på den lista fordi han er en sabla god høyreback. Ung, med stort potensiale. Tror hverken AWB eller Maguire ble kjøpt primært for å "bryte ned" lag offensivt. To solide defensive tilvekster. 

DuncanE

Innlegg: 1263
DuncanE
06.11.19 23:04
Mc_lovin: Innholdsløse kommentarer som dette gjør at debatter, og generelt diskusjoner, dør ut.

Hehe, men kommentaren som jeg svarte på fant du konstruktiv, og full av innhold. 


Men, isolert sett, akkurat denne diskusjonen kunne med fordel dø ut.

DuncanE

Innlegg: 1263
DuncanE
06.11.19 23:10
TrueTopRed: Ingen av de vi har hatt som manager etter Sir Alex burde vært ansatt. Synes man bør tørre å satse på en forholdvis ung fyr med en spillestil som står i stil til klubbens tradisjoner, i tillegg til å ha noe å vise til i en stor liga.

Ja, rimelig greit å konkludere slik i ettertid. Som det ofte er. Skal man ha inn en ung fyr, med et lass å vise til, er lista relativt kort. Nagelsmann?

Poenget mitt, som du valgte å overse, er at det må gjøres en ryddejobb i dagens United. Det må ryddes, resultatene vil neppe være noe særlig i mellomtiden, og gradvis bygges. Til akkurat denne jobben er ikke en klubbmann som OGS det verste valget. Men, som deg, sliter jeg med å holde meg oppegående i all denne sportslige middelmådigheten.

(Innlegget ble redigert 06.11.19 23:11)

dalagubbe

Innlegg: 10412
dalagubbe
06.11.19 23:19

Det nytter ikke, dropp å prøve....

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
06.11.19 23:40
DuncanE: Ja, rimelig greit å konkludere slik i ettertid. Som det ofte er. Skal man ha inn en ung fyr, med et lass å vise til, er lista relativt kort. Nagelsmann?

Vel, vi er her idag så ja. Klubben tar ikke innput fra meg og deg før de gjør sine valg, så vi kan bare forholde oss til det når det har blitt gjort. Så kan også forgjengeren gjøre at man er så sulteforet at man si ja til det meste.

Ja Nagelsman er en sånn type som kunne vært verdt å satset på. 

 

 

(Innlegget ble redigert 06.11.19 23:40)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
06.11.19 23:47
DuncanE: Poenget mitt, som du valgte å overse, er at det må gjøres en ryddejobb i dagens United. Det må ryddes, resultatene vil neppe være noe særlig i mellomtiden, og gradvis bygges.

Jeg ser at mange mener dette, men det er feil måte å gjøre det på som jeg ser det (

Man har ikke en fyr der bare for å velge ut spillere for neste man, som kanskje behøver noe annet uansett.

Få inn riktig man som kan jobbe med troppen i måten han vil spille på, også får denne velge ut hvilke spillere som ikke passer inn eller ikke. Om ikke så er det bare tapt tid for klubben og ikke minst fansen.

Etter den sesongen vi hadde, så ser jeg forsatt ikke noe som tyder på at vi jobber inn en spillestil for å bryte ned en type lag vi alllerede hadde problem med i fjor. 

En ting er å jobbe med dette og misslykkes, men å misslykkes uten å se de dragene, gjør at iallefall jeg ikke klarer å tro på det. 

(Innlegget ble redigert 06.11.19 23:58)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
06.11.19 23:57
DuncanE: Tror hverken AWB eller Maguire ble kjøpt primært for å "bryte ned" lag offensivt.

No shit, for det var jo akkurat hva jeg skrev? Nei.

Men om man er så langt unna å bryte ned noe som helst, og samtidig tror at Ole skal løse det om han får kjøpe 2 spillere till, så er det nærliggende å tro at man også tenkte spilletype også når man valgte ytterback. 

Om det er så marginalt at man skal løse det å bryte ned lag uten spillestil men med spillertyper, så må man plukke litt fra hver possisjon som man velger å bringe inn. 

Men AWB slår meg mer som en sollid fyr defensivt som passer perfekt inn i en kontringsfotball, der vi legger all vår lit i at noen av de 3 kjappe fremme løper fra noen å fikser straffe eller får avsluttninger på mål.

Veldig lite samhandling fremover, og det blir ekstra synlig mot lave lag.

Men vi bygger ikke spill sånn som vi driver butikken idag. Da ville vi ikke stått på stedet hvil mot et visst type motstand nesten et år etterpå. 

(Innlegget ble redigert 07.11.19 00:00)

SirOwen*MOD*

Innlegg: 59150
SirOwen*MOD*
07.11.19 03:06
DuncanE: Trolig ville ingen annen manager vært i stand til å prestere bedre resultater enn Solskjær, med dagens tropp

Hva baserer du dette på?

John||Locke

Innlegg: 12232
John||Locke
07.11.19 07:33
Mc_lovin: Innholdsløse kommentarer som dette gjør at debatter, og generelt diskusjoner, dør ut.

Rart at du velger å ta for deg dette, som nettopp er et svar på et innlegg av den typen du setter fingerne på.

Det blir like dumt som at jeg skulle svart ditt innlegget med:

"Innholdsløse kommentarer som dette gjør at debatter, og generelt diskusjoner, dør ut."

Det er jo en grunn til at folk svarer som de gjør. Du kom med en innholdsløs kommentar fordi du kommenterte DuncanE, som du mente leverte en post uten innhold. Men hvorfor gjorde han det? Fordi han svarte opp to ords-innlegget, som var blottet for argumenter og innhold.


-Pat

(Innlegget ble redigert 07.11.19 07:34)

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 08:21

Siden enkelte her inne virker kåte på Ralf Rangnick, så skal han angivelig være aktuell kandidat som DOF/TD:

"It’s always difficult to follow someone like Sir Alex Ferguson, who was so successful and in place for a long time – and that’s even harder if you are often changing coaches.

"With every coaching change, the identity changes and this is reflected in the sporting development. You can look at the money that team has had available in the last five years and say there has been an underperformance."

(Innlegget ble redigert 07.11.19 08:22)

KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 08:24
TrueTopRed: Jeg ser at mange mener dette, men det er feil måte å gjøre det på som jeg ser det (

Hva mener du da er alternativet? Kan det ikke tåles at man legger vekk topp 4-ambisjoner i én eneste sesong for å bruke denne sesongen til å rydde i troppen, få litt ro og hente spillere som virkelig ønsker å spille for United?

-Joachim-

Innlegg: 12109
-Joachim-
07.11.19 08:42

Akkurat denne sesongen tror jeg at mulighetene er større for å vinne EL enn å komme på fjerdeplass. Færre kamper enn i ligaen og bortsett fra Sevilla, Roma og Arsenal er det ikke rare greiene. Lazio kan vel være en outsider.

United BØR være på nivå med alle fire. Verre blir det når enten Dortmund eller Inter kommer inn i turneringen. Er United heldige med trekningen og unngår Dortmund, Sevilla, Roma eller Inter tror jeg United tar det.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 08:44)

lsklars

Innlegg: 111744
lsklars
07.11.19 08:45
-Joachim-: Færre kamper enn i ligaen og bortsett fra Sevilla, Roma og Arsenal er det ikke rare greiene. Lazio kan vel være en outsider.

Må ikke glemme lagene som kommer inn fra CL da. 

-Joachim-

Innlegg: 12109
-Joachim-
07.11.19 08:52

Har ikke full kontroll på hvilke andre lag som potensielt kan ende opp i EL nå. Ser at Valencia, Salzburg og Zenit foreløpig ligger an til EL-spill. Alle lag som kan skape problemer for United, men samtidig lag det skal være mulig å gå videre mot over to kamper. 

Haaland signerer i januar og sørger for trofé :-)

(Innlegget ble redigert 07.11.19 08:53)

-k9b_

Innlegg: 29752
-k9b_
07.11.19 08:53
John||Locke: Enig. Bare i overkant av 15%.
KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 08:58
-Joachim-: Akkurat denne sesongen tror jeg at mulighetene er større for å vinne EL enn å komme på fjerdeplass. Færre kamper enn i ligaen og bortsett fra Sevilla, Roma og Arsenal er det ikke rare greiene. Lazio kan vel være en outsider. United BØR være på nivå med alle fire. Verre blir det når enten Dortmund eller Inter kommer inn i turneringen. Er United heldige med trekningen og unngår Dortmund, Sevilla, Roma eller Inter tror jeg United tar det.

Du har kanskje rett i det. Det jeg dog reagerer på er denne konstante klagingen fra TTR på Solskjær, og at det ettersigende skulle vært mulig å gjøre så mye annerledes i sommer og høst.

Ikke at jeg nødvendigvis tror at Solskjær er riktig mann, men jeg tror dog det ikke er synonymt med at United automatisk kunne gjort så mye mer denne sommeren og/eller vært mye bedre denne sesongen. Da er det langt flere elementer enn manageren som spiller inn.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 08:59)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 09:21
KongOlav2: Hva mener du da er alternativet?

Det jeg skrev, at vi ikke har tid til at andre "bygger gradvis" for neste manager som forhåpningsvis skal ta klubben tilbake i konkuransemodus.

Rydde tja, men ikke kjøpe. Vi kan ikke drive å bygge kontringslag over hele linja for neste man som forhåpningsvis vil spille annerledes.

Leser du i det hele tatt hva jeg skriver istedet for å svara på måfå? Jeg skrever også at jeg fint kan legge vekk topp 4 for en sesong om man gjør de riktige tingene. Dvs jobber inn et spill og gjør de riktige dealene.

Nå har jeg brukt en haug med innlegg der jeg skriver at jeg etter 1 år fortsatt ikke ser antydning til et spill som kan bryte med lag. Løsningen på det er ikke å kjøpe en Oliver Bierhoff type for de siste 10 minuttene, men å ha en coach som jobber med laget for å skape et spill og forståelse i gruppen, om hvordan det gjøres.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 09:32)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 09:24

Legg merke til et svar i denne tweeten Noen herfra?

Det er åpenbart en med norsk pass ihvertfall...sugen på DoF og liker gamle helter for å bygge en sollid organisasjon som kjenner klubben....hvem kan det være?

(Innlegget ble redigert 07.11.19 09:33)

KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 09:49
TrueTopRed: Det jeg skrev, at vi ikke har tid til at andre "bygger gradvis" for neste manager som forhåpningsvis skal ta klubben tilbake i konkuransemodus. Rydde tja, men ikke kjøpe. Vi kan ikke drive å bygge kontringslag over hele linja for neste man som forhåpningsvis vil spille annerledes.

Uansett hvem som ble manager fra sommeren 2019, burde det vært en gradvis bygging.  Å prøve og forhaste seg inn i toppen igjen gjennom flere store og dyre kjøp kunne fort vært kontraproduktivt.

Spillerne som kan bidra til å bryte ned lag kan godt komme inn etterhvert. Maguire gjør sin nytte uansett, og James er helt klart en god forsterkning sett fra et kost-/nytteperspektiv. Det er kjøpet av Wan-Bissaka man kan stille spørsmål om dersom man skal se på spillertype. Men uansett kan mye endre seg dersom det i løpet av det neste året hentes inn 2-3 spillere fra midtbanen og fremover som passer mer inn i dette bildet.

Uansett så tror jeg sist sommer ble preget av både at dere ikke klarte å bli kvitt spillere og frigjøre midler, samt tilgjengelighet på gode spillere som faktisk ville til United for annet enn å heve en massiv lønn.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 09:52)

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 10:00
KongOlav2: Uansett hvem som ble manager fra sommeren 2019, burde det vært en gradvis bygging.  Å prøve og forhaste seg inn i toppen igjen gjennom flere store og dyre kjøp kunne fort vært kontraproduktivt.

Du skal ha spilt mye FM for ikke å fatte dette. 


Selv store managere som SAF og Klopp trengte tid. For ikke å snakke om all den tilliten Pochettino har fått i Spurs. 


Men det er klart; du kan være heldig å treffe på rett manager som tar laget til topps omtrent på første forsøk. Men det vil ikke skje i United - nettopp fordi den sportslige infrastrukturen er såpass skakkjørt som den er. 


Det er meritterte navn som van Gaal og Mourinho klare bevis på...

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 10:00
KongOlav2: Uansett hvem som ble manager fra sommeren 2019, burde det vært en gradvis bygging.  Å prøve og forhaste seg inn i toppen igjen gjennom flere store og dyre kjøp kunne fort vært kontraproduktivt.

Du skal ha spilt mye FM for ikke å fatte dette. 

Selv store managere som SAF og Klopp trengte tid. For ikke å snakke om all den tilliten Pochettino har fått i Spurs. 

Men det er klart; du kan være heldig å treffe på rett manager som tar laget til topps omtrent på første forsøk. Men det vil ikke skje i United - nettopp fordi den sportslige infrastrukturen er såpass skakkjørt som den er. 

Det er meritterte navn som van Gaal og Mourinho klare bevis på...

(Innlegget ble redigert 07.11.19 10:00)

KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 10:03
Dux1: Du skal ha spilt mye FM for ikke å fatte dette. Selv store managere som SAF og Klopp trengte tid. For ikke å snakke om all den tilliten Pochettino har fått i Spurs. Men det er klart; du kan være heldig å treffe på rett manager som tar laget til topps omtrent på første forsøk. Men det vil ikke skje i United - nettopp fordi den sportslige infrastrukturen er såpass skakkjørt som den er.

Det finnes nok managere som klarer å skape veldig gode resultater på kort sikt også, hovedsaklig fordi de er særs gode til å få maks ut av eksisterende mannskap. Conte virker som særs dyktig på dette. Kanskje også Allegri.

Spørsmålet er mer om hvor smart dette er på lengre sikt dersom man ikke har en sportslig ledelse som er like dyktig og langsiktig som i f.eks Bayern og Juventus. Man kunne fått en skikkelig opptur i et par-tre år før man falt tilbake igjen for grunnmuren var for svak (beklager Franny-modus)......

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 10:10
KongOlav2: Det finnes nok managere som klarer å skape veldig gode resultater på kort sikt også, hovedsaklig fordi de er særs gode til å få maks ut av eksisterende mannskap. Conte virker som særs dyktig på dette. Kanskje også Allegri. Spørsmålet er mer om hvor smart dette er på lengre sikt dersom man ikke har en sportslig ledelse som er like dyktig og langsiktig som i f.eks Bayern og Juventus. Man kunne fått en skikkelig opptur i et par-tre år før man falt tilbake igjen for grunnmuren var for svak (beklager Franny-modus)......

OGS ble ihvertfall ikke ansatt for kortsiktig suksess...

Conte er jo en orkan av et kokhue, som i tillegg har en Mourinho-tilnærming når det kommer til man management. Ville vært en katastrofe for dagens United dersom man skal tenke langsiktighet. Ufattelig at en del foreslår Conte som vår manager, når de har vist et slikt hat for Mourinho!

Allegri? Dyktig manager, men ville han blitt en kulturkræsj ift the United way? 

Jeg har lenge (som sikkert mange nå har skjønt!) vært opptatt av at ryddejobben må starte i den sportslige ledelsen, med ansettelsen av en TD/DOF. Den ekstreme sportslige stabiliteten Bayern kan vise til er selvsagt ikke en tilfeldighet. 

(Innlegget ble redigert 07.11.19 10:15)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 10:16
KongOlav2: Spillerne som kan bidra til å bryte ned lag kan godt komme inn etterhvert. Maguire gjør sin nytte uansett, og James er helt klart en god forsterkning sett fra et kost-/nytteperspektiv. Det er kjøpet av Wan-Bissaka man kan stille spørsmål om dersom man skal se på spillertype.

Spillerne som skal bryte ned kan komme inn (?), men AWB kan man stille spm med....ja akkurat det jeg skrev da jeg ikke ser hva vi prøver på.

1) Vi kan drive å rydde og kjøpe spillere man mener kan være med på å bryte ned, da stiller jeg ? ved valget falt på akkurat AWB. For er kjøpe strategien, så må man ta tak også i de små tingene og velge spilletyper for det.

2) Man kan jobbe med det man har (inntill videre) med en ide om hvoran man spiller for å få det til. 

Selvsagt burde den riktige løsningen vært en kombo av disse, men jeg synes det er rart at man ikke ser en linje uansett hvilken strategi man velger.

Man ser ikke spillet eller ideene på banen for å få det til, derfor sliter vi mot akkurat de samme type lagene i brist på samspill fremover. Men ser heller ikke en tråd i kjøpene og nevner derfor AWB. 

(Innlegget ble redigert 07.11.19 10:16)

Klikk for å gå tilbake til toppen